Milyen nap van ma?

Azt gondolom, hogy az El Clasico utáni vereséget követően egy új időszak kezdődik a La Ligában a Real Madrid számára, és ennek a második periódusnak következik az első meccse. Csapatunkat a Celta Vigo fogadja, mely kellemetlen ellenfél, főleg otthon. A habfehérek háza táján abszolút nincs minden rendben, ráadásul a kedélyeket még Zidane nyilatkozatai is borzolják. Azért gyomor kell megemészteni azokat a mondatokat, melyeket egy arcizom rándulás nélkül tol „Máris Szomszéd” az újságírók arcába.

Menjünk sorjában. A Liga-beli új időszakot természetesen én (vagy mi, a bloggerek) gondolom / gondoljuk időszerűnek, nem pedig a Real Madrid vezetősége. Ekkora hátrányban, egy tovább erősödő Barcelona ellen, melybe épp visszatért Dembele, és hivatalossá vált Coutinho érkezése; a mi csapnivaló formánkat figyelembe véve, nyugodtan el lehet engedni a Ligát. Mást mondok, kötelező lenne elengedni. Ezalatt persze nem a meccsek pihentető elbohóckodását értem, hanem épp ellenkezőjét, szisztematikus munkával, be kellene építeni Mayoralt, Ceballost, Llorentét , Vallejót, de még Asensiót és Kovacicot is. Mert innentől nem elég lépést tartani a Barcával, hanem arra kellene várni, hogy majd a nagy riválisunk kerül gödörbe, és hullatni kezdi a pontokat (miközben mi megnyerünk mindent). Persze nem ez fog történni. Egyrészt ezt a pontelőnyt nem fogja a Barca elszórakozni, másrészről a legkisebb esélyt sem látom arra, hogy Zidane hirtelen hátat fordít annak, amit eddig képviselt, és hirtelen majd eltolja a hangsúlyt a fiatalok és egy új csapat összekovácsolása felé.

Az első lépés, hogy legyen hova beépíteni a fiatalokat! Magam részéről annak is örülnék, ha Zidane le tudná tenni a voksát egy jól megindokolható játékrendszer mellett (legyen az bármi), és azt tudná a csapat gyakorolni minden egyes edzésen, és azt játszanánk a meccseink döntő hányadában. Az már vágyaim netovábbja lenne, ha egy-két fontosabb meccsre ellenfél specifikus taktika születne, 2-3 cserével a gálacsapat helyett, és esetleg egy másféle felállás, melyet szigorúan a szakmai megfontolások irányítanak.

Manapság Zidane úgy játszatja a B-csapatot, hogy szinte a teljes gála kezdőjét mellőzi, és jobbára „tapasztalatlan” fiataloknak kellene, a nem is létező játékrendszert hatékonyan üzemeltetni. De ez nem fog menni! Van olyan futballhoz egy kicsit is konyító ember, aki ezt nem látja be? Van. Olyan is van, aki ezt a hibát rendre elköveti, majd azt a következtetést vonja le belőle, hogy „csak” a gála csapat működik. Például Zidane. Ennek további vonatkozása, hogy a fiatal futballista elkezdi magát másodrangúnak érezni, hogy ő a „nagyokkal” nem is léphet pályára (vagy csak elvétve valamiféle kényszer hatására), kezdőről, vagy végigjátszott találkozóról meg ne is álmodjon!

A fiatalok beépítéséhez először a játékrendszert kellene megszülni. Aztán kitalálni, hogy ebben ki lesz első számú ember, és mi lesz a feladata, ezt követően sok edzés és jó pár meccs után rá lehetne jönni, hogy a fiatalok melyik elsőszámú futballista helyén állnák meg a helyüket legjobban. Mindenki egy egyéniség, de mégis. Félig-meddig azt is mondhatnánk, hogy kialakulna, ki, kinek a helyettese lehet. Azt a pozíciót kellene gyakoroltatni az adott fiatallal.  Majd a gálához képest 1-2, esetleg 2-3 változtatást lehetne alkalmazni a kezdőben, hogy a fiatalok Modric, vagy Kroos, esetleg  Cé, vagy Bale oldalán éles meccsben tapasztalják meg, hogy kell a jól meghatározott feladatukat megoldani. Ha a középpályán Ceballos játszik, de nincs a pályán Cé, akkor Ceba nem láthatja, hogy mozog be Cé, hogy kell elé tenni a labdát. Ha Modric sincs a pályán, akkor nem kapja meg élesben, hogy mikor érdemes ritmust válva megfutni 6-8 métert, vagy mikor kell egyből küldeni a labdát. Jétékpercek nélkül nem a csapatba épül be, hanem elveszti az önbizalmát, mert hiányzik az összes „oszlop”, ami a fő tartó pillére lenne ennek az egész felépítménynek. Ha az ember a pályán van, és aktív tagja, alakítója a passz-folyamnak, akkor tanul, mert akcióban kell villámgyors döntéseket hoznia, ezt nem lehet a padról figyeléssel helyettesíteni.

A Zidane-féle terminológia, miszerint mindenki megkapja a játékperceit, nagyon fals, és hamis, szakmailag pedig sokszor semmit sem ér, sőt időnként kontraproduktív.  Amikor Llorente kap a meccs végén 10 percet, általában kétféle szituációban vagyunk. Vagy megvan a meccs, és már senki sem akar futballozni, vagy nagyon kellene egy gól, és kapkodva próbál a csapat pontot, pontokat menteni. Egyik sem olyan szituáció, melyben egy játékos beépül a csapatba. Ezek nem értékes játékpercek.

A másik fontos dolog, ami mellett lehetetlen elmenni szó nélkül, az Zidane kommunikációja. Filmes hasonlattal élve, sosem szabad fullba tolni a kretént. Soha.

Az természetes, hogy kettős kommunikáció zajlik, és más hangzik el az öltözőben, mint a sajtótájékoztatón. A legtöbb dolog nem tartozik a sajtóra. De ha túl sokszor hangoztatunk olyan állításokat, melyek ellenkezőjéről van meggyőződve kvázi az egész futball-szakma, az már biztosan káros. Amikor Mayoral azt hallja minden egyes héten, hogy Benzema a világ legjobb kilencese, vagy azt, hogy Ronaldónak a Realból kell majd 10 év múlva visszavonulnia, az már lélekromboló. De tudja Zidane ezt még fokozni is:

“A francia L’Équipe úgy tudja, a Real Madrid több középcsatár teljesítményét is figyelemmel követi, mint például Mauro Icardi vagy Timo Werner, de a vezetőségi találkozón Zidane világossá tette, hogy számára továbbra is Benzema az első számú választás.”

Továbbá: “Jelenleg viszont nincs szükségem senkire, mivel elégedett vagyok a rendelkezésemre álló kerettel. Tavaly, amikor a csapatnak jól ment a játék, nem kaptam ilyen kérdéseket. Amint becsúszik néhány rosszabb eredmény, rögtön új igazolásokról beszél mindenki, de én nem így gondolkodom.”

Semmi más nem marad a józan ész határain belül, mint remélni, hogy valami fontosról nem tudunk, nem tudhatunk. Nagyon jó lenne belső infókat olvasni, hogy a Realon belül milyen párbeszédek zajlanak. Mert, ami kijut, az bullshit. Elképzelhetetlen, hogy ne legyen téma a jelenlegi helyzet, és a lehetséges megoldása. A Zidane-féle „becsúszik néhány rosszabb eredmény”-en már régen túl kell legyen a szakmai stáb, látni kell, hogy strukturális gondok vannak, és már régen rajta kell lenni a megoldáson. Abszolút el tudom képzelni, hogy a kívánt csatár csak év végén mozdítható, a Ligára idehozni már nem éri meg (felesleges), a BL-ben meg úgysem játszhatna. Elképzelhetetlennek tartom, hogy ne legyenek folyamatban komoly tárgyalások. Nem vagyunk a részletek birtokában, de lehet, az lenne a rosszabb lépés, hogy elhamarkodottan idehoznánk valakit, aki esetleg a BL-ben is játszhatna, de nem lenne a legjobb választás. Tényleg csak találgatni lehet.

Volt egyébként egy érdekes válasza Zidane-nak a sok izomsérülést firtató kérdésre (amit pl. rosszul fordított le a Penamadridista). A francia azt mondta valójában, hogy az izomsérülések kérdése nem egyszerű, akinek a (magán) életében gondjai vannak, az hamarabb megsérül, és ennek néha semmi köze az edzésekhez. Az ilyen őszinte mondatok mutathatják meg véletlenül, hogy nem könnyű folyamatosan szerepben lenni. El lehet rajta gondolkodni, kire, mire gondolt.

Sajnos mentálisan is elég mélyen van a csapat. A gondok mélyülését csak táplálhatja a tény, hogy hiába ragaszkodik Zidane bizonyos elképzelésekhez, nem változik semmi. Legalábbis eredményességben nem. Ilyenkor az öltöző egységessége is bomlásnak indul. Nálunk, horgászoknál van egy mondás, miszerint a haltalanság kikezdi a jellemet. Hát, a góltalanság sem lehet jobb. Ráadásul itt nagyon sok ember alkotja a csapatot, a klikkesedés, a sugdolózás, hamarabb elindul.

De azt is tudjuk, hogy a játékosok a fizetésük hatalmas részét akkor is megkapják, ha pályára sem lépnek, vagy veszítenek. Ezért nagyon nagy feladat a lelkesedést és a sikeréhséget fenntartani. Sajnos ez az egyik összetevője lehet a lelketlen hozzáállásnak. Nagyon nehéz egy magunkfajta „halandónak” egy Real játékos helyébe képzelni magunkat. Iszonyat mennyiségű pénzt keresnek. Mindenük megvan. Az ő problémáik egészen más problémák.

Vasárnapi ellenfelünk, a Celta épp egy Barca meccs-szendvicsben kapja meg a Real Madridot. Ráadásul a Balaídosban életben tartották a kupa reményeiket az 1-1-gyel. Jövő héten a Nou Campba utaznak. Sok reményük ugyan nem lehet, de annyi pont maradt, hogy benne legyen a fejekben, és akár tudat alatt egy kicsit tartalékoljanak.  Az utolsó meccseiken verték idegenben a Deport, viszont otthon kikaptak a Villarrealtól. A tabellán a mérlegük negatív, 6 győzelem és 3 döntetlen mellett 8 vereséget számlálnak. Nekik már van egy igazolásuk 2018-ban, a szlovák Robert Mazant elhozták Zsolnáról. 8-án mutatják be hivatalosan, ellenünk még nem kaphat szerepet.

Juan Carlos Unzué a következő kerettel várja fiainkat: Sergio, Rubén, Hugo Mallo, Jonny, Roncaglia, Sergi Gómez, Fontàs, Cabral, Radoja, Lobotka, Pablo Hernández, Brais Méndez, Wass, Jozabed, Sisto, Iago Aspas, Emre Mor és Maxi Gómez.

Kimaradt Iván Villar, Guidetti és Hjulsager.

Magam részéről természetesen szeretnék egy szép vendég győzelmet látni. A védelmünkből két név is hiányozni fog, akiért sopánkodtunk volna 2017 tavaszán, de ha az ember kikukucskál a realos szemfedő mögül, azt láthatja, hogy Carvajal csapnivaló már hosszú meccsek óta – most piros lapja miatt eltiltott, és a kisebb sérüléssel bajlódó Ramos se állt a helyzet magaslatán mostanában. Achraf sem lesz sokkal rosszabb, mint Dani volt utóbb, és Nacho is megbízhatóan helyettesített eddig bárkit.

Középpályán lényegében 3 teljesen friss játékossal állhatunk fel Kroos, Modric és Case személyében (bárki is lesz a negyedik, nem lesz gond), elől meg Ronaldo és Bale akár mutathat is valamit. Cének a Celta az egyik kedvenc ellenfele, 12 meccsen 20-at vert nekik, kétszer is duplázott már a Balaídosban. Szóval simán nyerhetünk is.

Eddig kevés volt a buzdító sorokból, de minden jó, ha a vége jó, nem?

Íme a Tippelde soron következő űrlapja. 19:15-ig várjuk a voksokat! A találkozó 20:45-kor kerül sorra. HALA MADRID!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • robroy

  A barca megint jól igazol, mi meg, úristen “elégedettek vagyunk mindenkivel” ez elfogadhatatlan. Lassan az az érzésem, hogy már normális játékos nem is akar hozzánk jönni.

 • elkesetthusvetinyul

  Zsozé-teszt

  • ofrnkie

   erről ez a mese jut az eszembe 😀
   https://youtu.be/yozVU83n8Zs?t=608

   • dzsonee

    De nagyon nem tudtok aludni 🙂 ennyire lázban tart a meccs?

    • elkesetthusvetinyul

     Óóó, én csak elmentem oda, ahová a király is gyalog jár 😉
     Ofrnkie válaszát is csak most láttam 😀

     • dzsonee

      Ez sok mindent megmagyaráz 🙂

    • ofrnkie

     engem pedig a kis tankönyveim tartanak lázban 😀

     • dzsonee

      Hát, most mondhatám hogy irigyellek de hazudnék 😛

   • elkesetthusvetinyul

    :))

 • Sragi

  Én nem szeretnék végtelenül pesszimistanak tűnni, de nem érzem azt, hogy majd mostantól hasonló koncepció mentén kezdi Z beépíteni a fiatalokat, megtalalni a helyüket, szerepüket. (amit Sultan fent leírt) Már rég el kellett volna kezdeni a nyilatkozatai alapján.. Gyakorlatilag el sem olvasom miket szokott osszehordani mert fáj.
  A legszomorubb még az, hogy szerencsétlen Llorente mit lát és hall pl. Alig kap lehetőséget majd megjelenik a sajtóban hogy ő rajta van azon a bizonyos listán aki nem teljesit a tavaszi szezonban mehet isten hirevel. Vagy akár ott van Ceballos is.. Látni a sracon, hogy legalább akkora potencial van benne mint Asensioban. Erre ő is totálisan mellőzve erezheti magát.
  Az igazalasokba meg nem is erdemes belemenni. Szokták mondani lehet tüzet oltani moslékos vödörrel, de nem érdemes. Ez a szezon kuka úgy is aki reálisan nézte a dolgokat az mar valahol a Girona elleni égés az Atleti elleni x után tudta, hogy el kell engedni. Valverde meg totál megalazott minket. Lényeg hogy felesleges most ide csatárt hozni meg addig is az lesz amíg Yazid szerelmes Benzikébe. Nem kellett volna Morata-t elengedni de tartom azt is, hogy James-t sem. A mostani kamu rotálás már tavaly elkezdte bomlasztani az öltözőt. Ennek a hozadéka volt a spanyol tavozasa. James-t meg amúgy is mellozte a kopasz. Pedig mind a ketten jól teljesítettek amikor megkaptak a lehetőséget. Ha ebbe belegondolunk akkor a mostani fiatalok mit erezhetnek vajon. Mit érezhet Mayoral? Mindig az a kretén fájdalmas képű balfasz kezd helyettem.. Aki nem képes 1,5 szezon óta gólokat szerezni. Így nem fog koncepció és megfelelő helyettesi szerep kialakulni a fiatalok es a gála között.
  Ott tartunk lassan, hogy nem is érdemes meccset nézni. Sokáig kitartottam de Kupa meccs óta megint elszakadt bennem valami.
  Pedig nyáron és még augusztusban is azt gondoltam ez az irány jó amit képviselni akarunk. Egyébként nagyon is jó lenne ha lenne egy igazi edző a csapat mellet. Sajnálom ha valaki szerint ez végtelenül negatív lett, de én most csak ezt látom magam előtt és nem a történelmi duplazo Madridot..

  • sultan2004

   Azért Morata elengedése szerintem nem egyértelműen rossz döntés. Kezdőként nemigen láttam tőle megbízható teljesítményt. Csereként jó párszor volt ereje gólokat szerezni, s ez kétségtelenül jól jött volna ebben az idényben is. De szerintem erős túlzás volt érte a 80 millió. Mostanában kezd kipukkadni a Chelsea-ben, most épp a pokolra kívánják a sok kihagyott ziccer miatt. Lábbal 8%-os, egyszer már leírtam, hogy az mit jelent. 12-13 helyzet kell neki egy gólhoz. Ez a mutató nem egy 80 millás csatár ismérve. Jó pénzt kaptunk érte, ez így rendben volt. A baj az, hogy nem jött helyette valaki jobb!

   • Sragi

    Jó mondjuk ezt is alá lehet írni.Viszont a csere szerepet nem fogadta volna el. Nekünk akkor lett volna win ha valaki jön helyette…De nem ,mert Benzi lelke nem bírta volna ki.

   • t20-puerto del sol

    és Lukakuhoz képest?

  • Nagy Zsolti

   Teljesen egyet tudok érteni azzal, hogy a fiatalok beépítésének már mennie kellene ehelyett az ál-rotáció helyett. Mert a vonal amit elkezdett a klub az jó. Csak nem jól van használva Zidane által. Kezd kipukkanni az ő lufija is, egyre jobban jönnek elő a problémák. De mondjuk nem csak Zidane hibája ez az egész, hiszen a vezetőség se tesz semmit. Már rég be kellett volna látni, hogy a BBC ideje lejárt és legalább egyiküknek már távoznia kellett volna/kellene. Mondjuk nyáron ha ez megtörténik akkor most nálunk lenne egy Mbappé nevű srác. Elhibázták. A tehetséges fiatalokat úgy meg hiába igazolják le a csapathoz, ha azok alig-alig játszanak és alig-alig játszanak a már tapasztalt játékosokkal együtt. Így nem lesz fejlődés. Aztán bele is unnak is eligazolnak szépen máshova.

   • Sragi

    Pontosan. Sajnos ,mint Damoklész kardja… előbb utóbb besokallnak.

    • ZeRo

     Nem vagyok otthon a témában, meséld már el mitől sokkalt be az a kard? 😀

   • ZeRo

    Én jobban örülnék ha a BBC-ből max csak 1 maradna nálunk a következő idényre. Vagy inkább egy se.

  • mikike

   A gond szerintem ott lehet, de ezt már Ti is leírtátok, hogy nincs elég tapasztalata Zidane-nak.
   Ebbe a műveletbe még jó pár régi rókának is beletörne a bicskája.

   5-6 tehetséges fiatalt eredménykénszer alatt (mivel nálunk mindig az van) beépíteni úgy, hogy közben pedig leépíteni olyan játékosokat akik kiöregednek, vagy akikek el akarunk adni.

   Közben ezek a játékosok jó nagy egóval vannak megáldva, évek óta kezdők és a partvonal mellé tevésük feszültséget keltene.

   Plusz, ahogyan szintén írtátok, még kialakult stílusa sincs a csapatnak. Mindig mást játszunk, olyan esetleges az egész.
   Ami meg azért is lehet mert még Zidane sem tudja, hogy mi az Ő stílusa, mit szeretne a csapattal játszatni. Egy dolog biztosan kezd látszani, hogy a lelkesedés alábbhagyott. Ami pedig pedig további pesszimizmust szül. Ami pedig keserűséget okoz.
   Innentől Yoda jön: Azt pedig szánalmat szül. A szánalom gonosz gondolatokhoz, vágyakhoz vezet. Ami pedig a sötét oldal ismérve… 🙂

   Na ezt kellene a mesternek megvalósítania. Az igazai kérdés, – talán nem is kérdés már – , hogy alkalmas-e erre Zidane?

   • Sragi

    Kiválóan összeszedted a jelen lévő problémákat. Mondjuk nála nagyobb nevek a Pincér (:DD na jó csak nyert BL-t) Carlo is belebukott. Persze ott más volt a helyzet. ZZ csak úgy ,mint a Jedi mestere ő sem tud rotálni. Pedig volt rá már pár éve,hogy megtanulja. Egyre inkább az látszik ,hogy motivátorként jobban érvényesül,rutinja és saját stílusa még nem igen van. Majd lesz neki,de lehet nem nálunk. Szerintem most van a jelenlegi legnagyobb feladata előtt az igen rövid de annál eredményesebb edzői karrierje alatt. 🙂

    • ReAlantos

     Francia szöv.kap. szerintem biztos lesz belőle. Túl nagy név ahhoz, hogy ne próbálják ki.

     • Sragi

      Ebben szinte biztos vagyok én is! Olyan,mint nekünk PÁL!

    • mikike

     Néha az az érzésem, hogy mérhetetlen gyávaság van Zidane és a vezetés részéről.
     Ahány játékosunk van annyi egyedi poszt kezd kialakulni (igazi játékrendszer hiányában), megannyi taktikai felállással.
     Aminek pedig az a következménye, hogy megszűnnek a harcok a fix a pozíciókért, a versengés alább hagy.
     Sőt, kommunikációban sem hallom/olvasom már, hogy Zidane egy-egy poszt esetén azt mondaná, hogy van ide három játékosunk, majd az játszik aki a legjobb…

     Ezzel szerintem nem vesz le terhet senkiről, vagy ha egy játékos lelkivilágába az bezavar (és nem motiválja), hogy a posztján kimondva van vetélytársa, akkor ott mentális gondok vannak.
     Mondjuk Benzemának konkurencia nélkül is van… Lehet rosszul látom, csak a megoldást próbálom megtalálni. Hangos gondolatok…

     • Sragi

      Abszolút van igazság abban amiket felvetsz. Elméleti szinten nagyon is sok gondot okozhatnak az ilyen jellegű problémák.Persze nem vagyunk ott az öltözőben és nem halljuk kivel mit beszél meg. Benzike drága egy nagyra nőtt óvodás. Olyan,mint Cartman a Southpark-ból 😀

    • mikike

     Attól tartok az utolsó mondatod igaz. Azért bízom benne, ahogyan a pályán is, most is húz valami zseniálisat. Például jövő héten bejelenti, hogy visszatér. 🙂

     • Sragi

      😀 mondjuk az tényleg az lenne :DD
      Viccet félretéve azért nem totál vak ő (Juve zsebre lett rakva stb) Viszont most más jellegű gondot kellene helyre rakni. Benitez után nagyon jól rendet feltakarított .Ellenben a csontvázak maradtak a szekrényben és most esnek ki sajnos..

  • Sragi

   Faszom,hogy igazam lett:(

 • Sragi
 • Raulitás
  • Raulitás

   Ma is nagyon fontosnak tűnik a fiatal játékosok beépítése a Celta lelátójába

   • Sragi

    *bocs nem ide
    😀

  • Cornelius Scipio Africanus

   Ceballos is sérült?

   • Sragi

    Dehogy sérült 😀 Játszott a kupában….

    • Cornelius Scipio Africanus

     Ó, el is felejtettem 😀 De a kezdő úgysem kérdéses.

     • Sragi

      😀 nem hát

 • Cornelius Scipio Africanus

  Nagyon tetszett most ez a beharang. Grat @sultan2004:disqus !

  Azt hiszem nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy ha ZZ nem kapja össze az egész csapatot, és nem kezd valamit a fiatalokkal, és a kerettel, akkor ebből csúnya bukó lehet (4. hely). Akkor viszont se Fortuna se Isten nem menti meg ZZ-t attól, hogy Perez kirakja. Bár csak Január eleje van és talán korai ilyenekről beszélni 😀 De én nem a keretben nem hiszek, hanem annyira halmozottak a problémák, és olyan szinten nem javul semmi, hogy itt már lehet csak egy format C: /V:NewCoach segíthet…

  Abban viszont nagyon bízom, hogy ha nyáron igazolunk, akkor az szigorúan szakmai alapon történik, és nem az aktuális VB sztárt hozzuk el. Nekem elég volt Özil és James. Nagyon bevált mindkettő… jah nem 🙁

  • Sragi

   Ennek úgy is az lesz a vége,hogy Z repül. Nem azért ,mert annyira akarom ,de egyszerűen nem a kerettel van gond a csatár posztot leszámítva. Ha nem megy Bl döntőbe meg a kupa nem lesz meg akkor búcsút vesz Perez tőle. Azért Gülü és James sem volt rossz ha éppen jól voltak használva. Más kérdés,hogy szakmailag egyik sem volt igazán jó vétel a mi rendszerünkbe. Még Özil csak csak eleinte.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Nem lebalfaszoztam őket 😀 Hanem pont ez az, hogy nem illeszkednek a stílusba, akkor minek vettük?! 😀 Az volt a baj 🙂

    • Sragi

     😀 tudom. Mer marketing azé’.

   • WT14

    “nem a kerettel van gond a csatár posztot leszámítva”

    Az pont elég. Hány meccsen buktunk pontokat amiatt, mert nem volt elöl aki gólt lőjön? A középpálya ugyanúgy melózik, csak tavaly voltak akik befejezték a támadásokat. Teljes egészében az edző sara, hogy ezt a világtalan balfaszt erőlteti a végsőkig. Ilyen teljesítménnyel egy alsóházi csapatból kiraknák, de a Real Madridban stabil kezdő. Idestova 15 éve követem a csapatot, de ilyet még nem láttam, hogy ennyire nulla teljesítménnyel is folyamatosan játsszon valaki. Ez teljesen abszurd. Ha Pereznek van egy csöpp esze, akkor világossá teszi Zidane felé, hogy nyáron kell egy csatár, mert ez így nem állapot. Ha pedig a francia nem megy bele, akkor felőlem mehet Isten hírével, mert Benzikével a kezdőben a jövő szezont is el lehet temetni már augusztusban.

    • Sragi

     😀 jó hát ugye ez egy csapat sport. Ha az egyik poszton hiba van akkor borul minden. Mondjuk tavaly faszmákunk is volt meg mindig jött valaki és hozta a gólokat idén meg Morata se Ramos nem ment meg. Benzema-t minden jó érzésű edző a tarcsiba rakta volna már. 😀 Vagy hozott volna egy kibaszott gólvágót.

    • Csáti László Károly

     B.Ú.É.K.
     És ha esetleg Perez az, aki éppen ragaszkodik Benzemához mindenáron?

     • ReAlantos

      Ez azért a múlt fényében elég meglepő lenne.
      Egy szerinte rosszul teljesítő csatár az edző védelme nélkül nemhogy a kezdőben, de még Madridban sem maradhatna (ld. Huntelaar, Chicharito, stb.). Lenne pénz új csatárt venni, és biztos vagyok benne, hogy ha nem Zidane lenne az edző, akkor Benzema már rég nem itt lenne.

      Nem akarok összeesküvés-elméletet gyártani, de ha folyamatában nézzük az eseményeket, akkor látható, hogy Perez utolsó mentsvára volt anno Zidane, aki remekül bevált. Épp ezért került patthelyzetbe az öreg, mert ZZ-t nem rúghatja csak úgy ki (azt már nem viselnék el a szurkolók, ha Ancelotti után még egy edzőtől válna meg különösebb indok nélkül). Az eredmények eddig a szezonig a kopaszt igazolták, idén meg még burkolózhat azzal, hogy tavaly is tavasszal indult be a gépezet. Így simán ott tarthatja Karimot a kezdőben.

     • ReAlantos

      Ja, és persze BÚÉK neked is! 🙂

  • Raulitás

   Özil Mou rendszerébe tökéletes fit volt. A kontrák vezetésében a világ legjobbjai közé tartozott. Amikor meg már nem illett a rendszerbe, szép haszonnal eladtuk. Ő összességében jó igazolás volt. James már más tészta

   • Cornelius Scipio Africanus

    Mondjuk ez jogos. Ez kimaradt

  • norma_va

   Akkor nálam valami kurva nagy fogalomzavar állhat fent, ha te rájuk írod, hogy nem váltak be.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Picit túloztam, na 😀 Engedd meg 😀

    • norma_va

     Picit? Nem tudom elengedni.
     Özil ittléte alatt legtöbb gólpasszt jegyző játékos volt, legtöbb gólpasszt adta továbbá Ronaldónak is. Bajnoki évben pedig gólpassz király is lett a bajnokságban. Emellett kulcsfontosságú tagja volt éveken keresztül a kezdő tizenegynek. Ráadásként a Laliga történelmének 11. legtöbb gólpasszát jegyző játékosa. Én nem tudom neked mi kell, hogy valaki beváljon… 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Hát a legjobb 10-ben kellett volna lennie :DDD
      Túloztam, jogos amúgy. Az maradt meg amúgy benne nagyon, hogy sokszor eltűnt meccsek alatt. Persze kiosztott olyan lasztikat, hogy csak na. Viszont védekezni nem nagyon szeretett. Illetve szerintem nem is véletlen hogy lelépett, elment, mert Ancelotti rendszerében nem villogott volna annyira valószínűleg. Viszont tényleg Mou rendszerében elég jól illet. Bár azért bennem erősen megmaradt 1-1 iszonyat bénázása, pl Dortmund ellen nem bírta 8 méterről a k*rva kaput eltalálni. 😀 Lehet ezek elködösítik a jó tulajdonságait. 🙂 Jó, hát emlékeztettetek, hogy nem volt olyan rossz 😀

     • mikike

      Eredményes legyen vele a csapat?
      Három kupát csak nyertünk vele, közte egy bajnokságot. Nekem is ambivalens érzéseim vannak Özillel kapcsolatban. De most komolyan olyan rémisztően nagy szemei vannak….

      Özilről mindig ez jutsz eszembe: https://youtu.be/q5EgEskma5E?t=32s

     • norma_va

      Tehát egyetlen egy játékos teljesítményének a megítélése függ az egész csapat elért sikereitől?

     • mikike

      Igen. Gondolom ezzel nem mondtam újat. Vagy igen?
      A siker szó itt nagyon félrevezető. Az eredményesség szerintem jobban tükrözi a dolgot, mert annak két kimenetele van.
      A csapat teljesítménye minden esetben hat a játékosra és az vissza hat a csapat teljesítményére.

      Nem csak az alapján ítélek meg egy játékost, hogy a csapat mit nyer vele. Lehet a mondatom így félreérthető volt. Persze ez is egy része a megítélésnek.

      Az alapján ítélem meg, hogy mit tesz hozzá a játékhoz. Mennyi érdeme van az sikerességben, eredményességben vagy akár a kudarcban. Özilről nekem olyan benyomás maradt meg, hogy olykor zseniális játékot produkált, máskor meg illuzionistákat megszégyenítő eltűnéseket.

      Egyébként az Arsenalban ugyanezt tolja. Az is mindig lejött, hogy hangulatember. Pár rossz passz után kedvtelenül bóklászik a pályán.

      A három kupát meg azért írtam, mert az is mutatja, hogy azért egy jó játékos (a statisztika is alátámasztja, meg aki nem vak az is látta, hogy milyen szinten tudott labdát kergetni), de nem szabad szemet hunyni a fölött, hogy 50-60 perceket játszik, pedig nem is cserélik le…

     • Sragi

      Nála volt,mindig az az érzésem,hogy egy ösztönös zseni ,mint Iniesta. Viszont valahol úgy érzem nagyobb alázattal még többre vihette volna.

 • Ronrics

  Máris szomszéd..-nagyon jóóóó

 • ReAlantos

  Zseniális lett, @sultan2004:disqus! A kép miatt fájnak a rekeszizmaim…

  A mondandóval pedig sajnos teljes mértékben egyetértek. Nem látszik a koncepció. Remélem, hogy a mai meccs ránk cáfol majd!

 • mikike

  Azért a mester néha keményebb kérdéseket is kaphatna, hogy ne tudjon is bullshitekkel kitérni. Én így képzelném el, ha kérdezhetnék. Ettől remélve valami változást…

  Mérkőzés előtt kérdés Zidane felé.
  Újságíró: Mester miért kezd ismét Benzema, gyakorlatilag két éve nem rúgott gólt!
  Zidane: Ne haragudjon uram, Ön részeg? Benzema, sérült nem játszik ma.
  Újságíró: Maga ne haragudjon, de Ő akkor is kezdő lenne ha a vonat levágná mindkét lábát.

  Mérkőzés utáni kérdés.
  Újságíró: Most, hogy újabb vereséget szenvedtünk Benzema a következő meccsen is kezdő lesz? Ma is kihagyott három százszázalékos ziccert.
  Zidane: Urám már a meccs előtt tisztáztuk, hogy sérült. Nem is játszott. Maga még is mit nézett?
  Újságíró: Elnézést, kicsit előre dolgoztam és már meccs előtt összeírtam a kérdéseket. Egy pillanat. Ö, akkor a következő. Benzemát nem kellett volna hamarabb lecserélni? Hoppá ez is rossz, mindjárt megtalálom, ööööö egy pillanat.
  Zidane: Uram ez már nevetséges, ne komolytalankodjon már.
  Újságíró: Én komolytalankodok, hát maga állítja be azt fogalmatlant minden héten…

 • V.I.C.

  Védekezésben szerintetek megoldható lesz zárni a széleket? Én a ZZ kockája szerinti kezdővel ezt nem feltétlen látom megvalósulni.

  • ReAlantos

   Én épp ezért variáltam kicsit a kezdőn. Majd meglátjuk.:)

   • V.I.C.

    Jó, csak lopd el a kopasz medzsikül kockáját, mert anélkül fakap van. 😀

  • Sragi

   Én már annak is örülnék ha elől rúgnánk hármat hátul meg ha kapunk kettőt a lőtéri kutyát nem érdekli :DDD

 • carlos06

  “After the work with the ball came to an end, Zidane told his players to take off their boots, put on trainers and begin running up and down the stairs of the Estadio Santiago Bernabeu.”

  A kondink se a régi,de azt hiszem ennek inkább motiváló hatása volt…hátha eszükbe jut pár szurkoló közben,akik rengeteg pénzt fizetnek,h lássák életük meccsét.
  Egyébként érdekes ahogy erre a szezonra is a tavalyi sémát húzzák rá a lapok. (valójában fogalmam sincs mi zajlik,lehet ott se tudják eldönteni) Mini előszezon, CR pihen , tavasszal minden más lesz, miközben már más a dinamikája az egésznek, más a sorsolás, más a prioritás.

  • sultan2004

   Hááát, ez a lépcsőzés a Bernabeuban érdekes, mert a csapat normál menetrendben Valdebebasban edz, csak a meccsek vannak a SB Bernabeuban.

   • carlos06

    Annyira azért nem érdekes. Kis változatosság az edzésben,átrakták a Bernabeuba, amúgy december 31-én volt,csak most hozták le. Gondolom ez volt a jutalom a kiváló őszért.

 • De Mi

  Korábban írtátok, hogy valaki súgott Z-nak, s Sevilla kapott 5 gurigát. Aztán jött a classico, talán ott is súgott, de Z csak első felét hallotta meg (tedd be Kovát fogni Messit,s bizz,h jó lesz az, viszont mivel kevés meccset játszott….)
  Jó lenne, ha lenne,s nem a gálakezdő örökre,hanem valóban látható lenne koncepciózus építkezés.

  Nyilván nem lehet egyértelmű következtetés levonni a CdR meccsből ,de ha ott nincs koncepció, akkor La ligába hirtelen lesz? Vagy megy a szokásos, egy ideig tuti

 • SeDan95

  Robinho ingyen igazolható. Én megfontolnám Karim helyére, már csak a nosztalgia kedvéért

  • Raulitás

   Akkor már Torghelle Úr hasznosabb lenne, mert tud fejelni

  • ofrnkie

   ehhez kapcsolódóan most jött fel újra az a történet, amikor a Marca kérdezte a “jövő Robinho”-it arról, mi az álomcsapatuk:
   – Real Madrid. A világ legjobb csapata – felelte Coutinho
   – A Real Madrid – felelte Neymar

   Aztán valljuk meg, nem az a 2008-as Madrid volt a világ közepe. De ezzel kapcsolatban arról is lehetne beszélni, ahogy a szép, tiszta gyermeki lélek megromlott 😀

   http://www.marca.com/en/football/international-football/2017/08/29/59a59e57268e3ee9728b46a6.html

 • norma_va

  Épp azon gondolkodom, hogy melyik lenne a rosszabb esti program: gazdaságpolitikát tanulni vagy real meccset nézni. Úgy érzem, mindkét esetben 10 perc szenvedés után 2 óra pihenéssel jutalmaznám meg magam.

  • LeeTaiPo

   Pl hallgathatod, nézheted őket is 😀
   https://www.youtube.com/watch?v=_TWtgWkXojw

  • jani bátyó

   Ne gondolkozz : nézzed a meccset és közben tanuljad a gazdaságpolitikát…….

  • Cornelius Scipio Africanus

   Idén (legalább?) két meccsünk lesz ami érdekes, és téttel bír. A két PSG elleni meccs. Ami persze nőhet még ha továbbjutunk 🙂
   Engem a többi meccs nem hoz lázba. Tudom, divat vagyok. ’98 óta 😀
   De előbb veszek egy könyvet a kezembe, mint azt a szenvedést éljem át, mint amit a meccseink okoznak. BL-re azért még felszívják magukat, így azt számomra érdemes megnézni.

   Persze lehet azt mondani, hogy nem vagyok rendes szurkoló, mert támogatni kell a csapatot a bajban stb (mondjuk nem tudom mennyire érzi ezt épp Benzema, hogy szidom a gép előtt közel 2000km-re Madridtól 😀 )
   de majd ha meghalnak a pályán a címerért/mezért, akkor majd én is nézem a szűk szabadidőmből a meccseket, akkor is ha szarul játszunk. De míg nincs meg az az attitűd én tök nyugodtan csinálok bármi mást, ami jobban érdekel, kikapcsol, stb. 🙂

   • ofrnkie

    érdekes, én mindig megnézem a csapatot amikor tudom, max (illetve hát többnyire) velük együtt szenvedek én is – de ez nem valami kötelességtudat, csak hát ez a természetes nekem. Mindent elmond az, hogy holnap reggel szigorlat aztán még így fontolgatom a meccsnézést, bár valószínűleg ma én is kihagyom :/
    de a PSG elleni meccseket én is kiemelten várom, jó kis foca lesz, a legrosszabb esetben velünk szemben

    • Cornelius Scipio Africanus

     Vagy csak halogatsz és a meccs a kifogás 😀

     • ofrnkie

      ez jogos felvetés lehetne 😀 de amúgyis ez van, szóval mindig elhatározom hogy most már aztán tényleg kihagyom (t.i. jól kibaszok a csapattal), de aztán mindig leülök megnézni, mit kotyvasztott az épp aktuális mester

     • Cornelius Scipio Africanus

      Miből lesz szigorlatod amúgy? Nem sok szakon van már szigorlat (ami a tudást illetően nem biztos, hogy jó).

     • ofrnkie

      munkajog lesz, hát nálunk van 9, illetve kettő ami megtartotta a szigorlat nevet, a másik 7 “alapvizsga”, de ugyanaz a rendszer

     • Cornelius Scipio Africanus

      Ez ELTE? Vagy valamilyen osztatlan szak?

     • ofrnkie

      elte is és osztatlan is 😀 (az összes “jogász” képzés osztatlan)

     • Cornelius Scipio Africanus

      amúgy erre is tippeltem volna, ha kellett volna 🙂 (munkajoggal már elárultad 🙂 ELTE-t meg megéreztem, vagy elmondtad régebben és megmaradt.
      akkor jó “szórakozást” 😀 és kalappal holnapra! 😉

     • ofrnkie

      köszi szépen 😀 élvezetes éjszaka lesz 😀

     • elkesetthusvetinyul

      nagy kupac nyúlbogyó a szerencsédre 😉

     • gwandal

      Munkajogból szigorlat? Nebassz, tényleg kurva öreg vagyok, az se rémlik, h lett volna önállóan ilyen tantárgy… ráadásul télen… hányadik félév?

     • ofrnkie

      nekem 9., vizsgakurzus, de amúgy nyolcadik félév lenne, csak elcsúsztattam mert a pénzügy szigó és a nemzetközi jog szigó elég volt tavasszal és így eloszlik a teher, aztán még próbálom tartani a kis átlagomat 😀

     • gwandal

      Na, akkor legalább már látod a végét😊 nemzetközi jogból se kellett szigorlatoznom, de a pénzügy fasza volt, kollokvium Gyurcsány feleségénél, szigorlat Hobó bátyjánál😊 munkajog meg a polgáris államvizsgán volt, de nem csináltak belőle nagy ügyet

     • ofrnkie

      ja hát, ezen kívül már csak agrárjog és nemzetközi magánjog, és jöhetnek a csodálatos zvk 🙂 nekünk még mindig a dobrev által is írt tankönyvek voltak a tananyag, de ő már tudtommal nincs ott, én elmentem javítani szigorlaton, július 4.-én, elég bensőséges kapocs alakult ki a tananyag és közöttem 😀

     • gwandal

      Köztünk inkább belsőséges, abszolút humán beállítottságú vagyok, nem barátaim a számok😊 azért meglett, Dobrev rendes volt, Földes meg éppen jókedvű😊

    • Manócska

     Én is pont így vagyok ezzel. Mindig várom a meccseinket, és ha tehetem meg is nézem. Pedig sokszor én is elég rendesen felhúzom magam alatta, csalódott vagyok a mutatott játék miatt, vagy épp bosszankodom a kihagyott helyzeteinknél, stb.., de ez sem tud eltántorítani attól, hogy kíváncsi legyek a fiúkra, és hogy nézzem a találkozóinkat.

    • Raulitás

     Hoho, nekem már csak egy vizsgám van (nyilván zvken kívül) és az se szigorlat. Amúgy hajrá majd

     • ofrnkie

      köfe, majd ha kérdezik pl. egy prágai sörtúrán, hogy “any doctor here?”, jelentkezhetünk mindketten 😀

     • Ronrics

      “any gázszerelő” az a valami…..

     • ofrnkie

      jó-jó, de én nem bírok hosszútávon napi 20 órát dolgozni 😀

     • Ronrics

      öreg hiba – és még be is vallod..:)

     • Ronrics

      én is csak a gáztervezésig jutottam /bevallom elbaltáztam, de tényleg!/

     • Ronrics

      minap rám kérdeztél “ki EZ”? -csak azért írom!

     • norma_va
     • norma_va

      Ja, és amúgy doctors*.

     • ofrnkie

      igazad van, a parkos mémből inspirálódtam, de úgy tűnik nyelvtanilag pontatlannak alkották 🙁

 • dracox

  Az öreg paulinho 7-re növelte a góljainak a számát a levante ellen… kabaré 😅

  • Cornelius Scipio Africanus

   Inkább az a kabaré, hogy milyen hisztit levertek azelőtt hogy egy percet játszott volna. Gondolom (nem járok át) most meg ő az isten :DDDDD

   • elkesetthusvetinyul

    ha nem jársz át, akkor látnok vagy 😱

    • Cornelius Scipio Africanus

     Vagy csak kiismertem a társaságot?! Amúgy nem érdekel különösebben. 😀
     De legalább bebizonyította, hogy nem mindig túl hasznos előítéletekkel élni (igen, tudom, az előbb én is azzal éltem. 🙂 )

     • elkesetthusvetinyul

      A másik tippem az, hogy savanyú a szőlő

     • Cornelius Scipio Africanus

      Ez ilyen begyöpösödött Barca szlogen, hogy irigy minden nem Barca szurkoló a sikereitekre 😀 Szerinted 4 év alatt 3 BL után irigy vagyok? :DDD Mire? 😀

      Elárulok Neked valamit nyuszi. Nem vagyok irigy senkire. Én magammal versenyzem csak. Vagy hogy lennék irigy, ha a saját meccseink se hoznak lázba? 😀

      Gondolt át ezek után, hogy mennyire vagyok irigy 🙂

     • elkesetthusvetinyul

      Te tényleg meg akarsz győzni arról hogy TE természetesen nem viseltettél volna előítélettel egy részben elfeledett brazil iránt, aki a pöckét birizgálta a kínai szuperligában, miután úgy leszerepelt T’hamnál?

     • Cornelius Scipio Africanus

      Ne forgasd ki a szavaim légyszike. 😀 Lehet szekptikusnak lenni. Teljesen normális ha valaki fenntartásokkal kezelte azt az üzletet nyáron. De nálatok – és nem rád gondolok – páran olyan hiszit levertek mintha Messit adtátok volna el a Realnak 3 labdáért. Vissza nem keresem, de olvasd el – ha már elfelejtetted – miket írtak páran mikor leigazolta a Barca. Tisztelet a kivételnek – mert voltak földön maradt emberek ott is! – akik leírták, hogy legalább pár meccset várjanak meg mielőtt szétalázzák.

      Én láttam már nagy játékost is égni, meg szinte senkiből egy megbízható viszonylag jó teljesítményt konstans nyújtani. Szóval finomabban anyázok előre már bárkit.

     • elkesetthusvetinyul

      kezdem nehezen tolerálni a fellengzős, negyképűnek tűnő kommenteket. Kovács Ákos, te vagy az?
      Mivel “nem szoktál átjárni”, pontosan tudod, hogy nagyjából a harmadik meccsen bocsánatot kértem/kértünk tőle, majd pár meccsre rá szerelmet is vallottunk neki.
      Többször volt már az időnkénti stílusod (direkt nem állandót írok, mert az esetek többségében azért jól el tudunk beszélgetni) miatt nézeteltérés, mivel rögtön támadásnak veszed ha nem értek veled egyet

     • Cornelius Scipio Africanus

      Nem vagyok Kovács Ákos. 😀 Ismerek egyet – nem az énekest – aki tényleg olyan mint amilyennek lefestetted 😀 (Lehet, hogy a név valóban kötelez?! 😀 )

      Nyuszi, tényleg nem járok át. Szerintem október(?) környékén voltam ott, mikor pár okoska belém szállt, indokolatlanul (vagyis én nem láttam rá indokot).

      Nem veszem támadásnak, ha más a véleménye valakinek. Be is b*szna, ha mindenki úgy gondolkozna mint én. Rosszul is érezném magam.

      Elássuk a nyúlbogyót? 😀 Vagy még civakodunk kicsit? 😀

     • elkesetthusvetinyul

      ássuk el 🙂

     • Sragi

      Aztán majd régészek megtalálják és ki lesz állítva egy múzeumban :DD

     • elkesetthusvetinyul

      Éjszaka a múzeumban 47593847? 😂

     • ofrnkie

      én bevallom, hogy rohadtul irigylem tőletek a sétálgató tagot

   • WT14

    Ja, az nem volt semmi. EL-helyezést és hasonlókat emlegettek sokan nyáron, miközben szerencsétlen gyerek még le se szállt a repülőről.

    • divatdrukker

     de nem csak mi, hanem ti is. emlékszem olyan kommentekre tőletek hogy ha ez így megy tovább akkor be fogunk tagozódni a középmezőnybe.

   • divatdrukker

    azért nem mindenki 🙂 de gondolhatod milyen érzés volt nyáron mikor bementünk a piacra Verrattiért és Coutinhoért majd kijöttünk Neymar nélkül és Paulinhoval.

    • elkesetthusvetinyul

     de te pont igen 😉

     • divatdrukker

      igen, pont ezért, felbaszott. de ha visszakeresel azért utána már azt mondtam hogy had játsszon legalább pár meccset mielőtt elkezdjük szapulni.

     • elkesetthusvetinyul

      Meg én is

   • bdyd

    :DDDD nem járok át :DDDD gyökér kampósok, nem járok át :DDDD

  • Manócska

   Az azért megint nem volt csúnya amit Messi csinált, mielőtt a gólpasszt adta volna Paulinhonak.

 • smatte

  így lassan unalomba fullad a bajnokság..:) nincs henger, nincs mágia, csak begyakorolt elemek, ami nagyon mennek a katalánoknál és tulajdonképpen bárkit berakhat Valverde a csapatba, az jó teljesítményt nyújt (na jó, talán Gomes nem), mert van rendszer. Van csatár és kapusteljesítmény is, ennyi elég a 17 pontos előnyhöz.
  Jó lenne most már nem nagyon botlani a bajnokságban, hogy legalább a biztos 2. hely meglegyen.

  • carlos06

   Ter Stegen nem normalis. Messivel tenyleg parban viszik oket. Elol nagyon hatekonyak,hatul meg vedelem hijan se kapnak golt,mindez minimum energiabefeketetessel tobb honapja.

 • Sragi

  :DDD Pálinnyíó azisten így egyben :DD Év üzlete. Jooóó vétel volt 😀

 • Grébel Pál

  Negatív leszek a tavaszi idénnyel kapcsolatban: BL – még jó játékkal is kieshetünk a 16 között, amire már rég volt példa(2009 LYON), bajnokság – 3-ik hely(ATM elég stabil jól is igazoltak), spanyol kupa, ha szerencsénk lesz a sorsolással és akarjuk, megnyerhetjük.
  mai meccs? nyerni kell!!!

 • Turbo
  • Cornelius Scipio Africanus

   Meglepő kezdő :DDD

   • Turbo

    Nálam telibe, de gondolom nem vagyok egyedül ezzel…

   • Ronrics

    biztos ami biztos a Benzemát én most is betettem a kezdőbe…/végre nem jött be!/

    • Cornelius Scipio Africanus

     Most kórházban forgatnak Valbuenával :)))

     • Sragi

      :DDD Woodman mesterrel.

     • gwandal

      Woodman lesz az, de én honnan tudnám

     • Sragi

      Egy barátod mesélte 😀

  • norma_va

   Aki hibát vétett a kezdőben, lenullázom.

   • Sragi

    Ez várható kezdő volt :DD

   • elkesetthusvetinyul

    nyilvános botozás is lesz? 😀

    • Cornelius Scipio Africanus

     Nyúlbogyódobálás 😀

     • elkesetthusvetinyul

      De várjuk meg, míg megkövül, aztán jöhetnek a Brian életéből az idézetek 😉

   • Ronrics

    a legjobb kilences nem számít hibának ,ugye?

    • norma_va

     Tekintve, hogy sérült és a keretbe sem került be…, de. 😀

     • elkesetthusvetinyul

      dehát… dehát… így is ugyanolyan hasznos, nem? ;D

     • Ronrics

      sőt!….

   • mfc777

    perellek strasbourgig…

   • ZeRo

    Szándékos volt. Úgy döntöttem, hogy benzemásra veszem a figurát az idény végéig. 😀

   • t20-puerto del sol

    Carvajalt bent láttam 😀

    • Sragi

     Finish him!!!

    • Sragi

     Mondjuk múltkor beállt védeni a kapuba 😀

     • t20-puerto del sol

      jót akart, alkalmatlan eszközzel:)

     • Sragi

      Hát jobb volt, mintha elovette volna 😀

  • ofrnkie
   • Cornelius Scipio Africanus

    Nem írt vissza, hogy #csakagála? 😀

    • ofrnkie

     nem, de kezdek rettegni, hogy bekopog és lefejel 🙁

     • Cornelius Scipio Africanus

      Szigorlat előtt? Azért az tényleg gonoszság lenne 🙁

   • elkesetthusvetinyul

    😂😂😂

   • ZeRo

    Nope, the thing we need is more beadás!!

 • Cornelius Scipio Africanus

  Amennyit savaztuk Bale-t ősszel, fogadok most ver 2 gólt, vagy kioszt 1-2 gólpasszt. Annyira törvényszerű lenne 😀 (Érted @ofrmcf:disqus törvény… :DDD )

  • dracox

   Bánja a f*szom csak 6kupás szezonunk legyen. 😂😂✋🏼

   • Sragi

    😀 😀 ennyi

 • Turbo

  Most néztem, és nem Kepa véd ma a Bilbaóban, sőt, a keretben sincs.

  • mfc777

   végre egy jó hír, pont a kapusokon mentek el a meccsek eddig

   • Sragi

    Ja évek óta szarul védenek.

    • mfc777

     hirtelen nem is tudok felidézni olyan szezont amit kapott gól nélkül zártunk

     • Sragi

      Hát pontosan ez az. Legalább olyan jól vedenenek ahogy a gól lövés megy idén a csapatnak.

  • gwandal

   Állítólag sérült

 • sultan2004

  Baszki Bale mit akart itt?

 • Raulitás

  Első kihagyott helyzet pipa

 • Turbo

  Bakker Benz.. akarom mondani Béla!

 • sultan2004

  Egyelőre nagyon jól hozzuk ki a labdákat. Tetszik.

 • Krityó

  Sziasztok, jelentkezem szolgálatra. Azt hiszem, 1-3-at tippeltem, hogyhogy még nem állt be az eredmény? :DD

 • Ronrics

  A mez az nem rossz!

 • Krityó

  Az egyem majdnem bejött… :((!

 • Raulitás

  Értem én, hogy mainstream fogni a befutó támadókat, de lehet érdemes lenne megfontolni

  • morc

   Valamint ha Marcelo nem lenne állandóan lemaradva, nehezebb lenne beadni szélről.

 • lucas

  Kettő Celta gólt tippeltem. Ez a helyzet sem a védelmen múlott.

 • smatte

  Marcelo azt hiszem úgy fog visszavonulni, hogy nem tanul meg jól beadni…

 • ReAlantos

  2 Real-gólt tippeltem. Kíváncsi leszek, melyik két Celta-játékos szerzi.:D

 • lucas

  Amúgy ti értitek Kroos minek megy ki az utóbbi időben egyre többször szélre? Mert ha az lenne az elképzelés, hogy Marcelo egyedül van és kell még egy ember akivel meg tudják bontani a védelmet, akkor rakja ki Iscot vagy alapból egy szélsőt kezdessen, mert így kiheréli szerencsétlent.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Kap 25 perc bizonyítási időt a csapat tőlem.

  • Sragi

   Mostantól? 😀

   • Cornelius Scipio Africanus

    Mostantól 😀

    • Sragi

     Tehet a 2.felido közepéig? 😀

  • Krityó

   Már csak 3 perce maradt. :DD

   • Cornelius Scipio Africanus

    Félidőig értettem 😀

  • ReAlantos

   Mire? 🙂

   • Cornelius Scipio Africanus

    Ne zavarj össze! 😀

    Amúgy nincsenek nagy igényeim. Rúgjunk egy gólt, vagy lássak egy felépített támadást 😀

    • ReAlantos

     Utóbbira van esély.

  • WT14

   Félidőig várok én is, ha ez a szar marad megint, sztem inkább folytatom az olvasást.

   • morc

    Mit olvasol?

    • WT14

     A Witcher utolsó részét.

     • Sragi

      En csak játszottam mindegyik rész meg van 😀
      Zsenialis. Főleg a 3 rész.
      Lesz sorozat is belőle 😀

     • WT14

      Játékban az első kettőt toltam még tavasszal, a 3.-hoz sajnos kevés a gépem 🙁

     • Sragi

      Érdemes beruhazni. Egyszerűen zseniális. Hiba nem nagyon van benne.

     • WT14

      Ha egyszer lesz új vasam, mindenképp az elsők között lesz amit végigtolok.

     • Sragi

      Nem sok játék kötött le az elmúlt pár évben. Kb a Witcher az egyetlen.

     • morc

      Az nem rossz. A végzet kardját olvastam, a sárkányos sztorin hemperegtem a röhögéstől.

     • Csáti László Károly

      Nagy-nagy piros pont érte.

   • LeeTaiPo

    Én is meg akartam újra nézni Az én kis falumat.

 • Krityó

  @disqus_nxjLgpN57o:disqus Itt volt a második góltipped… :DDD

  • lucas

   Már lehetne 2:2, annyit tippeltem végeredménynek. 😀

 • Krityó

  Ez nem lett volna rossz, ha nincs a befejezés… :)!

  • Cornelius Scipio Africanus

   pont hogy nem volt befejezés 😀

   • Krityó

    Mé, há nem lett vége az akciónak valahogyan? :DDDDD

    • Cornelius Scipio Africanus

     Nehéz befejezésnek nevezni. Csak véget ért… 😀

 • WT14

  LOL, Cristiano Ronaldós reklámtábla a Balaídosban :DDD

 • Sasu

  ez a kontra végre szép volt. ezen kívül eddig céltalan futkosást látok részünkről.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Kotta nélkül nehéz játszani, főleg hogy még stílus sincs 🙂

 • lucas

  Ha Aspas nálunk játszana vezetné a góllövőlistát.

 • norma_va

  Az valami alapkövetelmény, hogy csak nyelvi dilettánsok lehetnek itt kommentátorok?

 • sultan2004

  A hazai gól megvan.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Nemá’ le van maradva a stream 🙁

   • ReAlantos

    Így is élvezni fogd, hidd el.:D

    • Cornelius Scipio Africanus

     Már láttam 😀 szép volt :))

  • gwandal

   Mármint az első hazai

 • Raulitás

  #ZidaneÉbresztő

 • johnglade

  #évgólja

 • Cornelius Scipio Africanus

  Azért ez szép gól volt 🙂

 • Sragi

  Végre alakul a maxos tippelde.

 • WT14

  Ez a kapusé. Ha bent marad, a védő visszaért volna, vagy ha ellőtte volna, a vonalról valszeg kiszedte volna ilyen távolságról.

 • lucas

  Védelem asszisztál (Marcelo hol vagy?), de a kapus is benne van.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Nem állhat a gólvonalon ilyenkor

   • lucas

    De nem is kell 6-7 méterre kint állnia.

   • WT14

    Miért ne állhatna? A védő már visszaért, nem tudta volna tovább vezetni, max ellövi onnan.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Megnézem megint. Lehet benéztem 😀 Elsőre nem úgy tűnt hogy kint állt.

     • gwandal

      Benézted, kint állt😊

     • WT14

      Nem tudom mit keresett ott. Nem sok opciója lett volna a gyereknek, ha a vonalon marad.

 • sultan2004

  Raúl némán bólogat. De szomorú azért.

 • dracox

  Istenem…..megint mi cumizunk ilyen szep golt.

 • norma_va

  Raúl… :'(

 • johnglade

  Kurvajó h elöl jobboldalon adjuk el a labdát, erre a balon gólt kapunk. #holafaszbanvoltmarcelo

 • ReAlantos

  #FigyelszKarim?

  • WT14

   Esélye nem lett volna ezt befutni…

   • Cornelius Scipio Africanus

    Talán most elérte volna, ha sprintel 😀

    • WT14

     Hogy mit csinál? 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Természetesen idézőjelek között 😀

 • Sragi

  A 🐴

 • Turbo

  Bevágta Benz… Akarom mondani Béla!

 • sultan2004

  Itt a végeredmény! legalábbis ezt tippeltem. 🙂 Ha rúgunk még, nem bánom, ha nem lesz igazam.

  • sultan2004

   Ja, és Bale gólt tippeltem.

 • Sasu

  de régen láttam ilyen gólt tőlünk..

  • norma_va

   Asensio Socik ellen így mutatkozott be a bajnokságban.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Mondtam hogy lesz Bale gól :DDDD

 • lucas

  Érik a 2:2 :DDD

 • Raulitás

  Egy támadó rúgott gólt? WTF?

 • dracox

  Lassan Bale kezd rajönni miert igazolta le a csapat

 • gwandal

  Béla, bazdmeg, hétfőn húzzál befele a kórházba, és ugrálj 8-10 percet két lábbal benzema jobb térdén

  • Krityó

   :DDD

  • Sragi

   Aztan beleserul 😀

  • elkesetthusvetinyul

   nem félsz hogy abba bele is sérülhet?

   • gwandal

    Nem, mondta a tévében a díszfasz, h nagyon jó fizikai állapotban van.

  • gwandal

   Mondom!

  • sultan2004

   Legyen fél óra! :-))))

   • gwandal

    Velem lehet alkudni.

  • Raulitás

   Topkomment nálam

 • WT14

  Bale > Benzema.

 • Turbo

  Benz… Béla!

 • Sragi

  😂 😂 😂 a mi a Paulinho-k 😀

  • elkesetthusvetinyul

   úgy érted hogy középpályás, aki ritkán sérült? 😉

   • Sragi

    Igen 😀

 • Ronrics

  Lópöccintés…

 • Sasu

  wow b+ ez kemény! Bale Romariót idéző érintéssel stukkolja második gólját két perc alatt..

 • Krityó

  Kimentem a nappaliból egy percre, hogy gyógyszert vigyek a kis feleségemnek, 1-0. Megnéztem visszapörgetve a gólt, király. Elrendeztem a kölyköt, aki átmászott az én helyemre az ágyban, visszajövök, egál. :DD
  Amíg ezt írom, 1-2. DDDDDDD Mit csináljak még? :DDDD

  • Sragi

   Menj ki nézd meg hogy ott van e Benzema a konyhában 😀

   • Krityó

    Itt van, iszik valamit. Mit mondjak neki? 😀

    • Sragi

     Zsö tem! Maradj ott ahol vagy!
     Nem várnak vissza Madridba.

     • Krityó

      Ezt is átadom.

    • elkesetthusvetinyul

     hogy a nyuszi üzeni, baromi gyorsan gyógyuljon meg, várom a kezdőbe 😀

     • Krityó

      Átadom. Le lapin üzeni: “Vár a Barcelona a kezdőjébe”. :DD

     • elkesetthusvetinyul

      kívánom hogy még 5 évig övé legyen a kilences mezetek 😉

     • elkesetthusvetinyul

      *legalább 5 évig 😀

    • gwandal

     Semmit, simán csukd a nyakára a hűtőajtót

     • Sragi

      50x de véletlenül.

     • Krityó

      Hülye… :D!

     • elkesetthusvetinyul

      a jóindulat… 😂

     • Sragi

      Az akkor lenne ha leszúrná egy vajazó késsel 😀

     • elkesetthusvetinyul

      megbotlik véletlenül? átesik egy legó darabon vagy egy Dixit-nyuszin? 😂

     • Sragi

      Véletlenül.

     • elkesetthusvetinyul

      lehet máshogy is? 😀

     • Sragi

      Szánt szándékkal 😀

     • elkesetthusvetinyul

      á, az meg sem fordult a fejemben 😀

     • elkesetthusvetinyul

      bizonyos jelek arra utalnak hogy neheztelsz rá 😀

     • gwandal

      Bizonyos jelek, mi?😊 Ja, utálom egy ideje, pedig én még Drenthét is szerettem, Gravesen meg az egyik kedvencem volt

  • elkesetthusvetinyul

   jobbulást az asszonypajtásnak 🙂

   • Krityó

    Kössz. 🙂

  • LeeTaiPo

   Ha az asszony nem nagyon beteg… 😀

 • ReAlantos

  Igazoltunk egy csatárt télen, csak nem tudtunk róla… Csak így tovább, csatamén!

 • dracox

  Lassan többet rúg ezen a meccsen, mint a legjobb kilences egesz szezonban.

 • Sragi

  Belógott a lóláb 😀

 • Cornelius Scipio Africanus
  • Sragi

   Ne fenyezd magad 😀 Emlékszem 😀

   • Cornelius Scipio Africanus

    Még ezt a kis örömöm is elvennéd :'( 😀

    • Sragi

     El, mert 25 perc után divatkodtal itt 😀

  • Ronrics

   jól érezted grat!

   • Cornelius Scipio Africanus

    Ez szinte már törvényszerű volt 😀

    • Ronrics

     én nem mertem leírni, mert már annyit kaptam már Bale pátyolgatásáért – holott egyértelmű volt korábban is, hogy a nem sérült skót a csapat legértékesebbje!! /jó legyen egyik/

     • Cornelius Scipio Africanus

      walesi az a skót. vagy nem értem a viccet 🙁

     • Ronrics

      elsőre elírtam – igazad van.

 • lucas

  Bélaaaaaa!

 • norma_va

  Ha itt megállunk, max pontos a Tippeldém.

  • Turbo

   Szintén. (mondjuk én egy CR gólt is beírtam).

  • ofrnkie

   nekem nem, mert egy gólt CR-nek is vizionáltam 🙁 de így is benne vagyok, hogy megállítsuk most, mindenkinek jobb lenne

  • Cornelius Scipio Africanus

   Bale lehet összetöri az álmaid 😀

   • norma_va

    Gazdpol kettesemet?

    • Cornelius Scipio Africanus

     Azt csak nem :DDD De a tippeldés max pontot lehet

    • elkesetthusvetinyul

     neked is nagy kupac nyúlbogyó holnapra 😉

  • Krityó

   Én is ezt akartam írni, de gondoltam, lesz még egy nekünk, úgyhogy most már játsszátok le, légy szíves, a maradékot még egy gólig :DD

 • morc

  Mennyivel jobbak ezek a passzok mint a random beívelések.

 • ofrnkie

  most urbán flóri-módra értékelek, mert csak az eredmények berezgései jelentik nekem a meccset, de úgy tűnik meg is lett a 9es? ennek tiszteletére holnap kipróbálom a tippmixes lovit, ha van 11es számú ló, akkor arra

  • Sragi

   Vagy agár.

 • carlos06

  Végre vki akinek van sebessége és betud mozogni a védelem mögé és nem ivelgetni kell. (Feljonnek a Barca elleni területek remalmaimban.)

 • lucas

  Egy Neymar vagy Hazard szintű szélső úgy kell ebbe a csapatba, mint egy falat kenyér. Idén a galaktikus korszakot idézzük: rúgjunk többet, mint amennyit kapunk. 😀

  • lucas

   De ehhez kellene egy csatár is ember.

   • Turbo

    Esetleg Lewa?

    • ReAlantos

     Bale.:)

    • lucas

     Én szeretem a játékát, 2 éve simán el kellett volna hozni, de most már idős ahhoz, hogy évekig lehessen vele tervezni.

 • Maverick

  Bámulatos mi minden nem történhet egy futballpályán ha a csatár fut, ad abszurdum jó irányba, és a játékot olvasva. 🙂

  • Sragi

   És nem Benzema a neve.

   • gwandal

    Mondom csatár

 • V.I.C.

  Nem rossz ahhoz képest, hogy a szokásos taktikával toljuk: ügyes játékosaink vannak egyénileg. Borzasztó nézni mellesleg, hogy a csapatrészek, sőt, a játékosok között rendre nagyobb a távolság, mint Casemiro és a Fair Play-díj között.

 • ReAlantos

  Mellékesen tenném hozzá, hogy ezzel a duplával jelenleg társ házi gólkirály Béla…

  • elkesetthusvetinyul

   már négynél tart? hogy rohan az idő… 😉

   • ReAlantos

    Gyorsabban, mint egy…nyúl?

    • elkesetthusvetinyul

     majdnem olyan gyorsan, mint egy kínai brazil 😉

  • V.I.C.

   Klinikai pontossággal.

 • sultan2004

  Háááát, Vass gólja lehet, hogy lesről indult…

  • ptg

   Nem volt les

   • sultan2004

    Nagyon-nagyon határeset. HD-ben rögzítem, meg tudom úgy állítani, hogy gólpasszt adó lábát mintha még érné a labda, és Vass már előrébb van. De mindegy egyébként ezt élőben nem lehet megítélni, és a támadó futball támogatásának szellemébe belefér.

    • ptg

     Volt egy bevonalazott ismétlés…

     • sultan2004

      Dinamikusan mozgott, attól függ, melyik pillanat az elrúgás pillanata. De elengedem.

 • Sragi

  Amúgy Navas nagyon benezte az első gólt.
  Viszont szép gólt lőtt a Dán.

 • Jose

  Aki nem erti, navas miert volt annyira kint a kapujabol, hagyja a faszba a modern foci nezeset.
  Kurvara meglepodne par ember hogy a labdajaratast valaszto csapatok kapusai mennyire kint helyezkednek, ha a labda a masik terfelen van.

  • Sragi

   Neuer?

   • Cornelius Scipio Africanus

    Neuer 20-25 métere áll a kaputól kb

  • Cornelius Scipio Africanus

   Lehet mégis értek kicsit a focihoz? :O

   Amúgy egyszer mutatták távolból egy BL Bayern meccsen, hogy Neuer hol szokott állni :DDD
   Nyilván ő extrém kint szokott lenni. De kb mindenki 16-os vonal környékén (vagy még előbbre) sétálgat. Teljesen helyesen.

   • Jose

    Ja, kurva nagy meglepi: az ilyen kiugratasok ellen pl. sokszor a legjobb megoldas a kapus “kint tartasa”.
    Persze látványos, ha epp a támadó nyeri a szitut.
    Remember a napoli elleni elso elso meccsre…

    • Cornelius Scipio Africanus

     Mikor megruháztuk a Bayern-t akkor Bale meg talán még Xabi(?) is majdnem rúgott egyet úgy, hogy eladták a labdát és Neuer kint állt. De nyilván elég nehéz belőni 50-60ról. Bár ha jól emlékszem Bale elég közelről (kb40-45)ről próbálta meg. Ha jól rémlik.

  • V.I.C.

   Ebben most nem értünk egyet. Kábé könyörgött a mozgásával, hogy emelj át haver. 30 m-re volt Wass, nem középen teljesen, jött a védő keresztezni, 12-13 métert jött, Navas ezalatt ugyanúgy 7m-re állt kint, mint pár másodperce. Nem az ő hibája volt kizárólag, de benne volt.

   • Jose

    Hányszor irtuk mi is hogy egy egy jatekosunknak miert nem az emelés jutott eszebe?
    Navas nem a golvonalrol indult ki a labdavesztesnel. Boxon kivul volt.

  • Sasu

   Volt egy pillanat, amikor nem tudta eldönteni, hogy kifelé fusson, vagy vissza a kapujába, és ezt látta meg a támadó is.

  • gwandal

   Ez mind ok, de jelen szituban lett volna ideje visszahátrálni, nem? Vagy akár kifutni, de pont ott nem állt jó helyen

   • Jose

    Nem atomtudomany: kepzeld a helyebe magad es tippeld meg, lathatta e es ha igen, mikor h nacho odaér. Egyaltalan, h nacho opcio.

    • gwandal

     Én valszeg nem látnám, de tőle sztem elvárható. De az is lehet, h tévedek, nem értek hozzá, nem is védtem soha nagypályán, el is engedtem, ennyit nem ér

     • Jose

      En sem védtem es nem is fogok, de a mechanizmus ugyanaz mint a meccs eleji Marci lövésnél, amikor a tök uresen allo Bale t nem vette eszre. Mi persze lattuk a kameraallas miatt a lovat, de a brazil akkor ott, az ő szemszögéből nem. Ezert dontott és lőtt.

  • lucas

   Nem azt mondom, hogy a vonalon kellett volna állni, de 7 méterre volt a kaputól, a csatár meg nem volt közvetlen gólhelyzetben. Legalább annyira benne volt a gólban, minta a lemaradó Marcelo (meg a komplett védelem).

   • Jose

    Marci a masik… Hogy miert nem volt a vedo a helyen, a vedelemben…
    Mert ez egy kontra volt es meglepi, a madrid agyig feltolt szelsovedokkel tamad. Kontraknal ez szopo, az altalam ismert fizikai torvenyek alapjan.
    De ja, kerhetunk lehetetlent, mert az jol hangzik.

    • lucas

     Nem fogok veled vitatkozni, látom elgurult a gyógyszer.

     • Jose

      Csupan nem fér a fejembe h ha a madridnal tamadasban Marci es a jobb oldali vedo is támado poszton tamado feladatot lat el, akkor egy labdavesztesnel, ami utan masodpercekkel kesobb a mi vedoharmadunkba er a labda, miért a tamado feladattal megbizott vedo felelősséget firtatjuk.

      Szerintem egyaltalan nem marcit v a masik oldali vedot kell egy egy kontranal elővenni, hanem azokat akik az ilyen esetekben a kisegitessel meg vannak bizva.

      Nyilvan ha van ido visszarendezodni, akkor a ket szelso vedo is visszaer.

     • lucas

      De nem ez volt az első eset idén. Gondolm videóznak, az edző feladata is ezeket észrevenni. Ha meg így nem stabil a védekezés, de a széleket akarja az edző erőltetni, akkor lehetne váltani és szélsőkkel játszani, a védőket meg kicsit visszább vonni.

     • ofrnkie

      látatlanban egyetértek ezzel, hiszen amit játszani akarunk valszeg, az azzal jár hogy a széleket csak a hátvédek látják el, így 2 plusz posztot teremtve belül, ez egyfajta kockázatvállalás, ami feltételezi a labdatartásra épülő játékot és épp a kontra és az üresen hagyott szélek jelentik a veszélyt

    • Krityó

     Elég harapós vagy ma. :DDDD

     • smatte

      Valamelyik vendégmunkás magához ragadta a klaviaturát☺

     • Krityó

      Ismerve Josét, ez csak teszt felénk. Majd utólag kiderül, mit tesztelt. :DD

    • lucas

     Gondolom nem taktikai hiba… Úgy maradtak le, mint a Barca ellen.

  • WT14

   A komment stílusára nem reagálnék, viszont a tartalmával sem értek egyet. Az egy dolog hogy labdajáratáskor kint állt a kapus, de labdavesztés után bőven lett volna ideje visszasasszézni az emelés pillanatáig. Semmi oka nem volt hogy ott álljon kint, a védő visszaért (amit Navas szemből tisztán láthatott), és eléggé ki is volt sodródva a csatár. Ha Navas a vonalon áll, akkor bármilyen lövést ki tudott volna szedni arról a pontról, közelebb meg a védő miatt nem nagyon mehetett volna a gyerek.

   • Jose

    ” A komment stílusára nem reagálnék” – tehat reagalsz, csak indirekt modon.

    Itt azt kell megnézni, hogy
    1. A labdavesztéskor hol allt ( 16os vonala kornyeken)
    2. Aspas passza alatt utan volt e eselye latni nachot, vagy csak wass volt a latomezejeben.

    Igen, ha a golvonalon áll, ez 99%ban nem gol.

    • Cornelius Scipio Africanus

     “Igen, ha a golvonalon áll, ez 99%ban nem gol.”

     De akkor nem ezt választja, gyanítom.

     • WT14

      Szerintem úgy értette, hogy akkor akármit választ, 99%-ban nem gól, én legalábbis így értettem, és én is ezt gondolom. Onnan emelhetett volna, lőhetett volna erőből, nem sok esélye lett volna a távolság és a szög miatt.

     • Jose

      Igen, igy.

 • Sragi

  Ahhhww The A team main theme 😀

 • smatte

  Kövezzetek meg, de k idegesítő számomra CR, szarul játszik, nem kűzd, lassú, csak a fetrengés meg a pofázás megy…

  • Turbo

   Amíg nem lő gólt, ez így fog menni sajnos. Ő ilyen.

   • sultan2004

    Ha a Machesterben csinálná szívesebben nézném.

    • smatte

     Ibrával érdekes páros lenne, mögöttük Pogbával…lenne nagy arc a pályán☺

     • sultan2004

      Mou-val kiegészítve lenne teljes a formáció.

  • sultan2004

   True

  • Sasu

   nem sok jó megmozdulása van. A letámadás is azért nem megy, mert ő ellazázza.

  • gwandal

   Hiányzik neki a kis fhanszia pajtása

 • ReAlantos

  Ordító a különbség a két szél között: míg a balon Isco és Marcelo is gyötrelmesen küzdi át magát a védők között kígyózva, addig a jobbon Modric és Achraf kényszerítőben megoldják két passzból.

  • norma_va

   *Ásráf

 • Krityó

  Gyerünk, srácok, kellene egy gól a tippemhez. Olyan lassan csordogál ez az elmúlt 20 perc… :)!

 • ReAlantos

  Ezek után akkor sem tippelnék cserét a hatvanadik perc előtt egy meccsen, ha 100% lenne egy az előtti sérülés…

  • ReAlantos

   Pedig ordít a helyzet egy Kovacic-Isco váltásért szerintem.

   • Sragi

    Akkor nem csak én látom így.

 • Sragi

  Mi nem cserélünk? Oh wait..

 • torpapa

  köszönjük Cé

 • Krityó

  Bukta…

 • Sragi

  Istenem bazmeg ezt a kibaszott dilettáns védekezés bazmeg.

 • Ronrics

  Alakult egy ideje az egyenlítés

 • Turbo

  Megfogja.

  • Turbo

   Mondom. He-he.

  • Krityó

   Hülye… :DD

 • dracox

  Egy sargat megért.. hatha megfogja 1v1

  • Raulitás

   Hátha

  • sultan2004

   szerintem megfogja (késik a stream…:-))))

 • johnglade

  Az passz, Aspas, agyfasz.

 • ReAlantos

  Na, Keylord is hozzátette a magáét.:)

 • lucas

  Jön az új kapus, Navas nem akar csendben távozni (vagy a padra ülni). :DDD

  • sultan2004

   Egyébként ki az, akinek egyértelmű, hogy Kepa első számú kapusnak jön? Szerintem Navas mögé érkezik. Casilla meg megy.

   • WT14

    Ha most jön télen, egyelőre szerintem is padozni fog, nyártól viszont lehet hogy első számú lesz.

   • lucas

    Casilla megy valószínű. Azért gondolom, hogy első számúnak jön, mert ha nem annak akarnák, akkor még nyugodtan maradhatna kölcsönben nyárig.

    • lucas

     Aztán lehet úgy vannak vele, hogy a bajnokság már elment és ott fog védeni, Navas meg a BL/kupa kettősben.

 • SeDan95

  CR mellé tényleg kell Benzema. Nélküle nincs mi leplezze a szar teljesítményét

  • Sragi

   😀 😀 😀

 • Turbo

  Cserélj már te kókler! Zizu, ott vagy egyáltalán?

 • Raulitás

  Az oké, hogy a védelmünk fos, mint mindig, de probémás, ha középpályásvédekezés sincs

 • morc

  Zidane hogy lereagálta a Celta játékát.

  • Sragi

   Késik a stream-je 😀

  • morc

   Sehogy.

 • WT14

  CR nyugodtan lejöhetne, de erre 0% esély van. Amíg nem lesz 2-2, a 80. perc előtt nem fog cserélni Zidane.

 • Krityó

  Mit izgultatok, már a 76. percben cserélünk… :DD!

 • MrPaul

  katasztrofális állapotban van ez a csapat.

  • Krityó

   Ez a legjobb sommázata a jelen helyzetnek!

 • ReAlantos

  Nem, mintha bármi problémám lenne a sráccal, de… ide minek Vazquez?

  • Raulitás

   ‘nem mintha lenne’ :DD

  • Krityó

   Költői volt, ugye? 😀

  • carlos06

   Szelen vedekezni tud, nagyon szivatnak ott, jo meglatas ez Zidanetol. Kovacic megindulasai is jol jöhetnek, jol cserelt

   • ReAlantos

    Oké, ezzel egyetértek, de akkor jöjjön le Ronaldo vagy Bale, és erősítsük a középpályát, ne Modricot hozza le…

    • carlos06

     Majdnem adott egy golpasszt CR-nek labdaszerzesbol. Modric hulla fáradt volt. Most meg kell majd a Cr győztes gól 😀

 • johnglade

  Még jó hogy azt nem fújta le a varjú hogy Navas kb. az ötösig kijött a 11-esnél…

  • Sragi

   Farkas Norbi mit vársz 😀

  • skory92

   Komolyan kérdem, nem tamáskodás, miért nem volt piros? Vagy csak az utolsó emberként szándékos szabálytalanságért jár?

   • gwandal

    Volt már erről vita, nincs ilyen szabály, ha jól emlékszem, talán a tiszta gólhelyzetben lévő játékos elleni szabálytalanság ér pirosat

   • WT14

    Ilyenért már nem jár piros, csak sárga, nem olyan rég változott a szabálykönyv.

    • skory92

     Okés. Köszi! Ennyire nem ismerem a szabályokat, ezt így tudtam.

   • ReAlantos

    Igen, mint @wt14:disqus is írta, ez nem rég változott, hogy ne legyen tripla büntetés egy csapatnak (tizi+piros+minimum 1 meccs ban).

   • Sasu

    nincs dupla büntetés.

 • Raulitás

  Amikor látod 2 másodperccel korábban, hogy úgyis elbassza

 • Sasu

  Roni lassan mehet a Gvangzsu Evergrandba

 • WT14

  “azon is fognak vitatkozni hogy Navas miért csak sárgát kapott”

  Istenem, miért, miért kell a szar játék mellett még ilyen kretén kommentátorokat is elszenvedni?

 • Raulitás

  Jajdejó

 • Sragi

  Szóljon aki meglepodott?

 • Krityó

  Kár érte… :(((! Úszik minden!

 • Sasu

  megérdemelték

  • Turbo

   Megérdemeltük.

   • gwandal

    Mi? Nem hiszem, becsülettel nézzük ezt a szart.

 • sultan2004

  Sok-sok 1-3-as tipp ment most a levesbe.

 • WT14

  … a bánatos faszomat csinált a védelem megint. Egyesével rúgnám picsán mindet. Marcelót kétszer is.

  • Jose

   A komment stilusara nem reagálnak… 😀
   Mert akkor kiderulne h en is igy gondolom 😀

 • lucas

  Jön a tippem. Csak a gólszerzőket nem találtam el.

 • johnglade

  Marcelo, bazdmeg, helyetted ma egy bólya is játszhatna balhátvédet.

 • Raulitás

  Mi a kurva láma faszáért van egy tök üres támadó az ötösön? 😀

 • dracox

  NEm baj fiuk.. BL-t megnyerjük és lehetunk a bajnoksagban akar a tizedikek is…le van sz*rva

  • Krityó

   Amikor majd Cavani és Neymar jön ellenünk, mi? :DD

   • dracox

    Elvileg Neymar megy majd bulizni braziliaba igy nem fog ráérni.. a tobbieket meg lerugja Ramos meg Casemiro

   • WT14

    Ez a védelem megeszi őket reggelire 😀

    • Krityó

     Akár még elő is fordulhat… és vinnyogva röhögünk a párizsi csatártrión.
     vagy nem 😀

  • sultan2004

   …a végében van igazad.

 • sultan2004

  És most itt vagyunk a két legfontosabb szervező nélkül. Zidane nem tud már úgy cserélni, hogy nekünk jó legyen.

 • morc

  Marcelo benzemai magasságokban.

 • SeDan95

  Szokásos higgadt és pontos befejezés

 • Raulitás

  Jön Ramos!!!444!!

 • Sasu

  nem nagyon fogtuk a srácot. (srácokat)

 • johnglade

  Nem tudom melyik webszexshopban lehetne rendelni annyi faszkorbácsot amennyi ma Marcelonak járna…

 • Krityó

  Benzema leromlott, Carvajal leromlott, Marcelo leromlott, Ronaldo leromlott. Csak négy alapember, nem gyenge. Akkor van motiváció meg összetartás, vagy nincs? Ez nem fizikai dolog, ez lelki/mentális… nagy a gáz az öltözőben…

  • ZeRo

   Valóban, de nem árt megfigyelni a sorrendet. Gáz LETT az öltözőben.

   • Krityó

    Kis idő múlva megtudjuk, szerintem robbanni fog a gáz. 🙁

 • gwandal

  Faszomat beleverem az egészbe (a komment stílusára nem reagálnék)… EL-t még nem nyertünk, csak mondom

  • morc

   Ilyen játékkal most sem fogunk.

   • gwandal

    Nem most, jövőre

    • morc

     Igaz. Hirtelen azt hittem, hogy a bl-ből odaesunk.

 • Raulitás

  Vasquez :'(

  • sultan2004

   le kellett volna tenni Kovacicnak…csak ő nem látta.

 • WT14

  Btw kövezzetek meg, de én nem bánom ha megint pontokat bukunk. Úgyis mindegy már ennek a szezonnak, és a szar játékkal kiszenvedett 2-1-es győzelmek nem fognak változásokat generálni, viszont még néhány ilyen meccs, a top4-ből való lecsúszás minden bizonnyal igen.

  • sultan2004

   Ugye…

  • Sragi

   Yazid out?

   • WT14

    Én nem lennék ennyire radikális, megelégednék egy Karim outtal és egy, vagy két értelmes csatár leigazolásával, plusz CR játékperceinek csökkentésével, de Zidane-nal ez esélytelen, szóval ha a távozása kell ahhoz hogy ez megvalósuljon, hát legyen… Inkább legyen egy üzbég kecskepásztor az edzőnk, csak ne kelljen Benzemát a kezdőben néznem jövőre is. Plusz, az ilyen szart mint ami ma is volt, hogy semmit nem reagál mikor egy gólos előnynél ránk jön az ellenfél.

    • Sragi

     Szívemből szóltál 😀

 • johnglade

  Hú ezt a faszpasszt hogy felrúgnám a gecibe.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Egy jó darabig az utolsó kommentem ez. Vagy abszolút az utolsó. Még eldöntöm. De kifejtem:

  Kedves édesanyám arra nevelt, hogy ha van valakivel problémám, akkor szemtől-szembe, kulturáltan megvitatom, ha lehet. Nyilván feleslegesen vitatkozni, veszekedni teljesen felesleges. De aki ismer, az tudja, hogy bocsánatot fogok kérni bármiért, mert nem vagyok egy nárcisztikus fasz, bármennyire is állítják be ezt páran. De szánalmas meg főleg nem vagyok. Ha már szánalmas szólnál tartunk, szerintem az inkább szánalmas, hogy a valaki az ember háta mögött gyaláz egy másik embert, és nincs mersze arra, hogy közölje az illetővel a problémáját.

  Mivel tudom, hogy rendszeresen olvasnak odaátról, és a hátam mögött mindenféle jelzővel illetnek, illetve hazugságokat adnak a száma, így kíváncsian várom kinek van annyi vér a pucájába, hogy face-to-face leírja nekem 🙂 Megindokolva.

  Az én életemből nem hiányzik az a fajta gusztustalanság, amit páran megengednek maguknak. Az életben sokat köszönhetek azoknak az embereknek akik kritikával illettek, meg is köszöntem nekik ezt. Persze nyilván nem mindegy, hogy ki és hogy mondja.

  Nah srácok, várom a jogos és építő jellegű(!) kritikákat. Kulturáltan megfogalmazva. Mivel tudom, hogy szinte függőként olvassátok a Merengést, így gyanítom ez is eljut hozzátok.

  És hogy miért itt? Nektek van bajotok velem (meg úgy mindenkivel aki, ami nem illik a világotokba). Ne hogy még én fussak hozzátok.

  (Aki nem ért ebből semmit, nem baj. Akinek értenie kell az érteni fogja. Drámázni sem akarok, csak kibaszottul irritálnak az ilyen. Most itt a lehetőség, lehet vele élni.)

  • bdyd

   nem is olvasol minket

   • Cornelius Scipio Africanus

    Volt egy jó megérzésem. De valami építő jellegűt? Most itt a lehetőség.

  • bdyd

   de még kifejtem hamarost. egy bant megér

   • norma_va

    Vehetem megint a megtiszteltetést? Aztán majd megbeszéljük egy tátra tea mellett vizsgák után. 😀

    • Cornelius Scipio Africanus

     Ha lehet akkor én választanék admint. Nincs erre lehetőség?

     • norma_va

      Mire?

     • Cornelius Scipio Africanus

      Hogy én mondjam meg melyik admin bannolja 😀

     • norma_va

      Ja, az csak premium userek privilégiuma.

     • Raulitás

      Azért fizetni kell külön. Ott a paypal jobb oldalt

    • bdyd

     az én vizsgáimnak vége szal bármikor 😀

   • Jose

    S akkor ott leszek en is.

   • elkesetthusvetinyul

    elmented? nem hiszem hogy megvárom

  • nasty

   De miért ide nem fogsz írni, ha odaát szopják a bús katalán faszt?

   • ofrnkie

    “a komment stílusára nem reagálnék” (sic), de ennyikeh, attól, ha a másik oldalon szidtak téged, még nem helyes itt letenned a lantot, max arrafelé

   • Cornelius Scipio Africanus

    Én meglepődnék, ha én lennék az első, aki megunta ezt itt. Erről persze nem tehetnek semmit az itteni modik. Ez az én “személyes” csatám az emberiséggel. De nagyon kíváncsi vagyok hány értelmes válasz jön majd erre. Természetesen itt.

    • Sragi

     Engedd el!
     Emlékszel ra mikor az az agyhalott elkezdett Francozni?
     Na én akkor döntöttem el hogy többet soha.

    • nasty

     Rám ne számíts, én értelmetlen vagyok.

    • gwandal

     Mit untál meg? Ki a faszomat érdekli, h pár fogyatékos mit ugat odaát? Nem olvasod el, nem tudsz róla, nem idegesít, ennyi. Ha meg mégis, akkor küldd el itt a picsába, oszt jónapot, ha itt is gyépéskedik, vki majd kibassza. Nem olyan bonyolult ám az élet😊

     • Cornelius Scipio Africanus

      Nem drámázni akarok. De köszönöm a kiállást.

     • Jose

      Jaja! Aki csúnyán kommentel azt bannolom! 😀

     • gwandal

      Kurva jól teszed, bazdmeg😊

     • Jose

      Itt ugye nem arra gondoltál h minden masik oldalon olvaso fogyatékos, hanem arra, hogy a sok olvasobol paran?

     • gwandal

      He? Olvasókról nem volt szó, de ha olvasó alatt írót értesz, akkor igen. Vagy nem. Összezavarodtam, a lényeg, h sokból páran

   • Karim the KING

    Ki lehetne találni valami technikát arra, hogy ne érezzék úgy több mint egy zsák pénz klub rajongói, hogy itt kell kommentelniük. Például beírni minden hozzászólás előtt egy ellenőrző szöveget: “Nem Franco miatt hatalmas a REAL MADRID, hanem mert ott van nekik Karim, akit legszívesebben leigazolnánk.”

  • sultan2004

   Ah, a másik oldalra felesleges átmenni. Neked is le kell szokni róla. Az nem Barcás blog, a hangadók számára sokkal inkább antimadridista blog. Joguk van hozzá. Nem kell mazoista mód olvasgatni. Magadnak állítsd fel a mércét!

   • Sasu

    valami ilyesmit akartam írni. Én annak a híve vagyok, hogy mindenki írhasson a saját oldalán azt, amit akar.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Nehezen viselem a kétszínűséget. Most adott a lehetőség hogy beszóljanak. Mármint kulturáltan, mert úgy van értelme.

     • Sasu

      dehát ha kétszínűek, akkor miért lennének most hirtelen korrektek? 🙂

     • Cornelius Scipio Africanus

      Hátha csoda történik 🙂

     • Sasu

      nagyrészük alsóba járt, amikor Messi megjelent a Barcában, így mostanra sem lehetnek idősebbek 17-18-nál.

     • sultan2004

      Nem tudjuk. Nem a kor teszi bölccsé az embereket.

     • Sasu

      most vígasztalunk.. 🙂

     • gwandal

      Nem hát, én speciel született zseni vagyok: hatévesen annyi eszem volt, mint most

     • sultan2004

      vagy még több is! 🙂

     • morc

      Én ismerek olyat aki analfabétának született.

     • gwandal

      Hát, én elég sok olyat is, aki úgy is fog meghalni

  • Raulitás

   Én eddig összesen 2-3 alkalommal néztem át oda de tragikusan (insert polkorrekt szó a retardáltra) ott legalább az emberek releváns százaléka. (Közben Sultan valami hasonlovat írt már, ide de gondoltam befejezem, hadd utáljanak engem is :D). Szóval dont give a fuck about them, mi szeretünk itt

   • Cornelius Scipio Africanus

    Egy szünetet akkor is tartok 🙂

    • sultan2004

     Az a 15 perc már letelt. Sajnálom.
     Többet nem engedélyezünk.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Kedves vagy 😀 de én nem csinálok segget a számból. Biztos tartok egy kis pihit.

     • sultan2004

      Egyetértek. Megtartottad. Letelt.

    • LeeTaiPo

     Két sör között?

   • elkesetthusvetinyul

    köszönöm szépen a többiek nevében is

    • Raulitás

     Nem azt mondtam, hogy mindenki 😉

    • gwandal

     Nyuszi, ne picsázz, neked is kb ez a véleményed pár emberről, kár védeni őket, közösséget vállalni velük meg pláne

     • elkesetthusvetinyul

      hagyjuk.

    • Jose

     Álszent vagy.
     Ket ember szemelyeskedett két ittenivel kapcsolatban. Erre semmilyen reakció nem érkezett nalatok az esetre.
     Most ez a sajnaltatas nalam vagta ki a biztositekot.
     De ha valoban igy igy gondolod, h nalatok mindenki korrekt es tisztességes, megkövetlek.

     • elkesetthusvetinyul

      annyira tudtam hogy én leszek a hibás. tudod mit? leszarom. megtennéd hogy bannolsz engem is?

     • Jose

      A magam eseteben tovabbra sem ertem, miert nekem kell magyarazkodni.
      Nem, nem bannollak, nem adtal ra okot.

     • elkesetthusvetinyul

      nekem miért kellene magyarázkodni? megkérdezted, válaszoltam.

    • norma_va

     Értékelném az igazságérzetedet és azt, hogy kiállsz itt az általad vélt igazságtalanságok ellen, amik a kampós kommentelők valamennyiükét érinti, ha megtennéd ezt fordítva is. Akkor talán nem fogalmazódna meg olyan vélemény feléd, hogy álszent vagy.

  • LeeTaiPo
   • Cornelius Scipio Africanus

    Ne poénkodd el nagyon 😀 Bár rohadt jót röhögtem 😀

    • LeeTaiPo

     Akkor már megérte 😀

   • Krityó

    Végre, egy szám, amit ismerek az eddig belinkelt 100 zeneszámod közül! :DD

  • nad

   ezt most nem értem. azok után, hogy napi szinten linkeled a Joó Gabi cikkeket és mondod el róla a vélmenyed szebbnél szebb jelzőket használva rá, majd értékeled a munkáját, besértődtél azon hogy betmen hazai pályán egy kommentfolyam 78. kommentjére 3 sorban leírta rólad a véleményét. i dont understand

   • Cornelius Scipio Africanus

    “napi szinten linkeled a Joó Gabi cikkeket ”

    Hazugság. Mikor linkeltem be utoljára, ha ennyire képben vagy? 😀
    Ti meg elhiszitek hogy vale Joó Gabi. És miért ne fikázhatnék egy újságírót a minősíthetetlen cikkei miatt?

    Mondom, ha bajom van valakivel, megírom neki. Nah de írd Neked mi bajod van velem?

    • Sragi

     Mér ‘ Vale nem Joóó? 🙁

     • ZeRo

      Lehet, hogy jó, de nem biztos, hogy Gabi. 🙂

     • Sragi

      🙁 fuck

    • nad

     nekem az ég világon semmi bajom nincs veled hidd el, vagyok már annyira nagyfijú, hogy ha zavarna amit írsz akkor rákattintanék a block-ra és elrendezném ennyivel a dolgot.

     Joó Gabiról pedig szintén azt írsz amit csak akarsz, szíved joga, csak akkor ha te kifejezheted a nem tetszésed valaki iránt, akkor nem értem hogy miért lett ekkora dráma abból, hogy valaki egy kommentfolyam 120. kommentjére való reakcióban leírta a negatív véleményét rólad

     • Cornelius Scipio Africanus

      Elmagyarázom. Joó Gabi egy országos újságnál ír baromságokat, ami 300-500ezer egyéni(!) oldaletöltés/fő/nap rendelkezik. Téveszt meg embereket a féligazságaival butaságaival.

      Ő azt se tudja ki vagyok. Míg bárkinek odaátról megvan a lehetősége, hogy megírja mi a baja velem. Azért ez a kettő nálam nem ugyan az.

   • Sragi

    En gyakran szoktam 😀
    Imádom 😀

   • Jose

    Csak azt magyarazza meg nekem valaki, h engem miert ért szemelyeskedes, arra miert nem erkezett semmi reakció.
    Augusztus ota nem olvastam az oldalatokat, nem irtam oda. Ma a meccsunk elott kaptam egy kepet a kommentfolyamatbol, a tietekbol, ahol nevesitve vagyok. Nem, ma sem neztem be hozzátok, ez után sem.

    Kicsit sajnalom, hogy masfel eve az en kozbenjarasommal jutott a ti szerkesztő gardatok is a sport tvbe ( ami olyan volt, amilyen, de az mar a tv sara, nem a ket blogger gardae)

    • MrPaul

     Összemosni a blog kommentelőit a blog készítőivel sem épp korrekt. Legalábbis kétlem, hogy minden kommentelő esetén örülnél, ha vele mosnák össze a “neved”.
     Egyébként meg Joó Gabi se írt ide tudtommal soha, mégis havonta megfordul itt a neve. Ugyanazt csinálja mindkét oldal erre szakosodott gárdája, egyik kutya, másik eb.

     • Jose

      Joó Gabi, aki az indexnel dolgozik, nem ugyanaz, mint a kommentelo.
      Csak a magam nevében mondhatom, s mondom, mert ma megneveztek es jellemeztek: honapok ota meg sem nyitottam az oldalt.

     • MrPaul

      Akkor írd át vale46ra a Joó gabit, szerintem érted mire gondolok. De persze a te ervedet is értem, csak meglepett a sajnálatod, hiszen lofaszt nem befolyásol ez a cica harc azon, hogy az év egyik legnagyobb meccse előtt ti, bloggerek voltatok a felvezetés. Az baromi király volt és ezen nem változtat ez a csörte se.

     • Jose

      Egyszeru ez az en ertekrendem szerint: tiszteltem annyira a totelt es a szerzőit, h amikor a sporttv rabolintott a kozos munkára, akkor oket is – a totelt – be akartam venni a dologba es igy is történt.

      Ezek utan igenis becsuletbol is elvárom, hogy reagaljanak valamit egy olyan szemelyeszkedesre, amikor a kanyarban semmvoltam jelen.

      Ez nem tortent meg, levontam a konzekvenciákat.

     • MrPaul

      Korrekt. Mármint ez most nem irónia, értem amit mondasz.

     • Jose

      De jut eszembe, h voltam naluk augusztus ota: egyszer, amikor ket ottani nevvel jatszottak nalunk a Tippeldében. Ezt tisztaztam akkor, Bendakkal elozetesen egyeztetve.
      Na, igy korrekt.

     • Sragi

      Erre írhatnék valamit de lehet innen is bannolva lennék :)))

     • norma_va

      Írjad, batmant se bannoltuk – nem adott okot rá.

     • Sragi

      Szar alakok.. Ennyit tudok mondani.
      Akinek nem inge…

  • bdyd

   Furcsa, hogy te kéred számon bárkin is a kulturáltságot, mikor rendszeresen oltod a kampós kommentelőket, holott nem is olvasol minket a saját bevallásod szerint. Olyan magas lóról beszélsz mindig, hogy komolyan libabőrös leszek ahányszor olvaslak, és az egészet képes vagy megfejelni a megszámlálhatatlan kettőspontdéiddel, mint egy enesós törzskommentelő, aki mindig mindent tud, mindent jobban, és mindenki más hülye. Rendre felhozod, hogy az átlagember mennyire rettentő sötét. De szerencsére te próbálod tartani nekünk a fáklyát a sötétben.
   Talán feltűnt, hogy még nyuszit is képes vagy kihozni a sodrából, az pedig teljesítmény.
   A legszebb pedig, amit írtam is, hogy rengetegszer kérsz utólag bocsánatot azért amit korábban írtál. Persze néha előfordulhat, hogy elsőre nem úgy fogalmazol ahogy akartál, de hogy ennyiszer ne tudj gondolkodni mielőtt megszólalsz, elég szomorú.
   Kulturáltan megvitatni valamit barcással nem nagyon szokott neked sikerülni (és nem a mi hibánkból többnyire), meg sem próbálod. Mert sokkal több vagy nálunk

   Amúgy rengeteg vér lehet a pucámban, hogy átjöttem és ezt “face-to-face” leírtam neked a gép előtt ülve. Ehhez kell a férfi

   • gwandal

    Nekem mindig gyanús volt a bőrfétis, meg a fülecskés maszk, de legalább nem hordod kívül az alsógatyád, lehet, h tényleg férfi vagy

    • bdyd

     mindenkinek vannak “dolgai” na

   • Cornelius Scipio Africanus

    Először is köszönöm, hogy vetted a fáradtságot, és leírtad a véleményed normálisan.

    “Furcsa, hogy te kéred számon bárkin is a kulturáltságot, mikor rendszeresen oltod a kampós kommentelőket, holott nem is olvasol minket a saját bevallásod szerint.”

    Azért valljuk meg, hogy ez azért valami miatt kialakult. Nyilván kár belemenni, hogy ki kezdte előbb, mert az elég ovis lenne. De akkor is most – mivel olvastok – elnézést kérek (de megírom odaát is nehogy baj legyen ebből) aki valaha megbántottam és kampós volt. Őszintén írom ezt!

    A stílusom valóban néha hagy kívánnivalót. Viszont én magamról nem gondolom azt, hogy én vagyok a fénytvívő emberke. Az átlagember viszont tényleg sötét, de ezt tudományosan alá lehet támasztani. De ebből nem az következik – szerintem – hogy én fú de okosnak tartom magam. Hidd el nem tartom magam annak. Nyilván volt pár olyan dolog, ami kizökkentett a kis lelkibékémből és hangot adtam a mondandómnak nem túl szép, nem megfelelő stílusban. De ettől nem érzem magam rossz embernek. Gyanítom mással is előfordult már.

    Nuyszi nem tudom milyen referencia. Szokott Ő is – mint szerintem mindenki – piszkálódni, amivel nincs baj. De nem akarom őt idekeverni. Majd ha Ő is leírja mi baja velem, megvitatom vele.

    “Kulturáltan megvitatni valamit barcással nem nagyon szokott neked sikerülni (és nem a mi hibánkból többnyire), meg sem próbálod. Mert sokkal több vagy nálunk”

    Ne haragudj, de ezt nagyon nehezen értelmezem. Legutóbb mikor nálatok voltam, talán te írtad azt az “enyhe” túlzást hogy 10 kommentemből 7 Messi meg Barca fikázás. Most van 7309 kommentem, azaz 5116 kommentem Barca és Messi fikázás. Szerintem ha a fikázásaim 1% ez lenne már kibannoltak volna a Merengésról is.
    Ráadásul most én kezdeményeztem kulturáltan – amihez örülök hogy csatlakoztál – beszélgetést. Szóval így megint nem értem ezt. De gondolom ez csak egyfajta Gothamben megszokott odabökős stílus. Nem veszem komolyan. 😉

    Még egyszer köszi, hogy írtál (irónia nélkül írom)

    • LeeTaiPo

     Basszus, akkor nem lesz párbaj? 🙁

     • Cornelius Scipio Africanus

      Elmarad, mert anyu szobafogságra ítélt 🙁

   • bdyd
    • Cornelius Scipio Africanus

     Ha unalmas vagyok, akkor blockolj. Amúgy jó sorozat a Family Guy 🙂

  • ReAlantos

   Lehet, hogy nem vártad, de én is leírom ide, amit hibának vélek veled kapcsolatban, mert az utóbbi időben nem egyszer akadtam ki a kommentjeiden.

   1, Túl sokat foglalkozol a másik oldallal. Nem kell.
   2, A stílusod számomra nagyon rossz irányba mozdult el. Kioktató, néha már-már lenéző másokkal szemben.

   Nem kapcsolódik a lenti vitához, mert abba nem kívánok belefolyni. De ha már itt a lehetőség, akkor ki szerettem volna használni. Hangsúlyoznám, hogy ez kizárólag személyes vélemény.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Köszönöm a véleményed. A stílusra reagáltam lejjebb. Érződik is hogy komolyan gondoltad. Meg fogom fontolni a véleményed.

  • Manócska

   Végig olvastam mindenhol a kommenteket, és ezzel kapcsolatban csak egy dolgot szeretnék írnék neked, ha elfogadod tőlem. Egy dolgot próbálj megtanulni. A véleményedért ne kérj soha elnézést. Akkor sem ha a többség nem veled van. Már itt is megfigyeltem nem is egyszer, hogy pár kommentelőtől szinte bocsánatot kérsz, ha más a véleményed egy adott dologról. Ne tedd. Inkább állj ki mellette mindig. Szerintem legfeljebb csak azért lehet/kell elnézést kérnünk utólag, ha a vita hevében a véleményünket nem megfelelő stílusban adtuk elő.

 • Raulitás

  Csapatkpitányi feladatok a Real Madridnál:
  1.) Ne védekezz!
  2.) Ha mégis, akkor se.

 • sultan2004

  Oh Vazquez….ész nincs?

  • Raulitás

   Benzema gólérzékenysége mellett tartja

  • johnglade

   “futballbuta”

 • Jose

  No… Amig még sokan vagytpk itt 🙂
  A lenti kommenteimre krityó tenyleg ráérzett. Okkal irtam olyan stílusban, es szives elnézését kérem mindenkinek, de ma ez volt par sanyarú sorsú ember felé a vallalt jocselekedetem. Ne kerdezzetek részleteket.

  Fontos: nem Jamal es nem Rajesh volt a billentyűzet elott. 😀

  • Krityó

   Hihi, állatlélektanász is vagyok. :DD

  • Sragi

   Evil Jose 😀

 • dracox

  Mikor egett ennyire a csapat a bajnoksagban utoljara?? Nem is emlekszem már rá.

  • norma_va

   Előző bajnokin kb…

   • jani bátyó

    Meg egy pár előbbin…..

  • ReAlantos

   2001-2002? Akkor végül 4. lett

  • Jose

   Pár napja irtam a közösbe: ZZ utolso ket szezonja játékosként

  • Turbo

   Csak, és kizárólag kapusposzton ég a ház. Ezt még a vak (meg ZZ) is látja.

 • johnglade

  Ajándék az 1 pont. Innen szép bajnokságot nyerni. #adrogrossz

  Amúgy ma Ágyrács szerintem kurvajó volt, ezt bizonyítja az is hogy nem az ő oldaláról kaptuk egyik gólt sem (hanem guess what kiéről…).

  • Sragi

   Sírok 😀

 • Sasu

  reális a 2-2 szerintem, jól küzdött a csapat.

 • jani bátyó

  Megmondaná-e valaki nekem hogy mit keresett itt Vaskéz a meccsen ??
  UI: Marcipán-k meg ma “helyettesítette” Benzin teljesítményét

  • johnglade

   Jutalomjátékot kapott a kupában nyújtott teljesítménye után.

   • jani bátyó

    Melyikük ?? :-))

    • johnglade

     Kizárásos alapon Vaskéz.

 • lucas

  A múltkor írtam, hogy Zidane nagyon jó lenne másodedzőnek, mert jó motivátor és ért a játékosok nyelvén. Sajnos a taktikát nem tudja felépíteni és cserélni sem tud.

  Pedig én bizakodtam, mert pl. az atleti elleni 0-3 vagy a Barca elleni szuperkupa meccseken és a BL döntőben is az ellenfélhez igazította a taktikát.

  Sajnos a Benzema/Ronaldo kérdést gyáván kezeli, ebbe fog belebukni.

  • sultan2004

   És meg is fogja érdemelni.

 • carlos06

  Nem tudom hányadik meccs amin nem vagyunk szarok, de vegul győzelem helyett leikszelunk. Barca meg harom győzelemre is betud osztani egy ilyen teljesítményt. A jo cserek után ilyen fegyelmezetlenul elcseszni a veget. Továbbra is rettenetes szélsőséges a csapat nemhogy egy meccsen, de 15 percen belül is.

 • Ronrics

  Ronaldó szép lassan? teljesen eljelentéktelenedik.
  Mit akartak a 2. félidőben – eredményt tartani?

  • Sragi

   Akkor nem 70. percig vár a cserére és nem azokat hozza le akik jók voltak…

 • morc

  Mikor lesz elnök választás?

  • Sragi

   2080 kb nincs kihívója az öregnek. De most tényleg őt érzem a legkevésbé hibásnak.

 • dracox

  Zizu a sajtonak: Nem érzem hogy gödörben lenne a csapat. 😂✋🏼✋🏼

  • jani bátyó

   Persze mert őmellette már nincs több hely a gödörben….

 • Maverick

  A Benzema vs. Bale nyilván hatalmas előrelépés, de azért ma sem oldódott meg semmi nagyobb probléma, és bár taktikailag nehezen is értelmezhetőek a látottak, az eredménynek sincs miért örülni, legalább piszok élvezetes volt mint meccs. 🙂

  A cseréket viszont egyszerűen nem tudom hova tenni… Ezt most azért nagyban ZZ nyakába lehet varrni (nem mintha nem érdemelt volna meg baromira legalább 1 pontot a Celta). Már törte a hátunkat a háló, szóval kellett Kova szerintem is, de miért nem CR helyett? Nyilvánvaló volt, hogy itt mi már csak max. kontrából lövünk gólt, azaz egy Modric/Isco passzból megiramodó Bale-lel. Pont a csere előtt volt egy szitu, amikor CR már egyáltalán nem bírta lefutni a védőjét. Ebben a típusú rohanásban már nem volt haszna a pályán az utolsó 20 percben. És akkor tegyük hozzá, hogy Isco és Modric jelenlétében labdát is könnyebb tartani…

  Ahogy a BeIN-en elmondták: Keylor 20 tiziből 11-et fogott eddig…

  • Cornelius Scipio Africanus

   Én túl sok következességet, vagy logikát nem láttam ZZ cseréiben. Csak nagyon ritkán, de az lehet betudható valami fajta véletlennek 😀

   Keylor statja meg pazar 🙂

  • carlos06

   Modric is hulla volt mar,szerintem indokolható, de Bale lehozatala hulyeseg volt, inkabb Bale es Asensio együtt a végén.

 • V.I.C.

  Kezdünk átfordulni abba a tartományba, hogy edzőkérdés van. Egyszerűen lassan unalmas lesz, hogy végig van hallgatva, hogy ZZ 90 naponta nyer egy kupát (a 2004-es kerületi pingpong-serlegemmel együtt), aztán meg ráfosik a szemem előtt a svédasztalra. Lehet emlegetni a türelmet, de a taktikátlanság elmúlása nem várható ki.

  • WT14

   Október közepe óta nem nyertünk idegenbeli bajnokit bmeg… Tényleg kezdünk átfordulni abba a tartományba, hogy edzőkérdés van 😀

  • Sragi

   😀 kurva nagy komment!
   Soros hibája amúgy nem is ZZ.

  • carlos06

   Egyébként bárki szerint ezt kéri a csapattól Zidane védekezésben pl? Az, h a kezdobe rak sok mindenkit akit nem kellene azt értem meg, h taktikailag képzetlen, de a játékosok felelőssége is legalább annyi. Egyértelmű h a sikerek levét szopjuk.

  • smatte

   2 éve felrázta a csapatot az agóniából, BL, majdnem bajnokság. Akkor nyáron azt vártuk, hogy jön a finomhangolás, nem csak az eredmények, hanem játék is lesz. Nem lett, jött a BL ismét és a bajnokság is. Ismét hátha jön a finomhangolás, nem jött, még ótvarabb játék és az eredmények is elmaradoznak. Az igazolásai sem jönnek be, mert nincs olyan játékos, aki fix kezdő és az ő kérésére érkezett (Varane nem ér). Szóval bármekkora mágus, vagy mennie kéne, vagy egy komolyabb stratégát kéne ültetni mellé, mert ez már jobb nem lesz, és annyi töke sincs, hogy komoly takarítást, változtatást eszközöljön a keretben…

   • ReAlantos

    Elvileg ez a komolyabb stratéga lenne Bettoni, de nem hiszem, hogy van elég hangja a kerethirdetéskor.

    • V.I.C.

     Nem tudja az ötleteit hatékonyan betóni?

    • smatte

     vettem a fáradtságot és kigugliztam: szóval Bettoni, Teams managed
     2014–2016 Real Madrid Castilla (Assistant)
     2016– Real Madrid (Assistant)

     háát, komoly szakmai háttér:)

 • Sasu

  Jelenlegi kezdőből probléma: Marcelo, Isco, Ronaldo, Zidane

  • V.I.C.

   Casemiro? Flop 3-ban benne lehet a karrierjét tekintve ez az este.

   • Sasu

    ő ennél sosem volt jobb, de igen.

    • V.I.C.

     Egyezzünk ki abban, hogy ez finoman szólva sem a portugál ajkúak estéje volt… 🙂

  • Mosolyur

   szia Gergő

 • Sragi

  “Folytatjuk a munkát, Benzema a világ legjobb kilencese”

  • V.I.C.

   Ma amúgy vállalható volt. 😀

   • Sragi

    CR-t megszállta a szelleme 😀

    • ZeRo

     CR is így tolja már egy ideje, ezért kell neki Benzema társnak…felfogja a füttyszót. 😀

 • Raulitás

  A mai meccs pozitívumai:
  – Benzema nem játszott
  – Benzema nem játszott
  – Bale bizonyította, hogy tud még focizni, szóval nyáron többet kaphatunk érte
  – már nem zavar ha nem nyerünk

  • johnglade

   én még hozzátenném azt h Benzema nem játszott

   • Raulitás

    Jogos, bocsi, hogy kihagytam 🙁

   • ZeRo

    Az a baaaaj, hogy akkor se játszott volna, ha játszott volna….tetszik érteni? 😀

  • dracox

   A speciálván majd szivesebben elcseréli Martialra.

  • WT14

   Egyébként játszott, csak ma 7-es mez volt rajta.

 • V.I.C.

  Izgalmas hét elé nézünk:
  – hét közben három tizenegyessel megalázó módon kiejtjük a Numanciát, ezzel ráhajtva az idény legfontosabb serlegére
  – hétvégén meg a visszatérő, motivációs gondokkal nem küzdő Ünal és a gólveszélyes, szeretem-szopatni-a-madridot stílusú Bacca fogja kiröhögni a védekezésünk nem létezését, Samu Castillejóval súlyosbítva.

  Úgy várom, mint Ceballos a kerethirdetést.

  • Raulitás

   Majd beirom ezt a mondatot a beharangba, ha nem feledem. Túl optimista vagy

 • Sragi
  • ReAlantos

   Kérlek, fordíttasd le spanyolra/franciára, és küldd el a mesternek!

   • Sragi

    😀

 • MrPaul

  Esküszöm, utoljára középiskolában a lányok tudtam ilyen balhét összehozni 😀 https://uploads.disquscdn.com/images/c92af67f3003ed67b9f77179572f9aeab34d30e28ea5740a0a59ccbc81531850.gif

 • Sragi

  Mar csak nevetek a csapat teljesítményén. 😀
  Mást már tényleg nem lehet 😀

  • carlos06

   Mondjuk ez legalább egy jó Celta volt.

   • Sragi

    Az biztos..

 • nasty

  Perez helyében kiküldeném az egész csapatot ásóval Segesvárra, hamarabb találnánk ott 12 pontot mint a ligában.

  • Sragi

   😀 😀 😀
   Meg Petőfi hulláját 😀

  • gwandal

   Bazmeg, hiányoztál😊

  • ReAlantos

   Ha a csapat vesszőfutása csak annyit elért, hogy itt vagy, akkor már megérte. 😉

 • Sragi

  Divat leszek nem fogok meccset nézni 😀
  Bajnokit legalább is.

  • ReAlantos

   Ejj, bárcsak mi is ezt mondhatnánk!

  • De Mi

   Gondolom CdR sem, mert az még tragikusabb, mi lesz veled?
   Nézed majd ahogy PSG támadósora átszalad rajtunk?

   • Sragi

    Simán.
    A bajnokság a buzik mentsvára.
    BL a király.

  • Krityó

   Divcsikeh, ennyit tudok mondani.
   De persze nem hiszek neked. D

 • morc

  Megnéztem a tabellát. Hú, bazdmeg 🙂

  • carlos06

   Jolvan, de hany szurkolo lenne a helyunkben, ket Bl utan teljesen offon. 😀

  • smatte

   a Barca a szökevény, mi utazunk a mezőnnyel. A nagyok így csinálják, de az bicikli:)

 • Raulitás
  • ReAlantos

   Milyen jó, hogy nem ez a két kedvenc csapatom!

   Oh, wait…

   • Raulitás

    És még magyar is vagy, szóval Stock mester munkásságát csodaltad tavaly 😀 lehet járna valami segély ennyi után neked

    • ReAlantos

     Két BL-cím, egy spanyol bajnoki trófea, egy FA-kupa és egy EB-csoportelsőség után az elmúlt két évben? Szerintem nehezen lenne indokolható.:D

     • Raulitás

      Avagy öreg Wenger + idei szezonbeli Zidane + Storck. És halmozottan hátrányos helyzet

     • ReAlantos

      Van egy sanda gyanúm, hogy Leekensszel sem jut előrébb a magyar válogatott, sőt…

  • johnglade

   Szerintem fingjuk sincs a lesszabályról, vagy csak szimplán tribute a Lordnak:

   https://www.youtube.com/watch?v=6vOv5z7etm0

  • V.I.C.

   Elértük a négy ápvótot, kéretik nem piszkálni. 🙂

   • Cornelius Scipio Africanus

    Nem én voltam aki elcsezte. De kiveszem 😀

  • Sragi

   :DDDDDD
   Ekkora fostenger közepette is jó látni,hogy az Arsenal még nálunk is nagyobb balfasz 😀

 • V.I.C.

  Na így zárásképp annyit, hogy voltunk már a fasz rosszabbik végén, meg leszünk is. Egyszer elmúlik ez is. A kommentbuzulást meg hagyja mindenki a picsába, nem kell enesószinten mozognia egyik oldalnak, embernek sem, többnyire csak értelmes kontentre vágyik, aki ebbe a szférába érkezik. A netes összezörrenéseket meg nem kell komolyan venni, ezt én is megtanultam az évek során (néhány hülyeségbe belefutva). Tízszer annyi küldött a halál faszára a sajátjaink közül a véleményemért, mint bármely más csapat szurkolói. Irl nem lenne semmi baja a két oldal jelentős részének egymással, csak ha ömlőben a szar, akkor sok karakter kerül elpazarlásra feleslegesen.

  Természetesen minden barcás köcsög törpeimádó ettől függetlenül, és CR az univerzum legjobbja. Is.

  • Jose

   Nekem rajongoim vannak. 😀

   • Jose

    (Ezt én, Jamal irtam!!!!)

  • Cornelius Scipio Africanus

   Az a baj, hogy elhülyéskedik sokan. Pedig én teljesen komolyan gondoltam. Sokadik alakalom volt ez. Nem az első. Most untam meg. Ennyi az egész. Gondoltam virtuálisan leülünk megbeszéljük.

   • V.I.C.

    Tényleg nem érdemes ráfeszülni az egészre. Ha rám hallgatsz, elengeded, alszol rá egyet, nem rágódsz semmin. Annyit nem ér, hogy megszenvedd. Nickek írnak nickeknek, vannak persze kialakult kapcsolatok, szimpátiák, antipátiák. Majdhogynem bárkire rá tudok mutatni bármelyik oldalról, akivel egy tetszőleges nedű kíséretében tökjót lehetne dumálni a fociról. Szóval nyugi, és pihenj egy jót, ne idegeskedj semmin, ne agyalj semmin. 🙂

    • Jose

     A gnómonon sem?

     • V.I.C.

      Gnómonon? Az egy pokémon, vagy én vagyok fáradt, vagy dzsamal mellényomott valamit, és a következő CR-gólig nem kap enni?

     • Jose

      Árnyékveto pálca, egyfajta napóra. De most hagyj. Azt hittem, tudod.

     • Sragi

      Akkor Dzsamal éhen döglik..

    • Cornelius Scipio Africanus

     Ha találkozunk egyszer egy Real rendezvényen, akkor majd megbeszéljük egy sör mellett. Majd szólok, hogy “én vagyok az a fasz” 😀 Ott kifejtem hosszabban, hogy mi vezérelt. Ide nem írok személyes kisregényt.

     • V.I.C.

      Én vevő vagyok rá. 🙂

   • Sragi

    Kárvolt :)) El kellett volna engedned. Okos enged…

 • Krityó

  Utoljára november elsején pezsgett ennyire az élet errefelé, a mostani 617 kommentárnál több csak akkor volt, klubvbvel-elklasszikóval együtt. Kellenek a jó meccsek, na. :DDD
  Egyébként jó éjt, emésszetek, emésszétek a 16 pontyocskát meg az előttünk álló változás szelét. Valami robbanni fog: edző-játékos-elnök.

 • skory92

  Majd ha valakinek van ideje a kommentcsata mellé beszúrni a taktikai meglátásait, hogy mi volt a gond, ne fogja vissza magát, azok érdekesek szoktak lenni és általában azokat olvasgatni jövök, csak most elnyelt mindent a cicaharc cunami.

  • Jose

   Ennyit jelent Benzema hianya.

   • skory92

    Lehet le kellett volna rakni azt a pénzt Mbappé elé. :/

  • Cornelius Scipio Africanus

   “cicaharc cunami”

   Megbeszélni nézeteltéréseket szerintem nem cicaharc. Pont hogy inkább az kell hogy az ember vegye a fáradtságot és a tiszteletet, hogy a másiknak elmondja mi a baja. Cicaharc… az más.

   • skory92

    Ne haragudj, de ez engem kevéssé érdekel.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Nem haragszom. Blokkolj nyugodtan. De a taktikai meglátások meglesznek anélkül is, hogy szóváteszed a cicaharcot.

     • skory92

      Nem blokkolok senkit. Remélem úgy lesz. 🙂

  • MrPaul

   A taktikával csak annyi a baj, hogy tényleg nem létezik jelenleg. Nem tudom nézted e a meccset, de ha ebben akármi tudatosságot talál az összefoglaló írója, megemelem kalapom.

   • skory92

    Az embernek van egy ilyen érzése – láttam a meccset btw – valóban, hogy mintha csak az egyéni teljesítmény lenne meg, de azért azt nehéz elképzelni, hogy Z úgy hajtja fel a srácaitokat, hogy mindenki csináljon, amit akar, aztán valami csak lesz.

    • nad

     kb ugyanaz van mint nálunk tavaly( oltári lyuk a csapatban, edző kóklerkedése, látszólag majd lesz valami hozzáállás ) , azzal a különbséggel, hogy minket Messi tavaly gyakorlatilag egyedül partiban tartott a bajnokságért, náluk meg akinek papíron ezt hoznia kéne feleannyi gólja van mint a mi kínaibrazilunknak

     • Sragi

      Nagyjából igen. Annyi,hogy nálunk a keret amúgy kurva jó lenne . Csak csatárunk nincs.

     • skory92

      Elég szégyen Z-tól elbaszkodni Modric utolsó pár jó évét. Persze senki se pótolhatatlan, de azért meglátszik nálatok, hogy pl. Marci milyen gyengén muzsikál, vagy Ramosnak is egyre több faszsága van, Modric meg még nagyobb motor a középpályán.

     • Sragi

      Sajnos úgy néz ki.

     • MrPaul

      Hát azért csak az elmúlt két év volt élete legsikeresebb időszaka Modricnak. Kétlem, hogy keserű szájízzel gondol majd vissza egy rosszul sikerült idény miatt, Jövőre kiderül, mi változik. Ha nem unják meg a fiatalok (Ceballos, Asensio, Theo, Kovacic), akkor elég gyorsan kilábalhat a szarból a csapat. Csak ahhoz tényleg egyre gyorsabb BBC-tlenítés kell.

     • skory92

      Nem sikerről, sikertelenségről beszélek, ezek klasszis – top focisták, csak érted, én a tavalyi idényt is úgy vettem, hogy a szar igazolások miatt Messi utolsó éveiből megint el lett pazarolva egy. Most egy dolog, hogy mondjuk egy jónak mondható szezonban 4-5 ponttal lecsúszol egy bajnoki első helyről, meg kiesel a BL elődöntőben, mert az ellenfél jobb volt.

      A koncepciótlanság, meg az esélytelenség, az az elfogadhatatlan, ha ilyen játékosai vannak egy-egy edzőnek.

     • Jose

      Szóról-szóra!

     • Sasu

      a védelemben is bajok vannak. Marci és Carvajal is árnyéka önmagának.

  • carlos06

   Szerintem egyertelmuen gond van kondiban, koncentrációban es motivaltsagban is.
   Negyed oran belul se stabil a csapat jateka,nagyon valtozo. Az elso felido nem volt rossz,a masodik is jól indult,aztan egyszercsak teljesen megallt a csapat, ahogy a Barca ellen. A legnagyobb gond,h a letamadas nagyon elcsuszik vkin,igy az ellenfel nagy terulethez jut egy jo labdakihozatallal. A masik ilyen szituacio a labdavesztes, sok a pontatlansag,amibol szinten jo nagy teruleten kontrazhatnak. Achrafnak sokat segitett be Modric a szelen,de Marcelo a szokasos fegyelmezetlensege mellett se kapott semmilfele tamogatast a kocogo Kroostol. Mondjuk a golok meg igy is elkerulhetoek lennenek,ha fejben nem fagynanak le ennyire egyik pillanatról a masikra. Egyszeruen lehet nincs ero nincs tuz, igazabol CR jateka jól summaza az egeszet. A legmotivaltabb ember volt a keretben es rajta is erzodik,h jól lakott. Dekoncentralt,nem eles.
   Lehet,h van taktika, lehet,h nincs, de az szerintem holt biztos,h Zidane nem ezt keri pl. védekezésben vagy letamadasban a csapattol. Legalabb annyira jatekos kerdes,mint edzo kerdes is ez. Zidane tehetne sokkal tobbet ,ha fejlodik es keresi az alternativakat,de továbbra is nagyon bízik a jatekosaiban,akikkel mindent megnyert,azonban folyamatosan cserbenhagyjak. Neki a felfogasa es erzelmi kotodese miatt jóval tovabb tart észrevenni barmit, ezert talan nem is baj,h ekkora a kulonbseg,kulonben egy szorosabban elbukott versenyfutasban jovore is Benzemaek kezdenenek.

   • skory92

    A hiányosságokat leginkább védekezésben érzem nálatok, mintha lenne egy valamilyen elképzelés, de az, hogy ez a védelemre milyen hatással lesz, hogyan oldják meg, már nem lenne tisztázva. 5 emberes fix letámadás volt tegnap az első félidőben, de a középpálya nem zárt vissza rendesen, ha mégis átment a labda valahogy. Sokszor két ember lépett ki a labdásra a falból, közöttük ha átment a passz, máris emberelőnyös, vagy egál helyzet alakult ki. Aztán rendszeresen lemarad valaki a védelemből, vagy Casemiro, vagy Marcelo ragad fenn, de sokszor van egy hatalmas lyuk a középpályán, ahol egy 20 méteres körben nincs R játékos, nem tudom, Modric vagy Kroos ilyenkor hol a jóéletben mászkál.

    Szóval én ezt gondolom, hogy Z a védekezést szervezi meg gyengén, vagy éppen sehogy, ami működhet, ha több gólt lősz be egy ki-ki meccsen, mert van egy csodatámadótriód (bár ott se mindig, lásd tavalyi Bárcá’), én most a PSG-től is ezt a hülye orrnehéz játékba való belebukást várom a BL-ben (egy dolog megszórni egy mittudomén… ja igen, Rennest tegnap, de egy jól védekező csapat + klasszis kapus ellen ez könnyen bukó).

    Az öltözőbe is jó lenne behallgatózni, mert ennyi meccsen ilyen szembeötlő minőségbeli különbség hajtásban az első meg a második félidő között, ez nem hiszem, hogy véletlen lenne.

    • carlos06

     A vedekezes teljesen kivan szolgáltatva a pontatlan es nyilt es tulsagosan szabad tamadojateknak. Megkell forditani a dolgot vagy minden csapat kivegez majd,aztan majd ha ujra jonnek az eredmenyek atlehet ertekelni.

     • Jose

      Nap kérdése Wass golja kapcsan: 0-0nal az első félidőben miert volt a védelmünk -az a két ember- 40 méterre a kapunktól? En nem lattam indokoltnak a meccs ezen fázisában.

     • skory92

      Ezt említettem, hogy lemaradnak a védők, és akkora baszott nagy üres terület van a középpályán, hogy érthetetlen. Isco elmászkál, Modric elmászkál, Marcelo elmászkál, Casemiro szintén, de akkor legalább Kroos maradjon, szűrjön, vagy valami.

      https://uploads.disquscdn.com/images/293925d96b3f11ec62923525febca652b28579635451f87c0b25e48d7723c4bf.jpg

     • Jose

      Ezért van papíron a brazil tank a kezdőben.

     • skory92

      Hm. Az a gond, hogy túl sok van feláldozva a támadás érdekében. Lehet jegelni kéne Ronaldót, mert így elvileg két befejező van és két kötetlen játékszervező a középpályán, és elviekben ketten szűrnek a védelem előtt, csak ők meg elkolbászolnak. Persze nyilván CR padra ültetése maximum papíron egyszerű.

     • Jose

      Ha nem Ronaldo lenne es nem Benzema akkor egy ilyen féléves teljesitmeny utan simán padon lenne az illető.

     • norma_va

      Egy szűrő van, Kázmér, Modric a szervező, Kroos a biztos pont: a passzer, Isco a kreatív játékos, Ronaldo a kötetlen szerepkörben, Benzema pedig a csicska.

     • Jose

      De ordít ez a keret a karacsonfaert.

     • ZeRo

      De úgy ám! Mindegyiknek tövig fel dugva!! Talán egy-két kivételt tehetünk.

     • skory92

      Hát Kroos nem tudom, mennyire biztos pont és mire, sokszor eltűnik, nem? Mintha holttérben mozogna, persze most az első gólpassza nagyon szép volt, de a mezőnymunka meg a másik oldalon bekapott gólokat eredményezhet. A képen pl. pont az ő helyén, vagyis elviekben az ő helyéhez közel ad gólpasszt őőő Aspas, ha jól látom.

     • WT14

      Marcelóval ezt a képet nézetném, miközben hátulról kezelésbe veszi egy ordas nagy néger egy méretes fallikus tárggyal. Ilyen szintű helyezkedési hibáért bmeg a serdülőből is úgy basznak ki, mint azt a bizonyos macskát. És sajnos egész idényben jellemző rá ez, nem sok értékelhető meccsére emlékszek.

     • carlos06

      Erre mondom,h ezt jatekoskent edzo nelkul is tudja az ember mar altalanos iskolában. Rohej miket engednek meg sokan. (Persze az Zidane sara,h ezert soha nincs bunti.)

     • Sragi

      Casemiro mindig.. Marcelo is sajnos..

 • WT14

  Reggel megnéztem én is a tabellát, és eszembe jutott a 2003-04-es idény, illetve az, hogy ennek a vége még annál is szarabb lesz, ha így folytatódik. 9-5-3-as mérleg, vagyis a meccseink mintegy felét képtelenek vagyunk megnyerni. Jelenleg egy random kiscsapat legyűrése az esetek 50%-ában meghaladja a csapat képességeit. Ehhez társul egy impozáns, 32-16-os gólkülönbség, amit szintén nem kell tovább magyarázni: elöl és hátul is kurvagyengén muzsikál a becses társaság, de főleg elöl. A 2.0-ás meccsenkénti gólátlag egyelőre vágyálom kategória. Ez nem gödör, ez a Mariana-árok. 18 lejátszott meccs után nincs emberünk, aki 4, azaz négy gólnál többet szerzett volna a LaLi-ban, ami a klub nem rövid történelme során még nem fordult elő. Ehhez társul, hogy a fiatal csereembereink a kevés játékperc miatt simán lehet hogy lelépnek nyáron, ráadásul megbukott csapatban még kevésbé vonzó a padon ülni, mint egy sikeresben. Szóval ne lepődjünk meg, ha azok a játékosok, akikre a nyári átigazolási politika kizárólagosan felépült, fejenként kb. 10 meccsel a tarsolyban szépen szedik a sátorfájukat nyáron. Egyszerűen nem tudom felfogni, miért igazoltunk kizárólag olyan játékosokat, akik csak sörmeccseken kapnak lehetőséget. Miért jött ide Ceballos? És Llorente? És Hernandez?
  Ha a szezon hátralévő részét nézzük, komoly esély van rá, hogy a PSG (aki mellesleg megint 6-ot hintett a hétvégén) szanaszét fogja cincálni a bandát, lehet hogy már az első meccsen a Bernabeuban eldől a buli. Ha a kupában megyünk is 1-2 kört, előbb utóbb jönni fog a Barca, akik a 120 milliós hisztigéppel megerősítve, de főleg Valverde taktikai fölénye miatt valószínűleg megint beküldenek a faszerdőbe. Szóval, kétségkívül jók a kilátások. (Y)

  • Jose

   A PSG elleni meccs beharang-cime:
   Mi felkészültünk

   A mészárlásra.

  • dzsonee

   Függetlenül attól hogy mit gondolok a taktikáról/annak hiányáról, Zidane-ról meg a csapatról úgy általában, van egy olyan sanda gyanúm hogy ha rosszul sül el a PSG elleni párharc (márpedig egyelőre úgy néz ki nincs miért jól elsülnie), akkor nem ZZ-vel a kispadon fogja a Real befejezni az idényt.

  • Sragi

   Ez már edző kérdés ezen nincs mit szépíteni…Gyakorlatilag rekord magasról ,rekord mélységekben a csapat…A tervet ami a fiatalok leigazolását illeti sikerült röpke 4 hónap alatt tönkre baszni. Igen ebben Z keze vastagon benne van. Rendben CR olyan szar őssel,hogy kb soha nemvolt még ilyen. De az nem ok arra ,hogy taktikailag dilettáns módon ,rotálás nélkül ,ostoba cserékkel meccseljen egy mindenkori Real Madrid edző.Benzema kezdőben tartását meg sem említettem…Del Bosque úgy ellett zavarva anno de Yupp papa is vagy Carlo… Ezek közül az olasz úgy,hogy peches volt a sok sérüléssel és éppen lemaradt címről. Ehhez képest most olyan mélyen vagyunk ahol a csapat talán még soha nem volt az elmúlt 1,5 évtizedben. A játék képe a Schuster-t idézi. Azt borítékolom ha a kupa nem lesz meg vagy ha a BL-ben kiesünk akkor Zidane repül. Márpedig Cava,Nejmike,Mbappé taknyosra fog szopatni. Ezt nem a pesszimizmus hanem a realitás mondatja velem. Kíváncsi vagyok az öltöző mikor unja meg ezt..De főként Perez. MEddig tart ki az utolsó bástyája mellett. Milyen kifogást fog találni. Egyébként,most Perezt érzem a legkevésbé hibásnak ebben a helyzetben.Bár nehéz elhinni,hogy nem akart valami csatárt venni a nyáron.

   • Ronrics

    Azt, hogy ZZ egyszerűen NEM edző, és csak oltári szerencséjé volt a meccsek 90 %-l már hónapok óta /kb 15-18/ látni lehetett – miért kellett eddig és még mindig várni a menesztésével?
    Futballsznobizmus.

    • Sragi

     Azért ennél árnyaltabb a kép. Erről rengeteget beszéltünk már és a szerzők által is le lett írva többször. Anno,mint egy jóságos szuperhős,megmentő érkezett mindenki vakon követte. Nagyon jól motivált csapatot hozott össze.Mentally strong kimaxolva!! ZZ nem hülye a focihoz ezt többször is bizonyította amióta itt van. Egyszerűen nincs meg a kellő rutinja és taktikailag nem elég képzett még.
     Ehhez most hozzájött az idén,hogy egy mindent megnyert csapatot kellene motiválni és el kellene indulni egy saját koncepció mentén és nem felhányni a pályára a játékosokat ,legyen szó a gála vagy a fiatalokról.Neki ez még nem megy. Hiszem ,hogy máshol még beletanulhat ,de azt egy Realnal nem teheti meg. Sőt úgy tűnik a generációváltásba is belefog bukni…Az elért címek ettől függetlenül nem csak a szerencsének köszönhetőek! A sikeres időszakban a csapattal együtt harcolt! A csapat pedig érte. Ez a tűz most kialudt és nincs meg az a skillje amivel újra szikrát csiholjon. Azért nehéz bármit is mondani,mert augusztusban még minden nagyon rendben volt…

     • Ronrics

      Azért érdemes volna végig nézni azt a rengeteg értetlenkedését, egyet nem értést ami a tevékenységét követte csak itt ezen a fórumon hónapokon át…,de elfogadom ,hogy Te így “árnyalod”.
      Játékos múlt híján nem lenne kétséges az edzői sorsa…

     • norma_va

      Ez nem árnyalás. Azt tagadni, hogy Zidane semmilyen menedzseri képességekben nem üti meg a szintet, hülyeség. Szerencsével nem lehet ennyi kupát nyerni. Érdemes lenne végigolvasni az akkori kommenteket, igen. Az látszódna belőle, hogy akkor is azt mondtuk sokan: szakmai részhez nem ért, de HR-hez igen, plusz olyan jó a keret, hogy ezek ellensúlyozzák a hiányosságainkat.

     • norma_va

      Bár szvsz bullshit, hogy jó hres, de tény, hogy van benne valami, amiatt a játékosok vakon követték. Bár ez már akkor látszott, mikor másodedzősködött.

     • carlos06

      Amúgy meg ki lenne az edzo? Ki birna el ezzel jól lakott brigáddal a madridi nyomas alatt? Oke lesz taktika meg bedobja a fiatalokat tobbszor,akik tegyük fel nem tornek ossze a teljesitmenykenszertol,aztan minden happy. Szerintem iden barki megszenvedett volna ebben az állapotban ezzel a kerettel,de a jovoben is kerdeses szamomra,h ki passzolna.

     • norma_va

      Lehet, hogy megszenvedett volna, de az nem jelenti, hogy már gyakorlatilag a 10. forduló előtt kiestünk volna a bajnoki harcból, vagy hogy negatív rekordot döntött volna góllövés téren a világ legjobb kilencese és az 5. aranybogyóját begyűjtő valaha volt legjobb játékosa. Ez az idei teljesítmény egy az egyben Zidane sara. Kell mellé egy vezetőedző, mert annak a feladatát nem tudja egyszerűen ellátni. Lehet, hogy egy ilyen játékosokkal rendelkező klubnál nem kell ez a fajta edző mérkőzésről mérkőzésre, de amikor szükség lenne rá, akkor nagyon. Itt az eredménye.

     • carlos06

      Persze, vszeg szorosabb lett volna,tobb gyozelem,sokszor elvezetesebb jatek, de a motivalatlansagot,a tuzet a kicsi plusszt a vegso gyozelemhez nem tudta volna taktikával potolni. Meg,ha Zidane nem is ad reszletes utasitasokat, biztos,h nem ezt a káoszt keri toluk. A csapat 75%-nak oriasit romlott a teljesitmenye. Tobb ez,mint csak edzokerdes.
      Nyilvan elobb utobb elfog menni Zidane is,de ez egy termeszetes folyamat a jatekosok reszerol amit nem lehet felgyorsitani,a sikerek arnyoldala ez. En mar probalom pozitivan nezni,h jobb a nagyobb kulonbseg,mert hamarabb valtozasokra osztonoz mindenkit es a fiatalok sincsenek tonkreteve,inkabb vedve voltak,mert nem jatszottak ebben szerepet.

     • norma_va

      Ha lenne egy megalapozott taktika, akkor lenne egy kiindulópont a csapatnak és nem lenne ekkora káosz és tanácstalanság. Nem lenne ennyi elkerülhető bekapott gólunk és a középpályásaink sem lennének ennyire tanácstalanok támadásoknál. Persze, a játékosok egyéni teljesítménye is romlik, ami nem csoda. Nincs mihez nyúlniuk, nincs egy biztos pont a csapat részéről. Zidaneból árad a tanácstalanság, ami a játékosokra is átragad. Ezt úgy fested le, mintha törvényszerű és elkerülhetetlen lett volna a mostani helyzetünk. A motivációs problémán pl lehett volna javítani, ha kompetens játékosokat igazoljnk és játszatjuk is őket.

     • carlos06

      Igen,ha kirugjuk az ezdot nyaron es kirakjuk a jól lakott es forman kivuli jatekosokat,a helyukre pedig igazolunk akkor minden jo lenne. Ki rugja ki Zidanet es ki forgatja fel a keretet? 🙂 nyilván költői.
      Elvagyunk kényeztetve es türelmetlenek vagyunk. Ez egy termesztes folyamat,amiben Zidaneon kivul mások is sárosak..

     • norma_va

      “Igen,ha kirugjuk az ezdot nyaron es kirakjuk a jól lakott es forman kivuli jatekosokat,a helyukre pedig igazolunk akkor minden jo lenne. Ki rugja ki Zidanet es ki forgatja fel a keretet? 🙂 – Ez most fogalmam sincs honnan jött, mert én ilyet egyáltalán nem mondtam.

     • carlos06

      Konkretan nem,de ahhoz amit irsz ez lett volna a megoldas. Arra kerestem a valaszt,h ki az az edzo aki a jelenlegi kerettel jelen (kupaktol megrészegülve) allapotaban ne szenvedett volna meg utalva arra,h az edzokerdesen tul ez boven jatekos kerdes is.

     • norma_va

      Dehogy lett volna ez a megoldás. Egyszerűen a távozók függvényében kellett volna igazolni olyan játékosokat, akik tudnak hozzáadni a csapat játékához vagy játszatni azokat, akik a keretben vannak, de eddig nem kapták meg a kellő lehetőséget. Ezzel megoldást találhattunk volna arra, hogy ne kelljen állandóan formán kívüli játékosokat néznünk a kezdőben, meg arra is, hogy a formán kívül játékosaink érezzék veszélyben a kezdő tagságukat. Tűzben lehetett volna tartani a játékosokat. Ezzel együtt is elég probléma lett volna Z szakmai hiányosságai.

     • carlos06

      Marcelo,Carvajal,CR, Kroos,Benzema,Casemiro akkor annyival jobb lenne?Nem veszed figyelembe,h Zidane mennyire jatekosedzo. Nagy szerepe van nala az erzelmi faktornak, a kotodes a jatekosokhoz akikkel mindent megnyert. O tényleg elegedett a kerettel,nehez igy barkit igazolni. Kezdobol is alig akar kirakni vkit,h nem hogy annyit igazolni.

     • norma_va

      Mondom még egyszer: “a távozók függvényében kellett volna igazolni olyan játékosokat(…)”. Tehát Pepe, Danilo, James és Moratát kellett volna jobban pótolni Vallejo, Hakimi, Ceballos és Mayoral sornál. Te hangoztatod, hogy el kéne adni a formán kívüli játékosokat, én pedig azt mondom, hogy fel kellett volna készülni arra, hogy kezelhessük a formán kívüli játékosokat.

     • carlos06

      Nem erted amit irok. Nem hangoztatom,hanem a hipotetikusan felvetettem valamit,amire vszinuleg ez lehetett volna csak az egyetlen megoldas.
      Igen,felkellett volna keszulni.Igazolni kellett volna. Tok nyilvanvalo.
      Viszont Zidane az edzo,aki elegedett a kerettel. Nem akar igazolni. Akit igazoltunk az se jatszik.
      Tehat hogy tudunk igazolni vagy hogy kerulhet egy uj igazolas a kezdobe?
      1.Ha Zidane nem ragaszkodik annyira a sikercsapatahoz 2. Nem Zidane az edzo
      Igy lett volna elkerulheto. Zidane termeszete nem fog megvaltozni,de talan a 16 pont elgondolkodtatja ot es a jatekosokat is.

     • Jose

      Igen, termeszetes folyamat, de ordít róla, hogy rosszul tervezet ZZ az újak szerepét. Ennyiben kitételt tennék abban, h nem lehetett volna átvezetni a csapatot mashogy. Talan akkor nincs ekkora gödör. Talan.

     • carlos06

      Ez egyertelmu.

     • Jose

      Gondoltam, h neked egyértelmű. 😎
      De jobb, ha ezek is le vannak irva.

     • Sragi

      Pep pl szonelkul kibaszta volna Benzemat. Vagy Conte.

     • Ronrics

      akkor most mi nincs meg hónapok óta:
      – a jó keret?
      -HR-s képesség?
      -a szerencse faktor?
      -????

     • norma_va

      A sikeréhség, a belső motiváció, a belső versengés. Carlo, Rafa és Zidane egy óriási hullámvasút volt a játékosoknak. Meggyőződésem, hogy egy külsős, szakmailag top edzővel nem értünk volna el ilyen sikereket. Ott és akkor Zidane kellett. A személye, nem a szakmai tudása. A keret pedig gyengült, így a szakmai hiányosságok léptek előtérbe. Ezek ott voltak tavaly is. Fájdalmasan szarok voltunk ezen a téren akkor is.

     • Ronrics

      Sikeréhség, belső motiváció,belső versengés ezeket hiányolod?!
      Ezek mind HR-s kategóriák, fogalmak.
      Tehát ezekhez sem ért a Máris szomszéd…..
      Más csapatok, hogy oldják meg ezt? – egy jó edzővel /lásd:Valverde/
      A keret részbeni gyengülésében bőven benne van a keze – Morata, James elengedése Benz. okán.
      Én idáig azt hittem, hogy a mostani fiatalokkal erősödtünk…!
      Az más, hogy elkótyavetyéli Őket.

     • Jose

      Miert hagyod figyelmen kivul a keretre hatast gyakorlo, soha koeabban egy csapatnal sem elért bl cimvedest, amihez egy bajnoki cím is erkezett? Ha teged ketszer a legjobb emberenek nevez a fonokod mindenki elott, pont ugyanolyan motivalt, elszant es alazatos leszel, mint elotte? Eleg kevesen viselkednek igy. A siker jollakotta tesz. Ezert volt jo, hogy az erkezokben mi is es sokan mások egy uj hullam beepiteset vizionaltuk. Nem jott be sajnos.
      De ez nem azt jelenti h ZZ nem ert a motiváláshoz, hanem azt h nem minden helyzetre tud helyesen reagálni.

      A taktikai resz ezen felul van es az a nagyobb baj, nem a hr reszleg.

     • Ronrics

      Direkt értesz félre vagy ennyire rosszul fogalmazok?
      Jó oké megvolt a duplázás – tény, lépjünk tovább.
      A siker szvsz a legjobb motiváló .
      Az újak mind a siker reményében érkeztek és mit kaptak?
      Se taktikát, se motivációt, az utóbbiból meg csak elvett a mágus.
      Egyébként ha egy futballistában nincs meg a természetes motiváció, a sikeréhség az nem is lesz soha jó focista /kutyaütő marad mindig, mint a mi “jóllakott” spilereink /
      Ceballost az utolsó 5 percre nagy kegyesen becserélni – röhej és lehetne sorolni.
      Egy szóval sem mondtam, hogy a hr részleg /civilben rühelljük őket!/ fontosabb mint a FUTBALL.

     • Jose

      Szerintem ennyire rosszul fogalmazol. Mert pl. most azt irod, h meg volt a bl dupla, (amit szerintem nem akarsz v tudsz elismerni ZZ érdemének) es utana jött a nihil, egy másik kommentben pedig 15-18 hónapról írsz.
      Most akkor hogyan is gondolod?

     • Ronrics

      direkt félre értesz, de nem haragszom különösebben…
      nézd vissza mióta szidjuk a meccseinket!

     • Check Last Monday 💩

      Madridban mindig az edző dönti el, hogy kinek kell játszania éppen ugyebár.

     • Sragi

      Egy BL történelmi dupla után meg egy bajnoki cím után mutass siker éhes csapatot.Ők.is csak emberek.
      Nem gépek. Hiaba ez a munkájuk.
      Nem lehet ez csak így elintezni hogy szar ZZ.

     • Ronrics

      Oké – a világ nem fekete fehér…:)

     • Sragi

      🙂 nem sajnos.

     • Sragi

      Nézd nem akarok vitába szállni, de nagyon nem akarod megerteni azt amit sokan írnak ZZ-vel kapcsolatban.
      Vannak hibái de alig 2 szezonja egy olyan csapatot vezet ahol olyan nevek égtek meg hogy 20-30 éve a szakmában voltak már..
      Ezt kellene megerteni. Csak szerencsevel ez a csapat nem nyert volna semmit..

    • Jose

     Ha még senki nem mondta neked: a világ nem fekete es fehér. Csak szerencsevel ennyi kupat nem nyer az ember.

     Mégis ezt hangoztatni folyamatosan: mero rosszindulat vagy elmenk szűk határa.

     • Ronrics

      Igen, valóban, tényleg nem fekete fehér a világ – a szerencse mellett ott volt az akkor még igen erős keret – ami mára azzá vált amit mostanában látunk.
      És ez ugye független elménk határaitól!
      Sosem kedveltem ZZ-t, de most, hogy le lettem hülyézve miatta – valahogy még kevésbé szimpatikus….

     • Manócska

      Egyáltalán nem vagy hülye, csak Zidane és pár más játékossal kapcsolatban nagyon elfogult vagy, és a jó dolgokat nem akarod náluk észrevenni. Pedig szerintem törekedned kellene arra, hogy azokat is észrevedd. Én pl. D. Costát ki nem állhatom, de ennek ellenére elismerem hogy egy jó csatár, és hogy az Atletico sokat nyert azáltal hogy megszerezte ismét magának.

     • Ronrics

      Kösz Manócska, rendes vagy megnyugtattál::))
      Ezt a ” nem fekete fehér a világ” formulát már megkaptam korábban is.
      Nagy igazság valóban és univerzális is…
      D.Costában egyetértünk meg úgy általában is, de tény van egy két dolog amiben eltér a megítélésem a tőbbségétől.
      Ilyen ZZ “munkássága”, Kroos hasznossága, Bale képességei – kb ennyi, azért ez nem olyan vészes ugye?

     • Manócska

      Örülök hogy sikerült megnyugtatnom. 🙂
      Amúgy meg egyáltalán nem kell mindenben egyetértenünk, de mondjuk amit leír nekünk egy másik kommentelő, azon azért érdemes elgondolkodni. Nekem pl. Kroosról azóta árnyaltabb a kép, mióta itt elolvastam a vele kapcsolatos érveket és ellenérveket. Bale kapcsán pedig pl. nincs is olyan nagy ellentét a Te és a többség véleménye között, hiszen a többiek sem a képességét kérdőjelezik meg.

    • Manócska

     Én már többször vitába bonyolódtam veled Zidane kapcsán, de most sem tudom megállni hogy ne írjak neked. Egyszerűen nem tudom elviselni, ahogy róla írsz. A szavaidból mindig az jön le, hogy edzőként semmire sem tartod ezt az embert. Az biztos hogy van még hova fejlődnie. De az is biztos hogy nem kis köze volt ahhoz, hogy a csapatunk mindent megnyert (kivéve Király Kupa) az utóbbi 2-évben, amit meglehetett nyerni, és amivel olyan sok örömöt szerzett nekünk szurkolóknak. Szóval korántsem vagy vele szemben teljesen igazságos. Amúgy meg neked is rosszul esik/esett, amikor és ahogy Bale-ről írnak/írtak sokszor itt, pedig őt nem is bántotta senki, és amit leírtak vele kapcsolatban abban sok igazság volt. Mégis mindig úgy érezted/érzed hogy meg kell védened, és ki kell állnod mellette. Én is pont ezt érzem most, amikor olvasom a ZZ’-ről szóló írásaidat. Annyit azért még hozzátennék, hogy bárhogy is fog alakulni a kopasz mesterünk sorsa, én örökké hálás leszek neki azért a sok örömért amit a csapatunknak, és nekünk szurkolóknak okozott. És nem kell leírnod, mert tudom hogy
     ez nem egyedül az ő érdeme volt. De hogy nem kis szerepe volt benne, az biztos. Szóval ne vegyünk már el tőle mindent.

 • Jose

  Elolvastam a Nyilatkozatokat.
  Rémisztő, mennyire rosszul kezelik a dolgot. Még mindig a bajnoki címről beszél mind, miközben a 2. hely se biztos, no meg a 3.

  Tavaly az volt a mantra es az volt a jo, hogy meccsrol meccsre…

  Idén meg minden gödörből a nagyon távoli “cél feliratot” emlegeti minden jatekos, meg zidane. Rossz a fókusz.

  • WT14

   Jelenleg 16 pontra vagyunk a listavezetőtől, és 17-re a legjobb kiesőtől, vagyis ugyanannyi értelme van a bajnoki címről beszélni, mint a kiesésről.

  • Sragi

   Erről beszéltem a meccs előtt el sem olvasom ezt a sok bullshitet.. amit lenyilatkozik..

  • carlos06

   Ki a forras? En a Marcat es AS-t olvastam.
   Na meg attol meg,h nem azt mondjak amit hallani akarunk,nem biztos,h rosszul kezelik. 😀
   En a mostani nyilatkozatokbol ket olyan dolgot latok mikor vszinuleg a kulso es a belso kommunikacio megegyezik,tehat kozel lehet az igazsághoz. Az egyik az pont az,h Zidane tovabbra is meccsrol meccsre koncentral (amivel egyetertek h jo),de nem tudja mi a problema. A masik pedig,h Marcelo megmondta,h kibaszottul megfeneklettunk es nem tudja, hogyan masszunk ki ebbol , probalkoznak,harcolnak,de egyszeruen nem megy,egyre nehezebb,mert egyre nagyobb a nyomas is, ugyh nem tehetnek mast, mint h kuzdenek tovabb.

   • Jose

    De, rosszul kezelik. Lásd: a merkozeseink. Itt most nem a forditasban elő elofordulo kisebb nagyobb modosulasokrol van szó, hanem a fő üzenetről. Mar nem hiteles, eleg hosszu ideje nem hiteles a bajnoki cimrol nyilatkozni.

    • carlos06

     Persze szar,h hulyenek neznek minket,de szerintem ezt engedd el. 🙂

     • Jose

      Azert nem tudom elengedni, mert ez a viselkedés szerintem nem méltó a klubhoz. Vállaljuk fel, h elment az első hely, ne kamuzzanak erről. Es nevezzenek meg mas célt. Pl. hogy minden bajnokit 3 gólos különbséggel nyerünk innentől. 😃

 • dzsonee

  A kommenteket nem győztem elolvasni, a meccset tudtam követni fél szemmel, de ha ez így megy tovább nagyon meg kéne nyerni idén a BL-t hogy jövőre is ott indulhasson a csapat, mert így nem biztos hogy meg lesz az első négy hely valamelyike 🙁

  • Sasu

   A BL-t szerintem jobb lenne előre elengedni, semmi közünk nincs hozzá a jelenlegi csapattal. A PSG nagyjából 5-1-es összesítéssel fog továbbmenni, nem vagyunk jelenleg egy kategória. A támadás hiányát még lehetne egy kieséses meccsen kezelni, de ez a jelenlegi védekezés esélyt sem hagy Neymárka meg Mbappé ellen.

   • dzsonee

    Nagyjából egyetértek, de ez azt is jelenti, hogy a BL-t nem kell elengedni, a következő fordulóban úgyis valószinű véget ér, az a két meccs plusszban meg már mindegy 🙂

   • t20-puerto del sol

    kiváló alkalom lesz arra, hogy Neymar csókolgassa a PSG címerét…

   • LLL

    A jelenlegi forma valóban erre utal, de ugyanezek hangoztak el tavasszal is, pl. a Bayern elleni párharc előtt, aztán meg tessék.

    A cél a triplázás, triplázás, triplázás! 🙂

 • dracox

  Új igazolások: „Jelen pillanatban nem kívánok senkit sem igazolni. Meglátjuk, mi fog történni január 31-ig, de elmondhatom, hogy elégedett vagyok a kerettel.” Bazd…Bale nemsokára lesérul megint 1 honapra es akkor ki fogja rugdosni a golokat? Kepa a kapubol?

  • Sragi

   :DDDD Random ZZ nyilatkozat a transzfer időszak közben 😀

   • dracox

    sztem már elore megirta ezt a dumát 😅👌🏼

    • Sragi

     Van neki egy füzet ami tele van ilyen bullshit standard mondatokkal.

 • Sultan, a következő részhez szólnék hozzá: “Volt egyébként egy érdekes válasza Zidane-nak a sok izomsérülést firtató kérdésre (amit pl. rosszul fordított le a Penamadridista). A francia azt mondta valójában, hogy az izomsérülések kérdése nem egyszerű, akinek a (magán) életében gondjai vannak, az hamarabb megsérül, és ennek néha semmi köze az edzésekhez.”

  A mérkőzés előttit most épp én fordítottam, forrásként pedig a rm.com angol verzióját használtam. Ott ennyi áll: “These things happen in football. There are injured players in every squad you look at. It’s not anything to do with how you train. Everyone lives their own life and has peaks and troughs in terms of form. That’s the way life goes and we could apply some of that to the injuries. Injuries are something that can happen and that’ll never change. We see it with all of the teams. We’ve had injuries to some key players and that’s why there’s more talk of it here than at other clubs.”

  Itt nincs egyértelmű utalás arra, hogy a magánélet és a forma/sérülések kapcsolatban állnának. Eredeti nyelven (spanyol) elképzelhető, hogy nem így hangzott el ez a dolog, de ez esetben az angolra fordítás csúszott el. 🙂

  • sultan2004

   Szia Csaba, szó szerint ezt mondta Zidane spanyolul: “… No es una cuestión solo de entrenamiento: cada uno tiene su vida y sus cosas, sus momentos altos y bajos… Las lesiones es un poco eso. Hay jugadores que cuando tienen problemas en su vida pueden tener lesiones.”

   Fordítom neked: “Ez nem csak edzés(módszer) kérdése, mindenkinek megvan a saját élete, megvannak a saját dolgai, felemelő, és lehangoló momentumai. A sérülések ebből is származnak némileg. Amikor egy játékosnak problémái vannak a (privát) életében, akkor emiatt meg is sérülhet.”

   Nyilván az egyetemes fordítási gyakorlat szerint magyarosabb mondatokba szedném, (pl ha az életben gondjaid vannak, könnyebben szenvedsz sérülést is), de most nagyon ragaszkodtam a szöveghez, az egyértelműség kedvéért.

   (No offense, ha elfogadsz tőlem, aktív fordítótól egy tanácsot általában, értelmezd az idegennyelvű mondatot, és fogalmazd meg azt magyarul gördülékenyen. Nem az a lényeg egy interjúban, hogy ugyanazokat a szavakat használd egy döcögős magyar mondatban, felforgatott szórenddel, hanem hogy transzferáld PONTOSAN, DE MAGYAROSAN a mondanivalóját.)

   • Ez rendben van, és általában ezt is teszem, próbálom tenni. A hivatalos oldalon viszont az angol szövegből egyszerűen nekem ez nem jött le. “Everyone lives their own life and has peaks and troughs in terms of form” -> ebből egyszerűen nem következtettem arra, hogy kapcsolat van a kettő között. Időközben egyébként megnéztük a spanyol szöveget is, és valóban nem ilyen formában használta eredetileg, mint ahogy az fordításra került az angolban, és ez alapján nyilván már az angol is új értelmet nyer.

    Abszolút nem támadólag írtam, szerettem volna tisztára mosni magam. Nehéz ez egyébként, mert az angolból gyakran komplett mondatok, mondatrészek maradnak ki (mint ahogy itt is), így kénytelen az ember szép lassan, autodidakta módon elsajátítani a spanyol nyelvet is. 🙂

    • sultan2004

     Értettelek én, semmi gond. Én se támadólag fogalmaztam meg, csupán végre volt egy igaz mondat Zidane szájában, annak örültem, hogy rábukkantam az eredeti szövegben.

     • sultan2004

      Ja, és ráadásul Zidane még mindig erősen töri a spanyolt, sok mondatban nem a megfelelő szót, vagy igeidőt használja, szerintem az anyanyelvi spanyolok is csak tippelnek néha, hogy mit kart mondani pontosan.

 • Jose

  Amikor az itteni madridisták (és nyuszi) másik kedvenc sportja és az én (meg még pár arc) egyik idolja találkozik.
  https://www.youtube.com/watch?v=VqyEkJPCkss

  • sultan2004

   Ahogy Baxxter dob, sír a tábla, de gondolom mi is sírnánk azon, ahogy Barneveld tolná a stroboszkópok kereszttüzében a How much is the fish-t…

   • Jose

    Mindkettő óriási mester. A saját területén. 🙂

 • carlos06

  If 45-minute football games were implemented, Los Blancos would be sitting on the top of the table as they aim to defend their title.
  They would have 39 points, seven more than they have now and three more than Barcelona, who would ‘lose’ 12 points in that case to be placed on 36.

  Ha Perez eltörölné a második félidőt…. 😀

 • ofrnkie

  szarul állnak a dolgok, de a foci gyorsan változik ám, szal fel a fejjel mindenkinek, egyszer véget ér a lázas helyzetkihagyás, egyszer nélkülünk halad az “akik játékrendszer hiányában játszanak” vonat tovább
  https://uploads.disquscdn.com/images/5a24a24def6d9261df5f2a0f9c43c012f5985fde6e4f967da30d551dfdc10ecf.jpg

 • dracox

  Lehet f*szság, de Perez nem tud felvenni ZZ mellé 1-2 taktikai zsenit akik megszabják a jatekrendszert ezekkel a jatekosokkal? Zizu meg marad a helyen a háttérben ezekkel az “ismeretlenekkel”

  • Raulitás

   Nem, sajnos kellett az a pénz a tavalyi bírókra 🙁

  • Ronrics

   érdemleges csatár csak akkor fog érkezni ha Cr már továbbállt – szerény véleményem szerint.
   Az Aubameyang not bad!

   • V.I.C.

    Auba Kína felé kacsintgat, az Evergrande 72 millát dobott fel elvileg. Aztán hogy mi igaz belőle, ki tudja.

    • Sragi

     Dortmundnak vagy neki? 😀

     • ReAlantos

      Itt tartunk 2018-ban, hogy ezt is meg kell kérdezni. És jogos kérdés. (A választ nem tudom, de nem is érdekel.:D )

     • Sragi

      😀 szomorú valóság.

    • dracox

     Pedig van benne 2-3 év még szerintem. Én Perez helyében elhoznám valamennyire tűzoltásnak. Benzint meg lebaszni a s*ggére és sörmeccseket adni neki..már ha idén lesznek sörmeccsek a formát tekintve.

 • majk

  megint lemaradtam a tippsóról, azt hiszem kiszálltam ebből a sorozatból, pont úgy mint a csapat : ]
  ráadásul a meccset sem láttam, mert teleltem. próbáltam streamelni, de a 20. percben feladtam, telóról nem az igazi továbbra sem ez a műfaj. Bale góljai nagyon szépek voltak, azt hittem 2 szögletfejest fogok látni, viszont sajnos a védelmünk az lényegében nem létezik : szar dolog ez,de majd jövőre! én a PSG elleni meccsig nem vagyok hajlandó lemondani semmiről (a bajnokságon kívül persze)

 • LLL

  Ronaldo nagyon rosszul játszott.

  Nincs mit tenni, a Dortmundot megelőzve le kell igazolni Boltot. Ha a következő öt évben lelassul, tíz másodperc alatt még akkor is lefutja a százat. Úgyhogy ezentúl csak előre kell neki rúgni a labdát. Lestől nem kell félni, ha félpályáról indul, akkor is az övé. Utána meg tízből egyet a kapussal szemben csak belő. Ha meg szélen szaladgál, akkor meg majd megtanul beadni (lehetőleg Kroos tanítsa), a csapatjátékba illeszkedni fog.

  • dzsonee

   Á, az a baj, hogy dopping nélkül már ő is nemsokára görcsöt fog kapni néhány sprint után, azt a néhány sprintet meg a MU-ban fogja lefutni…

   • LLL

    Majd tesznek a kenyerére Richtofitot.

 • Ronrics

  ÖF azért lesz még? -::))

 • ptg

  olvasva a hsz-ket, tegnap ez jött ki belőlem – hozzáteszem, hogy ZZ edzősége az első pillanattól nem tetszett, ennek többször is hangot adtam, még akkor sem, amikor címeket nyert és a semmit sem érő nyári kupákból elhozott mindent : Igen nagy indulat bújt belém a tegnapi meccsnézés közben. Indulattal elgondolkodtam azon, hogy egy csapat edzője/ managere, mert a zizu nem edző, hanem csak az összeállítást és a hadrendet előíró személy, akinek a feladata összefogni a szépszámú, a játékosok testi-lelki jólétéért felelős személyzetet, akikből minimum kettő jut minden játékosra – akik jobban értenek spanyolul, vagy angolul, helyesbíthetik az adatot – tehát egy ember, akinek kvázi semmi dolga nincs a csapat körül (mert mindent, amit mi edzői szempontok szerint gondolunk, azt más erre alkalmasabb ember végzi), csak az összeállítás és az adott ellenfélhez illő hadrend és stratégia kidolgozása, a játékosoknak elmagyarázása és ennek megkövetelése, mérkőzés közben reagálni az ellenfél ilyen típusú változásaira, sérülés, rossz forma, elfáradás esetén a cseré(kk)(v)el folytatni a jó irányban, az elképzelései szerinti játékot. Hát ebben az idén megbukott eddig. Amennyiben meg volt befolyása a nyári mozgásra, akkor sommásan szar, mint játékosnéző és manager. Elvesztett és hagyott elveszteni mérkőzés végeredményt befolyásoló embereket(játékosokat) és hozott helyettük birkákat, akiket megrészegített a név, a cég neve – no meg a beígért fizetés – , esetleg az elnyerhető trófeák. Átvert mindenkit, elsősorban saját magát, hitt a rátermettségében – ami 0 – hitt a hozzáértésében – ld. a cseresor remeklését és a mérkőzések közbeni beavatkozásait, és ez már tavaly is meg mutatkozott – hitt az arab összefogás és mentalitás mindenek felettiségében – ld. benzin tavalyi és idei teljesítménye – és hitt és hisz az elnök mindenek feletti türelmében és támogatásában. Most itt tartunk.
  Lehet anyázni.

  • Jose

   mother of god

  • Ronrics

   Remek!
   Kíváncsi vagyok milyen válaszokat fogsz kapni.
   Azt tudod ugye, hogy a “világ nem fekete fehér”…:)

   • ptg

    igen, de nem is se nem fehér, se nem fekete – van pl. félbarna is 😀

    • Ronrics

     Egy a Tiédnél kevésbé szofisztikáltan megírt ZZ munkásságát érintő komentemre volt válasz “azt tudod a világ nem fekete fehér”
     és rossz indulatú is vagy és…..

     • ptg

      olvastam és el is sírtam volna magam, ha nem nem lennék ennyi idős. A sportban – eredményeiben – nincs csak fekete/fehér. Nyersz, vagy elbuksz. Két győztes ritkán van, labdarúgásban soha a jelenlegi szabályzatok szerint. Ezt felejti el mindenki, aki azt hiszi, hogy a kritika nem helyénvaló egy edzőnek nevezett még csak nem is managerrel szemben. SAF manager volt, Wenger már kezd kikopni, a nem szeretem Pep meg most kezd rájönni az ízére – németben még el volt telve magától. Zizuka meg eleve el van kényeztetve, érdemein túl kezdett és a lottó 16-osnál is nagyobb nyereménye elvette neki és a főnökeinek is egy kis időre a józanságát, csak sajnos ennek az árát a klub és mi, a szurkolók isszuk meg – sokkal több időben.

     • ofrnkie
     • Ronrics

      Asszem körülírtad amit én a futballsznobizmus alatt értek.

     • Jose

      No, veled pl. ezért lehetetlen vitatkozni. Nem érted, mi a vita lényege. Érzelmi alapon meg minek megpróbálni meggyőzni a másikat? 🙂

     • Ronrics

      Örülök, hogy legalább egyikünk tudja, hogy miben állunk vitában..:))
      A vita lényege – ZZ hozzá nem értése.
      Ez ma már evidencia, ezt a kommentelök cca 60-70 %-a látja, sőt le is írja.
      De ez úgy van valamiképpen, ahogy Majk /bocs ,hogy belekeverlek!/ fogalmazott –
      “idáig elvakítottak a kupák” …
      Egyébként történtek a világban nagyobb csodák is melyekre nincs egzakt, teljes magyarázat mint a 2 BL győzelem….::))

     • Jose

      Ha nem olvastad figyelmesen a 2016 őszétől 2017 február végéig irt posztjainkat, akkor szives figyelmedbe ajánlom őket.
      Ha nem olvastad figyelmesen idén szeptembertől írt posztjainkat, ugy azokat is.

      A sikerek elmúltával felszinre törő hozzá nem értéssel az a baj, mint magyarázattal, h minden edzőre igaz ez, aki egy vagy több siker utan sikertelenné vált random csapatnál.

      Szval szerintem érdemes időt es energiát fordítani az egyes esetek önmagukban való vizsgálatára. Is.

     • Ronrics

      Azért azzal nem “szűkítheted a horizontomat”, hogy a sikerek elmúltával lettem csak bírálóvá!
      Na, jó éjt!

    • ptg

     https://www.youtube.com/playlist?list=PLoVG1q_aFZqajrNlC-0JPRurpg16zWpdz
     és ez mindig segít, igaz kell hozzá egy kis félfény, relax

  • Sragi

   Van amivel lehet vitatkozni van amivel pedig nem.
   Előbb utóbb úgy is pont kerül mindennek a végre. En csak azt szeretném ha a csapat hamar túl lenne az egészen.
   Ha ehhez edző váltás kell ám legyen.
   Ha nem kell akkor is örülni fogok.
   Csak legyen minden rendben.

   • ZeRo

    Lehet elég lenne néhány tehenet a vágóhídra küldeni. 😉

    • Sragi

     Benzema? Lehet..

     • ZeRo

      Ennél többet nem árulhatok el. 🙂

 • Jose

  valaki rajtam kívül: walk on water?

  love it? he?

  • gwandal
  • ReAlantos

   https://www.youtube.com/watch?v=iuYutmFPPK4

   Kicsit más, de neked talán tetszeni fog.:)

   • gwandal
    • ReAlantos

     Megvan ez is, nagyon jó.:)

    • gwandal

     (tudom, h vótmá)

    • t20-puerto del sol

     ez csúcs

   • Jose

    jó, hát nem csak egyféle stílus teccik nekem 😀 tehcnotehcno, ok, de ezt is imádom:
    https://www.youtube.com/watch?v=VuktJ8mppE0

    • ReAlantos

     Nekem sem csak egyféle, nem is így értettem. De ha Scooter és a techno közel áll a szívedhez, akkor ez sem lehet túl messze, így gondolkodám vala.:D

     • Jose

      perszehogy szeretem a prodigyt 🙂

     • gwandal

      ki nem?

     • ReAlantos

      Én például ezt is (de ha mindent beírnék, amit szeretek, akkor bőven 1000 felett lenne a kommentek száma 😀 ):

      https://www.youtube.com/watch?v=GD2THFRoYW0

     • ofrnkie

      másfajta techno, ráadásul nem is tiesto, ahogy írott vala, hanem paul oakenfold, de sebaj – gyönyörködjünk, Raulitás pedig osszon tabit a népnek
      https://www.youtube.com/watch?v=M-W8dJss5fo

     • ReAlantos

      Aki megmondja, melyik “termékből” ismerhető, pluszpont! 🙂

      https://www.youtube.com/watch?v=C1c-u_dtGm8

     • ZeRo

      A videó végén van egy Need for Speed-es ajánló is, szóval gondolom abból. 😀

     • ReAlantos

      Igen, de még az eredeti Hot Pursuitből.:)

     • ZeRo

      Én játszottam egy másolttal anno, és abban is az volt. 😀

     • ReAlantos

      Ja, úgy értettem, hogy azóta volt egy második rész, meg egy “HD verzió”, de nekem az NFSIII volt a szívem csücske-Hot Pursuit mindig is.:)

     • ZeRo

      Értettem, csak kötözködöm-döm-dö-dö-döm. 😀

     • ReAlantos

      Tudom-dom-dom.;)

     • t20-puerto del sol

      csakaMostWanted!

     • Jose
     • ofrnkie

      az éjszakai silenceből, mint az elektronika történetének egyik legcsodálatosabb alkotásából áttérünk a hajnalba egy újabb nótával, avagy augusztus végi hajnali melankólia
      https://www.youtube.com/watch?v=XINlEYXA3k0

     • ReAlantos

      Érdemes megnézni a Berlin Calling című filmet, elég jó, tömve a Kalkbrennerek muzsikáival.

     • ofrnkie

      szétadom azt a filmet, zseniális, de kalkbrenner önmagában is, jelenleg is top maradt

     • ReAlantos

      Nekem nagyon hangulatfüggő, de van egy-két remekmű, amit bármikor szívesen hallgatok tőle (Aaron, Castenets meg ez is).

     • ofrnkie

      nyilván nekem is, szal én tényleg mindenre jól elszórakozok a kis grofótól kezdve a hobo blues bandig, vagyis inkább alkalomfüggő, pl. éjszakai tanulás mellé megfelelő a trance és a tsai

     • ReAlantos

      Tanulás mellé nekem egyértelműen a klasszikus vált be.

      https://www.youtube.com/watch?v=9opcAg3dJEc

     • ofrnkie

      én amikor valamiféle munka van, ami mondjuk nem tanulás, hanem pl. feladatmegoldás olyan jó kis proli módjára ezt nyomom be endless youtube-a max a dies irae mellé
      https://www.youtube.com/watch?v=N2rYD7MACuc

     • Sragi

      Sajnos nagyon imádtam de mostanság a tesója sokkal jobban igyekszik.
      Bár bízom benne, hogy Paul is végre kiad valamit.
      Mondom úgy hogy szethallgattam a Guten Tagig minden albumát.
      Élőben hallottam 3x a tesojat is 2x.

     • ofrnkie

      ja, tényleg, te voltál soundon ha jól emlékszem 🙂 én múltkor programütközés miatt kihagytam a kalkbrenner koncit pesten, de legközelebb már semmiképp nem fogom

     • Sragi

      Soundon 2x láttam. 2010 meg 13 ha jól emlékszem.
      Volton 2011
      Tesója most nem ugrik be.
      Őt Soundon 2x

     • LeeTaiPo

      Ilyen basszussal ez nekem minden, csak nem melankólia. Mondjuk én másik korosztály vagyok.

     • Ronrics

      elég primitív zenécske

     • ofrnkie

      az elektronikus zene és messi vagy modric játékát is nézve is felmerül az egyszerűség esztétikája avagy
      „Jaj, mily sekély a mélység / és mily mély a sekélység / és mily tömör a hígság / és mily komor a vígság.”

     • Ronrics

      Huha..::))
      igaz az igaz – szép tud lenni egy 100-s szög is::))

     • LeeTaiPo
     • Sragi

      Aww ez az igazi.
      Kár hogy Tiesto is elkurvult..

  • bdyd

   nope

 • ptg
 • torpapa

  https://youtu.be/LefVTzr4eRc

  Best❤️❤️❤️

  • LeeTaiPo

   Troll

  • ofrnkie

   szétadnék egy dorina-kis grofo közös koncit

  • Sragi

   “Mi volt az a pusztító alpárisag?”

 • LeeTaiPo

  Akkor csatlakozom én is a zenebutikhoz 😀
  https://www.youtube.com/watch?v=4B_UYYPb-Gk

 • ZeRo

  Én is, én is, én is!! 😀
  https://www.youtube.com/watch?v=T3SQZOW-iZk

  • ReAlantos

   Én még más jelentést tanultam a FIFO-ra.:D

   • ZeRo

    Én is (mondjuk a tanultam erős túlzás…mondta valaki). 🙂

 • ReAlantos

  A stílusóceán távolabbi vizeire evickélve:

  https://www.youtube.com/watch?v=JAdDkFx0_6o

 • ofrnkie

  amennyire hitvánnyá kezd válni a GoT, úgy el kell ismerni, hogy a zenéi tökéletesek
  https://www.youtube.com/watch?v=pS-gbqbVd8c

 • Raulitás

  Jöjjenek még a zenék, hogy legyen mire tanulnia holnap szegény egyetemistáknak

  • ofrnkie

   te csak a balatoni láz végtelenítettre tanulhatsz

   • ReAlantos

    De jófejek vagyunk, választhatja a lenti bulibulit is.:D

   • Raulitás

    De akkor meghallom egy bizonyos B. Pisti hangját közben végtelenítve. ‘keljünk fel urak, mindjárt stúdium’

   • LeeTaiPo
    • Ronrics

     ezt Guantanámom vetik be a legvégén ugye?

     • LeeTaiPo

      Ja 😀

 • sultan2004

  Az összefoglalót a bábák kitépték a testemből. 🙂
  https://madridimerengues.hu/2018/01/08/milyen-nap-van-ma-2/#more-274181