Beharangozó Copa del Rey ReAlantos  

Innen már csak mi ronthatjuk el

Az odavágón megszerzett háromgólos előny tudatában nyugodtan léphet pályára a Real Madrid a Numancia elleni visszavágón. Ne becsüljük azonban le az ellenfelet, mert akkor még nagyon meleggé is válhat az a bizonyos pite! Beharangozunk.

Ha tavaly valaki azt mondja, hogy a Real Madrid egy oda-visszavágós párharc első mérkőzését 3-0-s győzelemmel abszolválta idegenben, akkor nem kétkedtem volna benne, hogy megvan a továbbjutás. Idén viszont annyira hullámzó és kiszámíthatatlan a csapat teljesítménye, hogy még egy laza 0-5 is kinézhet a Bernabeuban. Túlzok tán? Lehet. De nagyon remélem, hogy Zidane végre képes lesz taktikát is a kezdő tizenegy alá rakni.

Nézzük majd meg jól ma a srácokat – lehet, hogy hosszú ideig nem látjuk őket újra játékban

Mivel nincs Tippelde, megpróbálom felvázolni, hogy én mit tennék ZZ helyében:

1, Az első meccsen kapott gól nélkül, három góllal győztünk, ezért igenis belefér, ha egy kötöttebb játékrendszerben áll fel a csikócsapat.

2, Legyen ennek ellenére valami hasonló, mint amit az első csapat játszik.

3, Kapjon minél nagyobb szerepet minél több olyan játékos, akik a szezon további részében várhatóan elhanyagolhatóan keveset fognak.

Ezen három pont alapján az elképzelésem:

Casilla – Achraf, Vallejo, Nacho, Theo – Llorente – Kovacic, Ceballos – Asensio – Mayoral, Bale.

És hogy mi ebben a kötöttebb játékrendszer? Az, hogy játsszanak kontrára!

Ennek az lenne az előnye, hogy egyrészt a védőinknek védekeznie kéne (a középpályás-sor hathatós segítségével), másrészt pedig a gyors, gyorsan gondolkodó játékosokkal szét lehetne zilálni a támadáskényszerben játszó ellenfelet, még ha a felállás alapból nem is túl kontra-orientált. Egyéni szempontból pedig végre megcsillogtathatná, miben is a legjobb Llorente. Mivel Asensio és Bale is képes a széleken játszani, így meccs közben is lehetne a játék képéhez igazítani a csapat szélességét.

Miután kivettem a kezemet a biliből, szeretnék egy kicsit távolabbi fókuszból a meccsre pillantani.

Mi a lényege, a fontossága ennek a meccsnek?

A bajnokság elúszott. Ezt csak az nem vallja be, aki a munkáját félti ettől a kijelentéstől. Természetes, hogy amíg matematikai esély van rá, addig ennek az ellenkezője fog elhangzani, de nem tartom reális célnak. A BL-ben is valós veszély mutatkozik arra, hogy a csapat a döntő előtt búcsúzik a sorozattól. Így a kupának most már nem csak az a célja, hogy a játékpercek entrópiáját csökkentse, hanem az is, hogy legyen egy olyan sorozat az évben, amelyben a végsőkig esélyes a győzelemre a csapat (ez utóbbi persze egyelőre még a BL-re is igaz… egyelőre…).

Őszinte leszek, nem tudom, mi egyebet lehetne még elmondani a mai meccsről. Az ellenfélről Jose már minden releváns információt megosztott az odavágó beharangozójában (link), és mivel már a kezdőben is túl nagy a variációs lehetőség, ezért a meccs képének alakulását sem próbálnám megjósolni. De továbbra is tartom a bevezetőben elmondottakat: ha a csapat (és Zidane) nem veszi komolyan az ellenfelet, akkor még nehézzé tehetik maguknak a párharcot.

Nem ez a szezon legfontosabb meccse, ezzel valószínűleg nem mondok újdonságot. Nem is itt fog elkezdődni (valószínűleg) egy pozitív folyamat, amely a szezon végén kupá(k)ban materializálódik. De ha a fiatalok jól teljesítenének, az talán felnyithatná a Mester szemét is, és végre több lehetőséget kaphatnának. Valamint ez a meccs is egy állomása a Real Madrid megújulásának. Az idő majd eldönti, hogy milyen eredménnyel történik meg ez.

Tőletek mit várok? A csapat iránti töretlen szeretet és szurkolás mellett azt, hogy telenyomjátok a kommentfolyamot értelmes vitákkal, véleményekkel! Jelezzétek azt is, hogy nézitek-e a meccset! Ha igen, miért? Ha nem, miért?

A mérkőzést a Digi Sport 2-n követhetitek (vagy streamen, lásd oldaldoboz), kezdési időpontja 21:30.

Mindenkinek jó szórakozást, és természetesen Hala Madrid!

 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!