Beharangozó La Liga Sultan  

La Liga #16: rotáció a Betis ellen

A La Liga 16. fordulójában Sevillába látogat a Real Madrid, hogy megmérkőzzön a Betisszel. Ide nem gálázni járunk, és valahogy egyébként is küzdelmes mérkőzéseink szokta lenni a zöld-fehérekkel.

Az elmúlt három szezon mindegyikében volt a Betis ellen 0-0-ás eredményünk (legutóbb márciusban is), ami azt mutatja, hogy ha betolják a buszt, nehéz azt feltörni. Különösen, ha a Estadio Benito Villamarínban játszik a csapat. A közönségük elképesztő, ahogy a stadion maga is gyönyörű. Ráadásul a jelenlegi idényben Isco vezetésével egész jól muzsikálnak, a 15 meccsből csak 2-szer kaptak ki – lehet úgy fogalmazni, hogy nehéz megverni őket.

A 7 döntetlenjük miatt állnak a 7. helyen. Azt gondolom a Real Sociedaddal és a Bilbaóval nagy csatában lesznek a nemzetközi kupát érő helyezések egyikéért. Egyik legjobbjuk, Belerín piros lapot kapott, így biztosan nem fog pályára lépni. Guido Rodríguez meg sérült, így a középpályájuk nem optimális összetételben próbálja majd megállítani Kroosékat.

Szóval masszív középcsapat a Betis, mely a saját stadionjában kifejezetten veszélyes. Ezért is volt némileg meglepő, hogy Ancelotti a sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, hogy rotálni fogja a keretét, úgy beszélt, mint általában a kiesőjelöltek, vagy a 3. ligás CdR ellenfelek esetében szokás. Igaz a Betis hét közben is játszott, nekik már be kellett kapcsolódni a CdR küzdelmeibe. Nehezükre esett felpörögni a „jó nevű” Villanovense ellen, ennek megfelelően a 88. percben még kiesésre álltak. A hajrában érkezett Abde és Borja Iglesias gólja, így megúszták a hatalmas blamát. Szóval azon ritka esetek egyikével találkozhatunk, hogy a Real Madrid ellenfele várhatóan fáradtabb lesz, mint a kedvenceink.

Rossz hír, hogy Carvajal izomsérüléssel oldalvonalra került, ugyanakkor Modric már bevethető, és Tchu és Arda Güler is nagyon előrehaladott a rehabilitációjában, lehetséges, hogy a Villarreal ellen már ők is a keretben lesznek. Meglátjuk kit játszat majd a RB pozícióban Carlo, Lucas Vazqueznek van a legjobb sansza annak ellenére is, hogy utóbb elég gyalázatos meccsei voltak.

Elől Vini sérülése továbbra lehetőség Brahimnak, hogy megmutassa, milyen fontos eleme ennek a keretnek. Juselunak meg szurkolunk, hogy legyen már egy jó meccse, hátha leküzdi a pszichés gátat és lagalább azt hozza, amit valójában tud.

Kapus poszton nagyon valószínű, hogy Kepa visszakerül a gólvonalra, az ő teljesítményét árgus szemekkel fogja figyelni a világ.

A találkozóra viszonylag korán 16:15-kor kerül sor.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!