Beharangozó La Liga Sultan  

La Liga 12. forduló: Arda Gülerre várva

Ebben a fordulóban miénk a vasárnap esti főműsoridő, így a közvetlen riválisok eredményei már ismertek. Némi könnyebbséget adhat, hogy az Atletico, akit az ősz alapján talán a legnagyobb riválisnak gondoltunk, kikapott las Palmasban. A Real Sociedadnak minden esélye megvolt arra, hogy megverje a Barcát, de az első félidőben minden helyzetüket kihagyták, majd a meccs ráadásában amatőr módon hagyták Araujót messziről érkezve fejelni, így a katalánoké lett a 3 pont.

Viszont a megtáltosodott Girona ismét négyet vágott, és messze a legtöbb gólt szerezve a Ligában – reméljük csak átmenetileg – a táblázat élére állt. Így azt is tudjuk, hogy kell a győzelem ma este, ha vissza szeretnénk venni az elsőséget. Naná, hogy igen!

Jó hír, hogy a hátsó vonalunkban ismét komolyabb keret van, Nacho, Alaba és Rüdiger is egészséges. Mendy sajnos – már-már szokás szerint – sérült, így balra Fran Garcia a választék, míg jobbra Carvajal mögött ott tudhatjuk Lucas Vazquezt is.

A középpályán Tchouameni nélkül szinte biztos, hogy Camavinga a kezdőben kap helyet. Meglátjuk, hogy Modric remek játéka az El Classicón megér-e egy kezdőt Ancelottinak. Ha igen, akkor Kroos valószínűleg csak csereként áll majd be. Valverde munkabírására valószínűleg ismét számíthatunk. És ugye egyre nehezebben képzelhető el a középpályánk Bellingham nélkül.

De amire mindannyian nagyon várunk, az Arda Güler bemutatkozása a csapatban. Szerintem a kezdetése nagy meglepetés lenne, de szinte biztos, hogy csereként megnézhetjük, hogyan mozog. Remélem nem a 89. perceben jut eszébe Carlónak, hogy mit vár el tőle a publikum. Továbbra is élénk figyelemmel kísérjük, hogy Vini és Rodrygo formája javuljon. Mindketten érezhető fizetésemelést és szerződés hosszabbítást kaptak. Fura fintora a sorsnak, hogy mindketten akkor, amikor igazából elég messze vannak a csúcsformájuktól. (Simeone is hosszabbított 2027-ig, és azt is a veresége után tették közzé.) Ugyanakkor tudjuk, hogy mire képesek, nem kérdőjelezhető meg a képességük arra, hogy a Real Madrid szekerét tolják – csak most pont jó lenne ebből látni is valamit.

Brahim nevét meg azért írom le, hogy el ne felejtsük, hogy van egy ilyen labdarúgó is a keretben. Továbbra is tartom, hogy őt most „meglopja” bizonyos értelemben Ancelotti, mert annál sokkal jobb játékos, és többet érdemelne, mint ahány percet kap. Amortizálja mentálisan és fizikailag is a sok pad. Talán, ha bekapcsolódunk a CdR küzdelmeibe, ismétlem, talán egy egész félidőt is kaphat majd. Különösen azért fájdalmas a mellőzése, mert Rodrygo hetek óta gyenge teljesítményt nyújt.

Egy Rayo győzelemre 10-szeres pénzt fizetnének a bukik. A találkozó a Bernabeúban lesz, 21 órakor!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!