Bajnokok Ligája Beharangozó Sultan  

BL: hogy fog ízleni a nápolyi?

A BL idei kiírásában az első komoly megmérettetésére készül kedvenc csapatunk kedd este, amikor is a Real Madrid Nápolyba látogat. A habfehérek formája valójában az utolsó két bajnokin mutatott forma középvonalában lehet. Amit a Tico ellen láttunk, annál azért jobbak vagyunk, viszont a Girona ellen erősen dobott a gép, a 0-3 legalább annyira csalóka. Tényleg valahol a kettő között lehet a valóság, amire a jelenlegi kerettel képes a gárda.

A Napoli nincs olyan jó formában, mint tavaly. Hét meccsből máris van 2 döntetlenjük és egy vereségük, amivel a vezető Milan és Inter mögött hamar felhalmoztak 4 pont hátrányt. Az viszont kétségtelen, hogy az utolsó meccsükön a Lecce vendégeként könnyedén vertek egy négyest, emiatt az önbizalmuk visszatérhetett a BL meccs előtt. Az európai porondon ugyanúgy megnyerték az első meccsüket, mint mi, úgyhogy a csoport átmeneti első helyéről fog dönteni ez a találkozó.

A kései kommentfogó miatt már a kezdő is ismert, tehát annak tudatában készülhetünk a kezdő sípszóra, hogy Camavinga ismét LB pozícióban kezd. Valójában a Girona elleni felálláshoz képest egy változás van, Joselu helyett Rodrygo kap lehetőséget, aki egyébként akár BL specialistának is nevezhető, a sok-sok fontos gólja miatt. Ráférne némi formajavulás, hátha ez a meccs átbillenti.

Ancelottit (szerintem sokadjára) kérdezték, hogy Camavinga hogy viszonyul a LB-hez, és a mester azt válaszolta, a szokásos „nagyon komplett játékos, bárhol jó teljesítményt tud nyújtani” panelen túl, hogy ha abból kell választania, hogy ball bekként játszik, vagy a padon találja magát, mindig a bal bekket fogja választani.

Ez akár vicces is lehetett volna, de Ancelottinak még a szemöldöke sem emelkedett fel, mosolynak nyoma sem volt. Eredeti spanyol nyelven hallgattam, nem torzította fordítás, nagyon fura volt a maga módján. Sajnos simán belelátom, hogy Cama esetleg már megjegyezte, hogy nem feltétlen ez a kedvenc pozíciója.

Nem szaporítom a sorokat, nem sokára meccs. Én most egy döntetlent is aláírnék, remélem Viniék máshogy gondolják!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!