Ancelotti Real Madrid nyitókép
Merengues ReAlantos  

Ancelotti | A Megváltó második eljövetele

Nagyjából két hónapja vált hivatalossá, hogy a tékozló fiú visszatér, azaz újra Carlo Ancelotti veheti át a Real Madrid csapatának irányítását. Mit tartogathat számunkra a Megváltó második eljövetele? Kattintás után kivesézzük.

(Igen, tudom, hogy a Megváltó és a tékozló fiú nem ugyanaz a karakter, de az ilyen apróságokon a továbbiakban is lépjetek tovább. Köszi! 🙂 )

A megbízhatóságáról híres Wikipédia többek között az alábbiakat írja a Második eljövetelről:

Jézus az evangéliumokban leírt életét és tevékenységét az “első eljövetele”-ként jellemzik. Ezért a következő alkalom, amikor Jézus majd ismét a Földre száll, már a második lesz. Ekkor történik meg a halottak feltámadása, a végítélet és Isten királyságának felállítása. A jelenlegi világrendszer véget ér.

Menjünk pontról pontra.

1, A halottak feltámadása: Bale és Hazard visszakerülhet a kezdőbe, hiszen Pintus mester módszereinek hála halottaikból térnek majd vissza erőnléteik és sérülésrezisztanciáik.

ancelotti real madrid bale hazard

2, A végítélet: reménykedjünk benne, hogy Ancelotti nem csak Lopetegui-hez és Solarihoz hasonló lehetőséget kap, hanem hosszabban megmutathatja, mire képes. Ez esetben a(z első?) Zidane-korszak felett végítéletet mondhatunk majd, nem eltekintve az aktuális helyzettel való összehasonlítástól sem.

3, Isten királyságának felállítása: ha van Isten, akkor azt a fajta direkt futballt szereti, amit Ancelotti első regnálása alatt játszott a Madrid. A játékos-alapanyag nagyrészt jelenleg is megvan hozzá, Ancelotti személye pedig garancia lehet a látványos, közönségszórakoztató – és reméljük, az eredményes – futballra.

Ha valakinek ez a három pont nem lenne elég meggyőző: Ancelotti első eljövetelekor 12 évnyi szenvedésre hozott megváltást a Decimával, az öltözői hangulat lenyugtatásáról, megszilárdításáról már nem is beszélve.

(Azt már csak halkan teszem hozzá, hogy: 4, A jelenlegi világrendszer véget ér – van esély látványos focira Madridban?)

Történelmi ellenpólus

Carlo2013

Hogy a vallást ellensúlyozzam kicsit a történelemmel: Carlo 2015 nyár elején távozott Madridból. Részben egészségügyi okokból kihagyott egy évet, majd 2016 nyarától Münchenben vállalt állást a Bayern vezetőedzőjeként (avagy müncheni zsinat, 2016-2017). 2017 őszén innen is távoznia kellett. Ezután egy újabb pihenő következett, majd 2018 májusában váltotta Sarrit a Napoli kispadján (avagy “a Megváltó a Purgatóriumban”). Másfél év múltán, 2019 decemberében innen is távozott, majd némileg meglepő módon Liverpoolban kötött ki – a meglepő ebben az volt, hogy a stabil középcsapatnak számító Everton kispadján.

Ott pedig egészen mostanáig dolgozott, amikor is nem tudott ellenállni az Atyaúristen (közismertebb nevén Perez) hívó szavának. A másik lehetőség, hogy újfent kísértésbe esett a Gonosz (közismertebb nevén Perez) hatására. Ezt már az Olvasóra bízom. 😈

Perez

Ami biztos: egyik állomáshelyén sem kis nevekkel váltották egymást. Talán a legkevésbé ismert az evertonos Marco Silva, de a most a helyére érkező Benítezt, a Madridnál legutóbb a fénykorában lévő Mourinhót vagy a Bayernnél a filozófiáját mindenhol elültetni képes Guardiolát nem hiszem, hogy bárkinek be kéne mutatni.

Carlo most 62 esztendős. Pályája ívét tekintve talán kijelenthetjük, hogy utolsó igazán nagy dobása lehet ez a mostani Madrid-megbízatás. És hogy mire számíthatunk: földi pokolra? Megváltásra? Lapozás után bővebben kitárgyaljuk.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!