Beharangozó La Liga Raulitás  

Verses beharangozó

Holnap, azaz szombaton újra leülhetünk 90 percre csodálni a fehér balettet. A hétközi csörte alatt pihenhetett a gálakezdő nagyobbik része, így újult erővel vághatnak neki a bajnoki negyedik helyért folyó küzdelemnek.

Csapatunk játékát és problémáit már annyian és annyiféleképpen megírtuk itt a blogon posztban, illetve a kommentek között, hogy nincs értelme ismételnem magam és másokat. Főleg, hogy legutóbb ezt Sultan remekül összefoglalta. (Ha nem olvastad, katt ide!) Helyette íme egy verses összefoglalás a szezonról. A Móra Ferenc B-középtől ezúton kérek elnézést, hogy átírtam a költő egyik legismertebb versét.

A Zinedine cipője

Vége van a nyárnak,
Hűvös szelek járnak,
Nagy bánata van
a királyi gárdának

Szeretné belőni
Ő is gólra törni,
De csatárt az árva
sehol se tud venni.

Kapkod Bélhez-Márkhoz,
Szalad a Lucashoz,
A városban lakó
Karim nevű sráchoz.

Azt mondja balga,
Nem ér ő most arra,
Mert ő az energiát
A kurvákba fojtja.

Szőkének, barnának,
Mindenféle lánynak,
Ha, ha, ha, nem ilyen
Zinedine Zidánnak.

Szőke is, barna is,
Búbosbanka is
Terhes lett azóta
A szomszéd lánya is.

Csak a Zinedine-nek
Szomorú az ének,
Nincsen gólgyárosa
Máig se szegénynek.

Keresi, kutatja,
Néz Céről gallra,
’’Folytatjuk! Folytatjuk!’’
Egyre csak azt hajtja.

A képen látható madarak a cinegék. Aki több cinegés képet szeretne találni, angolul keressen rá a ‘tits’ szóra, hisz ez a cinege többes száma angolul.

Foglalkozzunk az ellenféllel inkább, hiszen náluk is pörög az élet. A bajnokságban jelenleg hatodik helyen álló sárga tengeralattjáró fedőnevű gárda négy pontra áll mögöttünk a tabellán, szóval közvetlen rivális a negyedik helyért folytatott küzdelemben. Legjobb (támadó) játékosuk azonban feltehetőleg elhagyja a sárgákat, hogy Kínába igazoljon a Pekingi Gouanhoz. A hírek szerint 40 milliót kasszíroz Bakambuért a submarino, amivel két és fél év alatt megötszörözi az árát a kongói csatár. Eddig 9 gólnál tart a bajnoki szezonban, ami különösen szép, hiszen pontosan négy és félszer annyi, mint amit A Világ Legjobb Kilencese fel tud mutatni eme sorozatban. Mellette Bacca, Sansone és Ünal járnak egy gól felett a csapatból, közülük az olasz vádlisérülés miatt nem játszik. A csapat motorja a gyémántban (a Barca ellen laposan) felálló, leggyakrabban Trigueros, Fornals, Castillejo, Rodri összetételű középpálya. A védelem a Mario Gaspar, Ruiz, Álvaro Gonzalez, Jaume Costa összetételben kerül pályára, azonban Ruiz és az első számú cserehátvéd, Semedo sem játszik a meccsen. Eddigi 21 bekapott góljuk alapján bízhatnánk a sokgólos meccsben, lehet, hogy nem is tévedünk majd akkorát.

Bakambu az Astana elleni meccsen hívta fel a figyelmet a líbiai rabszolgakereskedelemre, csatlakozva többek között Pogbához és Kondogbiához ebben.

A sajtótájékoztatón a mester megerősítette, hogy Karim nem játszik, azonban rajta és a kapitányon kívül mindenki a rendelkezésére áll, így tervezzük bevezetni a Tippeldébe a ’Milyen üdítőt vett Marcos és Ceballos a szünetben a büfében?’ kérdést. Ezen kívül megtudhattuk, hogy Ronaldo boldog, mindenki fontos, és hogy mindenki indokolatlanul negatív. Ennek fényében kívánom nektek, hogy legyetek olyan boldogok meccs után, mint Cé, és ne aggodalmaskodjatok, mert majd lesz jobb is! A meccs alatt találkozunk a kommenteknél. (14:45-ig tippelhettek 16:15-kor lesz a meccs a  Sport1-en) Hala Madrid!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!