Beharangozó La Liga Sultan  

Komoly erőpróba: madridi nagy derbi!

A Real Madrid vasárnap este az Atletico otthonába látogat, hogy egy esetleges győzelemmel visszavegye az első helyet a tabellán. A Matracosok jelenleg csak a 7. helyen állnak a tabellán, de ezt azzal együtt kell értékelni, hogy egy elmaradt mérkőzésük is van, igaz a Sevilla ellen nem lehet csak úgy odaszámolni a 3 pontot. Így az elvesztett pontok lehetnek irányadóak, ami az egy vereség és az egy döntetlen miatt pont 4-gyel több, mint a miénk. Ezzel együtt azt gondolom, hogy egy végső győzelemre is esélyes ellenfél otthonában vizitáluk ma este, és ehhez mérten kell hozzáállni ehhez a találkozóhoz.

Sajnálatos, hogy sérülések miatt messze nem tudunk a legerősebb kerettel megérkezni. Bár Güler és Vini szépen javul, utóbbi már a keret tagja is, komoly perceket valószínűleg nem kaphat még. Carvajal utóbb mutatott remek formája nagyon fog hiányozni a jobb szélen, és Militao hiánya tovább szűkíti a lehetőségeket a védekezésben. Sajnos Courtois magabiztossága is hiányozni fog a beívelések lefülelésekor, ha kritikát lehet megfogalmazni Kepával szemben, az pont a magas labdák begyűjtésének hiánya. Szóval egyértelműen megfogyva, a legjobb kezdő 11-től jelentősen eltérve tudunk csak felsorakozni a kezdéshez. Reméljük az a tény, hogy Bellingham kénytelen volt gyomor problémák miatt kihagyni egy napot, nem fogja érdemben befolyásolni a teljesítményét.

A másik oldalon pedig éppenséggel jó hírek vannak, visszatér Koke, aki eddig 5 percet játszott a szezonban, a héten már teljes értékű munkát végzett, és spanyol források szerint akár kezdő is lehet. Tovább nehezíti a Real védők helyzetét, hogy Memphis Depay is játékra kész a Rayo elleni húzódását követően. Az, hogy Barrios és De Paul nem áll rendelkezésre sokkal kevésbé fogja korlátozni Simeonét a csapat összeállításában. Tehát az első soron, a rendelkezésre álló futballisták terén, érezhetően jobban állnak a vendéglátók.

Érdekes kérdés, hogy mennyivel vagyunk hátrébb Vinicius hiányában, mert valljuk be, nem nagyon találta a helyét a szezon elején. Ezzel együtt ő az, akik egy az egyben még mindig a legjobb a gárdából, és ha nem is hozza a tavalyi hatékonyságát, az a néhány alkalom, amikor átverve a védőjét helyzetet teremt, kritikus lehet. Egyértelműen Vini az, akinek a legjobban hiányzik Benzema. Ahogy ők ketten osztottak egymásnak, ahhoz egy brazil zseni kell, meg egy francia aranylabdás – élete formájában. Nyilván nem Joselu lesz az, aki kitalálja majd Vini gondolatait, de egy Bellingham előbb utóbb össze fog vele csiszolódni, és van egy olyan érzésem, hogy Gülerrel is meglesz az összhang. De sajnos mindez odébb van. Ezek nem segítenek nekünk ma este.

Jelenleg Rodrygo próbálja meg azt az extrát hozzátenni, ami Vinicius hiányában nincs meg a csapatban, de inkább görcsösek, mint könnyedek ezek a kísérletek. Eddig mindig volt annyi erő a gárdában (jobbára Bellinghamnek hívják), hogy a győzelmet kicsikarja, de ha megnézzük ennek az evolúcióját – egyre nehezebben ment. A legutóbbi 94. perccel elértük a végső határt. Egyszerűen hatékonyabbnak kell lenni! Ha jól emlékszem, olyan 3,5 xG-re sikerült nagy nehezen 1 gólt összekaparni. Ennél azért jobbak vagyunk!

Szóval az 5 La Liga siker egyáltalán nem volt sima. Nagy hiba lenne e mögé bújva tartalékolni az erőből, vagy nem mindent beleadni. Ez a meccs egy kis vizsga lesz, hogy vajon tudunk-e jobban koncentrálni, kevesebb hibával játszani, az elejétől hajtani, magyarán megmutatni, mit is tudunk valójában. Ez Ancelottira is vonatkozik. Elsősorban Brahim rendkívül szerény játékperceire gondolok. De majd a stáb tudja…

Közben Ancelotti a Real kispadján elért győzelmek tekintetében feljött a második helyre, megelőzve Zidane-t, de a 174 W még így is brutál messze van a mai edző politikával gyakorlatilag megdönthetetlennek tűnő 357 győzelemtől, melyet Miguel Muñoz jegyez. Egyébként Carlo azon (kevés) edzők közé tartozik, akiknek kifejezetten jó a viszonya Simeónéval, interjúban jó barátjának nevezte – gondolom az argentin olasz évei miatt. Eddig 20 alkalommal csaptak össze, ebből egy hajszállal a Real jött ki jobban, 8 győzelemmel, 7 vereséggel és 5 döntetlennel. Igaz, magasan a legfontosabb meccseket nyerte meg a Real!

Ha úgy tetszik, amikor nagyon kellett , akkor megvertük őket! Vajon most nagyon kell?

Oszd meg a posztot, ha tetszett!