Örömteli győzelem (Real Madrid – Villarreal összefoglaló)

Napos tavaszi vasárnap délutánon aratott 3-2-es győzelmet a Real Madrid hazai pályán a kiesés elől menekülő Villarreal ellen. Mariano és Vallejo betaláltak, Marci életre kelt, és Vinicius is visszatért hosszú sérülése után. Nézzük, mi is történt.

Első félidő

Zidane a Courtois, Carvajal, Varane, Vallejo, Marcelo, Casemiro, Kroos, Fede, Lucas, Marcsa, Brahim kezdő 11-et küldte a pályára a kezdő sípszó idejére. A padon Keylor, Nacho, Llorente, Asensio, Isco, Reguilón, és Vini kaptak helyet. Cirka 90 másodperc után Diaz2 támadta le agresszíven Cazorlát. Brahim vette el a pettyest, Mariano pedig okosan elkülsőzte a kapus támaszkodó lába mellett, 1-0. A gyors gól jót tett a csapatnak, higgadtan támadtak a meccs elején, míg a sárgák elég zavarodottak voltak esetenként. Az első lehetőség a 6. percben adódott a vendégek előtt, de Quintilla bal oldali beadását Varane tisztázta. Az ebből adódó kontrát Mariano fejezte be egy kapusba tartó lövéssel. A 11. percben aztán Cazorla volt agresszív Casemiroval szemben, majd a megszerzett labdából Gerard Moreno lőtt Kurta kapujába, 1-1. 3 perccel később Marcelo adta be a labdát a 16-os elé. A pattanás után Carvajal lőtte el kapásból, látványos mozdulattal lőtte rá, mely folyamat végén a kapufán csattant a labda. A 17. percben kétszer is tüzelt a királyi gárda: előbb Kroos gurította rá 18-ról, majd Marci tüzelt.

Az ezt követő időben egy-egy kisebb helyzet mellett főleg a viszonylag fizikális mezőnyharc dominált, aránylag sok hibával mindkét oldalon. A 40. percben aztán egy kisszöglet után Marci jobbossal elengedett lövésse Quintillaban akadt el, a lecsorgót azonban Jézuska bevakarta a kapuba, 2-1. ­Ez volt az első félidő utolsó érdemleges mozzanata.

Veled vagyunk Kapitány!

Második félidő

A 49. percben megduplázta az előnyét a Real Madrid: Fede adott zesniális labdát a védelem mögé futó Carvajalnak, aki középre adta a labdát Marianonak, amit a dominikai pofozott be a kapuba, 3-1. Az 56. percben egy gyönyörű háromszögelés után Marci passzából Brahim lőtte rá, a kapus épphogy csak lábbal tudott védeni. A 61. percben (!) kettős cserére (!) szánta el magát Zidane: Fedét Isco váltotta, Lucast pedig Asensio. A 65. percben aztán Marci indult meg Brahim passzából, majd lőtt jobbal jól, de a kapus ismét védett. A 73. percben Brahim lőtte rá nagyon szép mozdulattal. Ez volt az utolsó megmozdulása a meccsen, a szurkólók álló vastapssal búcsúztak tőle. Helyette Vini tért vissza a sérüléséből.

A 76. percben Babou szerzett majdnem gólt egy beadás után, de a lövése épphogy elkerülte a kaput. A 80. percben Kurta védett nagyot Moreno lövésénél. A kontrából Marcsa előtt adódott nagy helyzet, ami valahogy kimaradt. A 90. percben Bacca rontott el egy ígéretes lehetőséget. Aztán a 94. percben Jaume Costa vert egy rendes gólt a már teljesen dekoncentrált védelem asszisztálása mellett, 3-2. És a meccs érdemi része le is zárult ezzel, bár még mindkét csapatnak volt esélye a gólszerzésre.

Pozitívumok

A csapat végre motiváltabbanak tűnt egy beginázott lajhárnál. A védekezés még mindig nem a Real erőssége, de legalább koncentráltak egy jó 80 percig. Marcinak és másnak sem volt fájdalmasan nagy előlmaradása. A koncentráltság természetesen a támadóoldalon is megmutatkozott. Nem jut eszembe az első 85 percből vállalhatatlanul nagy kihagyott helyzet és egy bombaformában lévő Jesus Fernandeznek sikerült 3 gólt pofozni. Zidane múltkori médiarantje úgy látszik, hogy hatott a csapatra, méghozzá nem is rosszul (pedig fel voltam készülve egy gifes összefoglalóra).

Pozitívum továbbá a kreativitás visszatérése a pályára. Marci a szezonban talán ma játszott a legjobban, és a másik oldalon Carvajal is sokat tett hozzá az elfutásokkal. A széleken való játéknak kedvezett a Villarreal védekezése, akik valami furcsa oknál fogva gyakran hagytak hatalmas lyukakat a védelem szélein, segíve ezzel szar formában lévő bekkjeink felzárkóztatását.

Ezt a védekezést persze a szélsőink is szerették. Lucasnak jó meccse volt, volt értelme néhány biciklijének, és jól futott be az üres területekre. Brahim ismét a csapat egyik fénypontja volt, baromi tehetséges a gyerek. Egy kölcsönben, rendszeresen játszva töltött szezon jót tenne neki, mert Hazard és Vini mögött nem sok ideje lenne, de hosszú távon egészen kiváló focista lehet belőle.

Mariano is jó napot fogott ki. A passzjátéka ma sem volt valami erős, de lőtt két gólt, agresszív volt letámadás során és jól mozgott üres helyekre. Casemiro nem volt látványos, volt egy gólt eredményező hibája, de a feladatát ellátta. Fede és Kroos jól szabtak fazont a csapat játékának, előbbi pedig egy zseniális passzal készítette elő csapata harmadik gólját. Vallejo ma is megbízható volt, komolyabb hiba nélkül, a gólja pedig felszabadította az egész szezonos szenvedéséből.

Pozitívum még, hogy látványosan rossz meccse senkinek sem volt. Úgyhogy nem is írok negatívumokat, hadd örüljünk végre egy meccsnek.

Összegzés

Végre volt értelme végignézni egy Real Madrid meccset Zidane második regnálása alatt. Motiváció, csapatjáték és kreativitás szikráit fedezhettük fel a csapaton, ami minden szurkolónak jól jött a Rayo elleni ‘insert random trágár szó’ után. Reméljük kitart minimum ez a színvonal a hátralévő két meccsen is. Hala Madrid!

Videjó:

Oszd meg a posztot, ha tetszett!