Beharangozó La Liga Sultan  

La Liga #29: Egészség FC a következő feladat

A cím akár arra is utalhatna, hogy lehetőleg ne legyen több sérültünk, ami egyébként önmagában még igencsak kívánatos, de valójában az Osasuna baszkul azt jelenti, hogy „egészség”, innen a szombat reggeli rendkívül kreatív címadás. Ma délután a Real Madrid Pamplonába látogat, ahol a Liga 10. helyezettje ellen lép pályára.

Elkezdődik a visszaszámlálás, ugyanis ezzel együtt már csak 10 mérkőzés van hátra a bajnoki szezonból. Az előnyünk 7 pont, amit ügyesen be kell osztani. Ha azt vesszük alapul, hogy  idáig egyetlen vereségünk van, és milyen párosítások vannak hátra, szerintem ez az előny akár a végéig tartható lesz, uram bocsá’ növelhető, valószínűsítem, hogy 3-4 meccsel a szezon vége előtt matematikailag behúzzuk a Ligát. De azt végképp nem tudom elképzelni, hogy innen kiengedjük a kezünkből. Ehhez holnap megtekinthetünk egy Atletico – Barcelona rangadót is. Nálam nem a Barca az esélyes.

Mai ellenfelünk, vagy 10 meccsre visszanézve legfeljebb 1 gólt tud rúgni nekünk, de jobbára egyet sem. Amikor pontot vesztünk ellenük, az egy nézhetetlen, gyötrelmes 0-0 formájában szokott manifesztálódni. Ezt speciel 2021-ben kétszer is sikerült abszolválni – az most mindegy, hogy ez két különböző La Liga szezont érintett. Nagyon leegyszerűsítve vágni kell nekik kettőt, aztán hátra lehet dőlni. Mivel ez az összecsapás Pamplonában fog sorra kerülni, van némi esély arra, hogy a saját közönségük előtt megpróbálnak kijjebb jönni, valószínűleg vezethetünk pár gyors kontrát, ha a busz ellen nem is leszünk hatékonyak.

Ma az ACL-es trió (Alaba, Tibo, Militao) mellett Ceballos is sérült, és sajnos Bellingham sem játszhat, délután tölti le eltiltásának második meccsét. Az angol játéka rendkívül fontos számunkra, talán nem is baj, hogy a nagy feladatok előtt lehetősége van egy kicsit pihenni. Persze fuck a bírói testületnek és Gil Manzanónak, nagyjából a semmire kapta a pirosat, és emellett az, hogy nem egy meccsre meszelték el, hanem kettőre, totálisan felháborító. Jellemző, hogy Gil Manzano a botrányos játékvezetése okán szintén két hétvégéről lett eltiltva. Innen viszont még inkább értetlenül állok, ha a bírói testület írásba adja, hogy Gil Manzano szarul vezette a Valencia elleni összecsapásunkat, akkor újabb indok merül fel arra nézve, hogy Bellingham 2 meccses szankciója barokkos túlzás. A Real Madrid 3 fellebbezést adott be, alaposan indokolva azokat, mégis mindhármat elutasították ebben az ügyben.

Ha már hivatalos ügyek: a Real Madrid beadványban kérte a Főügyészséget, hogy vizsgálja ki rasszista bűncselekmények gyanújában a Barcelona – Napoli, valamint az Atlético Madrid – Inter mérkőzések környezetében történt eseményeket, melyek során Viniciust gyalázta a Barca, illetve az Atletico „szurkoló” tábora. Azért az elég durva, hogy a rasszista abúzus már oda fejlődik, hogy Real Madrid meccs sem kell hozzá. Sajnos biztos vagyok benne, hogy ez nem fog jót tenni Vinicius pszichéjének. Nem tudom, hogy lehetne ezt a témát rendbe tenni, de gyanítom, hogy még messze van a vége.

Willi Orbánnal kapcsolatosan sem ez kép járta be a sajtót, hanem az, ahogy Vinicius ellöki…

Hihetetlenül káros, hogy ez a topic, nem hogy nyugodna, de egyre csak eszkalálódik. Én már ott tartok, hogy ha tényleg jön Mbappe, és Endrick is csatlakozik a kerethez, egyre kevésbé sajnálnám, ha Vini elhagyná Spanyolországot. Most még brutál pénzt lehetne érte kapni. Más kérdés, hogy mekkora bélyeg lenn ez a La Ligán, ahonnan a rasszizmus el tudta üldözni a világ egyik legjobb labdarúgóját.

A várható kezdők így néznek ki:

Osasuna: Sergio Herrera; Areso, Unai García, Herrando, Mojica; Moncayola, Iker Muñoz, Moi Gómez; Rubén García, Budimir és Arnaiz.

Real Madrid: Lunin; Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy; Tchouaméni, Kroos, Fede Valverde, Brahim; Vinícius és Rodrygo.

A találkozó 16:15-kor kezdődik. Közvetlenül utánunk játszik majd a Girona a Getafe otthonában. A madridi összetartás jegyében remélem, hogy ezen a hétvégén a vendég csapatoknak (ideértve a Barcát is), meggyűlik a baja a fővárosban.

A két A válogatott szünet és a kupa döntő miatt egyébként a klub naptára nagyon laza lesz, a mai találkozót követően március 31-én fogadjuk majd a Bilbaót. És utána már az április 9-i, City elleni hazai következik. De ez egyáltalán nem biztos, hogy jó hír. A BL negyeddöntők előtt válogatottjaikban fognak játszani a fiaink. Szóval a számunkra mindig gyötrelmes szünet utáni első meccs lesz a nagyon fontos hazai odavágó Guardioláék ellen. Nyilván már ott lesz a fejekben a Bajnokok Ligája következő köre is, de a City-ről még sok időnk lesz lamentálni, ezzel most nem szeretnék még ezen túlmenően foglalkozni.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!