Bajnokok Ligája Beharangozó Sultan  

BL: 18:45-kor elindítjuk az évadot a Berlin ellen

Szerda kora este kerül sor a Real Madrid – Union Berlin találkozóra, mellyel kezdetét veszi kedvenc csapatunk Bajnokok Ligája kampánya. Bár a Berlin nem tartozik az európai elit csapatok közé, nagy hiba lenne alábecsülni. Bár némi gyomorgörcsös humorral megjegyezhetem, hogy utóbbinak a BL-ben vannak hagyományai nálunk. Voltak az elmúlt években gyászosan kínos hazai vereségek „kiscsapatok” ellen.

A Berlin jól kezdte a szezont, bár a sorsolásuk nem volt nehéz, a Mainz és  Darmstadt sima ügy volt. Aztán az utóbbi két Bundesliga találkozójukon, amikor az ellenfél minősége magasabb volt (Lipcse és a Wolfsburg), jött is gyorsan két vereség, ezzel jelenleg csak a 8-10. helyen tanyáznak. Friss BL csapatként meg lesznek illetődve a Bernabeuban, ennek megfelelően meg is kell verni őket!

Nálunk sajnos Carvajal belesérült a jó játékba, egy komolyabb húzódás miatt ki fog hagyni 2 meccset. Nincsenek csodák, nagyon kevesen vannak, akik ebben a korban, ennyi meccsel a hátuk mögött fizikailag elbírják még azt a tempót, amit Carvajal tolt az előző két bajnoki összecsapáson. Ráadásul a válogatottban is ott volt. Lényegében ennyi. Ha megszakad a meccsen, akkor az ő korában már elég magas az esélye, hogy ezt valamelyik izma már nem fogja bírni.

Van meccskeretünk:

A legnagyobb kérdőjel nyilván a jobb bekk posztja. Mivel Mendy visszatért, akár Fran Garciát is átdobhatja jobbra, de valószínűbb, hogy Nacho megmarad cserének egy belső posztra és inkább Vazquez kezd majd a jobbon. Behívta Vinicius Tobiast is, ha valami extra történik, ő is rendelkezésre áll.

Amit a legjobban szeretnék, az Brahim kezdetése. Nagyon megérdemelné a srác. Lássuk a beígért rotációt! A másik, hogy sikerüljön komolyra venni a Berlint, és döntsük el a találkozót hamar, mert nem kevés játékos örülne egy kis pihenőnek az Atletico elleni derbi előtt.

Még egyszer: korai kezdés van, 18:45-kor sípszó!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!