Klasszikus Spanyol Szuperkupa – II. felvonás

A bajnokság és a szezon érdemi része még el sem kezdődött, de már a második elnyert kupának örülhetnek éjjel a Real Madrid játékosai és szurkolói. El vagyunk kényeztetve, de talán a 2000-es évek elejétől kezdve megszenvedtünk mindent, amit lehetett, így talán nyugodtan lehet mondani: megérdemeljük. Azt viszont érdemes szem előtt tartani, hogy bár örömteli a második trófeát ily közel érezni magunkhoz, ez még mindig a felkészülési időszak része. A legfontosabb továbbra is az, hogy a játékosok fizikai állapota elérje a legoptimálisabb szintet, hogy csiszoljon Zidane és a szakmai stáb a csapat játékán és taktikáján. Lényeges elem ezen időszakban az is, hogy bizalmat szerezzenek azok a játékosok, akik valamiért még nem tudnak eléggé koncentrálni, vagy bizonyítási vágyuk túlságosan nagy elánnal viszi el őket a rossz irányba. A szezon egészére nézve a legfontosabb és egyben legnehezebb feladat a motiváció felébresztése és annak a fenntartása. A Barcelona ellen, hazai pályán, ráadásul egy ilyen első forduló után, ezzel nem lesz probléma. Viszont hosszú távon ez bizony egy nagy kihívás.

Augusztus 31-ig nem érdemes biztosra venni semmit, ami a csapatok kereteit illet. Nálunk is nyitott pár kérdés, a Barcelonánál pedig egyértelműen lesznek még érkezők. Azt pedig kár lenne ecsetelni, hogy egy darab igazolás is boríthatja az egész felkészülési időszakban gyakorolt játékot. Erre nálunk ugyan kevesebb esély van, de még mindig nem elképzelhetetlen, hogy a Mbappé transzfer végül összejön, megspékelve Bale távozásával. A PSG-s pletykákat egyszerűen nem tudom komolyan venni.

A játék képe, gördülékenysége és taktikája csak egy vetülete annak, amin a klubok már hetek óta dolgoznak. Ezek azok, amik számunkra észlelhetőbbek, viszont van egy olyan aspektus is, ami legalább ennyire fontos. Emlékezzünk vissza, 2 éve Benítez irányítása alatt nem az elképzelt taktikával volt a legfőbb baj, hanem azzal, hogy pár hónappal korábban Pérez kirúgta a közkedvelt Ancelottit. Rafa már a kinevezése előtt halálra volt ítélve. A csapatkohéziónak és a játékosok akaratának egybe kell esnie a klub vezetőségének elképzeléseivel, illetve a szakmai stáb terveivel. Hiába profi futballistákról van itt szó, akik euró milliókat keresnek éves szinten, ha az egész csapat ellenez egy irányelvet, akkor előbb fogják a szakmai stábot, edzővel az élén lecserélni, mint az egész csapatot. Zidane rögtön elnyerte a keret bizalmát, tiszteletét, és a mai napig hiszem, hogy az eddigi sikereinknek ez a fő alappillére.

A Barcelonánál nem a keret minősége a legégetőbb probléma. Így is olyan játékosaik vannak, akik miatt méltó helyük van a szűk elitben. Viszont a problémák, amik egyre inkább a felszínre törnek, abba az irányba mutatnak, hogy egy olyan folyamat vette kezdetét, amit nem lehet csupán pár igazolással orvosolni. Bendak, a Tot El Camp bloggere vállalta a felkérésemet és válaszolt több kérdésre is. Ugyanis a Barca és a Real Madrid olyan, mint a yin és yang. A kettő egymás ellentéte, mégis mindkettőnek szüksége van a másikra, egyik nélkül a másik nem létezik, egyik sem fontosabb a másiknál.

Mennyire lesz Csapat a Barca?

A Barcának nincs mást választása ezek után, mint csapatként funkcionálni, ahogyan azt Cruyff is mindig hangoztatta. Az MSN fantasztikus, de a csapatszerkezet egyensúlya rendkívül ingatag volt (mondhatni orrnehéz), így hosszútávon (is) életképtelen rendszernek bizonyult volna, de azt hiszem ezzel mindig is tisztában voltunk. Az egyik bloggertársunk pl. ki is jelentette, hogy maximum három évet lát ebben a hármasban, mielőtt az felemésztené magát (egók, játékrendszer, szerepek, külsős nyomás, stb.), ill. valahol mindannyian tudtuk, hogy ez a két dudás egy csárdában helyzet túl szép, hogy igaz legyen.

Neymar távozása miként hathat a csapat játékára? Ugyanis az MSN úgy volt interpretálva, mint 3 jó barát. Mennyire bontja meg ez a csapatkohéziót?

Óriási arrogancia lenne azt állítani, hogy egy olyan kaliberű játékos távozása, mint Neymar, nem rendíti meg a Barcát. Igaz, az egyén nem lehet nagyobb a klubnál, ugyanakkor ez egy összeforrt rendszer volt, amire az egész előszezonunk is épült. Pszichésen sem mindegy az ellenfélnek (és a Barcának), hogy a bal oldalon Neymar kóborol a labdával, vagy mondjuk a kérdőjelekkel teli Deulofeu, netán egy Alcacer. Szeretném azt hinni, ill. abban bízni, hogy amit Neymar távozásával vesztettünk, azt visszanyerjük majd Valverde „csapatfilozófiáján”, de ahhoz türelem kell, ami Barcelonában mostanság igencsak hiánycikk.

Egy esetleges új igazolás (Coutinho) ki tudja majd tölteni a Neymar hagyta űrt?

Coutinho, Dembele, Nagy Feró… tökmindegy kit veszünk majd meg 150 millióért, egy az egyben nem tudják pótolni a kakadut. Rendszerszinten kell változtatni, visszatérni az alapokhoz. Semmi kapkodás, elhamarkodott döntések, még egy döcögősebb időszak árán is… Ez persze csak az én véleményem, és tudom, hogy a barcelonai népharag lesújt akár 1-2 döntetlen után is, de most valóban időt kell adnunk Ernőbának. Gondoljatok bele, a szezon gyakorlatilag megkezdődött, alóla meg az utolsó pillanatban kihúzták a szőnyeget, a keret ráadásul messze nem végleges. Neymar szerepét szét kell osztani a középpályások, a csatársor és a védők között, azaz a többiek erősségeire kell támaszkodnunk. Persze sebességben találhatunk valakit, és technikailag sem lehetetlen küldetés egy fiszi-fasza kis spílert kiszúrni, de azt a csomagot, amit a brazil képviselt, azt – szerény véleményem szerint – nem lehet egy sima „ctrl+C & ctrl+V-vel” átírni.. Az űrt tehát igen, érezni fogjuk. Kérdés csak az, meddig.

Ezt tovább gondolva, fog-e változni a Barca alap felállása és koncepciója (ha a filozófia nem is)?

Nagyon bízom benne, hogy nem, (ill. ha most az előző 1-2 év Barcájára gondolsz, akkor igen) ugyanakkor Valverde abból főz, amije van. Márpedig, ha nincs megfelelő minőségű támadója, de van egy rahedli tehetséges középpályása, akkor senkit ne lepjen meg, ha a biztonságos labdajáratás érdekében több alkalommal is egy Denis Suarez, Rafinha, vagy Sergi Roberto jelenik majd meg a támadósor valamelyik szélén. Ami már most szemmel látható, az a középpályás dominancia. Igaz, az első meccsen igencsak akadozott a letámadás, s nekem nagyon úgy tűnt, hogy a fejekben még mindig ott van a Lucho-féle Barca stílus (mélyre visszazárni, bekkelni, gyors támadásépítésekkel operálni), így azt a letámadást, amit az előszezon során láttunk egyszerűen nem merték bevállalni a játékosok. Az persze lehetséges, hogy egy-egy meccsen majd visszaköszön az Ernőbá által favorizált 4-2-3-1, mivel a baszkoknál is ezzel próbált érvényesülni, de alapjáraton inkább a Messiék által megszokott 4-3-3-as felállást tudom csak elképzelni, ugyanis a Barca játékstílusa is legfőképp erre a hadrendre van szabva.

Mi lesz az a stílus, ami leginkább jellemző lehet a Valverde-féle Barcára?

Labdatartás, csak ne legyen meddő. Az már most teljesen egyértelmű, hogy a vertikális támadásépítéseink minimalizálva lettek, így újra maximálisan kiaknázhatjuk Busquets és Iniesta szerepét. Az előző két szezonban véleményem szerint ők lettek „Lucho rohanós Barcájának legfőbb áldozatai”, így nagyon várom, hogy a két zseni idén újra egymáshoz közel szerepeljen, és Messivel kiegészülve tolja a zsugát az ellenfél térfelén. Ernőbá további ismérve – és ez szintén visszaköszönt az első mérkőzésen – az erős széljáték, azaz a pályát teljes szélességében kihasználja a csapat. Keresztlabdák, gyors súlypontátemelések, védelem mögé belőtt passzok… A gond jelen pillanatban ezzel mindössze az, hogy bár támadásban még ezt képesek is vagyunk kialakítani, védekezésben azonban akadnak gyenge pontjaink. Valami olyasmit várok, amit Lucho is nyújtott az első évben. Az tökéletes elegye volt a labdatartós, ugyanakkor kissé fizikálisabb és kiszámíthatatlan futballnak.

Zárszóként érdekelne az is, hogy Messi, Iniesta és Suarez kiöregedésével ki vagy mi lehet az új irány, hiszen eddig Neymar volt az a figura, aki minden tekintetben meghatározhatta volna a jövő Barcáját. Lesz-e imidzsváltás, vagy keresni fognak egy új Neymart a következő 1-2 évben, esetleg majd Messi kiöregedésével elkezdenek kapkodni?

Kiváló kérdés, amely egyetlen dologtól függ: a vezetőségtől. Amennyiben a jelenlegi „adminisztráció” marad hatalmon, akkor máris gratulálok a következő évek madridi dominanciájához. Ez részemről nem fehér zászló lobogtatása a csata előtt, ez egy tisztán látható tendencia erősen feltételezhető eredménye. Sokan nem látják ennyire sötétnek a helyzetet (jó nekik), de számomra egészen érthetetlen, amit Bartomeuék művelnek. Eszetlen igazoláspolitika, zéró sportdiplomáciai érzék illetve befolyás, a La Masia semmibevétele, s bár PR-ban tényleg erősebb lett a csapat, és a szponzori szerződések is korrektül lettek megkötve, mégis úgy érzem erősen haladunk lefelé a lejtőn. Ez látható az idei transzferpolitikánkon, ez látható Pep Segura megnyilvánulásain, ez látható a tavalyi bírói hibáktól hemzsegő szezonunkban, amiért érdekes módon senki nem szólt egy szót sem… és még sorolhatnám. Félreértés ne essék, én nem azt várom, hogy a vezetőség átlépje a határt, és átmenjen féregbe, hogy mocskos kis húzásokkal próbálják szétrohasztani az ellenfelet, ráküldeni a játékosaira az adóellenőröket, vagy más pályán kívüli húzásokkal bomlassza az ellenfeleit… Én azt szeretném, ha kapnánk egy olyan vezetőt, akivel nem lehet szórakozni, s aki ha kell, rácsap az asztalra. Az FC Barcelona – ahogyan a Real Madrid is – nem csak egy klub a többi között. Mi vagyunk a nagyon szűk elitkategória csúcsa, még mindig. Épp ezért tartom nevetségesnek, hogy mindenféle hivatali szervek és újságírók így szórakozgathatnak velünk. Szóval, hogy egyértelmű választ adhassak a kérdésedre: a dolgok jelenlegi állásánál fogva lövésem sincs. A tehetségek adottak, de mivel inkább középszerű játékosokat vásárolunk nevetségesen magas összegekért, sajnos nem látom a folyamatosságot a klubnál, ergo nem látom, ki veszi majd át a stafétát Iniestáéktól… Gratulálok a szuperkupához, srácok!

Köszönöm Bendak, hogy megosztottad velünk gondolataidat!

Visszavéve a szót: Én azt gondolom, hogy amíg Messi képes a legmagasabb szinten játszani, addig az akut problémák kevésbé fognak felszínre törni. Azaz, mindig is oda fognak érni a legjobbak közé, és egy-két kupa is lecsúszhat nekik. Viszont mára már fordult a kocka, mert jelenleg a Barcelonának a Real Madrid átigazolási politikájáról kell, hogy példát vegyen. Első sorban nem jelenlegi játszótársakat kellene venni az argentinnak, hanem olyan fiatal játékosokat, akik a jövőben teljesedhetnek ki. Persze, szükségük van klasszisra, de sokkal inkább a középpályára, mint a támadósorban. Ahol van egy Messi, vagy egy Ronaldo, ott túl nagy erősítés már nem igazán lehet.

Mi abban a kényelmes helyzetben vagyunk, hogy a 2 legnagyobb trófea elnyerésével zártuk az előző szezont, most pedig újabb 2 címet nyerhetünk el úgy, hogy versenybe se szálltunk a legfőbb kupákért folytatott harcba. Ez pedig bármennyire is jól hangzik, hosszú távon megvannak ennek is a hátrányai.

Az a kettősség lép fel ezen szezon eleji haknikupákon, hogy egyrészt a felkészülés folyamata zajlik és nem érdemes felgyorsítani, hogy ezekre a mérkőzésekre top formában legyenek a játékosok, mert az könnyen visszaüthet a későbbiek során. Viszont, amikor a csapat olyan európai óriások ellen játszik, mint a Manchester United vagy a Barcelona, akkor a presztízst nem lehet kivenni az egyenletből. A Real Madridon mindig rajta lesz a nyomás, ez pedig úgy realizálódik, hogy az ilyen mérkőzések kimenetele hatással van a soron következő hetekre és hónapokra is.

I dunno what „nyomás” means… But I will find you, and score against you…

Ha a csapat túlságosan is a felkészülés menetét favorizálja és csúnya szóval „elengedi” ezeket a párharcokat, akkor nem lehet kikerülni azt, hogy a sikertelenség ne csapódjon le a játékosok fejében (nem beszélve a szurkolói visszhangról). Vagyis elveszített európai vagy spanyol rangadók könnyen demoralizáló hatásúak lehetnek, amiből nehezen lehet kikecmeregni. Ha pedig olyannyira jól sikerül a mindkét kupadöntő, hogy mindkettő gyümölcsét ki lehet pakolni a vitrinbe, akkor az is könnyen elképzelhető, hogy a játékosok „jólakottak” lesznek.

Nem lehet a végtelenségig fenntartani ugyanazon motivációs szintet. Sőt, minél több elnyert kupával rendelkeznek a játékosok, annál kevésbé lesz fontos és motiváló egy újabb elnyerése. És ez probléma fennállhat. Kellemes probléma, nemde?

Zidane évről-évre nehezebb feladat elé kerül. Valamennyire csillapította a szurkolói eredménykényszert, de egy rég óta áhított triplázás még mindig hiányzik a klub történelem könyvéből. Amikor a francia átvette a csapat vezetését, választhatott: vagy a játék képét javítja fel olyannyira, hogy a szurkolók zsepikért fognak 10 percenként nyúlkálni, vagy pragmatikusan a célok elérését emeli mindenek felé. Zidane utóbbit választotta, hisz felismerte, hogy ez az egyetlen módja, hogy egyszerre elnyerje a vezetőség bizalmát, és valamennyire csökkentse a szurkolók által támasztott feltételeket: a fehér balett. Most pedig, amikor a klub túl van egy történelmi BL duplázáson, és bajnoki címvédőként kezdjük az újabb szezont, az eredménykényszer valamennyire csökkent, sokkal inkább fel fognak törni azok a hangok, amelyek a szép és élvezetes játékot fogják követelni. Ez pedig így van rendjén. Új kihívások fogják Zidane-t is arra késztetni, hogy ő maga se fásuljon bele a munkába. Hogy újítson és új módszereket találjon a célok eléréséhez. Zidane még mindig pályakezdő, akinek sokat kell tanulnia, és a változó elvárások és körülmények azok, amik fejlődésre késztethetik. Ez többféle képen jöhet létre. Amit mi ezekből láthatunk, hogy újabb elemeket igyekszik a játékunkba belecsempészni. Védekezésünk szerkezetileg tavaly nem volt jól megszervezve – ebben mindenképpen fejlődni kell. A csapat kirakat támadótriójának összeférhetetlensége miatt egy új rendszer alakulhat ki az ellenfél kapuja előtt, és ezzel párhuzamosan akár új build-up sémák begyakorlása is lehet a cél, amivel nyerhetünk egy klasszikus 10-est Isco vagy akár Asensio személyében. Ami pedig a leglátványosabb lehet, az a mély keretünk teljes kiaknázása, amit akár már ma este elkezdhet Zidane.

Kétgólos előny a körülményeket tekintve igenis kényelmes. Tartom azon véleményemet, hogy a keretünk tavalyihoz képest gyengült, viszont nem feltétlen fog ez megmutatkozni, ha az új, frissen igazolt tehetségeink beváltják hozzájuk fűzött reményeinket. Vallejo, Theo, Llorente és Ceballos mind olyan játékosok, akik már bizonyítottak vagy a spanyol bajnokságban vagy a német első osztályban. Ez pedig jelentheti azt, hogy a szakmai stáb könnyebben fog bizalmat szavazni nekik, mint egy Castillából felhívott tehetségnek. Én azt sem tartom kizártnak, hogy valamelyikük ma kezdőként fog szerepet kapni.

Az odavágón Varane az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta a csapatból, és szükség is lesz robbanékonyságára Messi ellen, és Ramos helye is megkérdőjelezhetetlen. Ez a tengely a szokottnál is nagyobb nyomás alá fog kerülni, mert abban biztos vagyok, hogy a Barcelona az első perctől fogva a nyakunknak fog esni.

Carvajal az, akit először leültetnék a padra a vasárnapi kezdőből. Hozzáállásával sosem volt baj, ahogy fizikailag is felkészültnek tűnik, viszont fejben még máshol járhat, mert rá nem jellemző mód szopatják szegényt a szélen már mérkőzések óta. Le kell ültetni, hadd szedje össze magát a bajnoki rajtra. Danilo hiányában gond nélkül beraknám Nachót, aki a tavalyi szezonjával bebizonyította, hogy bármilyen fontos mérkőzésen gond nélkül lehet rá számítani. Este ráadásul a védekezés sokkal inkább előtérben lesz, mint a támadások támogatása, ami nem feltétlen tartozik a SohaNemSérülökMegNacho erényei közé.

Marcelót viszont a kezdőbe várom, egyrészt azért, mert nem gondolom, hogy egy Barcelona ellen egynél több változtatás beleférne egy csapatrészbe, főleg úgy, hogy az egyik játékos, Theo személyében, a debütálását jelentené. Az viszont már koránt sem lenne egy rossz ötlet, hogy a második félidőben beálljon, hiszen hasonló típusú védő, mint a bohócunk, és láthattuk, hogy mit jelent egy friss és gyors játékos a második félidőben.

A középpályára Modric visszatér, más változást nem tudok elképzelni Zidane-tól – inkább a biztonságra fog törekedni, és ez így is van rendjén. Ceballos és/vagy Llorente szintén debütálhat és én nagyon várom előbbi játékát (is). Aki viszont lehet, hogy nem kerül be a kezdőbe, az a görbelábú spanyol klasszisunk, Isco. Mivel abban biztos vagyok, hogy egy Barca ellen, hazai pályán Zidane nem fogja kihagyni egyik ’B’-s szupersztárt sem – főleg annak tükrében, hogy Ronaldo eltiltott -,  de Asensio teljesítménye mellett nem lehet „szó nélkül” elmenni. A rotálás jegyében elképzelhetőnek tartom, hogy ő kezdjen, pár nap múlva úgy is újra pályára lépnek a fiúk.

Igen, nem írtam túlságosan óvatosan, mert egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy a Spanyol Szuperkupa ne Madridban kössön ki. Egyértelműen szoros mérkőzés lesz, de a vasárnapiból kiindulva még egy vereséget is nehezen vizionálok. Egyetlen egy gólt kell lőnünk ahhoz, hogy teljesen elvegyük a katalánok kedvét a mérkőzéstől, márpedig nagyon rég volt olyan, hogy a Zidane-féle csapat ne rúgott volna minimum egy gólt tétmérkőzésen. A kupa félig már Ramos kezében van. A kérdés, hogy kicsúszik-e markaiból, vagy a magasba emeli.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • andras14

  3 gól kéne a barcanak, ha ezt elbukjuk akkor tonhal szagú szájízzel kezdenénk a szezont, ami nem hianyzik senkinek. Szerintem egy langyos 1-1 lesz, komoly izgalmak nélkül. Ceballost én is megnézném szívesen, nagy nyomás most nincs, optimális bemutatkozás lehetne.

  • LLL

   Remélem több gólt is összehozunk abból a helyzetből, hogy a Barcelonának támadni kell! A 67 meccses gólszerző sorozatot pedig mindenképpen tovább kell nyújtani. Azt figyeltem meg magamon, hogy mennyire szurkolok annak, hogy ez a gólszerző széria minél hosszabb legyen.

   • LLL

    Folytatódott. 🙂

 • Adame

  Tetszett a félig meddig vendégposzt, a múlt szezon óta néha-néha ránézek a blogjukra, hogy lássam, náluk hogy értékelődnek a meccsek. Azt azért örömmel tapasztalom, hogy ezen a blogon sokkal részletesebb taktikai elemzést látunk:) Hala Madrid

 • mfc777

  Grat Norma!
  A jólakottságot viszont nem tudom komoly tényezőnek venni ilyen szinten. Gondolom ez függ a játékosok motivációjától is: ha csak a pénz érdekli akkor valszeg leszarja egy idő után. De ha abból indulunk ki hogy valaki mindig a legjobb akar lenni (pl. CR) akkor a 6. BL után is kihajtja a belét. Sőt, egy ekkora klubnál alapból nem díjazzák a lelketlen ténfergést.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Patika lett Norma! 😀
  És nagyon jó volt olvasni Bendák véleményét is, és az ötlet is jó, hogy bevontatok egy szomszédot.
  Ceballost én is nagyon megnézném, de szerintem 1-1ben felteszi azt a kezdőt amit vasárnap. Persze annyi, hogy Kova helyén Modric lesz. De most esik le, lehet cserének gondoltad Ceballost 😀

  Ezért a mondatért meg jár a keksz, mert jót röhögtem rajta :DDD
  I dunno what „nyomás” means… But I will find you, and score against you…

 • Resid

  Nagyon szép kerek esélylatolgató, gratulálok!
  Nem lebecsülve az ellenfelet, de a Neymar eset után Iniesta kiválása, véleményem szerint a jelen (lelki) kondícióban lévő Barcának már túl sok. Nem gondolom, hogy dominanciát fognak tudni kialakítani a mérkőzésen, nem tudom elképzelni, hogy odahaza ne a mi akaratunk érvényesüljön a jelen körülmények között. Sőt, én titkon egy majd sokáig emlegetett eredményről is álmodok…
  Ami a kezdőt illeti, oda Iscot várom a Barca középpályájának ellensúlyozásara, Asensio a Depor ellen lehetne kezdő – idegenben jobban fog tudni érvényesülni a kontráknál.

 • LLL

  Paulinhót mindenki lesajnálja, én azonban abszolút nem írnám le. Ha jól tudom egy elég jól összeállt brazil válogatottban meghatározó tag mostanság. Manapság az, hogy valaki Kínából tér vissza már rég nem ugyanazt jelenti mint régen. És az sincs kizárva, hogy valaki 29 évesen jobb legyen, mint 27 évesen, és hogy a Barcelona játékstílusa jobban feküdjön neki, mint a Tottenham játékstílusa. Korából fakadóan nem hosszútávú megoldás, de pár jó éve még lehet.

  • majk

   nem tudom elképzelni, hogy az aki Kínában levezet már 2 éve és előtte se volt jó, az majd most a Leganesen kívül bárki ellen maradandót alkosson, egyszerűen ez csoda lenne

  • Zizou

   Oké, te azt mondod, hogy már nem ugyanazt jelenti, ha vki Kínából tér vissza. Én meg erre azt mondom, hogy mondj egy példát, ahol levezetni ment egy játékos Kínába és visszatért és top szinten tudott teljesíteni ismét.

   • LLL

    Korábbi példák valóban nem jutnak eszembe, de ez amiatt is lehet, mert csak mostanában mennek arrafelé éljátékosok 30 éves kor alatt.
    Huszti ugyan nem éljátékos, viszont mikor visszatért a Frankfurtba Csangcsunból, egyből sikerült felvennie a Bundesliga ritmusát.
    Paulinhóval kapcsolatban meg hamarosan úgyis tisztábban látunk. Én csak azt mondom, hogy senkit ne írjunk le látatlanban, illetve viszonylag rövid idő után, mert Neymarról is az ment, hogy a gyenge brazil bajnokság után a Barcelonában majd jól megbukik, meg nálunk is kikiáltották ugye Modrićot az első éve után a legrosszabb igazolásnak.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Közben Jesé -> Stoke Citybe került egy éves kölcsönnel. 😀
  Szombaton pedig Stoke – 4rsenal meccs, ahol találkozhat a ***** Kolasinac-csal. Parázs lesz az ő párharcuk.

 • Manócska

  Szerintem egy izgalmas meccset követően Ramos fogja felemelni a kupát. 🙂 Mert abban biztos vagyok hogy ez nem lesz egy unalmas meccs, a Barca nem feltett kézzel fog kijönni a pályára. Mindent meg fognak tenni, ami csak erejükből telik, hogy megfordítsák ezt a párharcot, úgyhogy nagyon észnél kell lenni a játékosainknak már a meccs elejétől kezdve. Bár ezzel biztosan nem lesz baj, hiszen ezt ők is nagyon jól tudják.
  Bendak Neymaros részével teljesen egyetértek. Annyival egészíteném csak ki, hogy nemcsak az ellenfélnek nem mindegy pszichológiailag hogy Neymar kóborol balszélen vagy valaki más, hanem nekünk Real szurkolóknak sem. 🙂 Legalábbis nekem nem. Bármikor játszottunk a Barca ellen, akárhányszor hozzá került a labda, mindig görcsbe rándult a gyomrom, mert tudtam hogy vagy így, vagy úgy, de veszélybe kerül a kapunk.

  • LLL

   Igen, Neymarral is úgy volt, mint a csúcson levő Iniestával. Csak kicsit nyugodhattál meg, ha hatalmas erőfeszítésekkel és csapatmunkával sikerült Messi csillogását kicsit visszaszorítani, mert volt még egy másik varázsló is a pályán. Akinek így ráadásul több tere nyílott…

 • LLL

  Eléggé tartottam tőle, hogy ha az MSN mögé érkezik Coutinho, meg még egy nagyon jó jobbhátvéd is, akkor a Barcelona kezdője megint igencsak kipolírozódik. Neymar távozásával azért ez most messzebb került.

 • ReAlantos

  Király lett a beharang, gratu!

  Én inkább a kezdőbe vizionálom IscoDiscót, de a Carvajal-féle cserének nagyon örülnék én is.
  Eredmény szempontjából szoros meccsre számítok, ebből adódóan madridi örömmel a két meccs alapján.

 • sultan2004

  A Bernabeuban zajlik még az átépítés, kapu mögötti szektorok zárva lesznek. Azért a hangulat biztos jó lesz ennek ellenére is.

  Iscót tutira kezdetném, aztán ha megvan a meccs, akkor mehet pihizni. Iniesta hiánya fájó lesz nekik, de remélem a sok negatív hír nem fogja elaltani a fiainkat, egy gyors katalán gól összezavarhatná a fejeket. A Nou Campban a belőtt tizi után olyan erőre kaptak, hogy csak mázlival kerültük el a 2. gólt. Nem kellene a feltámadásukhoz asszisztálni.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Amúgy a mai meccse lesz Navasnak a 100. Kroosnak a 150. Real mezben. 🙂
  És ma 13 órakor döntenek CR büntetéséről (megfellebbezett a klub).

  • mfc777

   20 korbács lesz a Cibelesen.

   • morc

    A bírónak.

    • Raulitás

     Neki faszkorbács Shaq-től

  • kisfigo

   Szerintem ma Kiko áll majd a kapuba. 🙂

 • Sasu

  A Barca azt rontja el, hogy megpróbálják az összes ellenfelüket beszorítani. Hatan felállnak a középpályára, úh. Kénytelen vagy átadni azt nekik, viszont annyira nem jók már ezek a játékosok, hogy ne veszítsenek labdát, sőt annyira sem, hogy jelentős mennyiségű helyzetet tudjanak kialakítani. El se merem képzelni, hogy a kontraspecialista Madrid mit rendezett volna az első meccsen. De egy Juve, az Atletico legutóbb a BL-ben, a PSG az első meccsen simán feláll nekik és büntet. A reaktívabb oldalt kellene nekik fejleszteni.

 • Sasu

  Amúgy ismét remek cikk!

 • t20-puerto del sol

  Dógzni is ke, szó az olvasgatást félbehagyom, de ezt meg kell osszam:
  http://m.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/pl-a-stoke-kolcsonvette-a-psg-tol-a-real-madrid-korabbi-kivalosagat-2586749
  Perez hatalmasat boltolt rajta is. Hogy mennyire nem bírtam én, miután elszállt, és popsikerekre tört…

  • Raulitás

   milyen kerek popsikra tört?

   • t20-puerto del sol

    Öööö, valóban külön kellett volna írnom, de nem úgy 🙂

  • Cornelius Scipio Africanus

   Szerintem amúgy csak azért ment a PL-be, hogy Kolasinac-nak törlesszen. Hétvégén beáll, alárúg egy olyant, hogy az Atleticonál tananyag lesz, majd leveszi a mezt, felmutatja az Arsenal B középnek, és lesétál a piros lap miatt!

   • t20-puerto del sol

    Vendettára fel!

 • Raulitás

  Jó cikk lett Norma!
  Isco szerintem a védekezése, és a kontrákban játszott egyre fontosabb és jobb szerepe miatt lesz kezdő. Elképesztő mennyiségűt melózott az első meccsen a kapunk előtt, és imo Asensio ebben nem tudná pótolni még. Én szívem szerint egy Case-Llorente-Kroos-Modric-Isco sorral állnék fel, előttük valamelyik kutyaütő B-vel (talán Bélával, egy szabadabb szerepkörben, mintsem előretolt csatárként). Nyilván ennek vajmi kevés esélye, de egy iszonyatos kp stabilitást nyernénk, Llorrente és Case takarítanának, Kroosnak nem lenne annyi védőmunkája, de mégis mindhárom támadóbb középpályásunk képes lenne visszazárni, Bécikével együtt

  • kisfigo

   Szerintem ebben az életben mi sose fogunk 5 kp.-al játszani.

 • Sragi

  Tetszetős poszt! Gratulálok 🙂
  Jó volt látni, hogy az ellenfél mit gondol a jelenlegi helyzetről. Gyakrabban is lehetne ilyen fajta írás.

 • lucas

  Jó lett a poszt! 🙂
  Egyébként én a Navas-Theo-Ramos-Varane-Nacho-Case-Modric-Ceballos-Isco-Asensio-Benzema sort küldeném fel. Kellenek a friss lábak a kezdőbe, ráadásul nem nagyon gyengülnénk ezzel a kezdővel sem.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Madradt az 5 meccses eltiltás, nem törölték el CR második sárgáját.
  Így gyanítom jön Mbappé, mert már nincs pénz se szatyorra se bíróra. :/ Félre van téve a lové a franciára.

 • Madridista

  Benzema igazán kiöregedhetnél..:(

  • norma_va

   Ha nem tudsz érdemben hozzászólni, akkor kár is. Ismerjük Benzema iránti ellenszenvedet – kár minden poszthoz leírni, csak a klaviatúrád kopik.

   • Madridista

    Ne is haragudj,de ezt erre írtam “egyik ’B’-s szupersztárt sem”
    E mellett nem mehettem el szótlanul,hogy Benzema szupersztár..

   • ZeRo

    Meg a bőr az ujjbegyeken.

 • andreal

  Na már lehet Zidane-t is megbüntetik :DD
  “A Játékvezetők Bizottsága felül fogja vizsgálni Zidane tegnap, a mérkőzés előtti interjú során elhangzott szavait, aki kritizálta a Cristiano ellen született döntést, illetve az eltiltás súlyosságát. Elképzelhető, hogy a franciára is büntetés vár.”

  • andras14

   :Ddd

  • WT14

   LOL
   Spanyolhonban ahhoz képest hogy mennyire gyengék a bírók, fokozott figyelmet fordítanak a felsőbbrendűségük, az autoritásuk és a tévedhetetlenségük védelmére. Már várom, hogy bevezessék a csúnya nézésért történő eltiltásokat. Kurva egészségtelen az a rendszer, ahol azt se szabad kritizálni, ami szar.

   • vaseger

    Itt van a pont, és nem is értem a kiakadást. Piké két éve anyázásért kapott 4 meccset, most CR a bíró meglökéséért. Tulképp jogosan: téves ítélet esetén se anyázzuk a sporit és lökdössük a bírót – legalábbis játékosként.

    • WT14

     Nem is CR eltiltását vonom kétségbe, bírót lökdösni nyilván nem szabad, ahogy anyázni sem. Az már elvi kérdés, hogy a sárgát el kéne törölni, mivel nem volt jogos, de a lökésért kiadott eltiltás mindenképp jár. Viszont Zidane ne kapjon már büntetést azért, mert kulturált és normális hangnemben elmondja a véleményét.

     • vaseger

      én meg arra értettem, hogy ismeretes milyen a spanyol bírói kar, hamarabb adnak sokszor sárgát reklamálásért mint durvaságért, és rohadtul védik egymást
      ami a sárga eltörlését illeti, ez nálam nem tartozna az egyértelmű műhiba kategóriájába, ilyen alapon sok sárgát lehetne felülvizsgálni, sőt, ami érdekesebb lenne: utólag adatni
      Pl. ha Sui műesett, akkor neki is járna, de ugye a tizi meg megvolt, és lehetett volna jelentősége, hogy bement és a többi

  • Cornelius Scipio Africanus

   Ez most már hivatalos. Elfogyott a pénz a bírókra szánt keretből. 🙁
   gondolom most van pár “ember” akik ettől a hírtől letolt gatyával ülnek a gép előtt és khm…

  • andreal

   CR most meg az Instán írta le a véleményét a kiállításról…Plusz 5 meccs 😀

   • realpeter

    A végén még tényleg ezt is vizsgálni fogják :DDD

   • WT14

    Lehet hogy csak simán az új gyerekeivel akarja tölteni az időt. 😀

   • Cornelius Scipio Africanus

    Az inkább 5^2 lesz, szóval 25.
    Alsó hangon!

 • norma_va

  TT első epizód, Real vonatkozás is az elején. Vendégük: Henrik
  https://soundcloud.com/teljesterjedelem/kezdorugasok-kezdolokesek

  • MrPaul

   Köszi szépen. Jó lenne, ha ezeket máskor is ide be tudnád dobálni, mert magamtól sose jutna eszembe megkeresni meg megtalálni, de érdekes nagyon.

 • Madridista

  Miért 23 óra?
  Későbbi nem volt?:D

  • vaseger

   meg kell várni a BL selejtezőmeccsek végét

  • trafoka

   Írták lejjebb is, Pérez bácsinak kilyukadt a pénztárcája 😀

  • kisfigo

   Akkor az már csütörtök lett volna! 🙂

 • trafoka

  Szegény Bélát sokan elküldenék a francba (szerintem sem illik bele a csapat alapjátékába), de az ilyen meccseken nála jobb embert nem tudok elképzelni. Mikor jöjjenek elő az erősségei, ha nem most, amikor az ellennek muszáj támadnia? Gyors és bajomi jól lő, ennyi pont elég ahhoz sogy egy kitámadó ellenfél ellen fickándozzon. Persze az más kérdés, hogy ilyen meccsből évente ha 5 darabot játszunk. Szóval ez nem egy Bélát védő hsz akart lenni, csak a figyelmet szerettem volna felhívni rá hogy azért nem kutyaütő a srác – csak a játékrendszerünk nem fekszik neki. Ja és Norma, nagyon jó poszt lett, kifejezetten örültem hogy egy sötét oldali bloggert is meginvitáltál! Rendszeresen olvasom az ottani bejegyzéseket is, és Bendak kolléga számomra nagyon szimpatikusan látja a dolgokat!

  • Madridista

   gyors?:O

   • WT14

    Igen, gyors. Persze ebből nem látsz semmit, ha csatárnak van felpakolva és az egész meccsen nincs előtte szabad terület.

    • Madridista

     én úgy vettem észre ahogy az izmot rápakolták ez is megkopott
     régen mikor nem a kinézetre mentek vele kapcsolatban akkor igen jó volt:)

     • Madridista

      és kevesebb volt a sérülése

  • ReAlantos

   Én azért (főleg az utóbbi időben látottak alapján) erőteljes kérdőjelet tennék a “baromi jól lő” szókapcsolat mellé vele kapcsolatban. Fejjel nem gyenge, de lábbal szomorúan kevés gólt szerzett mostanság.

   Ha van valaki, akinek ez a játék feküdhet, akkor az szvsz Kovacic és Asensio.

   A “sötét oldal” pedig igen színvonalasan járult hozzá most is az íráshoz, ezúttal is köszönjük! 🙂

   • trafoka

    Kova és Asensio is ideális ilyen játékhoz ez tény, mint ahogy az is hogy Bale nagyon kevés gólt lőtt mostanában. Viszont mikor, ha most nem? Az előző meccsen is inkább az égieken múlt, hogy nem lőtt gólt, és szerintem most sokkal több lehetősége lesz erre. Jót tenne neki ha betalálna, akár többször is – ha nő az önbizalma abból a csapat csak jól jöhet ki. Mármint ha Zizou úgy tudja kezelni az öltözőt mint az elmúlt évben…

    • Cornelius Scipio Africanus

     Viszont mikor, ha most nem?
     Majd ősszel a Chelseaben vagy Unitedben 😀

     • Madridista

      PSG

     • trafoka

      Ha jön Mbappé akkor felőlem nyugodtan 😀

     • Sragi

      Ámen

    • ReAlantos

     Őszinte leszek, szerintem jobbat tenne neki, ha nem lőne gólt, és rosszul játszana. Akkor talán felmerülne benne, hogy Angliában mennyivel jobb lenne neki. És ne érts félre, nem akarok neki rosszat. Ha esetleg beindulna a szekere, és triplázásig cipelné a hátán a csapatot, akkor én is ugyanúgy örülnék, mint mindenki más. Viszont erre vajmi kevés esélyt látok.

     Arra ellenben sokkal többet, hogy a monoton rossz játék előbb-utóbb váltásra sarkalja. Mint azt már sokszor elmondtam itt a kommentszekcióban, szerintem mindenki jobban járna így. Bale, a Real, és Bale új angliai klubja is.

  • Sragi

   Sajnos a sebessege es a dinamizmusa is megkopott szerintem. Túl sok az izom rajta.Vicc volt, hogy Pique simán tartotta vele a lépést.

 • WT14

  OFF:
  Aki nézi a GoT-ot, rohadt gyorsan nézze meg a 6. részt, garantálom hogy be fog szarni.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Megvárom a hétfőt.
   Az a GoT nap 😀
   Plusz a 7. részre akkor csak 1 hetet kell várni 😀 (kivéve ha azt is kiszivárogtatják előbb 😀 )

   • trafoka

    Eskü ugyanezt akartam írni 😀

    • Cornelius Scipio Africanus

     Lehet mert logikus 😀
     Vagy k*rvagyorsan szállj ki a fejemből 😀

     • trafoka

      Neeem, ha már bent vagyok nem szedsz ki onnan 😀

   • Raulitás

    Nekem is ez a dilemmám, csak ilyen mission impossible, hogy hétfőig ne legyen szarrá spoilerezve minden

    • Cornelius Scipio Africanus

     én simán kikerülöm ezeket.

     • Raulitás

      Engem ezek megtalálnak. Már az előzőnél is, pedig akkor kevesebb idejük volt légterelőzni a népeknek

    • trafoka

     Pedig ez tök egyszerű. Holnaptól hétfőig ne használd az internetet 😀

   • WT14

    Aki már-már elmebeteg szinten rajongó (mint én), az kizárt hogy kivárja hétfőig. Bármilyen más sorozattal tudnék várni én is, de a GoTtal nem 😀

  • Raulitás

   Mennyire odabaszós?

   • Cornelius Scipio Africanus

    @wt14:disqus Joule-ban vagy Newtonban add meg majd!!!

   • WT14

    Részben sejtettem hogy mi fog történni, de ezzel együtt is kiakadt a beszar-o-méter

  • ReAlantos

   Na, akkor időben szólok: én még csak 3. évad 6-nál tartok, úgyhogy aki későbbi infót megoszt itt, azt bannolom.:D

   • Raulitás

    megkérjük Josét, hogy spoilerezzen, és akkor kidrül mennyire vagy tökös 😀

   • Cornelius Scipio Africanus

    Szerintem egy jó spoiler simán megér egy ban-t 😀
    *gonosz kacaj*

    • WT14

     csinálok egy kamunicket egy másik email címemről és szétspoilerezem a blogot :DDD
     https://media.giphy.com/media/rfRUILO7sx9Be/giphy.gif

     • ReAlantos

      Tudtommal IP alapján bannolunk, de persze vannak netkávézók…:)

     • WT14

      Van egy régi laptopom amit nem használok 😉

     • Cornelius Scipio Africanus

      Az csak MAC-re lesz más 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      meg fogadok vannak VPN programok 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Erre gondoltam én is 😀

      Ezen túl ReAlantos már mint spoileres részt remegve fog megnyitni 😀
      :DDDD amúgy néha nekem a gif-ek nem jelennek meg, ez miért van? bárhonnan linkelem be :((((

     • ReAlantos

      Elég ratyi a disqus ilyen szempontból, nekem néha képet se hajlandó. (És nem remegtem.:D )

     • andreal

      Butters <3 azaz spoiler. KÁOSZ PROFESSZOR!

   • t20-puerto del sol

    Jon Snow él

  • WT14

   Btw, ha a meccs előtt nézitek meg, az is garantált hogy utána nem fogtok bealudni 😀

  • LLL

   Spoiler riadó: A sorozat kombinálós, “történelmesebb” részeit messze jobban szeretem mint a fantasy oldalát, de ugyanakkor az is igaz, hogy a legdurvább hatást eddig rám a hodoros és a rideghonos finálék tették. Akkor ezek szerint a hatodik részben is valami hasonlóra számíthatunk.

   • WT14

    Durvább lesz mint amiket említettél.

   • sultan2004

    Cersei törpét fog szülni!

  • sultan2004

   Hol a viharba nézed a 6.-kat? Nem hétfő hajnal AM 03 a world premier?

   • Cornelius Scipio Africanus

    Hackerek kiszívárogtatták

    • vbalazs91

     Nem, ezt a spanyol HBO adta le véletlenül.

  • t20-puerto del sol

   Vazze , ne spojlerezzetek, 7/3nal vagyunk

 • Cornelius Scipio Africanus
  • angus

   a földön már nem kihívás.

 • dzsonee

  Az eddigi kommentek visszaolvasása nélkül: nagyon örülök, hogy sikerült bevonni a Barca oldaláról is Bendak -ot a poszt írásába. Öröm látni, hogy blogerberkeken belül megvan a valamiféle összetartás/egymás iránti tisztelet, remélem ez megmutatja az utat néhány kommentelőnek is, hogy hogyan is kéne hozzáálni ehhez a focis-szurkolós témához 🙂
  A poszttal most teljesen egyetértek, örömmel várom Zidane edzői fejlődését, az esetleges motivációs problémák kezelését, a taktikai repertoár esetleges szélesítését…
  A Barcának sok sikert kívánok a szezonhoz, éppeszű vezetőségi döntéseket és 3 második helyet a Madrid mögött 🙂
  Ma este pedig legyen meg a szuperkupa, remélem a csapat nem bízta el magát az odavágó után és ott lesznek fejben.

 • kisfigo

  Nem tudom azt a forgatókönyvet elképzelni amivel nem a miénk lesz a kupa. Még a 0-2 is nekünk kedvező eredmény. Ha gólt lövünk akkor kb vége is… Nagyon egyben van a csapat és látszólag sokkal előrébb tartunk mint ők. Szerintem Benzema szinte biztosan játszani fog, ugyanis valahogy meg kell próbálni formába hozni szeptemberig. Bale-el szinte ugyan ez a szitu, játékba kell hozni. Ez lesz az 6. meccse február-március(???) óta… Kevés nagyon így kell a játék és a perc a lábaiba! Majd október-november környékén lehet látni mi lett ebből. Mára a Kiko – Carvajal, Nacho, Ramos, Theo – Modric, Case, Kroos – Isco – Bale, Benzema kezdőt várom.

  • majk

   Karim bárcsak formába jönne 😀

   • ReAlantos

    Vagy ez, vagy kerüljön más helyette a kezdőbe.;)

 • majk

  basszus kb fél órára elment a net…. uramisten borzalmas volt, azt hittem nem látom a meccset

 • Cornelius Scipio Africanus
  • dzsonee

   Ez a vég, Béla?

   • ZeRo

    Végbél, a? 🙂

   • Cornelius Scipio Africanus

    szerintem pihentet hétvégére

  • kisfigo

   Ohhh! 🙂 Meglepő, de jó lesz! Teli a csapat gyors emberekkel!

  • norma_va

   Wuut?! Mindig képes meglepni minket a kopasz. Tetszik, nagyon. Isco – Asensiot legalább eltaláltam. 🙂

   • Cornelius Scipio Africanus

    Eszembe is jutottál 😀 csak gyorsan bedobtam a kezdőt 😀 Engem is meglepett 🙂

   • ReAlantos

    Ennyi, kókler vagy.:D

  • Cornelius Scipio Africanus

   Ter Stegen, Mascherano, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitic, Sergi Roberto, ANDRE GOMES, Messi, Suárez.

   • ReAlantos

    Nos, Valverde sem hülye, látta, hogy kell középre az ember. Cserébe mi most 5 középpályással, Lucasszal és Asensióval a szélen, és kontrázhatunk…Nekem ez nagyon tetszik!

   • sultan2004

    Sajnos a fogalmatlan Alex Vidal sem kezd. Ez egy sokkal ütősebb Barca, mint amivel otthon kezdtek.

    • dzsonee

     Piqué és Gomes azért adhat némi reményt

    • Cornelius Scipio Africanus

     Szerintem is, és gyanítom nekünk fognak esni, és meg akarják szállni – okosabban – a középpályát mint vasárnap. De kondiban jobbak vagyunk, nem tudnak 20-30 pernél többet nagyon megnyomni. Ha azt “kibírjuk” és nem kapunk gólt, vagy verünk egyet kontrából akkor még jobban ki kell jönniük, abból meg csúnya vége lehet. ZZ most nagyon jó kezdőt tett fel.

     • sultan2004

      Megint a 2. félidő lesz a döntő. Remélem, megint jobban bírjuk! Minden másra ott van Casemiro a padon!

  • sultan2004

   Zidane szarrá akarja verni a Barcát! Lássuk!

  • andras14

   Legalább Bale nincs.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Moruinho már küldi is a faxot :DDDDD

    • ReAlantos

     Zidane megijedt, hogy az utolsó kérő is eltűnik, ezért inkább nem kockáztat.

  • Ronrics

   baszki Benzema megint kezd,
   túró az edző fülébe /már le sem írom a nevét/

 • Ronrics

  Alap hozzászólás: Bale nem illik a csapatba és miért nem jön már a Mbappé
  /akkor milyen jó lesz/

 • kodex
  • Cornelius Scipio Africanus

   Csak kettővel lejjebb linkeltem :DDDD

  • bobherceg_3312

   4-1-4-1, 4-3-2-1? izgalmas, bírom ZZ-nek az effajta húzásait 🙂

 • Manócska

  Bemelegítésnek jó volt újra látni Ronaldo és Asensio gólját. 🙂

 • Jose

  LUKA! 🙁

 • lucas

  Az biztos, hogy rohadt későn van, de ha jó meccset látunk nem nagyon fog érdekelni, hogy holnap olyan leszek mint a mosott szar.

 • t20-puerto del sol

  Ullallaaaaaaa

 • morc

  Ennyi.

 • gwandal

  Aztakurva

 • Jose

  ASENSIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 • t20-puerto del sol

  Még lesz az 5!!!
  Balenek szevasz!!

 • Manócska

  Ez valami gyönyörű volt! 🙂

 • lucas

  Azt az Istenit mekkora dugó!!!

 • dracox

  Asensio a Barca réme. 😅👌🏼

 • smatte

  ennek a gyereknek mi van a lábában??:)

 • majk

  most akkor Asensio a világ legjobbja? mert ez már kezd nevetséges lenni

  • dracox

   “Csak kis csapatoknak tud gólt lőni”

   • t20-puerto del sol

    Kis gól nem gól

  • gwandal

   Sztem Ter Stegennek nem őszinte a mosolya

 • t20-puerto del sol

  Volt már Távolinál a labda?

 • Ronrics

  minek ide Mbappé????

  • t20-puerto del sol

   Padra elfér

 • WT14

  Nem hiszem el ezt a gyereket bazmeg, ez kamu.

  • sultan2004

   Minimum két anya szülte! :-9

 • Sasu

  ez a kezdés.. álomszerű

 • kisfigo

  Félelmetes!!! 🙂

 • andreal

  Nem úgy volt, hogy a Barca rohan le minket?

  • gwandal

   Ugyanezt akartam beírni😊

 • yuzername

  Kegyetlen mekkora játékos ez a gyerek…

 • Cornelius Scipio Africanus

  Azt hiszem holnap sok újszülött lesz Marco Madricban.

  MOCSKOS NAGY GÓL!

 • dzsonee

  Van egy olyan érzésem, hogy fénysebességgel mozgok a közvetítéshez képest, más magyarázat nincs ekkora csúszásra…

 • mfc777

  Asensio is the new Raul
  vagyis nekem
  mekkora ember, istenem!

 • arctic_monkey

  Szevasztok!
  A Piqué arcán legördülő könnycsepp vagyok.

 • Raulitás

  Puskás és Carlos után új bal lába van a csapatnak

 • t20-puerto del sol

  Miért skandálták, hogy “cigányok”?

 • Cornelius Scipio Africanus

  Ramos <3 :DDDD

 • Ronrics

  Ramosnak nem kell a szomszédba mennie egy kis bunkóságért

 • lucas

  Az ultrák is a kapu mögött ülnek? Mi van itt?

  • smatte

   perez ajándéka.

  • gwandal

   Baszki, tényleg. És mintha többen is lennének

 • smatte

  bél még jó lehet a kis csapatok ellen…Benzema meg hogy csipkedi magát, amikor egyedül van a bbc-ből.

 • Gyl

  Valaki kisegítene egy jobb stream linkkel?

 • gwandal

  Na, ilyeneket nem szeretnék látni. Btw kb ezért kell Messit akár félpályánál is felrúgni

 • Gerintz

  Jó a bíró ma is 🙂

 • dzsonee

  Csak nekem tűnik úgy, hogy a kommentátor egy Asimov regényből lépett elő?

  • t20-puerto del sol

   És ölne embert?

   • dzsonee

    Ezt ugye tiltja a robotika első törvénye 🙂

    • t20-puerto del sol

     Decváj ajm eszking

     • dzsonee

      ofkorz

  • Gerintz

   Hát, ha azt vesszük, hogy pár éve, ha azt mondják így játszunk majd a Barca ellen, tényleg elég sci-fibe illőnek éreztem volna.

 • t20-puerto del sol

  Sajnos erre csak azt tudom mondani, hogy bazdmeg Karom!

 • smatte

  barca valamiféle háromvédős rendszerben tolja?

  • Cornelius Scipio Africanus

   úgy néz ki, szerintem

 • morc

  Persze, hogy eltotyogja.

 • t20-puerto del sol

  Lukácsnak nem fos a szezon eleji formája

  • gwandal

   Hát nem, 3x-4x ment el a jobbon, ha Cé játszana, már lenne gólpassza is

 • smatte

  azért az látszik, Zidane tudja, kiken múlik a Barca sikere…Kroos követi Busquetet, Kova Messit.

 • dracox

  A kis Lucasunk jól mozog. Öröm nézni Bale helyett..

 • Sasu

  Ha fejberúgja a csatárt akkor nem közvetett szabad?

  • sultan2004

   Ha Suarez kapja, még mindig fájdalmak közt rangatozna a füvön.

   • Sasu

    és tizi plusz sárga

  • Jose

   De. Magasláb volt.

  • gwandal

   Akkor sztem nem, de a magasra emelt lábért igen

  • Jose

   Akkor nem szoktak fújni, ha a támadó törzsből hajol. Itt nem ez volt, Piké eltanulta Shaktól a széles terpeszt. Mindegy, nem ezen múlik.

 • Gerintz

  Vaskéz bástyánk is mintha többet tenné hozzá a játékhoz, mint eddig (pl tavalyi szezon vége)

 • t20-puerto del sol

  NA, MOST VAN BAJ!
  Elfogyott a mogyoró, a sör, a sarki “nonstop” meg zárva

  • gwandal

   OMV kút a közelben?

   • t20-puerto del sol

    Ahhoz rövid a szünet

    • gwandal

     Akkó tényleg baj van😦

    • dzsonee

     Ha nincs sör, nincs olyan hogy rövid szünet 🙂

     • t20-puerto del sol

      Jogos
      Mol
      minőség mindenhol

  • smatte

   éjjel nappali, nyitva 06-22 között:)

 • Gerintz

  Modric, atyaég

  • Cornelius Scipio Africanus

   Kicsit felállt…
   még a nőknek is 😀

 • gwandal

  B+, Varane lefutja a vámpírt😊

 • t20-puerto del sol

  Alázás van

  • gwandal

   Hát, ha már Benzema is gólt rúg…

   • t20-puerto del sol

    Sírás lesz

 • morc

  Korai meg ez a sarkalgatas.

  • majk

   avagy mégse?!

  • t20-puerto del sol

   Fél éjfélkor korai???

 • smatte

  ha ez az idény eleji formánk, akkor szép szezonnak nézünk elébe:)

  • robroy

   Jó lenne, szép látványos, eredményes.

   • Gerintz

    Hegyi Iván véleményére lennék kíváncsi, mert bizony ez a Madrid már nem az a Madrid

 • vbalazs91

  Oktatófilm.

  • johnglade

   Benzema másfajta filmet csinál.

   • vbalazs91

    Csak másra oktat. 😀

 • t20-puerto del sol

  Év meccseeeeeeee

 • Jose

  BENZEMAAAAAAAAAAAAAAAAAA

 • Jose

  Beeeeeeeeeeeeeeeeeeeenzemaaaaaaaaaaaaaaa

 • Sasu

  alázás van, ez durva.

 • dracox

  Ha igy megy a játék egész este a Barca ellen akkor soha ne érjen véget ez a mérkőzés.😎✌🏼

 • Jose

  KARIMKARIMKARIM!!!!!

 • Manócska

  Benzi ma már nem hiába van fenn a pályán. 🙂

 • smatte

  mondom, egyedül van, csipkedi magát:)

  • Jose

   kurva jól tolja mezőnyben is

 • majk

  megtört hát a jég

 • Gerintz

  Látod Karim, csak futni kell egy kicsit, aztán mik ki nem jönnek belőled

 • lucas

  Nagyon színezik. Sarokkal mindenki, na meg az a Modric esernyő. Beszarás!

 • WT14

  Gyerekek, mi a fasz van ma a csapattal?

  • Jose

   engem az érdekel, holnap mi lesz. még 20 perc és megtudjuk

  • robroy

   Nincs tét 😂😂😂😂😂😂

  • yuzername

   Ekkora focit, te jó ég… még engem is ideevett a fene, itt üvöltözök a szomszédok örömére…

 • sultan2004

  Azt csinálunk velük, amit akarunk. Nem ütközünk ellenállásba. Végük van.

  • gwandal

   Eleve nem lehetett nagy kedvük, az első tíz perc meg azt a kicsit is elvette. Mi viszont tele vagyunk bizonyítani akaró emberekkel, jó lesz ez

  • Ronrics

   lélek és tartalom nélküli csapattá váltak

 • dzsonee

  Pedig a Barca játékosai Valverdve küzdenek

 • Sasu

  Semmi, kipróbált egy új felállást az edzőjük, nem jött be.

  • gwandal

   Sztem nem új, de ja, eddig nem jött be

   • Sasu

    a középpályán fogalmuk sincs hogy merre kellene mozogni. Csak azért nincs nagyobb különbség mert nincs tét.

    • gwandal

     Ha jól tudom, játszották már ezt a felállást, de mind1 is, tény, h teljesen fogalmatlannak tűnnek

 • WT14

  Így tuti hogy nem fogok bealudni, meg kell nézni a második félidőt is ha már ilyen játék lesz. Max beiktatok egy plusz kávét holnap a melóban.

  • Manócska

   Nekem is elmúlt minden álmosságom ahogy elkezdtek a fiúk focizni.

 • Sasu

  Benzemával mi a vihar van? Focizni kezdett?

  • Cornelius Scipio Africanus

   Ha egyedül van fent (támadó) és van mögötte játszó középpálya akkor mindig nagyon megy neki.

 • Krityó

  Sziasztok, nyaralás, gyenge és korlátozott net, úgyhogy légy szíves, foglaljátok össze pár használható gondolatban, mi volt eddig. Nézni nem tudom, Agárdon nincs semmi :(((! Köszönöm! Realpaka :DDD

  • majk

   isteni Karim

  • smatte

   töltsd le és asszony nélkül nézd meg:)

   • Krityó

    Gyenge és korlátozott net = nem megy. :((

    • gwandal

     Ne most, hanem azonnal, ahogy netközelbe érsz 😊

    • smatte

     majd otthon, nyugodt körülmények között:)

  • Cornelius Scipio Africanus

   FOCI. Így nagybetűvel.
   Asensio bomba.
   Modric esernyő.
   Cicázunk a Barcával.

   Be van fűzve az oktatófilm.

  • torpapa

   Agard? Oda eleg sokat jarunk, ossze lehetne hozni ott vmit

   • Krityó

    Pepsi-ivászatot? 🙂 Annyit nem leszek lent szerintem…

    • torpapa

     Pepsi jobb mint a coca..:)) sajnos csak aug legvegen leszunk ott legkozelebb, de jo szorakozast nektek

  • Sasu

   Rocco Siffredi eddig.

   • Krityó

    Ez szemléletes. :DD

 • yuzername

  Mikor elolvastam a Barca új edzöjének gögös nyilatkozatát, hogy sem a Real sem a Bayern sem az ATleti nem jobb náluk, akkor szinte biztos voltam, hogy az fog történni ma, amit eddig láthattunk.
  Tanulhatna egy kis alázatot, értelmet, Zidane-tól, mert ilyen hozzáállással sok bajos meccsük lesz még…

 • torpapa

  Nem latom a meccset de most visszaadjuk az 5-0-at… tokmindegy ki jatszik ki helyett, de ugy szopatjuk oket mint akkor ok minket.. es jol esik.. tenyleg!! Jar ez nekunk szurkoloknak. Lehet geci vagyok ( meg reszeg) de ez van.

 • Jose

  Lőttünk kettőt, meg Lucas egy kapufát és a 3. perc környékén Modric 12 méterről lőtte ki tiszta lövőhelyzetből Umtitit. Biztató, csak nehogy megszopasson a Depor majd. 😀

 • Marc96

  Asensio nagy golt rugott? Sajnos csak karik goljara ertem be addig meloztam:(

  • ZeRo

   Épp hogy csak elgurította a kapus mellett, a kaputól kb 10 centire. 😀

   • Marc96

    Najo akkor melyik?😄

    • ZeRo

     A kurva nagy gól az igazi! Csak túlzok. 😀

    • Cornelius Scipio Africanus
     • Marc96

      Dankeee aa tiszta szerencse lecsuszott

     • ZeRo

      Azért, Zidane vigyora: “Megint megcsinálta baszki! Há!!”

     • t20-puerto del sol

      Élőben kurvara örült

     • ZeRo

      Jaja, néztem én is! Mondjuk én is felkeltettem az asszonyt, lightos aztakurvával! 😀

     • t20-puerto del sol

      Dettó

     • ZeRo

      Te is felkeltetted a az asszonyom? Hm…

     • t20-puerto del sol

      😀

     • torpapa

      Aztakurvabasszameg

  • Cornelius Scipio Africanus

   Nem.
   Kurva nagy gól rúgott!

   • ZeRo

    Lehet így is fogalmazni. 🙂

   • Marc96

    Gif van valahol?😂

  • gwandal

   Nagyot. Ugyanoda, mint vasárnap

  • Jose

   baszott nagyot lőtt. kurva nagy dugót.
   de nem akarok csúnyán beszélni

   • Marc96

    Szerintem eldolt h milyen mezem lesz😄 eddig is birtam a sracot de az elmult felev utan favorit a srac

   • t20-puerto del sol

    Akkor csak írj, csendben

  • Gerintz

   Én pont wc-n voltam, de az ismétlést meglátva sz@rtam be igazán.

  • dracox

   Egy kicsit helyezhette volna jobban meg erőt is vihetett volna bele abba a lövésbe…

  • morc

   Salloi szerint csak a tutit lövi, harmincrol.

   • dzsonee

    bokamozdulat, bokamozdulat

 • vbalazs91

  Én még 3 hazai gólt várok, csak hogy fájjon.

 • smatte

  most már jöhetnének az új arcok is, hadd szokják a Bernabeut…

 • Sasu

  5 középpályásuk van, de nincs egy szélsőjük sem, és szélső védelmük se. Mi meg pont az indítgatós csapattal vagyunk, és nem az ívelgetőssel.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Ez nem vétlen amúgy…

 • johnglade

  Azzal amúgy a fasz kivan hogy a seggbedigi stúdiójában 90%-ban arról ment az “elemzés” hogy a bárka milyen rosszul játszik… nem arról hogy mi milyen jól…

  Vaskéz kicsit lehetne pengébb a támadások befejezésénél, amúgy minden hepi és szánsájn.

  • WT14

   A kettő azért egybevág, rengeteg ki nem kényszerített hibájuk van, úgy tűnik, meg vannak zuhanva. Hogy Neymar miatt, vagy másért, fasz tudja, de tényleg nagyon szarok.

 • Jose

  Két dolognak örülnék: nem lőnék több gólt. Nem kapnánk gólt. Az utóbbit nem kell magyarázni. Az előbbit meg annyival toldom meg: így még mindig érezhetik úgy, hogy ez(ek) csak véletlen eredmények. Jó irányba és felfogásba halad a jelenlegi Barca-csomag.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Akkor szezon közepén lesz majd 4-0?

  • dzsonee

   Ez csak idény eleji forma, ugyanmá

  • ZeRo

   vagy még két lesgólt csapunk, azt lehet mondani, hogy mák, meg bíró! És akkor marad a káposzta és a kecske sem éhezik.

   • gwandal

    Legyen 3, és deal

   • Cornelius Scipio Africanus

    Én még kérek egy öngólt Pikétől 😀

    • ZeRo

     OK, de kapunk egy kamu tizt, és az abból lepattanót olyan magyarosan bepofozza. Áll az alku?

     • Cornelius Scipio Africanus

      Nem csak az alku állna akkor :DDD

    • Gerintz

     Valverde elbaszta 🙁

    • ZeRo

     Na ennyit erről.

  • torpapa

   0-ra kell hozni

  • gwandal

   Legyen igazad, de gecibutának kell ahhoz lenni, h vki a mai játékukban bármi biztatót lásson a jövőre nézve

   • Cornelius Scipio Africanus

    Nem kell félteni egy-két embert, elég hülye ahhoz

    • gwandal

     Alakul, a kapufa megvolt hozzá

     • Cornelius Scipio Africanus

      Akkor kb 2 perc és látom 😀

     • gwandal

      Na, legalább nyugodtan nézheted, nem mondom meg, h Messi rúgta☺

  • Cornelius Scipio Africanus

   Teljesült a kívánságod 😀

 • dzsonee

  Ezután vajh Kutinnyó még mindig a Barcába akar majd igazolni?

  • t20-puerto del sol

   Majd talán Trollgerle odamegy

   • Cornelius Scipio Africanus

    Sanyííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí

    • t20-puerto del sol

     Kiakiraly?

 • t20-puerto del sol

  Navas aurája!! Ennyike!

  • Gerintz

   Akkor viszont tizi, mert aura-lökte Suarezt

   • t20-puerto del sol

    És sárga!

    • Cornelius Scipio Africanus

     Piros + 5 meccs

     • Gerintz

      5 piros meccs és 11 sárga

 • smatte

  mindenesetre gyönyörű indítás volt…:(

 • smatte

  Benzema mit tolt meccs előtt??:)

  • t20-puerto del sol

   És hány eveset?

 • t20-puerto del sol

  Ki helyett jöjjön Isco?

  • Gerintz

   Soros Gy.

   • t20-puerto del sol

    Ő megvehetné a Barcát, és tökéletes lesz az ellenségkép:+)

  • dzsonee

   Navas

 • Cornelius Scipio Africanus

  Benzema lehet a BL himnuszt hallgatta ma mikor kijött a pályára. Az megmagyarázná ma miért jó 😀

 • lucas

  Kicsit bealudtunk itt a második félidőben. Cserélhetnénk, mert érdekelne Ceballos és Llorente játéka is.

 • Jose

  Igen, jöhetnének a cserék, hogy végre fizikailag is feléjük nőjünk.

  • Raulitás

   már jobb így?

 • Raulitás

  Navas azért van zöld-sárga cuccban, hogy fájjon nekik még ez is

 • dzsonee

  Ezt az átrúgjuk a balra a töküresen lévő Marcellónak kombót eljátszották az odavágón is…remélem lesz belóle helyzet is

 • Ronrics

  Ramos megmozdulásai bőven adnak muníciót a Realt rühellőknek

  • dzsonee

   Viselkedhetne csapatkapitányként, ez tény

  • Jose

   yep, paraszt a srác és nem földművelő

   • Ronrics

    egyszerűen tahó-nem Real szint a viselkedése – főleg amikor fellök vagy felrúg valakit és mutogat neki , hogy álljon fel az undorító

  • Cornelius Scipio Africanus

   Gyökér volt. De amit ő átélt a pályán sokszor a Barca ellen az lehet ilyenkor benne van. Ez persze nem menti fel, csak tippelek arra hogy miért tesz ilyeneket.

   • dzsonee

    Ha valakin ott a karszalag, az mutasson példát, ne törlesszen.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Erről már volt szó itt régebben. Fel nem hozom újra 😀

     • dzsonee

      Persze, szerintem se ezen lovagoljunk egy ilyen meccsen.

 • Jose

  Iker de szarul jött ki már megint egy beadásra. 🙁

  • Raulitás

   közben Jose elkezdte nosztalgiából nézni a sorfalas meccset

 • smatte

  ÉBRESZTŐ!!! ÉBRESZTŐ!! (mindenki alszik?)

 • dzsonee

  Ajjaj, lement Gomes, kezdhetünk félni

 • lucas

  Na Theo érkezik. Az előszezonban nagyon jól játszott, vele is jól jártunk valószínűleg.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Nagyon visszavettünk. Talán ez a kapufa felébreszti őket.

 • t20-puerto del sol

  Navas nak ez minimum piros

  • dzsonee

   + 5 meccsen eltiltás és kényszermunka

  • smatte

   suarez fűbe harapott:)

 • dzsonee

  Értem én hogy szezon van, de dinnyét Jordi Alba helyett?

  • Jose

   Jordi? Én azt hittem, hogy Jessica. Mindig nagyjeleneteket ad elő.

   • dzsonee

    Ha Jessica lenne, szivesen elnézném a Barcát 🙂

   • Mosolyur

    tehetséges,na

    • Jose

     ez igaz

 • smatte

  na jön ceballos, kroost sem sűrűn szokták lecserélni.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Suarez vajon túléli? 🙁

 • Ronrics

  Azt hiszem felesleges lenne bárkit is leigazolni.

  • Jose

   Neymar. Mert csak.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Ha használjuk a középpályát, és Bale nem kap sok szerepet, akkor szerintem is kár. Csak ha megy Bale akkor jöhet egy támadó. De nyugi maradni fog a kedvenced.

   • Jose

    Elég beszédes,m hogy Bale nem kap ma lehetőséget. Szerintem.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Isco se kapott. Bár ú vasárnap MoM volt 😀

   • Ronrics

    ez nem volt valami egyértelmű megfogalmazás

   • Ronrics

    Hm lehet mondani, hogy kedvencem,/ plusz még 4-5 ember a csapatból/, de én inkább egy balszerencsés, de egy igazi sport- / és úri /embert látok benne és még mindig hiszek a kvalitásaiban.
    Sajnos ma már a csapatszerkezet nagyjából stabil és nem a megfelelő helyen kénytelen kínlódni.

    • Manócska

     Én is egy igazi sport és úriembert látok benne, és nincs is vele semmi problémám. De valljuk be hogy nem tudta nálunk azt a teljesítményt, játékot nyújtani hosszabb távon, mint amiért anno leigazoltuk.

 • morc

  Benzema.Kétszer. Hátrajött. Szerelni.

 • t20-puerto del sol

  Sergi Roberto úgy megsérült, h eligazol a Juvéba

  • andreal

   Vagy bárhová. Csak menjen.

 • johnglade

  Sajnos úgy tűnik eddig hogy Theo Marcelotól tanulta a beadásokat…

  • andreal

   Most gyakorolhat 🙂

 • t20-puerto del sol

  Theo megmutatta, milyen szépen messzi tudja rúgni a pöttyöst

 • Jose

  Ha ez Suareznek sárga, akkor dupla piros azonnal Navasnak.

 • Ronrics

  A digi közvetítése valahogy teljesen hangulattalan.

  • Manócska

   Ez így nem igaz. Szerintem jól közvetítik a focit, és a többi sportágat is. Én kifejezetten szeretem nézni, hallgatni, a Digi sport közvetítéseit.

 • t20-puerto del sol

  Sztem annak járna sárga egy ideális világban, aki nem rúg bele Suarezbe

 • johnglade

  Hé twitterhuszár, hány gólt kaptatok a két szuperkupa-döntőn?

  https://uploads.disquscdn.com/images/efa55ceec9dc3f067621a6cfbe612678b67b0d61a9049acfe896624e8d965402.jpg

  • yuzername

   jaj de irritáló ez a hülyegyerek fej

   • ZeRo

    Tiszta Herpeszes Ödönke a névsorolvasásnál.
    -PK?
    -Jelen!

 • t20-puerto del sol

  Ez hogy nem piros basszus

 • Raulitás

  Ha Mascherano nálunk lenne, már levágták volna a lábát ezért

  • Jose

   Így van. Az a jó, ha mi észrevesszük azt is, ha Ramos paraszt, Caselele dúvad módjára csúszik be és azt is, hogy Varane milyen tisztán játszott, Kovacic rohadtul illett ebbe a középpályába. Mérleg. Két serpenyő.

 • Manócska

  Soha rosszabb szezon kezdést. Szépen fog mutatni ez kupa is a vitrinben. 🙂

 • lucas

  CAMPEOONES! Holnap folyt. köv.

 • Jose

  180 perc alatt 1 tizenegyesből szerzett gól.
  Támadást érkezett segíteni náluk Dulifuli.
  Lesz ott kapkodás.

  • majk

   * kamu

 • Gyl

  Azért a Barca játékán meg most az ünneplésen is látszik, mennyire lefutott volt ez a párharc az odavágó után. Ez persze nem von le semmit a csapat két meccses teljesítményéből.

  • Jose

   Szerintem beállítok pár tiltott szót. Ilyen a Bárka. Hacsak nem valóban vízen úszó járműre gondoltál.
   Itt nem lesz “patkányozás”, “férgezés” és társai. Kérlek, szerkeszd át.

   • Gyl

    Csak mert te kérted, de azért az általam írt elég messze van az általad írttól.

    • Jose

     Tudom-tudom. 🙂

   • ZeRo

    Vajon Noé bárkáján, hogy tudták a patkányok és különböző férgek elszaporodását megakadályozni? (késő van, fáradt vagyok, ennyire futotta) 😀

    • Jose

     dehogy van késő! Várjuk már meg közösen a napfelkeltét!!! NAAAAAAA

     • ZeRo

      ááá, pihenni kell, nem soká meló, azt ha elkötök valami a fél Pesten nem lesz áram. 🙂

     • Jose

      :DDDDDD Sógorom is villámpásztor. 😀 Izgalmas tud lenni.

     • ZeRo

      jaja, vannak csodák.

    • Jose

     Másrészt… Noé miért nem csapta agyon azt a két szúnyogot???

     • ZeRo

      mert, meg volt kötve a keze

     • Cornelius Scipio Africanus

      Nem volt kínai vietnámi papucsa 🙁

  • Jose

   Köszönöm!

 • Cornelius Scipio Africanus

  Olyan nagy a serleg hogy Ramos nem tudja egyedül felemelni :DDD

 • dracox

  Ha a Barca nem kezdi költeni a 222 milliót normálisan akkor hatalmas gondban lesznek az idény folyamán. Bár felőlem maradhatnak így is. 😎✋🏼

  • Resid

   A FFP szabályai szerint még a 2017-es naptári évben el kellene költeniük a 222M-t, 2018-ra már nem tudják felmutatni mint bevételt.

   • gwandal

    Nem 3 éves ciklusok vannak?

    • Resid

     Épp legnap magyarázták ezt a Digin, csak az adott naptári évre vonatkozik.

     • gwandal

      Nem tudom, én most próbáltam utánanézni, és mindenhol 3 éves monitoring periódusokat látok. Vmi szakember felvilágosíthatna☺

     • Resid

      Ez legyen az ő gondjuk. Ettől mi még jól fogunk aludni 😉

 • torpapa

  Kar, hogy nem basztun meg őket, ev kozben sokkal neccesebb lesz majd. De legalabb 0-ra hoztuk. Nem emlekszem pontosan, de kb. 10 eve volt ilyen utoljara, hogy nem lőttek golt

  • Jose

   Hülyeség. Részeg vagy. 😀 Juvénak se lőttek.

   • torpapa

    Az vagyok..:D marmint nekunk

    • torpapa

     Nekunk helyett nekik.. megsem mi voltunk a palyan..xdd

   • ZeRo

    Juvénak nem akartak! Nagy különbség!

 • Cornelius Scipio Africanus

  Zidane öröme Asensio gól után :DDD
  https://streamable.com/2430f

 • yuzername

  Csóró Messi arcáról nagyon sokmindent le lehetett olvasni… Föleg a dühöt, hogy hogy lehetett ekkora …., hogy nem cselekedett Neymarhoz hasonlóan, így most vele együtt süllyed a hajó… Már az elözö szezon is egyértelmü volt, hogy ö tartotta életben a Barcát, de most ez így már nagyon necces lesz.

  • Jose

   Én azt is leolvastam az arcáról, hogy nincs szerződése a Gillette-tel.
   De komolyra fordítva: tényleg el kell gondolkodnia, hogy neki milyen szerepet kell vinni (még) a Barcánál. Vagy vált. De hova?

   • yuzername

    Hát igen… Gondolom vadul agyal ö is, mert csúnya lenne, ha 30 felett már menne a levesbe… A Cityben Peppel jól ellenne, vagy menjen Neymar után.
    Hiába vagyok Realos, fáj nézni szerencsétlennek a szenvedését, mert tényleg sokkal jobb annál, mint, hogy egy ilyen csapatban kínlódjon.
    Bár még mágvárnám azért Coutinhót, hogy mit mutatna a hármas.

   • ZeRo

    PSG? Cselzi? City? Suang Miang? FC Azerbajdzsán? Mátészalka? Megye FC? Dynamo Középfölde?

    • t20-puerto del sol

     Argentína?

     • ZeRo

      És tényleg!

    • Sragi

     Gyakadémia. Pinyő megtanítaná tolódni.

   • Resid

    Az, hogy ide jutott a Barca, állítólag nem kis részben az ő érdeme – Messi mondja meg, kit lehet és kit nem leigazolni.

   • dracox

    Kizárt dolognak tartom hogy eligazoljon onnan. Jóban rosszban kitart a Barca mellett csak most eléggé sűrű felhők közelednek a klub felé aztán nem tetszik neki, hogy a részese lesz ő is… Nincs megfelelő opció a számára, ha klubot szeretne váltani

 • kodex

  Vmi rekordot is megdöntöttünk mert NEM kaptunk gólt (nem is emlékszem mikor volt ilyen). 😛 Ellenben lőttünk kb 30-32ről?: https://streamable.com/5aguk

  • yuzername

   Az eredményességi rekordsorozatunk pedig csak hízik tovább, lassan 70 egymást követö meccsen szereztünk gólt.

   • majk

    72 az abszolút rekord?

  • Zormac

   Az El Clasicó-k tekintetében a Barcának volt egészen félelmetes, 23 meccses sorozata, amikor mindig lőttek gólt (a 2011-es kupadöntő, amit Ronaldo felhőfejesével nyertünk 1-0-ra, volt a másik vége).

   Ez szakadt meg tegnap.

   (A Real sorozata is 2011 óta tartana, ha nem lett volna az a ronda 0-4)

 • norma_va

  2011-es spanyol kupadöntőben hoztunk le klasszikust kapott gól nélkül. Fenntartásokkal kezelni, késő vagyon már.

  • Jose

   nem késő, hanem nem elég korán. amúgy is. háromra legyen meg az ÖF. hajnali háromra. 😀

 • t20-puerto del sol

  vale46
  31 minutes ago
  Na ez a Jose nem volt néhány napig, azt mérlegezik, meg két serpenyőzik, miután Javier elmagyarázta neki a dolgokat.

  • Jose

   Vannak követőim! Király.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Engem előbb imádott. Bibiíííí 😀 Bár most már nem említ meg külön :((( Most már Te lehetsz az első 😀

    • Sragi

     engem abszolút nem 🙁

   • Sragi

    *rajongóid 🙂

  • Resid

   Akkor lenne említésre méltó a csákó, ha volna olyan tökös és az ilyen meccsek (párharcok) után is ő írna egy elemzést – nem, nem hideg ténymegállapításokat – a zindexen. Persze ilyenkor lapít mint punci a bilin.

  • Sragi

   Voltam odaát a napokban és tök jót dumáltam szinte mindenkivel!!! Vale46 számomra érthetetlen!!!

   • t20-puerto del sol

    Igen. Nem gaz maga a bandajuk alapvetően, de az a csávó beteg

 • Cornelius Scipio Africanus

  1 órája tette ki ezt a PSG :DDDDDD
  https://twitter.com/PSG_English/status/897945858708303872

  • Jose

   náluk is beakadt valami nagyon

   • Cornelius Scipio Africanus

    Eléggé

  • t20-puerto del sol

   Nagyon beragtak ott az arabok azon, h a Barca rákérdezett Verrattira

   • Cornelius Scipio Africanus

    Nem kicsit.

  • Sragi

   Nagy trollok 😀

 • Mosolyur

  felváltva olvasom,jó móka

  • Jose

   kitalálom: kétnyelvű regény. bűnügyi. A vén nyanya lesz a gyilkos.

   • Mosolyur

    nemmondommeg

    • Jose

     ilyen ellenállásra nem számítottam

 • Jose

  Piqué: “We’re not in our best moment, neither the level of the team or the club. It’s the first time we’ve felt Madrid are superior.”

  • Gerintz

   Mondjuk azt a részt nem nagyon értem a nyilatkozatából, hogy “A különbség persze nem ilyen nagy a két együttes között, mint ahogy
   az a visszavágón látszott, a Camp Nouban született eredmény pedig
   félrevezető.”

   • gwandal

    Azt mégse mondhatja, h szarok vagyunk, és ha nem lesz változás, mi leszünk a lali 4senalja😊

    • Manócska

     Azt tényleg nem mondhatja. De azt simán mondhatná hogy a 2 meccs alapján a Real jobb volt, és megérdemelten lett a Szuperkupa az övék.

     • dzsonee

      Szerintem fél, hogy ha ezt mondaná megnyílna alatta a föld és elnyelné a Katalán pokol.

     • Gerintz

      Amúgy önmagához képest teljesen korrekt volt és gratulált. Viszont a két meccs alapján jelenleg PONT ennyi a különbség a két csapat között.

 • Cornelius Scipio Africanus
 • Cornelius Scipio Africanus
 • bobherceg_3312

  Jóóó reggelt, Viet… campeooooooones, campeooooones, campeoooooones cleeeeean sheeeeet!
  Az oké, hogy előszezon, meg ellen rossz passzban van, meg már elengedték a szuperkupát, de mégiscsak… nézem az eredemenyekpontcom-ot, és ez egészen elképesztő:
  – már a meccs elején egyértelművé tettük az alá-felérendeltségi viszonyokat,
  – a 62., 75. és a 80 percekben cseréltünk,
  – nem kaptunk gólt,
  – csak egy B-t láttunk (akit ma jó volt látni).

  Korán van még, meg a reggeli futás miatt lehet bennem némi extra eufória, de ez akkor is nagyon (értsd: brutálisan k.ba k.rva) jól néz ki. 🙂

  Nagyon várom az öfoglalót, mert a meccset fél szemmel követtem csak, és kíváncsi vagyok, hogy szakmai szemmel milyen volt a csapat. 🙂

 • Resid

  Megint normális helyen a szurkolók – a kapu mögött, nem pedig a mennyekben. Benzema egy félidő alatt többet mutatott mint az utolsó 10 meccsén. Modric fenomenális, egyszerűen nincsenek szavak a játékára.
  Kár hogy a félidőben leálltunk. Fordított esetben ők nem kegyelmeztek (pl. Mou érkezésekor).
  Minden percét élvezem ennek a korszaknak, remélem még csak az elején vagyunk 🙂 Hala Madrid!

 • WT14
 • smatte
 • vily35

  grat, srácok

  • Jose

   Köszönjük, Vily!

   • vily35

    Ez a minimum.

  • Sasu

   Igen korrekt!

 • LLL

  Az USA-ban az előszezoni meccsekre látogató nézők azért szerintem sajnálják, hogy akkor még nem ezt az arcát látták a Real Madridnak. Mert most jelenleg tényleg ez a mérce minden csapatnak.

  • Sragi

   Calma 😀 Zidane meg a csapat csak altatott:D

 • dzsonee

  Nagy gratula az egész csapatnak! Nekem a legpozitívabb üzenet a meccsből, hogy Zidane nem a BB-t erőlteti, az első meccsen is viszonylag időben lecserélte őket, tegnap is csak egy B volt a pályán, viszont ő tényleg a pályán volt 🙂
  Ha a bajnokságban is kitart ez a hozzáállás, hogy nem kötelező a gálakezdő, esetleg CR7 is itt-ott a padon lesz nem csak amikor eltiltott, akkor örülni fogok a szezonnak.
  Nincs valakinek egy gifje Modric átemeléséről? Az nagyon ott volt 🙂

  • Manócska

   Ronaldo már tavaly sem játszott több meccsen, úgyhogy ezzel nem lesz gond. Arra viszont én is kíváncsi leszek, hogy a BB-t hogyan fogja Zidane játszatni. Pl. most hétvégén fenn lesz-e mindkettő a pályán, vagy nem.

   • WT14

    Asensio kb. faltörő kossal dörömböl a kezdőcsapat ajtaján, plusz ott van Isco is, szóval egyre inkább kezd alábbhagyni a félelmem, hogy indokolatlanul erőltetve lesz a BB.

    • dzsonee

     Tegnap úgy tűnt ha Benzema egyedüliként van fenn a BBC-ből egész pofásan is tud játszani. Kiváncsi vagyok, ez mennyire lehet állandó jellemző, illetve hogy Bale hogyan muzsikálna egyedüliként a trióból. Kérdés hogy milyen szerepkörben dobná őt fel Zidane a pályára.

     • Manócska

      Azt azért nem gondolom, hogy a BBC-ből rendre csak egy lesz fenn a pályán. Szerintem ha letelik Ronaldo büntije, ketten biztos a kezdőben lesznek közülük.

 • majk
  • majk
   • smatte

    hihetetlen a csóka:) jó lenne állandósítania ezt a formát.

    • majk

     én lennék a legboldogabb! addig is minden ilyen adandó alkalommal örömködök (hátha ez is segít, gondolom olvass a blogot)

     • Ronrics

      akkor már visszavonult volna..:))

  • dzsonee

   Érdekes, hogy az összes madridi kezdőjátékos magasabban lett pontozva mint Messi.

   • majk

    kemény, h egyedül Kroos van 7 alatt (6.9)

    • dzsonee

     Szerintem adjuk el 🙂

    • Sragi

     Alibi!!!

 • t20-puerto del sol

  Visszagondolva, sztem a tegnapi volt a legjobb felkészülési meccsünk

  • Sragi

   :DDDD

 • nasty €40m
 • Cornelius Scipio Africanus

  Odavágó után pár oldalon láttam, hogy ment a mosdatás, hogy Asensio simán lehetett volna Barca játékos, csak *blablabala magyarázkodás*

  Itt egy remek cikk a sztoriról. Kiemelek egy lényeges részt:
  Perez was pushing an open door. Asensio has been a Real Madrid fan all his life. As a kid, he slept with a Real Madrid teddy bear. “His idol as a child was always Zinedine Zidane,” says Gaggioli. “He used to have a huge picture of him on his wall.”

  http://bleacherreport.com/articles/2727706-how-haggling-over-eur2m-saw-barcelona-lose-marco-asensio-to-real-madrid

  • WT14

   Jó, ezek a zseniális megmondások a mi oldalunkon is mindig ott voltak. Hogy mást ne mondjak, Neymar is lehetett volna RM játékos, meg Ronaldinhót is csak azért nem mi hoztuk el, mert Beckhamet hoztuk el. Azt csodálom, hogy nem olvastam még Messi 10 éves kori szerződtetéséről, ami azon bukott meg, mert az aláírás napján az aláíró delegációnkra pont rájött a cifrafosás az előző esti rossz vacsorától.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Én nem mondogattam ezt sosem. Sőt nem is nagyon láttam ilyent. De itt a lényeg az az, hogy madridista Asensio gyerekkora óta. Érdemes amúgy visszanézni a bemutatását is. Vagy a sztorit az édesanyjáról…

    • smatte

     Isco meg elvileg Barca fan, akár mehetett volna oda is…

     • Cornelius Scipio Africanus

      elvileg . de én elengedem a témát.

    • WT14

     Profiknál ez nem mindig számít. Mbappénak is akárhány CR poszterrel van tele a szobája, meg akármekkora példaképe Zidane, simán elmenne a Barcába ha épp ők fizetnék is a kért összeget.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Értem amit mondasz, de olvasd el a cikket először.

 • Ronrics

  Adja valamelyik adó a Vidi zárt kapus meccsét és hánytól?/hánytál/

  • Manócska

   M4 Sport, 21:30

   • Ronrics

    Köszönöm Manócska!
    A diginél nekem hiányzik, hogy jóformán nem jön át a stadion atmoszférája, és a 2 komentelő sem szimpi.
    De nem kell, hogy mindenben egyetértsünk persze.

    • Manócska

     Szívesen. 🙂
     És tényleg nem kell mindenben egyetértenünk.

 • carlos06

  Nem neztem meg a meccs elott a kezdoket,ugyh fokozatosan allt ossze,h mire szamithatok es a 2.percre mar oriasi vigyor volt az arcomon. Barca 3 kozepso vedo? Hm, de jo lenne Lucas meg Asensio azokra az oriasi teruletekre,Modric kozeppalya moge tett labdai,esetleg Kovacic megindulasai. Asensio elfut laposan visszatesz,Modric tuzel,aztan ez a folyamatos brutalis letamadas. 🙂 Nem bizta a veletlenre Zidane,egybol elvette a Barca kedvet,akik utana teljesen hitehagyottan jatszottak, alig alig tamadtak meg Modricekat,ugyh az elso felido teljes alazas lett,mindenki duzzadt az önbizalomtól nálunk. Benzema egesz tavasszal nem csinalt ennyit jo megmozdulást (neki tényleg jot tesz,ha egyedul jatszhat,de tudjuk hányszor van ilyen), ez pontosan leirja a katalanok jelenlegi helyzetet. A masodik felidore aztan megkegyelmeztek a fiuk (ezt a Barca egyszer sem tette meg ezert lettek a fajo veresegek es vegulis ez a minosegi keret kialakítását is segitette),teljes dekoncentralt volt a tarsasag,de semmi nem johetett ossze tegnap/ma a katalánoknak. Jo erzes volt ez a meccs,egy ilyen eloszezon utan a ket kupa. Ugy erzem az euforia miatt nem fog tamado erkezni,amit en sajnálnék meg most is, nem tudom mi lesz ha Asensioek forman kivul lesznek szezon kozben. Jo olvasni,h milyen ehes ez a brigad,ugyh ahogy Zidane mondta, hetvegen tiszta lappal indulunk neki.

  • smatte

   Perez apó augusztus végén nyom egy all in-t.

 • Ronrics

  Lehet örülni persze, de egy “alélt” ellenfél volt a pályán.
  Messin én nem láttam semmiféle “alürt”-próbálta tenni a dolgát.
  Most az edző szomorkás, depis arca nagyon jellemző az egész társulatra. Ha nem igazolnak min 3 jó játékost komoly lejtőre kerülnek szvsz.

  • angus

   most ez kicsit megint az, hogy nem mi voltunk jók, hanem ők rosszak. Baszki, egy barcát simáztunk le két meccsen 5-1-es összesítéssel, úgy, hogy csak büntetőből tudtak gólt szerezni, két Asensio gurítással, ami egyenként esélyes az év gólja címre. Örülni kell, igenis örüljünk!

   • Ronrics

    kb ezt mondtam én is – lehet örülni, de az “örömködés” szvsz nem aktuális

   • WT14

    Persze, de én is azt mondom hogy ezt helyén kell kezelni. A Barca most ótvar szar volt, de venni fognak még min. egy, de lehet hogy két klasszist, és a decemberi meccsünk már teljesen más lesz. Odaát most nyilván kriptahangulat van, de ez nem meglepő egy olyan csapat szurkolóitól, amelyik 3-4 évente triplázásokhoz van szokva, meg az a természetes nekik, hogy a két csapat közül a RM a gyengébb. Ez most fordult, nyilván nehéz nekik feldolgozni.
    Ami minket illet, persze lehet ünnepelni, de az igazi rock’n’roll csak hétvégén kezdődik. Várom is már nagyon a Depor elleni meccset.

    • Ronrics

     A Barca legnagyob gondja szvsz, hogy a 7-8 kiegészítő, de alapembernek számítóak nagyon gyérek.
     Mennyi játékost eltékozoltak Afellay, D.Alves, Sanchez, Fabregas …..

     • angus

      Afellay 😀 most is bolondítja a premier league védőit a stoke cityben 😀

     • Ronrics

      kösz ezt nem tudtam-ügyes srác volt
      és ha jól tudom kb. 3 év alatt egyszer sem kapott lehetőséget a nagycsapatban/??/

     • angus

      de, játszott, wikipedia szerint 21x 😀 és szerintem amúgy ellenünk is mintha játszott volna, úgy rémlik. Nem váltotta meg a világot.

     • andreal

      Őt nagyon sajnálom 🙁 Jól indult, aztán a Barcában nem játszatták.

    • angus

     én se vonok le messzemenő következtetéseket, ez csak két meccs volt, a szezon meg hosszú, és nem érzem olyan mélynek a keretünket, mint tavaly, egy cserecsatár nagyon kéne Benzema mellé. De most két meccsen jobbak voltunk, és most ennek örüljünk. 🙂

     • WT14

      Persze, vasárnap estig lehet is örülni 🙂

  • Ahmad

   Alélt? Mert? Mitől támad fel? Visszajön Neymar? Gomes megtanul focizni? A nagy Barcának vége. BL-ben legjobb nyolcba jók lehetnek még, a bajnokságban az első három helyre. Ennyi és nem több.

 • Buckethead

  Én már sajnálom Messit, hogy ilyen társakkal kell játszania….Nem lehet könnyű.

 • WT14

  Coutinho állítólag nem hajlandó többet pályára lépni a Liverpoolban, mert be van sértődve amiért nem akarják eladni. Azt se bánja, ha emiatt lemarad a VB-ről. Na már most, a lelkem idén kötött egy 2022-ig szóló szerződést a klubbal. Akármekkora játékos is (nem tudom mit tud, nem sok Lpool meccset néztem), én nem biztos hogy felhőtlenül örülnék egy ilyen ember érkezésének a csapatomba. Hogy lehet ilyet kijelenteni hogy nem hajlandó többet pályára lépni? Most ez lesz az új divat, hogy semmibe lehet venni egy élő szerződést? A hülye gyökér miért nem rakatott be az ügynökével egy megfizethető kivásárlási záradékot, ha már tudja magáról, hogy ennyire könnyen csábítható? Gondolom azért nem lepte meg túlságosan, hogy felfigyel rá egy nagyobb klub, mivel tavaly kiemelkedett a Poolból. Kíváncsi leszek, hova fut ki ez az ügy, de gyanítom, hogy ez a hiszti csak a Barcának jó, mert így megpróbálhatják lejjebb tuszkolni az árát. Mindenesetre annyi tény, hogy a csávónak nem sok tartása lehet, kaptak egy Neymar vol.2.-t, csak szerényebb tudással.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Padra/lelátóra rakják egy időre, aztán utána ő fog könyörögni hogy játsszon.

   • WT14

    Lehet, én a klubvezetés helyében nem szaroznék az biztos. A VB-s kijelentése ami engem igazán megdöbbentett, hogy azt se bánja ha lemarad róla. Baszki, egy 25 éves, pályafutása csúcsán lévő gyerekről beszélünk, akinek a válogatottja az egyik, ha nem a legnagyobb esélyese a VB-nek, de ő mindezt félredobná, amennyiben nem mehet el egy olyan klubtól, amelyikkel fél éve írt vigyorogva alá egy hosszú távú szerződést. A válogatottbeli csapattársak biztos üdvözölték ezt a kijelentést.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Szerintem is ha valóban nem akarják eladni akkor hiába vergődik. Ha ezt hagynák akkor eluralkodna a káosz a csapaton belül.

     • Sragi

      Kloppnak van töke 🙂

  • kisfigo

   Én csak azt nem értem ez miért nem szerződésszegés?? Ilyen esetben fizetésmegvonás és eltiltás lenne nálam a megfelelő büntetés… Utána kétszer is meggondolnák a dolgot!

   • WT14

    De, ez bizony szerződésszegés.

    • kisfigo

     Ezért nem értem egyszerűen a dolgot, hogy miért nincs ilyen esetben egy olyan lehetőség egy klub kezében amivel ezt egy játékos nem tudja megcsinálni. Ilyen esteben a szerződése végéig is el lehessen tiltani és fizetést se kaphasson! Mindjárt megszünnének az ilyen zsarolások. Csak egyszer kellene ezt egy klubnak meglépni és nem lenne szerintem több ilyen! Ezt akkor is így gondolnám ha esetleg ez a játékos a mi kiszemeltünk lenne!

   • Sragi

    Diego Costa pl nem is kapott fizetést.

    • kisfigo

     Jó a példa, de mégsem! 🙂 Mert ott egyszerűen kiadták az útját és úgy lehet nekem se lenne kedvem megjelenni olyan helyen ahol nem látnak szívesen. Viszont szerződése van azt pedig be kell tartani… Nagyon nehéz szitu az is!

     • Sragi

      Igen ezt hozzá kellett volna tennem,hogy a klub adta ki az útját,de ettől függetlenül élő szerződése van még. Igaz etikailag geciség amit a Chelsea csinál. De amit Coutinho az is.

     • kisfigo

      Szerintem amit Cou csinál az elfogahatatlan az én értékrendemben! Eddig jó volt a Pool most, hogy a Barca jelentkezett már a mezt se akarja magára húzni… Hányinger! Ezt akkor is fent tartanám ha mi szeretnénk leigazolni.

     • Sragi

      Szerintem is gusztustalan.

  • elkesetthusvetinyul

   Ha én lennék a tulajdonosok helyében, nekem simán megérne annyit hogy még a kispadon sem ülhessen… addig amíg meg nem találják a szerződésben a jogi kiskaput, amivel elkaphatom. hülyegyerekekkel szemben bosszúálló vagyok

   • WT14

    A Liverpool ebből sehogy se tud jól kijönni, a gyerek egy jó rendeset beleszart a ventilátorba. Mik a lehetőségeik? Vagy az amit mondasz, de akkor nélkülözni fogják az egyik legjobbjukat a semmiért. Ez egybe is vág a játékos kijelentésével, miszerint nem akar többet Pool mezben játszani. Mondjuk biztos vannak megfelelő jogi lépések is ilyen esetre, mert ez szerződésszegésnek szaglik innét.
    Vagy pedig eladják, de ez után a hiszti után (meg eleve ismerve a fillérbaszó elnökségeteket) nem fog a Barca annyit adni érte, amennyit kérnének.
    Sajnos egyre inkább el fog terjedni ez a fajta viselkedés, a fiatalon már népszerű, egoista suttyók simán odaszarnak a klubjuk küszöbére, ha megkörnyékezi őket egy nagyobb csapat. Dembelé is, simán baszik elmenni edzésre, bejelentés nélkül, a klubnál senkinek nem volt fingja sem róla hogy hol van. Az egyre nagyobb befolyású ügynökeik pedig adják alájuk a lovat, mert ők ugye a nagy transzferekből kaszálnak.

    • Sragi

     Eléggé szomorú amit leművelnek. De teszem fel a kérdést ha aláírt télen egy 2022-ig szóló szerződést ahogy fentebb írtad akkor miért nincs benne valami záradék?? Ennyire balfasz lenne az ügynöke? Vagy az is lehet a Pool kikötése volt ,hogy ha alá ír akkor kapja meg az x összeget ,de cserében magasan lesz a kivásárlási ára? Nem tudom mi folyik itt.

  • dzsonee

   Fogalmam sincs, hogy jogilag milyen tartalmú egy focista szerződése, de ők nem adhatnak be felmondást úgy mint tehetném azt én a munkahelyemen? Nem kötözködés, csak puszta kíváncsiságból kérdezem, úgyhogy ha bárki tud világosítson fel 🙂

   • sultan2004

    Nem adhatnak! A szerződésük szerint kell eljárniuk. Van ugye a játékjoguk, ami a szerződés egyik része, csak abban a klubban játszhatnak, mely birtokolja a futballista játékjogát. Egy futballista játékjoga leginkább a klubok tulajdona. Plusz külön meg kell egyezni az adott játékossal annak fizetéséről. Tehát általában először a klubok adják egymás között a játékjogot, de a biznisz csak akkor jön létre, ha utána a játékos a fizetéséről is egyességre jut a cél klubbal.

    • sultan2004

     Konkrét esetben a Poolha nem akarja, akkor nem adja el Coutinho játékjogát a Barcának. Persze ilyenkor a játékos hisztizhet, és szarul játszik, vagy egyszerűen tudatja a klubbal, hogy nem lesz majd annak semmi hasznára, ha nem egyeznek meg az eladásról. De egyoldalúan egy játékos nem mondhat fel egy klubnak.

     • Raulitás

      Illetve visszavásárolhatja a klubtól a saját játékjogát, ahogy Neymar esetén. De Counak akkor is meg kéne egyeznie a klubbal, mert, hogy nincs kivásárlási ára

     • dzsonee

      OK, köszi az átfogó infót. Most már világosabban látok a jogi erdő eme sűrű bozótosában.

  • norma_va

   Ha már nincs La Masia termék, el kell hitetni az emberekkel, hogy így is Barca DNS folyik az ereiben.

   3 nap múlva bejelenti egy videóüzeneten keresztül, hogy boldog Liverpoolban, miközben kínosan vigyorog a kamerába, majd eljátszák ugyanezt Dembelével. És még mindig lesznek, akik mindezt elhiszik.

 • elkesetthusvetinyul

  Gratulálok a kupához (ha tudnátok hogy mennyire fájt ezt leírni… nem vagyok hozzászokva 😒)

  • Ronrics

   az elején a nehéz aztán…

   • elkesetthusvetinyul

    tapasztalat?

    • Ronrics

     lehet akár az is

  • WT14

   Köszi Nyussz 🙂 Néha le kell nyelni a keserű pirulát 🙂

   • elkesetthusvetinyul

    mióta itt keserítem az életeteket mindig átjöttem ha gratulálni kellett, de az nem az én hibám hogy nem túl sokszor kellett 😉

  • Sragi

   Majd hozzá szoksz :DDDD (bocsi )
   Egyébként köszönjük 🙂

  • Resid

   – Doktor úr! Tényleg nincs megoldás a bajomra?
   – …..írok fel iszappakolást.
   – Az segít?
   – Nem. Azért, hogy szokja.

   • elkesetthusvetinyul

    köszi 😂😂😂

 • WT14

  Ebéd utáni sziesztára 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=WepgbutOHts

  • angus

   2012 legrosszabb igazolása!!!44!4!

 • Cornelius Scipio Africanus

  Ha már volt Modric, legyen Kovacic is 😀
  Ahogy leültetni és megindul…
  https://www.youtube.com/watch?v=H7r0k-QWOJg

  • dracox

   Azt szeretem ahogy megindul lendületből. Pattannak lefele róla a játékosok. 🙂

   • kisfigo

    Viszont a legvégén meg jött a rossz passz… 🙂 Ahogy Modric esetében is utána rosszul passzolt, ott ráadásul jött is belőle a Barca. 🙂

 • andreal

  Haj, új avatart kell találnom 🙁 Addig marad Günti 🙂

 • WT14

  Kerestem az indexen Gabó elemzését a tegnapi meccsről. Nem találtam.

 • LLL

  Mennyit érhet ez a két szuperkupa meccs? Lehet, hogy tízmilliókat. Euróban és mínuszban. A Barcának. Vagyis szélsőséges esetben lehet, hogy ennyit rápakol (a Neymar transzferjükön felül) a kiszemeltjeik vételárára a két meccsen mutatott gyenge játékuk. Mert a vezetőségükön most óriási a nyomás. Ilyen értelemben is tényleg a legrosszabbkor jött nekik ez a párharc ellenünk. Érdekes innen megközelíteni egy ilyen szuperkupa küzdelmet.

  • LLL

   És az is érdekes, hogy azáltal, hogy most még hangosabban kiabálják, hogy Bartomeu távozzon, azzal is csak Bartomeu, és így közvetetten a Barcelona alkupozícióit rontják az igazolási véghajrában.

  • WT14

   Benne van a pakliban, sőt. Manapság a játékospiac kurva gyorsan reagál mindenre, így nyilván ennek a két meccsnek is meglesz a hatása, ahogy a Neymarért kapott 222 millió is ott figyel az árak alakulása mögött. 120 alatt valószínűleg se Coutinho, se Dembele nem lesz elérhető, és ha ezt ennyi idő alatt se fogták fel a vezetőik, akkor ott nagyon súlyos problémák vannak. Persze arra még lehet apellálni, hogy a két játékos óvodás hisztije (legyen az akár valós, akár a sajtó által generált) majd lejjebb nyomja az árakat, de ez se garantált, mert hosszú távú szerződésük van, nem kell attól félni hogy jövőre elmennek ingyen, vagy hasonló. Ahogy lezárul a window, abban a pillanatban abbahagyják majd a durcizást. Itt a Barca van kényszerhelyzetben, mert nekik nagyon kell a minőség, a klubok viszont nincsenek rászorulva az eladásra. Aki egy napig gyalogol a sivatagban szárazon, az utána sokat kifizetne egy palack vízért.

   • LLL

    Igen, én is így látom. Szintén Pécsről. 🙂

   • Sragi

    Mondok egy tutit most Pool szemszögből. Valószínűleg van rendelkezésre álló pénze Kloppnak. Nem is nagyon vásároltak idén. Ott van pl Alexis Sanchez. Megveszik Coutinho meg ülhet a padon. Jó ebben sok a “ha”. Alexis sebiztos,hogy menni fog az Arsenalbol stb.

    • ReAlantos

     Ha Alexis menni fog az Arsenalból, akkor az nem egy Pool szintű csapat miatt lesz (nem sértésnek szánom, de a Pool jó tíz éve nem a szűk elit tagja).

     • Sragi

      Igen amúgy 😀 De kitudja 🙂 Mondjuk a helyében pl München felé venném az irányt 🙂

  • LLL

   Hopp, most látom, hogy atiyars is hasonlót írt a túloldalon. Nagy esélyt látok arra, hogy a Coutinho és Dembele vételára, ha meg is szerzik őket, nem jön ki a Neymarért kapott pénzből.

 • Sragi

  Na guten morgen 😀 Nekem legalább is jó volt 😀 A meccs visszanézését most pótolom szépen 🙂
  Egy örökbecsűt idézzek Nasty kollégától : Campeones!!!444!! 😀

 • smatte

  mingyár sírok, micsoda szeméccség Ramosztól…hol vagy Joló Gabiii??!!

  http://index.hu/sport/futball/2017/08/17/sergio_ramos_messi_parasztkodas/

  • Sragi

   A szomszédban bezzeg savaz 🙂 Mostanában nem ír annyi cikket az Indexre.

 • Jose

  Csak tudnám, hogy miért nincs meg kint az összefoglaló…
  Ha ezt tudom, nem engedem el egyhetes szabira Rajesht és Jamalt.

  • Cornelius Scipio Africanus

   pont most bátorkodtam volna érdeklődni, hogy kb mikorra várható 🙂 érdekel hogy láttátok 😉

   • ReAlantos

    Láttuk. Ha arra gondolsz, hogy miként láttuk, akkor tegyél vesszőt az érdekel után.:P

    Grammar Nazi Off!

    • Cornelius Scipio Africanus

     Jogos! 🙂 de attól még kabbe 😀 <3 😀 és köszi :* 😀

   • Jose

    With eyes

 • Jose
  • Cornelius Scipio Africanus

   beleolvastam:
   “Az, hogy Zidane-nak kijött a Reallal a lépés, millió és millió apró tényező szerencsés együttállásának köszönhető.”

   xd lol rotfl meg minden.
   de ezért erőt veszek magamon majd egy alacsony vérnyomásos napon és elolvasom. amúgy érdemes José? jó interjú? vagy csak érzékeny vagyok?

   • Jose

    Farkas Norbi lehet, hogy sokat hall, olvas a spanyol fociról, beszélget sok kintivel, de nem tudja koherens módon visszaadni azt. Nekem nem tetszett. Nem Zz miatt.

    • Cornelius Scipio Africanus

     El fogom olvasni majd az interjút, hogy releváns véleményem legyen.

    • Sragi

     Most értem a végére. Bírom Farkas Norbertet nagyon ,mert kivételes amit csinál. Viszont az interjú Zidane-ra vonatkozó kérdés utáni válaszánál nevettem egy nagyot csak 😀 “Az, hogy Zidane-nak kijött a Reallal a lépés, millió és millió apró tényező szerencsés együttállásának köszönhető. Természetesen nem azt állítom, hogy a franciának nincs döntő érdeme a diadalmenetben, de azt látni kell, olyan nem létezik, hogy egy zéró tapasztalattal rendelkező edző egy és fél év alatt olyan magasságokba jut el, amiről remek szakemberek sora csak álmodhat egész pályafutása során. ” Pep ugyan ez volt a Barcanal. Szóval miért ne érhetne el valaki ilyen magasságokba szinte zéró tapasztalatokkal. Egyébként biztos véletlen és szerencse volt a Juve elleni Bl döntő..

     • Cornelius Scipio Africanus

      Erre a tanult kommentelők a “faszmák” jelzőt szokták illetni. De persze könnyebb ezt mondani, mint elismerni valamit, amit utálnak, gyűlölnek szívből. Lassan meg 2 éve tart a “faszmák”. Ez lesz a “faszmák” korszak. Történelmet írunk a mákkal. Van ilyen. Na.

     • Sragi

      Akkor szólok Z-nek meg a fiúknak,hogy ugyan adjanak már fel egy ötöslottót a számaikkal 🙂

  • norma_va

   barom.

   • Jose

    Egyél lentebb kértem az összefoglalót. De ha itt reagalsz rám, úgy is jó. Cicafiu! 😀

 • Sragi

  Off : miért van az,hogy a wikipedia napok óta nem működik? (vagy csak nálam van ilyen gond?)

  • andreal

   Én pont az előbb nyitottam meg egy Wiki oldalt, és működött.

   • Sragi

    milyen neted van?

    • Resid

     Nekem internetem.

     • Sragi

      Nekem unternetem 😀 Viccet félre téve minden oldal működik csak a wiki nem.Gyanakszom a szolgáltatómra.

    • smatte

     betárcsázós?

     • Sragi

      Komolyságot kérek 🙂

     • Jose

      Nem wikipediat?

     • Sragi

      Mindent csak szép sorjában 🙂

    • andreal

     Nem tudom. A szomszédét lopom jelen pillanatban :DD
     Amúgy asszem T-home.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Nekem megy.

   • Sragi

    Net szolgáltató?

    • Cornelius Scipio Africanus

     Próbáld meg hogy mobilneten meg wifin megy-e? Amúgy voda és invitel

     • Sragi

      Mobilneten jó . Trékom a kábeles is 😀 Lehet a router gecizik 😀

 • norma_va

  Na, sipirc át az új posztra. Bocs, hogy összecsaptam srácok, most csak ennyi fért bele.

  • elkesetthusvetinyul

   azért ennyire perverz még én sem vagyok 😂
   találkozunk a következő beharangnál 😉