Bajnokok Ligája Beharangozó Sultan  

BL visszavágó: erősen csökkent esélyek

Ezt most nem fogom hosszú lére ereszteni, egy hete erről beszélünk, sok újdonságot nem lehet elmondani. A hazai döntetlennel érzésem szerint komolyan csökkentek az esélyeink a továbbjutásra. Természetesen nem lehetetlen megcsinálni, de ahhoz vagy tökéletes meccset kell játszani, vagy olyan extra körülménynek kell beavatkozni a rendszerbe, mint a tegnap is látható piros lap.

Amit talán a korábbi évekhez képest meg lehet állapítani, hogy amiben a Real és Ancelotti (és Pintus) általában nagyon erős volt, az most nem működik. Ezt pedig a forma időzítés. Sajnos  City-nél meg azt látjuk, hogy most megy nekik talán a legjobban a szezonon belül.

Még tavaly is jobban álltunk ebben a vonatkozásban, hisz az akkori City elleni kiesésünk nem a formán múlt, hanem a keret erején.  Ahogy én látom, a mai keretünk erősebb  – még ha csak egy Bellinghammel is, de az utóbbi két mérkőzésen egyáltalán nem sikerült kihozni eredményben, ami egyébként benne lenne a gárdában. Ez egyértelműen mentalitás és forma kérdése is. A korábbi években meg általában megtáltosodtunk, ha a BL kieséses szakaszához értünk.

Bár egyik csapat sem szerzett előnyt, a hazai pálya és a keret erőssége már a City felé billenti a mérleg nyelvét. Nézzetek rá erre a lehetséges kezdőre!

Nem kell telerakni a gatyát ettől, de azért objektíven meg lehet állapítani, hogy egy érezhetően erősebb 11-el tudnak előrukkolni, ha Walker és De Bruyne is pályára lép. A padjuk is hosszabb. Nálunk ellenkező a helyzet, egy Tchouamenivel gyengébbek leszünk. 3 jó emberünk nem elérhető a hátsó alakzatból Alaba, Militao és Courtois személyében. A La Ligát megoldottuk így is kevés kapott góllal, de a City más kávéház. Lehet persze hozzáállással, futómennyiséggel, hatékonyabb csapatvédekezéssel kompenzálni a hátrányunkat – valamennyire. No és komoly helyzetkihasználási hatékonysággal. Talán ez lesz a legfontosabb. Rögtön felmerül a kérdés, hogy vajon ha 9 nap pihenés után a Bernabeuban nem éreztük, hogy ott van a szezon legnagyobb lehetősége egy érezhető előny kiharcolására, akkor az Etihad-ben mi lesz másképp?

Az első meccsen Vini és Bellingham egyszerre volt középszerű, Kroos sem volt éles, egy ilyet nem bír el a csapat. Ráadásul Carlo is belealudt a meccsbe, későn jöttek a cserék. Erre írom fentebb, hogy ha minimális reményt is akarunk táplálni, akkor ezek nem férnek bele. Közel tökéletes meccset kell játszani. Őszinte leszek: én ezt most nem látom a csapatban. De lepjenek meg. Jöhetne egy Zidane féle mentális boost az öltözőben:

Utolsó spanyol csapatként szállunk harcba, tegnap, mint ismeretes, búcsúzott a Barca és az Atleti is a sorozattól. Kíváncsi leszek, lesz-e mecsterv mára – mert az odavágóra látványosan nem volt. Ha beállunk hátra, és megpróbáljuk a 11-esekeig elvinni, akkor szinte biztos ki fogunk kapni. Amibe lehet talán kapaszkodni, hogy legalább 3-4 átlagon alul teljesítő reálossal sem tudott minket megverni a City, Lunyin nem fog még egyszer gólt ajándékozni, és a távoli bombákkal sem lesz mindig szerencséjük. Esetleg ki is lehet ezekre a próbálkozásokra lépni!

21 órától meglátjuk milyen mentalitással futnak ki a fiúk. A kezdő egy Tchou – Nacho cserével ugyanaz lehet, mint egy hete. (Tényleg milyen remekül visszaépítette Militaót Ancelotti.) Késő estére kiderül, hogy kell-e még két frontban gondolkodni, amikor a srácok az El Clasicóra odaállnak a kezdéshez.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!