Lesz sok gól. A kérdés: vajon mi is rúgunk, vagy csak kapunk?

Van ilyen. Van valami sorsszerű abban, hogy csak beállítani tudtuk azt a bizonyos rekordot, de megdönteni egy Betis elleni hazai mérkőzésen nem. Van, hogy amit egyszer valahonnan megkapunk, azt máshonnan elveszik. Sok változás nincsen a játékunkban Zidane edzősködése alatt, talán csak annyi, hogy tudatosabban próbálgat rotálni és egyes játékelemeket belevinni a mérkőzésekbe. De ahogy idő kellett, hogy idáig eljusson, ahhoz is idő kell, hogy megtanulja ezeket jól is használni. Viszont tanulni az edzői létet nem könnyű sehogy sem, főleg nem, ha közben eredménykényszer is nehezedik valaki vállára a világ egyik legnagyobb klubjánál.

Valahogy azt érzem, hogy ez a csapat ugyanaz, mint tavaly volt. Több hibával, mint kellene. Több sérülttel, mint kellene és eggyel kevesebb edzővel, mint kellene egy edzővel, aki több szabadságot enged a játékosoknak, mint kellene.

Azért érzem, hogy ugyanaz a csapat, mint tavaly, mert anno sem volt kerek minden. Csak akkor lehetett azzal takaródzni, hogy befelé pattant az is, ami még Fifában sem. Most pedig nem pattan be, nincs meg a motiváció és már is bajban a haza…

De meg kell, hogy mondjam, hogy most messze nem zavar annyira, mint tavaly. Azt hiszem jóllaktam én is, mint a fiúk. Ez a kevésbé baj, mert most kellene annak lennie, hogy hátradőlve élvezem a mérkőzéseinket, a szebbnél szebb megmozdulásokat és góljainkat. Úgy, ahogy tettem azt augusztusban a még a játékosok szerint is fontos meccseken.

Pont ezért nem is látom negatívan a helyzetünket és nem vagyok pesszimista. (Na, most rájöttetek, hogy ReAlantos füllentett, mikor az ÖF-ben azt találta írni, hogy Norma írja a BVB elleni beharangot 😊)

Ugyan a játékunk továbbra sem hajaz semmilyen balettra és hiányoznak az egyéni villanások, nem beszélve a csapat szintű begyakorolt mozgásokról, de a helyzeteink így, vagy úgy, de megvannak. Ez pedig át fog billenni, és egy idő után visszaáll normális kerékvágásba. Be fognak menni…

Bizony, most épp annak a levét isszuk, hogy a tavalyi szezonunkat arra alapoztuk, hogy egy mindenki, mindenki egyért alapon mentünk előre. És ha valami beválik, akkor miért ne alapozzon egy csapat erre? Láthatjuk, meddig jutottunk, kár lenne az eredményeket nem figyelembe venni. Csak az emberi motiváció nem végtelen, ahogy a szerencse – vagy faszmák, ahogy szerették hívni – sem. Meg ugye a szerencse forgandó.

Szóval csak oda akarok kilyukadni, hogy Zidane tavalyi csapata a legnagyobbat mentálisan fejlődött Carlo, illetve Rafa után – sok mindenben inkább visszafele fejlődött -, és tagadhatatlan, hogy ez óriási szerepet játszott a sikereinkben. Ennek az okait lehet keresni a keretösszetételben, a rotálásban, Zidane jelenlétében, vagy abban, hogy Ronaldo hiányában más is fontosnak érezhette magát. A lényeg, hogy fejben egységesen ott volt a csapat. Erre pedig időszakosan lehet alapozni, de hosszú távon nem. Ebbe bukott bele most Zidane is. Nincs nagy krízis és kijavíthatatlan hibák, csupán elbasztuk a szezonkezdetet.

Igen, elcsesztük az átigazolásokat. Nem csak azért mert hiányzik a keretből egy befejező csatár, hanem mert nincsenek meg a bizonyítani vágyó játékosok, és a sorban előttük lévő „veszélyeztetett” játékosok.

Mindez ide vezetett. Nem pattan be, ami tavaly valahogy mégis bepattant. Hiányosságaink mindig is voltak, és lesznek is. Nem hiszem, hogy valami taktikai húzást kellene Zidane-nak bevezetnie, mert csak a káosz lenne nagyobb. Első és legfontosabb, hogy azok a helyzetek bemenjenek, amiknek be kell, aztán lehet majd csiszolni támadásépítésen, súlypontáthelyezésen és a többi rozsdásodó elemeken.

Ami tovább nehezíti Zidane feladatát, hogy indokolatlanul sok kényszerű pihenést kellett figyelembe vennie. Az eltiltások a már ezerszer felemlegetett mentális gödörre is visszavezethetők akár…

Viszont a kopasz elég sok hibát elkövetett a kezdők kijelölésénél. Nem tehet teljes egészében róla, de azt érzem, hogy indokolatlanul rotált sokat, úgy, hogy közben több debütánst is berakott a csapatba egyes meccseken.

Talán lehet, könnyebben jönnénk ki a gödörből, ha a sérülések és eltiltások alatt is a lehető legjobban ragaszkodna most egy 9-10 fős maghoz, amely mellé már beilleszthető egy-két tapasztalatlanabb játékos is. Álltunk már fel 2 csatárral, 2 szélső középpályással, 2 szélső támadóval, két támadó középpályással, védekező középpályással és anélkül is. Háát nóóóóórmális?!

Értem én, kényszerhelyzet meg miegymás. De ne csodálkozzunk, ha fejetlenség van, ha nem tudja senki, mit mikor kell csinálni. Hosszú távon az egy dolog, hogy majdhogynem ledolgozhatatlan hátrányra tettünk szert a bajnokságban alig pár forduló után, viszont ezzel a fiatalok is igen csak megszívhatják, főleg az újonnan érkezettek. Ez a másik dolog. Ettől viszont nem tartok, eddig jól vizsgázott a jövő generáció gerince.

Lehet-e, hogy most fog megfordulni a kocka, és egy nehéznek ígérkező találkozó után sodródunk majd a bajnoki cím felé vezető útra? Simán! A nagyobb része rajtunk múlik. Ma este is, ahogyan a bajnoki meccseken is rajtunk múlott.

Úgy éreztem, hogy nem tudott a Dortmund tavalyhoz képest egyértelműen erősödni. A védelembe és a középpályára hiányzik egy igazi klasszis, aki kicsivel kitűnik a többiek közül. Hiányzik egy Hummels vagy egy Gündogan…

De aztán úgy bekezdtek a bajnokságban, hogy nagyon úgy látszik, hogy megtalálták a megfelelő játékosokat az új edző, Bosz számára.

Dahoudot és Philipet érzem a két legjobb igazolásuknak. Utóbbi például már 4 gólnál és 3 gólpassznál tart 8 mérkőzésen. Nem lehet azt mondani, hogy kevésbé veszélyesek Dembélé hiányában.

Érkezett még Toprak a védelembe, illetve Yarmolenko a szélre. Aztán persze szokás szerint feltöltötték a keretet fiatal tehetségekkel… Ha van csapat, amely sikerrel tud a fiatalokhoz nyúlni, az a BVB.

Viszont az érdekesebb kérdés, hogy vajon mit is várhatunk a mai mérkőzéstől. A bajnokságban durván bekezdtek. 6 mérkőzés után 19 rúgott góllal vezetik a tabellát, miközben csupán egy gólt kaptak ezeken. Igaz, talán valódi erős német csapattal nem kerültek szembe, bár a 6:1-es győzelem a Mönchengladbach ellen mindenképpen kalapemelést érdemel.

Még augusztusban kupadöntőt játszottak a Bayern ellen, amit ugyan nem nyertek meg, viszont csak 11-esekkel bukták a trófeát. Azon lehet vitatkozni, hogy ez vajon az a Bayern(…), vagy tényleg a Dortmund volt jó, de a darazsak nem, hogy nem játszottak alárendelt szerepet, de még jobbak is voltak. Csak az a bizonyos faszmák nem mellettük tette le a voksot.

Kis szépséghiba az idei szereplésükben, hogy a BL-ben sikerült nekik a Spurstől idegenben kikapni. Ez azt is jelenti, hogy eredménykényszerben vannak, ha tovább akarnak jutni a csoportkörből. Ez pedig kétféleképpen sülhet el. Történhet ugyanis, hogy kevésbé támadó szellemben állnak fel, inkább mélyebbre beállnak és várják, hogy bejátszható területek nyíljanak a gyors támadóik előtt. Vagy lehet, hogy minden mindegy alapon nekünk esnek és már az elején meg akarják szerezni a vezetést.

Tudván, hogy hazai pályán fognak játszani, én a másodikat várom tőlük. Talán ez az, ami jobban is kedvez nekünk, de leegyszerűsítve azon fog múlni minden, hogy milyen helyzetkihasználással operál majd a csapat.

A Dortmund egyik gyengéje a védekezés, főleg, ha sikerül őket megkontrázni. Könnyen zavarba hozhatóak hátul. Nem gondolom, hogy ne alakítanánk ki elegendő helyzetet gólszerzésre. Viszont azt se gondolom, hogy ne kapnánk minimum 2 gólt. Kíméletlenül ki fogja használni a Dortmund a védekezésbéli hiányosságainkat.

Hiányzókból sem lesz hiány az este… Részükről biztosan nem játszik majd Reus (meglepődtünk, ugye?), Guerreiro, Schmelzer, Durm és Rode. Reusszal szerintem már olyan szinten nem számolnak, hogy felesleges is megemlíteni, mint hiányzót. Évente kölcsönveszik a kórháztól 10-12 meccsre, aztán küldik is vissza. Olyan ez, mint FUT-ban egy ajándékkártya…

Nálunk hiányzik ugye a balosról Marcelo és Theo is, így Nacho helye garantált, ami lehet, hogy támadásban vissza fog ütni, de legalább védekezésben stabilabbak leszünk. Erre pedig nagy szükség van egy ilyen gyors szélsőkkel rendelkező csapat ellen.

Kovacic nekem a legtöbb meccsről amúgy is hiányzik, most pedig kifejezetten jól jött volna a felfutásaival. Figyelnünk kell arra, hogy ne koncentrálódjon túl szélre a játék – és ez rajtunk is múlik -, mert középen Götze osztogatja a forintos labdákat, míg Weigl mellett Dahoud fog melózni a középpályán. Lehet, hogy névre nem egy hangzatos középpálya, vagy nem lehet belőle frappáns 3 betűs mozaik szavakat kirakni, de összeállni látszik ez a hármas, ki vannak osztva a szerepköreik. Semmiképpen nem lesz könnyű dolga a madridi delegációnak.

A legnagyobb hiányzó továbbra is Benzema. Idén madridisták körében jobban kapja a savat, mint valaha, pedig aztán ő nem panaszkodhat, hogy nem tapasztalta meg a madridi szurkolók méregfogát… Viszont azt látni kell, hogy a csapnivaló formája mellett is fontos kiegészítő eleme a támadósorunknak. A magyarázat egyszerű: nincsen alternatívája. Szar formában van, az üres ziccereket is kihagyta, nem is felmenteni akarom. De ezerszer inkább egy olyan játékos legyen Ronaldo párja, aki szar formában van ugyan, de legalább beleillik a rendszerbe, és a szükséges feladatkört el is tudja végezni.

Bale viszont hasznos tagja lehet ma a mérkőzésnek, mert, ha nem tolja fel tökig Zidane őt a támadóharmadba, akkor területe lesz, futkoshat, ahhoz legalább kiválóan ért. De ha csatárt akar majd játszani a walesi, akkor az rosszabb, mint ha Benzema hagyná ki sorra a helyzeteket.

Kroos, Isco és Modric lesz a kulcshármasunk az este. Kroosnak muszáj lesz visszafognia kicsit a csapatot, hogy ne kezdjünk el futkosósdiba átmenni, mert akkor kegyetlenül elvernek a rutinjukkal. Részünkről kiemelten fontos lesz, hogy a tempót mi szabhassuk meg. Modric és Isco labdáival viszont pazarul kiugrathatja a szélen felfutó Danit és A Lót. Most talán a kis spanyolunk képes lesz legalább a labdaátvételre…

Engem az ő formája zavar a legjobban. Gólok majd jönni fognak, van néha, hogy beköszönt egy „dry spell”. De Dani formájára idén nincs sok magyarázat. És egyet kell értenem azzal, hogy a legvalószínűbb az, hogy nem kell kivel versenyeznie a kezdő tagságért. Ha pedig ez így van, akkor aggódom, mert ez nem fog a következő hónapokban megoldódni.

Pech, hogy az Alaves ellen nem merte bevállalni Hakimit, nem tudom, hogy mennyivel lehetett volna rosszabb ő, mint Dani – értem én ezt a csapat szempontjából.

Izgalmas meccs lesz ez. Ha hagyunk területet a támadóiknak, akkor szopni fogunk, nem kérdés. Auba 12 gólnál tart, Philip 4-nél és Pulisic 3-nál minden sorozatot figyelembe véve. Nálunk a top5 góllövő tart összesen 13 gólnál… Ebből Casemiro és Ceballos vállalt összesen 4-et. Én már csak röhögök magunkon kínomban.

Ha az eddigi formánkat hozzuk, akkor simán kinéz egy vereség is, viszont egy valamit még hozzáfűznék zárásként a gondolatmenetemhez. Zidane minden egyes mérkőzésen az ellenfél ellen alakítja ki a csapat játékát és intenzitását. Most azt hagyjuk, hogy szerintem ez egy rossz hozzáállás, de ez azt is jelenti, hogy nem indulhatunk ki abból, hogy mit játszottak a fiúk egy Alaves vagy Betis ellen, mert egy Dortmund ellen teljesen más lesz minden. Persze, baszhatjuk, ha most se mennek be a helyzetek, de talán összeszedettebb lesz a gárda, mint az előző meccseken. Ezért is lehetetlen megmondani, hogy melyik arcukat mutatják majd a srácok. Egy valamiben biztos vagyok: piszok jó meccs lesz az este! Ha pedig nyerni tudunk idegenben, akkor jogosan lehetünk majd arra büszkék, mert nem egy szar csapattal állunk szemben.

Ja, de. Még is Norma vagyok… 😉

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • WT14

  Na mi van pöcsök, senki se kommentel? Akkor én.

  • morc

   Nehéz most okosnak lenni 🙂

 • Gyl
  • Cornelius Scipio Africanus

   Remélem akkora edző lesz belőle, mint amekkora tanár volt a pályán, és amekkora úriember a pályán kívül!
   Én nagyon szorítok neki!

 • Jose

  Engem nem zavar, ha kiesünk a csoportból, csak a BL döntőt nyerjük meg.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Olyan volt olvasni, mintha én írtam volna :DD
  Tegnap velősen egészen hasonló dolgokat fogalmaztam meg kommentben. És pont úgy állok a meccshez ahogy Te. Szóval már a mecha megvan, ideje lenne kiszállnod a fejemből 😀

 • nad

  “Zidane minden egyes mérkőzésen az ellenfél ellen alakítja ki a csapat játékát és intenzitását. Most azt hagyjuk, hogy szerintem ez egy rossz hozzáállás, ”

  Ezt hogy érted? Azt hittem az a jó ha az edző minden csapatból felkészül és hozzá alakítja a taktikát nem csak “indujj, támaggy, jácc” kijelentésekkel felküldi a csapatot ( mint tavaly nálunk a meccsek 80%-án Lucho 😐 )

  • ReAlantos

   Szerintem úgy értette (nekem legalábbis ez jött le belőle), hogy nem elég reaktívnak lenni, hanem kell valami úgymond proaktív, amibe a csapat tud kapaszkodni. Hogy egyszerűbben fogalmazzak: amit te írtál, az sem jó, de a ló túloldalára sem szabad átesni.

   Aztán majd úgy is megcáfol norma, ha nem így gondolta.:D

  • norma_va

   Mindenképpen szükséges az ellenfél játékához, stílusához és taktikájához igazítani a saját csapat játékát. Viszont kell egy alap séma, ami a csapatra jellemző, ami mindenki ellen fellelhető. Kell egy alap intenzitás, ami mindenki ellen adott. Tehát lehet egy Alaves ellen elég lötyögve nyerni épp egy góllal, de ha utána egy komoly csapat jön – és hogy most ne a BVB-t mondjam -, mint a Barca, akkor óriási felfogásbeli különbséget kell áthidalni alig pár nap alatt, ami sokkal nehezebb. Mind mentálisan, mind fizikálisan nehéz lekövetni ezt a hullámvasutat. Nálam Zidane túlzásba viszi ezt a pragmatikus, minimalista stílust. Tavaly bejött, ami már önmagából óriási eredmény. De én egy csöppet nem lepődök meg azon, hogy vannak meccsek, amiknél – ilyen eredmények után – nem tudják jól belőni, hogy most akkor mi az a minimum, ami elég lesz.

 • Raulitás

  Csak én emlékszem rosszul, vagy Dani tavaly ősszel is hulladék volt?

  • majk

   szerintem tavaly ősszel nem volt ennyire gyenge. plusz ilyen sokáig sem láttam még rossz formát tőle. tavaly a csapat kollektívan volt gyenge. most azt látom, hogy van egy két kirívóan borzalmas teljesítmény meccseken, meg semmi sem jön össze, de egyelőre tartom, hogy tavaly gyengébbek voltunk

   • Manócska

    Szerintem nem voltunk tavaly gyengébbek. Én azt érzem hogy kb. ugyanolyanok vagyunk. Csak idén hiányzik belőlünk az a plusz, amiről múltkor írtam is.

    • Jose

     A bíró hiányzik belőlünk. De csak az El legyen meg!

     • Manócska

      Nyugi! Az talán meglesz.

     • Jose

      Nem tudom, Flo terepe a spanyol bírák. A nemzetközi helyeken nem a Realnak vannak jó kapcsolatai a bírókkal, de hátha Perez a zsebébe nyúl. In ref we must trust.

     • andreal

      Azért Magyarországig elért a pénztárcája.

     • Jose

      Színigaz.

     • majk

      de ha jól tudom mind 3 BL címünket csalással és kamu sorsolással nyertük, szóval ez mégsem igaz teljesen!

  • ballabjobb

   igen, gyenge volt. és szerintem hosszabban, csak kevésbé formán kívül.

 • Manócska

  A tavalyi őszi Dortmund meccs előtt emlékszem hogy több kommentelőnek is azt írtam, hogy legyen egy kicsit optimistább a nyerési esélyeinkkel kapcsolatban. Akkor annyira biztos voltam a győzelmünkben, hogy meg is raktam tippmixen, annak ellenére hogy a Dortmund tavaly ilyenkor is jól játszott, jól kezdte a szezont. Mint tudjuk pár percen múlt a meccs és sajnos a pénzem is. 🙂 Ezzel szemben ma nem ezt érzem. @disqus_GSw46f2JcL:disqus tegnapi soraival értek egyet. Vagyis ez a meccs ugyanúgy lehet 4-1 és 1-4 is. Vagy akár döntetlen is. Éppen ezért nagyon várom már a meccset, kíváncsi vagyok hogy a csapatunk melyik oldalát fogja ma mutatni rajta.

 • Krityó

  Ez jó írás, gratulálok! Valahogyan egybeesik az én körülbelüli véleményemmel, ennek szellemében tippelek egy 3-2-t oda, egy 2-2-t és egy 3-1-et nekünk. :DDDDDDD

  • Cornelius Scipio Africanus

   Nah akkor Te is kiszállhatsz szépen a fejemből! 😀 Egyedül is szűkös volt, nem hogy még ha hárman vagyunk! 😀

   • Krityó

    Hihihi…

  • dzsonee

   Ez így egyszerű, tessék az eredményekhez megfelelő valószinűséget is rendelni! Én egy 35%-30%-27%-ot dobnék rá, a maradék 8%ot meghagyom a többi lehetséges eredményre 🙂

 • dzsonee

  Én bízom abban hogy a Dortmundot még nem láttam védekező felállásban játszani. Bár ezt a mostani Dortmundot Bosz alatt eddig nem nagyon tudtam követni. De ha támadóbban állnak fel egy feljebb tolt védelmi vonallal, az Bale-nek csak kedvezhet, hátha újra meg tudja mutatni, még nyerítve végigsprinteli a pályát párszor ha kell 🙂

 • Cornelius Scipio Africanus

  Remélem ma nem ezekből látunk valamit, hanem végre befelé pattan…
  Labdát nem lehet megvenni? 😀
  https://www.youtube.com/watch?v=w9On0dSJZgo

  • dzsonee
  • WT14

   Elképzelhető, hogy odaadják ha megkeresed a klub szertárosait, de biztosan lehet ugyanilyet kapni az adott sportszergyártótól 😀

   • Cornelius Scipio Africanus

    :DDDDDDDDDDDDDD
    Látom bolondgomba volt ma az ebéd a menzán :DDD
    Vagy Raulitás megkínált :DD

 • WT14

  Btw, eddig 6 meccset játszottunk Dortmundban, 3 iksz és 3 szopó a mérleg. Ma sem számítok túl sok jóra, szerintem 3-2 lesz nemide.

 • ballabjobb

  OFF:
  Egy gondolat motoszkál mostanában a fejemben, talán azért, mert sokkal fontosabb dolgaim lennének, mégis a RM meccseivel és a hozzájuk kapcsolódó irományokkal töltöm az időmet. Talán csak mert ennyire kiábrándított ez a néhány meccs és az meccseket övező apokalipszis hangulat. Semmi konkrét vagy személyeskedő indíttatása nem volt, szóval kérlek ne keressetek benne ilyesmit.

  Én arra jutottam, hogy kb. 0% ráhatásunk van a csapat játékára (leszámítva azt a töredék befolyást, amit a közhangulat és a meccset élőben végigszurkolók jelentenek). Márpedig ha “semmi közünk” a játékhoz, akkor nincs több jelentősége az eszmecserének, mint hogy egymás előtt bizonygassuk, mekkora szakértők vagyunk. “Én megmondtam bazmeeeg!!” – hát gratulálok, akkor neked kisebb meglepetés volt. Lényegében csak óvjuk a nagy érzelmi csalódásoktól, mások véleménye által próbáljuk visszaigazolni magunkat.
  Ha pedig így van, akkor ehelyett miért ne várhatnám a meccset úgy, mint egy mozifilmet: lepjen meg, legyen jó, ne találjam ki az egészet előre. Legyek nyitott a történésekre, éljem meg a pillanatot, áradjon át rajtam intenzíven, meglepetésszerűen amit tapasztalok. Idővel úgyis minden kiderül. És 100-ból 99-en biztosan nem leszünk fociedzők vagy klubelnökök.

  Persze arra nem tértem ki, hogy egy-egy tevékenység elég ha csak örömmel tölt el minket, nincs szükség logikus magyarázatra. Ennek ellenére mostanában nem érintenek meg a taktikai elemzések és a vérre menő viták, arról, hogy valaki mindannyiunk számára ismeretlen miért úgy döntött ahogy. Hogy gyermekkorom egyik sokat hallgatott klasszikusát (Bambi hangjáték) idézzem: “Mindkettőtöknek igaza van, még sincs igaza egyikőtöknek sem.” Helyesebben “egyikünknek sem”..

  ON:
  Szerintem jó kis meccs lesz ez a mai, remélem nézni is tudom majd. Jó játékot szeretnék látni (valamelyik csapattól) és ne kapjunk ki, nekem ennél több nem kell. Bár tudom, ezzel is toronymagasak a elvárásaim:)

  • dzsonee

   Én kb annyira értek a focihoz, hogy ha nyer a csapat örülök ha pedig nem nyer akkor szomorú vagyok. Mint ilyen, a sport taktikai eleméhez sokat értő ember kimondottan örülök a taktikai vitáknak is, mert ezek fokozatosan megtanítanak/megtanítottak más szemmel is nézni egy kicsit a meccseket. Ezzel csak azt akartam írni, hogy minden embernek megvan az indíttatása, hogy vezessen vagy olvasson egy blogot, ezek között persze ott vagy te is és így teljes mértékben elfogadható az is amit írtál, illetve a te értékrendszered és elvárásaid.
   Viszont kimondottan örülök annak, hogy léteznek ezek a blogok, mert bár ráhatásuk a meccsekre nincsenek, azért kiszolgálnak egy bizonyos fajta, reményeim szerint igényesebb, közönséget, és már eddig is adtak akár a magyar sportsajtónak is néhány szereplőt, akik talán tudásukkal hozzájárulhatnak a szinvonal emelkedéséhez.

   • Jose

    A focis blogok nem azért léteznek, hogy rahatasuk legyen a kedvencek játékára. Azért léteznek, mert a blogok “gazdái” hangot/karaktert akarnak adni a csapatukkal kapcsolatos velemenyukrol, a saját szemelyisegukon keresztül.

    • dzsonee

     Az első mondatot én is leírtam szerintem 🙂 A többinek pedig, amit leírtál, örülök, mert ezáltal minket, a “közönséget” is kiszolgáljátok és kényeztetitek 🙂

     • Jose

      Csak rá akartam erősíteni a te mondandodra. 🙂

     • dzsonee

      Akkor még jó hogy nem vettem kötözködésnek 🙂 Adok is egy lájkot és megyek reklámokra kattingatni!

     • Jose

      😀

   • Manócska

    Szerintem is jó hogy léteznek ezek a blogok. 🙂 Nemcsak azért amit Te írtál, hanem a mi (szurkolók) szempontjából is. Tudsz a kedvenc játékosaidról, vagy a kedvenc csapatodról olyan emberkékkel beszélgetni, akiknek azonos az érdeklődési körük a tiéddel. És ez akkor még jobb, ha sem a családban, sem a közvetlen környezetedben nincs olyan akivel eszmét tudnál cserélni. Pl. én a teniszről senkivel sem tudtam beszélgetni. Szegény anyukámékat fárasztottam állandóan. Meghallgattak ugyan de néha azt láttam rajtuk hogy már nekik ez túl sok infó a teniszről. Amióta viszont elkezdtem a tenisz blogra írni, nekik is jobb, meg nekem is. 🙂 A focival máshogy vagyok, azt mindenki szereti a környezetemben, ennek ellenére mégis örülök hogy megtaláltam ezt a blogot. Érdekel a kommentelők véleménye, szeretek megismerni különböző álláspontokat, és a vita sem áll távol tőlem. Mindezeken kívül pedig még azt is észrevettem magamon, hogy mind a tenisz terén, mind a foci terén ragad rám valami a dolog szakmai részéből, ami egyáltalán nem árt, hiszen én is “csak” egy nagyon lelkes szurkoló vagyok.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Az amit felvetsz az már bőven pszichológia, és elég érdekes területe. Legalábbis szerintem. De így akkor bezárhatna minden blog, minden olyan oldal ahol gondolatokat cserélünk. Ez kb az emberi lét értelme. És érdemes lenne amúgy megvizsgálni hogy egyénenként a kapott(olvasott, hallott), vagy mondott információ hány százaléka “hasznos” az egyén számára. Azaz mennyi az ami hasznos tudás, amivel több leszel, értékesebb (munkaerőpiacon eladható tudás, vagy lelkileg, érzelmileg pluszt ad).

   Ennél jobban nem megyek bele, és valahol megértem a gondolatodat is. De rengeteg kérdés felmerül bennem, ami “vitát”, beszélgetést kezdeményezne. Azaz újra gondolatokat cserélnénk :)))

   Nem tudom ki mivel foglalkozik az életben, de az analizálás, elemzés folyamata az életben rendkívül hasznos (minden területen), és ennek gyakorlása. Ehhez pedig kérdéseket kell feltenni 🙂 És sokszor az segít megoldást találni, vagy hozzá közelebb kerülni, ha ezt másik embernek kifejted.

   Ettől függetlenül érdekes felvetés, de akkor Te minek írtad ezt le? 😀 Nyilván beszélgetni szeretnél erről, stb. Szóval valahol ellentmondásos a kommented. De ezzel nem támadni akarlak, sőt valahol meg is értem 🙂 Csak nem látom kivitelezhetőnek 🙂

   • ballabjobb

    Igen, sok helyen csúnyán nagyvonalú voltam a gondolatmenetben. Talán a taktikai viták kritikájaként, talán a visszafogottabb aktivitásom előrevetítéseként (ha így lesz.. de ezt még nem tudom) írtam le. De leginkább egy hozzáállásbeli módszert szerettem volna bemutatni, ami alternatívát kínál arra, ha valaki annyira kiábrándulna, hogy elhatározza: nem nézi a meccseket egy ideig. Nézze nyugodtan, csak máshogy:)

    • Cornelius Scipio Africanus

     Én megértettem ezt a részét (is). Ezért is írtam, hogy valahol értem 😀 Nem kell elvárásokkal leülni. De én én nem is várok el most nagy dolgot ebben a szezonban a csapattól, így nem is idegesít különösebben ha kikapunk. Persze bánt, de félre tudom tenni, mert kicsit jóllaktam. Amit én megtehetek, mert nem én megyek ki a pályára 🙂 De beleszólásom sincs, ahogy te is írtad 😀

  • Jose

   Ezt alapos elemzés alá vetem. Fontos dolgokat írtál le benne.

  • Sragi

   Nagyon tetszik ahogy körül írtad ezt a témát. 🙂 Néha jól esik csak bízni a győzelemben földi halandóként ,élvezni a játékot ,máskor pedig szívesen belemélyedek a taktika megértésbe , a miértekbe. Ezért szeretem ezt a Blogot.Az írások minősége és a kiváló közösség miatt. Teljesen más így megélni az elkövetkező meccseket.

 • lucas

  Nem győzni jár a csapat Dortmundba az egyszer biztos, és szerintem ez ma sem fog megváltozni (bár a BL-re a fiúk mindig fel tudják szívni magukat). Még mindig nem tudok jól tippelni, de egy izgalmas 3-2-es végeredményt mondanék.

 • Sragi

  Nagyon részletes és átfogó lett! 🙂 Tetszik,hogy több témára kitérsz egyszerre. Bízom benne,hogy átkapcsolnak a srácok végre abba a fokozatba amiben lenni kellene már. Mentálisan meg sem közelítik a tavalyi szintet sajnos. Dortmund ellen egy kiélezett meccsre számítok ami nagyszerű erőfelmérő lesz,bár picit pesszimista vagyok ,de remélem nem kell csalódnom majd este. Asok hiányzó ellenére is elég jó és erős kezdőt rakhat fel Z. Theo és Marci nagyon hiányzik és Kova is fontos szereplője lehetne a mai estének. Benzema hiánya érdekes kérdés,mert rendszerben jó párost alkotnak CR-el amit te is említettél. Viszont másfelől az idei formáját tekintve lehet,hogy bűn rossz lenne amúgy is. Bale-t meg végre jó nem csatárként látni,mert a büdös életbe se tanul bele abba szerepbe bele. Aki nagyon kérdőjel számomra az Dani. Nem tudom mi a fene lehet vele,mert tavaly is elég álmosan kezdte az őszt de most sokkal gyengébben muzsikál…

 • dracox

  Jó lett az összefoglaló, de (Auba 12 gólnál tart…Nálunk a top5 góllövő tart összesen 13 gólnál… Ebből Casemiro és Ceballos vállalt összesen 4-et.) ennél a sírás kerülgetett….
  Lehozzák a fiúk, mert tudják hogy nem egy Betis-Alaves az ellenfél, hanem a Dortmund.

 • Resid

  Szerintem meg végre nevén kellene nevezni a gyereket.
  Mind a védelembe, mind a KP-n jól igazoltunk, adott az építkezés lehetősége. Én most nem akarok belemenni taktikai nüanszokba. Amúgy is meggyőződésem, hogy ilyen szintű játékosoktól egy túl “okos” edző max azt fogja kapni amit Mou Ramostól…
  Viszont a szent tehenek ideje nálam lejárt. Bale egy betli, ő nem ide való – a képességeit a PL-ben kellene csillogtatnia. Még Aranylabdáig is vihetné.
  Én maximálisan türelmes voltam Benzemával. Nem tudom, hogy hogyan, de elérte, hogy elküldjék Higuaint, Moratát, Marianót. Szerintem most Mayoral van veszélyben, mert már rúgott gólt… Félre téve a szarkazmust: Benzema jellembeli hibákkal bír. Sorozatos botrányok, lustaság, megbízhatatlanság. Nem értem, hogy lehet még mindig a RM játékosa – az meg botrányos, hogy a 4. kapitány ő lett, nem pedig Modric.
  Ronaldo viszont egyre nagyobb tiszteletet vív ki nálam – tudott posztot váltani, fejlődik mint csapatjátékos, megértette, hogy nem lehet mindig a pályán. Még évekig hasznunkra lehet.
  Összegezve: csatárok kellenek. Egy intelligens, mozgékony – nálam a favorit Griezmann, és egy erőcsatár (annak idején Cavanit preferáltam a Napoliból, illetve Lawandowskit a Dortmundból – máig nem értem, hogy mehettek el ezek a hajók. Ja igen, Benzema…) – erre viszont jelenleg nincs ötletem.
  Minden esetre a Bale-kísérlet és a Benzema videós zsarolás ideje nálam lejárt.

  • dracox

   Benzema-ra kitérve folyamatosan olyan cikkek latnak napvilagot, hogy baleset itt szexvideok ott valogatottba nem hivtak be amott… Mikor fogunk olyT olvasni, hogy “BENZEMA vezérletével nyert a Real” vagy “4-et rúgott a Real ebből magára vállalt Benzin 3-at” stb… lehet édes álmok már ezek vele kapcsolatban.

  • MrPaul

   A csk posztba vajmi kevés beleszólása van akárkinek, szimpla érkezési sorrend alapján alakul ki, bár gondolom ezt te is tudod. De annak milyen üzenete lenne, hogy az évtizedes hagyományt megtörjük, ráadásul egy 4ik számú csk miatt…

   • Resid

    Ahhoz képest, amilyen méltatlanul bántunk Raúllal, Casillasszal, Pepével, Di Marival, Moratával – semmilyen.
    Nem értem ez az ember miért van burokban. Egyszerűen nem érdemli meg.

 • Sragi

  Off:
  @disqus_GSw46f2JcL:disqus Ez a PES taktika érdekes 😀 Egy picivel jobb lett,hogy beállítottam de védekezésében még mindig csinál marhaságokat.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Majd belejössz 😉 Legalább van kihívás 😀
   Most poénból rákerestem youtube-on Pes 2018 tactics-ra és van már pár videó 😀 Ők valószínűen okosabbak 😀 Nézz meg párat, hátha az is segít 🙂
   Amúgy Lyon-nal játssz! Próbált ki, mert őket volt eddig a legnehezebb megverni 🙂 Aztán másold le azt a taktikát 😀

   • Sragi

    Köszi! Amúgy neked milyen támadás bulid up-ok vannak beállítva meg defense-ek?

    • Cornelius Scipio Africanus

     Amit tegnap linkeltem képet 🙂 Az a Master League-s csapatom (Fc Metz)

     • Sragi

      Vissza keresem 😀
      Ám tört játékkal nem tudok myclubozni?

     • Cornelius Scipio Africanus

      Fogalmam sincs 😀 De ami onlinehoz van kötve azt biztos nem lehet.

     • Sragi

      Azt nem értem,hogy a Légy profi játékos vagy mi az megy. A Myclub elvileg a PES menedzser módja nem? Mármint offline ? Vagy rosszul tudom?

     • majk

      neten talál embert? én még nem tudom h megvegyem-e mert félek h kutya nem játszik vele. steam chart szerint 4-5 player van… az nem túl sok

     • Cornelius Scipio Africanus

      Meg most próbálkozom még, variálgatok. De nem tetszik még az új taktika 😀 Ki kell találni még 🙂

  • majk

   nekem meg baszki folyamat kifagy a meccsek közbe. illetve fekete képernyőt dob pár percig, közbe általában kapok pár gólt, úgyhogy eddig nagy altf4-ezések lettek a végén 🙁

   • Cornelius Scipio Africanus

    Nekem is elsötétül a képernyő 😀 De az azért van mert winfosban be van állítva hogy kb 20-30 perc után kikapcsolja a monitort. Azt viszont nem értem miért érzékeli inaktivitásnak a játékot. De ha megmozgatom az egeret akkor visszakapcsol a monitor 😀 Nálad nem ez van?

    • majk

     nem hiszem. másnál nincs ez. meg csak meccsek alatt csinálja. lenyomtam az összes tutorialt (20-30 perc biztos volt) majd a meccs a 2. percbe ezt csinálta. semmit nem találtam neten

   • Sragi

    Hardver ? OP rendszer?
    (nekem fullon hasít)

    • majk

     rezzenéstelenül fut max grafikán, csak néha eldobja a csatlakozást a monitorral/TV-vel (mindkettőnk csinálja) win10 amúgy, minden más fullos

     • Sragi

      Akkor a windows lesz a ludas. Az energia gazdálkodás ahogy @disqus_GSw46f2JcL:disqus írja lentebb.

 • Manócska
  • ofrnkie

   kíváncsi vagyok, hogy most akkor Isco középen játszik-e (remélem igen) vagy kiteszik szélre (remélem nem)

  • Cornelius Scipio Africanus

   Ez nagyon egyértelmű volt most. Ez a “gálakezdő” jelenleg. És ZZ BL-ben mindig ezt fogja nyomatni. De ha lesz BBC akkor kérdéses, hogy Bale vagy Isco kezd, vagy Asensio. Ezt majd az ellenfél eldönti. De ma ez egyértelmű volt szerintem. Bár nem elvenni akarom az örömöd 😀

   • Manócska

    Nem vetted el az örömöm. 🙂 Már csak azért sem mert mindjárt jön a meccs.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Meg nem is az volt a szándékom 😀 Meg nem is olyan stílusban írtam 😀 Meg mert nem is vagyok olyan embör 😀

     Eddig nem vártam a meccset, de most már kezdem 😀

     • Manócska

      Akkor ezt megbeszéltük. 🙂 Most már csak nyernünk kéne a meccset, és tényleg teljes lenne az örömünk. 🙂

  • V.I.C.

   Ez 3-5-1-1-ben nagyon elvetemült volna? 😀

   • ReAlantos

    Tavaly sajnos láthattuk, hogy a háromvédős rendszerre nincsenek felkészítve a srácok rendesen (Sevilla ellen 1-2). Pedig egyénenként talán tényleg az általad felvetett koncepcióval járna a legjobban a csapat: Carvajalnak kevesebbet kéne védekezni, Bale nyargalhat a széleken, Isco tömi Ronaldót labdákkal.

    • V.I.C.

     Jaja, kár érte, kiváló ügynök volt (a felállás). 🙁

  • kodex

   nahát, ki hitte volna… 😛

 • MrPaul

  Annyíszor volt már szar a csapat és lett eltemetve, és ZZ mindig a nagy meccsekre valamit előhúzott. Szerintem nem kapunk ki, sőt, nyerünk, de ha esetleg mégis vereség lenne a vége, akkor sem kell a kardunkba dőlni. Volt már 22 meccses győzelmi sorozat is egy bizonyos csapatnál, aztán lófaszt nem nyertek.

 • kisfigo

  K. Navas – Carvajal, Varane, S. Ramos, Nacho Fernández – Modric, Casemiro, Kroos – Isco – Bale, C. Ronaldo

  Ma kb mindenki telitalálat lett volna a tippeldében. 🙂

 • norma_va

  Burki, Piszczek, Toprak, Sokratis, Toljan, Sahin, Castro, Götze, Yarmolenko, Philipp, Aubameyang
  Ezek után, ha nem nyerünk, már nem mondanám, hogy nem gáz… Rámennek a salátástálra.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Ebből te mire következtetsz? Mármint taktikában. Védekezni fognak inkább, óvatosabb játékkal játszanak?

   • norma_va

    Ha ezzel a középpályával letámadnak és torkon próbálnak ragadni, akkor sokkal könnyebb dolgunk lesz, mint vártam volna. Sahin és Castron úgy fogunk átmenni, mint Rajeshéken a cifrafosás. Szerintem labdát tartani szeretnének, bár érthetetlen számomra ez a középpálya ígyis úgyis.

    • Zizou

     Miért, milyen középpályát kellett volna? Szerintem nncs ezzel gond és totál logikus.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Ti nagyon szeretitek egymást 😀 Bár szeretem, ha eszmét cseréltek, mert sokat tanulhat belőle aki olvassa 🙂
      https://media.giphy.com/media/pUeXcg80cO8I8/giphy.gif

     • Winston

      Ez tecccett

     • Zizou

      Sok dologban nem értük egyet, ez tény. 🙂 De ezenkívül azt hiszem nimcs bajunk egymással. Jelen esetben szerintem a kolléga lebecsüli kissé az ellenfelet.:D Labdabiztos játékosok kerültek be a németek oldalán és Weigl hiányában ez teljesen érhető. Nyilván minden attól függ, hogy melyik arcát fogja mutatni a kiralyi gárda. Ha az elmúlt meccseken tapasztalhatót, akkor a Dortmundénál jóval gyengébb kp is uralni tudta a játékot. De ha az igazi arcát mutatja a Real, akkor baromi kevés lesz a Dortmund, ami nem csoda, mert világklasszisok alkotják a Real kp-ját.

     • norma_va

      Akkor mi teljesen mást értünk logikus alatt… 😀

     • Zizou

      Én megvédelek úgymond, hogy nincs gondunk egymással, te meg betolod parasztba. Hát bloody hell!

     • Cornelius Scipio Africanus

      :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

     • norma_va

      Jaj ugyan. Ez olyan messze volt a parasztságtól, mint ide Cape Town. És az biza kurva messze van. Főleg azután, hogy mit írtál nekem privátban…, legalább a nagy könzönséget hagyd ki ebből.

     • Zizou

      Úgy látszik mást értünk parasztság alatt. 😀

 • iKos

  Én elfogult vagyok Danival kapcsolatban, de innen Hetefejércséről nem olyan karakternek tűnik, aki egyszerűen versenytárs hiányában bepunnyadna. Szerintem más lehet a háttérben, még akár valami magánéleti gebaszt is betippelnék, ami miatt nem tud teljesen koncentrálni. De ez a része tényleg csak ‘gólörömből elemzés’.

  Egyébként vele kapcsolatban azt se felejtsük el, h a keret leginkább foglalkoztatott tagja. A mai meccsel már szeptemberben eléri az *1000 játékpercet, és ebben a válogatott meccsek sincsenek benne. (*990 tm szerint, de abban a hosszabbítások nem szerepelnek). Ez brutálisan sok, egy szezonban a legtöbbet foglalkoztatott arcok vannak 3-4 ezer játékperc körül. Case, Isco, Kroos, Modric 700 perc körül tartanak. Ramos és Navas van 810 perccel, de egyikük posztja se olyan megerőltető fizikálisan, mint oldalt le-fel nyargalászni. Amit ki akarok nyögni, h nem a versenytárs hiányában való elbizakodottságban, hanem inkább az agyonjátszatásában is keresném a visszaesésének okát.

  https://www.transfermarkt.co.uk/real-madrid/leistungsdaten/verein/418

  • Cornelius Scipio Africanus

   Én ezért IS vártam, hogy Alaves ellen padozni fog. De ZZ nem így gondolta.
   Amúgy én is magánéletre gondolok. Mivel anyagi gondjai nincsenek valószínűleg, így én barátnőre/feleségre tippelek, vagy ami rosszabb, hogy nagyon beteg egy közeli családtagja. De nagyon remélem bármi a baj, hamar megoldódik!

 • Resid

  Ne legyünk kishitűek – győzni fogunk!

 • smatte

  Sztem győzni fogunk…sztem

 • Winston

  Hali mindenkinek ! Ja és Hala Madrid !

 • Turbo

  Óbamejángot kell kikapcsolni, az már fél siker. Hala Madrid!

  • V.I.C.

   akkor Peter Bősz lesz. 😀

 • ballabjobb

  hogy vigyorgott a két kislány Kroos és Case előtt 😀 viccesek ezek a kis mazsolák, mekkora élmény lehet már nekik!

  • Turbo

   CR meg a kis srác mögött röhögött.

   • ballabjobb

    az egy egész produkció volt, ott dobolt rajta a BL-himnuszra

 • bdyd

  “Benzema kimaradt az álomtizenegyből”

  • Cornelius Scipio Africanus

   Melyik g*ci okos mondta ezt? 😀

   • Cornelius Scipio Africanus

    Hajdú?

    • ballabjobb

     igen

     • Cornelius Scipio Africanus

      Ment volna az is mosógépnek 😀

  • WT14

   Az enyémből biztosan 😀

  • Turbo

   Rémálom tizenegy? 🙂 (bocs, Karim).

 • V.I.C.

  Dani már kezdi baszki…

  • bdyd

   héé, én csak idéztem

   • V.I.C.

    kellett fél perc, míg leesett. 😀

 • Winston

  Modric

  • lucas

   Ezek a külsős passzok… mindig öröm nézni. Annyira elegánsan csinálja, én egyszerűen nem tudom megunni. 😀

 • Cornelius Scipio Africanus

  Navas :DDDD Őrült 😀

 • Winston

  Bmeg

 • V.I.C.

  Na jó, faszom…

 • bdyd

  HBI pisiszünet

 • lucas

  Ez mi a fasz Dani???

 • Turbo

  Carvajal, bassza meg. Pedig szépen megcsinálta. Le is passzolhatta volna…

  • V.I.C.

   a passz volt igazán zseni amit kapott. 🙂

   • smatte

    Case volt,nem?

 • WT14

  Faszom van már, elég sokszor jellemző ez a tendencia hogy nem passzolunk egymásnak a kapu előtt. Hétvégén Isco, most Carvajal, de csinálta már Asensio, Lucas és mások is, még Kroos is. Miért akar mindenki CR lenni?

  • lucas

   CR passzolt, csak rövid lett…

  • robroy

   Most meg ő maga sem akar cr lenni 😀

  • V.I.C.

   Mert az ő fizuja a legtöbb. 😀

 • Zormac

  … és Ronaldo pont hogy lepasszolta.

 • Turbo

  Az a kurva helyzetkihasználás, már megint.

 • smatte

  Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk…kimaradt helyzetek…

 • Raulitás

  Az érzés, amikor arra kapcsolod be a tv-t, hogy Dani már benzemázni is kezdett

 • morc

  Egyszer talán berúgjuk.

 • lucas

  Nálatok is sípol a TV (M4), vagy csak az enyém szar?

  • Cornelius Scipio Africanus

   sípol. zsír a hangminőség, 1965-ös

   • lucas

    Legalább nem telefonnal közvetítenek, tavaly arra is volt példa, nem is egyszer.

  • Winston

   Nálam fasza

   • lucas

    Amikor beszél akkor nem hallani, csak amikor csöndbe marad.

    • Winston

     Nálam nincs gond

     • lucas

      Lehet egyedül vagy vele. 😀

  • ReAlantos

   Csak a szurkolók fütyülnek.

   • lucas

    :DDD

  • morc

   Nálam pattog a hang

   • lucas

    Akkor fasza ez a közvetítés. Mindenkinek máshogy szar 😀

   • bdyd

    kérdezd Josét ilyenkor mi a teendő, biztos tud segíteni

 • dracox

  Jatekunkra nincs panasz csak a gol hianyzik…nesze dortmund helyzet kozben

 • Winston

  Sztem a taktikával nincs gond , csak hát a helyzeteket be kell rúgni

 • V.I.C.

  hopphopp

 • Turbo

  Ugye, nem volt az kéz? Ugye?

  • lucas

   De az volt.

 • Zormac

  no, egy tizi már elmaradt… szőrös szívű bíró befújta volna.

  • V.I.C.

   vagy olyan aki lát. 😀

 • Raulitás

  gyorsan felraktam házat asszonyt over3.5re, ha már ilyen mókás a meccse

  • Winston

   Tudsz élni

  • Zormac

   egyik csapaton sem látom a szándékot, hogy a védelem túlbiztosításával akarnák ölni a mérkőzést 🙂

 • Krityó

  Sziasztok, látom 2-1 ide eddig. Virtuálisan. 🙂

 • robroy

  Cr ma passz király akár lenni
  🙄🙄🤔🤔

 • morc

  Nacho még mindig a legnagyobb.

 • Jose

  Ki a király? Gareth!!!!

 • WT14

  aztagecikurvaélet, azt betette

 • robroy

  Bale baloldal ballal…

 • Turbo

  Bélának szólt valaki végre, hogy megy a meccs? Ezt de bebaszta!

 • smatte

  Ez szép volt😀

 • Winston

  Ne ma gól ?? Ki mentem borért

 • Jose

  Dani, cupakolom a jobb lábad, te legnagyobb Carvajal!

  • WT14

   Ja a labda is kurvanagy volt, de ahogy Béla betessékelte oda a finyóba, azt Bűrke is csak mozizta.

 • Gyl

  CR nem jelezte a lest, passzol… wtf

 • ReAlantos

  Ez a gól csak azért történt, hogy minket szembeköpjön Zidane.:D

 • lucas

  Az ilyeneket szokta Marcelo az égbe lőni, pedig itt a példa: szépen belsővel is el lehet tenni a hosszú felsőbe. De szép volt Bélaaa!

  • WT14

   Azért Marci amennyivel ügyesebb cselezésben, Bale-nek annyival jobb a lövő balosa.

   • lucas

    Csak azért írtam, mert az előző szezonban erről is beszélgettünk itt, hogy okosan is meg lehet oldani nem csak erőből.

 • Manócska

  Mind a gól, mind a gólpassz szép volt. 🙂

 • ReAlantos

  Jobban játszik Dani, mint az elmúlt meccsein, de igen hanyagul zár vissza. Ebből még lehetnek problémák.

 • Jose

  Ilyen a szurkoló, szidjuk danit, bale-t, de azért ma a hátunkon vinnénk őket haza. 😀

  • lucas

   Ha szidunk valakit az mindig működik. Nem szabad abbahagyni.

  • morc

   Vagy hogy stílusos legyek, kifognank a lovat a hintó elől.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Philip gyerek se lassú éppen. Lehet nem szeretnék versenyfutást vele még Varane-nal sem.

 • Jose

  Egyébként Zidane kényszerítette rá először boszt, hogy változtasson a játékon és nem forditva. A nagy helyzeteink után látványosan hátrébb húzta a vedosort.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Vezet a Moszkva a Pool ellen :DDDDD

  • Jose

   Klopp soha ne legyen edző nálunk. A szívem nem bírná…

 • Cornelius Scipio Africanus

  Modric maga az elegancia és a zsenialitás tökéletes elegye. <3

 • dracox

  Carvajal mi a f*szt csinal megint sorban…

 • V.I.C.

  Timo Boll pingponglabdával lődözi Hajdúbét, vagy mi ez a kattogás?

  • Cornelius Scipio Africanus

   Visszamentük 65ből 52-be. Technikailag.

  • Turbo

   Csak szotyizik.

  • lucas

   Mondom szar ez. Átraktam eredeti hangra és ott meg jó, szóval a királyi TV-nél basztak el valamit megint.

   • V.I.C.

    Óbaszki, lehet ilyet a tévénken, most találtam meg. <3

    • lucas

     Szívesen 😀

 • Jose

  Az, hogy mindenki alázatosan a csapatért játszik, nekem mindent megér. CR mennyit mozog ki, Béla is mit lemozog.

  • WT14

   Csak ezt a faszér’ nem lehet előhozni egy Alaves ellen, miért csak topcsapatok ellen megy? Bajnokságot 90%-ban kicsik ellen lehet nyerni.

   • Jose

    Adom, jogos, de a mai meccsért eddig jár a keksz

    • WT14

     Persze, a mai eddig faszányos, de aztán jön a hétvégi bajnoki, reménykedünk hogy majd most jön a henger, és helyette megint kapunk egy hordó hányadékkal vegyített hígfost a nyakunkba.

     • Cornelius Scipio Africanus

      BL>Bajnokság

 • Cornelius Scipio Africanus

  Bale-ban azt becsülöm, hogy rendszeresen visszazár.

 • lucas

  Ésssss átadta a stúdiónak. Beszarás :DDD
  Inkább adjátok angol kommentárral…

  • morc

   Nagy álmom egy olyan csatorna, ahol van olyan opció, hogy csak a stadion hangjait hallod.

   • lucas

    Telekomnál van, most azzal nézem. 😀

    • Gyl

     Hogy tudom beállítani?

     • lucas

      Nyomsz egy i gombot a távirányítón > Aztán elmész az alternatív hang opcióig > És átnyomod az eredetire.

    • morc

     Faszakalács. Nem tudtam, de utána nézek. Bar digim van..

     • V.I.C.

      Nekem is. Samsung TV-n: adás -> audioopciók -> szinkronhangnyelv -> több nyelv

   • Cornelius Scipio Africanus

    Vannak ilyen csatornák.

   • WT14

    A hétvégi bajnokit megint Ray Hudson-kommentárral néztem, földobta azt a szar meccset 😀 Ez meg pont lehúzza a jó meccset.

 • Zormac

  micsoda tiki-taka ez már

 • Turbo

  Az Apoel meg tartja az ikszet a Hotspur ellen (Sallaival a kezdőben).

 • Ronrics

  Nincs rossz bírónk…

  • Jose

   Perez 💗

   • Ronrics

    Nagyon nem bírom az ilyesmit.

 • Jose

  Hol vagytok Dani-haterek? 😀

  • Cornelius Scipio Africanus

   menteni tud 😀 Elmúlt 3 meccsen (maival együtt) mindegyiken volt egy nagy mentése :))))))

 • robroy

  Azért Case kell ide.. Az ilyen kis észrevétlen blokkok.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Hogy rágóztak a Dortmund kispadon :DDDDD
  Mint valami izgalmas mennyei meccsen 😀 Már csak a sör hiányzott a kezükből 😀

 • Jose

  “messziről… Messzire…” Pista, ne lopd el a szovegemet!

 • Cornelius Scipio Africanus

  Vezet a Spurs 1-0ra

  • Turbo

   Kane, ki gondolta volna?

 • Jose

  Dani, te tök.

 • WT14

  Luka is elkezdi a gengszter életet? 😀

  • Krityó

   Ez vicces volt azért Modrictól! :))

  • Jose

   Egy bíró se szereti az ilyet.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Erről annyit hogy normális a bíró :DDD

 • WT14

  Nagyon jön a Dortmund, ideje lenne elszabadítani a lovat vagy CR-t egy kontrából.

 • Sragi

  Perez rossz helyre küldte a pénzt vagy nem kaptak reklámtáskát a bírók.

  • Zandokan

   Azért az elmaradt ramos piros, dortmund tizi kombó miatt én nem panaszkodnék nagyon…

   • Sragi

    ? Wut?

   • lucas

    Nem hiszem, hogy a Navas által 5 centiről Ramos kezére pattant labda szándékos kéz lenne, piros meg még annyira sem.

   • smatte

    Ramos piros enyhe túlzás lett volna….

   • Gyl

    Az piros nem lett volna, mert Navas kiütötte a labdát, nem is volt szándékos se

   • ReAlantos

    A tizit meg lehetett volna adni, piros semmiképp nem volt.

   • V.I.C.

    Pszt.

   • Jose

    Akkor ne panaszkodj. De olvass szabálykönyvet. Hasznos.

    • WT14

     Vajon honnan jönnek ezek a trollok? “Ramos piros” :DDD Értem én hogy sokaknak bizonyára nem szimpatikus játékos, de ettől nem jár alanyi jogon kiállítás. Ezen a meccsen nem tudom miért kellett volna pirosat kapnia. Mert nincs rajta sapka?

     • Krityó

      Kint van főcímen az nso-n. Onnan. 😀

     • WT14

      Ohhh… Így már értem. A jó Isten mentsen meg minket az onnan érkező áradattól.

     • Sragi

      Ban hammer 😀

     • Jose

      Tizi ok, nem vitatom. Piros lap csak a haterek szerint, de az már az ő bajuk. 😀

     • WT14

      A tizit én se vitattam, de azért pirossal kombóban kurvára nem ugyanaz a kávéház 😀

    • Zandokan

     “ki lehet ütni a kapuba tartó labdát szándékosan, ha a védő a Real Madrid csapatába futbalozik…”

    • Zandokan

     Nem panaszkodok. Tanult kollegám Sragi panaszkodott hogy nem tolják eléggé a csapatotokat, erre reflektáltam a magam szerény eszközeivel hogy dehogynem. Amúgy a szabálykönyvben nincsen “vészkapus”, csak a grundon..

   • Sragi

    Sound okán?

 • robroy

  Ezért passzol Cr, nem érzi a kaput 😀

  • Krityó

   Én kérem az önzős szoftvert vissza…

 • Gyl

  Ramos van még ott a szeren

 • dracox

  Ezt az auba-t szivesen elneznem nalunk is 😀

  • dzsonee

   Nemtom, futóbolondnak ott van Bale, pozíciós játékban kérdés mennyivel lenne hasznosabb…

   • Sragi

    10x

   • WT14

    Annyira csak nem rossz abban sem, valszeg a BuLi kiscsapatai is azért védekeznek egy Dortmund ellen, és mégis szarja a gólokat.

  • majk

   Nekem most is gyenge mint ellenunk altalaban. Tobbszor rossz megoldast valasztott,botladozott a labdaba… Sztem neki a Madrid tul sok lenne

 • smatte

  Iscotol több kéne, amúgy rendben van a csapat.

  • Sragi

   Nem rossz ő sem bar néha túl bonyolitja.

 • morc

  Lassan Hakimit is be kell dobni a mélyvizbe.

 • lucas

  Nem akarok elégedetlenkedni, de ha berúgtuk volna a helyzeteink felét, már sima 3-0 lenne a szünet.

  • Sragi

   *ha

   • lucas

    Látod ezaz, ha 😀

    • Sragi

     Carvajal ma végre érzi a bugit, de ott azt túl varialta.

  • majk

   Ha hallgatunk a “megerzeseinkre” akkor mar 14 0 lenne a nemeteknek

 • dzsonee

  Kövezzetek meg, de szerintem Carvajal eddig nem olyan rosz 🙂 Volt néhány homály átadása de a gólpassz is szép volt meg a kényszerítő CRel és volt néhány jó utolsó mentése is. Viszont a frász kapkod amikor a belső védők a félpályánál vannak és megszerzi a Dortmund a labdát 🙂

  • Sragi

   Ez az agyig feltolt védelem marha yolo lett Zidane-tol 😀

   • dzsonee

    Remélem a 2ik félidőre leszokik róla 🙂

   • Jose

    😀😀😀😀

  • ReAlantos

   Lejjebb is írtam, egyértelműen jobb az elmúlt meccseinél, de nagyon hanyagul zár vissza. És most már sárgája is van, ergo szabálytalankodni sem szabad neki túl nagyot. Ha van esze a Dortmundnak, még inkább balra helyezi a támadásvezetést.

   • dzsonee

    Tény, bár a sárgáért pont nem venném elő, de biztos nehezebb lesz neki így fedni a bal oldalt…már amikor éppen hátul kóricál 🙂

  • V.I.C.

   23 perc kilences, 23 perc négyes, hullámzik

   • dzsonee

    Már az is több mint a konstans rossz 🙂

  • majk

   Kar h nem jo megoldast valasztott a csele utan. Volt nagy mentese is. Sztem eleg jo. Bar teny h nem hibatlan

 • smatte

  Majd elemezétek ki a Ramos kezezés elötti szituációt…

 • Sragi

  Buzsáky is azert van bent hogy a faszsagokat szajkozza..

 • Ronrics

  Perez még a stúdióban ülőket is megvette, alig merték kimondani Ramos kezezését…::)

  • Sragi

   Alig ja 😀 Ákoska leszarja Perez pénzét.

  • dzsonee

   Kompany álljon is ki a Madrid mellett 🙂

   • Cornelius Scipio Africanus

    Kompanyi mondta hogy szerinte 11-es. Buzsáky mondta ki nehezen.

    • dzsonee

     Legalább megindokolhatja azzal, hogy szakmailag talán igaza volt 🙁

  • Cornelius Scipio Africanus

   Kompany egyből rávágta. Vagy ez irónia?

 • Turbo

  Nekem Buzsákynak az idei BL döntő utáni arca örökre megmarad. Kajak letört arc, majdnem picsogott a lelkem…

  • Jose

   Jó, hát nem professzionális tvs arc, csak egy ex-focista.

 • Jose

  Eh… Varane elkapkodta a felszabadítását. Dekazhatott volna kicsit.

 • WT14

  Azt hogy hozta ki Modric 2 ember mellől 😀 A pressing elleni megoldásokban nincs nála jobb középpályás a világon.

 • lucas

  Ramos bal futóban. Állat ez az ember :DDD

 • Jose

  A legnagyobb király!

 • WT14

  Zwei zu null, ez se vót csúnya, ehh.

 • Edizen

  Kroos eszméletlen!

 • V.I.C.

  Kroos <3

 • dzsonee

  Egyszerű játék ez a foca 🙂

 • Turbo

  BC! BC! BC!

 • Jose

  Cristiano “aranylabda” Ronaldo

 • majk

  Blbl te mas kavehaz… 🙂

 • morc

  Mennyivel szimpatikusabb ez a gólöröm.

 • ReAlantos

  Lyóóó!

 • Cornelius Scipio Africanus

  Szegény Bürki :DDD Mozdult valamerre, de nem is láthatta a labda hova megy 😀

 • Jose

  Mélységi kiugratas by Kroos? Instant boldogság szivtajekon?

  • morc

   Ja, nyomott egy alibit 😂

  • Ronrics

   Szép volt.
   /Bale bemozdulása kínálta a lehetőséget/

 • lucas

  Kroos mekkora zsugát osztott ki Balenek.

 • Ronrics

  És Bale mekkora labdát adott Ronaldónak!/zárójelben persze/

 • ReAlantos

  Na, most jöhet Lucas Isco helyett, és mészárlás-mód on!

  • Turbo

   Ceballos.

   • ReAlantos

    Asensio.

    • Turbo

     Mayoral.

    • Jose

     Ok így hárman

 • Jose

  Ha Zidane alazni akár, behozza ceballost, +2 gól.

 • dzsonee

  BaLe a BaL oldalon jó ma a BLben. Vegyük észre a szavak mássalhangzóinak hasonlóságát. Véletlen lenne? Nem hiszem!

 • Manócska

  Bezzeg ma nem tippmixeltem a nyerésünkre. Nem lehet ezeken a fiúkon kiigazodni. 🙂

 • Jose

  Ezen ugye senki nem lepődött meg?

 • lucas

  A védelem ma is hozza a kötelező 1 gólt. 😀

 • Turbo

  Óbamejangra figyelni, a ‘rva életbe!

  • bdyd

   nézem én is, ügyes a srác

 • dzsonee

  Tényleg sokgólos meccs lesz. Csak ne guruljon el a gyógyszer 🙂

  • Krityó

   Láthattad, 3-1-et tippeltem ide. Pont arra mutat a meccs. 😀

   • dzsonee

    Még ülhet a 2-2 is, de nekem is jobban tetszene a 3-1 🙂

    • Krityó

     Á, dehogy, a 2-2 csak vicc volt, az egyetlen :DD biztos tippem a 3-1 volt. :DD

     • dzsonee

      😀

 • lucas

  Na mégiscsak nyerni akar a Dortmund?

 • Turbo

  Kane lőtt még egyet.

 • ballabjobb

  lehet, hogy nem 3-5 méterről kéne védekezni a 16-os környékén..

 • robroy

  Meg kellene nyugodni és lőni egyet.

 • WT14

  Kezd megint átmenni a dolog flúgos futamba.

  • majk

   Igazi csemege

 • V.I.C.

  Kezd rohanós lenni nagyon, talán jól jönne a friss erő mostmár.

  • Krityó

   Előbb egy jó szabadrúgás. :DDD

   • Krityó

    Elrontották, nem rúgták rá! :DD

 • dzsonee

  Klopp sírva morzsolgatja a kezeit ha nézi ezt a meccset 🙂

 • robroy

  Ez a Jarmolenko gyerek egész ügyes..

 • Krityó

  Ez a Sociedad ellen bement, nem? 😀

 • smatte

  Hajdu B instant elélvez, én azért annyira nem élvezem…

  • Krityó

   Ne már, ez tényleg jó meccs…

  • majk

   En nagyon 😀

  • lucas

   Nekem is nagyon tetszik. 😀

  • ballabjobb

   látványos meccs, de aki értékeli a jó védekezést (csapatszinten, nem egyénileg), annak kicsit baszdelőre-fussutána hangulatú..

  • Manócska

   Én igen. 🙂

 • Turbo

  Úgyse találjátok ki, hogy ki rúgta a Tottenham harmadik gólját.

  • Krityó

   Előbb mondta Hajdú! 😀

   • Turbo

    Ja, én nem hallottam…

  • robroy

   Szerintem hallotta mindenki 😂😂😂😂😂

 • WT14

  De kár hogy nem lehet most bedobni Kovát a középpályára.

 • Krityó

  Ez egy box-to-box játék, ugye? :DDD

 • robroy

  Isco szét esik fejben hogy nem passzolnak neki, és mindig csak ivelgetes. Látszik ahogy megy el a kedve a játéktól.

  • smatte

   Isco simán gyenge ma.

 • morc

  Kezd kicsit sematikus lenni ez a Bale beível balról támadás.

  • dzsonee

   Na majd Carvajal jobbról 🙂

 • Resid

  Isco stílusa teljesen alkalmatlan az ilyen gyors csapatok ellen.

  • Turbo

   Bejöhetne Kova. Ja…

   • smatte

    Asensio

   • ballabjobb

    Özil <3

  • dzsonee

   More jinx, please 🙂

 • WT14

  Isco bmeg…

 • lucas

  Zidane ezt csukott szemmel is beverte volna.

 • Winston

  “Zidane Berúgtál volna még kabátban is “

 • robroy

  Isco frusztrált ebből, ebbe a lövésbe minden be ne volt.

 • Krityó

  Ezt bírom, hogy azért a spanyol bajnokságból valók még a németeknél is sokkal jobban veszik le a 50 méteres átadást… Ronaldo, Isco, Modric egy ilyen után egyből irányba állva indul, a németeknél meg elpattan 30 centire is (ami vicces, de nagy hátrány…)

 • V.I.C.

  Itt kaparni kéne, Ceba-Isco cserééét

  • dzsonee

   Lucas a keretben van? Ide ő se lenne teljesen testidegen, nem?

   • robroy

    +1 lucas

   • V.I.C.

    Nekem ne reklámozd a fiút, ő bármikor beállhat. 😀

    • dzsonee

     Csak így hirtelen nem voltam benne biztos hogy meccskeretben van 🙂

 • Turbo

  Asensio fog jönni.

 • lucas

  Nem akarunk cserélni? Talán Isco jöhetne le, őt érzem ma gyengébbnek elől. Asensio jöhetne vagy Lucas, mind a kettő jó kontrázni.
  Még Kova lenne jó ma, egyedül átfutná a Dortmund kp-t.

  • dzsonee

   Tadaaaaaaaaaaam

 • majk

  Mekkorat vedett ez az allat…

  • Manócska

   Bemehetett volna Isco lövése. Az 1-3 azért jobban mutatna.

   • Manócska

    Mondtam én hogy jobban mutatna. 🙂

 • smatte

  Milyen bevállalós ez a Zizou☺

 • morc

  Ezzel a Pulisiccsel vigyázni kell

  • ballabjobb

   igen, tőle én is tartok

 • Jose

  Asensiot hogy rakuldte ZZ weigl-re 🙂

 • V.I.C.

  Miért Dani fogja Pierre-t szöginél vajh?

 • Turbo

  CÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!

 • V.I.C.

  DECC OLL FOLKSZ.

 • Jose

  Kibaszott aranylabda

 • Manócska

  Jaj de szép gól! 🙂

 • ballabjobb

  nálam Ceballos bejátszotta magát a csapatba csereként, ha a német vagy horvát zseni elfárad a kp-n. kreatív játékosunk talán egyedül Luka személyében van így most a pályán.

 • WT14

  Na, csak lezártuk a dolgot, így kell ezt. Szedd ki Bűrke!

 • carlos06

  Végre van idő, h visszajatszanak valamit. 😀

 • majk

  Burki es a rovid…

 • Resid

  Mennyit er egy golvago? Ugye!

 • lucas

  Ooottt vaan! Az új cipellő szerencsét hozott.

 • smatte

  Na, így már tetszik ez a meccs😀

 • ballabjobb

  (asszem késik a streamem kicsit, nálam még csak most volt a 3.)

 • Jose

  Ez egy rohadt jó meccs.

  • ballabjobb

   hát így már tuti mindenkinek tetszik 😀

  • WT14

   Nem tudom melyiktek írja az öf-t, de gyanítom nem lesz ellenére hogy újra kell nézni 😀

   • Jose

    Sultan

 • dzsonee

  CR mekkorát becsúszott 🙂 Jót tett neki a 2 gól…

 • dzsonee

  @disqus_9ZmIrIVzWE:disqus lesz a tisztánlátó erre a meccsre? 🙂

  • De Mi

   Én is 1:3-at tippeltem (rem. nem változik)

   • dzsonee

    Ám legyen mindkettőtöknek igaza 🙂

    • Krityó

     Bimm-bamm! 😀

 • Resid

  Ez az Obamejang gyerek hulyen nezne ki feherben, de amugy jo csatar.

 • lucas

  Na bazzz, Bale lassan olyan lesz mint Reus.

  • Turbo

   Szerintem nincs nagy baja, csak szarrá hajtotta ma magát.

   • lucas

    Nagyon remélem, hogy nem sérült meg. Végre kezd formába lendülni picit.

    • Ronrics

     picit..::)))

  • majk

   Gyorsan felpattant… Bar elore rettegek…

   • dzsonee

    Csak nehogy abba sérüljön bele, hogy gyorsan pattant fel!

   • Ronrics

    Úgy látom Te kedveled!…/kivételesen:))/

    • majk

     Ez egy fetis. Felkarolom a kozutalatnak orvendoket. Amugy mindig csiptem Belat sztem sokszor hasznos. Csak kar h serulekeny

 • Gyl

  Rotáció meg minden, de a CKM ennyit jelent.

 • Resid

  Mellesleg most Kroos sem tudta megakadalyozni a fel-le rohangalast…

  • Jose

   Nem, mert a magas hazai védelmi vonalat vétek lett volna nem kihasználni. De pofasabb volt ez a Madrid, mint a Szombati

   • majk

    Taltosing

  • carlos06

   Nem is akarta. A Dortmund legnagyobb gyengéje ez, de legalább mindig élvezet nézni a meccseiket.

 • robroy

  Mit fogott tej isten

  • Turbo

   Tej isten? Az ki? 🙂

   • robroy

    Sorry 😉 Te jó isten 😀

   • dzsonee

    Pontosabban a tej istennője:
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Heszat

    • robroy

     Köszönjük a felvilágosítást. Megéri hibázni 😉

     • dzsonee

      Én se tudtam, de abból indulva kezdtem guglizni, hogy mindennek ami régtől ismert van valahol istene 🙂

   • majk

    Egy felig tehen felig ember. A tehtaur

   • Krityó

    Galactos, a Marvel univerzumából. :DDD

   • bdyd

    Csisztu?

 • smatte

  Motm bürki

 • morc

  Legendák mindenhol….

 • lucas

  Még mindig nem értem mi értelme 2 perce becserélni valakit? Jöhetett volna a 3.gól után is.

  • Winston

   Én szívesen bemennek 2 percre😂

 • majk

  Tavaly 2-2 most 1-3 -> … : ]

  • Cornelius Scipio Africanus

   12->13 :]

 • Manócska

  Jó kis meccs volt. 🙂

 • lucas

  Na Zidane újabb rekodja. Lassan minden meccsre jut egy. 😀

 • WT14

  Ki volt ma a legnagyobb tanár? Bale? Modric? CR? Dani? A denveri musztángok bajnokcsapata?

  • majk

   Ez Luka

 • Turbo

  Ez rendben volt, a sok kihagyott helyzet ellenére is. Ez most már lendületet kell, hogy hozzon a Lali-ban is.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Azért az zavar, hogy megint sok helyzetet elszórakoztunk :/ Viszont jól játszottunk végre.

 • majk

  Mennyivel masabb ha a masik csapat is probal focizni es nem csak tornek meg bekkelnek…

 • kodex

  még nem döntöttem el, most hogy véletlenül nyertünk az a bíró, Perez, les, Casemiro/Ramos nem kapott pirosat vmelyekének vagy szimplán ZZ malacának köszönhetjük meg. kár hogy a hétvégén csak az Espanyol jön, lesz újra szenvedés

  • iKos

   ezt úgy köll’ mondani, h megint összecsaltuk
   fm fc

   • Cornelius Scipio Africanus

    nem-nem. ez faszmák + csalás + Perez + bírók + ha valaki hülye akkor még: Soros
    ez mind így együtt a Real Madrid sikere

   • kodex

    Caperazzi likes this 🙂 😛

 • ofrnkie

  Jó hogy nyertünk, bár sajnálom, hogy a középpálya lényegében végigjátszotta a meccset, szerintem Ceballos pl. jöhetett volna már 10 perccel előbb is. Nem hiszem, hogy erre a meccsre építeni lehetne, mindenesetre jó volt megnézni.

 • Krityó

  Azért a második Ronaldo-gól elég király volt. Focisták, mondjátok meg, azt onnan szándékosan lőtte így vagy csak belebikázott és jó helyre ment?

  • Jose

   Szándékosan.

   • mfc777

    tudtam, hogy magadra veszed

    • Jose

     Daniaba is szervezünk blogfocit, a macska rúgja meg. 🙂

     • mfc777

      az első értelmes ötlet a blogon

     • Jose

      😀 hát egy focistatol mit vársz? 🙂

   • Krityó

    Köszi, neked elhiszem. 🙂

  • kisfigo

   Tudatosan élesen a rövidet lőtte!

   • Krityó

    Köszi.

  • Turbo

   Szándékosan belebikázott, és jó helyre ment.

  • ballabjobb

   arra a pillanatra megszállta Kevin-Prince Boateng.. szóval szándékosan, de mégsem 😉

  • Cornelius Scipio Africanus

   Nem vagyok focista, de szerintem ezek nem megye1-es játékosok hogy nem tudják hova rúgják. Olyan erő volt benne, hogy ha beleér a kapus berepül, vagy eltörik a keze 😀

   • Krityó

    Hát laikusként pont ezért érdeklődtem erről…

    • Cornelius Scipio Africanus

     Azért CR elég jól lő, és elég pontosan hatalmas erővel is. Szóval én nála nem kételkedem ebben. 😀

   • Winston

    110kmora volt a labda sebessége

  • Ronrics

   ösztönösen meglőtte, ha spekulál elcseszi szvsz /meg idő se nincs ilyenkor/

  • norma_va

   Az esetek nagy százalékában azért anyázunk, mert lehajtott fejjel belebikázik és telibe találja a kapust anélkül, hogy helyezné a labdát. Szóval inkább szándékosan lőtte erősen, majd bemegy alapon… Most bement.

   • Cornelius Scipio Africanus

    És mi van amikor a sarkot célozza?
    Szerintem szándékosan lőtte a rövidet.

    • norma_va

     Nem annak függvényében írtam, hogy hosszúra vagy rövidre rúgta, hanem, hogy a kapushoz viszonyítva hova. Rövidre döntött, de nem azért mert helyezte, hanem mert ösztönből azt választotta.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Jaaah, értem így már. Hát gondolkodni nem volt sok ideje. De jól döntött 🙂

     • Ronrics

      NEM döntött! – csak lőtt!

     • Cornelius Scipio Africanus

      Sejtettem hogy valaki beleköt a szóhasználatba 😀 Persze jogos.
      Nem megmagyarázni akarom, csak úgy érettem, hogy ahogy norma írta, hogy ösztönből lőtt oda. De ez meg becsülendő, hogy a legjobbat választotta ösztönből. Szerintem.

   • Sragi

    Cr nagyon érzi az ilyen lövéseket.

 • mfc777

  mai tanulság: idén csak a BL-meccseket kell nézni

  • V.I.C.

   *csak idegenbeli meccseket. 😉

   • Cornelius Scipio Africanus

    tavaly is jobban ment idegenben 😀

   • mfc777

    azért a BL-ben még otthon is nyertünk 🙂

 • kodex

  Navasnak a kirúgások is mehetnének ezen a színvonalon… https://twitter.com/UltraSuristic_/status/912753871965089792/photo/1

 • ballabjobb

  megkaptam, amit kértem, köszönöm! mindhárom gól tetszett, de talán Béláé leginkább.

  • Manócska

   Szerintem Ronaldo 2. gólja is nagyon szép volt.

 • Krityó

  Jóccakát, szép álmokat, a hétvégéig! :DDD

  • Winston

   Thnx , neked is

 • dzsonee

  Egye fene, én hajlandó vagyok beáldozni a bajnoki cím megvédését a BL triplázás kedvéért 🙂 Most már viszont egyre kiváncsibb vagyok, vajon a darazsak vagy a kakasok szorulnak-e majd le a harmadik helyre a csoportban…

  • ReAlantos

   Innen nagyon meglepne, ha nem húzná be a Tottenham a két továbbjutó hely egyikét.

   • dzsonee

    Azért szerintem most elég csalóka az állás. Én remélem a Spurs sem szerez több pontot a Real ellen mint a BVB és akkor ha mindkét csapat oda-vissza veri a ciprusiakat még az is lehet hogy az utolsó meccsen Dortmundban dől el a továbbjutás…

    • norma_va

     Én ezt tartom valószínűnek. Csoportkör sorsolásnál 16 pontos továbbjutást tippeltem. Lehet ide írtam, vissza kéne keresni. (talán Residnek)

     • norma_va

      Az nem lehet… akkora faszságokat írok ma, José mesélhetne, vagy bárki más a szerzői chatből. Szóval 18 pontos továbbjutást.

     • dzsonee

      🙂 Mindenkinek van rosz napja…viszont mivel a Spurs-szel először Madridban játszanak a fiúk, akár még egy döntetlen is becsúszhat Tottenhamben. Ebben az esetben a BVB biztos veri majd a fejét a falba…

     • dzsonee

      Persze alap elvárás, hogy otthon mindenkit meg KELL verni!

 • Manócska

  Harry Kane nem viccelt a mai meccsen sem. 2 gól lábbal, 1 gól fejjel, és nem is csúnyák.

  • dzsonee

   Inkább most lője a gólokat mint a következő fordulókban a Real ellen 🙂

   • Manócska

    Ezt látod nagyon jól mondod. 🙂

  • Sragi

   Szép szép.. De egy Apoel ellen? Majd a PL-ben meg a Dortmund ellen villogjon.

   • Manócska

    A PL-ben is rúgja a gólokat, és a Dortmund elleni meccsükön is szerzett 2 gólt.

    • Sragi

     A PL az PL.

 • Manócska

  Azért a mi meccsünkön kivül is születtek szép gólok a mai napon.

  • lucas

   Ez a Quaresma gólpassz külsővel egészen elképesztő volt.

   • ReAlantos

    Csinált már ilyesmit korábban is, szinte mestere ennek. Nekem ez a kedvencem tőle:

    https://www.youtube.com/watch?v=ftDJPgzSloI

   • WT14

    De Bruyne is kis gólt lőtt.

   • dracox

    Én sokkal több potenciált láttam benne, mint amire vitte.

    • Jose

     Annak idején Figo is azt mondta, hogy sokkal tehetségesebb játékosok voltak a Sporting akadémiáján, mint ő, de azok valamiért nem voltak olyan szorgalmasak. Annak idején a szakemberek nagyobb karriert jósoltak Quaresmának, mint Cének, de a munkamorál itt is fontosabb volt, mint a szimpla tehetség.

 • Csáti László Károly

  Gratulálok, ez férfimunka volt! Sajna nem láttam, de a Ramos-féle “kezezéses” szitut megnéztem. Szerintem nem büntető, pattanó labda.

  • Jose

   Mi tizinek véljük, ahogy akkor átbeszéltük.

 • Jose

  Végignézve a mai meccsek osszefoglaloit, semmi szükség ennyi csoportra, csapatra sportszakmailag. Óriási különbségek vannak, de elhiszem, hogy hatalmas üzlet a BL az UEFA számára.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Azt tudtátok, hogy a brazil Vasco da Gama jobb bekkjét úgy hívják, hogy Yago Pikachu?! :DDD

  Itt van összeszedve egy csapatra való hülye név a brazil ligából 😀 Jó szórakozást 😀
  http://www.telegraph.co.uk/sport/football/babb/11573041/Pikachu-John-Lennon-and-Mahatma-Gandhi-Brazilian-players-with-ridiculous-names.html

 • MrPaul

  Amúgy csak én élveztem baromira, hogy Cr mennyi kulcspasszt adott és mennyire önzetlen volt? Ez volt az egész meccs legnagyobb pozitívuma.

 • Sragi
  • dzsonee

   Nekem úgy tünik, ezen a meccsen is beigazodott, hogy a LaLiban a koncentrációhiány a fő ludas. Jó, persze, a BVB egy remek taktikával állt fel a Real szempontjából, de a helyzeteket akkor is be kell rúgni és a védők is most szerintem egy egész összeszedett teljesítményt tettek le az asztalra, amivel pl elkerülhető lett volna akár a Betis ellen bekapott gól is.

   • dzsonee
   • Sragi

    Én is így látom! Sőt Dani es Cr is mar az elején eldonthette volna.

   • Brn

    Akkor is ezt mondod, hogy ha Ramos-t (teljes joggal) pirossal kiszorják a kezezésért, majd a Dortmund büntetőhöz jut?

    • dzsonee

     Szerintem ez itt már ki lett beszélve – egyetértek azokkal akik azt mondják Ramos kezezése nem ért pirosat. A 11es megadható volt, nem csodálkoztam volna. És igen, ha a 11-es után a csapat ilyen játékkal megfordította volna a meccset, akkor is ezt írom 🙂 Mert a koncentráció ebben az esetben pont a gólokat eredményezte…de többet erről ide nem írok, elolvashatod lényegében az én véleményemet is az összefoglalóban.

 • Jose
  • Ronrics

   Sólyomszem…

   • Jose

    Nem tenisz-blog.

    • andreal

     Nem Marvel-blog.

     • WT14

      Te hol voltál tegnap a meccs alatt? 😀

     • andreal

      Hiányoztam? 😀

     • WT14

      Kérdésre kérdéssel? 😀

     • Jose

      Erre csak a nők képesek. 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      2 óra készülődés és 16. ruha után:
      – Akkor biztos hogy ebben jössz? Indulhatunk végre?
      – Most miért? Kövér vagyok??

     • Jose

      Te örök agglegény maradsz. 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Tudom 😀
      De amit leírtam az csak poén, szatíra, nem történt meg velem 😀

     • Jose

      De nem mindenki Andreal, hogy érti a poént. 🙂 És Andreal már körbe van jelölve. 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Mindent tudok. Mindent Is 😀
      (Ha nem írok egy ideig, rám szakadt a födém a hazugság terhétől)

     • Jose

      Nyitott szájjal ‘p’ betűt mondani?

     • Cornelius Scipio Africanus

      Úgy köszönök reggelente ha nincs jó kedvem

     • dzsonee

      Esetleg megnyalni a könyököd? 🙂

     • Cornelius Scipio Africanus

      Amúgy nem Andrealra írtam hanem egy random esetre 😛

     • andreal

      Nem tetszik? 🙂

     • WT14

      Mondtam ilyet? 🙂

     • andreal

      Félreértettem valamit? 🙂

     • Cornelius Scipio Africanus

      Bekérdezőt játszatok? 😀

     • Manócska

      Jól elbeszélgettek egymással, de a lényegre még mindig nem kaptunk választ, pedig nagyon érdekelne minket. 😀
      Vagyis hogy hol voltál a meccs alatt, és hiányoztál-e @disqusWt14:disqus – nek.

     • andreal

      Mit csinálhattam, amikor Real meccs van? 🙂

     • WT14

      Nem elég nézni, kommentelni is kell ide közben 😀

     • andreal

      Lusta voltam, a meccsből se láttam az összes percet, de néztem 😀

     • Manócska

      :D:D
      Pontosan ezt szeretnénk megtudni Tőled kb. 2-órája. De úgy látom hogy ez reménytelen kívánság marad ma számunkra. 🙂

     • andreal

      Egyszerű a válasz: néztem a meccset 😀 Igaz, kicsit lustán 😀

     • WT14

      Félreérthető voltam? 🙂

     • Jose

      Nem Gunther-blog.

     • andreal
 • sultan2004

  Az ÖF-t ebédhez lehet majd fogyasztani – az előzetes tervek szerint.

 • WT14

  Melóba jövet gondolkodtam a meccsen, meg úgy az egészen. Egyértelmű, hogy nagyobb csapatok ellen jobban tudja a csapat, hogy mit kell csinálni. Persze részben biztosan a koncentráción is múlik a dolog, de nem csak itt van a kutya elásva. Amiben a középpályánk a legjobb a világon, az a pressing elleni játék. Bármilyen letámadás ellen Kroos, Modric és Isco kis területen, egy tized mp alatt is megtalálják a megoldást, ami lehet egy gyors passz, egy testcsel, vagy egy olyan labdaátvétel, amivel egyből lerázzák magukról a lendületből letámadó ellenfelet. Ezt olyan szinten tudják, ahogy utoljára a Xavi-Iniesta-féle Barcától láttam. És továbbgondolva, ha az ellenfél letámad, akkor nyilván a nyomás alól történő sikeres kibújás után ott lesznek a területek, ahová be lehet játszani a lasztit, ami Bale-nek és CR-nek is kedvez. Tegnap mindhárom gólunk kiugratásból született, kettő közvetlenül, a második után pedig Bélának csak középre kellett gurítani a védő elé bemozgó CR-nek. Viszont ehhez olyan ellenfél kell, aki letámadást alkalmaz, vagy legalábbis nem seggig behúzódva védekezik. Nem véletlen vertük 2x a Barcát, előtte pedig a ManUtd-et is viszonylag simán, azok a meccsek nem a szerencsén múltak. Egy Betis, Levante, Alaves ellen viszont nem lehet a csapat erősségeit alkalmazni (középpálya pressing elleni játéka; támadók üresbe mozgása), mivel a 2. sorral is 25-30 méteren bekkelnek, a védekező harmadig le se támadnak, így ott marad a körbepasszolgatás és beívelgetés, terület meg nuku. Pozíciós játékban pedig sajna nem vagyunk jók. A BL győzelemre idén is megvan minden esélye a csapatnak, mivel ez a középpálya ugyanígy képes lehet megoldani a PSG, Barca, Bayern, vagy akárki pressingjét, amiből területeket lehet nyitni. Persze ez nem ilyen egyszerű azért, mert kell egy jó védelem és elöl egy jó helyzetkihasználás, de az esély megvan. A LaLi bunkerező, időhúzó kiscsapatai ellen viszont valahogy nem sikerül hatékony fegyvert kitalálnia Zidane-nak.

  • Jose
   • Cornelius Scipio Africanus

    Milyen kung-fu mozgássorozat volt ez 😀

  • Sragi

   Sőt nagyon jól működött a melysegbol való sulypont athelyezes is. Carvajalnak ebből lett a ziccere. Nacho passzivabb volt erezhetoen, de ő nem is szélső védő.
   Dortmund egyébként nem játszott rosszul,viszont amiket te is leirtal egyértelműen tükrözik a csapat erősségét. Plusz a BL-ben valahogy motivációs gondok sincsenek.
   Z-nek a bunker ellen kellene kitalalni valamit.

  • dzsonee

   Részben egyetértek, tényleg jobban fekszik a csapatnak ha az ellenfél kitámad, esetleg vállalja a támadóbb szellemű játékot. A bunkert viszont általánosságban nehezebb feltörni, ezzel szerintem nem csak a Realnak gyűlik meg a baja. Ennek ellenére meg vannak a lehetőségek a ligában is akár a bunkerezőbb kiscsapatok ellen is, amiket viszont illenék berúgni. Szerintem a tegnapi koncentrációval ez nagyrészt menne is.

   • Jose

    ha már bunkerezés… Atma-Dinamo London. MEnnyi lesz a labdabirtoklási arány?
    10% Atma – 8% Kékek – 82% labdaszedők

    • dzsonee

     Az milyen szép lenne, ha a labda maradna a kezdőkörben a csapatok meg a saját 16osukon belülről mutogatnának egymásnak, hogy na gyere ha mersz kisköcsög 🙂

     • nad

      no costa no party

     • dzsonee

      Majd Morata megmutatja…igazából nekem mindegy, csak Grízman hülye gólörömét ne kelljen néznem 🙂

    • andreal

     Akkor Hazard lehet megrugdos még egy labdaszedő gyereket.
     https://www.youtube.com/watch?v=lCacZz-OQzU

     • dzsonee

      Az milyen szép, hogy már a labdaszedők is profin fetrengenek 🙂

   • WT14

    Látatlanban is azt gondolom, hogy ebben az idényben eddig a topcsapatok közül messze nekünk gyűlik meg a leginkább a bajunk a bunkerrel. Nézzük meg a BL esélyes csapatokat, szórják a gólokat a ligákban: Barca, PSG, MCity, de még az alapvetően védekezőbb Juve, Chelsea és MU is, meg a fentieknél kissé gyengébb erőkből álló Dortmund is. A Bayern torpant meg picit, de ott alapvetően más jellegű gondok vannak jelenleg. Mi meg kurva látványosan szenvedünk a kicsik ellen, a 6 meccsen lőtt 11 gól mindent elmond, basszus, Varga Roli lőtt ennyit egyedül a Fradiban :D. Érdekes módon a Soci meccs volt a kivétel, mert a többinél erősebb csapat lévén ők támadtak, nem véletlenül tudta Bale azt a gyalogkakukkos gólt lőni ellenük. Ezért is engedtem el már a ligát a 7 pont mínusz után, mert túlnyomó részben továbbra is bunkerező kiscsapatok ellen fogunk játszani, és mint ilyenek ellen, nagyobb esélyünk van nekünk további pontokat hullajtani, mint hogy ledolgozzuk azt a -7-et. Messi az ilyen szar kis védekező csapatokat egyedül szétkapja.

    • nad

     látod, egyből új megvilágításba helyezi a “but we had possession”-t 😀

    • dzsonee

     Idén eddig szerintem is a Real találja meg a legnehezebben a rést a bunkeren, ebben teljesen egyetértek. De ahogy feljebb is írtam, ez szerintem részben a motiválatlanság esetleg koncentrációhiány miatt is van. Tavaly harapott a csapat a ligában is, idén én ezt nem látom egyenlőre. A Barcánál Messi persze egyedül is mecseket tud hozni, ez nem vitás, a PSG, MCity a tavalyi blama után természetes hogy kapar az idény elejétől fogva…
     Viszont akár taktikai hiányosság, akár motiválatlanság/koncentrációhiány, mindenképpen ZZ-nek kell lépnie hogy megváltozzon a dolog, szal ha minden marad így a ligában az egyértelműen az ő sara lesz.

    • Jose

     Más véleményen vagyok. Két döntetlenen és a buktás meccsen is rengeteg helyzetünk volt, de nem éltek vele a srácok. Szerintem nem a bunkerezés a gond, hanem a kapu előtti konszentrászió.

     • WT14

      Ez szerintem egyedül a Valencia ellen volt érvényes. A másik kettőn kurva nagy gondok akadtak a játékkal is. Mikből voltak pl. a Betis ellen helyzeteink? Ilyen faszom lecsorgó labdákból meg félpontatlan, nehezen irányítható beadásokból. Lásd: Bale sarkazása (az aznapi legnagyobb helyzetünk), amit már kapura továbbítani is bravúr volt. Ha úgy lehetett volna helyezni, ahogy CR tegnap a 3. gólt, esélye se lett volna a kapusnak kiszedni. Viszont a gyors beadásoknál nem tudják még a sarokra is centizni a lövést / fejest, így ott mindig fennáll az esély, hogy lófasz lesz belőle, nem gól. Tegnap Auba is milyen szépen a kapus ölébe fejelt egy beívelést, és nyilván nem jószándékból, hanem mert nem tudta sarokra irányítani.

  • carlos06

   A bunkerezo csapatok mindenkinek legalabb akkora problémát jelentenek ,mint a hozzank hasonloan labdabiztos tamadogepezetek. A stilusok csataja. A bunker felrobbantásához gyilkos helyzetkihasznalas kell vagy az ellenfel felorlese esetleg egy nagyon jol cselezo klasszis,aki gyakrabban megtudja bontani a védekezést es novelni a lehetosegek szamat,igy egy nem annyira jo helyzetkihasznalas is eleg lehet. Nekem evek ota hiányzik egy ilyen igazolas,Carlo ota problemazok ezen.
   Jose Realja nagyon direkt volt, Carlo is eloszor kihasznalta az atletainkat ,aztán kezdett el labdatartasra torekedni. (Azszem kb. Di Maria eladasaval bomlott meg kicsit a sebesseg,csucsformajaban nagyon jol indult be/bontott es osztotta le a labdat,megadta a kezdo impulzust a tamadasnak.)
   Zidanenak sem volt szukseg ezen gondolkodnia egyelore. Felszezonjaban helyere rakta a brigadot mentalisan,aztan az elso teljes szezonjában probalt valamifele egyensúlyt hozni,de ez a labdabiztos kozeppalya is a Napoli meccs utan tavasszal kezdett kialakulni. Emlékszem,h a Napoli mennyire zavarba hozta meg a sajat terfelen a fiukat,a Bayern ellen viszont mar sokkal magabiztosabbak voltak a labdakihozataloknal,az Atletico ellen csucsra volt jaratva mindez. Ez a Dortmund mas csapatokat valoban szetszed ezzel, de a tavaszi csillogast lattuk tegnap. Lenyegeben emiatt is kezdtek el máshogy jatszani ellenunk a csapatok (bar a Betis eleg nyilt volt,ott nem is az volt a baj),amire nekunk nem volt idonk reagalni se a piacon se a palyan. Remelem,ahogy a labdabiztos kozeppalya osszeallt tavaszra, ugy erre is meglesz az ellenszer,mert vszinuleg ez lesz a gyakoribb (es nem annyira elvezheto) meccskep.

  • Brn

   Épp az ilyen kiscsapatok, bunkerfocit játszó ellenfelek ellen volt nagyon hatékony Morata, mert fejjel nagyon jó, kemény fizikummal rendelkező csatár. Remélem Pérez már nagyon sajnálja.

 • Resid

  Xabi Alonso edzőnek áll.

  • Sragi

   Ez egy igazán jó hír 🙂

   • Resid

    Én nagyon tisztelem. Láttam élőben játszani a Bernabeuban – mint egy karmester irányította a csapatot.

    • Sragi

     Szerintem minden képessége megvan hozzá, hogy kiváló edző legyen. Karizma, tudás, alázat, tisztelet.

 • Jose
  • Sragi

   Aki nem bírja ezt az ne álljon focistának.
   A törökök biztos durva hangulatot csinalnak,de akkor is 😀
   Osszefosta magát Werner.

   • dzsonee

    Akkor szerintem őt ne igazolja le a Real…

    • Sragi

     😀 hát igen..

    • ofrnkie

     bár szerintem a Bernabeuban sajnos nem fenyegeti ilyen veszély 😀

 • Jose

  Béla a meccs után a mix-zónában azt mondta sokat sejtetően az újságírói kérdésre (hogy vagy?): “jól, jól”
  Tehát akkor csak egy hónap off.

  • Ronrics

   ha lesz pontosabb osszad meg velünk lécci!

   • Jose

    eddig semmi nincs, ZZ a meccs után annyit mondott, hogy görcs vót, de rendben van Bale

    • Ronrics

     Thx!

  • Ronrics

   tudod nagyon sokan aggódnak.::))
   ki ezért ki azért..:)

   • Jose

    Csiripen rákerestem Bale-re. A legfrissebb hírek között volt ő is: Riley Bale. Remélem már nem aggódnak olyan sokan. 🙂 https://uploads.disquscdn.com/images/a7aca0746b04a78916823745c6b853d3b74f26a3b14a9e4eb772aeadae33319b.jpg

    • Cornelius Scipio Africanus

     Nektek is az volt az első gondolatotok, a kép láttán, hogy: Vajon hogy készíti a tőttőttt káposztát?!

     bevallom! nekem nem! 😀

     • WT14

      Hanem? Hogy tud-e a pörkölthöz nokedlit szaggatni? 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Dehogy! Hanem vajon tud-e deriválni! Vagy megoldani egy kétismeretlenes egyenletet!
      Illetve, hogy hogyan állna a kezében a kapa, vagy hogy festene gumicsizmában. Mármint mint nő, nem mint van Gogh 😀

     • Sragi

      Tud a PES-el vagy a Fifa-val játszani 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Ha gépen nem is, de valóságban szerintem tud játszani a “labdákkal” 😀

     • Ronrics

      Derivalni azt biztosan tud.::))

     • Cornelius Scipio Africanus

      Biztos vagyok benne hogy képes lenne pár ember függvényének meredekségét meghatározni. Persze ehhez nem biztos, hogy a calculust hívná segítségül, hanem inkább tapasztalati úton oldaná meg ezt a feladatot 😀

     • dzsonee

      Hát, így láttatlanban azt gondolom hogy már elég sok ismeretlent megoldott eddig 🙂

     • Cornelius Scipio Africanus

      Lehet egyszerre többet is! :O Nem fogott ki rajta!

     • WT14

      Miért, egy nő másképp fest mint van Gogh? 😀

     • Jose

      csak gumicsizmában. amúgy ugyanúgy

     • WT14

      Szóval másképp fest gumicsizmában egy nő, mint gumicsizmában van Gogh, viszont ugyanúgy fest gumicsizma nélkül egy nő, mint gumicsizma nélkül van Gogh. Mi a tanulság? Aki gumicsizmát visel, az ne fessen, hanem húzzon disznóólat ganyézni!

     • Cornelius Scipio Africanus

      Te ma csak bekérdezel? Miért, hogy fest egy nő gumicsizmában? Szerinted szexin?

     • WT14

      Nem tudom hogy lehet szexin festeni. Vajon hova kell tenni az ecsetet? 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Füled mögé a polcra!

     • Jose
     • Cornelius Scipio Africanus

      Ezért kispályán bokakoccintás jár nem? Mármint finoman, hátulról, összekoccintani 😀

     • johnglade

      Nekem az, hogy tud-e olyanokat mint Isco?

     • ofrnkie

      tehát szereted az alázást, mint fogadó fél?

    • dzsonee

     Be van akadva a nyaka?

    • Ronrics

     Ballabas O is vajon?

     • Jose

      Te nagyon extrém dolgokat kedvelhetsz… Nem úgy, mint a lentiek. 😀

 • Jose
  • Cornelius Scipio Africanus

   De még a “rövid” sarkot is felkínálta…

  • ofrnkie

   tegnap eléggé gyilkos ösztönökbe’ volt, a passz viszont rövid volt, elég dühítő szitu volt így 0-0nál

 • Cornelius Scipio Africanus

  Törökök nem tudjátok mikor ebédelnek?
  Sultán vezér azt mondotta vala, hogy ebédre kész lesz az öf vala. de nincs vele vala készen vele.
  amúgy csináld csak 😀 csak viccelek 😀

  • Sragi

   Addig csiszold a taktikádat a PES-ben 😀

 • Resid
  • dzsonee

   HH miért az Új Szóban publikál? Az írás egyébként jó összegzés 🙂

   • Resid

    Majdnem minden héten – kedden a foci mellékletben – van egy írása. Már évek óta. Már akkor is írt oda, amikor még nem volt ilyen népszerű.

    • dzsonee

     Nem is tudtam…na akor majd jobban odafigyelek rá, köszi az infót 🙂

  • Jose

   A címszavak tetszenek, de alatta nincs indoklás, csak jellemzés és ténymegállapítás. De nincs indok. Nekem ez inkább olyan neszesemmiolvasdjól írás.

   • dzsonee

    Szerintem ez nem is akar mélyreható elemzés lenni. Ahogy a cikkben is írja, a spanyol lapok hosszasan elemeztek és ezzel a 10 lehetséges okkal álltak elő. Nekem ez inkább olyan executive summary annak aki nem akar vagy nem tud spanyol lapokat böngészni 🙂

    • Jose

     acceptable explanation

  • majk

   Sztem Mayoral is bizonyitott nem csak Ceballos. Kivancsi leszek a hetvegere, viszont a tegnapi performansz utan en nem aggodok. Majd leporog ez a pechszeria es jon a 2 ev mákeső

 • sultan2004
 • ofrnkie

  good news:

  “A Real Madrid hivatalos közlemény formájában tudatja, hogy a klub sikeresen megegyezett Raphaël Varane-nal, így a francia védő meghosszabbítja szerződését. Az új kontraktus 2022. június 30-ig lesz érvényes, a szerződéshosszabbítási ceremóniára és az ezt követő sajtótájékoztatóra pedig holnap, csütörtökön kerül sor 14:00-tól.”

  tegnap fasza volt, a szólója is. ahogy látom a hosszabbításokat, indul az úthenger