Beharangozó La Liga Sultan  

La Liga 12. forduló: megmarad a lendület?

A hétközi BL találkozó szünetében, mintha történt volna valami pozitív fordulat az öltözőben. Elsősorban Vinicius és Rodrygo hozzáállása változott meg. Ez több szempontból is örömteli, egyrészről láthatjuk, hogy Viniben benne van továbbra is a bugi, csak elő kell hozni belőle. Ezzel kapcsolatban még fontosabb, hogy hallgat a jó szóra. Reméljük, innen tudjuk folytatni a Valencia ellen, mert van velük elszámolni valónk!

Kezdek egy rossz hírrel, bár Bellinghem benne volt a meccs keretben, ma 15 óra körül adott ki hivatalos kommunikációt a Real Madrid, hogy továbbra is fájdalmai vannak a bal vállában, így a mai találkozóra pihenőt kap. Reméljük nem komoly, és gyorsan rendbe jön!

Visszatérve Viniciusra, érdekes volt Carlo válasza Gerard Piqué-nek Puyolnak (így már érthető) a brazil játékosunkkal kapcsolatos felvetéseire. A katalán exhátvéd azt nyilatkozta, hogy ha az ő csapattársa lenne Vini, akkor nagyon komolyan elbeszélgetne vele a viselkedéséről, mert segítségre szorul. Meg kell jegyezzem, hogy Piqué ezt nem feltétlen támadó stílusban, vagy lekezelően nyilatkozta, hanem egyfajta elemzés részeként, eléggé objektíven.

Talán ezért is válaszolt Carlo erre az újságírói felvetésre, és ez az, amiért ide citálom. Azt mondta, hogy ismertek Vini problémai, és a Real Madrid minden segítséget megad a játékosnak, hogy segíteni tudjanak, majd hozzátette, hogy ennek eredménye is van, mert Vinicius sokat változott előnyére az utóbbi időszakban. Ebből azt érdemes leválogatni, hogy a klub is felismerte a brazilunk pszichés problémáit, és ahogy az sejthető volt, szakemberek igyekeznek azon, hogy túllendítsék Vinit ezeken a gondokon. Magam részéről azért meg kell jegyezzem, hogy bár a Braga elleni második félidő már rendben volt, de van még meló bővel a kis brazillal, és valószínű, hogy állandó sportpszichológiai támogatásra szorul. Ha jól emlékszem, ez volt az első alakalom, ahol „hivatalosan” szóba kerültek Vinicius pszichés gondjai, és a reakciói a közönségre, vagy a bíróra.

Ide tartozik a kis video, ami már megosztásra került az előző komment threadben, miszerint Bellingham, magyarázza Vininek, hogy ne görcsöljön, helyette mosolyogjon a pályán! Magam részéről remélem, hogy a nyilvánosság ilyetén bevonása is segíthet Viniciusnak, hogy felfogja a saját maga és a csapata érdekeit.

Ma délután a Girona egygólos hátrányból megfordította a Rayo elleni meccsét, így biztosította, hogy a forduló után is az élen maradjon. A nemzetközi sajtó elkezte a Gironát a Leicester-hez hasonlítani, akik underdogként nyerték meg a Premiert, de a kis katalán alakulat számai jelenleg még az angol csapaténál is jobbak. Mondom én, még a végelszámolásban jól fog jönni, hogy megvertük őket. A Madrid feladata, hogy felzárkózzunk rájuk, és nyomást gyakoroljunk a kis katalán alakulatra. Ehhez a Bernabeúban meg kell verni a Valenciát! Legutóbb idegenben kikaptunk – egy közepesen gusztustalan meccsen – , így remélem, hogy a csapat legalább annyira vágyik a visszavágásra, mint én magam! Csapjuk meg őket!

Florentino közben vívja a kis harcát a Ligával, nagyon komoly beszólogatások vannak, oda-vissza, a spanyol sportsajtó most ezzel van tele.

A másik kis színes hír, hogy a Madridnak elege lett az Mbappe sztoriból, és lemond a francia leigazolásáról.  Erre válaszul, vagy 2 napja tele van a közösségi média azzal, hogy Mbappe a Barcába tart. Azért megiszok majd a hírre egy kisfröccsöt, amikor végre eligazol a csávó a PSG-ből, akárhova is menjen, hogy nem kell ezekbe az „átigazolási” hírekbe botlanom a továbbiakban lépten-nyomon…

Lunin és stábja, nagyon ügyesen kihasználja, hogy jól teljesített a Braga ellen, már a felesége is megszólalt, mondván, „ha találunk olyan csapatot, mely játszatni is akarja, akkor el fog igazolni!” No, ezt majd meglátjuk, ahogy a meccset is 21 órától!

Ezt meg csak úgy itthagyom:

Oszd meg a posztot, ha tetszett!