Beharangozó La Liga Sultan  

La Liga #22: nyaralás Las Palmason

Jövő hét közepén éri utol meccsszámban a Spanyol Szuperkupa 4 csapata a La Liga mezőnyét. A többiek a 22. meccsüket abszolválják, a Real Madrid viszont még csak a 21. összecsapására érkezik ma délután Las Palmasba. Ez az oka annak is, hogy 1 ponttal lemaradva, egyelőre csak a 2. helyen tanyázik a tabellán. Persze az is lehet, hogy már a hétvége után – meccshátrányban is – az élen találja magát. Ehhez teljesülni kell pár feltételnek.

Megint matinézunk 16:15-től, mert lesz utánunk egy Barca – Villarreal, ami a Liga szerint nagyobb érdeklődésre tart majd számot. Vasárnap rendezik – egyébként szintén nagyon korán, 14 órától – a két fáradt és csalódott kupacsapat rangadóját, a Celta Vigo – Gironát, amit ugye mi is követünk majd fél szemmel, ahogy azt a legfőbb riválisunk meccseivel illik. Mindkét gárda kiesett a Copa del Rey küzdelmeiből hét közben, a Girona az idei talán leggyengébb játékával szórta ki magát a sorozatból. Az lesz az érdekes, hogy mutatja-e továbbra is a katalán kiscsapat a hanyatlás jeleit, vagy összeszedik magukat és Vigóban próbálnak meg erőt demonstrálni. Nyilván ehhez Aspaséknak is lesz egy-két szavuk.

Nálunk az Almeria meccs árnyékából kell kiszakadni, remélhetőleg csitulnak a hullámok, és az új forduló majd új muníciót biztosít a sport bulvárnak. Azért is említettem a Girona meccsét, mert a BL kieséses szakaszához közeledve – nem beszélve a Girona elleni hazairól – jó lenne a Ligában egy kis lélegzethez jutni – értem ez alatt a minimum 4 pontos előnyt -, hogy mentálisan egy kicsit könnyebb legyen az előttünk álló időszak. Jó lenne nem ráfeszülni minden egyes bajnokira. Ahogy legutóbb is említettem, jön két „nyerhető” találkozó – bár az Almeria után óvatosan kell bánni a jelzőkkel – , majd neki kell durálni magunkat az Atleticónak  és a Gironának. Sajnos Bellingham sárgák miatti eltiltását tölti, helyette Brahim kaphat szerepet.

A Las Palmas meg tudta ragadni a feljutás lehetőségét, és túl a szezon felén is pozitív a mérlege, ami a 8. helyre predesztinálja a gárdát. Az idén egy kifejezetten harcos és erős középcsapatnak számítanak, kiváltképp a saját stadionjukban. Abban reménykedem, hogy az Almería ellni pofon kijózanítóan hatott a Madridra, és egyértelmű bizonyítékát adta annak, hogy nincs könnyű meccs. Egészen más mentalitást várok a fiúktól, Ancelottitól meg egy kis rotációt. Legutóbb azt nyilatkozta, hogy alaposan benézte pár játékos fizikai állapotát, szerinte fáradt volt a csapat. Szerintem bullshit, hiszen Pintus még a spermium számukat is méri minden reggel, ma már egy tudomány a játékosok fizikai felkészítése. Ideje mindazonáltal egy kis forgatásnak, lássuk Ancelottinál ez mit jelent! LOL.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!