Bajnokok Ligája Beharangozó Sultan  

BL: Braga ellen a EC árnyékában

A Real Madrid csapata a Bajnokok Ligája 3. fordulójában lép pályára kedd este 21 órától a portugál Braga otthonában. Bár, ahogy Ancelotti mester is hangoztatta, mindig kizárólag a következő feladatra koncentrálunk, ez aligha lehet igaz, amikor Barcelonába utazunk a hétvégén.  A C csoportban eddig 100%-osak vagyunk, ami elvileg lehetőséget ad egy kis csapat forgatásra. Le merjem írni, hogy Brahim?

A Braga otthon elvesztette az első találkozóját a Napolival szemben, de felszívták magukat, és egy fordulatos meccsen nyerni tudtak Berlinben. A portugál Premier Ligában jelenleg a 4. helyen állnak, ha úgy tetszik, a helyükön vannak a Sporting, a Benfica és a Porto mögött. 8 meccsből 2 vereség. Négy spanyol játékos is erősíti a Braga jelenlegi keretét, és összesen 8-an vannak, akik a La Ligában is megfordultak. A Braga 2010 környékén volt a legjobb formájában, akkor egy győzelemre voltak a bajnoki címtől, de a Benficát nem tudták maguk mögé utasítani. Akkoriban nyertek 2 Portugál Kupát, és komoly tényezők voltak az ország futballjában.

Tudjuk, hogy Ancelotti egyébként nem nagyon fog tartalékolni, a felvetésem, hogy a Barcelona elleni EC bekavarhat ebbe a párosításba, az elsősorban a játékosok mentalitására vonatkozik. Fejben azért már mindenki a rangadóra tartalékolja az energiáit. Ezzel együtt várható 1-2 változtatás, például nem lenne meglepő Fran Garcia és Modric kezdetése. Camavinga kisebb sérülésre panaszkodva nem csinálta végig tegnap az edzést, kétséges, hogy vállalja-e a játékot – pedig nem kezdett a Sevilla ellen, így mára mindenki a kezdőbe várta. Valószínűleg Joselu is odaállhat a kezdő sípszóhoz, és a Brahim fanoknak is van halvány reményük.

A Braga otthona, a Estadio Municipal de Braga stadion egyébként építészetileg nagyon egyedi. Nem egy futurisztikus megjelenésű hiper-szuper stadion, de egy hatalmas gránit sziklába vájták bele a pálya testet, a két kapu mögött nincsenek lelátók, azokat a területeket a természet birtokolja. A nagy kijelző, szinte a stadiontól függetlennek látszik, ahogy a sziklafal tetején elhelyezték. A csökkentett terek ellenére 30 ezren beférnek, és a gránit, ami körbeveszi az egészet, becsapdázza a hangot, így elképesztő hanghatások képződnek. Az egyik leghangosabb stadion a világon! Szóval itt a hangulatra ritkán van panasz.

A Marca őrült adathalászai nem kis munkával szedték össze, és készítettek egy remek ábrát is róla, hogy a Ral Madrid az európai porondon eddig 108 városban játszott, de ez lesz az első alkalom, hogy Bragában jár. Érdekesség, hogy a Blancók első külföldi útja is Portugáliát célozta 1913-ban, de nem Bragába, és akkor még nem is volt „Real” a Madrid.

Még egyszer: a meccsünk az esti sávba került, 21 órakor kezdődik.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!