Beharangozó La Liga Sultan  

La Liga #21: a tökutolsó látogat a Bernebeúba

A La Liga 21. fordulója zajlik épp ezen a hétvégén, de a Real Madrid csak a 20. találkozóját fogja abszolválni, lévén kimaradt egy forduló a Rijádban haknizó 4 klubnak. Így a Girona egyébként pontelőnnyel van előttünk, de joggal bízhatunk benne, hogy csak átmenetileg. A jobb meccsek vasárnapra maradtak, még ha a miénket nehéz is lenne ebbe a körbe sorolni.

A Betis – Barcelona és a Sevilla gironai vendégjátéka viszont nem ígérkezik sétagaloppnak, nem véletlen, hogy a Madrid – Almería lett matiné besorolású, 16:15-ös kezdettel. A java a fő műsorsávba került.

Ancelotti egyetlen castillás srácot hagyott a keretben, úgy látszik, ragaszkodik a 3 kapushoz. Érdekes lesz, hogy kit állít majd a gólvonalra a kezdő sípszóhoz, Kepa mintha kegyvesztett lett volna a Rijádban, viszont Lunin sem volt meggyőző az Atletico ellen legutóbb. Mindent összevetve nálam továbbra is Lunin kezdne.

Ha már a Gironával futunk versenyt az első helyért, pozitív lenne, ha nem követnénk el azt a hibát, amit ők igen. Hogy igencsak lebecsülték a Liga tök utolsó csapatát, és végül rájuk nézve volt hízelgő a 0-0-ás végeredmény, különös tekintettel arra, hogy a végén még emberhátrányba is kerültek. Ha egy csapat rossz attitűddel áll bele egy meccsbe, nagyon nehéz azon menet közben változtatni. A Gironának nem is sikerült.

Ezzel együtt várható némi rotáció, hisz komoly meccszám van bennünk a közelmúltból, és már az Atletico ellen is látszódott, hogy mind lábban, mind fejben belassultunk némileg. Középpályán komoly merítési lehetőség van, elsősorban ott várok némi módosulást. Hátul épp megvagyunk, nem az a nagy kérdés, hogy Fran, vagy Mendy, esetleg Dani, vagy Lucas, mert egy Almería ellen ebből a 4-esből bárkinek meg kell tudni oldani a feladatot.

Ha én lennék az edző, Vini nem kezdene, de ha tényleg én lennék, akkor az Atletico ellen se játszotta volna végig meccset. Kiveséztük a komment szekcióban, annyit ismételnék, hogy a futball képességek nyilván megvannak, de az a mentális fejlődés, amit szerettünk volna látni tőle, azt továbbra is várat magára, és egyre kétségesebb, hogy látjuk-e egyáltalán valaha. Ettől még lesznek zseniális megmozdulásai, fontos góljai, lesznek meccsek, ahol ő fogja jelenteni a különbséget, a hatalmas probléma az, hogy ezek ideje és helye mára teljességgel megjósolhatatlanná vált. Ez pedig egy elfogulatlan edző szemében maga a katasztrófa. Egyre inkább azt mutatja, hogy nem lehet rá folyamatosan számítani, és még csak az a minta sem látszik, hogy a fontosabb meccsekre összekapná magát. A Barca ellen szépen ki lett szolgálva – örömteli, hogy élt a lehetőségeivel, de a legutóbbi meccsen sokkal kevésbé volt hasznos, ráadásul Griezmann mindent eldöntő góljában nyakig benne volt. Továbbá nem ritka, hogy instant piros lap lehetőség a srác, ami meg egyenesen nonszensz. Persze kell hozzá jobbára egy kretén játékvezető, de mivel ilyenekből áll ki a spanyol bírói testület, ezt a változót akár konstansnak is vehetjük.

A Madrid számára a sok repülés után érkezik egy időszak, ahol bár a meccsek jönnek szakmányba’, de legalább egy ideig nem kell túl sokat utazgatni. A következő 5 meccsünkből 4 alkalommal nem kell elhagyni Madridot.  Jön az Almeria, majd az egyetlen komoly utazással járó Las Palmas küldetés, aztán 2 kerülettel megyünk arrébb Madridban a Getaféhoz, aztán február 4-én jön az Atletico, végül 10-én a Girona.  Ha Ancelotti helyébe lennék, az utóbbi két találkozóra hegyezném ki a formát (pihentetést). Tovább árnyalja a képet, hogy Girona elleni hazait követő 3. napon már Lipcsében kell megmutatni magunkat a BL kieséses szakaszában. Így visszaolvasva, az előttünk álló 3 hét megint egy olyan időszak lesz, mely akár meghatározó lehet mind a Liga (Tico, Girona), mint a BL szempontjából. Szóval az Almeria, Las Palmas, Getafe soron kellene valamit pihenni. Szokott az nekünk sikerülni? Mást kérdezek. Ezen a 3 Liga találkozón jönni fog a 9 pont?

Jöjjön a közhely: lövésből lesz a gól:

Az első 3 pont sorsát mindenesetre tudni fogjuk vasárnap estére. Arra azért lehet támaszkodni, hogy az Almería ellen ameddig szabad szemmel vissza lehet nézni, kizárólag győzelmeink vannak, sőt, az utolsó 8 összecsapásunkon 33 góllal terheltük meg a hálójukat, ami 4 feletti átlag. Ennyi most is elég lenne. (Megint 2 mákos bekapott (ön)góllal számolok.) Legutóbb Almeríában a hazaiak vezettek 1-0-ra, de Bellingham duplájával meg tudtuk fordítani az összecsapást és a végén még Vini is beköszönt.

Még egyszer a kezdés 16:15. Lássunk végre egy könnyed győzelmet, mert azt kipihenni is sokkal könnyebb.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!