Új év, új remények – avagy Villarreal – Real Madrid

Villarreal - Real Madrid LaLiga Beharangozó

Az új év mindig jó alkalmat kínál, hogy mérleget készítsünk az előző évről. Ugyanakkor az új célok is felszínre buknak. Az emberek ilyenkor már-már sportot űznek belőle, hogy az évkezdetre teszik a változás kezdetét is, hiszen hangzatos, hogy január 1-től nekiállok. A célok nagy része egyszerű kívánság: “egészségesen étkezek és lefogyok”, vagy fel lehet építeni a “kevesebbet csinálok abból és többet ebből” jelleg köré. Persze ezek rendre hamar kikopnak ahogy a kezdeti lelkesedés alábbhagy. Mindazonáltal, ez jó alkalom, hogy a Real Madrid kapcsán is leüljünk, és átgondoljuk a tavalyi évet és az idei célokat. Szigorúan a 2018-as naptári évet tekintve, még mindig sikeresnek mondhatjuk kedvenceinket, mivel egy BL- és egy Klub-vb serleg csak bekerült a vitrinbe, de a korábbi években lappangó problémák végre felszínre törtek, ezért az ősz igencsak keserű szájízt hagyott. Most azonban, tiszta lappal indulva javíthatunk. Első ellenfelünk pedig, nem más, mint a Villarreal csapata. 2019 első beharangozója következik. 

Edzőcsere a vendéglátónknál

Mindkét csapat edzője beszélt a jó évkezdetről és az első meccs fontosságáról, de különösen igaz ez a Villarrealra, akik olyannyira kátyúba kerültek, hogy 15 ponttal a 18. helyen, azaz kiesőjelölt pozícióban vannak. Igaz, egy meccsel kevesebbet játszottak, de ennek ellenére hatalmas a kontraszt tekintve, hogy előző szezonban az 5. helyen végeztek, és csoportgyőzelemmel jelenleg is versenyben vannak az Európa Ligában (a Sportinggal fognak találkozni majd februárban). Éppen ezért hozzánk hasonlóan náluk is szezon közben történt edzőváltás, bár nekik frissebb a történet, mert csupán december 10-én váltotta Luis Garcia Javi Calleját. 

Villarreal - Real Madrid LaLiga Beharangozó

Az új edzővel mindeddig két meccset teljesítettek, egy 2-0-s győzelem a Szpartak Moszkva ellen és egy 2-2-s döntetlen a Huesca vendégeként. Most azonban egy győzelemmel két helyet ugranának előre, azaz kikerülnének a veszélyzónából – legalábbis egy időre. Éppen ezért tempós, izgalmas összecsapásra lehet számítani. 

További tudnivalók a Villarrealról

A Villarreal alapvetően nem áll rossz erőkből és a Királyi Gárdával kifejezetten nehéz mérkőzéseket vívnak. Ha visszanézünk a 2018-as (naptári) évre, akkor rábukkanhatunk egy januári 0-1-es győzelemre a Bernabeuban, és egy májusi 2-2-es döntetlenre. Utóbbi már az El Madrigalban volt, tehát ez alapján sem lesz sétagalopp a mai mérkőzés a habfehérek számára. 

A formációjuk 4-4-2, ha marad az előző két meccsen is látott szisztéma. A legveszélyesebb játékosaik pedig két csatáruk, Gerard Moreno és Carlos Bacca, de a fiatal szélsőre, Samuel Chukwuezére is érdemes lesz figyelni. 

Királyi Gárda 

A Real Madrid kapcsán jelenleg az érkezők és távozók kérdése a legforróbb téma, lévén, hogy átigazolási időszak van. Ráadásul erősen rászorul a keret a változásra, az új impulzusokra, ezért releváns is a lehetőségekről beszélni. Habár az igazi jövés-menésre mindenképp nyárig kell várni. Sőt, szerintem igazán nagy névre sem szabad áhítozni a téli ablak során, mivel csekély a valószínűsége, hogy bárki betoppanna. Ellenben távozók terén már akadhat nagy név. Isco ugyanis esélyes, hogy továbbáll (és persze Navas is könnyen távozhat), ami bár érhető, de szomorú is, hiszen az elmúlt években mindig helytállt, és fontos eleme volt a csapatnak több edző alatt is. Azonban Solari nem az az edző még, aki meg tudná oldani a problémát. 

Villarreal - Real Madrid LaLiga Beharangozó

Szóval érdemes körbenézni a piacon, hogy kit lehet elhozni már most. Szerintetek ki(k) fog(nak) érkezni és távozni januárban? (Ha egyáltalán lesz ilyen.)

Emellett szintén releváns téma a sérülteké, mivel Mariano mellé a betegszobába Llorente egészen frissen csatlakozott. Sajnálatosan 2 hetet biztosan ki fog hagyni, ami a zsúfolt januári menetrendben nem túl szerencsés, de legalább Casemiro visszatérhet a jól megérdemelt posztjára. Egy biztos pont van a Tippeldében, hacsak nem lesz egy váratlan húzás Solari részéről, és igazi vkp nélkül fog felállni.

Villarreal - Real Madrid LaLiga Beharangozó

Ami pedig az új évi célokat, kívánságokat illeti, a magam részéről elégedett lennék, ha a szezon második felében ismét érdekes lenne a csapat játéka. A realitás persze az, hogy igazán új impulzusokra nyárig várni kell. Ti, mit gondoltok? Lesz 2019-ben is tavaszi hadjárat? 

Kezdés: 21:30

TV: szokás szerint a Spíler 2.

Tippelni pedig este 8-ig lehet (link itt).

Oszd meg a posztot, ha tetszett!