Délutáni matiné: az ősz legfontosabb meccse

Köszönhetően annak, hogy a Real Madrid csapnivalóan kezdte a szezont, és tetemes hátrányt szedett össze a bajnokságban, az El Clasico igencsak felértékelődött. A presztízse mindig is nagy volt, minden résztvevő számára különlegesek ezek a meccsek, de míg tavaly simán belefért a bajnoki címbe, hogy a Barca egy fordulatos, piros lapos meccsen nyerni tudott a Bernabeuban; az idén nem állunk ilyen jól, ha minimális reményt is szeretnénk még táplálni a La Liga címért folytatott versenyben, most nem lehet hibázni!

Véleményem szerint itt és most semmi más nem elfogadható, csak a győzelem!

A Real egyfajta Janus arcú csapatként elég kiszámíthatatlan formát mutat, de van két vonatkozás is, ami abszolút pozitívan értékelhető. Az egyik, hogy a szezon elején oda-vissza vertük a Barcát, és ez nem felejthető el csak úgy. Amikor még Piqué is azt nyilatkozza, hogy pályafutása során először érzi azt, hogy most erősebb a Real, akkor ott fejekben elmozdult valami. S pontosan tudják a katalán oldalon is, hogy a fehérek gyengélkedése, koncentrációs problémája egy szempillantás alatt fog eltűnni, ha meglátják magukkal szemben a gránátvörös mezt. Ez egy más kávéház, ahol mindig nulláról indul a két csapat. A másik vonatkozás az, hogy a Madrid egy FIFA Klub vb sikerrel érkezik úgy, hogy a megelőző találkozókon is villantott már ezt-azt (Sevilla elleni 5-0), így mentálisan mindenképp felfelé ívelő az attitűd. Ráadásul úgy tűnik, nem lesz komoly sérültünk, és hál istennek Bale is jól tért vissza. A csapat eredményessége szempontjából, és a saját önbizalma szempontjából is. Az, hogy kezdőként számít majd rá Zidane, vagy csereként kap fél órát, szerintem akár kulcskérdés is lehet, én az utóbbira szavaznék. Ráengedni a friss versenylovat az amúgy is fáradó katalán védőkre, jó ötletnek tűnik. S ne feledjük, Bale (a bizonyos Bartra eset kapcsán is) igen jó emlékeket őriz a Barcelona elleni rangadókról, az nem rossz, ha az ember úgy emlékezhet vissza, hogy ő maga döntött már el kupát érően ilyen összecsapást.

Lássuk, Jose hogyan látja!

Nem akarok arról írni, hogy a forduló után akár 14 pont is lehet a két csapat között a különbség. Arról sem akarok írni, hogy a szezon elején mindenki, mindkét oldalon (ok, 98% mindkét oldalon) meg volt győződve, hogy a Real jobb, a Barca nem ennyire jó szezonkezdettel indítja az új évadot. Meg sem akarom említeni azokat a epefájdalmakat okozó őszi meccseinket, amikor – mint a Girona ellen – a mieink nem akarták eléggé a sikert (akarták, csak nem eléggé) és az ellenfelek jobban akartak nem kikapni, sőt egy-két vagányabb társaság még a győzelmet is akarta, annyira akarta, hogy össze is jött.

Nem akarok párhuzamot vonni Carlo második éve és ZZ második – a kerettel nyártól együtt dolgozó – szezonja között. Nem, mert akkor leírnám, hogy mi és a szakírók is a Real sima spanyolországi bajnoki címét jövendölték és a BL-ben is elsőszámú esélyesként jellemeztek minket, jellemeztük magunkat. De mind Szemöldök, mind Bold esetében a sikerekkel záruló szezon után, minimális keretgyengülés mellett arról kell beszélnünk, hogy valami félre ment. Fejben. Főleg. Szóval inkább ezt sem írom le.

Zidane-ról sem akarok írni külön, mert őszintén hiszem, hogy jobban akarta a jobbat, mint ami lett sokszor, s igaza is van, ha úgy gondolja: a keret minősége elég kell, hogy legyen a Liga 2/3-a ellen, nem kell külön felpörgetni a társaságot 3 naponta. A BL-ben egy ultramotivált (máshogy nézve: amatőr módon őszre, a Real ellen felépített) T’ham ugyan felmosta velünk a zöld gyepet, de izmozni nem sok értelme van a BL-csoportkörben – lásd Kane csapatának azóta mennyire faszán megy a szekere…  Ezen túl viszont hozta a kötelezőt a gárda: várta a sorsolást és meg is kapta a nem kicsit orrnehéz katari klubot. Ám újra: a Real annyit adott ki, amennyit kellett. Kupát nem osztanak csoportkörért. Zidane ezt jól tudja.

A bajnokságban pedig komoly csapat ellen nem voltunk alárendelt szerepben. Utólag visszanézve ugyan lehetne a váratlanul megerősödő Valencia elleni döntetlent jó eredménynek tekinteni, de nem az. Emlékezzünk mennyi helyzetet hagyott ki Kar… A Világ Legjobb Kilencese. (De mi van, ha ez egy feje tetejére állított HATOS???)

Simili similis gaudet

A Levante ellen a kutya nem gondolta volna, hogy Bale (jaja, nem volt sérült) 36. percben szerzett egyenlítő gólja után elzárják a gólcsapot. Pedig nem volt kevés helyzet akkor sem.

Aztán októberben a nem túl acélos spanyolországi Fradi Sanabriája a 94. percben – kb. először a meccsen – előrement és egy beadást gólra váltott. Miközben a meccs képe nem ezt prognosztizálta, de Fortuna elengedte a Head&Shoulders kirakatemberének (a.k.a.: Yazid Zinedine Zidane) tapsra állított kezét.

Ezek után a Spurs elleni első meccsen volt egy X, majd jött a dupla-bukta: Girona és a Wembley. Előbbi kínos, második égő. A jelzők szabadon felcserélhetőek.

Novemberben és az aktuális hónapban 3 döntetlen jelent meg a negatív oldalon. Ebből egy a „kit érdekel?” kategória: a Fuenlabrada elleni visszavágó. A másik két pontosztozkodás esetén pedig a legtöbb madridista lelke inkább elégedett volt, mint sem: a Matracosok és a Bilbao ellen is jobban játszott a Real, mint az ellenfél; csak ZZ nem beszélte meg a labdával, hogy haladjon át a gólvonalon.

A másik oldalon (ne nézz át a monitor/mobil/tablet hátlapjára…) meg ott vannak a Sultan által is említett meccsek, a BVB elleni játékok, a Sevilla kivégzése. A komolyabb ellenfelek ellen más, fejben teljesen más Real Madrid érkezik.

Ezért most is egy jobb, fejben motivált, de Zizou alatt már megszokott „nem túlpörgött” csapat fogja várni a döntetlent is örömmel elfogadó Barcát a pályán. Ernővel a pragmatikus gondolatok és tervek is megjelentek a katalán együttesnél. Ez már nem a csodaBarca, ez csupán egy győzni rohadtul tudó Barcelona. Ez most a sikerre vezető út – eddigi eredmények alapján mindenképpen. Van egy előzetesen kiröhögött Paulinho, aki bebizonyította, hogy egy átgondolt rendszerben kifogástalan fogaskerék. Van egy Messi, aki bármilyen rendszerben csillog. Semedo nagyon jól teljesít, a színészi pályát továbbra is lehetőségként megtartó J. Alba (ez akár Jordi is lehet…) Neymar nélkül úgy nyargalászhat, mint Carvajal nálunk a jobboson. Ők azzal tudják elviselni Lugosi Béla urugay-i leszármazottjának benzemai formáját, hogy magukkal hozták a tavalyi sikertelenség keserűségét és az abból kialakuló „csakazértis”-érzést. A durva az, hogy sokszor bőven meg van a lehetőség Stége kapuja ellen az ellennek, de azok kimaradnak. Még jó, hogy nálunk gyilkos ösztönnel dolgozó támadók állnak szolgálatra készen.

Zidane sokszor bebizonyította már, hogy nem akarja az első 15 perc alatt megnyerni a meccset. Többször volt már türelmes, mint domináns a csapata. Most is erre számítok. Mert egy letámadó, de azt rosszul végző RM 15 perc alatt el is tudja veszteni a meccset a Barcelona ellen.

A Barca sem fog nekünk rontani. Ha az adott esetben kezdő Asensio másképp nem gondolja, akkor nyugis, az elmúlt évekhez képest nyugisabb meccset látunk majd. Az első gólig.

De hogy ezt milyen felállással éri el a Real? Mármint a meccs első gólját…

ReAlantos vázolja nekünk a lehetséges Real-kezdő formációkat a Barcelona ellen

Ahhoz, hogy alkalmas kezdőt képzelhessünk el, látnunk kell, mire számíthatunk az ellenféltől. Bár Valverde több formációt is kipróbált már, azért valószínűsíthető a 4-3-3. A legesélyesebb kezdőnek a ter Stegen – Semedo, Piqué, Vermaelen, Alba – Rakitic, Busquets, Paulinho – Messi, Suarez, Iniesta tizenegy tűnik. (Nyuszi, vagy Kancsalbetmen, esetleg bárki, aki gyakran szokott nézni Barca-meccseket: ha erre jártok, erősítsetek, vagy cáfoljatok meg légyszi! ) Mellé a szokásos Barca-féle labdabirtoklásra épülő játék, Iniesta és Messi főszereplésével, főként középen történő támadásépítéssel.

Ezek alapján az alábbi kezdőket vizionálnám:

1, A gála

Amennyire jól tud működni a Barca sokpasszos játéka, legalább annyira tud működni nálunk is egy hasonló, kicsit direktebb rendszer, csak 4-1-2-1-2-es felállásban. Ugye ez az alap felállásunk, amit szinte minden meccsen viszontláthatunk.

Előnyei:

 • összeszokottság: a játékosok ismerik egymás mozgását ebben a rendszerben, tehát mind a labdajáratás, mind a védekezésbeli helyezkedés zsigerből megy, nem ennek figyelésére megy el az energia.
 • erős középpálya: ezt talán ki sem kéne emelni, de a Casemiro – Kroos – Modric – Isco négyes jelenleg a legjobb középpályának titulált egység, főleg a középső két tag mutatott játéka alapján. Ami régen Busquets, Xavi és Iniesta volt, az most a CKM, Isco pedig egy szabadabban mozgó irányító a két csatár mögött. Ha kötöttebb szerepre van szükség, akkor jöhet helyette Asensio.
 • egyéni képességek: Benzema kivételével talán mindenkinek a legjobbját hozza ki ez a rendszer. Cé gólokat lő(hetne), Isco, Kroos, Modric szervezi a játékot, Carvajal és Marcelo nyargalászhat a széleken, Ramos, Varane és Casemiro pedig az ellenfél rohamait állíthatja meg.

Hátrányai:

 • gyengébb szélek: a széleken aktívabb csapatok ellen Carvajal és Marcelo egyedül kevés lehet. Ilyenkor általában Modric és Kroos segít ki nekik, ez azonban ugye a támadásépítés rovására megy.

2, A régi gála

Isco helyett Bale, gyémánt helyett 4-3-3. Személy szerint nem rajongok érte, az U-alakos passzolgatástól meg jó néhányunk hócipője tele van a mai napig, de ez sem elképzelhetetlen.

Előnyei:

 • gyakoribb széljáték: az alakzat miatt óhatatlanul a szélekre kerül előbb-utóbb a labda. Itt lehet létszámfölényt kialakítani a középpályás és a szélsőhátvéd segítségével, amiből lehet egy beadás, vagy laposan középre tett labda.
 • több támadó szellemű játékos: egyszerre több olyan játékos kerülhet a pályára, aki gólszerzésben kimagasló. Nálunk ez a veszély nem fenyeget.:)

Hátrányai:

 • űr a középpálya és a támadósor között: ezt tapasztalhattuk Casemiro kezdőbe kerülésekor, a labda egyszerűen nem akar eljutni a támadóhármashoz. Rengeteg visszamozgás kéne, és sokat mozgó csatárok, ez ma nálunk nem jellemző.
 • a már említett U-alak: ugye ezt nem kell bővebben magyaráznom?
 • a szélsőhátvédek korlátoltsága: ami az előny, az a hátrány is. A szélre kihúzódó támadók miatt sokkal kisebb területe van a szélsőhátvédeknek. Marcelo talán megoldja kicsiben is, Carvajalnak azonban mindenképp kell a szabad hely előtte.

3, 4-4-2, gyémánt nélkül

Láthattuk a Sevilla ellen, hogy ez a rendszer is működőképes lehet.

Előnyei:

 • fegyelmezettség: ez a felállás rendkívül statikus csapatot, szinte 90 percig poszthoz kötött embereket követel. Ezzel azonban az a pozitívum jár, hogy kevésbé megbontható a csapat szerkezete egy-egy ellentámadás során.
 • széleken védekezés: a széleken aktívabb ellenfelekkel szemben jól jöhet, hogy nem rögtön a szélsőhátvédeinkre vezethetik rá a labdákat, hanem van egy szélső, akin át kell verekednie magát.

Hátrányai:

 • fegyelmezettség: ami az előnye, az a hátránya is. A fegyelmezettség megkövetelése miatt sokkal kisebb esély van az egyéni képességek és a sokpasszos labdakihozatalok megcsillogtatására.
 • potenciális űr a védelem és a középpálya között: a nem megfelelő utasításokkal előfordulhat, hogy a két négyfős védelmi vonal közé bejut a labda (tán pont egy Barca elleni korábbi meccsen volt ez probléma, hogy Messi ezen a területen villogott). Ekkor csak a négy védő marad, akit le kell győzni, a középpályásokat az ellenfél könnyen kizárhatja a védekezésből.

4, 4-1-4-1

Az előbbi alapján kitalált kezdő, megoldva a keletkező űr problémáját egy védekező középpályással.

Előnyei:

 • az előzőhöz képest nagyobb szabadság: a védekező középpályás bekerülésével kevésbé fontos, hogy a két négyfős vonal annyira statikusan helyezkedjen.
 • rendkívül erős védelem: simán előfordulhat, hogy egyszerre akár kilenc mezőnyjátékos védekezik, a csatár pedig elöl vár, a kontra lehetőségére lecsapni készülőben. Kevés csapat van, aki kilenc emberen is át tud menni.

Hátrányai:

 • gyengített támadósor: két csatár helyett csak egy, így a védők figyelmét nehezebb több felé osztani.
 • izolált támadó: az ellenfél könnyen semlegesítheti a támadásokat, ha szoros emberfogás alá helyezi az egy szem csatárt.

5, 4-4-1-1

Szintén a klasszikus 4-4-2 alapján, az egyik csatárt támadó középpályásra cserélve.

Előnyei:

 • jobb összeköttetés a középpálya és a csatársor között: a 4-4-2 egyik hátránya lehet, hogy a közel helyezkedő négyfős vonalak miatt távol kerülnek a csatárok. Ennek megoldására tökéletes egy támadó középpályás, aki a kapocs lehet a csatárhoz, és szükség esetén akár ő is előremehet gólszerzés reményében.
 • könnyebb labdakihozatal: eggyel több középpályás. Kell még ragoznom?

Hátrányai:

 • kisebb gólszerző potenciál: általában két csatárral könnyebb gólt szerezni, mint eggyel. Kérdés, hogy ez nálunk mennyire lenne igaz…

6, 4-2-3-1

A Mourinho alatt remekül beváló rendszer, amihez talán most kevésbé vannak alkalmas játékosaink (Kroos például legyen bármekkora zseni, ebben a rendszerben legfeljebb támadó középpályásként használható). Főként kontrákra alkalmas. Mozgatórugója a mélységi irányító (anno Xabi Alonso), aki mellé kell egy jól védekező, remek labdaszerzési képességekkel megáldott triplatüdejű spíler. Jelenleg egyik posztra sincs tökéletes játékos a keretben.

Előnyei:

 • kontrákhoz kifejezetten alkalmas: a mélységi irányító hosszú keresztlabdáival a védők mögé ívelheti a labdát. Az első hat ember mindegyike mehet a támadással.

Hátrányai:

 • sebezhető középpálya: a már a 4-4-2-es rendszernél is leírt probléma, a négy védő előtti terület viszonylag üres, egy ide bejátszott labdából komoly gondokat idézhet elő az ellenfél.
 • rengeteg mozgás kell: mindenkinek vissza kell érnie a kontrák után, valamint azok megindulásakor is üresbe kell mozogni. A jelenlegi csatáraink nem erről nevezetesek.

7, 4-3-2-1

Talán túlzás nélkül állíthatom, hogy szerkesztőségünk régóta áhított favoritja, a legtöbbször csak „karácsonyfának” becézett rendszer. Mikor máskor kerüljön elő, ha nem karácsony környékén?

Előnyei:

 • domináns középpálya: az öt középpályás egyrészt remekül tudja támogatni az egy szem csatárt, másrészt az esetleges vezetés birtokában csodásan el tudja dugni a labdát távol a saját kapujától.

Hátrányai:

 • kisebb presszió az ellenfél védelmén(?): mint már korábban is, az egy szem csatár rosszabb, mint a két csatár, mert kevésbé oszlik meg az ellen védelmének figyelme. Kérdés, hogy ez a mi csatárduónk esetében mennyire állja meg a helyét.

Visszavéve a szót ReAlantostól egy zárszó erejéig, ahogy tegnap is mondtam, sosem ismétlem magam, győzni kell, mert egy komoly mini sorozat vezeti fel a bajnokságban a PSG-vel súlyosbított BL kieséses szakaszt: a Barca után sorrendben Celta, Villarreal, (Depor) és a Valencia következik (lehet még pótlunk is egy meccset valamikor), szóval itt simán eldőlhet, hogy versenyben maradunk-e, ehhez hatalmas lökést adna az ősi rivális legyőzése – egy kulcsfontosságú pillanatban!

A Tippeldére szombat 11:45-ig tudtok rárepülni:

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • LeeTaiPo

  Naazé. Jó lett, de úgyis BBC lesz 🙁

 • bdyd

  fú meg lettem szólítva. tippre 4-4-2 lesz Semedo helyett talán Robival.
  elkéstél nyuszi evvan

  • Csáti László Károly

   Igen, te ébredtél elsőnek. Szerintem is Sergi Roberto kezd

   • bdyd

    mennyivel boldogabb lennék ha mindketten kezdenének és Rakitic maradna ki…

  • ReAlantos

   Most nézem, nem is kancsal, csak nagy szemű.:D

   A többiek személy szerint stimmelnek, csak Ini egy sorral hátrébb?

   • Cruyffista

    4-3-1-2, Paulinho lesz Messi és Suárez mögött, támadásépítésnél meg váltanak Messivel.

   • elkesetthusvetinyul

    kancsal az a betmen, higgy nekem 🙂

   • bdyd

    valahogy úgy ahogy Cruyffista mondja

  • elkesetthusvetinyul

   darts van kéremszépen! ráadásul azt kellett észrevennem, hogy az ajándékok maguktól nem csomagolódnak be…

   • bdyd

    ráérsz arra holnap délután nem?

 • Sasu

  A gála meg a karácsonyfa nem ugyanaz? Vagy csak annyira szereti a szerző hogy az elején meg a végén is berakta 🙂 Mindenesetre jó lett a poszt!

  • ReAlantos

   Köszi az észrevételt, orvosolva! 🙂

  • sultan2004

   Én kurjantottam el a beszerkesztésnél.

 • Ronrics

  https://index.hu/sport/futball/2017/12/22/manchester_city_pep_guardiola_tortenelmi_sorozat/
  ne kerülje el senki figyelmét – vagy még korai a dicshimnusz?

  • Ronrics

   már akit érdekel,persze

   • dzsonee

    Nem szeretem se a City-t, se Pep-et, de idén valahogy működik a kémia. A meccseiket nem vagyok hajlandó nézni, mert legyenek az embernek elvei, de ha ez így folytatódik, szívfájdalom, de megemelem a kalapom Pep előtt. Az egyetlen vigaszom, hogy De Bruyne-ből valószinű nagy játékost ha nem legendát csinál és a srác tényleg nagyon jó.

    • Ronrics

     a cselszki ellen láttam őket, ott nagyon domináltak
     a belga meg kiváló az biztos, Agüero sem stabil kezdő – a MU ellen nem játszott és azt a meccset is bőven uralták

 • sultan2004

  OFF: még mindig Gary Andersonnak van a legjobb bevonuló zenéje. 😉

  • Krityó

   Most én is nézem… sima liba lesz…

   • dzsonee

    Az lett 🙂

    • Krityó

     Értem én ezt a sportot, látod, nem csak a focit!
     🤣

     • dzsonee

      A sport polihisztora 🙂

     • elkesetthusvetinyul

      multifunkcionális vagy :)))

 • baumate

  Off de kevés balfaszabb csapat van a Liverpoolnál

  • andreal

   Az Arsenal 🙂

 • dzsonee

  Uhh, kitettetek magatokért, gratula a három muskétásnak! Nincs is mit hozzáfűzni, csak annyit hogy hajrá Madrid 🙂

 • Krityó

  Jézuskamódban leszek holnap, de majd a meccsre visszaváltok alpakába és jövök. Tippem az idei gála (ohne Bale), 2-1 ide, Benzema egyet 🤣rúg majd. (És persze abban is hiszek, hogy megkapom a kért Legót, mert jó voltam.😂)

 • sultan2004

  Holnap a Sugárban iszunk egyet az Espanyol egészségére is! Megverték a Ticót! Már csak egy veretlen csapat van, remélem úgy holnap 15 óráig!

  • dzsonee

   Igyatok helyettem is 🙂

 • dzsonee

  Szerintem Van Gerwen nem ember. Ha Barcás lennék azt mondanám, hogy a darts Messije…bár ő holnap a vesztes csapatban játszik 🙂

  • sultan2004

   MVG-nek olyan gusztustalan gesztusai vannak, hogy mindig az ellenfelének fogok szurkolni.

 • elkesetthusvetinyul

  A mi kancsalbetmenünk is megmondta, nem merném rátolni a házat meg a családi ezüstöt arra hogy Semedo kezd, inkább a tininindzsa (a.k.a S. Roberto katalán lakos) fog arra kolbászolni

 • Jose

  Dzsonee, én itt vagyok. Te miért nem vagy itt?

  • dzsonee

   😀 én már szünetelek, vagyis reggel 6tól a gyerekek körül sürgök…de lélekben itt vagyok !

 • ofrnkie

  kicsit elszomorít, hogy Ceballos még csak a keretben sincs benne “technikai döntés” miatt

  • morc

   Állítólag a Juve csak az átigazolási időszak kezdetét várja.

   • ZeRo

    Mondjuk kölcsönbe mehetne, vagy visszavásárlással. Legalább nem a padon kopik.

    • dracox

     Aztán jön a sérüléshullám és nem lesz ember tavaszra.
     Nem értem miért jegeli állandóan Z.Z….

     • ZeRo

      Volt már sérüléshullám még sem játszott. Én sem értem miért, nem ügyetlen, de anno Isco-nak is sok idejébe került bekerülnie, vagy csak simán nem szeret beadni. 🙁

 • t20-puerto del sol

  Köszi az egész éves munkátokat!

  https://youtu.be/XmHaqYDwn7o

 • t20-puerto del sol

  Amúgy tippem egy sima 4-0 ide:
  Asensio kis góllal nyit, aztán C ver egy 11-est, miután Szuarezt kiállítják fogazásért, majd a térfélcsere után rögtön bekotor egy felszabadítást 30-ról Miró, és végül, miután PikDáma is felszalad egy akcióval a becsületgóljuk érdekében, Béla egy gyenge kontrából végignyargalva bevág egyet, hogy boldog legyen a Karácsony!

 • Jose

  Jó reggelt, jó szurkolást!

 • Maverick

  Barca meccs, hetek óta tartott teljesen megérdemelt ekézés általunk… ma jönni fog a Karim dupla, csak hogy tovább lamentálhassunk rajta télen: megéri erre egész szezonban várni? 🙂

 • Manócska

  Hétközben ahogy tettem vettem a dolgomat, többször is eszembe jutott hogy hétvégén El Clásico lesz, de ilyenkor semmi izgatottságot sem éreztem. Még csodálkoztam is magamon hogy milyen nyugodt vagyok, ez eddig nem volt jellemző rám. Viszont “örömmel” jelenthetem nektek, hogy ez a nyugalom már tegnap szertefoszlott. Úgyhogy én már kellően izgatott vagyok a mai összecsapás előtt, de gondolom ezzel egyáltalán nem vagyok egyedül. Alig várom már hogy kezdődjön a meccs. 🙂 Remélem hogy a fiúkra pozitív irányba fog hatni a győzelmi kényszer, és ha csak 1 szerény gólocskával is, de mi leszünk ma a jobbak.

 • mfc777

  beigli pipa
  szaloncukor pipa
  fasza beharang pipa
  8 pont …

  • elkesetthusvetinyul

   11 pont pipa 😉

   • dzsonee

    Ha kikap a Real dzsonee pipa 🙂

   • carpentier

    Sima Real győzelem, minimum 2 gól különbséggel. Sajna.

    • Jose

     Nem, nem, nem. Itt csak a real ellen lehet jinxelni.

     • carpentier

      Hoppá! Ezt nem tudtam. Udvarias ember vagyok, tehát: Sima Barca győzelem, minimum 2 gól különbséggel. Hála istennek…

     • Jose

      Lesz az harom is. Már az első játékrészben. 😢

     • carpentier

      Naná. Az első tíz percben. És aztán záporoznak majd a Messi-kapufák…

     • carpentier

      Hát… akkor most?

    • elkesetthusvetinyul

     Ha az lesz, akkor az a te hibád lesz, ugye tudod?

     • carpentier

      Persze. Ezt a kockázatot vállalni kell…

 • lucas

  A kedvenc barackos süteményemet kénytelen voltam már tegnap megsütni, mert ezek a barmok képesek voltak 13:00-ra rakni a meccset (persze ázsiai piac..tudom). Kíváncsi vagyok az amcsik mikor rakják a Super Bowl-t délutánra, hogy az európai népek is emberi időben tudják nézni (soha).

  Éppen ezért szerintem két tompa csapatot fogunk látni az első fél órában, akik még az ebédet emésztik éppen, de a második félidő nagy iramot fog hozni. Én 2-1-es végeredményt tippeltem, de inkább valószínű, hogy az nyer aki az első gólt rúgja. Hiába más kávéház a BL és a Clasico, ha a Barca vezetést szerez, most nem érzem a csapatban, hogy onnan meg tudná fordítani a meccset.

 • ofrnkie
  • Ronrics

   semmi Kőbányaí?….

   • ofrnkie

    az a focik után a “jutalom a nap végén”

  • majk

   én egy darab erdingerrel készülök, nem sok, de legalább minőség

  • ZeRo

   A jobb szélen, az ott Benzema nem?

   • majk

    :DDD
    kicsit kilóg,de a Dreher szerintem jó, pedig nem igazán szeretem a magyar söröket

    • ZeRo

     én már egy ideje kerülöm a söröket úgy általában, nem bírom a szénsavat, úgy hogy rászoktam a whisky-re, meg most voltunk Egerbe és onnan hoztunk bort. így sem jártam rosszul és ráadásul nem fúj fel 😀

 • Edizen
 • sultan2004

  #t20-puerto del sol
  Megkaptuk a speciális karácsonyi ajándékodat, köszönjük szépen! 😉

  • t20-puerto del sol

   nincs mit! királyok vagytok!
   pár szaloncukorra jó lesz:)

 • WT14

  Én bukót tippeltem. Remélem bejön a jynx.

 • Ronrics

  2:2 , hogy senkinek ne legyen rossz karácsonya szvsz..::)
  /bár az nem ok nekünk ugye/

 • t20-puerto del sol

  még 99km-re vagyok a tv-től…
  remlem, összejön, de, ha lemaradok 2 Asensio golrol, az sem para
  addig is
  szevasztok

 • Morpheus
  • ofrnkie

   Kovanak nagyon orulok, de miert Isco rovasara?!:(
   Zizou ilyen jingjang flesseket okoz

   • ZeRo

    Miért kit szednél ki? Az 5 aranylabdást vagy a világlegjobbkilencesét?

    • Ronrics

     fogós kérdés az biztos…

  • lucas

   Kovacic megint rá lesz állítva Messire.

  • Ronrics

   Kovára számítottam, de még Case is?

  • Sasu

   ez érdekes lesz. sajnos nem tudom nézni, de kíváncsi vagyok erre a középpályára. Kicsit tömörnek tűnik.

  • dracox

   Kezdőm telibe ment 🙂

 • majk

  megint lemaradtam a tippeldéről, mér’ vagyok ekkora láma?

  • Ronrics

   úgy is nagyon jól állsz….

   • majk

    múlt héten is lemaradtam 🙁 hogy lesz ebből bögre?

 • ofrnkie

  Barcelona: Ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Vermaelen, Alba – Rakitić, Sergio – Paulinho, Iniesta – Messi, Suárez

 • Manócska
  • Ronrics

   a tál átmérője-30 cm!

 • Ronrics

  De hol van Scípió barátunk??

  • Manócska

   Ezt bizony jó lenne tudni. Nekem is feltűnt hogy ezen a héten szüneteltette a hozzászólásait. Reméljük hogy jól van és a meccsre megérkezik. 🙂

 • Sragi

  Na most értem ide. Nagyon király lett a beharang alapos mint mindig! 😉
  Kovács kezdese egyértelmű Messi miatt van szerintem. Kíváncsi leszek Lukács milyen lesz egy sorral feljebb.

 • WT14

  Casemiro valószínűleg ezekben a pillanatokban kapja az utasítást, miszerint neki kell majd 1v1-ben felvennie Messit a középpályán. Kedvem támadna inni egy pálinkát, csak sajna nincs.

  • lucas

   Kovát fogja Messire rakni remélhetőleg. Szegény Casemirot úgy megforgatta tavaly Messi, hogy nem talált haza egy hétig.

   • Ronrics

    lehet mindkettő dolga Messi lesz – a pillanatnyi helyzet fv-ben /egyszere , váltva stb/

    • lucas

     Az is lehet, de én a lehető legmesszebb raknám Casemirot Messitől (persze ez nem lehetséges). Megforgatja 2-3 alkalommal, el is durran az agya. Ramos ugyanez. Tuti lesz kiállítás 😀

  • LeeTaiPo

   Becher, Unicum, törköly, valami whiskey. Talán még valami pálinka is akad. Mit igyak helyetted?

 • carlos06

  Ez a kezdo addig jo amig nem kapunk golt. Kovacic is teljesen formán kívül volt mostanában. Ki fog gólt rugni? Kíváncsi vagyok hogyan nyerünk

  • Turbo

   Benya.

  • dracox

   A vilag legjobb kilencese nalunk van. No para.

 • skory92

  Sok szerencsét, jó szórakozást!

  • Manócska

   Köszönjük. Neked is. 🙂

 • Krityó

  Hajcsatok, hajcsatok! :DDD
  Jézuskamód off, alpaka & pepsi on.

 • torpapa

  Na nézzük

 • Krityó

  Eddig jobbak. :DDD

 • torpapa

  Jelezte is a lest egyből.

  • Krityó

   Ő a saját gólját is mindig elveszi les miatt, nemcsak a többiekét… :D!

 • lucas

  Végre egy spori aki nem tűri a folyamatos pofázást.

 • torpapa

  Baszki:D

 • Turbo

  A szemébe sütött a Nap, ja nem, a hátába.

 • lucas

  Úristen :DDD

 • dracox

  Na johetnek majd a CR baki miatt az aranylabdás poenok…

  • Krityó

   Ilyenkor szívesen osztom én is, miért ne?

   • dracox

    Mert 100ból 1x esik meg vele. Pont a barca ellen az már hab a tortán 😎✌🏼

 • WT14

  Édes faszom. CR luftot rúg ziccerben. Mikor máskor, ha nem a Barca ellen?

  • Turbo

   Azt hitte, lesen van.

 • WT14

  Amúgy, az ember azt hinné hogy nekünk kedvez a játék képe, de semmi kétség hogy Valverde így tervezte.

  • bacsi977

   Az a baj (mármint nekünk), hogy hiába igazolják eddig őt az eredmények, nézhetetlen fost tolunk (és nem csak erre a meccsre értettem).

   • WT14

    Ameddig itt nem lövünk gólt, addig elmondható, hogy az van a pályán, amit Valverde akar. Értem én hogy az elmúlt évek után nem ízlik nektek a pragmatikus foci, de a bajnokság megnyerése után van egy olyan érzésem, hogy megfelelő lesz.

    • bacsi977

     Nekem biztos,hogy nem. Persze szurkolok minden meccsen a csapatnak, de ha leülök meccset nézni, szórakozni akarok. Ez a Valverde-féle foci erre nem alkalmas.

     • WT14

      Hosszú évek után most látok rá először komolyabb esélyt, hogy egy büdös nagy 0-0 legyen a clasicó, aminek nyilván ti örülhettek jobban.

     • bacsi977

      Pont ezen gondolkodtam mecs előtt, hogy egy kis aprót fel kellene dobni a 0-0-ra.

    • bdyd

     Ronaldo 11 méterre a kaputól töküresen lőhetett (heh). ezt azért még Valverde se akarhatta

     • WT14

      Azért az komoly elvárás lenne még tőletek is, hogy ellenfél helyzet nélkül hozzatok egy mneccset a Bernabeuban 🙂

     • bdyd

      ez nem helyzet volt, ez gól. csak izé…

     • WT14

      “Gól.” Azok nekünk idén nem jönnek csak úgy. De szar eredmény esetén majd le lehet nyilatkozni, hogy nincs itt gond mert megvoltak a helyzeteink.

     • bacsi977

      Az előző meccsen sem volt helyzete ellenünk a Depornak a Bernabeuban .:)

 • morc

  Benzema mekkorát játszik

  • Ronrics

   még csak 4 vagy 5 szituációt nem oldott meg/18’/

  • WT14

   Mekkorát?

   • morc

    Megörültem hogy észte vettem, hogy ő is ott van

  • gwandal

   Mivel?

 • carlos06

  Nagyon fent védekezik a Barca, jo lenne mögöttük kihasznalni a területet

 • johnglade

  999. diszkász kommentemet a világ legjobb kilencesének dedikálom.

  Benzema is love, Benzema is life.

  • Turbo

   Mér? Az ezrediket nem érdemli meg? 😀

 • lucas

  Az ilyet le kell passzolni…

 • carlos06

  Modric isten, CR meg nem

 • lucas

  Valverde jó taktikát választott. Semmi rizikó, csak akkor mennek fel, ha van lehetőség egy jó kontrára.

  • bdyd

   lehet hogy eredményes lesz, de engem kicsit zavar, hogy egyelőre csak az egyik csapat focizik

   • lucas

    Lehet éppen ezért fogunk mi jobban elfáradni a meccs végére.

    • bdyd

     nem bánom, legyen úgy

  • carlos06

   Ha egyszer betudna vki mogejuk rakni a labdat

   • lucas

    Csak egy hiba kell hozzá, és ennyi.

 • WT14

  Nyugi, majd jön Bale vagy Isco a második félidőben, onnantól 11-en leszünk. Csak addig ne állítsák ki Ramost.

 • Turbo

  Kristálytisztán látszik, hogy tökéletes nekik az iksz. Fordított esetben ez ugyanígy lenne, ekkora pontelőny birtokában nekünk is tuti lenne az egy pont.

  • carlos06

   Tavasszal nem ezt csinaltuk 😀

   • Turbo

    De akkor mi jobb formában voltunk, mint most ők.

 • morc

  Farkas Norbiból kiszakadt a Barca szurkoló.

  • bacsi977

   Semmivel nem Barcább szurkoló, mint Real.

   • morc

    Persze.

   • Ronrics

    és nagyon ért a játékhoz-szerinte Benz. nagyon hasznos és jól játszik eddig

    • bacsi977

     Soha nem mondtam,hogy ért hozzá 😀

     • Ronrics

      akkor egyetértünk

     • bacsi977

      A beszélgetős riportjai nagyon jók, de kommentátornak nudli.

  • WT14

   Ugyanígy süvöltött CR helyzeténél is.

   • bacsi977

    Norbi nem Barca- vagy Real-drukker, hanem spanyol foci-, és azon belül is sztárfocista-drukker.

 • WT14

  Hihetetlen bazmeg. Egész meccsen nem csinálnak semmit, de Messi ad egy olyan labdát amiből egyből ziccer. Nem kell ide taktika, meg lófasz se. A Valencia elleni meccsükön is ez volt.

  • bacsi977

   Nem tudom,mennyi meccsünket láttál idén, de Valverdénél kb. a meccsek 90 %-án ez van. Sajnos.

   • WT14

    De ez jó nektek szerintem. Megvan a biztonság, és mellette mindig jön a plusz, amivel meg lehet nyerni egy meccset. Nincs mindig űrfoci még Barcelonában se.

    • bacsi977

     Nem is űrfocit követelek én, de ne csináljon már belőlünk is Bilbao-t. Annál azért jobb a játékoskeretünk, hogy középcsapatok ellen is 3-4 helyzetekkel hozzunk le meccseket rendszeresen.

 • Manócska

  Eddig jobbak vagyunk, de most már ez megmutatkozhatna gól formájában is.

 • lucas

  Benzemánál még Piqué is dinamikusabb…

  • gwandal

   Benzemánál még a pót-szögletzászló is dinamikusabb

  • WT14

   Én, ahogy fölállok a kanapéról és idemászok a laptophoz kommentelni, is dinamikusabb vagyok mint Benzema…

 • WT14

  Eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne ha Mbappé szaladgálna elöl ezen a területen, amit a Barca védelme hagy. Én nyáron amellett voltam hogy ne vegyük meg most 180 millióért, de faszom.

 • Krityó

  Sporik elég határozottak, a zászlóval fejbecsaphatta volna Ronaldót, ha közelebb megy! :DDDDDD

 • dracox

  Benzema….

 • bdyd

  na most már két csapat is focizik, így már clasicoszagú a meccs

 • morc

  A kezüket emelgetik, ahelyett hogy a labdáért futnának.

 • mfc777

  Raúl nem ér rá beugrani a második félidőben? igény volna rá…

 • t20-puerto del sol

  karim már a Felcsútba sem férne be, a jó életbe már!!!!!

  • WT14

   A kisvasútra talán még beférne masinisztának.

   • Krityó

    Oda Ronaldo kell, ő tud jelezni feltartott kézzel! :DDD

   • t20-puerto del sol

    max. szenet lapatolni engednem

    • WT14

     Áhh, már nem azzal mennek a vonatok 😀

     • t20-puerto del sol

      nem baj, addig se teszi tönkre a mozdonyt

   • Sragi

    Ő kezelé a biztonsági kamerákat.

   • gwandal

    Nekimenne a sorompónak

    • bacsi977

     Ziccerben sorompót rúgna.

    • Ronrics

     olyat nem lehet csinálni…./még Ő se tudna/

     • gwandal

      Mér, ennyi balfaszság után lehet stabil kezdőnek lenni?

     • Ronrics

      ha balfasz a főnök, bármi lehet…

 • WT14

  Benzema bmeg… De jó lenne ha 11-en lennénk a pályán. Bale meg Isco meg Asensio közben szotyoláznak a padon.

  • Ronrics

   honnan lenne szotyijuk-csaknem..?

 • dracox

  Éledezik a kilencesünk.😅☝🏼

  • Krityó

   Ez nem volt rossz…

 • torpapa

  Ez kb. a 20. kapufank volt iden..

 • WT14

  Verjem bele már.

 • Edizen

  az isten verje meg ezt az idióta franciát már!!

  • WT14

   Melyiket? Amelyik a pályán van, vagy amelyik ezt hagyja?

   • Edizen

    Amelyik hagyja… Nem hittem, hogy valaha azt fogom várni, hogy valaki lesérüljön a csapatból akinek szurkolok… Ez a szerencsétlen ezt is elérte…

 • Sragi

  Ez a faszi el van atkozva esküszöm.

 • Krityó

  Ők is mindig fanyalognak, miért Messi mindig? :DD

 • Sragi

  Szerencsére Messi megtanulta CR-tol hogyan kell szabadot lőni.

 • Sragi

  A 🐴 majd jön aztán az első érintésebol beveri.

 • WT14

  Tök jó hogy mi játsszuk a focit egy clasicón, de ezért sajna nem jár 3 pont. Abban bízok, hogy valamelyik csere majd eldönti. Náluk viszont a lefújásig benne van, hogy villan egyet Messi, aki kb. még a nagynénémet is helyzetbe tudná hozni a semmiből.

 • Krityó

  Nálam nem verte ki a biztosítékot ez a félidő…Kell a félidei csere, vesszen a Benzema-gól tippem inkább, de ez olyan egygólos meccsnek néz ki eddig.

 • ofrnkie

  irigylem a semleges nézőket, hogy egyszerre élvezhetik ki Modric és Messi játékát a pályán.
  Eddig ma Lukita 10/10, és a fiatal horvát kolléga is. Rendben vagyunk, kicsit elöl kéne összeszedni magunkat és jó lesz

 • robroy

  Sziasztok tudna valaki dobni egy jó streamet?

 • Maverick

  Hát… Már nem tudom, hogy egyáltalán mit jelent az a kifejezés idén, hogy a “csatáraink átlagos formája”, de mondjuk a csatáraink átlagos 2015-ös formájában ez most kb. 3-0 lenne ide. Benzemát már az ág is húzza, mert az a fejes nagyon szép volt. CR-en jó látni, hogy gyors, lendületes, agilis, visszalép. Ellenben ezzel jön együtt a görcsölése is. A 20. percben csak a komplett csapat várta üresen lövőre a passzt, helyette alapvonalról lövés. 30. percben meg Modric is kénytelen volt széttenni a kezét, amikor teljesen jól várta középen, helyette lépegetés éles szögig… De kár ezekért. Az a luft meg… úgy néz ki ez a forma idén ott elöl.

  Ami viszont iszonyatosan kiakasztó, és formától függetlenül elfogadhatatlan: két ígéretes létszámfölényes kontra akadt meg azon, hogy labdavesztés után nem futott vissza az eleje, hanem kényelmesen sétált, emiatt a hirtelen labdaszerzés után jöhetett a ziccer helyett a les.

 • dracox

  Elől egy CR-Mbappé-Neymar triót megnéznék most a masodik felidoben.

  • lucas

   Ha ők játszanának 3 gól lenne közte.

  • Krityó

   Nemsokára látod majdnem ugyanezt, februárban Cavani-Neymar-Mbappé jön. :DD

   • dracox

    Igen csak nem a mi kozeppalyank lesz mogottuk aminek orulok is 😀

   • bacsi977

    Neymar nem biztos, hogy lesz, megy szülinapozni a tesójához Brazíliába a két meccs között 🙂

    • Krityó

     Sajnálni fogom… :D!

 • norma_va

  Én leszarok mindent, csak élvezni akarom Modric és Iniesta játékát így egymás mellett (de ellen) csatázva, mert könnyen meglehet, hogy ez az utolsók egyike.

 • smatte

  A Real megy, akar, görcsöl. A Barca kivár, nyugodt. Ennyit jelent a pillanatnyi 11 pont különbség.

 • Manócska

  Legyünk pozítivak. A 2.félidőben a jó játék mellé, jönni fog tőlünk a gól is.

 • LeeTaiPo

  Jöhetne a Paci. Vagy Ase.

 • smatte

  Hátul nagyon könnyen zavarba hoznak minket.

 • lucas

  A Barca elkezdett focizni sajnos.

 • Ronrics

  most kéne cserélni-Bale, Iscó

  • torpapa

   Majd a 76. percben

   • Krityó

    82. 🙁

 • Krityó

  Ez a mi kontránk volt és megkontrázták.

 • LeeTaiPo

  Bmeg…

 • Ronrics

  érezni lehetett

 • dracox

  Elso felidei foleny hova tunt?

 • johnglade

  Carvajal hol a lófaszban volt?

 • Manócska

  Nagyon ideges vagyok. Ilyen egyszerűen nincs.

  • Krityó

   Egyél, az segít. 😀 Meg karácsony lesz mindjárt, ne parázz.

   • Manócska

    De végig mi voltunk a jobbak, és most mégis ők vezetnek. Nincs igazság. 🙁

    • Krityó

     Sosem volt. De van 35 percünk, kitartás.

     • Manócska

      Ez a meccs sajnos már elment. Szomorú vagyok.

    • WT14

     Miben voltunk jobbak? Valverde leiskolázza az edzőnket pragmatikus focival.

     • Manócska

      Mindenben. Ha a támadóink nem lennének ilyen balfaszok, akkor már az 1.félidőben mehettünk volna legalább 2 góllal.

     • Sragi

      Ez mondjuk igaz. Ezen kívül Valverde elhitette, hogy minden fasza közben altatott. Nyomtak egy erős 15 percet es ki is vegeztek.

 • smatte

  Jöjjön Hamesz!!

  • johnglade

   Meg Morata.

   • Morpheus

    Vagy akár Mariano…

 • bacsi977

  Ki volt az nálatok, aki elkocogott Rakitic mellől, ahelyett, hogy megtámadta volna?

  • torpapa

   Modric:(

  • Sragi

   Kova

 • lucas

  Valverde oktatja Zidanet. Egész meccsen az történik amit előre eltervezett.

  • WT14

   Akkor nem csak én látom így. Taktikailag ez egy az egyben oktatófilm.

   • Sragi

    Befűzte úgy ahogy Zidane augusztusban neki.

   • bdyd

    hát elismerem jobb edző mint én. neki volt igaza

 • Sragi

  Óvoda. Egyébként tisztán lehetett látni Kova nem veszi fel Rakiticet es Messire koncentrál.
  Itt a védelem elnezete.

  • Morpheus

   Marcelo mozgását is érdemes megnézni

   • Sragi

    Őt nem néztem. De Carvajal is le volt maradva.

    • Morpheus

     Hármuk közül csak az egyikük vette volna a fáradságot, már nincs meg az emberfölény

     • Sragi

      Abszolút. Nem hibaztatom Kovat pl
      Ő tökéletesen végezte a feladatat.

     • Morpheus

      Szerintem ő is simán leütközhette volna Rakitic-et, Marcelo meg egy vemhes lajhár sebességével közlekedett védekezni

    • gwandal

     Az övé volt, az ő helyén ment Suarez

 • WT14

  Meg lehet baszni az egészet. Annyira látszik hogy ez volt Valverde terve, a második félidőben lenulláznak minket.

 • smatte

  Most van az, hogy előre kevesek vagyunk, hátul meg gyengék.

 • lucas

  Cseréljünk már…

 • johnglade

  Sárgajó Ramos.

 • carlos06

  Ahogy írtam ez a kezdo addig működik míg gólt nem kapunk,de h igy aszisztal mindenki az vicc.

 • morc

  Casemiro és Ramos elkezdte.

 • Ronrics

  Ramos nem normális

 • bacsi977

  Tegye fel a kezét,aki szerint ez nem volt piros…

  • carlos06

   Suarez, ezert sosem kap, ugyh nem. Kurvara benn maradtunk az öltözőben

  • Sragi

   Az volt de így jár aki farkast kiált.

   • bacsi977

    Norbit? 😀

    • Sragi

     😂 😂 😂 😂 😂 😂

  • smatte

   Tegye fel a kezét, aki szerint Suarez nem érdemelt meg egy jó nagy sallert…😀

  • Yenko

   Köszönjük, de szemünk nekünk is van.

   • bacsi977

    Tényleg csak kíváncsi voltam, hogy közületek ki az,aki nem látta annak.

    • Yenko

     Persze, te mindig csak “kíváncsi” vagy.

    • Gareth

     Jaj faszom, nem akartok sajat forumon nyalat verni?

  • gwandal

   Nem feltétlenül, valszeg nem ütött, hanem el akarta húzni maga elől

 • torpapa

  Zidane egy lépéssel le van maradva ebben a játszmában

 • WT14

  Ha ez folytatódik, nemsokára keresek egy streamet a dartshoz.

 • dracox

  Bale meg. Asensio jojjon mar mert ez igy egy kalapfos

 • johnglade

  MIAFASZOMVOLTEZ

 • dracox

  Na ezt megbaszta a k*rva elet f*sza már

 • Sragi

  😀 Gyönyörű kapus teljesítmény 😀 😀

  • bacsi977

   Amúgy tényleg nagy reflexmozdulat volt,akármelyik kapusnak becsületére vált volna, viccet félretéve.

   • Sragi

    Nagy hülyeség volt 🙂
    Szíve vitte előre.
    Nem haragszom rá de egyébként ritka szar meccse volt ma neki.

 • Krityó

  Szép karácsonyt, szurkolók! :DDD

 • lucas

  El is ment. Mi a fasznak ér bele kézzel? Inkább 2-0 és 11 ember, mint ugyanez 10 emberrel.

 • WT14

  Na szevasztok, én léptem.

  • smatte

   Divat😀

 • torpapa

  Kár volt visszafújni.. az a bohózat jobban adta volna.

 • Sragi

  Innen szép nyerni 😅😂

 • dracox

  Nem baj.. ha a kovetkezo meccseket megnyerjuk es a barca bukik egy parat es nyerunk a camp nouban akkor meg meglehet a bajnokság. 😂😂😂☝🏼☝🏼

  • Sragi

   Ennyi 😀

   • Krityó

    Elméleti szurkolóként pont így látom én is. :DDDDDDDDD

 • torpapa

  CAMPEONES!!!!!!!!!!!

 • Ronrics

  kösz Benz. kösz ZZ
  Nachó??

  • morc

   Őrizzuk a 0-2t

 • t20-puerto del sol

  mi lesz velünk benzema nélkül??

 • ofrnkie

  Karácsonyi ajándékként távozhatna Zidane

  • morc

   Pereznek kellene már felállnia az elnöki székből.

  • gwandal

   Vagy legalább Benzemát elvihetnék a krampuszok

  • Ronrics

   de szép lenne!

 • carlos06

  Mi történt félidőben? Senki nem védekezik, senki nem harcol, de mindenki idegbeteg.Carvajal ahogy mindkét szituban baszott védekezni

  • t20-puerto del sol

   kibeszeltek karimot

  • majk

   az első gólt nem hittem el, mit csinált a védelmünk? ha Rakitic 24 évvel idősebb, akkor is végigért volna a pályán, sőt igazából passzolnia sem kellett volna

   • carlos06

    Olyan mintha minden erejeuk elfogyott volna (kiállítás előtt is)

    • majk

     lehet, hogy az első félidőben túltolták? akkor viszont elég szomorú, hogy a túltolás eredménye is egy kurvanagy 0, legalábbis ami a gólokat illeti

     • carlos06

      Benne van, nagyon ment a letamadas, de igen bekellett volna verni valamit az oriasi területekrol. A Barca megtette, ez a különbség

 • Morpheus

  Legalább CR-nek így már biztosan lehet része egy kis sorfalazásban

 • majk

  mondjuk egy ilyen első félidő után nem gondoltam volna, hogy ez lesz. én ilyet még nem csináltam, de kinyomtam a meccset

  • Krityó

   Akkor honnan tudod, mi történik? :DD

   • majk

    mármint mostantól 😀

   • dracox

    Szerintem itt boven le vannak irva az esemenyek es a jatekos teljesitmenyek 😀

  • Sragi

   Divat 😀

   • Krityó

    Rajtunk kívül mindenki divat, látod. :DD

    • Sragi

     Vagy mi vagyunk mazochistak 😀

    • Manócska

     Én is itt vagyok még. 🙂

     • Krityó

      De te szomorú vagy. :DDDDDDDDDD

 • smatte

  Az ilyet minden madridistának végig kell szenvedni!!☺

  • majk

   hát akkó’ én mától nem vagyok madridista

  • gwandal

   Köszi, már túl vagyok pár hasonlón, ez ma nem kellett volna

 • Ronrics

  egyszerűen azt érzem nincs a csapat mögött szakmai háttér

  • majk

   de az első félidőben akkor miért fociztak? nem kötözködni akarok tényleg, de ez számomra akkor is érthetetlen

   • gwandal

    Nagy okosság abban se volt, ennyit kb maguktól tudnak

    • Ronrics

     pontosan – a kókler miért nem a rafkós Iscót hozta most Asensió helyett?

     • gwandal

      Vagy mondjuk miért nem cserélt a félidőben, esetleg rögtön a gól után

 • smatte

  Egyébként Carvajalra kurva pipa vagyok, hogy tönkre vágta az egész meccset, még a lehetőségét is elvette annak, hogy esetleg döntetlent harcoljunk ki…

 • dracox

  Na most lesz erdekes vagy meg nagyobb cumi

 • mfc777

  nyugi, stabil a BL hely

  • Krityó

   Viszont a PSG előttünk idén, ez a csapat még a BL-lázzal együtt sem lesz elég hozzájuk…

   • gwandal

    Hátha Benzema megsérül addig

    • Krityó

     Durva, hogy ide jutottunk…

     • gwandal

      Hát, ilyet még nem írtam soha…

 • johnglade

  Ez kurvára egyértelmű tizenegyes volt.

 • dracox

  Ez a biro ugy nez ki, mint özil

 • Krityó

  Már csak 15 perc a szenvedésből. Ne aggódjatok… :DD!

  • Manócska

   Én már nem aggódom. 🙂

 • morc

  Legalább méltósággal viselnénk, de hisztizünk mint egy ovodás.

 • johnglade

  Balezema

 • ofrnkie

  Fú, de kurva dühös vagyok

  • majk

   gurítsd le a belgát, én a némettől már bebasztam és lenyugodtam

   • ofrnkie

    Én is 😀 de ennek ellenére nem bírom megérteni, miért ekkora gyáva az edzőnk

 • Sragi

  Nem irigylem az ÖF iróját 😀

 • bacsi977

  Azért ti is gázban lesztek nemsokára, ha nem találtok valakit Modric helyett. Zseni a pali.

  • Morpheus

   Itt van és így is szarban vagyunk.

  • Sragi

   *pótolhatatlan

 • Naukel88

  Ramos kb nagyobb veszelyt jelent a barca kapujara mint a komplett tamadosorunk.

  • gwandal

   Ez nem akkora truváj, kb én is nagyobb veszélyt jelentek innen Kőbányáról

 • Krityó

  Jó lesz a családi karácsony, hazamegyek a Barca-szurkoló édesapámhoz, átbeszélni a dolgokat.. :DDD! Egy élmény lesz! :DD

  • Sragi

   😂 😂 😂

  • elkesetthusvetinyul

   Üdvözlöm 🙂
   ritkán jár felénk…

   • Krityó

    Átadom.
    Kiakasztotta őt a sok hülye suttyó szöveg, ő nem ez a szint.

 • lucas

  Ma is tisztán látszik, hogy a helyzetek megvannak, de nincs egy értelmes csatár aki be is tudná lőni azokat.
  Az meg vicc, hogy emberhátrányban több helyzetünk volt, mint előtte.

  • Naukel88

   Semmi vicc nincs benne szerinem. Egyszeruen felkurtak az agyukat es minden egyes labdaert megharcolnak!!! Valahogy ebben a mentalis allapotban kellett volna palyara lepni, deez egy ilyen madrid betegseg, h ertelmes tamadasokat a barca ellen akkor tudunk csak vezetni, ha mar minden mindegy…

  • dracox

   Amíg Zizu nem szerelmesedik ki a vilag legjobb kilencesebol csak szenvedes lesz elől, mert CR nem rughat be minden labdat. Felhaborito ez a Benzema imádat.

   • bacsi977

    Ha nem algériai lenne mindkettő, szerintem nem játszana.

    • gwandal

     Sztem dugnak

     • bacsi977

      Épp most is?

     • gwandal

      Nem, most szopatnak. Bennünket.

  • Manócska

   Egyértelműen a támadóinkon ment el ez a meccs. Nálam Ronaldo és Benzema a 2.féldőben már biztos nem játszott volna. Jöhetett volna helyettük Asensio és Bale.

   • gwandal

    Épeszű edzőnél Benzema idén max a kupában kezdett volna

    • Manócska

     Ez így van.

 • Sragi

  Ez a kurva helikopter csak engem idegesít?

  • lucas

   Nem

  • LeeTaiPo

   Az kevésbé…

 • realpeter

  Farkas Norbit mikor veri már agyon valaki??

  • bacsi977

   Majd ha agyat növeszt. De ilyen korban ez már nem valószínű. Viszont ezen a meccsen még nem rekuperált senki semmit.

   • bdyd

    Piqué ma nagyon érzi mikor hol a helye és még nem kellett rekuperálni a pozícióját

    • bacsi977

     Erről lemaradtam szerencsére 😀

  • Sragi

   Egyszer Messi mondogatasa közben fog elelvezni.

 • Ursula

  Mi történt? Csak az első félidőt tudtam nézni, bekapcsolom, majd ezt kell látnom…

  • Krityó

   Ez a való világ idén. Lehetne 2-4 is mostanra…

   • Ursula

    Igen, valóban ez a jellemző ebben az évben. Csak rémenykedtem, hogy most, amikor tényleg kell, akkor más lesz.

    • Krityó

     A reményhal most meghalt tényleg, utoljára.

  • carlos06

   CR luftjatol idáig jutottunk

 • Ronrics

  teljesen tanácstalan a csapat, nem az hogy rosszul játszanak hanem nem is tudják mit kéne

 • smatte

  a Barca olyan taktikus csapat benyomását kelti. Azt csinálnak és csak annyit, ami feltétlenül kell a győzelemhez.

 • Krityó

  Már csak nettó 3 perc…

 • Morpheus

  Legalább a cserék hozzá tudtak valamit tenni a játékhoz…

 • johnglade

  édeskurvafaszombamáreztnemhiszemelgeci

 • LeeTaiPo

  Asszem én most addig, amíg Benzema kezdő lesz, nem nézek meccset.
  Na bammeg 🙁

 • andreal

  Éreztem, hogy ezt a meccset nem kell nézni. Ezt a kimenetelt már előtte ki lehetett találni, megspóroltam magamnak a stream keresést 🙂

 • Morpheus

  Hát ez így már rendes égés

 • Sragi

  Fekvő emberbe nem rugunk bele 😀

  • bacsi977

   Vidal belerúgta, csak becsorgott róla 😀

 • dracox

  Hat erre mar tenyleg nem lehet mit irni…. szegyen a köbön.. ezt magyarázd ki Z.Z

 • lucas

  Ezért felesleges kapust igazolni, ha ki van szolgáltatva minden helyzetnél. Előre meg baszunk igazolni egy értelmes csatárt.

  • ZeRo

   Régen is ez volt, de régen legalább előre jók voltunk. Most már elől is szarok vagyunk, szóval úgy érzem ZZ most találta meg az egyensúlyt.

 • Krityó

  Mondtam én Ursulának az előbb, ez a reményhal most tényleg meghalt, végleg.
  Senki ne reménykedjen semmi jóban.

 • ZeRo

  Valami olyasmi ez a meccs mint a BL döntő, csak most mi vagyunk a Juve.
  Mondjuk ez a meccs megkoronázta az idei teljesítményünket, remek munka volt.
  Kellemes ünnepeket mindenkinek!

 • Edizen

  Nem volt szerencsénk. A kiállítás megnézítette a dolgunkat. Ki fogjuk elemezni a hibáinakat. Elégedett vagyok a támadóinkkal. Benzema? A világ legjobb kilencese.

  • dracox

   Akkor Nincs problema. Azt hittem van valami baj a csapattal.

   • Edizen

    Nem. Nincs. Nem értem a kritikákat.
    Végig hajtottunk. A csapatom remek hozzáállását az eredmény nem tükrözi.

 • carlos06

  Cel: Tartani kell a 14 pontot, h ne nekunk kelljen sorfalat allni.

 • johnglade
 • Krityó

  Sziasztok, megyek tovább fát faragni, csomagolni, valami karácsonyszerű jön, ahol a szeretteink 3 jót akarnak nekünk. 😀
  Ha nem jönnék holnap, előre is boldog ünnepeket, pihenjetek, játsszatok, ne gondoljatok a holnapra!

 • dzsonee

  Fú, ez a meccs de idegesítő volt! Ha a PSG ellen is ez lesz, gyorsan vége lesz a szezonnak 🙂 Sebaj, azért csak kellemes és békés ünnepeket mindenkinek!

  • Ahmad

   Dehogy. Ha a psg-tok szopunk, ez valojaban egy NAGYON hosszu szezon lesz 🙂

   • dzsonee

    Így is lehet nézni 🙂

 • Manócska

  Szomorú és csalódott vagyok. Ezt a meccset az 1.félidő alapján nyerhettük volna. Persze ehhoz olyan csatárok is kellenének, akik képesek gólt szerezni.

 • smatte

  Egy igaz madridista még végighallgatja Otto meglátásait is. Nincs kibúvó!☺

  • bacsi977

   Szégyellem,hogy Barca-drukker 🙂 Pedig egy suliba jártunk 🙂

 • Krityó

  Ja, és megjött az sms édesapámtól: Azért jó meccs volt, nem? :DDDDDD

  • lucas

   Nekem faterom és mind a két bátyám Barca szurkoló. Kellemes lesz a Karácsonyi ebéd.

   • Krityó

    Hihi… A tiéd jobb. 😀

   • Jose

    Tamogasd őket. Nyertek egy clasicot, no de az hol van a történelmi BL cimvedestol. Ne ereztesd velük, hogy mit értünk el. Inkabb legyen békés karacsony.

    • lucas

     Azért nem fogunk egymás torkának ugrani. 😀
     Legalább édesanyám mellettem áll. Igaz nem Madrid szurkoló, de szinte minden meccset megnéz csak Modric miatt. Neki ő a világ legjobbja.

    • Csáti László Károly

     Nem vagyok lucas tesója – ( Lukas Ich bin der father) elnézést ezt nem tudtam kihagyni – de ez egy tökéletes tanács. Még egyszer boldog karácsonyt neked külön Jose.

 • Naukel88

  Oszinten nem mindegy, hogy 2 vagy 3 : 0? Igy is ugy is szerintem a szezon buko volt. Annyit es olyan minositesben buktunk pontokat, h az nagyjabol elore vetitte mit varhatunk az evtol. Van egy csomo ugeretes fiatalunk, idealisan az ev hatralevo reszeben jo lenne oket aktivabban bepiteni a csapatba. Plusz nyaron a tamado alakzat teljes atformalasa nem varhat tovabb. Cr helyzetet es erdem3s lenne gorcso ala venni.Ha anno Rault utolerte a koncepciovaltas akkor miert is pont one tenne? Ez most faj, de le kell vonni a kovetkezteteseket. Ez igy mar tovabb nem mukodokepes. Bar ez mar latszott kb a Spurs ellen is. Alig varom a PSG elleni meccseket… jah nem. Valsz csak ujabb megerosites lesz h mar leszalloagban vagyunk durvan…

  • gwandal

   Raul messze nem volt ekkora brand, ameddig nem találnak helyette vmi hasonló kalibert, addig Cé marad, majd max kap rokikártyát a Q7-hez. Btw ezért látok némi esélyt Neymarra

   • Maverick

    Neymarra semmi esély nincs: a katari állam kifizette mint VB reklámarc, stb. Szerintem kb. csapdába esett úgy, ahogy Falcao Mendes-zel anno. Csak innen nincs kilépő, mert ez a Mendes-bébik eseteivel szemben nem a pénzről szól.

    Továbbá a személyi kultusz alá rendelt csapat felújításának nem az a legjobb módja, ha meghagyjuk a kultuszt, csak kicseréljük az alanyát…

    • gwandal

     Akkor pedig Cé marad, ameddig bot nélkül tud járni. (a félreértések elkerülése végett: nem örülnék Neymarnak, a személyi kultusszal meg tele a faszom, de láthatóan Perez alatt ez az irány, és nem is látom a változás jeleit)

     • Naukel88

      Persze mert ez marketing nem foci. Ellenben CR az osszes aranylasztijaval egybekotve sem jelentett annyit a Realnak, mint anno Raul. Reszemrol alomvilagban elek, de hagynam Benyat es CR is menni a francba mar, es a Naymarra szant 300 milliot is inkabb masra koltenem. Lehet felvasaroknam a Lyon kompkett tamadoharmasat, lehet mas iranyt nezni teljesen mindegy. Nem mukodhet tovabb az, hogy CR a kard hegye es mas se… kicsorbult mar az a kard. Fel eveket luxus arra varni, hogy majd megindul a golcsap… elvesztettuk ezt a szezon igy mar azelott, hogy beindult volna.

     • gwandal

      Cr maradhat, de csak ha normálisan használjuk: kevesebb meccsen, egyedüli csatárként, de ezt már százszor leírtuk. Az igazi gond Benzema és ZZ inkompetenciája, meg az ebből adódó nyári transzferek, ill azok elmaradása

     • Kenny Tete tackle

      de miért a lyonét? mindenhova le van írva, hogy a top100-ban sincs senki abból a csapatból, ott van a nápoly Mertens-Insigne-Hamsik trióval, ők bezzeg simán ott vannak..

    • gwandal

     Jut eszembe: Cére pl akár el is lehetne cserélni, VB reklámarcnak ő is jó lenne

 • Jose

  Január➡Florentino+átigazolási piac➡Icardi

  • zoleelej

   esélytelen

  • Sragi

   Yazid out? –> Perez out?

 • norma_va

  Ennyire még nem voltam nyugodt egy szopó klasszikus után. Annyira egyértelmű volt, hogy ez lesz már a legelejétől. De legalább Zidane odafigyel a tanulmányaimra. Időben kiesik minden sorozatból, hogy következő félévben nyugodtan írhassam a szakdogámat.

 • WT14

  Na, három lett? 😀 De jó hogy kikapcsoltam. Btw ha ez vigasztal bárkit, nem itt buktuk el a bajnokságot, viszont az kiderült hogy Zidane taktikailag a kanyarban nincs egy értelmes edzőhöz képest. Motivátornak nagyon jó, meg biztosan tud bánni a sztárokkal, de taktikailag amatőr. Tavaly a hosszú keret és az erőnléti fölény hozta a kupákat, de idénre semmi nem maradt. Most kiderült, hogy egy éles, ki-ki meccsen nem tud Zidane egy taktikailag profi edző fölé kerekedni. Valószínű a BL is lecsó, ennek a szezonnak hamar vége lesz. Ha nyártól is Benzema lesz a csatárunk, jövőre lehet nem nézek meccseket.

  • Ahmad

   En iden oktober ota nem nezek meccset. Mi a fasznak??? Mondhatnam ugy is: első! 🙂

 • Ronrics

  Nagyon beszopatták a csapatot.
  Főleg a kóklert.
  Laza első félidő, majd egy kis sebesség váltás amire a mi nagy tudású edzőnk nem tud reagálni, sőt észre sem veszi, hogy baj lesz!! pedig nagyon látszott ugye? mert le is írtuk!
  a végén meg akár 2 gólos lehetett volna a Gomes is – már most a meccs végén állhattunk volna sorfalat…

 • Csáti László Károly

  Boldog Karácsonyt a blog közösségének, még nem dőlt el a bajnokság!

  • Jose

   De. Eldőlt.

   • carpentier

    Talán annyi dőlt el, hogy feltehetően nem a Real Madrid nyeri.

    • V.I.C.

     Nem látom, hogy ki előzhetné meg a Barcát. A második helyért viszont lesz tülekedés.

  • zoleelej

   az olasz tényleg nem

  • Ronrics

   nem dőlt el – most lett igazán esélyes az RM, ugye?

 • ofrnkie

  nem a vereség zavar engem, hanem a kilátástalanság. múlt évben kikaptunk azzal a legendás Messi-góllal, egy szavam nem volt.
  ez itt ma értékelhetetlen, egyszerűen olyan kikúrt nagy űr tátongott a középpálya és a csatársor között, hogy úgy éreztem, mintha nem is lenne elöl senki, mission impossible így gólt lőni (arról nem is beszélve ha egy-egy labda eljutott a csatárokhoz, teljesen vakon voltak.
  Zidane gyáva módon meccselt, azoknak pedig nem kedvez a szerencse.
  Ahogy két éve a 0-4kor, így most is azt mondom: edzőváltás kell.

 • Maverick

  Utoljára a pre-Zidane-éra legendás Atletico elleni 0-4-és égése alatt éreztem olyan elemi erejű felháborodást a hozzáállás miatt mint most a második félidőben (tisztelet a pár kivételnek, de ez teljesen másodlagos az összképet illetően).

  Az első gól szerintem egy komplett féléves tananyag lehetne egy ifjúsági akadémián. Minimum 3 órát kéne hagyni vizsgán arra a kifejtős kérdésre, hogy „milyen egyéni és csapatszintű hibák történtek ebben a 10 másodpercben a védekező csapatnál?”. Megdöbbentő, lesújtó és felháborító volt az a sétálgatás, aminek eredményeként a Barca szempontjából előnytelen helyzetek hirtelen létszámfölényes szituációkká alakulhattak. Az első gól előtt konkrétan félreálltak páran, de a második előtti kavarodáshoz vezető lépések is megérnének egy misét. Ha ez magyar NB1 lenne, akkor utólag alapos bundagyanú illusztrációjára használnák a felvételt.

  Zidane ugyan összekötheti saját sorsát a Benzema iránt érzett apai szeretetből és a CR múltja előtti tiszteletből fakadóan nevezett két játékoséval, de mivel a szárnyas idő és a kegyetlen anyatermészet ellen nem lehet nagyot húzni, így ez egy eleve vesztes ügy… A keret heti sok-sok órában együtt edz, a padon ücsörgők még jobban látják ezt mint mi… Lehet tévedek, lehet nincs így, de ez a következmények nélküliség bőven megmérgezheti az egész atmoszférát. Én nem tudom – valószínűleg soha nem tudjuk meg –, hogy mi történt ma az öltözőben, de azt a vak is látta, hogy bőven előnnyel kellett volna szünetre menni, és hogy a második félidőre még kijönni és nyűg volt a becses társaságnak.

  • vaseger

   kérdezni akartam külön de ha már felhoztad az első gólt, az szerintem Zidane/kovacic hibája volt, a horvátnak a másik horvátra kellett volna kilépnie, de Messire volt állítva, így hozzá lépett ki, az egyik visszajátszásban nagyon jól látszott, ahogy körbenézett hol van az argentin, aztán rosszul döntött Real szempontból, de vajon az edző felelősségre vonhatja, hogy miért döntött a taktikai utasításának megfelelően?

   • Maverick

    Kovacic elmozgása tényleg nagyon látványos volt, de ott többen teljesen vakon voltak, és kb. általános iskolai szinten csak a labdát nézték az emberek helyett. Suareznek mindenki hátat fordított, pedig több volt a fehérmezes. Én is azt láttam, hogy Messit keresve állt félre Rakitic elöl, ami egyfelől alapból a dolga volt, másfelől viszont ezen a szinten legyen már valakiben ennyi helyzetfelismerés… De mondom, ha csak Kova csúszott volna el ennyin, akkor még mindig messze lett volna a góltól az egész.

    • carlos06

     Carvajal konkrétan nem volt hajlandó védekezni a második félidőben. Mindkét szituban akkora helyet hagyott es meg csak nem is kontra volt. Mikor meg vedekezni akart azzal megpecsetelte a szezont

    • vaseger

     kösz a választ

    • carlos06

     Kovacic produces his own guard of honour for Barcelona to open the scoring 😀 marca

   • lucas

    Igazából az a kérdés, hogy Casemiro mit keresett a félpályán túl? A gól ugyanúgy az ő hibája is, mint a Suarezről lemaradó Carvajalé.
    Ezzel csak azt akarom mondani, hogy hibák sorozata előzte meg a gólt, és nem szabad Kovacicra levetíteni a szituációt. Ő csak a feladatát végezte, ha nem maradnak le a többiek, nem is kerül ilyen helyzetbe.

    • carlos06

     Rendkívül összeszokott kozeppalyat küldött fel Zidane győzelmi kényszerben.

    • Ronrics

     ha jól emlékszem a “német mérnők” is előre ment zavarni a maga agresszivitásával /immel-ámmal/ az első gól előtt

   • Sragi

    Kovát én nem hibáztatom! Egyértelmű volt a feladata a meccsen amit kurva jól hozott is!! Lehetett látni ,ahogy Messire vált ki akkor is mikor Rakitic megindult!! Viszont Carvajal és Casemiro kurva nagyot hibáztak.

  • Sragi

   Nem lehetne erre 100 upvote-ot nyomni?

 • johnglade

  Kázmér teljesen feleslegesen volt ma fent a pályán. Ha Zidane tökös gyerek, de nem az, akkor helyette kezd Isco/Asensio/Bale.
  Carvajal ma (is) teljesen homály volt, ráférne (még az eltiltáson felül) néhány meccs pihenő.
  Csak Modric-ot tudom sajnálni, neki sem ment ma, de csak rajta láttam hogy majd’ megszakad a pályán.

  Az i-re a pontot igazán még egy André Gomes gól tette volna fel, de azt hiszem Vidal-é is ugyanannyira megalázó.

  Ízlelgessük az egykupás évet (nem-nem, nem BL, CdR), amit remélem majd a “B” csapat nyer meg (ma a “C” játszott).

 • WT14

  A tippeldében amúgy 1-3-at írtam. Tippelni nem érzelmi alapon szoktam, és valahogy éreztem hogy kevesek leszünk ide ma. Persze az egy rúgott gól megelőlegezése nagyfokú bizalomról árulkodott a csatárainkat illetően, ez súlyos hiba volt.

 • Sasu

  Szóval kiszoptunk, sajna (?) nem láttam. Mindenesetre a kezdō középpálya nem tūnt ránézésre jónak. Egyszer megpróbálhatnánk 11-en befejezni egy Clasicót, hátha úgy kicsit egyszerūbb.

  • WT14

   Vagy mindjárt 11-en elkezdeni. Értsd, Benzema helyett egy focistával.

  • eniee

   Te a Merengues Zsugasvilije vagy, ugye?

   • gwandal

    Ezt magyarázd már el pls, komolyan nem értem

 • t20-puerto del sol

  majdnem bejött a 4-0-ás tippem, bár fordítva gondoltam

 • dracox
 • WT14

  Innentől biztos vagyok benne, hogy a PSG elleni cumi esetén Zidane meg fogja kapni a kilépőjét, ha nem is egyből, de nyáron mindenképp. Ennyi már nem fog beleférni.

 • iKos

  Semmi extra nem történt, csak a srácok feltették a koronát az idei őszi teljesítményre. Ez ‘foscsi’ volt.
  Kellemes ünnepeket mindenkinek! Legalább van még egy ok az ivásra. 🙂

 • mfc777

  volt már valaha 14 pont különbség féltávnál a két csapat között?

 • sultan2004

  A VAL is ég otthon a Villarreal ellen. A forduló hatalmas győztese lehet a BCN.

 • ptg

  kellemes ünnepeket kívánva nem szeretném senkinek sem elrontani a kedvét, de azért érdeklődnék, hogy akikkel komoly vitáim voltak eddig, megfelelőnek tartják-e még zizu edzői megnevezését ?

  • gwandal

   Sztem rossz helyen érdeklődsz, itt azért elég nagy a közmegegyezés abban, hogy Z egyelőre még csak nyomokban tartalmaz komoly edzői kvalitásokat

   • gwandal

    A kedvünket meg jobban úgyse ronthatod el:)
    Azért kellemes ünnepeket neked is:)

   • Ronrics

    a “mainstream” nem így gondolta – mert jó “motivátor” meg van tekintélye a játékosok előtt – blabla, meg gyémánt meg karácsonyfa – küzdés, taktika meg nulla!!
    és mindez a világ legnagyobb, leghíresebb klubjánál.
    nem szoktam nagyon felidegesíteni magam, de a mai második félidő megaláztatásai megviselnek

    • gwandal

     Nem tudom, nekem nem rémlik, hogy Z edzői képességei agyon lettek volna dícsérve itt. Az más kérdés, hogy a címeket meg valahogy hozta, inkább ezt az ellentmondást próbálták páran megmagyarázni, de ez nem egyenlő azzal, hogy jó edző.

  • Ronrics

   Ez mar reg nem kerdes azoknal akik el tudtak vonatkoztatni jatekos palyafutasatol!
   Sosem volt JO edzo.
   Ez nem most derult.

 • WT14

  Mekkora meccs volt a Cross-Smith! Jó is hogy megy most a nagyüzem a PDC-nél, így hamar elfelejtem ezt a kora délutáni hányadék fost.

 • johnglade

  A nap, amikor Danilo több gólt lőtt mint az egész Real Madrid.

 • ReAlantos

  Élmény volt csak ezért a meccsért elmenni Pestre…

  • andras14

   Karácsonyi vásár is van.

   • gwandal

    Ja, minden kibaszott sarkon

   • ReAlantos

    Gyanítom, hasonló mértékű élvezetet leltem volna ott is.

   • ofrnkie

    “koccintós bor decije 850”

 • Manócska

  Megnyugodtam és végig olvastam a kommenteket. Páran azt írtátok, hogy Valverde taktikailag leiskolázta Zidane-t, mert minden úgy történt ahogy ő azt eltervezte. Nem értek egyet ezzel. Nem hiszem hogy ő azt tervezte volna előre, hogy esetleg 2-3 gólos hátrányban lesznek a szünet kezdetére. Ez pedig simán megtörténhetett volna, ha olyan támadóink vannak akik képesek gólt szerezni. Nem rajta és a csapatán múlt hogy 0-0-ás állással mentek a csapatok a pihenőre. Sokkal inkább rajtunk. Mert gondolom azt senki sem vitatja, hogy az 1.félidőben mi fociztunk, mi voltunk a jobbak, és sokat tettünk azért hogy gólt/gólokat szerezzünk. Az már más dolog hogy végül sajnos nem jött össze. Viszont azt is meg merem kockáztatni, hogyha Ronaldo és Benzema gólra váltja a helyzeteket, és teszem azt nyerünk, akkor most sokan arról beszélnének hogy milyen nagyot húzott Zidane azzal hogy Kovacicot a kezdőbe rakta, és egyből nem lenne kókler, és nem kellene hamarosan mennie a klubtól. És mielőtt félreértés esik, mindezt nem azért írtam le, mert Zidane-t tartom az edzők edzőjének.

  • norma_va
  • WT14

   Te nézted a 2. félidőt? A szünettől közünk nem volt a meccshez, a kiállításig sem, sőt az első gólig sem. Az, hogy a Barca az első félidőben hagyott minket játszani, Varverde részéről valamilyen szinten biztosan tudatos volt. Vissza lehet nézni, milyen lassú tempóban passzolgattak akkor is amikor náluk volt a labda. Volt 2 vagy 3 helyzetünk, de ez benne van, főleg egy clasicón. Plusz, kettőt ők is kihagytak. De ha be is megy a mieinkből egy vagy kettő, a második félidő alapján akkor is bukó a meccs. Valverde a szünetben simán legyorsulta Zidane-t. Azt nem tudom, hogy az elejétől tudatos volt hogy majd a 2. félidőt nyomják meg, vagy direkt nyúlt bele a meccsbe a szünetben. Ha utóbbi, akkor biztosan látta hogy ez így szopó, és változtatott, megnyerve ezzel a meccset. A mi edzőnk mit változtatott? Semmit, pedig a szünet és az első gól előtti időszakban is tisztán láttam én innen a tévé elől, hogy kurvára elvesztette a csapat a fonalat.

   • Ronrics

    perfect!

   • Manócska

    Félreértettél. Ezzel a kommentemmel nem azt akartam mondani hogy Zidane egy fantasztikus edző, és hogy milyen jól meccselt akár ma, akár máskor. Hanem csak azt akartam kifejezni, hogy ez a meccs nem csak azon múlt, hogy Valverde jól taktikázott. Sokkal inkább rajtunk múlt. Azt pedig főleg nem jelenthetjük ki egyértelműen, hogy akkor is bukó lett volna részünkről a meccs, ha a gólhelyzeteinket gólra váltjuk. Lehet hogy akkor meg pont a Barca esik szét a 2.félidőre. Mert az valószínű hogy egészen mást mutatott volna a játék képe, ha úgy jövünk ki a 2.félidőre, hogy mondjuk vezetünk 1-2 góllal.

    • gwandal

     Én nem nagyon emlékszem olyanra, hogy a Barca bármikor akár közel ennyire szétesett volna, mint mi, már az első gól előtt is

     • t20-puerto del sol

      psg ellen idegenben

     • gwandal

      Az igaz, de alapvetően a classicokról volt szó, így értettem

     • t20-puerto del sol

      úgy nekem sem rémlik hasonló, viszont mi már csináltunk ilyet, nem is oly rég, de akkor több is lett mint 3…

     • gwandal

      Nem is egyszer csináltunk hasonlót, úgy is, hogy nem lett ennyi közte, erre is próbáltam utalni, a szétesett játék a classicókon a mi szokásunk, nem a Barcáé

  • gwandal

   Nyilván Valverde is tisztában van azzal, milyen formában van a támadósorunk, nagy kockázatot nem vállalt azzal, hogy átpihenték az első félidőt + idén amúgy is ez a játékuk. A többit leírták előttem

  • Sragi

   Ha jószívű akarok lenni akkor csak annyit írnék Valverde kifigyelte a játékunkat. Ő altatott Messivel az élen. Rohadt jó edző ! Szerintem Tito óta nem volt hasonló kaliber náluk aki nem csak motivál hanem érti is a játékot. ZZ-re egyre inkább motivátorként tekintek aki nem hülye a focihoz ,de egy bizonyos taktikai szintet nem tud megugrani.

 • ofrnkie

  egyébként kissé BL-döntős volt a koreográfia, nem? csak itt mi voltunk a rossz végén

  • carlos06

   Hasonló, de mégse. Ott mi kapcsoltunk feljebb egy jó Juve ellen. Itt meg egy nagyon nagy hátramenet volt míg a Barca semmi extrát nem adott hozzá és igazából ez a fájó, h sima hármas lett egy egyáltalán nem erős Barcaval.
   Most már a motiváció mellett a legendás kondin is kezd elfogyni. Taktika meg default 0.

 • WT14

  A mai meccselés kapcsán rohadtul kíváncsi leszek egy elemzésre arról, hogy mi változott a szünet és az első gól közötti időszakban az első félidőhöz képest, mivel én visszanézni biztosan nem vagyok hajlandó. Mert az első félidőben tényleg úgy tűnt, hogy mi dominálunk, viszont ahogy akkor is leírtam, ameddig nem lövünk gólt, addig Valverde taktikája a nyerő. Az, hogy kihagytunk 2-3 helyzetet, biztosan nem volt a tervük része, de ez ilyen. Ha bementek volna a helyzetek, más lett volna a forgatókönyv. Ha a kutya meg nem ül le szarni, akkor megfogja a nyulat. A futballban minden meccsen a kezdő- és a végsípszó között íródik az élő forgatókönyv, és az edzőnek erre kell a lehető legjobban reagálnia. Minden meccsre megvan az alaptaktika, meg az egyéni specifikációk (pl. Máté fiam, te mész a 10-essel, és hasonlók). De ez csak az alap, és nem biztos hogy mindig működik, mivel az ellenfélnek is van taktikája. Plusz, lehet hogy a 3. percben kapsz egy gólt a semmiből és borul az egész alaptaktika. Ma az volt a különbség, hogy Valverde MECCSELT, míg Zidane nem. Nem tudom melyik edző mit mondhatott a szünetben, de onnantól nagyon látványosan lejátszottak minket. Akár tudatos volt hogy majd a 2. félidőben jönnek ránk, akár a szünetben változtatott Valverde a látottak alapján, mindenképp nyerő húzás volt. Zidane nem tudta lereagálni a félidőbeli változást. Három kihagyott helyzetre pedig nem lehet fogni ezt a meccset, a 2. félidő alapján semmiképp. Már a szünet utáni első 5 percben látszott, hogy szétesett a csapat játéka, pedig akkor még 0-0 volt az eredmény és nem volt kiállítás.

  • Ronrics

   ….Zidane pedig NEM tudta lereagálni..
   /mert nem is észlelte a bajt szvsz/

   • WT14

    Ez a baj, pedig tényleg az 50. percre tisztán láttam hogy gáz van. Ha lement volna úgy a meccs hogy marad az első félidő képe, domináns játékkal, kihagyott helyzetekkel és 0-0-lal, netán a Barca elmegy a végén egy kontrával és 0-1, akkor azt mondanám én is hogy nem Zidane sara, mert ő jól meccselt és tényleg csak a gólok nem jöttek. De a 2. félidő elejétől kurvára nem erről volt szó, onnantól totál vakon szaladgált a csapat a faszerdőben.

    • Ronrics

     megint tökéletes amit írtál!

    • Ronrics

     Régóta komoly gondnak tartom, hogy a remek Modrics kimerül a gürizésben az “apró” munkában hisz folyamatosan úton van – egyszerűen nincs ideje vezérnek lenni, átgondolni mit is kéne tenni.
     A fazon szabász német mérnök viszont nem képes ritmust váltani, tényleges változtatást hozni a játékba, a kialakult helyzetet lekövetni olyan szinten, hogy az magával vigye a csapatot – teszi a dolgát úgy ahogy, de nem képes karmesterré válni és főleg nem tud küzdeni.
     Casemiró meg ugye Casemiró.
     A fiatalok meg le vannak “árnyékolva”, egyedül Iscó tudott kijönni a napra, de az utóbbi időben ő is visszaesett.
     Ramos meg ha feljebb jön ugye akkor jönnek a baromságai, de ő legalább próbálkozik vezérré válni.
     Cr leginkább csak mutogat, esik-kel, szóval nagy a baj.
     Én főleg a világ legjobbjának tartott középpályánkon érzem a gondot – eleve rendkívül gólszegények és mára teljesen kiismerhetővé váltak- ehhez adjunk hozzá egy Benzemát és egy sajnos mindinkább megkopó Cr-t.
     Igy aztán Gomes majdnem 2 gólt tud lőni kb 30 perc alatt…

   • Manócska

    Azért ezt Te sem gondolhatod komolyan. Még én is érzékeltem hogy baj van, pedig csak csak 1 laikus szurkoló vagyok. Ha annyira nem értene ehhez az egészhez, mint ahogy sokszor állítod/állítjátok, akkor nem hiszem hogy ennyi mindent képes lett volna elérni ezzel a csapattal.

    • gwandal

     Ebben speciel egész biztosan nagyon szar, szökőévente nyúl bele jól meccsbe, nem szeret, és nem is tud cserélni

     • Manócska

      Ezzel én is tisztában vagyok. De valamit csak tud, ha olyan dolgokat ért el, ami más edzőnek még nem sikerült se velünk, se más csapattal. Mert csak a szerencse ehhez nem elég. És számomra az sem indok, amit múltkor kaptam válaszul, hogy jókor volt jó helyen. Egyszerűen nem szeretem ha olyan lekezelően írnak valakiről, ahogy vele kapcsolatban teszik sokan. Az igaz hogy egyelőre még nem az edzők gyöngye, de nem kis köze volt az utóbbi évek sikereihez.

     • gwandal

      Motiválni tud, de egy idő után az kevés, ha nincs hozzá taktika. Taktika eddig se volt, csak vmi alapjáték, amit kb örökölt, de volt motiváció, annak köszönhetően mentally strong, ehhez jött a brutális állóképesség, így jöttek a végén a meccsek. Na, ezek eltűntek idénre, maradt a 0 taktika, meg az egyéni képességek, ez viszont bármilyen motiváltabb csapat ellen kevés, ld kupa

  • ptg

   Már az első félidő sem volt rendben, de akkor még a bnc tartott minket pariban…A két futónk hátamögé akkor kerültek, amikor akartak, nálunk a kombinatív játék megint csak nyomokban létezett, ívelgettünk és eleve adtunk két ember fórt – Kova/Messi miatt és az állandó hátrány is a pályán lézengett.És ha nem is volt annyira feltűnő, de amikor kicsit is odafigyeltek a bncből, azonnal volt csak paulanak két abszolut helyzete. Az nem taktika, hogy majd a két elől egymás nyakán lézengő csatárszerűnk egyéni akcióból gólt lő. A másodikban csak annyi történt, hogy Valverde kicsit széthuzatta elől a focit a sokat fennmaradó futóink mögé és csak az ifi 2-ben is már oktatott módon oldották meg az elsőt, a másodiknál a már szinte minden meccsen előjövő pánikban kapkodás és a butaság miatti kiállítás rondított bele. Az elodázott és akkor is rossz cserelehtőségek pedig ma is meg voltak, taktikai átrendezést, némi formációváltást, másféle támadásszervezést pedig tíz emberrel is lehetett volna kezdeni, a vereség már az első gól után látható volt, de csak a 73 perc táján cserélni…. szóval és szó nélkül edzői elképzelés nélkül még blasz kettőben sem lehet eredményt elérni. Zizunak már régen mennie kellene

   • Sragi

    Kicsit éles ,de nehéz belekötni. A bekapott gól után egymást követték az óvodás hibák. Szegény Dani meg felrakta a tejszínre a cseresznyét. A kiállítás nélkül sem lett volna meg az x egyébként.

  • Sragi

   Valverde a szünetben: “Oké srácok úgy is mindenki Leoval volt elfoglalva így nyugodtan szarjatok rá Kovacicra,mert nem fog mást felvenni ha rájuk visszük a labdát és a 2 szélső védőjük is folyton fent marad. Nyomjuk meg a 2. félidő első 10 percét”
   Kb ennyi. Valverde a biztosra ment átadta a terepet nekik az x is elég lett volna. Köszönte szépen Cr balfaszkodását és a Benzema szerencsétlenkedését. Nem volt semmi mágia a Barca játékában. Z taktikája meg kb Schusteri magasságokba emelkedett.. Részemről bajnokság elment. A BL-ben meg Emery agyonveri ZZ-t. Én nem hiszek a feltámadásban. Annak már legalább a Gironai bukta óta meg kellett volna történnie.

  • carlos06

   Varane említette, h elfogyott a kondi. Tényleg látványos volt, h koncentracio nulla, eladott labdák, párharcok elvesztése, sétálgatás, teljes feszültség mindez a negyed órás szünet után egyszerre. Szóval tavaszhoz képest úgy állunk, h taktika visszalepes, motiváció lagymatag es a legendás kondi is csődöt mond. Mindegyik orvosolható lenne, ha a jól lakott sztárok padoznak, mig az éhes fiatalok a pályán küzdenek.

 • gwandal

  Zidane=Verebes, nála is elfogyott a mágia

 • FrancIsco

  Nem kell ezt a meccset túlspilázni.
  Zidane a tökéletes másodedző lenne a csapatnak, Benzema pedig nem egy feje tetejére állított hatos, hanem egy talpas nulla.

 • gwandal

  Legalább a darts vb jó eddig, remélem az öreget nem ma látom utoljára vbn

  • bacsi977

   Hát ahogy Pipe viselkedett az előző meccsén, azok után nem lennék meglepve,ha végig fütyülnék, már bevonulás alatt is.

   • gwandal

    Mondjuk ha ezt ma megpróbálja, az öreg beveri az orrát. Btw Pipe úgy néz ki, mint egy michael jacksonosított Győzike. Közben Taylor beindult, a 10 nyilas szép volt

   • gwandal

    Szopatják rendesen a meccs alatt is

  • WT14

   A Cross-Smith meccs az brutál volt délután.

   • gwandal

    Arról lemaradtam, de az esti műsor is jó eddig

    • WT14

     Hendo szépen kiejtette a nagyarcú Gurneyt, és Phil is szépen rákapcsolt a 2. szettben.

     • gwandal

      Azaz, az első meccsen helyenként brutálisan dobtak

     • elkesetthusvetinyul

      Amikor még én is Philnek drukkolok, hogy a tábla helyett azt a ripacsot találja telibe…

   • elkesetthusvetinyul

    Lemaradtam 🙁

  • gwandal

   Hát nem:)

   • elkesetthusvetinyul

    Huhh. Egyébként sem vagyok türelmes típus, de a 2. legalább környékén már az egyik nyíllal kiszúrtam volna Pipe szemét

    • gwandal

     🙂 az öreg hogy röhögött, amikor a végefelé őrjöngött a közönség Pipe elrontott kiszállói után :DDD

 • De Mi

  Szerintem ez az egész az átigazolás eredménytelensége óta gyűrűzik. Akik elmentek, helyettük senki sem jött. Én ezt azóta nem értem, valaki igen? (Mégha übertop formában lennének, real madrid szinten nem kell arra gondolni, hogy hosszú a szezon, vagy mi van, ha lesérül, vagy…. sorolhatnám)
  Barca ellen nem megengedhető a hatékonyság teljes hiánya, igen ezen ment el a meccs. Fejben teljesen okék voltak 1 félidőben, aztán az öltözőben mi történt nem tudom, de szinte úgy jöttek ki, hogy feladták, ők feljebb húzódtak, mi kissé visszaálltunk érthetetlenül, s átmentek rajtunk.
  Egyéni és csapatszintű hibák, Ramost sem értem, S. egy igazi csőgőrény, de talán ezért simán kiszórhatták volna, classicon ezt megkockáztatod (?), Marcelo, akit akkor fűznek át,ha arra jár egy barca mezes, be kéne jelölni a helyet, onnan ívelget, de minek… visszazárni nuku, hosszú a sor…
  Próbáljuk megtalálni a pozitívumokat, Navas védései, Varane védőmunkája ….
  Ceballost meg majd megnézzük a kupában…

 • ptg

  Az igazság az, hogy ha a címben szereplő napon lett volna a meccs, a Real megnyerte volna. Mivel egy napot kellett várni a kezdésre, így rendesen lemerevedtek a fiúk és ez elég volt a frissen melegítő és a naptárat jobban ismerő Barcának 🙂

  • sultan2004

   Van őszi szezon, meg tavaszi. Ez volt az őszi EC. GY.K.

 • Resid

  Hiszek benne, hogy valahol az élet ad, valahol meg elvesz. A 2017-es nagy menetelésnek a mostani LaLi szereplés az ára.
  Egyáltalán nem úgy nézett ki az első félidő után, hogy ez lesz a vége. A félidőben akár 3:0-ra is vezethettünk volna (CR luft,CR hosszú sarkas lövése, Benzema kapufa). Nem vezettünk… Nekik meg minden bejött – első kontrából gól, a szokásos kiállítás – büntető kombó, két gól a kapus hasa alatt. A megszokott billiárdgól csak azért nem, mert azt cserélték a kombóra.
  Míg Valverde jól reagált (pl. Asensio becserélésekor rögtön hozta Semedót) ZZ megint nem. A Nacho – Benzema kényszercsere rendben volt, más lehetőség nem is kínálkozott. De már az első bekapott gól után dukált volna egy Casemiro – Isco csere, majd pedig egy Modric – Nem Létező Befejező Csatár csere…
  Apropó Nem létező Befejező Csatár (plusz még Mayoral a keretben sem volt…) – minden rosszban van valami jó. Talán az átigazolási időszakban elgondolkodnak az illetékesek, milyen hozadéka volt a Benzema – Bale kettősnek az utóbbi fél évben, meddig akarunk még folyamatosan kettős emberhátrányban, befejező csatás nélkül játszani és kielemezik, hogy hány helyzetből rúgunk egy gólt….

  • Csáti László Károly

   Azt, hogy nekünk minden bejött erősen vitatnám. Paulinho két helyzeténél Navas óriásiakat védett az 1. félidőben (a Real legjobbja volt amúgy is szerintem). És hát Sergio Ramos is a pályán maradt….

   • Ronrics

    ezekben igazad van.
    Ramos?-hát ez olyan harapás szintű volt

  • Ronrics

   Azért MOST a Bale-t cseszegetni – hát nem túl elegáns nem is aktuális, de ahogy kedved tartja

   • Ronrics

    mit csinált a német mérnök pl tegnap -arról jobban érdekelne a véleményed mondjuk

    • Resid

     Volt (van) egy elnökünk, aki úgy gondolta, hogy zongoracipelők nélkül, csak művészekből is fel lehet állítani egy focicsapatot. Az eredményt tudjuk…
     Kb. ennyit a német mérnök ténykedéséről – ami a feladata, abban nagyon hasznos. Más meg nem tátja el a feladatát…

     • Sragi

      Meg értelmes csatár opció nélkül neki vágni a szezonnak.

    • Karim the KING

     Lehet, hogy nagy király, de megrugdosnám, amikor KOCOG hátra felé alibiből labdavesztés után…

  • dracox

   Igaz, hogy a jelent kell nézni nem a múltat, de mi augusztusban oda vissza verve nyertünk meg egy kupát ellenük akkor minden barcas a fülét farkát behúzta, hogy milyen év vár rajuk es a Realra egyaránt. A tegnap estiért meg “csak 3 pont”. Ha cserélni lehetne akkor még mindig az augusztusi diadalt választanám. 😎✌🏼Most fordult a kocka hogy mi vagyunk kilatastalanok ők pedig fényben tündökölnek, de ezt a Realt én még most sem írom le. Valencia lufi is kezd leereszteni. Ha a támadó szekciónk átalakulna télen akkor mindenki megnyugodna egy kicsit szerintem.

   • Csáti László Károly

    Nagyon jól meglátás. Sőt akkor a mi játékunk kilátástalanabb volt. Inkább az, ami fájt, nem a kupa elvesztése. Gondolj bele, ha mondjuk kétszer lejátszuk az Arsenal – Liverpoolt (3-3) és tizenegyesekkel veszítjük el, az kevésbé fáj, bár nyilván azért fájna. A tegnapi meccse hozadéka tavasszal LEHET egy kupa,de továbbra sem írok én le senkit. Vékony a keretünk, semmi garancia nincs arra, hogy Dembelé jól száll be ha visszatér, hogy jól tudunk igazolni, hogy Messi nem sérül meg, és szerencsék sem biztos, hogy kitart egy egész szezonra. Aggasztó például, hogy az ATMA csak a bajnokságban érdekelt igazán, a Valencia hullámvölgy pedig nem biztos, hogy hosszan tart. A Real pedig valójában 11 pontra van, kellemes, de 3 botlás után máris újra Red zone-ban lennének.

    • dracox

     Real meg Valencia a szezon végére helyet fog cserélni.

   • Manócska

    Én sem írom le a csapatunkat, de azért egyre erősebben aggódok értük. Mert hiába van egy fantasztikus középpályánk, és hiába dolgozunk ki minden meccsen jobbnál jobb helyzeteket, ha azt a támadóink képtelenek gólra váltani. Bízhatunk ugyan abban hogy tavaszra formába lendülnek, de igazából erre semmilyen jel nem utal. Most már én is azt mondom, hogyha nem igazolunk most télen egy támadót, akkor ebben a szezonban több mint valószínű, hogy nem sok kupát fog már felemelni a magasba a kapitányunk. Bár szerintem még akkor is lenne esélyünk egy jó tavaszra, ha pár ember helye nem lenne bebetonozva a kezdőbe, vagy ha legalább időben cserélne az edzőnk. Tegnap pl. a 2. félidő elején már nyugodtan jöhetett volna Asensio és Bale, hiszen láthatta hogy mennyire nincs képben se Benzema, sem Ronaldo. Lehet hogy úgy se győztünk volna, de legalább megadta volna rá az esélyt ezekkel a cserékkel.

   • WT14

    Fölösleges leírni a csapatot, a BL hely simán meglesz, a Sevilla is kiszopott.

    • dracox

     Ha megnyerjük a BL-t akkor meg pláne, hogy meglesz az indulási hely. 😛

 • Resid

  Mindenkinek békés, boldog karácsonyt kívánok!

 • LeeTaiPo

  Ha lehet kérni ajándéknak, akkor az ünnepek alatt ne legyen öfi 🙂
  Én is kívánok mindenkinek boldog Karácsonyt!
  https://www.youtube.com/watch?v=u7iLc7XhU8E

 • mfc777

  Kellemes ünnepeket a szerzőknek, olvasóknak!
  Köszönöm az egész éves munkát ami bele van rakva a blogba!

 • Sragi

  Boldog Karácsonyt kívánok minden kedves olvasónak, szerzőnek és nagy köszönet a gárdának az egész éves kitartó és kiváló munkájukért! 🙂

 • ReAlantos

  Összefoglalóban gazdag, boldog karácsonyt! 🙂

  @LeeTaiPo:disqus, nem kötelező az ünnepek alatt elolvasni.:D

  https://madridimerengues.hu/2017/12/24/nem-ezt-vartuk-a-fa-ala/

 • smatte

  Áldott békés Karácsonyt kívánok olvasóknak és íróknak egyaránt!
  Kívánok a csapatnak az ideihez hasonló, sikerekben gazdag új esztendőt!