Real Madrid - Al-Ain nyitókép
Beharangozó Klubvilágbajnokság ReAlantos  

Feladatunk vala indulni a győzelemért (Real Madrid – Al-Ain beharangozó)

Öt éven belül negyedszer ülhet fel a Klubvilágbajnokság trónjára a Galaktikus Gárda, ehhez a döntőben a hazai csapatot kell elkalapálnia. A következő meccsen tehát Real Madrid – Al-Ain párharcot láthatunk.

Naivan azt gondoltam ötödik éve negyedszer: ezt a kamu-kupát arra is lehetne használni, hogy a fiataljaink játszhassanak. Úgy tűnik azonban, hogy ebben a sorozatban még véletlenül sem juthatnak szóhoz az amúgy mellőzöttek.

Miután az elődöntőben a két éve döntős Kashima csapatán átgaloppoztunk, a fináléban a hazai csapat, az Emírségek-beli Al-Ain vár kedvenceinkre. Mit is kell tudni róluk?

Real Madrid – Al-Ain: az ellenfél

Real Madrid - Al-Ain Al-Ain
Mosolygós arcok – ők már így is túlteljesítették az elvárásokat

Először is: ne tévesszen meg senkit, hogy a hazai csapat vendégként van feltüntetve. Az ilyen tornákon ez rendszeresen előfordul, én ennek ellenére is hazai csapatnak fogom hívni őket.

Részükről már az is bravúr, hogy idáig jutottak, hiszen az elődöntőjükben a párharc toronymagasan favoritjának kikiáltott argentin River Plate-et búcsúztatták.

Keretüket többnyire hazai futballisták alkotják, a hét légiósból is csak Marcus Berg neve csenghet ismerősen. Ő is túl van már a zenitjén, így nemzetközileg jegyzett játékosokkal alig büszkélkedhetnek.

Bevallom, az elődöntőt nem láttam (sem az övékét, sem a mienkét), de úgy gondolom, hogy nem szabadna gondot jelentsen a serleg elhódítása ellenük.

Real Madrid – Al-Ain: habfehér kedvenceink

Kérdés, hogy marad-e Marcos a kezdőben, vagy visszajön a Tank

Szóval, mint azt már korábban említettem, ne nagyon számítsunk ritkábban látott nevekre. Sőt, még akár Casemiro is visszatérhet a középpályára.

Solarinak jól jöhet a kupagyőzelem, főleg most, hogy Mourinhót pletykálgatják a kispadra (update: szerencsére ezt azóta több fronton is cáfolták). Így gyanúm szerint még kevésbé fog kockáztatni.

Én azt várom ettől a döntőtől, hogy megnyerjük a kupát. Nincsenek elvárásaim a szép játékot vagy a keret használatát illetően. Nincs semmi más elvárásom, csak kerüljön a serleg a vitrinbe, hogy ne maradjunk kupa nélkül a szezonban.

Real Madrid – Al-Ain: a mérkőzés

Aki nézni szeretné a találkozót, az az általunk legtöbbször javasolt streamelés mellett most az M4 produkcióját is élvezheti. A meccs magyar idő szerint 17:30-kor kezdődik.

Aki csak teheti, nézze, mert a fiúknak szüksége van a szurkolásra. Talán az elmúlt öt évben most a leginkább.

Hala Madrid!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!