Beharangozó La Liga Sultan  

La Liga #33: a mindig nehéz Real Sociedad

Most már tényleg a matek a lényeg. Ha azt feltételezzük, hogy a Barca minden hátra lévő meccsét megnyeri (nem így lesz), akkor is belefér nekünk 2 vereség és egy döntetlen a hátra lévő 6 fordulóban. Az is számít, hogy egy esetleges pontazonosság esetén is mi visszük az első helyet, hisz oda-vissza vertük őket az idényben.

A még megvívandó csatáink sorára tekintve, szerintem a ma esti San Sebastianban sorra kerülő bajnoki lesz a legnehezebb.

Ha hozzáteszem, hogy a tavalyi szezonban a Real Sociedad ellen két meccsen összesen egy pontot szereztünk, és gólt sem tudtunk rúgni nekik, akkor különösen igaz, hogy nem kellene kardunkba dőlni, ha péntek esete nem hozzuk el a 3 pontot. Durva meccseken vagyunk túl, azok jelentősége sokkal nagyobb volt, itt lehet egy kis mentális kiengedés, és némi tudat alatti pihenés a Bayern elleni elődöntő előtt. Nem kárhoztatnám azért se Carlót, ha tudatosan pihentetne pár játékost.

Ezért is voltak felemás érzéseim, amikor az előzetes keretből kikerült Bellingham, mert neki nagyon járna már egy kis szusszanás, ezzzel együtt még azt is figyelembe lehet venni, hogy a gironai Dovbik pont egy góllal vezet előtte a Pichichiért folytatott harcban. Szóval azért jó lenne egy gólt rúgatni Bellinghammel – vagy legyen elérhető, ha be kell verni egy büntetőt.

Ahogy szerintem megegyezhetünk abban, hogy a La Liga megvan, úgy merül fel a következő részfeladat, hogy a csapat összehozza Bellinghamnek a gólkirályi címet. Ennek megfelelően Bellingham mégis vállalta a mai találkozót.

Nem engedem a gondolatokat bő lére, inkább többé, mint kevésbé tudjuk, hogy mi vár ránk. Egy nehéz meccs. Carlo megtehetné azt is, hogy Militao végre értelmezhető perceket kapjon. Megértem, hogy óvatosnak kell lenni, de azért lássunk már némi haladást! Persze jöhetne Güler esetleg Ceballos is. Joselu kezdeni, stb. Meglátjuk, hogyan gondolkodik az öreg. Most már a BL egyértelmű prioritás.

A fordulóban lesznek még jó meccsek, az Atletico – Bilbao párosítás szokás szerint csemege lehet, és fél szemmel azért a Valenciát is figyeljük majd, mire megy hétfőn a Barcelona ellen.

A mi találkozónk MA (pénteken) 21 órakor kezdődik.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!