Beharangozó La Liga Sultan  

La Liga #23: jöjjön a 3. felvonás!

Rövid időn belül harmadjára csap össze a Real Madrid az Atleticóval. Mint ismeretes, először a Spanyol Szuperkupából vertük ki őket semleges helyszínen, utána viszont a Copa del Rey-ben alulmaradtunk a Metropolitanóban. Ma este a helyszínek szempontjából legígéretesebb pályán játszhatunk velük újra, nevezetesen a Bernabeu stadionban.

Azért is emlegetem a helyszíneket, mert úgy tűnik, minimális a különbség a két gárda között. A megelőző két találkozó döntetlent hozott a rendes játékidőben, és csak a hosszabbításban tudta a maga javára fordítani az eredményt a győztes csapat.

Vannak sajnos események, melyek borzolják a kedélyeket, ha úgy tetszik, hátráltatják a Real Madrid felkészülését. Az egyik Tchouameni 92. perces sárga lapja, aminek megítélése enyhén szólva szigorúnak mondható, ráadásul  a végén les miatt visszafújták az egészet, ilyenkor a sárgát is annulálni kellene, amit a rendkívül felkészült De Burgos nem tett meg. Hiába fellebbezett a Real Madrid, helyben hagyták a pályán született ítéletet, így a francia védekező középpályásunk kihagyni kényszerül a derbit. Ez a Rüdiger sérülése miatt is rendkívül aggályos, mert Tchu lenne a beugró a helyére. És akkor meg is említettük a második szerencsétlen eseményt, ami Rüdiger ütközése volt, akár vállalja, akár nem a játékot, nagy valószínűséggel nem lesz 100%-os állapotban. Pedig nagyon kívánatos lenne, hogy Morata ne nagyon fejelgessen a 16-osunkon belül! Ami biztos, Rüdiger a keret tagja, de azóta sem vett részt egyetlen edzésen sem.

A harmadik kényes szituáció Bellingham esete Greenwooddal. Állítólag beszólt a mi angolunk az ő angoljuknak, melynek nyomán vizsgálat indulhat. Első blikkre vihar a biliben, de a Tebas vezette Ligánál semmit sem lehet tudni. Elég, ha Bellingham feje nem lesz tiszta emiatt. Pozitívum, hogy Jude mentálisan elképesztően erősnek mutatkozik általában, szóval összetörni biztos nem fog emiatt.

Kicsit hátrafelé (és egyben előre tekintve) jó hírek is vannak. A Girona nem bírt a Real Sociedaddal szombaton, így forduló végén a Tico elleni eredménytől függetlenül, mindenképpen a tabella első helyén fog maradni a Real Madrid. Ráadásul kiállították Míchelt, így a katalán kiscsapat edzője a Real Madrid ellen nem ülhet le a kispadra. Persze jó kérdés, hogy a biztos pontelőny  mentálisan mit hoz ki a srácokból. Lehet ennek olyan olvasata is, hogy lekerül a nyomás egy része, és könnyedebben lehet játszani, ugyanakkor a hátulütője lehet a szituációnak, ha beköltözik a fejekbe, hogy nem kell mindenáron nyerni. Nyilván a közvetlen rivális ellen nagyon kellene a 3 pont, és a utolsó vereség miatt is joggal bízhatunk abban, hogy meglesz a tűz a srácokban.

Egyébként a Real Madrid idei önbizalmára jellemző Ancelotti válasza, amikor arról kérdezték a sajtótájékoztatón, hogy ha és amennyiben Rüdiger nem tud játszani, mi lesz… Carlo mosolyogva közölte, hogy Camavinga, bár még sosem próbálta, de tud középső védőt játszani, ahogy Carvajal és Mendy is. Szóval aggodalomra semmi ok, ellenben ő nyugodt, hogy három opcióból is tud választani. 🙂 Ennyi. Ez egy győztes mentalitás!

A derbi 21 órakor veszi kezdetét!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!