Milyen nap van ma? #2

Ma bizony ismét egy olyan nap van, amikor a Real Madrid szurkolói lehajtott fejjel indultak suliba, vagy munkába, kerülték barcás ismerőseik tekintetét, mert vasárnap megint esett egy kis csorba a csapat becsületén, és ezt bizony a szurkolók jó része – ugyanúgy, mint a nagy győzelmeket -, egy kicsit magáénak is érzi. Együtt sírunk, és együtt nevetünk, mint az ulti kontrában, csak sajnos mostanában kevés az ok a nevetésre. Arra, hogy milyen nap is van ma, még további válasz-alternatívákat is kínálok az összefoglalóban.

Először is, ha kissé drasztikus felütést választanék, nyugodtan mellékelhetem változatlan formában a beharangozóban elsütött grafikát.

Csak most kissé más megközelítésben kapna szerepet. A rajzfilm figurák játékosokból szurkolókká alakulnának, és tekintetüket Vigóból hazafelé Madrid felé fordítanák. Na, ez pont az a véglet egyébként, mely egy magunkfajta drukker fejében nem fordulhat meg. Amikor nem megy a csapatnak, akkor kell a legnagyobb támogatás. Amikor Törőcsikék nyertek, és a szurkolókkal indult a kocsmatúra, a jó pár kört a futballisták álltak, viszont amikor veszített a Dózsa, gyakran szurkolók próbálták felvidítani egy-két körrel a focistákat. Most van csak igazán szüksége a klubnak a szurkolókra! De mint tudjuk, ez nem így működik. Íme a Real hivatalos Facebook oldalának bejegyzése 40 perccel a meccs vége után:

Dráma van.  S, hogy a sort folytassam, olyan nap is van ma, amikor velünk együtt – engedtessék meg ez a nagyképű párhuzam -, a világ több sportsajtó-orgánumában is elkezdenek komolyan foglalkozni azzal, hogy mikor kap Zidane útilaput a talpa alá, és, hogy ki lehet az utódja. Immáron nincs mese, a Ligában 17 meccsből csak 9-et nyert meg a csapat, 8-szor pontot vesztett. Ez nem méltó a királyi gárdához!

A beharangozó-beli felvetésemből, hogy el kell engedni a Ligát, és a fiatalokat játszatni, beépíteni, csak az első fele valósult meg. Aki még most is hisz abban, hogy a Real megnyerheti a bajnokságot, az ne nagyon jelentkezzen online fogadóirodákhoz kockázatelemzőnek. Most már arra lenne szükségünk, hogy a Barca, mely még veretlen a bajnokságban, minimum 8-9 meccsen pontot veszítsen a hátralévő fordulókban – mi pedig ne veszítsünk egyet sem. Ugye, értitek.

A jelenlegi feladat, hogy a klub megállítsa ezt a negatív spirált, és előkészüljön a következő szezonra! Már ezeket kell „követelni”, elvárni, nem a csodát remélni a tavaszra.

Már zsong a fejem a nemzetközi sajtó feldolgozásától, minden túlzás nélkül, közel 20 anyagon rágtam át magam. Nagyon büszke vagyok magunkra, mert megint azt látom, hogy azok a vonatkozások kezdenek általánosan megjelenni, amiket mi már hetek óta rágunk és forgatunk a szánkban. Se lenyelni, se kiköpni nem tudjuk már. Pedig régen elment az íze, mint a másfél napos Donald rágónak.

Zidane

Meg kell neki köszönni a 8 trófeát, de ideje azok árnyékából kilépni, és szembenézni a valósággal. A jelenlegi helyzetet nem képes kezelni. Azt valószínűsítem, akármi lesz a PSG ellen, megmaradhat a csapat élén a szezon végéig, ennyi már valószínűleg jár neki. Ezen az változtathatna, ha lejjebb csúsznánk a Liga 4. helyéről. Akkor el tudom képzelni, hogy tűzoltásba kezd Perez. Nem hiszem, hogy bármi olyan megoldás szóba jöhet, hogy maradjon pl. másodedző a csapatnál, vagy motivátor, vagy bármi. Mennie kell. A kérdés az, mekkora károkat szenved el a megítélése, lesz-e bármilyen más pozíció számára a klubnál. Ha erre most kell válaszolnom, itt is nemet mondok!

Ha meg kellene a legfőbb okát nevezni annak, hogy mi Zidane bukásának az oka, az első helyre kell tennünk a tényt, hogy képtelen a senior játékosok helyzetét szakmailag kezelni. Elsősorban Ronaldóra és Benzemára gondolok. A múlt szezon atyáskodása, vagy „nagy testvér” szerepköre túlhaladott lett az idén. Ezúttal egy motivációjában megfogyott, kissé jóllakott gárdát kellene menedzselnie, miközben helyesen ítéli meg Ronaldo és Benzema szerepét és lehetőségeit. Ez pontosan ugyanaz a folyamat, melyben a fiatalok beépítésével kellene haladnia. És félreértés ne essék, sokan megint felhozták, hogy Ceballos megint kimaradt a keretből. Ebben az esetben ez nem hiba. Kroos, Modric, Case és Isco cseréjeként ott emeli a kezét Asensio, Vazquez és Kovacic, minek üljön a padon még Ceballos is, aki ezek mellett nem fog szerepet kapni. Cebának egy Las Palmas ellen kellene 90 percet kapnia, miközben Kroos végigjátsza a meccset, Modric 60 percet robotol, és Case helyén Kovacic is kap 30 percet. Képtelen vagyok megérteni, hogy ezt Zidane miért nem érzi így. Égész élete a futball körül zajlott, amit Zidane nem látott, az nem is történt meg. Egyszerűen tudnia kell! Lehet, hogy tényleg a marketingesek írják a forgatókönyvet? De nem az ő karrierjük fog zátonyra futni, hanem Zidane-é.

Ronaldo

Nagyjából egy nappal a meccs után már higgadtan lehet elemezni a szerepét, de így sincsenek pozitívabb gondolataim róla. Ennek legfőbb oka, hogy már nem várok tőle semmit. Tavaly az volt a csoda, hogy egy harmatos első fél-szezon után, amikor nagyon kellett, még oda tudta magát tenni. Meg is kapta érte élete utolsó Aranylabdáját. De azt képtelen vagyok elfogadni, hogy gyakorlatilag rámegy a Real szezonja arra, hogy ő a bíróval lökdösődik, hogy köré épül az egész csapat, hogy – teljesen nyilvánvalóan – beleszól keretet érintő kérdésekbe, és közben azt teszi le a pályára, amit vasárnap is láthattunk. Ha valaki szeretné feleleveníteni, alább látható Ronaldo Celta elleni összes megmozdulása. Nem lesz hosszú. De legalább gyötrelmes.

Számomra a legfájdalmasabb jelenet nincs itt. 47. perc: Achraf megiramodik a jobbszélen, adja Cének, majd fut tovább nagyon ígéretes szituációban, Cé odanéz, nem teszi vissza a kiugró futónak, hanem befelé fordul és ad egy közönyös, fáradt, semmitmondó passzt csínbe, akárkinek. Ebben benne van az egész látásmódja, a hozzáállása a csapattársaihoz, az egója, benne van egy jó adag rossz, amit sosem szerettünk Ronaldóban. Benne van a kettős mérce, amit úgy utálok!

Tudjátok, nekem sosem volt a kedvencem. Sosem rejtettem véka alá a véleményem. Nekem mindig a Gutik, Redondók, és Modricok voltak az elsőszámú favoritok a csapatban. De ez legyen az én bajom! Sajnos a saját, végtelenül szubjektív látásmódomban Ronaldóból ezekben a hetekben csak a visszataszító elemek maradtak láthatók. Ronaldo egy gyilkos gólgép volt, és amíg rekordokat döntögetett, és 50-60 gólokat hozott egy szezonban, elnéztük neki a lelátóra, vagy a sorfalba b.szott labdákat, elnéztük neki, hogy iszonyat önző módon játszik, hogy mindent ő vállal el, hogy minden passzal őt kell keresni. Elnéztük neki a hisztiket, hogy „Ronaldo szomorú Madridban” szalagcímek jöttek a szerződéshosszabbítása előtt a sajtóban, belefért, hogy olyanokat nyilatkozik, amitől feláll az az ember hátán a toll. Beletörődtünk, hogy akkora az arca, hogy külön Face  (érted face)bookot kellene neki fejleszteni. Azt gondoltam, hogy majd tanul, érik, változik. De nem. Pedig mennyit mentegettük a CR vs. Messi vitákban előtérbe nyomva a pozitív tulajdonságait. Már nem tudom, hogy megérdemelte-e. Mert eközben ő csak magával törődött, a csillagászati gázsival, a következő Aventadorral, a hajzselével és az imidzsével. Szerintem magasból szarik a Real tradícióira, a klubra, az értékekre. Azért van a Real Madridban, mert ez a gazdasági társaság képes maximalizálni azt a profit tömeget, melyet ő elvár.

Na, most ott van az óriási probléma, hogy a fizikai leépülést nem lehet megfordítani, a gólok már nem jönnek, a sebessége megkopott. Egy az egyben már nem mennek a cselek, már nem tudja egy ütemmel a védő előtt ellőni. És emellett megmaradt minden, amit negatívumként felsoroltam, de az edző továbbra is odaadja neki a játékperceket, valaki más kárára. „Mindenki” látja, hogy nem megy neki, és a gólok hiányában már egyre többen beszélnek a csapattársak kioktatásáról, a mutogatásról, a lesen sétálgatásról, a le nem tett passzokról, a kihagyott helyzetekről, a lelketlen játékról, a mínusz egy emberről. De erre ő a legnagyobb sajtónyilvánosságot az Aranylabda díjátadón arra használja ki, hogy kijelentse, ő minden idők legjobb labdarúgója. Hát, barátom (bár úgysem olvasod, és nyilván szarnál rá), de nálam itt vesztetted el a maradék megbecsülést is. Ez a fajta torz énkép, már nem tud a Real Madrid hasznára lenni. Ebből már nem lehet építkezni.

Ideje van az egyenes beszédnek. Sajnos eljutottam oda, hogy a Celta ellen döntetlent tippeltem, mert most azokat az eredményeket tartom „hasznosnak”, melyek a komoly változás irányába segítik a csapatot. Sosem szurkoltam jobban a csapatnak mint most, mert mindig a lehető legjobbat kívánom a szeretett klubomnak. Ezzel együtt három embert nem szeretnék a Real első csapatánál látni a következő szezon startjánál. Ronaldót, Benzemát és Zidane-t. Mindhármuknak meg kell kapniuk a klub történelmében a nekik járó kis vitrint, hálásnak kell lennünk azért, amit a Real Madridért tettek, de itt a vége. Ennyi volt. Építkezni kell újra!

Végezetül hadd legyek továbbra is rendhagyó, abban a tekintetben, hogy a Celta elleni találkozóról volt a legkevesebb szó, azoknak, akik még abban bíznak, hogy majd a BL-ben megmutatjuk, mert évek óta az a mi terepünk, álljon itt a PSG hétvégi kupameccsének összefoglalója. Kérlek kölönös figyelemmel tekintsetek a sztárok „önzőségére”, és egymáshoz való viszonyára, nem kissé a passzok tekintetében.

A komment szekció élharcosainak feldobok néhány témát, amiről még szólhatott volna ez a poszt:

A Ligában a kapott gólok 40%-a jött Marcelo helyén.

A Marca szerint a teljes 16 pont hátrány számonkérhető a szélső hátvédjeinken.

Zidane újra lenyilatkozta, hogy pont így megyünk tovább, a munkát folytatni kell!

Butrageno szerint még nincs veszve a Liga. (Na jó, ezt csak viccből hagytam itt, de tényleg ezt mondta.)

Ha csak az első félidőket nézzük, vezetnénk a bajnokságot. Akkor mégis vannak fizikai problémáink is? (Vesd össze azzal, hogy tavaly a végén csináltunk ki mindenkit!)

A France Football Zinedine Zidane-t választotta az év edzőjének.

Bale 10. duplája volt ez a Realban.

Iscónak van a legtöbb gólpassza a szezonban (nálunk).

Keylor Navas 20 tizenegyesből 11-et kivédett a Real Madridban.

Felmerült, hogy vissza kellene hozni az épp munkanélküli Ancelottit, mert most meg ő kellene az öltözőbe.

Ha a végén Lucas Vazquez 7 méterről belövi, most minden cikk másról szólna.

Végezetül leszögezném, nem a Madrid ellen, hanem a Madridért kesergek, de minden meccset megnézek továbbra is, HALA MADRID!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • ReAlantos

  Remek lett, Sultan!

  Benne van minden, aminek benne kell lennie. Én nagyon örülnék most Ancelottinak, még ha ezzel a fiatalok összes lehetőségét el is vágnák ott azonnal.

  • Sragi

   Carlo nem jön vissza.
   Perez kuldhetne neki 200 kurvat se jönne… Meg is ertem amúgy.

   • ReAlantos

    Valószínű, hogy nem, de ettől még örülnék neki.:D

    • Sragi

     Én is, de ez egyértelmű 😀

   • ZeRo

    200 kurva után az ágyból nem kelne fel, nemhogy jöjjön Madridba edzősködni. Az is felérne már egy csodával, ha nem szárad ki. 😀

 • LeeTaiPo

  Jó lett!
  Átérzem az elkeseredettséget, én gondolkozom azon, hogy érdemes-e meccset nézni.
  Ami nekem furcsa: nincsenek statisztikusok, elemzők a csapat körül? Nincs senki, akinek a fent írtak feltűnnének? Nincs, aki már meccs közben kielemzi a szituációkat, hogy lehessen reagálni?
  Valahogy a mindenféle stáb hiányzik a csapat körül. Mintha lenne a magányos edző, meg a játékosok. A világ egyik legnagyobb klubjánál.

 • dracox

  Durva ez a PSG önzetlen passzolgatás.. Ezek úgy lefocizzák a Real-t, hogy nézni is szenvedés lesz.

  • ZeRo

   Szenvedés? Végre látunk egy jó Real meccset, igaz, hogy nem miattunk lesz jó, de legalább látunk egy kis focit.

 • jani bátyó

  Grat sultan !!!

 • “Nekem mindig a Gutik, Redondók, és Modricok voltak az elsőszámú favoritok a csapatban.” – jajj, mennyire együttérzek. 🙂

  Ronaldóval kapcsolatban is teljesen egyetértek, a PSG-s videót pedig nem vagyok hajlandó megnézni, mert nem szeretnék sírva lefeküdni aludni.

  Az elkeseredettségben is osztozom, igaz, én még mindig bízom abban, hogy valami megváltozhat, mert k*rvára naív vagyok. Na mindegy is.

 • Sragi

  Ez de nagyon adja Sultan.Tenyleg a rendhagyó rá a legjobb szó. A klub mostani helyzete is rendhagyó. Régóta nem láttam ekkora gödörben a csapatot. Te is kifejtetted és a többiek is, hogy mik lehetnek az esetleges megoldások a jelen szituációban.
  Kemény dolgok ezek de meg kell lépni majd.
  A legfontosabbat is leirtad nincs olyan, hogy valaki a klub felett álljon, legyen az játékos vagy akár edző, klub ikon.

 • ofrnkie

  tényleg nagyon jól sikerült az összefoglaló.
  “A Marca szerint a teljes 16 pont hátrány számonkérhető a szélső hátvédjeinken.” – szerintem ez nem meglepő, és nem is lenne önmagában probléma, mert amit játszunk, annak tavaly is a kontrák tudtak betenni, csak most ugye nem lövünk elég gólt. Mivel nincsenek támadó szélső középpályások, úgy a csatárokra nagyobb felelősség hárul, melyet minden bizonnyal nem tudnak vállalni.
  Jól megírtad a ZZ és a CR-témát is, ahhoz csak a szokásos dolgokat fűzhetném hozzá.

 • Raulitás

  Fasza lett az összefoglaló, grat!
  Múlt pénteken valaki a világban: Előbb esik a Szaharában hó, mint hogy pontot veszitsunk a Celta ellen. Univerzum: https://444.hu/2018/01/08/havazott-a-szaharaban

 • Jose

  99%ban tökéletes. Csak ebbe kötök bele:
  “Ha a végén Lucas Vazquez 7 méterről belövi, most minden cikk másról szólna.”

  Nem minden cikk. A miénk akkor is igy nezne ki, bárki is írta volna az összefoglalót. Max lenne 4 sor elismerő mondattal tele. 😃

  • mikike

   Pont ezen gondolkoztam. Bale pöcköl kettőt nem akar atom gólt rúgni. Váckez meg egy méterről bomba gólt akar rúgni. De olyan erővel, hogy nem tudja irányítani és belembombázza a kapusba.
   Ettől szebb illusztráció nincs is rá melyik játékos van fejben ott és melyik van szétesve.
   Vazquez olyan mintha kicserélték volna… Meccsek óta egy épkézláb megmozdulása nincs.

   Mivel nem nagyon volt értelmes játék kicsit figyelgettem a játékosok egymáshoz való viszonyát.
   Isco továbbra sem passzol Ronaldonak ha van más opció. Persze CR le is ba….a minden egyes alkalommal az ilyenek után. Amit Isco látványos oda nem nézéssel fogad.

   Nyilván a nagy fejhez sok ész is jár. Isco tudja/látja, hogy Zidane kis szerelmének meg a csődörnek se megy, a fiatal tehetséges honfitársak meg a padra se férnek oda.

   Perezt ismerve biztos van B terve arra, ha az A sort cserélni kell nyárutón.
   De azzal nem számolt még Ő sem, ha év végén BR-nek (sörtörés :D) mennie kell akkor nem biztos, hogy kap értük némi aprónál többet.
   Őszintén egy ilyen kuka szezon után ami kinéz Ronaldonak, ki akarná leigazolni (nyilván a kínaiakokat kivéve)?

   • ReAlantos

    Simán vinné a MU, ebben biztos vagyok. Lehet, hogy nem 100-ért, hanem mondjuk “csak” 70-80-ért…

    • mikike

     Én pedig egyre kevésbé. Azért gondolom ezt, mert Mou nem hülye. Pontosan tudja, hogy ki kell szolgálni, alá kell dolgozni.
     Nem így van felépítve az MU.

     Nem jönnének az eredmények és keresztre feszítenék. Bár az is igaz, hogy nem biztos, hogy jövőre még Ő lesz az edző.

     Ha erre azt mondod, hogy Ibra, akkor én meg azt mondom, hogy mielőtt leigazolták 38 gólt rúgott a PSG-ben. Ronaldo ha így folytatja tíz alatt marad ebben a szezonban.

     • ReAlantos

      Nem kell játszatni, csak megvenni. Az az összeg a jelenlegi gazdasági helyzete mellett aprópénz a Unitednek, simán megéri nekik, mert rengeteg szurkolót szereznének vele. Szóval már csak a pályán kívül is egész jól kijönne belőle a csapat, hátha még a pályán is bekotor egy-két bogyót. Egyre inkább kezdem azt érezni, hogy ez egy win-win-win szituáció lenne.

     • mikike

      Egyetértek azzal, hogy ezért megvehetik, sőt mi el is adnánk szerintem. Csak Ronaldo részéről nem lenne ez win.
      Egy kérdésem lenne.
      Komolyan hiszed, hogy Ronaldo képes lenne úgy az Unitedhez szerződni, hogy nem elsőszámú csatár lesz. És nem lenne benne a szerződésben, hogy nem cserélhetik le stb.?
      Akkor ennyi erővel akár maradhatna a Realban, ülhetne a padon ott is.

     • ReAlantos

      Őszintén? Fogalmam sincs. De lássuk! 😀

     • mikike

      Jobban tartok attól, hogy lesz valamiféle formajavulás a csapat részéről (tudom, hogy ez furán hangzik, bár innen remélem már csak fölfelé van út) és rúg mondjuk a bajnokság végén 5-6 gólt a középcsapatoknak akiknek már biztos, hogy nem esnek ki.
      Ettől rögtön nem lesz semmi gond és vele vágunk neki a következő szezonnak. 🙁

     • Sragi

      Csak ez ne legyen. Bukjon meg Benzemaval együtt.

     • t20-puerto del sol

      ráadásul ott gyorsabban, többet is futnak…

   • Jose

    A numancia elleni meccs összefoglalójában irtam a teremfocinkrol.
    Egy szögletünk után előre vágta az ellenfél a labdát, én biztosítottam hatul. Testtel takartam a guruló labdát a támadó előtt. A labda a bal oldalunkon gurult.
    Kirontott a kapusunk, mint zrínyi a várból. Eddig ok, ezért fedeztem a labda útját, a labdát. De ez a kapus a labdát elérve szemét lehunyva belebikazott abba. Nyilván engem tálalt sípcsonton 2 méterről, nyilván olyan irányba es erővel vágódott a labda, h öngól lett. A labda elrúgása csekely 9 méterre történt a kaputól.

    Mondom a srácnak: azért fedeztem a labdát, hogy elvidd mellettünk, vagy csinálj egy lovocselt, volt helyed es időd.

    Válasz: nem vagyok en kapus!

    Ami igaz is, kenyszerkapus volt a srác, csak épp ez a szitu független a poszttól.

    A támadó akit nem engedtem a labdához rám néz es megkérdi: te, ez normális?

    Szóval… Nem, gyakran a legegyszerubb megoldások nem is léteznék az erő erejében erősen hívőknél.

    • mikike

     Én biztos leblokkoltam volna. Amikor összenéztek és értitek mindketten, hogy nem értitek…
     Értem ám mit akarsz mondai. 🙂
     De ebben az esetben tudod mi a megoldás.
     Biztos vagyok benne, hogy Peppino azonnal megtiltaná, hogy nem rúghat kapura semmilyen körülmények között :D.
     Mindig klasszikusokat idézek.
     Ne beszél spanyolul Csoki!
     Miért?
     Mert nem tudsz ba…meg.

 • ptg

  a 63. percben egy Navas kirúgásnál az utcagyerek volt legelőbb a csapatból…ez mindent elmond a taktikáról, a fegyelmezettségről, és a hozzáállásról – miközben a legtöbb helyzetet a jobbszélről indították ellenünk, vagy a bal oldali lukból jöttek a gólok. Nem Vazquezen ment el a meccs, hanem a balhátvédünk szerfelett szertelen játékfelfogásán és Navas nevetséges lecövekelésén azt az emelést felkínálva. De ezek kezelhető hibák játékosszinten – ha erre figyelne a stáb. De a stáb figyelmét valami más köti le, szerintem ebben a pillanatban mindenki a ZZ-től való függőségét elemzi és próbálja magát pozícionálni. Már írtam egyszer – ha nem is ennyire szó szerint – , de ismétlés a tudás anyukája: nem értem, miért pont ZZ lett a vezető edző/manager, mikor a kettővel(castilla) sem tudott maradandót alkotni, a keze alól senki érdemleges sem került fel… csak ezt hozta magával, meg a jó marketingjét, és hála annak a jobb sorsra érdemes csapatnak, aki most miatta vele együtt megy a süllyesztőbe, produkálta az elmúlt már majd két évet. Ez így együtt egy nagy bukás – és szégyen a vezetőségnek, hogy nem ismerték fel idejekorán a tehetetlen tehetségtelenséget a név miatt…

  • Sragi

   Azért tedd a kezed a szívedre a tavalyi BL cimvedes és Bajnoki cím után nem zavartad volna el.
   Más kérdés, hogy abban igazad nem akarta vagy nem vette észre senki azt amit mi már jó ideje felfedeztunk vele kapcsolatban. Azt hogy mennyire nem érzi a játék bizonyos szegmenseit. Cserék, csapat szintű védekezés, fiatalok beepitese stb.
   Még mindig azt mondom akkor és ott Benitez után ő volt az egyetlen elérhető opció. Igazi orosz rulett volt Perez számára. Bejott neki, most viszont már közeleg a revolver dobtárában a skuló..
   Amúgy meg Perez inditotta el ezt a fos cunamit, mikor Carlot elkuldte csak úgy..

 • Cruyffista

  Ami azt illeti, én továbbra sem tartom jó ötletnek Zidane elküldését. És azt sem az ő számlájára írnám, hogy Ronaldo és Benzema folyamatosan a kezdőben kap helyet. Tudom, elterjedt a mese, hogy a drága Flo papa megváltozott, most már érdeklik a fiatalok, a csapatépítés, saját nevelések stb., de ez igazából baromira nem így van. Ugyanúgy ő szabja meg, hogy kinek mikor kell kezdenie. Elég csak Benítez vagy Ancelotti elmúlt években tett nyilatkozataira gondolni. Ha egy Carlo Ancelottinak megmondta, hogy kit kell játszatnia, akkor majd egy Zidane-nak nem fogja? Ugyan.

  Továbbá: Nem azért nem vett nyáron klasszis csatárt a Real Madrid, mert nem volt kit, vagy mert nem érezték szükségét. Egész egyszerűen a gólokat Ronaldónak kell lőnie. Ennek az oka is egyszerű: Ez az egyetlen módja annak, hogy tartsa a lépést Messivel (hiába a gólok, baromira nem tartja már nagyon hosszú ideje még csak meg sem közelíti , de hát a média ereje mindenre képes). És ez Péreznek legalább annyira fontos, mint a portugálnak. Ha Ronaldo góljainak a száma leesne 20 alá egy szezonban, azzal egy rakat szurkolót veszítenének, mert ott van pl. a trendi Neymar Párizsban, aki sokkal több gólt lő, joga bonito meg minden ilyesmi, és hát ugyanúgy, mint anno Manchesterből Madridba, Párizsba is bármikor elindulhat a bandwagon, több millió szurkolóval a fedélzeten, akik már nem fognak minden szezonban 5 Ronaldo mezt rendelni, 3 bögrével, 4 kulcstartóval. Ez Péreznek legalább olyan fontos, mint a BL-cím. Jó mondjuk a kettő egymásból következik.. Benzema szerepe pedig továbbra is ugyanaz: Területeket nyitni/csinálni a portugálnak a pályán.

  Ha egy olyan csatár játszana a Realban Ronaldo mellett, aki minden meccset meg akarja erőszakolni a kaput (Harry Kane, Icardi, Lewandowski, Cavani stb.), akkor tulajdonképpen lehúzhatná a rolót, mert nem lenne meg a megfelelő számú gólhelyzete arra, hogy kitermelje az évi 30+ gólt. Pont a napokban láttam egy statot, miszerint Ronaldo összesen két gólt rúgott az előző szezonban, amikor Moratával együtt voltak a pályán. Ez pedig azért van, mert Morata ahogy megkapta a labdát, egyből a kapu felé nézett. Na, ilyet Benzema nem csinál. Ő inkább kifut egy védővel a nyakán a területről, hogy Ronaldo be tudjon futni a “szélről”, és be tudja pöccinteni a bogyót.

  Amit még problémának látok, az a középpályások és a támadók közötti kapcsolat. Valahogy sose tudott direkten játszani a két sor. A gólok inkább pontrúgásokból, beadásokból, centerezésekből születtek már az előző szezonban is. Kapuval szemben, a földön nem igazán tud helyzeteket sem kialakítani a Real. Itt elővenném Zidane-t, mert azzal, hogy Isco-t ennyire a szélre tolja (ha játszik egyáltalán), esélyt sem ad arra, hogy kulcspasszokat osztogasson. Márpedig ha már pályán van, valami ilyesmi lenne a feladata, ha már beadni pont nem tud. Emellett az előző szezon két legfontosabb játékosa úgy játszik eddig, mint a mosott szar. Carvajal & Marcelo. Nyilván ez is nagy szerepet játszik a kevés gólban/gólhelyzetben.

  Halkan megjegyzem: Ha a Real Madrid eladná a BBC-t, és kiállna egy Asensio – Harry Kane (vagy bármelyik jó csatár a piacról) – Isco trióval elől, és Zidane elkezdetné ténylegesen játszani őket, akkor egész konkréten évekig verhetetlen lenne ez a csapat. Mondjuk hazudnék, ha azt mondanám, hogy örülnék, ha ez jönne.

  (és persze, nagyon fontos gólokat szerzett ronaldo a bl kieséses szakaszában, de azok kidolgozott helyzetek voltak, egytől egyig. csapatmunka. nem ő volt a döntő faktor, hanem a modric-kroos-marcelo-carvajal négyes.)

  • ReAlantos

   Te egész okosnak tűnsz – tán olvasol minket? 😀

   Viccet félretéve, nem csak te látod így. Kane szvsz nem annyira illene előre, Cavani sokkal inkább, Mbappé meg a vágyálom. Viszont az Isco-Asensio-csatár formációt már azóta hangoztatjuk, hogy Asensio berobbant, mert annyira adná magát a karácsonyfa.

   Ezért kéne most egy edző, nem pedig csak egy motivátor. (Minden személyes ellenérzésem ellenére iszonyúan kíváncsi lennék, mire menne Pep ezzel a kerettel.)

   • Ronrics

    rögtön megválna Cr-től, Benzemától

  • Jose

   Két éve irtam először arról, hogy CR lövési hatékonysága milyen.
   De mint te is irtad, a média ereje.

  • mikike

   Nagyon jó meglátások. Bár szerintem már csak erre az évre igaz nagy része.
   Azt hiszem, pont azért amit írtál, Ronaldo már nem kaphat konkurenciát se belülről se kívülről és a padra sem fog leülni.
   Számára egy megoldás marad, hogy búcsút int.
   Ha a következők teljesülnek:
   – korai BL kiesés
   – 3-5 hely a bajnokságban
   – kiesés a kupából
   – nem rúg legalább 10 gólt a szezon végégig
   Akkor én már több mint 50% esélyt adok arra, hogy menni fog. Nem biztos, hogy azért mert Perez küldi (üzleti érdekek), hanem maga miatt. Oda akar majd menni ahol még pöröghet pár szezont és bálványozzák is mellette.

   • Cruyffista

    és mégis hova menne?
    psg: ffp a plafonon, hely sincs, neymar a sztár.
    city: pep mutatja a fakkot
    mu: mourinhóval összevesztek anno + azért… a mu-nak még kell pár év mire visszatérnek.

    egy csapat van még akik gazdaságilag megengedhetnék maguknak a leigazolását: no chance.

    szerinted a klub vb után miért akart buzgón szerződést hosszabbítani?

    • mikike

     Azt nem tudom hová mehetne. Nekem sincs ötletem.

     Plusz még egy dolog van amit nem írtál. A család, akik állítólag nagyon szeretik Spanyolországot, könnyen marasztalhatják.
     Így például Kínát kilőném, ott eltűnne a rivaldafényből, meg az idő is szar.

     De Amerika már szóba jöhet, erről nem beszéltünk.
     Koránt sem biztos, hogy belevágna egy komoly új projektbe Európában, hogy egy jegyzett csapatnál újra felépítse magát.

     Viszont az óriási feszültséget amit okoz mindenképpen orvosolni kell.
     Ha az jön amit feltételezek és nem javul a formája (ja igen, ez csak akkor áll ha továbbra is szarok vagyunk és CR-nek se megy, ha valakinek nem lenne tiszta) akkor elmérgesedhet a viszony a csapattársakkal Perezzel a szurkolókkal.

     Még a szurkolók nem kezdték el kifütyülni. Ha elfordulnak tőle a szurkolók akkor Perez se gondolkodik egy percig sem, hogy eladja. Akkor már mérhetően csökken majd a marketing értéke.

     A feszültséget meg az okozza ugye, de ez mindenki számára világos, hogy:
     – nem lő gólokat de mindig kezdő,
     – spanyol csapattársak kiközösítik előbb vagy utóbb (öltözői balhék),
     – szomorú lesz, majd hangoztatja is ezt a sajtóban,
     – a szurkolók elfordulnak tőle,
     – majd év végén bejelenti, hogy Ő megy Amerikába.

     Szerintem ez nem is lenne olyan elképzelhetetlen forgatókönyv….
     Ha idény végén még nem is történik ez meg, mert nagyon sokat letett az asztalra, de egy újabb gyenge év után simán el tudom képzelni ezt is.

     • ZeRo

      Csak remélni tudom, hogy nem megy rá még egy évünk a BC-re, és már idén pont kerül az i-re.

     • Ronrics

      Ebben az évben el fog menni.
      Két esetet tartok valószínűnek MU vagy US.
      Utóbbiban már van lakása, szállodája – megkapja a nagy felhajtást stb.
      Ramos állásfoglalása valóban döntő lehet a mikorban és a hogyanban is.

     • Sragi

      Nem mehet rá még egy évünk.
      Ennek sem szabadna.
      Egyébként Benzemara is valid minden ilyen állítás és elképzelés.
      Mehetnek.

     • mikike

      Bármennyire fájna a szívem CR miatt az elmúlt évek fényében, de ez egy ilyen világ. A szurkolók, csapat érdeke mindig előrébb való. 🙁 És ez így helyes. Ha egy Rault az eredménykényszer miatt kiebrudalt a vezetőség, akkor CR sem lehet kivétel. Akinek nevét többé papírra nem vetem,-ről meg ne is beszéljünk.

     • Sragi

      Sokszor leirtam vagy elmondom akárkinek nyíltan. Én a Real Madridnak szurkolok! A csapat felett pedig senki sem állhat.
      Ha egy Raul szintű legendát leepitettek vagy ott volt Casillas akkor nincs mirol beszélni. Cr stílusa meg köszönő viszonyban sincs a két db fent említett úriemberrel. Ettől függetlenül CR egy kibaszott klasszis és legenda, de neki is eljott a távozás ideje.

    • ofrnkie

     szerintem a PSG és a CR egy álomkapcsolat lenne a jelenlegi állás szerint, hiszen marketingben kétségkívül “The Best” a portugál, és a PSG-nek (illetve katarnak) az kell, azaz inkább a forma mint a tartalom

     • norma_va

      Szerintem már csak mi vagyunk az egyetlen ostoba élcsapat, aki a kezdőben számolna velem. Psgnek csak 3 jobb támadója van Cnél.

     • Jose

      Taktikailag di maria es lucas is hasznosabb.

     • norma_va

      Meg Draxler. El is kezdtem pötyögni, hogy ha a szélsőket is idevennénk… De gondoltam még egyet nem rúgok bele.

     • Jose

      Draxlernek nagy a nyomás. Ő nem bírja a terhet. Azonban a bvb fasza lenne neki.

     • ofrnkie

      amennyiben feltételezzük, hogy kizárólag szakmai szempontok alapján döntenek, úgy igazad van, az én feltételezésem pedig az, hogy nem –
      meg hát a faszméregetésbe is rendkívül passzolna CR számukra, tényleg abszolút ésszerűnek látom a CR-Neymar valamilyen módon való cseréjét, mert minden fél győztesnek érezhetné magát a biznisz után

     • norma_va

      Psg egyedül Messivel dobbanthatott volna nagyobbat. Cr csupán visszalépés lenne nekik.

     • bacsi977

      Hogy lehetne 3 jobb támadójuk valakinél,aki minden posztot tekintve a legjobb lett idén?

   • Sragi

    Szerintem simán maga miatt is menne.
    Irány az MLS vagy MU esetleg PSG.
    Akkor lenne egy Neymar csere. Araboknak tetszene is hogy CR reklamozna az országot. Fasza kis Brand lenne. Cr meg a saját márkáit.
    Lényeg, hogy nálunk legyen rend nem érdekel hogyan de tele vagyunk ígéretes játékosokkal 🙂 Nem kéne elbaszni.

    • norma_va

     Egyébként nyugodtan elfelejthetné mindenki ezt a nevetséges Neymar pletykát. Neymar Qatar reklámarca, a VB-é, ők fizették ki. Nincs az a mennyiségű olaj, amennyiért kivásárolhatná Pérez onnan. Nem most nyáron, hanem a következő >5 évben.

     • Sragi

      Egyébként nem is lenne baj.
      Nem hiányzik nekem Neymar.
      De egy Kane, Lewa vagy még akár Aubameyang sem lenne rossz éppen. Nalam még Dybala is nyerő.

     • Jose

      Nekünk erre a félévre egy olyan top kiegészítő ember, egy klasszis, de már kifelé tartó támadó kellene, mint 13-12 éve volt Henke Larson a Bárcának.

     • Sragi

      Ha lett volna egy kis eszünk akkor elhoztunk volna valakit.

     • bacsi977

      Henrik Larsson <3 Megyek is,játszok egy kicsit a CM 01/02-vel a Celtic-el 😀

  • ptg

   azt a lépést már születésekor elvétette CR7, más a született és a más a szorgalmas zseni. A távoli emberke ha csak fele annyira lenne szorgalmas és mindent a játéknak alárendelő, akkor CR7 fasorban sem lenne , de hál istennek a születettek beérik ennyivel, CR7 meg a szorgalmával veri a világot. Pardon, verte, mert valami eltört a spanyol szuperkupa kiállítása óta – szerintem a csapatot hibáztatja a jogtalan kiállítás miatt. Ezt nem ismerték fel sem időben, sem a mai napig, és az extrém egót nem tették helyre ( ZZ feladata lett volna ). Innentől az én konteóm következik : A csapat nem három emberből áll, és nem is a pályára lépő kezdő 11-ből, és bizony egy ember sértettségének a nyalogatása mindenekfelett… ha ehhez hozzávesszük ennek a játékosnak a pályán nyújtott teljesítményét + plusz a mellette állókéit – egyenlő a konfliktussal, főleg a mellőzött és nem ezzel a helyzettel kecsegtetett frissen, vagy egy-két szezonnal előbb érkezettekre gondolva. Ebben sehol sincsenek otthon az öltözőbe bejáratosak, látszik a pályán megnyilvánuló és térképezhető viszonylatokból, a passzok irányából és a labdás játékossal foglalkozásból. Egyelőre ennyi elég.

   • Jose

    Ez korrekt.

   • mikike

    Úgy érzem a kérdés az lesz Ramos ki mellé áll. Vagy nem is kérdés. Ha elindul a szarlavina a Ronaldo felé, akkor nagyon nem mindegy, hogy Mr. Tulok merre fordul.

    • Ronrics

     Mr Tulok DDDDDDD

    • Sragi

     Ramos nem lesz Cr mellett.
     Lehet mondani hogy tulok de neki a klub az első!!

   • norma_va

    Még sosem tettem fel a kérdést, pedig eskü érdekelne honnan veszik azt a madridisták, hogy Messi fele annyira se szorgalmas, mint C…?!

    • Jose

     Eccerű: csak napi 250 felülést végez el.

    • ptg

     ha kicsit szorgalmasabb lenne – és mert nem annyira sérülékeny és több ésszel játssza a játékot mint CR7 – nem lenne csak 5 aranylufija, mert senkinek sem tudnák marketing alapon odaadni, csak neki…

     • norma_va
     • ptg

      felejtsd el a kvázi marketing váltógazdaságot és próbálj csak a játékra – akarom mondani a futballra – koncentrálni. Van olyan játékos, aki annyira hátra vonva, mint ez a kis távoli emberke tudja uazokat a paramétereket, mint amit támadóban, szinte ékként a kifejezetten erre a célra tenyésztett, edzett és alkalmazott CR7 teljesít ? Nála csak az a hiba – faktor – hogy ezt a szintet kizárólag és csakis a bcn mezében hajlandó teljesíteni, míg a mi kedvencünk a tehetségét mindenhol elővezeti ( klub, válogatott, uli-buli csapat stb ).

     • Jose

      A válogatott… Volt a svéd portugál ki ki meccs es sok alsó kategóriás ellenfél.

      Nem, a nagy csapatok ellen cr nem villogott a valogatottban tetmeccsen.

     • bacsi977

      Ne haragudj meg,de ekkora baromságot már régen olvastam, pedig figyelemmel követem már pár éve mindkét blogot 😀 Éppen csak a világbajnokság legjobbjának is választották már Messit,de hát tudjuk, a világbajnokság az nudli, kis szar torna, ráadásul nem az argentin válogatott játszik rajta, hanem az FCB 😀 Egyébként megsúgom, hogy a válogatottbeli meccs/gól mutatójuk gyakorlatilag ugyanaz (és akkor arról nem beszéltem,hogy Messinek nem csak a góllövésre van kihegyezve a feladata, hanem a támadásszervezésre is).

     • norma_va

      Azt azért érdemes hozzátenni, hogy Messi VB aranylasztija nagyjából annyira volt megérdemelt, mint most Cré.

     • ptg

      Nem haragszom, a stílus maga az ember, mondta valaki nagyon régen, de nálad baj van a szövegértéssel is, nem csak az olvasással és az emlékezéssel, a vb legjobbja cím az egy röhej volt a kicsikének, sokkal inkább valamelyik német kellett volna kapja – még Götze is többet tett a vb cím elnyeréséért, mint Messi, aki egyébként a válogatottban sohase tudja azt a szintet hozni, mint a barcában, lehet, hogy a csapat miatt, de lehet, hogy nem, de az EB cím CR7-é is, én meg Copa Americat nem láttam Messi neve mellett – 93-ban volt utoljára Argentína.

     • Ronrics

      Hm, valaha nagyon szerettem Cr játékát, de mára lassan önmaga paródiája sajnos.
      A szomorú, hogy nem veszi észre magát!!, ZZ sem teszi helyre valamiért – ennek nagy ára van és lesz, minél tovább húzódik ugye annál inkább.
      Tetszik amiket írsz, de a “kisember” nagyon meghaladja kedvencünket ezen még vitázni sem érdemes.
      Az, hogy Cr ekkora befolyással bír lenni még a Realban /marketingtől eltekintve/ az azért lehet, mert még mindig azt gondolják,remélik benne van egy – két hasonló gól mint a tavasziak.
      Talán fejel majd még 2-3 fontosabb gólt, rengeteg elpuskázott opció árán.

    • nad

     amúgy dögöljek meg ez volt a legnagyobb marketing fogás amit valaha betoltak. a lusta zseni vs a güriző átlag gyerek összehasonlításból mindig a hardworker jön ki jobban.

     engem inkább az érdekelne halál komolyan hogy honnan veszi valaki hogy CR tehetségtelen??????
     komolyan lassan ott tartunk, hogy ha a torghelle sanyi annyira elszánt lett volna mint CR akkor pont ugyanott tartana, sőt lehet még jobb is lenne

     • Jose

      Ugye, a végletek vs az árnyalatok. ☺

     • Jose

      Amúgy ha lehet ne dögölj meg. Inkább élvezd magad halálra. Megiscsak kellemesebb az.

     • Sragi

      Air Sanyit nem lehet egylapon említeni a Zselevel meg a Törpével.
      Ez sértő ranezve.

     • ptg

      érdekesen értesz az olvasott szövegből, szerintem senki sem írt tehetségtelenségről, csak tudod a mellettem lévő gépen dolgozó Feri 0,1 mm-re becsült szemre, nekem ehhez mikrométer kellett, de ő többet termelt uazon az EAN típusú esztergán még anno normában – ha tudod mi volt ez akkor elég olvasott, vagy öreg vagy, ha nem hát… úgy jártál. Én méricskéltem, ő meg ránézett és mehetett és az idő akkoriban még valóban pénz volt. Pedig én sem voltam hátul a tervben – ennyi a különbség, ha valami megy magától, vagy csak sok gyakorlással. És a szorgalom, meg a csapat érdek alárendelés összefüggése…

   • Cruyffista

    Öhm, igen, Messi valóban született zseni, de ha hiszed, ha nem, ő is megdöglik minden edzésen. Lehet nincs annyira kibaszva, meg ilyesmi, de ő is órákon át gürizik minden egyes nap, hogy ezt a szintet hozni tudja. És itt nem arra gondolok, hogy súlyokat emel 8 órán át. Az is edzésnek számít, ha szimplán ledobja a bójákat, és elkezd szlalomozni közöttük.

    Ronaldo nem a szuperkupa kiállítása óta ilyen. Tavaly is ilyen gyenge volt ősszel, csak akkor még voltak 90. perces Ramos fejesgólok, most nincsenek, ezért nyilván többen veszik elő. De ha nagyon őszinte akarok lenni: Az előző szezonban két kezemen meg tudom számolni Ronaldo értelmes mérkőzéseit. Igaz, azok fontosak voltak, valóban.

    • Jose

     Pontositok: ptg elmélete korrekt, ilyen elofordul sokszor.

    • Sasu

     nem teljesen korrekt Ronaldo és Messi összehasonlítása. Valóban az elmúlt ősz óta Ronaldo csapnivalóan játszik, de előtte semmivel sem tett kevesebbet a csapatáért mint Messi. Ösztönös zseni ide vagy oda, az elmúlt szezonokban Messi bizony gyakran floppolt a fontos meccseken, míg Ronaldo döntő gólokat lőtt. A Barcán kívüli meccsein meg főleg. Az mindenesetre valószínű, hogy Messi még évekig tartani fogja a mostani szintet, vagy legalábbis lassan fog hanyatlani, míg Ronaldonak szerintem annyi, mivel a fizikalitása már nem lesz a régi, és anélkül pedig nem tud kiemelkedőt nyújtani. Sőt megkockáztatom, hogy anélkül már a mostani Reálba nem is igazából férne be.

     • Cruyffista

      Szerintem nem ilyen szemszögből kell megközelíteni. A futball csapatsport, és szerintem jól kivehető, hogy egy játékos mennyire fontos magának a csapatnak, és a csapat mennyit ad egy játékos teljesítményéhez. Ronaldo mögött 3 éve folyamatosan a világ legjobb középpályája dolgozik, a világ két egyik legjobb szélsőhátvédjével, akik folyamatosan töm(ték?)ik labdával, emellett van egy embere, aki csak miatta van a pályán (és a csapatnál). Lőtt döntő gólokat, persze, de ezek nagyon nagy százalékban kidolgozott helyzetek, ami után 1v1-be került a kapussal. Messi polcokkal feljebb helyezkedik el most már jó ideje. És itt nem csak a gólokról van szó, hanem arról is, hogy mennyit tudnak adni a csapatnak. Ronaldo a gólokon kívül nem sokat, míg Messi a védekezésen kívül mindent. Persze, nem úgy jöttek össze a dolgok az utóbbi időszakban. Viszont az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Lucho rendszere teljesen tönkrement, és taktikailag szétesett a csapat a BL-ben. A Juve ellen pedig például teljesen le voltunk mosva (3-0), viszont Messi azon a meccsen is adott mélységből 3 olyan passzt, amivel 1v1-es szituáció adódott, egyiket sem sikerült belőni. Tehát floppnak nem mondanám. A válogatottban is hozzáteszi bőven a magáét, sőt. Ronaldo is zseniális focista, valószínűleg simán all time top10-ben ott van, de azért Messi magasabb szint. (elfogult vagyok vele, de elfogadom, ha te máshogy érzed.)

     • Jose

      Szerintem is egyértelmű a helyzet. Az egyik hatással van a csapatára, a masik a csapat játékától függ. A gólok egy részét képezik a focinak. A játék, a focitudas ettől bővebb.

     • ptg

      miután majdnem igazat adsz, természetesen tetszik, de azért a kis távoli emberke messz(i)e van a válogatottbeli tevékenykedésével CR7-től, eredményekben és mutatott játékban is. Eleinte amikor nem egyedül volt a zsenialitásával a pályán, még a barcával sem jött ki belőle a benne rejlő, de pár éve, mióta nincs kötött posztja és feladata, nyugodtan kolbászolhat a tizenhatosig taktikai feladat nélkül, és megtanulta a csapat fontosságának alárendelni a sajátját, nem tudok hozzá hasonlítót találni az emlékeimben, pedig azok még az Ombódi-Vilezsál fedezetsorral kezdődtek és a Vilezsál-dr.Dékány kettőssel folytatódtak …

     • Jose

      Ezt a valogatott dolgot nem értem. Lentebb már irtam. Most csak a számokat nézzük v a minőséget is?

     • ptg

      a számok és a minőség bizonyos értelemben összefüggő jellemzők, sok esetben számmal fejezhető ki a minőség ld. pl. első osztályú minőség 🙂
      hát 10-12-ben csak a spanyolok állították meg őket, akik akkoriban nem éppen a legrosszabbak voltak, tavalyelőtt EB – ellenünk is rúgott párat, majd most is bejutottak az akármennyibe, és ebben benne volt CR7 is, a kis ember és csapata csak a 14-es VB-t tudja igazából felmutatni…copa amerika se nagyon ment

     • Jose

      Ez a válasz gyönyörű saláta es kecsesen semmilyen.

     • bacsi977

      Azt hiszem, én sem leszek népszerű ezzel a hozzászólásommal (egye fene:)). Engem különösebben nem izgat, ki mit gondol a CR-Messi összehasonlításról, nekem megvan a véleményem (elég nyilvánvaló,hogy mi), de mindenki másnak is lehet saját véleménye. Viszont a válogatottas dologgal azért kicsit vitatkoznék. CR7 érdemei az EB megnyerésében akkorák voltak, hogy még a portugál válogatottban sem volt benne a TOP3-ban a legjobb játékosok között az EB-n. (Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy az a portugál siker még a görögök EB-győzelménél is nagyobb gáz volt – EB-t nyerni úgy, hogy a 7 meccsükből egyet nyernek a rendes játékidőben…) Messi viszont kimagaslót nyújtott a VB-n (a VB legjobbjának is megválasztották), a döntőben is többször ziccerbe hozta a társait, ha csak egyet berúgnak, most világbajnoknak mondhatná magát. Szóval csak azt akarom mondani, hogy CR az EB-címét nagyon nagyban köszönheti a csapattársainak, míg Messi ugyanígy megköszönheti a VB-cím hiányát pár csapattársának. A lényeg a lényeg,hogy ha az egyéni teljesítményt nézzük (mert ugye most erről volt szó), Messinek nagyságrendekkel nagyobb érdeme van a VB-ezüstben, mint CR-nek az EB-címben.

     • dzsonee

      Viszont CR rúgott gólt a magyaroknak, Messi meg nem, szóval innentől kezdve felesleges is minden vita 😀
      Egyébként, ebben most speciel egyetértek, tényleg nem CR vitte a hátán a portugálokat ezen az EB-n. Ő is hozzátette a részét, de nem rajta múlt. A vicc az, hogy szerintem a 2012-es EB-n, amikor Portugália 11-el esett ki Spanyolország ellen az elődöntőben, sokkal jobban játszottak mint az utolsó EB-n, amit megnyertek.

     • bacsi977

      Tényleg,azt ki is felejtettem,hogy CR simán lehet VB-döntős,de Messi akármit csinál,akkor sem fog EB-t nyerni 😀

     • dzsonee

      Na látod, ilyen egyszerű ez 😀

     • WT14

      Lehet itt jönni azzal hogy Messi így meg Messi úgy, de Vanczák Viliről néhány perc alatt kiállították, tovább nem is kell ezt magyarázni 😀

     • sultan2004

      Hm, nekem az Ombódi-Vilezsál fedezetsorra rá kellett gugliznom. Fradi 1955. Ha te erre emlékszel, és mondjuk 17 voltál 1955-ben, akkor most 80 vagy. Ahhoz képest “Lali”-nak hívod a spanyol bajnokságot, és a mai szlenget használod.

     • ptg

      71 vagyok és kénytelen voltam a három gyermekem és a valamikori munkám és munkatársaim (embereim a saját cégemben) mind egy korcsoporttal fiatalabb voltak, miattuk kellett megtanulni a mai szlenget, ezekre a focistákra meg a kölyökcsapatból emlékszem…egyébként Oszi bácsi 58-ig játszott…

     • Sasu

      Messi is akkor volt megállíthatatlan, amikor mögötte volt Xavi és Iniesta. Azóta, ha komoly csapat jön szembe, akkor igen gyakran semlegesítik. (BL meccsek, plusz válogatott)
      Ronaldo, amíg fizikálisan a toppon volt, pont annyira volt veszélyes mint Messi, amint volt előtte egy kis terület, már nem lehetett megállítani, plusz fejjel is életveszélyes volt. Sajnos múltidő. De ezen a szinten szerintem már nincs olyan, hogy objektív játéktudás, csak a megnyert meccsek, gólok, meg a trófeák vannak.

     • carlos06

      A momentum mindig mennyire meghatarozo mikor CR-Messi kerul teritekre,erdekes ahogy formalodnak ezek a beszelgetesek. Ugy erzem mikor polcokkal feljebb helyezed, akkor a mai kiforott Messit hasonlitod a 4 golos CR-hez,de mindenképp elhanyagolva/elfelejtve a jatekuk fejlodeset,a ket jatekos kulonbozo szakaszait. Ezt csak azert,mert en nem vagyok elfogult,nem kedvencem CR 🙂

     • ptg

      csak a kötözködés kedvéért : a Laliban mely meccsek a fontosak ? és ott ki, hogy szerepelt ?
      How many Clasico games has Messi won?
      Games Won Drawn Lost
      37 17 8 12
      Ronaldo
      29 8 7 14

  • t20-puerto del sol

   ez szép lett!

  • Sragi

   +100
   Mint külső szemlélő kurva jol össze szedted mi a nagy büdös baj.

  • sultan2004

   Azt a részét nem értem, hogy “nagyon fontos gólokat szerzett ronaldo a bl kieséses szakaszában, de
   azok kidolgozott helyzetek voltak, egytől egyig. csapatmunka. nem ő volt
   a döntő faktor…” Má’ bocs, de azt nyilván nem várhatjuk el, hogy a saját ötösétől végigcselezze az ellent. A csapatmunka most is ott van ugyanúgy mögötte, de drasztikusan leromlott a kapussal szemben. A Bayern, vagy a Juve ellen bizony még döntő faktor volt CR.

   • gwandal

    Sztem arra utal, hogy kb bármelyik értelmesebb csatár beverte volna azokat a helyzeteket, nem kellett hozzá semmi plusz

    • sultan2004

     Értem én, de szerintem ez sem így van.

 • Ronrics

  Zidane lenyilatkozta, hogy “pont így megyünk tovább, a munkát? folytatni kell!”
  “ha támadják a kisvasutat akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig”
  Ez az elmék szűk határa…:))
  /a második idézet gazdáját Európa védelmezőjeként ismerik szerte a világban/

 • Ali

  Wooooow!! Régóta olvasom a blogot, de talán ez volt idáig a legjobb írás, elismerésem: az őszinteségért, a hurráoptimizmus kerüléséért.

 • Ronrics

  Remek az ÖF!

 • Gyl

  Lehet, hogy nem leszek népszerű, de nem is ez a lényeg.
  Kissé túlzónak találom a negatív hangokat a csapattal összefüggésben. A frusztrációt még értem, mert utcahossznyi a Barca előnye, gyenge a csapat, nem tudni milyen mély a gödör, a csapat rosszul vagy nem működik, a fiatalok mellőzése, szörnyűnek tűnnek a kilátások stb…
  DE
  Azért ez a csapat négy évig a csúcson volt, egyénileg, csapatszinten rekordokat döntöttek, nyerték a tornákat, kupákat, olyat csináltak amit más csapatok még soha, nem is fognak egyhamar. Még az űr Barca sem. Ezt elvenni tőlük nem lehet.
  Szerintem nem olyan meglepő, és nem is olyan elkeserítő, hogy ezután a sorozat után jön egy szarabb szezon. A siker legfőbb letéteményesei nagyon gyengén játszanak idén. CR, Marcelo, Dani, Ramos még Herr és Isco sem az igazi. A franciával nem hergelnék senkit. Ezek a játékosok az elmúlt idényekben szarrá nyerték magukat, amiért ki is lettek facsarva. Idén nem megy nekik.
  A csapat gyenge szereplésének persze még több indikátora van, maga az edzői stáb, és biztos vagyok benne a marketing is. Ezek szépen össze lettek szedve.

  Azonban azokat a hangokat, amik arról szólnal, hogy nem nézem a csapat meccseit, menjen ez, menjen az, ide már biztos nem akar senki jönni, nem lesz meg még a dobogó sem, a psg felmossa velünk a padlót, teljesen indokolatlannak tartom. Valahogy azt éreztem a kommentekből, hogy versenyeztetek, ki tudja jobban fikázni a csapatot.
  Várjuk már meg mi lesz ebben a szezonban, hova fut ki az egész.

  • Jose

   Inkabb Őszinte légy, mint népszerű. ✊
   Viszont nem tartom jónak, ha csak a szezon végen vonunk le konkluziot. A lehetőség adott szezon kozben is. Ezzel nem élni: vétek.

  • mikike

   Én csak a magam nevében tudok beszélni.
   De a valós helyzet az amit leírtál. Az irány most rossz, nem kicsit nagyon.
   Lehetek pesszimista?
   Közben bizakodhatok?
   Miért ne lehetne mindkettő?

   Az eszem azt mondja, hogy a szezon kuka és le kell vonni a következtetéseket, meg kell tervezni a jövőt minél hamarabb.
   Ráadásul nagyon csúnya vége lehet, ha nem gondolnak a stábban a jövőre, hogy mi van akkor ha a legrosszabb történik. És igen is el kell küldeni Zidane-t CR-t meg tudjuk kit.

   A szívem viszont azt mondja, hogy bízzak és reméljem, hogy a játékosokban csak azért van feszültség, mert nem megy a játék. És nem romlik tovább a helyzet. Valami irgalmatlan jó játékkal hazavágjuk a PSG-t és triplázunk.

   • Jose

    Ennyi.

  • Sragi

   Nincs ezzel baj amit írsz.
   Lehet így is szemlelni a jelen helyzetet.
   Ami nem is jelen mert kb a Gironai pofon óta van jelen.
   Viszont egyszerűen annyira mélyen vagyunk, hogy itt hiába beszélünk motivalatlan agyon nyert játékosokrol akkor is kurva sok probléma van.

  • Csáti László Károly

   Van igazság a meglátásodban nem is kevés. Ugyanakkor – persze fotelből könnyű okosnak lenni – a kifacsart sztárok pihentetése érdekében lehetne játszatni a fiatalokat. A “jóllakott” sztárok motivációjának fenntartása érdekében lehetne játszatni a fiatalokat. Az új sztárok megteremtése, a jövő Real Madridjának építése érdekében lehetne játszatni a fiatalokat.
   Ehhez képest az eredmenyek.com statjai alapján
   Ceballos 188 perc a Laligában
   Marcos Llorenta 244 perc a Laligában
   Borja Mayorla 125 perc a Laligában
   Jesus Vallejo 270 perc a Laligában
   Hakimi Archaf 425 perc a Laligában
   Theo Hernandez 299 perc a Laligában

   Ez szerintem kevés. És ez az edzői stáb sara….

   • Jose

    S hakimi percei carvajal betegsége miatt kiugróan magasak.

    • Csáti László Károly

     Igen, meg azért a védelmet nem szereti senki sem rotálás miatt egy meccsen belül megbontani, ha játszott akkor toöbbször is 90 percet. Viszont Mayoral 8 meccséből 5 alkalommal 10 vagy annál kevesebb játékpercet kapott.

   • bacsi977

    Llorenta? Átműttette magát közben nőnek? “Ezentúl hívjatok Lorettának” 😀

  • carlos06

   Tavaly az eredmenyes ,gyoztes periodusban is hatrebb tudtak sokan lepni es ennek ellenere vizsgalni a hibakat is.
   Most viszont annyira ratekeredett ez az egesz egy negativ spirálra,h ez fordítva (a kritikusok megertoek legyenek) sokkal nehezebb az emeberi termeszet miatt. 🙂 (plane ebben az uj világban ahol mindenki mindent azonnal szeretne)

 • V.I.C.

  Zidane lesz az az upgrade-elt Fekete Lovag, aki még torzóként vergődve sem egyezik ki a döntetlenben. A mentális erő által felturbózott vitrint az alternatív valóságok ingatag futóhomokja nyeli majd el.

  • Jose

   Világszinvonalú…. ….. ….. Vitrin.

   Bocs, csak ez annyira abszurd klasszik abszurd, hogy muszáj voltam. 😃

   • V.I.C.

    Hogy nőne ki az Árpád… 😀

    • Jose

     Világszinvonalú…. (Mond)….(mond már)….(MONDJAD MÁR)…. (WAAAAA)… Vitrin. (Ahhh na végre.)

  • bdyd

   ez…. ez igen

  • LeeTaiPo
 • Krityó

  Írás jó. Nagyon jó. Gratulálok, Sultan. 🙂
  Vélemények jó, nagyon jók. Mindenkinek gratulálok.
  Én inkább népszerű akarok lenni, mint őszinte, mint José. :DD Bízom a csapatban, tavasszal hadjáratunk lesz, lemossuk Cavaniékat 6-0; 07-tel (vagy fordítva), Ronaldo sokkal többet gyakorol, mint Messi, akinek csak megszületni és felnőni volt nehéz 169 centiig, szóval minden háváj.
  Ha nem, akkor meg tévedtem és volt egy vicces félévem. Csakapoénmostantólmájusig.:DDD

  • Sragi

   Tegnap Benzema azért volt a konyhadban mert vitt Jose cuccabol kóstolót 😀

  • Jose

   En őszinte szoktam lenni. Meg bunkó.

   • norma_va

    Én nyers.

    • Jose

     Mondanám hogy így szeretünk… De a többiek nevében nem hazudhatok. 😢

     • ZeRo

      Hannibal biztosan 😀

    • LeeTaiPo

     Főzzük meg!

 • sultan2004

  Amit sokan kihagynak az egyenletekből – azon kívül, hogy valójában senki sem tudja, mi zajlik az öltözőben, csak mindenki megfogalmazza a tippjét, vagy, ami logikusnak tűnik -, az, hogy 2-3 év nagyon sok idő egy futballista életében. 4 évig csúcson a BL-ben? Egy örökkévalóság.

  A változások folyamatosak. Ma már Ronaldo ezzel a háttérrel sem tudja hozni a régi számokat. Hogy kevesebb gólhelyzete alakul ki, annak egy részéért ő maga felelős, a passzívabb futballjával. Ahogy a helyzetkihasználásának romlása is egy természetes folyamat, és ebből a szempontból nem számít, hogy mögötte a középpálya zseniális. Már tavaly is úgy csinált nagyon erős tavaszt, hogy közben a Ligában 2 hónapig nem játszott idegenbeli meccset (mert ott jöttek a gyengébb ellenfelek). Abszolút tartalékoltak az erejével.

  A másik fontos vonatkozás gazdasági jellegű. És az egész helyzet legkegyetlenebb része. A közönség. Az egész folyamat motorja: a vevő. Na az fog kihátrálni Ronaldo (de bárki mögül), ha már nem úgy megy a futball. Itt nem olyan dolgokról van szó, melyek majd lesznek. Ezek már tartanak, a fütty ott van, a Realban nincs türelem. Sőt gazdaságilag, ha Cé megbukik (hanyatlani kezd) Európában sincs helye. Ebből vagy USA, vagy Kína lesz, de inkább az előbbi. Minél később megy el a Realból, nagy valószínűséggel annál mélyebbről kell majd újrakezdenie máshol. És uraim, ezt ő is tudja.

  • t20-puerto del sol

   Ezért nem értem a reménykedést a MUba távozásában. A nyárig lehetett volna PSG, mivel a z könnyebb terep, de már visszalépés lenne nekik, úgyhogy a brandépítés kedvéért is csoda lenne, ha a következő nyáron még kéne nekik. Más hely Európában meg nem is jöhet szóba.
   Hacsak nem a Sporting 😀

   • Jose

    Szerintem a Gijon stilusa nem fekszik CRnek. 😩

    • bacsi977

     Szerintem nyuszi sem örülne neki.

    • t20-puerto del sol

     jogos 🙂

  • dracox

   Nagy igazság van abban amit leírtál. Sajnos az idő vasfoga még CR-t sem hagyja ki a sorból.

  • dzsonee

   Az a baj, hogy a nyilatkozatai alapján meg az alapján hogy egy hatalmas egójú gyerek (mármint szó szerint egy nagy gyerek), nem biztos hogy CR is tudja hogy az idő vasfoga már felette is elrepült. Épp ezért én nem tudom elképzelni, hogy nagy boldogságban és vállveregetve fog a Real és CR időben megválni egymástól. Pedig az lenne a legjobb, főleg Ronaldónak.

   • sultan2004

    Akár a klub akarja, hogy egy játékos menjen, akár maga a futballista, előbb-utóbb úgy lesz. Ha Perez bármi oknál fogva el szeretné adni CR-t, ő meg szeretné a horror fizuját a szerződése végéig felvenni, akkor Perez leülteti a kispadra és szépen elkezdi eltemetni. De fordítva is ugyanígy működik, akkor a játékos szarik bele mindenbe (ahogy Coutinho is kikényszerítette a távozását).

    • dzsonee

     Ezt én értem, ezért is írtam, hogy szerintem az első variáció lesz a befutó és nem lesz happy end a vége. Ami kár, mivel azért csak szép dolgokat ért el együtt a Real és CR.

     • sultan2004

      Eddig win-win volt, mindkét fél a hasznot nézte, de ez most borulni látszik.

     • dzsonee

      Csak legyünk rajta túl minél gyorsabban, ha már meg kell történnie.

     • Sragi

      Ez a legfontosabb.

 • WT14

  Kicsit demoralizáló volt megnézni a PSG videót, valószínűleg a párharc még demoralizálóbb lesz. Mindegy, ez a szezon ennyi, én már a következőn gondolkodok. Nyáron totális átszervezés kell, itt már nincs helye játékostutujgatásnak, meg hasonló faszságoknak. Benzemának és CR-nek mennie kellene, de sajnos az a gyanúm, hogy ebből nem lesz semmi.

  • Sragi

   Szanaszét fognak szopatni minket.
   Nagyon érzik a széleket.

   • WT14

    Csúnya lesz. Már tavaly is szétkapták a Barcát is, csak utána toltak egy olyan gyámoltalan, nulla performanszt, ami még mindig érthetetlen. Viszont nem kell magyarázni, hogy azóta mekkorát erősödtek elöl. Tavaly kb. az volt, hogy Cavani vagy beveri vagy nem, idén viszont Neymar és Mbappé olyan szopatásokra képesek, hogy Benzema készítheti a kamerát… De nem is tartanék annyira, ha lenne egy értelmes védelmünk, ill. csapatvédekezésünk, viszont hétről hétre látjuk hogy nincs, meg lehet nézni legutóbbi példának a Celta két gólját. Persze tudjuk, kiscsapat ellen nem koncentrálunk eléggé, de aki meg ebben hisz, az akkor nézze meg a T’ham és a Barca ellen beszopott gólokat.

    • Sragi

     Nincs mit szépíteni, Benzema készítheti a kamerát, mert kőkemény pornó lesz.
     Egyébként úgy osszesegeben a PSG sokat fejlődött tavalyhoz képest.

   • carlos06

    4-5-1-t szepen felhuzzuk védekezésben,de egy 5 vedost se tartok elkepzelhetetlennek Zidanetol.

    • Sragi

     Bayern ellen volt valami hasonló agyonbiztosított KP ha jól rémlik. Béla is visszazárt becsülettel.

     • WT14

      A PSG ellen is ő lehet a leghasznosabb támadásban. Ilyen fejnehéz csapat ellen biztos hogy lesznek bazi nagy üres területek, amiken vígan nyerítezve vágtathat majd fel s alá. Nekik menni egy ilyen támadósor ellen amúgy is nettó öngyilkosság lenne.

     • Sragi

      Az a szép,hogy gyakorlatilag kapott 2 mélységi passzt és be is verte . Ez még tényleg egy jó fegyver lehet.

 • Manócska

  Tavaly többször leírtam hogy milyen jók vagyunk, és hogy szezon végén kupát/kupákat fogunk nyerni. Emiatt többen naívnak, rosszabb esetben másnak néztetek, de ennek ellenére nem írhattam mást, mert minden egyes meccsünkön azt éreztem a fiúkon hogy nincs előttük akadály, vagy olyan nehéz helyzet amit ne tudnának megoldani. Idén (már nem egyszer le is írtam) sajnos nem érzem ezt, de ennek ellenére nem vagyok hajlandó elengedni ezt a szezont minden fronton, és nem vagyok hajlandó leírni a csapatunkat előre a PSG csapatával szemben. Ugyanis most sokan már azt vetítik előre, hogy a francia csapat hogy megfog minket alázni, mert hogy milyen támadóik vannak, és ezzel szemben nekünk milyenek vannak. Meg hogy nekik milyen jól megy a játék, és hogy mi meg csak szenvedünk meccsről meccsre. Ez mind igaz is. Viszont ennek ellenére én azért még várnék egy kicsit azzal az alázással. Láttam én már őket is szenvedni meccsen ebben a szezonban, ha nem is sokszor. Meg az sincs kőbe vésve, hogy nekik minden össze fog jönni ebben a párharcban, nekünk meg semmi. Szóval én még mindig azt mondom, hogy ne temessük előre a csapatunkat a BL-ben is.

  • dzsonee

   Ha már te is temetnéd előre a csapatot a BL-ben, az maga lenne az armageddon, úgyhogy örülök, hogy nem így van!

  • Sragi

   Ez szép és jó. Valahol igazad van egyébként, de a mostani forma es kilátástalanság nem hogy változna még rosszabb is lett minden. Taktikailag Emery annyira le fog szopatni minket, mint ahogy Z tette Allegrivel. Jó ott a kraft is elfogyott az olaszoknál.
   Persze remélem én is, hogy tovább megyünk valahogy, de reálisan nézve a most kialakult helyzetet kb 30-70-re látom a párharcot. Nem, nem mi vagyunk a 70 😀 😀

 • Y Nada Mas!

  Valamiért úgy érzem, mintha CR és Benz egy pár lenne. Őket csak együtt használja minden edző, és sehogy máshogyan. Sokszor elhangzik Ronaldóval kapcsolatban, hogy márcsak a góllövésre alkalmas, és a világ legjobb 3 befejezője között ott van. Kérdem én, a fotelből: Akkor miért nem rakják be középre két olyan szélen játszani tudó emberke közé, akiktől nem pattan el a labda minden második érintésre? Azt olvasom hónapok óta, hogy télen klasszis csatár kell.. Hát itt a klasszis csatár, tessék berakni a francia nélkül.

  • Sragi

   Szerintem ez komplexebb ám. CR fájdalmasan statikus lett. Gondolj bele van, hogy lesrol lusta vissza lépni stb.
   Nem is akar vagy nem akarja az erejét pazarolni. Nem is érdekel.
   Ha nincs Benzema akkor nincs neki terület nyitva. Cr minden olyan skillje amiben top volt az mostanra megkopott.
   Na jo fejelni még mindig jól tud.
   Egyedül közepén úgy el lenne tűnve mint szürke számár a ködben.

  • WT14

   Ez maximum tavaszra kéne opció legyen, bár ennek a szezonnak már úgyis mindegy. Nyártól viszont egyvalahova raknám CR-t és Benzemát is: egy repülőre. Ahogy a posztban remekül ki van fejtve, itt az ideje búcsút venni. Benzemának is volt pár jó éve, CR meg kb. minden gólrekordot megdöntött, de a Real Madrid nem az a csapat, ahol a múltból el lehet tengődni, és ez jól is van így. Pl. Iniesta lehet hogy a Barcából fog visszavonulni, ami nyilván azzal jár, hogy jövő évtől padozni fog, és a vége felé már csak 30 perceket fog kapni kevésbé fontos meccseken. Lehet hogy ugyanez lesz Messivel is 4-5 év múlva. De el tudja ezt képzelni bárki nálunk CR-rel? Ugye hogy nem? Ő nem fog a padon ücsörögni, szóval el kellene engedni. Le kell ülni Pereznek és a vezetőségnek, és el kell dönteni, hogy a múltból akarunk megélni, vagy jövőt akarunk építeni? Mert előbbi esetén itt tarthatjuk CR-t még pár évig, biztosan sokan vennék még a mezeit, meg egy vagon reklámbevétel folyna be, de hogy kupákat nem nyerünk, az holtbiztos. Lehet hogy ez így erősen hangzik, de én a magam részéről teljesen elképzelhetetlennek tartom, hogy Benzemával és CR-rel a keretben lehet még sikeres a Real Madrid.

 • Ursula

  Csatlakozom a többiekhez, Sultan ezt nagyon jól összerakta, bármennyire is fájdalmas volt elolvasni Lássuk be, Európai- és Spanyol Szuperkupa győztesként még mi is elszálltunk egy kicsit, és eljátszottunk a triplázás lehetőségével. Nem vagyok biztos abban, hogy a csapatnál is el lehetett volna kerülni ezt a helyzetet. Illetve azt gondoltam, ha valaki rendbe tudja rakni a srácok fejében ezeket a dolgokat, az Zidane. De aztán úgy jártunk, mint, aki mocsárba lép, ahogy kapálóztunk, úgy egyre mélyebbre süllyedtünk. Attól függetlenül, hogy hónapok óta minden ellenünk szól, én mindig a győzelmünket jelöltem be a Tippeldében, egyszerűen nem tudtam mást. Szerintem ez már így is marad, a könyvet meg majd megveszem. 🙂

 • Péter Balázs

  Az írás nagy részével egyetértek. De, ami a Ronaldoról szól az alapjaiban véve gusztustalan!! Ezt a posztot a Madrid és CR. legnagyobb ellenségei is simán megírhatták volna.
  Az az ember, aki az elmúlt években mindenben csúcsot nyújtott (gólok, gólpasszok) lett a legnagyobb bűnbak. Mindent megnyert már csapataival (szerencsére legtöbbet a Madriddal). Több mint 15 éve ott van a csúcson. Szarta a gólokat 2017 közepéig (a BL-ben még most is). Most már dobjuk el, alázzuk meg, meg egyébként is egy szar játékos és borzalmas ember.
  Hol említhető együtt Guti és Redondó Ronaldóval egy napon (amellett, hogy nekemis nagy kedvenceim voltak)?
  Amíg 50 gól felett rúgott, addig is hányinger közepette lehetett csak nézni játékát?
  Ja, és hogy tavaly tavasszal a BL-ben is mindent oda tettek neki a lábára és a fejére, amit bárki megoldott volna!? A nagy büdös túrót! Akkor egyedül ejtette ki a Bayernt és az Atleticot, és a Juve ellen is nagyot játszott! Akkor ezek a csapatok ellen rúgott 10 gólt, ha jól emlékszem. Ezek közül 6 gólt senki más nem rúgott volna be!!!! DE ő berúgta! Egy biztos, Sultan rühelli azt az embert, akinek az elmúlt 8 évben annyi mindent köszönhetünk mi Madridisták! Mert szerinte csak magának rúgta a gólokat és magának adta a passzokat. Meg egyébként is Ő mindenbe bele szól és húzzon már el! Hát nem ezért átkoztuk el már Perezt már többször is Raul és Casillas miatt?? Nem megbecsülni kéne inkább? Igen! Nem megy neki a bajnokságban. De nem megy az egész csapatnak, csak megszoktuk, hogy majd jön Roni és beteszi. Ki az aki képes pótolni a hiányzó góljait? Senki a jelenlegi keretből! Ez az igazság! Bale rengetegszer sérült, Benzema borzalom, Isco ha rúg 4-5 gólt, akkor már szupernek számít, Kroos 2-3 gólt rúg, Modric szintén, Asensio érthetetlen módon mellőzve van, Lucas időnként betalál.
  Hol vannak Ramos fejesei, Marcelo és Carvajal beadásai? Hol van valami váratlan a csapatban?
  Kiismerhetők lettünk! Jólakottak lettünk és sajnos unalmas lettünk. Már nem CR-re kellene építeni, de nagyon kellene még nekünk. Főleg megbecsülni kellene! Nem hiszem, hogy ő lenne a legnagyobb problémánk. Minek adtuk el Marianot, Jamest és Moratát? Egyedül Mayoralt hoztuk vissza csatársorba, aki a Bundesligában sem játszott szinte semmit! Ezt is biztos Ronaldo intézte!
  Hol van a játékrendszerünk, alázatunk és a tudásunk? Nyáron, amikor a Barcát oda-vissza vertük, amikor a MU ellen simán nyertünk még meg volt!! Azóta Ronaldo szúrt el mindent! Ugye Sultan? Szerintem az ilyen írásoknak nem a Madridisták oldalán van a helye! Ezen érdemes lenne elmerengeni…

  • norma_va

   Van a Real Madrid és volt Bernabeu. Van Real Madrid és volt di Stefano. Van Real Madrid és volt Puskás. Van a Real Madrid és volt Raúl. Van Ronaldo, de Real Madrid mindig lesz. Semmivel nem tartozik senki Ronaldónak. A csapat mindig mindenki felett áll. A legprimitívebb szurkolói hozzáállás az, amikor ha valaki a kedvencét szidják annyival tud csak reagálni, hogy ő biztos nem is igazi madridista. Vagy egyáltalán csak azért szeretni kell minden egyes madridistának Ronaldót, mert megannyi gólrekordot megdöntött? Madridista oldalon madridisták vannak, akik a Madridnak szurkolnak. Lehet nyugodtan nyitni CR szurkolói oldalt is.

   • Jose

    A Real Madridnál nalam nincs játékos, ki fontosabb lenne. Még Kroos se. 😃
    Bárkit leszidok, ha a csapatom kárára van. Legyen az külső v belső entitás.

   • ZeRo

    Van Real Madrid, és Van Nistelrooy. Bocs, muszáj volt. 🙂

    • Sragi

     Van Gaal 😀

    • bacsi977

     Fun Nistelrooy.

     • Sragi

      *Fan

    • Jose

     ezen most felBale-eztem.

     ez szar volt, bocs.

     de akkor is felnyerítettem 😀

     • bacsi977

      Akkor én is hozzáteszek egyet. Előre is bocs,hogy szar lesz 🙂
      -Kinn a bárány, benn a Zema!

   • Péter Balázs

    Di Stefano, Puskás és Raul távozását is így akarták volna ezen az oldalon egy ilyen posztban?
    És hol a csapat? Mert én azt nem látom szeptember óta egy-két meccs kivételével. Mindenki más nagyon jó, csak ez a fránya csatár nem tudja berúgni? A csapatkapitányunk hányszor lett kiállítva hátrányba hozva kedvenceinket? Őt ne adjuk el? Marcelo oldalán csak az nem megy el, aki nem jár arra. Őt is adjuk el?
    Gondolatmenetedből kiindulva: aki védi a klub ikonját az csak neki szurkol? Hala Madrid

    • norma_va

     Ez csak egy ember véleménye egy adott játékosról, egy adott problémáról. Az nem jelenti azt, hogy ez az egyedüli probléma, vagy az egyedüli oka az összes többi problémának. Vissza lehet olvasni előző posztokat, biztosan tudom állítani, hogy több dolog, több játékos is előkerül mind pozitív, mind negatív értelemben. Amiket leírsz, azok mind teljesen igazak. Egyébként nekem azzal sincs bajom, ha valaki megvédi Ronaldót ezzel az erős és talán szélsőséges véleménnyel szemben. Azt viszont én személy szerint nehezen viselem el, hogy ilyen miatt valaki megkérdőjelezi egy szurkoló elkötelezettségét a csapattal szemben. El kell tudni a kettőt különíteni. Ugyanúgy, ahogy az sem igaz, hogy ha valaki megvédi a klub ikonját, csak neki szurkol. Csak a vélemény mögött fontos az érvrendszer. Én azt értékelem, nem magát a véleményt.

    • Karim the KING

     Mondjuk én fellélegeztem, amikor Raul elment a Schalke csapatába. Ikon, kedveltem, de az utolsó 2 éves szenvedés volt, és hátrány a csapatnak.

  • bacsi977

   Barcás létemre én is úgy látom, hogy te sokkal inkább vagy Cr-drukker, mint Real-drukker. Semmivel nem köszönhet többet a Real CR7-nek, mint CR7 a Realnak. Gyakorlatilag mindent alárendeltek az ő egyéni statisztikáinak, góljainak, aranylabdáinak. Nem véletlen, hogy a MU-ban a gólátlaga meg sem közelítette az itteniét, mert ott a csapat érdeke volt a fontosabb,nem az egyéné.

   • Manócska

    Az ilyen és az ehhez hasonló kijelentéseket nagyon nem szeretem. Ha valaki jókat ír Ronaldoról, vagy épp kiáll mellette, akkor arról az egyénről rögtön azt hiszik hogy Ronaldo, és nem Real Madrid drukker. Pedig ez nem így van. Én is nagyon sokszor megvédtem már, akár itt, akár nálatok, pedig még csak nem is ő a kedvenc játékosom a csapatból. Csak egyszerűen igazságtalanak érzem, ahogy vele kapcsolatban írnak sokan. Bármit csinál akár a pályán, akár azon kívül, sokan mindig csak a rosszat látják benne. Csak egy példa. Ha rárúgja a kapura a labdát, és az nem megy be, akkor egy önző köcsög, (már bocsánat) ha viszont lepasszolja és a társa nem rúgja be, akkor meg az a baj hogy miért nem rúgta rá, hiszen jó helyzetben volt. És még sorolhatnám tovább ezeket az eseteket, de nem teszem, hiszen már sokszor leírtam. Nekem különben mindig is az volt a véleményem, hogy egy játékost lehet szeretni vagy nem szeretni, de az elért érdemeit, vagy tudását nem elismerni, vagy megkérdőjelezni nem lehet. Az ő esetében pedig lassan már erről van/lesz szó. És ez szerintem valahol szomorú.

    • Sragi

     Rosszul látod szerintem. Senki sem kérdőjelezi meg azt amit elért! Egyszerűen nem lehet !! Viszont el kellene fogadni,hogy innentől neki már nincs fel csak le. ami pedig a Real Madridnal nem működhet!

     • ptg

      ezt meg én nem értem, mert még van benne bőven “potenciál”, bár CR7 nem az eszéről híres, hanem a pályán elért eredményeiről, de állítólag az edzője ezekkel a tulajdonságokkal is rendelkezik. Akkor miért nem talált már(ZZ-ről van szó) neki olyan poszot, játékszisztémát, ami a fizikai képességeinek egyre jobban megfelel ? Tegnap írtam már a kis argentínról, aki elfogadta a csapat érdekében az első vonal helyett a hátrahúzódásból építkezést és az onnan történő befejezési lehetőségeket. Ilyet miért lenne vétek CR-el kipróbálni, gyakoroltatni ?

     • davieee

      Pont ezt csinálta ZZ az utóbbi két évben.

     • Sragi

      Baromi jó kérdés. Azért én Messit univerzálisabbnak vélem.
      De mivel nem értek ehhez nehéz véleményt formálni.

    • Jose

     En meg azt nem szeretem, hogy az emberek egy része nem képes árnyalatokban, szintekben, nézőpontokban, folyamatokban gondolkodni. Nem szeretik v akarjak elfogadni az analizist.

     Nem veled szemben fogalmaztam ezt meg, mert te emocionalis vagy, az érveket ignorálod. Ezt elfoagdjuk.

     Csak epp szerintem tiszta ciki, mikor egy alaposan megirt anyagot, mint fent sultane, nem képesek feldolgozni teljes egészében. Csak a nyomorult vegletekben gondolkodva.

    • bacsi977

     Nem arról van szó,hogy nem ismerik el az elért eredményeit. Arról van szó, hogy már nem tudja azt a teljesítményt letenni az asztalra. Azért,mert egy játékos sokat tett egy klubért (és újra megjegyzem,ez fordítva is igaz), nem jelenti azt,hogy bérelt helye kell legyen nyugdíjas koráig a csapatban. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy ha egy játékosnak előrébb való a csapat érdeke,mint a saját egója, akkor ezt magától is belátja.

     • Manócska

      Azért ha figyelmesen olvasol, akkor bizony Te is rájössz arra, hogy többen a tudását is megkérdőjelezik. Nem 1, nem 2 ilyen kommentet, vagy ilyen beszélgetést olvastam már. Nekem igazából az nem tetszik, ahogy és amiket írnak sokan vele kapcsolatban. Azzal semmi problémám nincs, ha valaki azt mondja, hogy ne legyen bérelt helye a kezdőben. Mert tényleg ne legyen. Se neki, se másnak, aki nincs a segítségére a csapatnak egy adott meccsen belül. Hiszen én már pl. tavaly ősszel is azt írtam, hogy ha nem játszik jól, akkor igenis merje Zidane lecserélni. Az nálam is természetes hogy az a játékos játsszon mindig, aki hasznára van a csapatnak.

  • Sragi

   Fordítsuk meg a kérdést. CR rúgott volna 50+ gólokat ha nem a Realban játszik? Kötve hiszem.
   A klub felett senki sem állhat bárkiről legyen szó. El kell fogadni,hogy ez a csodálatos lovestory a végét járja. Nincs ebben semmi rossz. Nyilván nem csak CR miatt ilyen szar a csapat ,de a fő probléma az,hogy még mindig sokan azt hiszik lehet ráépíteni. Tavaly még ZZ kitalált neki egy saját munkatervet ami működött is. Idén valami végleg eltört. Ezt kellene belátnia a szurkolóknak a vezetőségnek, ZZ-nek és magának Ronaldonak is. De ugyan ez igaz Benzemara is. A két nagy kedvencem Modric és Isco de ha nem ment a játék nekik ugyan úgy nyíltan megmondtam én legalább is. Ők sem állhatnak a csapat felett. Egyébként meg már többször is kiderült ,hogy a csapat nem Ronaldo függő. Annyit kell tenni megköszönni neki mindent ,mert egy kibaszott zseni,ikon,legenda de minden mese véget ér egyszer. Vagy Happy end ,vagy nem ezt kell eldönteni.

  • Raulitás

   A kritika egy többélű dolog.
   Lehet jó- és rosszszándékú (nácik, az új MHSz szerint mmár így kell írni), lehet jogos és jogtalan. A jogtalan és rosszszándékú kritikáknak nincs helye se szurkolói oldalon, se máshol.
   Ez azonban nem az. Ronaldo szemszögéből talán rossz, de, ahogy norma is leírta, ezen a blogon a Real Madrid szempontja a prioritás. Ebből a szemszögből pedig azon múlik a szándék milyensége, hogy jogos-e a kritika. És maximálisan jogos. A korábbi érdemeit tisztelve és szem előtt tarva fogalmazta meg Sultan a kritikát, ami minden játékos esetén elvárható, nem csak egy ilyen legenda esetén. A kommented emiatt kifejezetten értelmetlennek tartom

   • t20-puerto del sol

    botrány az új mhsz

    • Raulitás

     A régi is, sose szerettem. Tudom, hogy látszik 😀

     • t20-puerto del sol

      :DDDD

  • bacsi977

   Amúgy tényleg ezért az egy hozzászólásért regisztráltál?

   • Manócska

    Honnan tudod hogy nem fog többet írni? Amúgy meg gondolom hogy ebben a cikkben számára olyan dolgok voltak leírva, amik arra késztették, hogy ne csak olvasson, hanem írjon is. Én pl. évekig csak olvastam a tenisz oldalt, és akkor kezdtem el írni mikor Murray megnyerte Wimbledont, és sok kommentelő semmibe vette ezt a győzelmet, azzal az indokkal hogy nem kellett hozzá sem Federert, sem Djokot legyőznie. Ezen anno annyira kiakadtam, hogy egyből “tollat ragadtam” Murray védelmében.

    • bacsi977

     Hol olvastad,hogy azt mondtam,nem fog többet írni? Én KÉRDEZTEM, nem ÁLLÍTOTTAM.

     • Manócska

      Ez így igaz. De nekem nem az jött le belőle, hogy kedvességből kérdezted meg tőle. Azért is írtam azt amit.

     • bacsi977

      Szimpla érdeklődés volt,miután láttam,hogy ez az első kommentje, amire ráadásul számtalan reakció érkezett, ő viszont azóta sem reagál egyik véleményre sem.

     • Manócska

      Akkor ezt benéztem. Bocsánat. 🙂

     • Jose

      Zeus Carver

   • Péter Balázs

    Szó sincs róla! De majd engedélyt kérek tőled!:)

   • Karim the KING

    Az életnek van humorérzéke. Amikor a Real Madrid blogon egy Barca drukker számonkér. Az priceless.

  • WT14

   “Csúcsot nyújtott, megnyert, szarta a gólokat, rúgott, ejtette ki, berúgta”, stb.

   Ez mind múlt idő. Szerintem senki épeszű ember nincs, aki ne ismerné el a teljesítményét, és hogy mennyit tett a klubért. Emellett, ahogy alattam leírták páran, az éremnek két oldala van, mert ő is sokat köszönhet a klubnak, hiszen köré volt építve minden, hozzá igazodott a támadójáték, mindenki mindenhonnan őt kereste a labdával. Ez az, ami már nem működik. Ami múlt időben működött, az ma már nem. Nem kell hozzá nagy szakértőnek lenni, hogy tudjuk, a futballban 32, 33 fölött már nem tudja az ember azt hozni, amit korábban. Még akkor sem, ha Ronaldónak hívják. Ezt a legtöbben be is látják, és elfogadják a kisebb szerepet, amennyiben kellően szeretik a klubot. Én még évekig elnézegetném CR-t, ha (és ez egy óriási nagy HA) a statikussága okán nem rá épülne a támadójáték, visszavenne az egójából, és elfogadná, hogy nem ő van már a középpontban. Így nem utolsó sorban nagyon sokat átadhatna még a tudásából, a munkamoráljából a fiataloknak edzéseken is. De őszintén, Te mit látsz a meccseken? Mert én azt, hogy ugyanúgy ő akar a középpontban lenni, ugyanúgy neki kell minden labdát címezni, és ugyanúgy látványosan kimutatja, ha nem úgy megy valami ahogy ő akarja. Emellett viszont a sebessége megkopott, a játéka statikus, a cselei minimális %-ban jönnek be. Ez pedig így a CSAPAT kárára van. Sok más csapat van, ahol még Szent Tehén és Megváltó lehetne jövő nyártól, ezen a szinten viszont JELENLEG már csak egy játékos a sok közül. Az idő csúnya dolog a profi futballban is, felette pedig erősen eljáróban van.

  • WT14

   “Csúcsot nyújtott, megnyert, szarta a gólokat, rúgott, ejtette ki, berúgta”, stb.

   Ez mind múlt idő. Szerintem senki épeszű ember nincs, aki ne ismerné el a teljesítményét, és hogy mennyit tett a klubért. Emellett, ahogy alattam leírták páran, az éremnek két oldala van, mert ő is sokat köszönhet a klubnak, hiszen köré volt építve minden, hozzá igazodott a támadójáték, mindenki mindenhonnan őt kereste a labdával. Ez az, ami már nem működik. Ami múlt időben működött, az ma már nem. Nem kell hozzá nagy szakértőnek lenni, hogy tudjuk, a futballban 32, 33 fölött már nem tudja az ember azt hozni, amit korábban. Még akkor sem, ha Ronaldónak hívják. Ezt a legtöbben be is látják, és elfogadják a kisebb szerepet, amennyiben kellően szeretik a klubot. Én még évekig elnézegetném CR-t, ha (és ez egy óriási nagy HA) a statikussága okán nem rá épülne a támadójáték, visszavenne az egójából, és elfogadná, hogy nem ő van már a középpontban. Így nem utolsó sorban nagyon sokat átadhatna még a tudásából, a munkamoráljából a fiataloknak edzéseken is. De őszintén, Te mit látsz a meccseken? Mert én azt, hogy ugyanúgy ő akar a középpontban lenni, ugyanúgy neki kell minden labdát címezni, és ugyanúgy látványosan kimutatja, ha nem úgy megy valami ahogy ő akarja. Emellett viszont a sebessége megkopott, a játéka statikus, a cselei minimális %-ban jönnek be. Ez pedig így a CSAPAT kárára van. Sok más csapat van, ahol még Szent Tehén és Megváltó lehetne jövő nyártól, ezen a szinten viszont JELENLEG már csak egy játékos a sok közül. Az idő csúnya dolog a profi futballban is, felette pedig erősen eljáróban van.

  • ofrnkie

   szerintem mindenkit lehet kritizálni, amennyiben nem akarsz kognitív disszonanciában élni, úgy érdemes megfontolnod, hogy kissé kritikusan is szemléled a dolgokat a szurkolás mellett – merthogy nyilván azt is kell.

   Azt, hogy “hol lesznek CR góljai CR nélkül” feltételezi, hogy kell egy CR. Pedig nem kell, ha nem lesznek olyan játékosok, akiknek minden erővel “csillogniuk” muszáj, jöhet az általad hiányolt kiismerhetetlenség illetve váratlanság.
   A játék, amit játszani akarunk meg van halva csatárteljesítmény nélkül. Vannak más játékrendszerek, mint pl a 4-3-3. amikor kevesebb a teher a csatárokon, mert több a támadópotenciál, csak aztán meg a középpálya szenved esetenként.

   Nem is értem, miért emlegeti mindenki – főként CR (számomra – és a hírek szerint Ramos számára is – visszatetsző) kifakadása óta. Ki az, aki úgy istenigazából hiányzik? Egy csatár. Valóban elkúrta a vezetőség, vagy Zidane, nem hoztunk egy király csatárt. Ebből viszont nem következik az, hogy Pepét (akit volt) vagy Jamest nem engedhettük el nyugodt szívvel, és hogy Llorente vagy Ceballos szarok lennének.

   De még mindig lehet tömni magunkba a napi 20 “világ legjobbja” és “6 percenként nyert egy kupát első edzőként” posztokat, hiszen minden bizonnyal kényelmes.

   Aztán, hogy minek van helye madridista oldalon és minek nem – hát ha kritika nélkül és rózsaszín szemüvegben kezdenének írni a szerkesztők (nyilván nem fognak), úgy “szomorú lennék”.

   • Jose

    “De még mindig lehet tömni magunkba a napi 20 “világ legjobbja” és “6 percenként nyert egy kupát első edzőként” posztokat, hiszen minden bizonnyal kényelmes.”

    De megölelnélek, hombre! 😀

   • bacsi977

    Kognitív disszonancia? Nem vagy te véletlenül laposföld-hívő? 😀

    • Jose

     Ezt nem tudom most összerakni. Náluk nyilván van, de ofrnkie nem tartozik közéjük. Asszem. 😀

     • bacsi977

      A laposföldes vezérek egyik kedvenc kifejezése. Mindig ezzel dobálóznak.

     • Jose

      ezt nem tudtam

     • ofrnkie

      😀 sajna nem vagyok otthon ebben a világban, sajna valahogy olyan az ismerősi köröm facebookon, hogy még közvetve sem találkozom a proletariátus gyönyöreivel, így sem a laposföld-hívők, sem a “jelölj-ismerkedj-bökj” csoportok se más kedvenc elfoglaltságuk nem jön szembe

     • bacsi977

      Nekem is az egyik ismerősöm hívta fel rájuk a figyelmemet. Egyszer megéri megnézni őket, szénné röhögöd majd magad.

    • Raulitás

     De. Útépítésen dolgozik az úthengeren

     • Jose

      leolvadt az agyam 😀

   • carlos06

    Nem a kritika a gond,hanem h mennyire szelsoseges irasok szuletnek. Persze CR magasra rakta a mercet sajat maganak,igy jobban is kap ilyenkor. Mondjuk ez az egesz Real Madridra jellemzo,a szurkoloi lelek szepen szeretne bucsuztatni midenkit,de mikor itt az ido akkor megis inkabb azonnal huzzon el,mert senki nem all a (ez teljesen rendben van) csapat felett. Sokszor a frusztraltsag jon ki ugy,h jatekosokat hasznalnak labtorlonek.

    • Jose

     szélsőséges posztokat írunk?

     • carlos06

      Ilyen a hangulat 80%-ban mindenhol. Mar irtam,h ahogy a gyoztes idokben is tobben hatraleptek es meglattak a hibakat, ugyanúgy lehetne ez fordítva is,csak az emberi termeszet es a negativ spiral miatt ez nehezebb. Szeretem mindig mas szemszogbol is megnezni a dolgokat. Az irassal en is egyetetek,csak kicsit tulbillent.

     • Jose

      így értem, ez így rendben van 🙂

     • ofrnkie

      szerintem nem billent túl az írás, de igazad van az elemzési/értelmezési módszerrel – hiszen ha pl. kompetensebb csatárok lennének elöl, úgy lehet máshogy nézne ki a dolog, meg persze a meccsek lélektana, stb.

    • ofrnkie

     jó, én tavaly is azt írtam, hogy a szívemnek kedvesebb lenne egy CR nélküli Madrid, szóval engem önmagában ez a szerep zavar, de valamilyen szinten igazad is van persze. Mármint ott állnak elő a gondok, amikor a volt sztár nem tud megbarátkozni a kiegészítő szereppel, akkor menjen valahova ahol tud sztárkodni (ahogy mentek is, amivel semmi probléma)

     • carlos06

      En ezt Raulon tanultam meg es ot sokkal jobban szerettem,mint CR-t,de mire ot nyugdijaztuk sajat magamon gondolkodtam el,hogy hogyan viselkedek. Teljesen megromlott a “szurkoloi kapcsolatom” vele.

   • t20-puerto del sol

    te vagy a zarany közép út:-)

  • morc

   Csak egy megjegyzés, ha és amennyiben Ronaldo egyedül ejtette ki a fent említett csapatokat, akkor most miatta szar minden. Remélem érthető, hogy mit szerettem volna feszegetni.

  • dzsonee

   Mivel ez egy szurkolói blog, ahova a srácok azért írnak mert szeretik a Real Madridot, szerintem teljesen természetes, hogy leírják a maguk szubjektív véleményét is, amit most Sultan szerintem teljesen korrektül tett meg. Persze lehet CR-t szeretni, de kifakadni sem kell. Azért CR már kapott jogos kritikát itt a bloggon az elmúlt időben, szóval szerintem ez nem valami váratlan fordulat, amin ennyire meg kéne lepődni vagy így kifakadni. Úgyhogy nyugi, ez miatt nem érdemes infarktust kapni.
   A másik meg hogy szerintem nehezen lehet belekötni abba, hogy CRnek nagy az egója, végül is ez segítette őt ilyen magasra és ez tette lehetővé, hogy ilyen hosszú ideig ilyen jó teljesítményt nyújtson. Viszont amikor már megkopik és nem olyan éles, nem szállítja a gólokat, akkor teljesen egyet lehet azzal is érteni, hogy nem köréje kéne építeni a csapatot. Csak az a baj, hogy pont a nagy egója miatt ezt sajna valószinű nem fogja tudni elfogadni 🙁

  • Csáti László Károly

   Nyugodj meg Balázs, nem utálják itt Ronaldot.

   De idén a bajnokságban 13/4 a mutatója, holott a helyzetek meg vannak, tehát a teljesítménye visszaesett. Semmi gond nem lenne, ha elfogadná, hogy nem ő az első számú gólfelelős, és lenne mellette egy klasszis csatár, aki helyettesíti, kiegészíti. De ezt nem viseli el a marketing és az egoja sem, miatta kellett eladni Moratát és sokak szerint Benzema jelenléte (is) neki köszönhető

   Egyébként a több mint 15 éve van csúcson az azért barokkos túlzás. Ez a jelenlegi a 15. szezonja a komoly felnőttbajnokságok között és az első három manchesteri szezonjában illetve a jelenlegi szezonban – egyelőre – messze a csúcs.

   • Péter Balázs

    És miatta adták el Özilt, di Mariát, Jamest és Marianot is? Szerintem ő is örülne, ha mondjuk Bale nem sérülne le 3 meccsenként. Hala!

    • sultan2004

     Egyébként bele lehetne menni, hogy a fent említett játékosok távozásában mennyi szerepe volt (ha nem is személyesen Cének, de) a Ronaldo köré felépített csapatszerkezetnek és az ebből következő kezdő felállásoknak. Azt már sosem tudjuk meg, hogy ha nem lett volna bebetonozva a Cé – Benzema duó, akkor mennyivel játszhatott volna többet Morata, vagy Mariano. De ezt nem lenne helyes Cének felróni.

  • sultan2004

   Sajnálom, ha nem ment át a lényeg.
   Két dologra reagálnék. Egyik az, hogy egy csapatból kinek ki a kedvenc futballistája, az egy nagyon szubjektív műfaj. Engedtessék meg nekem, hogy kedveljem Gutit, Redondót, Modricot, és általában a zseniális gólpasszokat, és kulcspasszok tömegeit letevő futballistákat.

   “..Hol említhető együtt Guti és Redondó Ronaldóval egy napon..?” (Gondolom “lapon” kart lenni.) Bárhol és bármikor, ha egy CSAPAT-ról beszélünk. Ebből látom nagyon, hogy nem egy nyelven beszélünk.

   Az már egyáltalán nem szubjektív, hogy egy-egy csapatban kik az igazi “motorok”, kik azok, akik hiányát a legjobban megérezzük. Nálam ez most is Modric. Tovább nem fejtegetném.

   A másik dolog, maga Ronaldo megítélése. Mint ember, mindig is egy egoista, nagyképű barom volt. Mentálisan sosem volt képes kezelni a szupersztársággal járó dolgokat. Híján volt a szerénységnek és az önkritikának. Sosem lett volna a barátom a mindennapi életben. Amit futballistaként vetek a szemére, hogy az egész csapatra (a Real Madrdidban) jobbára úgy tekintett, mint arra az egységre mely őt helyzetbe hozza. Ő még ma is azt képzeli, hogy a klub felett áll. Semmi, de semmi nem igazolhatta a szükségességét és jelenlétét a csapatban, csak a góljai, és a futószalagon szállított győzelmek. Felteszem a nagy kérdést, a Realban lejátszott meccseinek hány százalékában volt “csapatember”? (Visszautalva: és Guti? És Redondo? Vissza is kérdezhetnék, hol említhető ezekkel egy lapon Ronaldo?)

   De mindez részemről, ahogy az a posztban is megfogalmaztam egy végtelenül szubjektív módon megfogalmazott vélemény.

   Az viszont tény, hogy Ronaldo képtelen elfogadni, hogy megváltozott fizikailag, hogy öregszik, és ebből a szempontból tényleg egy primadonna, ugyanúgy fogja botoxozni magát, mint a hollywoodi színésznők.

   Miért nem tudja a kevesebb percet elfogadni? Miért nem tud úgy egyre hátrébb húzódni, mint Iniesta, miért nem tud egy gólgépből egy passzkirállyá változni? Miélrt kell a hanyatló korszakában olyat nyilatkozni, hogy ő a valaha volt legjobb futballista? (Ebből a tekintetből ez eleve paradoxon, mert a világ legjobb futballistája soha nem mondana ilyet!)

   Sosem vitattam el CR érdemeit a Real sikereiből, de mindig is egy torz értékrenden keresztül születtek ezek meg, Cé elképesztő fizikai adottságai és csillió góljai nyomán.

   A baj az, hogy amikor az elképesztő fizikai fölénye megszűnt, és nincs már “gólfosás”, akkor a torz értékrend marad csak a pályán, ami a kedvenc klubomnak, a Real Madridnak már a hátrányára válik.

   • Ronrics

    hát a “nagyképű barom” kitétel bármennyire is szubjektív azért méltatlan!!

    • sultan2004

     Jó, lehet, hogy túltoltam egy kicsit. Átírtam azt a mondatrészt.

   • mikike

    Plusz arról ne is beszéljünk amiért én személy szerint neheztelek rá. Hogy ennyi kib….ott zselétől nem hullott ki a haja. Bezzeg az enyém….

  • SeDan95

   Egy játékosról lehessen kritikát megfogalmazni, legyen az ikon vagy nem ikon. Nincs olyan, hogy valaki érinthetetlen, mert korábban már sokat tett le az asztalra. A rossz teljesítményért igen is kritika jár, és nem is csak 1 meccsről beszélünk, hanem egy egész fél szezonnyi szenvedésről.
   Tegyünk különbséget aközött, hogy ha valaki kritikát fogalmaz meg és hogy szembeköp egy legendát. A Bernabeu közönsége valóban ne fütyülje ki a legendáit, mert gusztustalan. De egy szurkolói fórumon lehessen kritikát fogalmazni. Pláne ha jogosan.

 • De Mi

  Nagyon kiváló összefoglaló lett, köszönet érte.
  0:3 után én azt gondoltam, hogy ez egy komoly változásokat generáló meccs lesz. Ezt nehéz lesz egyszerű lózungokkal elbagatelizálni, tévedtem lehetett.
  Változás annyiban történt, hogy Bale nélkül ezt is beszoptuk volna, mint Kukori.
  Mariana árok még nem jött el, a negatív spirál ránt le minket lefelé ezerrel, s nem látszik, hogy mi az ami ezt megállítaná.
  Mi lesz az a pont? Nem várom (nagyon), csak bízom benne, hogy onnan csak elindul …valami

 • De Mi

  Nagyon kiváló összefoglaló lett, köszönet érte.
  0:3 után én azt gondoltam, hogy ez egy komoly változásokat generáló meccs lesz. Ezt nehéz lesz egyszerű lózungokkal elbagatelizálni, tévedtem lehetett.
  Változás annyiban történt, hogy Bale nélkül ezt is beszoptuk volna, mint Kukori.
  Mariana árok még nem jött el, a negatív spirál ránt le minket lefelé ezerrel, s nem látszik, hogy mi az ami ezt megállítaná.
  Mi lesz az a pont? Nem várom (nagyon), csak bízom benne, hogy onnan csak elindul …valami

 • De Mi

  Amikor Jose írta – talán Girona elleni csodás meccs kommentszekciójában – nyugi gyerekek a 4. hely meglesz, akkor nem gondoltam volna, hogy majd azért küzdünk, hogy tényleg meglegyen.

  • Jose

   Az apacsoknál tanultam a nyomolvasast. 😃

   • ReAlantos

    Jose gyereke inka.
    Az apja még inkább.;)

    • De Mi

     Félelmetes szuper család 🙂

     • Jose

      Zseninek születtem (mint trumph). Mar 2 evesen annyi eszem volt mint most. Ennyikeh.

     • bacsi977

      Sikeresen összehoztál egy amerikai elnököt egy motormárkával 😀 (Trump-Triumph) Üdv a szóalkotók sorában! 😀

     • Jose

      Mobilrol írok. Szerintem lesz még pár varazsszavam… 😃

     • bacsi977

      Mondjuk azt is írhattam volna, hogy sikeresen összehoztál egy amerikai elnököt egy fehérnemű márkával, de ha választani kell,akkor inkább képzelem el a jó öreg Donaldot egy motoron száguldozva, mint csipkés tangában.

     • Sragi

      Egy Triumph motoron Triumph tangában Trump .

     • bacsi977

      Akkor már tényleg úgy nézne ki,mint egy Tr(i)ump(h)li.

     • Jose

      most már gépen vagyok. itt értelmes varázsszavakat mondok!

      Serpensortia!

     • bacsi977

      Bevallom,rá kellett gugliznom.

     • Jose

      ne aggódj, 3 perc tekerés után választottam ki én is 😀

     • ReAlantos

      Amatőrök. 😀

     • Jose

      szeretem a HP-t (meg H.P-t, a Hp-t viszont nem), de elvakult (real madrid… ja, az nem) TLOTR rajongó vagyok, tehát:
      Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul.

      És most megnézheted magad.

     • ReAlantos

      Megnéztem magam, továbbra is bombasztikus formában vagyok.:D

      Crucio!

     • bacsi977

      Csak hogy lásd,hová lehet fejlődni:

      https://www.youtube.com/watch?v=GJeJVOkHC4U

     • Jose

      megadom magam
      :DDDDDDDDDDDDDDDDD

     • gwandal

      Hát, ha a Triumphról a motor jut eszedbe, és nem a bugyi/melltartó, akkor van egy rossz hírem:P

     • Sragi

      Autokorrekt 😀
      Egyébként telefonról néha nagyon rossz írni,mindent elgépelek vagy nem úgy töri a sorokat. Kár,hogy nincs disquss app.

    • Raulitás

     DE MÉÉÉÉÉÉÉ :(((

     • Sragi

      https://www.youtube.com/watch?v=YJFtVsBAX00

      a kurv@ anyédért azért 😀

     • Raulitás

      Kértek már tőlem patikában ‘olyan köhögésgyógyszert, aminek a reklámjában az a kisfiú van’. Majdnem viszzakérdeztem, hogy De miééééééééééért?

     • Sragi

      :DD

  • Jose

   Az apacsoknál tanultam a nyomolvasast. 😃

 • De Mi

  Amikor Jose írta – talán Girona elleni csodás meccs kommentszekciójában – nyugi gyerekek a 4. hely meglesz, akkor nem gondoltam volna, hogy majd azért küzdünk, hogy tényleg meglegyen.

 • Grébel Pál

  A fogadóirodák még nem frissítettek: Ki nyeri a spanyol bajnokságot: RMA – 15X, ATM – 21X
  az ATM-et nem szeretem, de esélyesek a végső győzelemre, kérdés mit szeretnének az EL-ben, ha azt elengedik csak a bajnokságra kell figyelni, Barca fog hibázni.

 • morc

  You cannot reply to a post that is not active. Ez wtf?

  • Jose

   eszköz és böngésző?
   PC-n nálam működik krómon, rókán és az Ehehehén is.
   Androidon krómon.

   • morc

    Pc, Króm. A Ronaldos bejegyzés alá szerettem volna írni egy mondatot.

   • dzsonee

    Nekem sem műkszik, és is hozzá szerettem volna szólni. Viszont szerintem annyira nem volt alpári hogy eltávolítsátok 🙂

 • t20-puerto del sol

  Egy opciót még nem veséztünk ki:
  mi van, ha azért nem pihenteti CR-t Z. (holott az előző szezonban megtette), és vállalja ennek minden kovetkezményét, hogy CR és Perec is belássa, hogy változtatni kell ezen az a projekten méghozzá a nyáron.

  Persze a Benzema kérdést ez sem magyarázta meg, bár annyiban igen, h ő is erősen CR miatt lehet szükséges, másrészt Perec egyik kedvence.

  Ide kapcsolódik, hogy sztem biztos nem lesz elküldve Z, ha eléri a BL-selejtezős részvételt.

  • carlos06

   Szerintem a 4 gol miatt nem lesz pihentetes. A legjobb az lenne,ha CR vhogy sikeresen adaptalodna a 9es pozicioba. Lehet,h Bela jobban fog tundokolni,de boven lehetne hasznos jatekos,meglennenek a goljai is. Tudom,h elméletben volt errol szo,de most van erre igazan esely. (tudom az egoja meg hogy utal ott jatszani…..)
   Egyetertek Zidane bonusz 1 eve biztos megvan,ha pedig tavozik akkor az meg majd vmifele kozos megegyezes lesz..

 • Jose

  A kommentet nem moderáltuk. Valami oknál fogva egy-egy kommentet a diszkusz így kezel. Korábban is volt már rá példa. Mindjárt helyre pofozom a dolgot.

 • Jose

  F5 és jelezzetek vissza, hogy látszik-e a komment. THX!

  • morc

   most jó.

   • Jose

    remek! 🙂

   • t20-puerto del sol

    már úgyse fáj

    • bobherceg_3312

     ha újra látom

     • t20-puerto del sol

      i’m proud of you 🙂

 • Ronrics

  működik az oldal?

 • Grébel Pál

  a két legnagyobb hiba a Betis és Girona elleni vereség volt, legalább x-re kellett volna hozni a két meccset, 2 ponttal több lenne+ az elmaradt meccs, tapadhatnánk az Atleticora, akit az egymás elleni meccsen le is fociztunk, csak nem járt érte 3 pont. Talán jobb is hogy itt vagyunk a 4-ik helyen, innen van út felfelé, mikor lesz a kupavisszavágó?

  • Csáti László Károly

   Holnap 21:30

   • Grébel Pál

    be kell rámolni 5-6 gólt, ez a minimum most

    • Jose

     nem szabad a Numancia elleni meccstől kell várni semmi komolyat. nem akarom elvenni a karaktereket ReAlantos Beharangja elől, de a B-side megy fel + Bale, talán, esetleg Isco.
     Cél1: elkerülni a sérülést
     Cél2: nem kikapni.

     • Ronrics

      meg akarod szakítani a Bélát?..:)

     • Grébel Pál

      Bale kezdjen, kapjon 60-70 percnyi játékot, a fizikai fölénye kijön a B ligás ellenféllel szemben, 2-3 gólt gurithat, de fejelhet is.

     • dzsonee

      Aztán meg 60 perc után lesérül…Isten ments, csak a szükséges minimum, hogy a bajnokságban is hadd játszon még legalább egy meccsen.

  • Sragi

   Sok a Ha..
   Ez van. Innen már csak felfele lehet bukni vagy lefelé 😀

  • ofrnkie

   Real Madrid a legjobb, így ha hullámvölgy: legyen kövér

 • LeeTaiPo

  Mekkora nyüzsi van itt napközben. Nem szoktatok ti dógozni, he?
  De itt egy kis off: ez a Grammy jelölt stricikalapos csávó tud ám fekvőgitározni.
  https://www.youtube.com/watch?v=UFKxOL3HsA8

  • dzsonee

   Munkába járni és dolgozni nem ugyanaz ám 🙂 De hát ki tudná megállni a kommentelést, amikor a történelmi magasságok után a történelmi mélységeknek is részesei lehetünk! Legyünk ám erre büszkék, ki tudja mikor lesz ilyen legközelebb 🙂
   A fekvőgitár pöpec! Figyeld az átkötést: én fekvőgitár helyett tegnap fekvőtámaszoztam egy hónap után, ma meg nem tudom megmutatni, melyik út vezet Budára 🙂

   • Ronrics

    Használd a GPS-t…

  • Ronrics

   ezek is rendes, dolgos gyerekek…

   • dzsonee

    Egyébként én is azon gondolkodom, hogy amelyik afroamerikai nem kosaras, az énekel (soul, blúz, R&B, rap vagy amit akarsz), amelyik azt sem az meg betörő 🙂

    • Ronrics

     nem szántam negatívnak a megjegyzésemet, de tény a sport és a zene az ő terepük kétségtelenül

     • dzsonee

      Én is inkább viccesnek szántam természetesen 🙂 De nem tehetek róla. volt szerencsém élőben is részt venni olyan amerikai előadássorozaton, ahol feketék is adtak elő, és az összeset el tudom képzelni ,munka után ahogy hazamegy, bekapcsolja 50 centet és lenyom egy kosármeccset a haverokkal…pedig nagyon okos gyerekek voltak, de hát a sztereotípia az sztereotípia 😀

 • dzsonee

  Az összes focistának ugyanaz a hülye az adótanácsadója? Vagy tényleg azt hiszik, hogy nem jönnek rá? Hihetetlen. Attól függetlenül, hogy a francon spórolnak, amikor így is hülyére keresik magukat, a Luxemburghoz hasonló adóparadicsomokat is jól seggbe kéne rúgni.
  http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labdarugas/real-madrid-modric-elismerte-az-adocsalast-es-fizetett-2612117

  • Sragi

   😀 latod.
   Nem ertenek hozzá.
   Pár magyar közéleti vagy politikai szemelyt kellene megkerdezniuk 😀

   • dzsonee

    El tudná valaki küldeni nekik eme magyar személyek tanácsadóinak a mailcímét? Én csak egy szimbolikus províziót kérnék mint ötletgazda 😀

    • Sragi

     Én is 😀
     Jelképes összeget.
     Természetesen offshore számlán hogy stílszerű legyen 😀

     • dzsonee

      Természetesen 🙂 valahol a Kajmán-szigeteken!

     • Sragi

      Elég Liechtenstein 😀

   • Ronrics

    rögtön benyújtanák és még éjjel megszavaznák az ügyhöz szükséges visszamenőleges hatályú módosító törvényeket..:))

  • ofrnkie

   a szürke zónából könnyű a “feketezónába” csúszni egy icipicit, meghát azért ez nem mindig bűncselekményt jelent, néha csak megállapítják, hogy itteni adózónak minősül – szal nem arról van szó hogy most modric cégei áfáznak és román tojást “importálnak”

   • dzsonee

    Nem is állítom, hogy Modric, CR vagy Messi most már bűnöző a szememben (na jó, lehet Messi egy kicsit 🙂 De ahogy le is írtam, 3 dolog zavar:
    – elmehet a fenébe az összes focista, amikor zsebre tesz x milliót egy évben, de akkor is ki akarja játszani az adóhatóságot hogy még azt a plusz 1-2 milliót is zsebre tegye, erről a halász és a felesége című mese jut az eszembe,
    – szívlapáttal kellene ütni azokat az “adótanácsadókat”, akik elmennek a focisták után, hogy hallod, megspórolok neked évi 1 millát és csak mittomén évi 200 ezret kérek érte (mert szerintem valahogy így működik, nem hiszem hogy Modric ötlete volt céget alapítani Luxemburgban),
    – papolnak itt a nagy közös Európáról meg az esélyegynlőségről meg a franc tudja miről közben meg Európa szivében abból élnek az országok hogy ők bizony adóparadicsomok lesznek. Ez nem csupán a focisták miatt gáz de bármelyik multi miatt, a Coca Colától a McDonaldson keresztül a google-ig, akik szintén ilyen módon optimalizálják az adójukat.

    • t20-puerto del sol

     az összes gambling oldal Máltán van bejegyezve… az is eu…

    • ofrnkie

     bizonyos szinten igazad van, de pl. spanyolországban ún. milliomosadó működik, szal egy határ után az szja-d a fizetésed méltánytalanul nagy részét elveszi. ehhez képest nyilván meg akarnak spórolni valamennyi lóvét, mármint nem hiszem, hogy minden pénzt luxemburgba irányítanának, inkább pl. ott csinálnak egy reklámbevételeket kezelő céget.
     az adóparadicsom-dolog pedig relatív, valakihez képest a magyarországi 9%-os tao is adóparadicsomnak minősülhet.
     nem is beszélve arról a pici magyar faluról, ahol több ezer kamion van bejelentve, merthogy nem szednek gépjárműadót 🙂 vagy a sok filmcég magyarországi letelepedése.
     szóval valamiben egyetértek veled, de azért szerintem bizonyos szinten normális, ha az ember kihasználja az adódó, nem illegális lehetőségeket.

     • dzsonee

      Gondolom a játékos is tisztában van vele, hogy szembe kell néznie a milliomosadóval. Meg így nincs is sok értelme. Franciaországban is ha jól tudom milliomosadó van meg még pár helyen, lehet örülhetünk a további vizsgálódásokra 🙂
      Persze, normális ha az ember kihasználja a törvényes keretek adta lehetőséget, csak nekem kissé furcsa hogy Európán belül ilyen nyugodtan eléldegélnek az adóparadicsomok (akár a lent említett Málta, vagy Ciprus esetleg Luxemburg). Meg az alapján hogy vizsgálódnak a hatóságok úgy tünik nem is teljesen törvényes keretek között történik mindez 🙂

   • t20-puerto del sol

    alighanem megvan a 185 nap /éve spanyolban…

  • dracox

   Akiknek ennyi millióból is az adócsalás jut eszébe azoktól elvenném az összes pénzt és magyar minimálbérre kötelezném őket… hihetetlen mennyire kapzsik az emberek ekkora fizuk mellett is

 • t20-puerto del sol

  off:
  http://m.nemzetisport.hu/spanyol_labdarugas/real-madrid-modric-elismerte-az-adocsalast-es-fizetett-2612117
  Amúgy CR apeh ügyeivel mi van? Amiatt már nem akar lelépni Spanyolországból?

 • mfc777

  norma majdnem átbaszott… végre hoztam az elsőn erre berakja a 17. forduló tabellát a 18. alá is

  • norma_va

   😀 még ha a 17. forduló összesítettje lett volna… de valahogy az összesítési folyamat közben sikerült nyomtatnom, úgyhogy teljesen el volt csúszva. mea culpa, frissítve.

   • ofrnkie

    valami miatt vannak előttem (30.) olyan emberek, akiknek elvileg kevesebb pontjuk van 🙁 – és mögöttem pl. lucasnak több, de azt nem kell kijavítani 😀

    • ptg

     nálam is az 51 kevesebb, mint a 42 – 49, de ahogy valakik mondták nem is olyan régen, a “részvétel a fontos” és “sírni csak a győztesnek szabad” 😀

 • Sragi
  • dracox

   Mintha libákat terelnének. Kellene egy Robi Carlos lövés oda … 3:)

   • Sragi

    😂 😂 😂 😂
    Pár gyerkőc megrogyna akkor 😀

 • Ronrics

  alvásteszt.:) – tudom, hogy vótmán
  a keményen dolgozó /kis/emberek alszanak?
  a vizsgákra készülők meg nem ugye?

  • ofrnkie

   éjfélkor még mindenki fent van 🙁

  • FrancIsco

   És mi a helyzet azokkal akik keményen dolgoznak, miközben a vizsgáikra is készülnek?

   • bdyd

    az szopó :/

   • Ronrics

    Respect /ha meg kommentelnek iis..

  • Sasu

   most keltem

 • Jose

  Nem értem ezt a sok alvás tesztelőt. ☺
  Azokat kérdezzétek, akik ébren vannak.
  #ébrenvagyole?

  • t20-puerto del sol

   én már egy órája meccs lázban égek

   • t20-puerto del sol

    de akkor még nem volt itt senki

   • majk

    jajj, ne! ma is van meccs ? 😀

    • t20-puerto del sol

     visszavág a Numancipáció

  • LeeTaiPo
   • Ronrics

    mit ne mondjak – szélesen válogatsz!

    • LeeTaiPo

     Ő az én régi kedvenc labancom 🙂
     És most ezt dobta fel emlékként a Face.

     • Ronrics

      a dogozás megy mán..?

     • LeeTaiPo

      Annyira, hogy csak most tudok válaszolni.

     • Ronrics

      heles….

  • dzsonee

   Jelentem, megérkeztem munkába! Előre a hazáért és a pártért!

 • dracox

  Angol pletykák szerint a Real Madrid is ott van az Alexis Sánchezért érdeklődő együttesek között, de a chilei támadót kizárólag a Manchester City érdekli.

  Ejj ezek angol az pletykák….mindenesetre 30-40misit megérne most télen ha Cou volt 140 vagy mennyi.

  • WT14

   Akkor már inkább nyáron ingyér. A BL-ben úgyse játszhat, a bajnokikra pedig innentől akár én is kimehetnék, annyira mindegy.

   • dracox

    Sanchez BL-ben miért ne játszhatna?

    • WT14

     Úgy tudom, hogy az EL is számít, mert UEFA szervezésű sorozat, de lehet hogy tévedek. Btw én akkor se hoznám télen 30-40 millióért, ha nyáron ingyen el lehet hozni. Nem hiszem hogy annyi különbséget jelentene a PSG ellen, hogy ezért megérje ennyit kiadni. A bajnokikra meg, mint mondottam volt, édesmindegy, azt már akkor se nyernénk meg ha télen idejönne Messi, Neymar és Mbappé egyszerre.

     • dracox

      Szerintem télen valaki elviszi. Arsenal nem akar kiengedni a kezei közül 30-40misit miközben ez a félév nem oszt nem szoroz már amilyen gyatra teljesítményt nyújtanak..

     • WT14

      Az alap hogy el akarják adni, de mi van ha minden érdeklődő azt mondja hogy inkább megvárják a nyarat? Akkor nem tudnak sok mindent csinálni, max lejjebb viszik az árat.

     • dracox

      Pep-et ismerve nem várna nyárig… 😀

     • t20-puerto del sol

      ja, ők is kurvára rá vannak szorulva még egy csatárra

     • WT14

      Ja, végülis Agüero, Jesus meg Sterling alig lőnek gólokat, krízisben vannak.

     • t20-puerto del sol

      Henry hogy ment el?

     • Jose

      “I’m coming, I’m cooooming!!!”

     • t20-puerto del sol

      ehhez még korán van, de ezt írnám este is:)

     • Jose

      és este? 😀

     • t20-puerto del sol

      már javítottam, mire írtál!
      amugy buzi autocorrect

     • dracox

      35-ből kaptak 24-et

     • t20-puerto del sol

      tx

     • Raulitás

      3 új játékost át lehet regisztrálni szezononként BL-ről EL-re és fordítva is

   • Sragi

    BL-ben jatszhatna.
    El-BL az nem üti egymást.

 • ReAlantos