Ase kettesbe rakta (Real Madrid-Valencia)

Fájdalmas első 60 perc után gálaszerű 30 perc következett, aminek a végén 3-0-ra nyert a Real Madrid a Valencia ellen. Ase visszatért, csak ezért volt ez az egész vírusdolog. Összefoglalunk.

Első félidő

Zidane mindenki meglepetésére a csapat összes középső középpályását bedobta a kezdőbe. Így a Kurta, Carvajal, Varane, Ramos, Mendy védelem előtt KFCM került a csapatba. Előttük pedig a Hazard-Benzema duó kezdte a pályán a csörtét. A meccs elején az látszott, hogy rengeteget mozog a csapat, Case és Kroos az állandó tengely, de a többi támadóbb jellegű játékos kifejezetten dinamikusan és tudatosan változtattak helyett. Emellett intenzív presszinggel próbálták megfolytani a vendégek játékát. A 11. percben Case lőtte keresztbe a labdát a balon ténfergő Benzemának, aki Kroos elé tálalt vissza. A német belsőzését a holland kapus védte. Egy perccel később tanári kontra végén Kroos passzolt Benznek, aki ezúttal Hazard elé tette, de a holland most is védett. A 14. percben Rodrigo mehetett Kurtával 1-1-ben (a védelem amúgy mit csinált??) de a labda a hosszú kapufán csattant.

A 21. percben aztán ismét lecsapott az átok. Egy elbalf.. védekezés során Rodrigo elé került a labda az ötösön, aki belőtte a labdát, 0-1. De a bíró végül a VAR segítségével elvette a gólt, hiszen a lesen álló Maxi zavarta a védőket. Véleményes ítélet, marad a 0-0. De bárhogy döntött volna a spori, mindig igaza is lett volna, meg nem is. A sok mozgás időközben eltűnt a csapat játékából persze, helyette a tanácstalan passzolgatás vette át a helyét. Carvajal egyszer ezt megunta és kis szerencsével az ötösig sétált a Valencia védelem segítségével, de ismét védett a holland. A 43. percben Kondogbia lőtt 25-ről, amit ezúttal a belga védett. Ezen kívül voltak kisebb helyzetek, de semmi  igazán említésre méltó.

Második félidő

A második félidő pont ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Behúzódó Valencia, rengeteg beadás, semmi eredmény. Az 58. percben Ramos bénázott el egy helyzetet, aminek a végén Fede lőtt. A 61. percben teljesen indokolatlan és váratlan gólt szerzett Benzema. Hazard, Modric, Hazard Benzema volt a labda útja, végül a francia lőtte be, 1-0. A 65. percben Lukita lőtt nagyot, de a holland ismét védett. A 74. percben beállt Asensio, aki az első labdaérintéséből nagy gólt lőtt, 2-0. A gólpasszért jár a nagy pacsi Mendynek, aki nagyon szépen verte meg a Wassembert. Az Ase arcára kiülő boldogság pedig egyből feledtette a megelőző 75 perc össszes fájdalmát.

A 82.ben jött Vini Éden helyett. A 85. percben Kroos lőtt jó helyről szabit, de ismét védett a holland. A 86. percben egy kontra útán Kroos lőtte át Asensionak, Marco bal külivel visszapörgette, majd Benz egy pörgetés után kegyetlenül bevarrta, 3-0. A 89. percben egy pirosat is kiszórt a bíró, mert Kang In egy másodperc alatt háromszor rúgott bele Ramosba. És ezzel le is zárult a meccs érdemi része.

Impotencia…

A meccs első kétharmadában fájdalmasan impotens volt a gárda. A kommentszekció nagyon élt emiatt, de a rendezvény, amire beültünk nem volt kifejezetten jó. A felálllás egy 4-2 vagy 3, de néhol 4-2 de lehet 1 vagy 0 vagy 3 is, sőt volt hogy 4 is volt-2, de ez is volt 4 meg 3 meg 1, de 0 is. Aki az előző mondatot elsőre értelmezni tudta, az biztos nem én vagyok. 

Következetesség. Rendszer. Taktika.

Remélem ZZ elolvassa a fenti 3 szót, mert láthatóan ismeretlen neki. A terv valami sokmozgásos katyvasz lett volna szerintem (amit alapvetően minden madridista szívesen látna, csak rengeteget kell gyakorolni, hogy legyen is értelme), sok, kis területen jó játékossal, bár Fede létezése a pályán így is teljesen indokolatlan. Ez a meccs első 20 percében bizonyos szintig jól is működött. Sokat és jól járt a labda, látványosan mobilis volt a csapat. AZONBAN. Zidane elfelejtette belekalkulálni, hogy ellenfél is lesz a pályán. Ez két szempontból okozott problémát: a legfontosabb az volt, hogy ezáltal az ellenfélnek védekezése is akadt, ami nagyban megnehezítette a csapat kapu felé törési szándékát. Ennek folyományaként lett egy ilyen szép 26 beadásos meccsünk…

… amiből Dani egymaga 9-et vállalt el.

Remélem halottátok a sikolyom alvás közben amikor az életem azon múlt, hogy Carvajal pontosan be tudja-e adni a labdát.

Amikor a csapat nem csak hogy előrejutni nem tudott, de el is fáradt a sok futkorászásban, akkor következett a rengeteg tanácstalan és értelmetlen beadás.

A célpontok a következők voltak:
  • A 172 centi magas Modric
  • A 172 centi magas Modric 4 védő között
  • Benzema 4 védő között
  • Benzema az ötösön, aki valójában a 16-oson kívül somfordált, de erről nem szólt Carvajalnak
  • tetszőleges Valencia védő

Az elbaltázott taktika rovatot lassan bezárom, még Fede kap egy rövid említést. A srác betömörülő csapatok ellen nem ideális, de a kontrák ellen jól ér vissza és dinamikát adhat a csapatnak. Kivéve hogy ő nem Lucas, aki pont ugyanezt csinálja csak a szélen. Fede tegnap Vaskéz helyett játszott, de ezt annyira nem értem, hogy inkább el is engedem. Itt hagyom nektek az uru heatmapjét, hadd fájjon.

Vajon a Valencia vagy Fede lepődött meg ezen jobban?

 

… a Viagra

Az indokolatlan és váratlan gól nem dobta föl annyira a csapatot, mint ez a csupaszív fülig érő mosolyú srác. Aki beállt, és 16 másodperc alatt utólérte Pacit a házi góllövőlistán. Ez olyan boostot adott a csapatnak (és egyben teljesen kiütötte a Valenciát) hogy rúgtak még egy gólt. De ez még akár több is lehetett volna.

Szeretünk Marco!

Egyéni értékelések

Kurta nem volt agyonhasználva (köszönjük Valencia!), egy bizonytalanságon kívül magabiztos volt. Carvajal játékát inkább hagyjuk, azt majd a pszichológusomnak mesélem el a hétvégén. Varane teljesen láthatatlan volt. Ez részben a Vale érdeme, részben Ramosé, aki ismét Ruud Gullitot megidézően 16-ostól 16-osig játszott. Mendy ismét nagyon megbízható volt. Sokszor nem tudja hova kéne mozogni elől, aminek eredményeképp beáll pont arra a helyre ahova Éden tudna cselezni. Majd még csiszolódnak együtt. A gólpassza viszont nagyon tetszetős volt. Pontosan nyolccal kevesebbszer adott be mint kollégája a túloldalt. Nem sokat kell dolgozni, hanem jól.

Fedéről már beszéltünk, nem az ő hibája hogy jobbszélsőbe volt száműzve. Modricnak kell majd a pihenő a Soci ellen, mert 4 nap alatt a második meccset játszotta végig. Voltak jobb és rosszabb időszakai, de nagyon látszik, hogy a heti 90 perc játék elég lenne neki. Case stabil, bár nem értem hogy nem szedett be egy sárgát. Vagy 3 olyan faltja volt, ahol azt hittem, hogy most jön a lap. Kroos messze a legjobb lett volna a csapatból, ha nincs Ase parádéja. A beharangban is írtam, hogy jól áll neki az offenzív szerep, és ezt tegnap is bizonyította. Benz két gólt lőtt amiből az egyikért majk már most odaadná neki az összes díjat a Puskástól a pornó-Oszkárig. Hazard adott egy gólpasszt, és kis szerencsével a gól is összejöhetett volna neki. Vini még mindig Vini, ahogy Zidane is Zidane hiszen csak kettőt cserélt. Vasárnap folytatjuk!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!