Bajnokok Ligája Beharangozó Sultan  

BL: ma tovább lehet jutni a csoportból

Szerda este 21 órától a Bernabeuban fogadja a Real Madrid a Braga csapatát a Bajnokok Ligája idei kiírásának 4. fordulójában. Mivel jelenleg a Braga a 3. egy győzelemmel (3 pont) és a mieink 9 ponttal hibátlanok, ha ma megverjük a portugálokat, már egészen biztosan továbbjutunk. Ha a Napoli is megveri otthon a Union Berlint, akkor a fontosabb kérdésekre pont kerül a C csoportban.

Nálunk, ami aggasztó, az nem is feltétlenül Bellingham váll sérülése, megítélésem szerint az aggasztóbb, hogy ennek ellenére is a keret tagja. Jelen állapotban abszolút járna neki egy kis pihenés. Remélem nem kezd, és azt is, hogy úgy alakul meccs, hogy nem kell vészmegoldásként pályára küldeni. Kezdjen végre Brahim – ha már beszélt is róla Ancelotti a sajtótájékoztatón (azt mondta számára különleges Brahim, mert a Milánból jött…kösz bakker, de miért nem játszik?).

Arda Güler is a keret tagja, nyilván, ahogy a legutóbbi bajnokin megtanultuk, akkor lesznek „öröm” cserék, ha az eredmény megengedi. Szóval szeretném azt látni, hogy a csapat is játszik Gülerért, és gurítsunk párat időben! Most sem mehetünk el szó nélkül a Vinicius jelenség mellett. A Rayo elleni pontvesztést követően egyre több olyan véleményt olvasni, hogy már a szurkolóknak is kezd elege lenni a viselkedéséből. Ez a pályán mutatott felsőbbrendű reklamálás, bírózás, a meccsel nem törődés sajnos feledhető játékkal párosul és ez egy veszélyes elegy. Hamar tud fordulni a szurkolói attitűd. Azt is le kell szögezni, hogy még nem tartunk itt.

Egyértelműen hiányzik Benzema Vininek, lehet, hogy a pályán kívül is, de a meccseken hatványozottan. Nincs meg Vinicius alapjátéka.  Hozzájárul mindehhez az is, hogy a baloldali védő pozíciója erősen kérdőjeles, és Vini jelenlegi gyengesége részben abból is táplálkozik, hogy nincs egy stabil, bejáratott kapcsolata a mögötte játszó társával. Az nálunk most majdnem ad hoc poszt. A Rayo ellen kifejezetten koncentráltam Fran Garcia játékára, és sajnos több oldalról is jogos kritika érheti.

Mind a védekező munkáját, mind a buid-upban betöltött szerepét sokkal pontosabban és átgondoltabban kellene megoldani. Minden bizonnyal nyomot hagy benne az, hogy Ancelotti látványosan nem bízik benne a fontos meccseken, így könnyedén kialakulhat egy negatív spirál. Sajnos ennek a derekán látom jelenleg Fran Garciát. Valahogy meg kellene fordítani a folyamatokat, kellene egy jó teljesítmény, stabil védekezéssel, kulcspasszokkal, hasznos felfutásokkal.

Itt kell megemlíteni azt is, hogy Joselu sajnos még annál is messzebb van Benzema teljesítményétől, mint azt a szezon elején tippeltem. Lábbal gyengébb, mint fejjel, de sajnos a fejesei is nagyon erőtlenek és pontatlanok voltak az utóbbi találkozókon. Ráadásul azt sem látni, hogy rá tudna, vagy akarna a csapat játszani a beadásokra – egész egyszerűen nem megy elég labda felé. Ha erre ráeresztjük a hatékonyságát, akkor ki is jön, miért ennyire gólszegény a szezonban. Ha nem túl vastag filccel is, de lassan alá lehet húzni az állítást, hogy Joselu nem elég a Madridba. Kevés. Lehet, hogy pár évet késett, de nekünk most kellene egy hatékony befejező.

A Braga színvonala egyébként lehetővé tenné – különösen a Bernabeúban -, hogy kicsit kísérletezzen a mester, és olyan játékosok is szerepet kapjanak, akik eddig kevesebbet játszottak. Részemről jöhetne Vazquez is, Carvajal hadd pihenjen, és, ahogy ezerszer elmondtam, nálam Brahim is kezdene. Rüdiger is elfáradt – elsősorban fejben – a Rayo meccs végére, valószínűleg a Nacho – Alaba páros megoldaná a Braga támadóinak semlegesítését. Rüdiger iszonyat túl van játszatva az utóbbi hónapokban. Vagy ha a gála kezdő megy fel, akkor meg nagyon hasznos lenne úgy alakítani az eredményt, hogy viszonylag hamar lehessen cserélni. De sajnos az ellenfél is a pályán lesz!

A Braga kiváló ritmusban érkezik, és a mérleg másik serpenyőjében meg az van, hogy nagyon nagy hiba lenne félvállra venni őket. Az utolsó bajnokin rúgtak egy hatost, és most hétvégén a tök utolsóhoz mennek, szóval semmi nyomás, vagy tartalékolási kényszer nincs rajtuk. Teljes erőből fognak jönni.

Na, ebből kellene egy jó meccset kihozni 21 órától!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!