Ideje kijavítani a múltkori hibát

Ajajjaj… Tegnap kora estig meg volt a fejemben minden apró részlet, hogy miről is fog szólni ez a poszt. De amikor látszott, hogy a “mindig is a világ legjobb edzője volt”-nak a galaktikus korszak utolsó, kívülről és idővel már belülről is jól láthatóan a szétesés szakaszára hajazó csapata tükörsimán kikapott a Valencia ellen, akkor minden megváltozott. Több száz aggódó üzenetet kaptam, hogy lehetőleg ne legyen pozitív a beharangozó. Lássuk, megfogadtam-e a javaslatokat!

Ui.: mindenkinek világos az a hosszú mondat fentebb?

Önként és dalolva

Egyszer régen, nagyon régen, így álltunk fel a Valladolid ellen.

Ginko biloba…. Vagy csak ennyire jó legtöbb olvasónk emlékezete. Az augusztusi, egymás elleni meccsünket is én vittem. A balhét is utána, mert hát nyilván miattam, aki fényév távolságra ül a csapat edzőközpontjától és stadionjától, meg a pozitív beharangozóm miatt lett döntetlen az a találkozó. Elolvastam az akkori gondolataimat és csak azért nem írom, hogy le, hogy nagy részükkel most is egyetértek, mert

  • negatív anyagot kell írnom,
  • kiderülne, hogy nárcisztikus vagyok. (Ami amúgy is egy elfuserált kifejezés, mert Narkisszosz nem tudta, hogy ő maga az, akit a víz tükrében lát. (Ovidius: Átváltozások)).

Döntetlen és szinte semmi más

Ami azóta változott, az az, hogy kiderült, idén a Valladolid az egyik döntetlenkirály a Ligában. A Bilbao és az Osasuna, valamint ma esti vendéglátóink 10-10-10 döntetlennel állnak jelenleg. A különbség a három csapat között leginkább az, hogy a Bilbao és az Osasuna inkább győztes meccseket adnak le, a Valladolid inkább vesztes meccseket hoznak ki X-re. Bár a tabella alsó részében tanyáznak (15.), mégis csak 5 csapat kapott náluk kevesebb gólt a bajnokságban. S bár a védekezésük alapvetően stabil, de elől nagyon hiányzik náluk (is) a hatékonyság, hiszen csak 17 gólt szereztek eddig.

Ebben a szezonban a Valladolid az a csapat, amely tényleg az utolsó percig küzd, harcol (a szó jó értelmében), nem adja fel és ha mód van rá, megpróbálja nem elveszíteni az adott meccset.

Nagy küzdő és kemény dió ez a csapat.

Igaz, az utolsó eredményei eléggé kiábrándítóak. Idén nem nyertek még meccset. A CdR-ből kiestek a másodosztályú Tenerife ellen, de már az azt megelőző fordulóban is csak hosszabbítás és tizenegyesek után jutottak túl a Marbella csapatán, amely a harmadosztályban vitézkedik.

A bajnokság utolsó 5 meccsén nem nyert, sőt, az utolsó 10 meccsén is csak egyszer, 2019. november 3-án. 😯

Viszont az utolsó 5-ból csak egyszer, az utolsó 10-ből csak háromszor kaptak ki.

Tehát újra láthatjuk, hogy itt egy bulldog csökönyössége és egy vadászkutya kitartása jön majd velünk szembe este.


In Nothing we trust

Bizakodásra adhat okot (talán, esetleg, netalántán) hogy

  • mi vagyunk a Real Madrid, ami önmagában nem sokat ér, de a játékosok potenciálja nálunk nagyobb
  • hazai pályán a Valladolid összesen 2 meccset nyert meg idén. (6 döntetlen, egy vereség)

Ez miért adhat bizakodásra okot?

***Mert talán így egy értékes döntetlent ki tudunk izzadni vérrel, verejtékkel, kenőpénzzel, javunkra tévedő VAR-ral.

Akkor pedig már vezetnénk a bajnokságot egy ponttal. Ami pont elég lenne egy újabb bajnoki címhez, ha így maradna a gap a 38. forduló után is.

Győzelemben nem merek gondolkodni. (Csak alufóliasisak alatt.)

Vegyük észre, mennyire nehéz helyzetben van Zidane. Természetesen mindent magának köszönhet.

Könnyű szívvel elengedte a szezon meghatározó emberét, Odriozolát.

Nem számíthat a gólokat számolhatatlanul lövöldöző Bale-re.

Kurta még mindig Atleticós múlttal rendelkezik, emiatt hogyan tudna egyáltalán jól teljesíteni???

Marcelo vagy játszik, vagy ha nem, akkor is. Pedig Mendy.

Vinicius nem képes gólt lőni, tehát semmit nem ér a játéka.

Egyértelműen látszik, hogy megszenvedjük Casemiro helyettesének nem leigazolását/elengedését, mert hát ugye mennyi meccset is vesztettünk, mert nem tudjuk rotálni a Tankot.

Lucas lehet, hogy játszani fog ma. (Erről még nem tudom eldönteni, hogy rossz, vagy jó.)

Vegyük észre, nincs okunk örömre. Siralomvölgyben jár az egész csapat, sajnos nincs koncepció, csak kapkodás és pánik.

Aki győzelmet vár ma, nézzen inkább más meccset.


Nem ilyen lovat akartam

Ennyi lett volna ez a beharang és nem mondhatom őszintén, hogy őszintén örülök, hogy NEM az én véleményemet írhattam le, hanem olyan, kvalifikált, képzett (vagy képzést épp végző) emberek javaslatára (ZeRo, most már tényleg nyom a pisztoly csöve a homlokomnál… pls, kicsit lazábban tartsd. Nem, Caselele nem baj, hogy serceg a vér a nyakamnál… Dehogy baj. 😆 ), akik azt gondolják, hogy egy Magyarországon megjelentetett, esetlegesen pozitív anyag miatt nem fog nyerni ma a Real a Valladolid ellen.


Ha Te is hajlandó vagy belátni összes gyengeségünket, ám legyén bátor és lődd be vereségre a Tippeldét. 19:30-ig tudtok tippelni.

*** – ezen szakasz jellemzője a cinizmus, szarkazmus. Ha nem tudod értelmezni, az az én hibám. (Meg az oktatásé.) 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!