Klubvilágbajnokság Összefoglaló Raulitás  

Benyargaltunk a döntőbe (Real Madrid – Kashima Antlers)

Könnyed edzéssel jutott be a Real Madrid a klub VB döntőjébe, ahol a házigazda Al-Ain lesz az ellenfél. A kérésnek megfelelően alakult elődöntőről a következő sorokon olvashattok.

A meccs

A japán csapat elleni klub VB meccsen Solari a Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Modric, Llorrente, Kroos, Lucas – Benzema, Bale kezdőnek szavazott bizalmat. Két perc sem telt el, és máris veszélyeztetett a Kashima, amit Kurta védett. A 8. percben Marci lőtte be a védelem mögé a labdát Lónak, de az egyik védő tisztázni tudott előle. A 26. percben Benzema gurította a kapus ölébe 18-ról. Egy perc múlva a japán védelem bénázása által Bélus került helyzetbe, de az esernyőcsel után a védőbe küldte a bogyeszt. Pár perc múlva Kroos lőtte rá a kapusnak 25-ről. A 44. percben újból Marci és a Paci voltak a főszereplők: Marci nagyszerűen emelte be a labdát a védelem mögé, ahonnan  Bélus a kapufa segítségével talált be, 1-0. A második félidő negyedik percében egy beadásból Benz veszélyeztetett, de egy védő tisztázott a gólvonal előtt. 53.: Újabb védelmi hiba az ellenfélnél: egy rövid hazaadást csípett el a velszi mén, majd jobbal(!) az üres kapuba gurított, 2-0. Két perccel később ismét Bélus lőtt egy gólt, ismét Marci passzából, 3-0. A 60. percben aztán ment a jól megérdemelt répáért a padra az eddigi főhős, helyette Asensio próbált ezután életet lehelni madridi karrierjébe. A 66. percben Lucas vihette egy-az-egyben a kapussal, de megpróbálta átemelni, ami nem igazán sikerült. Ennek örömére Solari le is hozta Lucasitot, helyette jött Isco (!). A 74. percben a megsérülő Asensio helyére Kázmér érkezett. A 78. percben szépítettek a japánok, amit először lesnek ítélt a bíró, de a videóbíró alapján egyértelműen benn ragadt Marci, 3-1. A 85. percben Benz lőtte el keresztbe a labdát a kapu előtt. A meccs végén befutott egy drukker Marcihoz. A heatmap szerint ő egyedül többet futott az utolsó 10 percben, mint a királyi gárda együtt. És ezzel fejeződött be a meccs érdemi része, maradt a 3-1.

Értékelés

Bale gólkirály lesz, Asensio megsérült, Kázmér visszatért. A meccs összefoglalását pedig Szirmai Gergőre bíznám.

 

Aki a teljes videót meg szeretné nézni, ide kattintson. Minden további értékelést teljesen fölöslegesnek érzek (nézzétek el, folyik orrom, köhögök meg lázas vagyok, így a meccset is annak éreztem), így egy videós összefoglaló következzen a meccs legfontosabb eseményeiről:

 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!