Beharangozó La Liga Sultan  

Megtartani az első helyet! Real Madrid – Osasuna

Szombaton kora délután találkozik egymással a listavezető Real Madrid és az Osasuna gárdája a Bernabeuban. Elviekben nem kellene, hogy gondot okozzon a találkozó a hazaiaknak, mert Arrasate fiai nem túl acélosak az idényben. Mindkét gárdában vannak komoly hiányzók, de azt gondolom nem ez fogja a meccs képét meghatározni. Ezt az Osasunát kissé tartalékos kerettel is verni kell!

Az Osasuna nem kezdte jól az idényt, az eddigi 8 meccsből 5-ször volt pontvesztésük, ráadásul ebből 4 a vereség. Arrasate nem számíthat sérülés miatt Unai Garcíára és Johan Mojicára, ráadásul a csapat egyik legjobbjánál, Moi Gómeznél mikro izom szakadást találtak a műszerek, így az ő játéka is erősen kétséges. Persze nem cseng rosszul Moncayola,  Rubén García, Budimir vagy Chimy Ávila neve sem, ők mind jó futballisták, csak reméljük nem ma akarják életük meccsét lehozni.

Nem hiszem egyébként, hogy van a Ligában még egy olyan sérülés, ami annyira fájna bármelyik csapatnak, mint nekünk Courtois hiánya. Mindig is dicsértük, és tisztában voltunk azzal a stabilitással, amit a csapatnak nyújtani tud, de nagyon karakteresen domborodik ki a hiánya, amikor bárki más áll a kapunkban. Ha már… Nem tudom kiben (nem) merült fel, hogy azt a teljesítményt, amit Kepától láttunk utóbb, azt Lunyin is simán tudná hozni. Ha én edzeném a habfehéreket, didaktikai okokból tutira Lunyint játszatnám ma!

Különösen fájó úgy Nacho piros lapos eltiltása, hogy egyébként pont hátul vagyunk a legvékonyabbak. Meglátjuk, hogy valamelyik szélső hátvédet kipróbáljuk-e CB-ben, vagy megint a középpályáról kölcsönöz a védelem valakit. Ha tényleg Tchouameni megy egy vonallal hátrébb, akkor az ő DM munkája nagyon fog hiányozni.

Közben megvan a kezdő! Ancelottival sikerült együtt gondolkodni, mert azt már ő sem merte felvállalni, hogy Tchou és Cama is a védelemben legyen. Mendy-t fogjuk nézni a balon. Brahim most se fért be a kezdőbe, de legalább Rodrygo megkapta a padot, ami az utóbbi egy hónapjáért már nagyon kijárt. Akkor lennék hepi, ha a 80. percben esedékes Joselu cserénél Brahim kapna legalább 10 percet…

Jelenleg a bukiknál már a döntetlen is 6-szoros pénzt fizet, egy esetleges vendég sikerre pedig már 10 feletti oddsokat is találni. A találkozó 16:15-kor kezdődik.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!