Beharangozó La Liga Sultan  

La Liga #15: nagy meccsek árnyékában

A La Liga 15. fordulójában a Real Madrid a kiesőjelölt Granadát fogadja a Bernabéuban. A kötelező 3 pont mellett be is tették egy késő délutáni időpontra a meccset, mert várhatóan a nagy izgalmak nem itt lesznek majd.

Ehhez képest alulértékeltnek tűnik a Girona – Valencia meccs időzítése, mely 14 órakor veszi kezdetét. Remélem most igazából nem oszt, nem szoroz, hogy tudjuk majd mit játszott a Girona, mire mi elkezdjük a saját találkozónkat. Ahogy már korábban volt szó róla, jönnek a „csodacsapat” számára a nehezebb ellenfelek, ahol majd elválik, van-e reális esélyük pl. a BL-ben megmutatni magukat jövőre. Minden kétséget kizáróan a forduló rangadója a Barcelona – Atletico Madrid mérkőzés lesz vasárnap este a fő sávban. Kedvenc találkozónk, ahol minden pofon jó helyre megy, ahol nincs ütemtelen rácsúszás, csak a lábát lassan kapkodó csatár, ahol a bíró lerohanása az alap skill szett része, ahol az edző meg sem próbál szimpatikus lenni, mert minek… Valamelyik trónkövetelő biztosan pontokat fog veszteni, jó esetben mindkettő – mi meg csak egy sört kérünk. (A következő fordulóban lesz a Girona – Barcelona.) A Sevilla – Villarreal fogja a rangadót felvezetni, van egy olyan sejtésem, hogy az is jó meccs lesz.

De foglalkozzunk csak a saját csapatunkkal. Modric a nem túl nagy feladat fényében (árnyékában?) kapott még egy meccs pihenőt, szerintem Ancelotti felvetése jogos, ezt nélküle is hozni kell! Visszatér viszont Kepa a keretbe, és Carlo ígérete szerint a kezdőbe is. Sokan fogjuk árgus szemekkel nézni, milyen teljesítményre lesz képes, mert Lunyin remekül helytállt, és sokkal higgadtabbnak tűnik nála. Arda Güler még nem kerettag, de már a társakkal edzett, egyre közelebb a bemutatkozása.

Rossz hír viszont, hogy Bellingham (gyorsan ideszúrom, hogy játszani fog) vállsérülése nem javul a várt ütemben, a legutolsó edzést félbe is szakította, szóval vannak olyan hangok, hogy nem elképzelhetetlen, hogy meg kell műteni. Akkor 2 hónapos pihenő vár rá. Éppen ezért, ha így döntenek, akkor a lehető leghamarabb meg kell ejteni, hogy a tavaszi fontos hetekre újra csúcsformában lehessen.

Ahogy kinézünk, a legfontosabb a 3 pont mellett az lesz most hetekig, hogy lehetőleg senki se sérüljön meg. Hihetetlen, hogy egyelőre hogy átvészeli a Madrid több kulcsjátékosának hiányát. Ráadásul Joselu… 🙂 Szerintem nem voltam egyedül a Napoli ellen, hogy már sajnáltam. Itt már egyértelműen mentális fékek léptek életbe, nyilván már azt sem tudta hozni, ami egyébként benne van. Ismét azt mondom, hogy annál azért jobb játékos, mint amit az utóbbi 2-3 meccsen láttunk tőle. Nem klasszis, nem is kezdőnek jött, kis pénzért focizik, és a mi kutyánk kölyke. Személy szerint én nagyon kívánom neki, hogy szedje össze magát. Kellenek a góljai, és nem csak olyanok, amik 3. vagy 4. találatként már kevéssé számítanak. Meccseket eldöntő dugókat, megnyugtató első gólokat is szeretnék látni tőle!

Bellinghammel továbbra is nehéz betelni. A srác egyre jobban csiszolt gyémánt. Technikailag mindent tud erről a sportágról, és mentálisan annyira kivételes alkat, hogy megkockáztatom, nem emlékszek hasonlóra a labdarúgás történetében. Egyre kevéssé kell belemagyarázni, hogy a CR7 vagy Messi kvalitású srácot igazoltunk, aki mentálisan mindkettőnél erősebb. Mondok egy boldot. Én már a kisujjamat sem mozdítanám Mbappéért. (Pedig megint tele van vele a Twitter, hogy jön 2024-ben.) Ahogy én látom, már nagyobb a veszélye, hogy szétrúgja az öltőzőt, annál, amit eredményességben, vagy stabilitásban hozzá tudna tenni. 1000-ből 1000-szer választanám Bellinghamet és egyszer sem Mbappét. Ez van.

Ide kívánkozik, hogy nem egyszer láttuk már, egy kiesőjelölt ellen mennyire képtelen a Madrid komolyan venni egy meccset, és hogy el tudjuk engedni az egészet. Egy meglepetés eredmény pont attól az, hogy nem várná az ember! Reméljük a Napoli meccsen mutatott flow-t visszük tovább, könnyed helyzet kialakításokkal, és nem egy „majd valaki úgyis megoldja” meccset kell majd végig szenvedni. Sajnos mindkettőt simán bele tudom látni.

Kezdés szombat 18:30-kor

Oszd meg a posztot, ha tetszett!