Beharangozó La Liga Sultan  

La Liga #31: utazás az ismeretlenbe

Hiába csak 15. a tabellán a Mallorca, és szerzett mindössze 31 pontot a mi 75-ünkhöz képest, a saját stadionjában senki sem mehet biztosra ellene. Bizonyos meccsekre kifejezetten képes magát felszívni, mi sem bizonyítja jobban, minthogy Copa del Rey döntőt játszhatott a múlt héten. Amíg világ a világ, mindig eszembe fog jutni a mallorcai utazásról, hogy volt már olyan szezon, hogy az utolsó fordulóban a Son Moix-ban vesztettük el a bajnokságot. Nem szeretjük őket.

Tavalyi szezonban például kikaptunk 1-0-ra. Januárban vért izzadtunk a Bernabeuban, egy szöglet utáni Rüdiger fejessel nyertünk nagy nehezen. Ha odatesszük magunkat, nincs félnivalónk, de ha a City meccs jár az eszünkben, és nem tudjuk felvenni a ritmust, akár pontvesztés is benne lehet. A keretünk azonos lesz a BL meccsen látottal, Tchou eltiltása a Ligára nem érvényes, így ő minden bizonnyal terhelve lesz ma kora este.

Rodrygo tegnap nem edzett együtt a csapattal, egy komolyabb rúgást kapott, de ma valószínűleg vállalja a játékot, ha kell. Szerepet kaphatnának olyan futballisták is, mint Brahim, Lucas Vasquez, vagy Güler. Kroos pihentetésére számítani lehet, és kíváncsi leszek, hogy esetleg Lunin kap egy padot a BL-ben mutatott hibája után.

Ancelotti biztosan kipróbálja, hogy mit bír Militao, van rá esély, hogy komoly perceket fog kapni a City ellen Tchou hiányában. Rüdiger állhatatos munkájára nagy szükség lesz Muriqi féken tartásában, ő talán a legveszélyesebb hazai játékos.

A kezdésre már ismert lesz a Atletico – Girona meccs végeredménye, de egyre inkább érdekességként, vagy a legjobb 4 sorrendje miatt fontos. Úgy tűnik, a Barca szedte össze magát legjobban az utóbbi hetekben, ha veszélyesnek már nem is mondanám őket az előnyünk mértéke miatt, de minden bizonnyal meg tudják szerezni a második helyet.

Várható kezdők:

Mallorca: Rajkovic; Maffeo, Gio González, Raíllo, Nastasic, Lato; Antonio Sánchez, Samu Costa, Morlanes, Dani Rodríguez; Muriqi.

Real Madrid: Lunin; Lucas Vázquez, Nacho, Rüdiger, Mendy; Tchouaméni, Modric, Valverde; Brahim, Bellingham és Vinicius.

A találkozóra 18:30-kor kerül sor.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!