Beharangozó La Liga Raulitás  

Rakjuk kettesbe (Real Madrid – Valencia)

A megelpően sima vasárnapi meccs után az újrakezdett szezon talán legnehezebb meccse vár ránk a Valencia ellen. Utazik a csapat ugyan kétszer baszkföldre, de szurkolók nélkül az Anoeta és a San Mamés sem olyan félelmetes terep. A denevérek viszont bevenni jönnek a Don Alfredóról elnevezett stadiont.

Valencia

Új időszámítás kezdődött a ligában és mindenhol. A csapatok és edzők viszont nem változtak. Ahogy José is írta az összefoglalóban, az Eibar az első 20-25 percben azt csinálta, amit a szezon félbeszakítása előtt. Presszingelni próbáltak, közepes sikerrel, és nem kellő intenzitással. Zidane kaméleonizmusa (igazi identitása továbbra sincs a csapatnak, viszont minden ellenfélhez próbál alkalmazkodni) jól működött, és lényegi energiabefektetés nélkül nyert a csapat.

Ez most kevés lehet. Celades csapata 8. a bajnokságban és kis szerencsével illetve sok jó teljesítménnyel a BL sem teljesen reménytelen nekik (mindössze négy pont a hátrányuk a Socik mögött), az EL pedig mindössze egyetlen pontnyira van tőlük. A hétvégi meccsen egy valenciai derbit játszottak a Levante ellen és mondhatjuk, hogy izgalmasabb volt annak a meccsnek a vége, mint nálunk az egész. A 74. percben 0-0-nál emberelőnybe kerültek mai ellenfeleink, amit a 89. percben sikerült is vezetéssé konvertálni Rodrigo révén. De a meccsnek itt nem volt vége, hiszen Melero 98. percben büntetőből betalált (Fergie és CR arcán lecsorduló könnycsepp vagyok), amivel döntetlen lett a meccs.

Nem gondolom tehát, hogy a Valencia boldogan érkezik majd Madridba, hiszen minden pontra szükségük lesz az Európáért folytatott küzdelemben. A védelemből Garay és Piccini biztosan hiányzik majd, míg Gabriel játéka kérdéses (azóta már az övé sem). Garay hiányában azonban nem kell lemondanunk az ex-madridi átok lehetőségének elmaradásáról. Rodrigo és Parejo kezdése több mint valószínű, de Cserisev barátunk és Sobrino is bevetésre kész lesz.

Tudunk-e dominálni? Akarunk-e?

Ez a két kérdés a meccsre. Az Eibar elleni gyors gól kifejezetten jót tett a csapat taktikájának, hiszen az Eibarnak jönnie kellett, ha el akart érni valamit. A Valencia ellen ugyanerre lenne szükség, hiszen Celades csapata fegyelmezetten tud(ott) védekezni, aminek a feltörése komoly gondokat okozhat a csapatnak.

A jobbon Carvajal bokasérülése miatt az utolsó pillanatig kérdéses lesz a játéka. A csere jobbhátvédünk épp most lett német bajnok, a csere cseréje sérült (Vaskéz, de bár inkább Vasláb lenne). A csere cseréjének a cseréje is sérült (Nacho), így két lehetősége maradt Zidane-nak, ha Danit nem sikerül összedrótozni: Militao, vagy Mendy. Mendyre, úgy gondolom, a bal oldalon lenne nagyobb szükség, hiszen a denevérektől Soler vagy Ferrán Torres vár majd kontrára készen, ha Marci elölragad. Illetve amikor Marci elölragad, és a kis brazilnak már az előző meccs végén is voltak problémái, szóval nem lenne életbiztosítás vele kezdeni. A védelemben Ramos játéka kérdéses még (szóval csak az alapból legsérülékenyebb Varane tűnik biztosnak. 2020 részeg vagy!), hiszen ő is kapott egy rúgást a hétvégén, de ő elvileg rendben lesz.

91 játékperc, egy bajnoki cím

Caselele játéka nem kérdéses, még ha a megszokottnál is darabosabb volt múltkor. Mellette uruguayi perpetuum mobile-kabalánk fontos szerepet kaphat Parejo molesztálásában és a csapat dinamikus játékában is. Kroos a két melós mellett pedig feljebb léphet, ami idén általában jól állt neki. Modric inkább csereként tűnhet hasznosnak ezúttal, James és Brahim meg lol.

Hazard és Benzema játéka majdnem olyan biztos, mint hogy ZZ az egész Szahara egyéves csapadékmennyiségét a gyepre fogja köpni a meccs folyamán. Pacink a hírek szerint megsérült (Zidane köpésénél már csak ez biztosabb), így mindenki őszinte sajnálatára nem tudja reprodukálni az Eibar ellen hozott fantasztikus teljesítményét (11 passz amiből 7 sikeres, 0 csel, szerelés, lövés). Így 3 lehetőség marad a kezdőre: Asensio, aki biztosan nem fog kezdeni a sérülése után visszatérve, de remélhetőleg végre látjuk a pályán. Illetve van még az Eibar ellen fegyelmezetten és jól játszó Rodrygo vagy Isco. Ha Zidane visszahúzódóbb Valenciára számít, akkor a jelenlegi keretből talán Disco a legjobb megoldás Éden és Karim mellé. Mindhárman képesek kis területen okosan passzolva játszani, 1-1-ben lefordulni és beindulni, ami egy offenzívebb Kroossal kiegészítve jelenleg a legélhetőbb megoldásnak tűnik.

Elegáns szájtörlés egy jólvégzett köpés után. #gentleman

De persze azon se lepődénk meg, ha Areola előtt Lucas, Nacho, Varane és Marci kezdene (előbbi kettő tolószékben). A középpályán összeállna a régóta várt Fede, James, Isco hármas és elöl Vini és Brahim ívelgetne Ramos fejére (jó, a Ramos elől még összejöhet).

Tippelni 20:30-ig tudtok, a meccs pedig 22:00-kor kezdődik a Spíler 2-n. Hala Madrid!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!