Bajnokok Ligája Beharangozó Sultan  

BL: első felvonás a döntőért

Ma este a Bajnokok Ligája kiírás első elődöntő mérkőzésén a müncheni Allianz Arénában vendégeskedik a Real Madrid. Mentális szempontból a hátra lévő esetleges 3 összecsapásunkból ez lesz a legnehezebb. A fogadóirodák odszai szerint egyértelmű esélyesei vagyunk a párharcnak, de pont ez lehet a legnagyobb probléma.

Mi vagyunk az a gárda, mely a sorozat legnehezebb párharcából érkezünk, épp kiverve a címvédő, két meccsen verhetetlennek gondolt City-t. Szinte a teljes világ sportsajtója leírta, hogy, amely csapat abból a párharcból élve kijön, a legnagyobb eséllyel az fogja megnyerni az egészet. Nehéz teher ez a maga módján, hisz egyértelműen az lesz a fejekben, hogy ennél már csak könnyebb jöhet. Ráadásul majd a második meccs lesz a Bernabeuban, ahol a párharc valójában el fog dőlni, így ma estit csak le kell hozni egy vállalható eredménnyel.  Szent meggyőződésem, hogy Carlo legnagyobb mai feladata az lesz, hogy a csapat koncentrációját megfelelő szinten tartsa, és mindenféle lazaságot, könnyelmű hozzáállást kitiltson a mai találkozó környékéről. Ha normálisan beleállunk ebbe a találkozóba, akkor nem lesz baj!

A keretünk a lehetőségekhez képest komplett, Courtois és Alaba nem áll a gyakorlatban rendelkezésre. Pihentek vagyunk, hisz a „B” csapat megoldotta a Sociedad elleni bajnokit. Ha visszatekintünk a BL múltunkra a bajorokkal, akkor nekik van félnivalójuk. Két meccsen nem nagyon jutnak túl rajtunk. Ha az idei évadot tekintjük, a München elbukott mindent odahaza, az egyetlen reménye a BL. Lehetne ez egy veszélyforrás is ránk nézve, de ennek kapcsán inkább az a kiemelendő, hogy nem igazán élesek az idényben. Röviden: ez egy verhető Bayern. Csak meg is kell tudni csinálni! Akkor lennék elégedett, ha nem kapnánk ki.

Fun fact, hogy Xabi Alonso és Kroos játszott egymás ellen mindkét klub színeiben.

A Real Madrid mutatott olyan mentális felkészültséget a City elleni párharcban, hogy ha ahhoz hasonló teljesítményre képesek leszünk, akkor ne legyen gond. Nem kellenek nagy körmondatok az esélyekről, a játékosok egyéni képességeiről, a csapatok erősségeiről, a lehetséges kulcs párharcokról. Egyszerűn meg kell csinálni! Eredményre kell váltani a lehetőségeinket.

Ma késő este egy kicsivel okosabbak leszünk.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!