Maradunk a tabella élén!

Győzni fogunk. Ezt érzem – napok óta. A Valladolid, amely minimum kedves kis csapattá vált sok madridista szemében a tavalyi évben, miután R9 többségi tulajdonos lett a klubnál, nem nyerni jár a Bernabeuba. Bízzunk benne, hogy mi igen.

A Valladolid mestere és játékosai a tavalyi, második meccsből merítenek erőt – joggal. Akkor egészen a hajráig nem tudtunk betalálni neki, Vinicius és Ramos góljaival végül a meccskönyv alapján simának mondható 2-0-át értünk el, de az a meccs inkább a szenvedésről maradt meg nekünk. Solarinak is. Képzelhetitek, mennyire lehetett elégedett a csapattal, ha az első cseréje Isco volt… Pedig a kispadon volt akkor elérhető opcióként minden edzőnk első cseréje is! Igen, Lucasra gondolok.

De a lényeg, hogy ha szenvedve is, de behúztuk a három pontot. Az esti meccsre is el tudom képzelni ezt a forgatókönyvet, azaz egy szenvedve kiharcolt győzelmet, de valamiért egy sok lőtt góllal (minimum egy kapott mellett) abszolvált meccset látok lelki szemeim előtt.

Tippeldések, ez nem tanács volt.


A Valladolidnál fontos volt a csapat pénzügyi hátterének stabilizálása. Ronaldo több adósságot is rendezett, miután átvette a csapatot elnökként és szisztematikus munkát kezdett el végezni keze alatt a klub is, jelenleg +7 milliónál tartanak az átigazolási szezonban. Ez az ő szintjükön nagyon komoly eredmény! A legdrágább igazolásuk idén Pablo Hervias volt, akit az Eibartól vettek meg – most figyelj – kereken egymillió euróért. Hervias egyébként jelenleg az egyetlen új játékos, akit leigazoltak. További hat másik playert (köztük három madridit: Lunin, Javi Sanchez, Fede San Emeteiro – akik akár játszhatnak is ellenünk, miután a Real kivette kölcsönszerződésükből azt, hogy a Real ellen nem játszhatnak) kölcsönbe érkezett hozzájuk. Jó matekosok így azt is kiszámolhatták már, hogy 8 millióért adtak el játékosokat a nyáron. A klub jelenlegi játékosállományának összértéke nem éri el 100 millió eurót.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Valladolid felnőttcsapatának keretét alkotó 26 játékos együttesen nem ér annyit, mint Hazard… Már csak azért sem, mert az alaposan megerősített, európai kupasorozatokról álmodó Real Betist idegenben verték meg 1-2-re az első fordulóban. Az igaz, hogy a Betis már a meccs korai szakaszában lábon lőtte magát, miután kapusukat azonnali pirossal zavarta le a spori, így aztán 80 percen át emberelőnyben játszhattak Sergio edző játékosai.

Ezen a meccsen kőegyszerű 442-ben álltak fel (sokan szeretnek visszanyúlni ehhez a formációhoz, ha stabilitást akarnak, nálunk is volt erre példa), és azért jár nekik a dicséret, mert a két góljukat felállt védelemmel szemben érték el. Vagyis nem arról volt szó, hogy emberelőnyös helyzeteket használtak ki az adott játékszituációban. Az első góljukat például a jó nevű Guardiola lőtte egyéni villanásból, a tizenhatoson kívülről, 3 védőt kicselezve. A győztes góljukat (közben ugyanis kiegyenlített a Betis) egy szélről belőtt labda után Plano szerezte, miután ügyesen fordult le védőjéről.

Ami miatt azonban nem érdemelnek dicséretet, az az, hogy Plano góljával egészen a 89. percig vártak, valamint azért, mert a Betisnek emberelőnyben is 13 kapura lövést engedtek, amelyből a hazai csapat többször talált kaput (4 alkalom), mint ők (3) emberelőnyben.

Csak a rend kedvéért szerepeljen az is, hogy 7 felkészülési meccset játszottak, 2 győzelem, 2 döntetlen mellett 2 sima vereség és egy rendes játékidőben elért döntetlen után elbukott tizenegyespárbaj került be a nyári emlékek albumába.

Meglepő, de a 26 fős keretükben összesen 5 külföldi játékos van, talán a Liga legspanyolabb csapata. (Nem, a Bilbao itt nem játszik, ők ugyanis baszkok.)

Bár nagyon az elején vagyunk a bajnokságnak, de őket valahová a 14-18. helyre tudom elhelyezni a 38. forduló után. Igaz, Ronaldo miatt kívánom, hogy ne legyenek kiesési gondjaik!


A mi oldalunkon a legnagyobb kérdés, hogy Modric helyén ki fog játszani. Isco adja magát, jól szállt be a Celta ellen. De Fede Valverde kezdőbe jelölése is nagyon jól hangzik.

Mindez akkor igaz, hogy ha 433-ban képzeli el a meccset Zidane. Mert a Valladolid ellen akár élesben is megnézheti a három védős felállást, akár egy 4231-et is.

Mivel kimondva is a bajnokság a legfontosabb idén nekünk, valószínűnek tartom, hogy marad a 433, és csak Modric helyén lesz új játékos a kezdőben. Egy nyertes csapaton, a bajnokság elején kár változtatni, ha nem muszáj. Tartom ezt akkor is, ha szívesen látnám kezdőként Mendyt, Jovic-ot, Militaót. Ha jobban belegondolok, egy másik változtatás is várható és szerintem indokolható is: Carvajal ott lesz a kezdősípszó idején a pályán Odriozola helyett.

Ugyanazt a kivárásra, labdajáratásra épülő játékot várom, mint a Celta ellen, bár a labdabirtoklásban szinte biztosan 50% felett leszünk, végtére is hazai pályán vagyunk. Azt sem tartom kizártnak, hogy az első negyedórában megszerezzük a vezetést – mondjuk Ramos góljával, aki az elmúlt két, Bernabeuban lejátszott Valladolid elleni meccsen is betalált -, de ekkor is inkább a türelmes játék lesz igaz ránk, mint az, hogy nekik rontunk.

A minőség a mi oldalunkon áll, a bővebb variációs lehetőség is. Zidane és csapatának egy magabiztos hazai győzelem azért is létfontosságú, hogy a Közönséggel való kapcsolatát újra jó irányba terelje, pozitív tartományba fordítsa azt.


TIPPELDE!!! 17:15-ig tudjátok leadni tippjeiteket ezen a linken, vagy a lenti űrlapon! Sajnos a mi meccskeretünk még most sem nyilvános (2019.08.24., 8:00).

Oszd meg a posztot, ha tetszett!