Példamutatás

Nem láttam élőben a Celta elleni meccset, mert olyan helyen voltam napokig, ahol esélyem sem volt ilyen modern dolgokkal kapcsolatba lépni – tegnap azonban pótoltam a lemaradást. A blogra sem léptem fel, mert úgy akartam nézni a meccset, hogy senki véleménye nem befolyásolja a befogadást és feldolgozást. Azt persze tudtam, hogy mi lett az eredmény, a kezdővel is tisztában voltam, Lukita piros lapjával is (de azzal nem, hogy hogyan szedte össze). Nem akarom az egészet végigvezetni, csak pár gondolatot akarok megosztani a látottak alapján veletek…

Valamint egy nagyon tiszteletre méltó felajánlás részleteit.


Kezdjük a telefonszámmal…

Zidane csapata támadásban 433-ban állt fel, védekezésben 4141-re rendeződött vissza. Ezt láttuk már ZZ alatt és Solari alatt is, a csapat szereti is ezt a szisztémát és tudja is játszani – kérdés, hogy akkor is tudja-e, amikor Hazard játszik majd. Valószínűleg igen.

Valamiért a Celta nem akarta a támadóharmaduk közepét használni. Alig játszottak ott, nagyon keveset járatták a tizenhatosunk előterében a labdát. Ebben biztos szerepet játszott Casemiro folyamatos járőrözése is, de többször is lehetett látni, hogy tőlünk függetlenül is a vonalak felé építették előre a támadásaikat. Ezen akkor sem változtattak, amikor Modric jogos kiállítása miatt emberelőnybe kerültek és ezzel a mi malmunkra hajtották a vizet. Ugyanis Casemiro azért tudott annyira hatékony lenni a meccsen, mert a pálya közepén nem volt a Celtának olyan játékosa, akire figyelnie kellett volna, így folyamatosan ki tudott lépni jobbra és balra. Odriozola és Bale, valamint Marcelo és Vinicius Jr oldalára és gyakran egyszerű emberfölényes szituáció okán szeretük meg a labdát.

Azt a labdát, amely egyébként paradox módon épp addig nem kellett nagyon Zidane legényeinek, míg 11 játszott 11 ellen. De erről kicsit később.

Tehát Modric kiállítása után a Celta nem változtatott a támadásépítésein és ez épp elég táptalaj volt a mi játékosainknak, hogy 9 mezőnyjátékossal is ugyanúgy kontroll alatt tartsák a hazaiakat, mint a kiállítás előtt. Ugyanis Casemiro egyszerűen átvette Modric helyét felállt védekezésben, nem maradt a védekező középpályás posztján – mert a Celta egyszerűen nem kényszerítette ezt ki.


Jó, persze, voltak helyzeteik a hazaiaknak – fura is lesz majd az a meccs, amikor a Real ellenfelének nem lesz legalább egy veszélyes kontrája, vagy felépített, veszélyes támadása – de mindeközben mi sem maradtunk alul a támadójátékot tekintve. Bale, Benzema (a gólján túl), Isco  is közel került a gólhoz.

Ami látványos volt a mi játékfelfogásunkban, hogy a csapat ugyanúgy járatta oldalvonaltól oldalvonalig a labdát, mint a Juventus elleni BL-döntőben – teljesen tudatosan. Nem akart Zidane a Celtának rontani, a biztonságra és egyensúlyra rendezkedett be és a fárasztásra. Öröm, hogy mindhárom gólunk akcióból született, de csak a harmadik, eszméletlenül látványos akcióra mondhatjuk, hogy a végletekig kijátszott támadás volt. Az első gól egy labdaszerzés után (Casemiro) indult Marcelo indításával és Bale remek egyéni teljesítményével, Benzema intelligens mozgásával pár másodperc alatt a hálóba juttatuk a játékszert. A második gólunknál még talán Kroos is megfedte magát, amiért nem passzolt még egyet, hanem “volt pofája” laposan a rövid felsőbe felszabni a labdát “SZEDD KI”-felkiáltással. Szóval Zidane a hibákra, a hazai hibákra apellált és ez be is jött. A Celta mezőnyben szépen játszott, de hatékonyan semmiképpen sem.

Zidane azután küldte be Iscót, hogy emberhátrányba kerültünk – tartsuk meg a labdát. Nyilván nem csak a spanyol spíler kellett ehhez, de vele aztán tényleg szintet lépett a csapatszintű labdatartás – emberhátrányban majdnem 50-50%-ra hoztuk ki ezt a mérőszámot! Ha meg kell dicsérni Zidane-t, akkor a Celta elleni meccs után itt az alkalom. Jó meccsterv, jó játékosok, időben reagálás, jó cserékkel.

Az egyéni teljesítményekről nem akarok külön írni, hanem inkább arról, hogy szerencsére a sértődés legkisebb jele sem volt felfedezhető a játékosokon – még Ceballoson sem, meccs legjobbja lett, ugyebár, naugye. 🙂 Bale pedig profi módjára tette a dolgát, ráadásul amikor kellett, akkor a klasszis is megjelent játékában.

A keretet alkotó játékosok profilja miatt pedig tényleg az a helyzet, hogy ez a gárda több szisztémával is tud játszani, amely miatt nekünk csak örülni van okunk – az ellenfeleknek pedig bosszankodni.

Ez a csapat az a csapat, amely nem 90 percenként állítja új irányba rajongóit (mindent megnyerünk vs adjunk el mindenkit is) hanem 45 percenként is képes eme klasszis teljesítményre. Ezért aztán, az előszezonban bemutatott borzalom után sokunknak elég volt egy idegenben, a Celta otthonában bemutatott combos, határozott győzelem és képesek vagyunk máris vérmesebb reményekkel nézni a jövőbe!

Talán még a bajnoki ezüstérem is meg lehet. 😀

A következő bajnoki valószínűleg csupa örömöt, csupa boldogságot fog okozni habfehér szívünknek.


Ha pedig már itt tartunk…

A poszt elején írtam, hogy napokig minimálisan ért el a digitális világ – de elért. Elért például Palexg – a tavalyi Tippelde ezüstérmese, vasárnap délután.

Képzeljétek, lemondott a nyereményeiről.

Okkal.

Palexg azt írta, hogy ha megoldható, Zsófi kapja meg az ő nyereményeit. Megoldható. Napokon belül küldjük a meglepetéscsomagot. Már egyeztettem ez ügyben az érintettekkel.

Mondanom sem kell, egy ilyen felajánlás mindig megdobogtatja a jóérzésű ember szívét. Remek tudni, hogy ez a kis blog ilyen jó közösség is egyben. Kellemes érzés, hogy vannak közöttünk ilyen emberek is, olyanok, akik az Urak Klubjának értékeit a mindennapi életben is gyakorolják – mint Palexg.

Kalaplengetés jár neki, véleményem szerint.

De mondhatnám az MM focival kapcsolatban Sebestyén Péter, ZeRo, KrityÓ, Ursula és mindenki más önzetlen felajánlását, segítségét.

Ursula önzetlen segítségét a 3D alpakákkal kapcsolatban.

V.I.C. önzetlen segítségét a Tippeldével kapcsolatban.

Jó ez a közösség. Alakul, változik, lüktet. Nem akar minden pillanatban tökéletes és helyes lenni. Vannak értékek, amelyeket együtt, közösen igyekszünk észben tartani és tartatni. Hiszen minden jó közösség így működik.

Életszerűen él az MM.


(FONTOS: az ajándékcsomagokat még nem postáztuk. Az első és harmadik helyezettét egyszerre fogjuk, ám egy ajándékot nem kaptunk még meg. Türelmet kérünk.)

Oszd meg a posztot, ha tetszett!