Vállalható vereség (Leganes – Real Madrid összefoglaló)

Leganes - Real Madrid összefoglaló nyitókép

3-0-ra nyert a Real a Bernabéuban, ma a Leganes stadionjában a visszavágó. Összefoglalunk.

Kezdjük azzal, hogy Solari megint érdekes kezdőt álmodott fel a gyepre:

Leganes - Real Madrid összefoglaló kezdő

Navas – Odriozola, Varane, Nacho, Reguilón – Casemiro, Valverde – Lucas, Isco, Marcelo – Vinicius

Alapvetően nem rossz, hogy fiatalok és rutinosabbak együtt vannak a pályán, viszont Varane és Marcelo esetében minden egyes percet meg kéne ragadni, amikor pihenhetnek.

Első félidő

Az első tíz percben többnyire a középső harmadban folyik a játék. A hazai csapat egy-két alkalommal, a Real maximum egyszer jutott el az ellenfél kapuja közelébe.

Egyelőre kedvenceink inkább tördelni próbálják a játékot, nem mutatják tudatos támadásépítési célok jeleit. 3-0-nál ez talán megbocsátható.

21. perc, a hazai 6-os centikkel (se) marad le egy fejesről Navastól és kapujától 4-5 méterre, szemből.

25. perc, a hazai kapus rúgja fejbe Reguilónt, az alapvonalon megy ki a labda. Nem volt veszélytelen. (Amúgy de, de jól hangzik, hogy végre történik valami madridi részről is.)

Rögtön az ellentámadásból szögletig jut az ellenfél, amiből végül éppen kapufa mellé fejel Merino, szerencsére a rossz oldalára.

Isco ront el a 30. percben egy ziccert, hogy aztán az ellentámadásból Braithwaite megszerezze a vezetést a hazaiaknak. Marcelo mellől a beadás, az első fejes a kapufáról visszajön. A kipattanó Merinóé, akinek lövését még bravúrral Bodrira tolja Navas, onnan azonban a dán csatár elé pattan, aki üres kapura nem hibázik.

Kezd meleg lenni az a bizonyos pite…

Ami szomorú, hogy a csapat ezután sem kapcsol rá. Ugyanúgy átadja a területet az ellenfélnek, de a védekezés nem a Real erőssége. Ez meg is mutatkozik egy-két hazai próbálkozásban.

Félidő, és maradjunk annyiban, hogy az 1-0 ránk nézve hízelgő.

Leganes - Real Madrid összefoglaló Marcelo

Második félidő

Életjelet ad magáról Solari, a szünetben ugyanis Ceballos érkezik Reguilón helyett. Ezzel Marcelo kapja vissza szokásos pozícióját, Vinicius tolódik kicsit balra, Isco kerül hamis kilences-szerű pozícióba.

Rossz nézni, ahogy Casemiro kergeti a labdát, mint macska a lézerpöttyöt.

A támadópotenciál a Realnál 0. Ha lehetne, negatív számot írnék, mert még fejlődni kéne ahhoz, hogy 0 lehessen.

Fura belegondolni, hogy egy-két éve hasonló meccseken az volt a kérdés, hogy ki éri el előbb a saját mesterhármasát. Most pedig az, hogy meg tudjuk-e tartani az előnyt.

A játékrész első negyedórája elrepül érdemi esemény nélkül.

A 68. percben Iscót váltja Cristo. Biztos elfáradt a görbelábú a sok játékperctől. Oh, wait…

69. perc: Odriozola ment nagyot veszélyes helyzetben. A fiatal jobbhátvédünkre nem lehet panasz ma sem.

72. perc: Ceballost rakja ki Recio az oldalvonalon túlra a meccs első sárgájáért cserébe. (Igen, ennyire nem történik semmi.)

82. perc: Vinicius is kap egy sárgát. Ő ma inkább lelkes, mint jó.

84. perc: kezezésgyanús eset után fejes középre, Navas védi. Egy percre rá ziccert lőnek fölé. Maradjunk annyiban, hogy ha kicsit pontosabbak ma, akkor veszélyben lett volna a továbbjutás.

90. perc: Casemiro indítása után Vinicius nyer futóversenyt a bal oldalon, középre adását Brahim löbbölné el a kapus mellett. Cuellar azonban pont annyira ér bele, hogy kapufa legyen.

93. perc: Navas véd nagyot.

94. perc: Navas véd nagyot. Meg még egyet.

De itt vége, és ezzel 3-1-es összesítéssel továbbjut a Real a negyeddöntőbe.

Leganes - Real Madrid összefoglaló Vinicius

Összegzés

Ha csak az eredményt nézzük, ez egy vállalható vereség az első meccs figyelembe vételével. Viszont a mutatott játékra nem lehet büszke sem az edző, sem a játékosok.

Egy Real Madridhoz nem illik az, hogy egy középcsapat ellen töri a fenekét a háló.

Nem is nagyon érdemes tovább nyújtani ezt, tekintsünk előre, hiszen szombaton rangadó: a Bernabéuba látogat a pontazonossággal álló Sevilla. Egy esetleges győzelem esetén az ölünkbe pottyanna a szezon előtt realitásnak gondolt(?) 3. hely.

Pénteken jelentkezünk a beharangozóval, addig is jó csicsergést a kommentek között.

Hala Madrid!

Összefoglaló:

Oszd meg a posztot, ha tetszett!