Újabb címvédés!

Tegnap este a Real Madrid csapata megszerezte szezonbeli harmadik trófeáját, miután a Klubvilágbajnokság döntőjében Cristiano Ronaldo szabadrúgásgóljával 1-0 arányban legyőzte a Gremio gárdáját. Összefoglalunk!

Az Al Dzsazira elleni meggyőző, ámde szoros győzelmet követően a Real csapatának már csak a Gremio csapatát kellett legyőznie ahhoz, hogy egy újabb sorozatban védje meg a legutóbbi szezonban megszerzett címét. Míg az elődöntőben Zidane kisebb meglepetést okozott azzal, hogy legtöbb sztárját a kezdőbe nevezte, addig a döntőben sokkal kevésbé volt váratlan az, hogy a gálakezdő futott ki a gyepre.

A meccs elején rögtön agresszív letámadással kezdett a brazil csapat, és az agresszivitás nem csak itt volt tetten érhető. Bár többnyire a labdára irányult a mozgásuk, azért egy-két csúnyább belépő is tarkította az első 15-20 percet.

A Real sokpasszos játékkal próbálta meg kihozni a labdát a saját térfeléről, legtöbbször sikerrel. Ennek mozgatórugója a meccs után MVP-díjat kapó (és azt abszolút meg is érdemlő) Modric volt, aki rengeteg mozgással, és a rá jellemző hirtelen irányváltásokkal szaladt át az ellenfél középpályáján.

Modric nem csak a gólörömnél emelkedett mindenki fölé 🙂

Miután a kezdeti Gremio-presszió alábbhagyott, fokozatosan átvette a játék irányítását a királyi gárda. A szokásos, labdabirtoklásra épülő támadásépítést néha olyan gyönyörű jelenetek tarkították, mint a korábban igen ritkán látott Varane-féle megindulások, vagy a Marcelo által a megszokottnál is többet zsonglőrködött labda, esetleg Carvajal kapáslövése. Az egyetlen Gremio-lehetőség egy távolról megküldött szabadrúgás volt, amely kevéssel tévesztette el a kaput.

Az első félidő azonban végül igazán nagy gólhelyzet nélkül csorgott le, így a szünetben gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

Hogy aztán a második félidő pontosan ugyanott folytatódjon, ahol az első véget ért: meddő Real labdabirtoklási fölény, néhány kósza, erőtlen Gremio-megindulás, és szemet gyönyörködtető mutatványok, főleg a madridi játékosoktól. A brazilok részéről leginkább Luan mutatott bármi focira emlékeztetőt, illetve a védelem tengelyében Pedro Geromel ért oda kivétel nélkül mindenhova.

Az ötvenedik perc után rövid ideig felpörögtek az események. Először a madridi tizenhatoson belül Ramiro lövése után öklelte fel őt Ramos. Láttunk már ilyenért büntetőt, ezúttal azonban a brazilok heves reklamálása ellenére elmaradt. Szinte az ellentámadásból alakult ki szabadrúgás, miután a meginduló Ronaldót elkaszálták. Ezt pedig a sértett gyönyörűen rajzolta a rövid alsóba a szétugró sorfal tagjai között, 1-0.

Ekkor lényegében eldőlt a meccs. Hátra volt még majdnem egy teljes félidő, de a Gremio annyira gyámoltalan csapat benyomását keltette, hogy az is csoda lett volna, ha nagyobb gólhelyzet kialakul előttük. A Real ellenben ment előre, és szinte ellenállás nélkül jutott el bármikor az ellenfél tizenhatosáig.

Az újabb gól azonban csak nem akart megszületni, hiába állt be Bale is, és eresztett meg egy gyönyörű lövést bal külsővel. Zidane jól cserélt, mert bejött Isco helyett Lucas, majd Benzema helyett Bale, amivel egyértelműen a szélek stabilitását kívánta növelni, mivel a legtöbb Gremio-próbálkozás innen próbált kisarjadzani. Azonban én nagyon hiányoltam a harmadik cserét, ami lehetett volna akár egy Marcelo-Nacho, akár egy Kroos-Kovacic váltás a védekezőbb jelleg érdekében. Óriási mínuszpont a szememben, hogy egy lényegében eldőlt meccsen sem képes meghúzni a harmadik változtatást.

Végül újabb említésre méltó esemény a meccsen nem történt, a Real megérdemelten védte meg címét a Klubvilágbajnokságon, emellett bezsebelte a legsportszerűbb csapatnak járó díjat is. Modric vitathatatlanul a torna legjobbja volt, az ő MVP-díja nem is lehetett kérdés, míg Ronaldo két brazil játékos társaságában a gólkirályi címet kapta meg, valamint Modric mögött az ezüstlabdát.

Szeretnék azonban egy kicsit a mérkőzésen túl szemlélődni egy csöppet.

Ugyanis az elmúlt két meccsen nyújtott teljesítmény (igazából három, a Sevilla elleni mészárlással együtt) arra enged következtetni, hogy bizony voltak motivációs problémák a csapatnál az ősz folyamán. Nem csak Fortuna fordult el Zidane-tól.

Ez azonban a közeljövőre tekintve szerintem pozitív lehet. Ha a csapat képes így játszani, akkor lehet, hogy jövő szombaton, a szezon harmadik El Clasicóján is az előző meccseken mutatott dominanciát tudják felvonultatni. Mivel az előszezonban sikerült majdnem ugyanezt a csapatot két meccsen kontroll alatt tartani, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ez a jövő héten is sikerül.

És nem csak a Barca elleni rangadó, hanem a szezon szempontjából is jelzésértékű lehet ez a performansz. Ezt a Real Madridot senki nem veheti félvállról, mert bárki ellen esélyes lehet a győzelemre! Sőt, megkockáztatom, szinte bárki ellen képes lehet olyan iskolajátékra, mint amit tegnap, vagy a korábbi szuperkupa-meccseken láthattunk. Csak nekik is akarniuk kell.

Vannak persze továbbra is szürke fellegek, amelyek vészjóslóan keringenek a csapat körül, de, úgy érzem, a Klubvilágbajnokság megnyerésével ezek most kicsit odébb álltak.

És miért is fontos ez a klubvilágbajnoki cím?

Bár nem tartozik a szurkolók által leginkább óhajtott címek közé, azért rengeteg olyan ember (vagy inkább gyerek) lehet a világon, aki adott esetben pont egy ilyen meccsen látja először a későbbi kedvenc csapatát. Lehet, hogy az Emirátusokban most már nem csak a mezszponzor ad kötődést, hanem sok-sok Real szurkoló.

Ennek persze a kollektív szurkolói tudat mellett a pénzügyekben is igen jelentős következményei vannak, hiszen fellendül a mezeladás a világ minden táján, és könnyebb is egy olyan dresszt eladni, amin a “Legjobb futballklub” felirat áll.

További hozománya lehet a nemzetközi kapcsolatokban kialakuló új szövetségek, ami a globalizálódó világban szintén nem elhanyagolható.

Nem igazán szeretném tovább fecsérelni a szót, megteszitek majd ti a kommentek között! Írjátok le, ti mit éreztetek a győzelem pillanatában, vagy mi a véleményetek a fenti eszmefuttatásomról, és várjátok fokozott izgalommal a szombati klasszikust!

Mindenkinek kellemes harmadik Advent-vasárnapot, és természetesen Hala Madrid!

Összefoglaló mozgókép:

 

 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • LeeTaiPo

  Béla jó így csereként, de Benzema…
  Zizounak küldeném ezt a számot:
  https://www.youtube.com/watch?v=4IjbeFpG6Z0

 • sultan2004

  Közepes genyósággal itt is meg kell jegyezzem, ha a brazil sorfal azt tette volna, amit a serdülőben megtanítanak minden normális akadémián, akkor Cé lövése egy lett volna a sok sorfalba b..szott lövések közül. Így is lehet szemlélni.

  Na de örvendjünk annak, hogy jó hozzáállással, újabb sérült nélkül, lendületből mehetünk neki a Barcának.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Hannover 96 4-4 Leverkusen
  Még van vissza pár perc. Jó kis meccs lehet 😀

 • Krityó

  A tegnapról való szösszenetek:
  – A Real ellen a mi volt neveléseink mellett a kapusok hoznak extrát. Mindkét meccsen a kapusok akkorát játszottak, hogy csak na. És ez mindig így van…
  – Láttátok, hogy Casemiro mekkorát esett a gólörömnél? Az a kép, ami fent is van, kb. fél másodperccel azelőtt készült, hogy leesik a földre Modric mellől… :DDD!
  – Ronaldo mázlifaktora az egekben a gólnál, aztán az elvett félollójánál kb. centire ugyanoda lőtte a labdát, a jobb alsóba…
  – Az egyetlen Gremio-szabadrúgásnál szerintetek veszélyes volt az a csavarodó labda? Navas odaért volna-e, ha lejjebb megy pár centivel? Mert én úgy láttam, nem érte volna el…

  Összességében elég csak nyugtázni némi :DD örömmel fűszerezve a kupát, aztán lépni tovább. Egyetértek a cikk írójával :D, hogy lehet némi önbizalmat meríteni a decemberből a maradék meccsre, nekik is és nekünk is. 🙂

 • Gyl
 • Raulitás

  Meanwhile visszavonult Kaka. Nagyon sajnálom szegény fickót, hogy ennyit volt nálunk sérült, pedig fantasztikus játékos volt.

 • kodex

  Cruyffista likes this 😉 😛 legalább a felét ő hozta össze :DDD
  https://uploads.disquscdn.com/images/313c7c0f78ffaa45bdb884b324d7dcd3498b2818af1967dae92bb6563ae1e043.jpg

  • MrPaul

   Lehet, hogy baromi hiányos kultúrával rendelkezem, de halvány fingom sincs, ki az első 3. A többi megvan, de a dobogóról még csak a nevét se hallottam egyiknek se.

   • Sragi

    Same here.

 • Manócska

  Nagyon jól kis meccset hozott a Leipzig-Hertha összecsapása. Érdemes volt megnézni. 🙂 Úgy nyert Dárdai Pál csapata idegenben 3-2-re, hogy már az első félidő elejétől emberhátrányban játszottak.

  • Jose

   Nem Dárdai Pál, hanem: PÁL.
   A többi stimmel. 👍

 • Cornelius Scipio Africanus
 • dzsonee

  Pazar lett az összefoglaló, egy kis globális összefüggéselmélettel megfűszerezve 🙂 remélem az EC után is ilyen vidáman fogunk vigyorogni…ami viszont lelkesít, hogy ha mi nem is, akkor legalább nyuszi és gülüszemű Batman barátunk, az is valami 🙂

 • Manócska

  Mit ne mondjak, nem unatkozik a Depor kapusa. 🙂

 • Manócska

  Innentől már csak az a kérdés, hogy hány gólnál fog megállni a Barca.

 • WT14

  Ehh, Wade-nek is lefőtt a kávé.

  • LeeTaiPo

   Akkor igya meg gyorsan, mert néhány perc alatt szétesik.

  • elkesetthusvetinyul

   Klaasen out, van de Pas out, Wade out, Chizzy out #AllyPally

 • Sragi

  Kezd a világegyetem meghasadni. Paulinho dupla.

 • ofrnkie

  a csapatnak küldeném
  “The top gets higher the more that I climb
  The spot gets smaller and I get bigger
  Trying to get in where I fit in; no room for a nigga”

  https://www.youtube.com/watch?v=ErCAOMi5EGM

  • majk

   én inkább az oldschool meg underground vonalon mozgok, de ez egy kifejezetten jó trekk.
   viszont ezt cenzúrázva hallgatni eléggé tökönszúrás 😀

   • bdyd

    rapet cenzúrázni annyira van értelme mint pornót

 • lucas

  Mariano ma megszerezte a 13. gólját. Nem semmi teljesítmény.

 • andras14

  Jó lett az öf, köszi. 🙂
  Kíváncsi vagyok a Clasicora, Valverdenek ez lesz az első igazán combos meccselése náluk, Top level ellenfélel szemben, ez a rutintalanság jól jöhet nekünk.(oké egy hiányos Juvét elraktak otthon)
  Béla kezdhetne Benzema helyett, és akkor mi is 11 emberrel futnánk neki a meccsnek.

  • sultan2004

   Nemrég olvastam, hogy Benzema passz-hatékonysága a harmadik legrosszabb az egész keretben. Poén, hogy Navas és Casilla rosszabb csak nála, akiknek a “kivágomapicsába” néha a kötelessége, tehát, kb ezzel van versenyben Benya. A vak is látja, hogy neki lefőtt a kv (akkor is ha duplázik a Barca ellen majd). Nem tudom miért védi ennyire ZZ.

   • WT14

    Kb. a kapustól előrefelé bárkitől előbb számítanék rá, hogy dupláz a Barca ellen, mint Benzema… Aki ugyebár középcsatár lenne.

    • FrancIsco

     Kb bárkitől előbb számítanék rá, hogy dupláz…

   • Ronrics

    Mert esze annyi van neki is mint Maradonanak

   • carlos06

    Ez a Bale/Benzema vagy BBC/CKMI erdekes kerdes most Zidanenak is. Nem nagyon kellett ilyen döntést hoznia mostanaban,mert ragaszkodik a kedevnceihez es eddig mindig serult volt valaki. Most a halalomig vedem Benzema , a latavanyosan jatszo Isco vagy az igen ehes es eles Bale marad ki. Persze lehet en gondolom tul Zidane eszjarasat es siman elintezi az alap kezdovel,aztan majd jon Bale,mint elso berletes csere.
    Benzema mellett mar semmilyen erv nem szol, nincs olyan eleme a játéknak amiben azt lehet mondani,h hasznos es az onbizalma kataszrofalis szinten van viszont teljesen biztos amúgy, h megint lesz par ziccere. A Barca zartabb lesz es kellemetlenebb,mint eddig, mindenképp egy gyilkos koncentralt tamado kell majd elore,mert ez a helyzetkihasznalas innentol kezdve mar biztos,h kupakba kerulhet.

    • dracox

     szerintem Benzema-t egy erős sérülés szorítaná ki a kezdőből..más nem nagyon.
     Z.Z. direkt erőlteti, hogy formába lendüljön,de erre az erőltetésre rá fog menni ez a szezon az 100%.

     • carlos06

      Két éve próbál belendülni. Karim előtte se volt probléma mentes, de ez a francia ügy teljesen kicsinálta, képtelen volt a pályán válaszolni és azóta benne van ebben a spirálban. Csúcsidőszakát kellene élnie a magába szívott tudással, ehelyett olyan játékot mutat amivel anno még a spanyol bajnokságba se jutott volna el Lyonbol. Soha senkit nem pátyolgattak ennyit,éppen ezért nem tudom Zidane miféle kiutat lát ebből így. A padozás nem csak a csapatnak hanem Benzemanak is jot tehetne,ez az amit képtelen figyelembe venni.

 • dzsonee

  Most bukkantam rá NST-n, szerintem érdekes…pénzről szól 🙂
  https://qubit.hu/2017/12/17/hogyan-kereshettek-tobb-penzt-a-rokak-a-galaktikusoknal

 • dracox

  Madridi hírek szerint Mateo Kovačić is a Manchester United téli célpontjai közé tartozik. José Mourinho csapata új érkezőkkel szeretné megerősíteni a keretet, a fiatal horvátra pedig nagyjából 30 millió eurót lennének hajlandóak kiadni.

  Mindig jókat mosolyog az ember az ilyen összegeken.

  • WT14

   Én tegnap még azt olvastam hogy a Mirror szerint Asensiót vinné a MU, és hogy Zidane el is engedné, mert nincs vele megelégedve.

   • dracox

    Benzinnel pedig megvan.. 😀

    • majk

     *mindhalálig

 • mfc777

  kifejezetten szar belegondolni hogy jövő héten akár 14 pont is lehet… már emiatt is rajtunk lesz a nyomás, nem pedig a barcán

  • carlos06

   Jelenleg kb. ugy all a helyzet, h sorfalat allunk a Camp Nouba tavasszal. 😀

   • dzsonee

    Én nem 🙂 Ha meg a csapat ezt a szégyent el akarja kerülni, akkor tessék magukat odatenni, esetleg már akár szeptemberben is és nem csak azokon a meccseken amiket az egész világ követ meg amiknek a végén kupákat osztanak.

 • WT14

  http://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/60/91/45/cikk_2609145/960DzsudzsakModric_960px.jpg

  A képen a világ egyik legjobb középpályása, de ki az a hosszú szőke hajú arc ott mellette? 😀

 • Jose

  Magam részéről nem tartom helyesnek és nem is szeretném, ha a Barca sorfalat állna. Ezt már többször leírtam.
  Viszont ahogyan a Barca vezetősége kommunikálja ezt az egészet – nos, ez csak egy újabb bizonyossága a gyengeségnek, arcátlanságnak, képmutatásnak. Mint amikor egy sikertelen BL-kieséses meccs után azonnal beindítják az öntözőrendszert. De csak az ellenfél térfelén. Hja, gyengék mentsvára.

  Na de a magyarázat és ami miatt hiteltelen az egész:

  Barça’s, Institutional Director, Amor, confirmed that Barcelona will not form a guard of honor at the Bernabéu for Real Madrid after the most successful team in Spain won the CWC, “In this club, we form a pasillo when the champion is from a competition we were part of”

  vs

  Barcelona giving a guard of honor to Sevilla, who won the Europa League in 2006, a competition Barça were not part of.

  Következetesség, hol vagy? 🙂

  • dzsonee

   A sorfal helyett én inkább azt szeretném, hogy nyerjen a Real. Meg egy kis havat az ünnepekre 🙂

  • carlos06

   Az egesz media gusztustalan ebben. (a többmintegyklub mediakommunikacioja nagyreszt kepmutatas volt a múltban is) Ez a masik elismereserol szol, nem a megalazasrol, de persze utobbira hegyezik ki. Tudom, h a kisebbségi komplexus meg az onerzet nagyon ott van, de egy Bl es Klubvb cimvedonek nem szegyen sorfalat allni. Nekem semmi gondot nem okozott volna Pep Barcajanak sorfalat allni, ettol nem lesz senki kevesebb,örülök h láthattam azt is.

  • sultan2004

   A bajnoknak jár a sorfal. Az is hülye volt, aki felhozta. Pl. Cé, a kis szarkavaró. A pályán kell majd bizonyítani, nem a nyilatkozatokban.

  • WT14

   Így van. Fasznak se hiányzott most ez. Értem én hogy CR fel volt spannolva az újabb győzelem után, de nem kellett volna ezt lenyilatkozni akkor se. Ha majd nyer a Barca egy Messi-duplával, rajtunk fog mindenki röhögni. Illetve rajta, de őt nem igazán érdekli két edzés, sportkocsikázás, meg a modell barátnője döntögetése között.
   Btw, nekünk és a Barcának is sorfalat állt az aktuális ellenfél a 2014-es és 2015-ös klub vb győzelem után, ezzel együtt én pont leszarom, illetve fölösleges feszültségkeltésnek tartom az egészet. Illetve azt azért remélem, hogy ha a Barca nem áll sorfalat, mi se fogunk majd tavasszal, ha esetleg addigra úgy alakulna a bajnokság. Ha ők így, mi is így.

   • Jose

    A végével nem értek egyet. Ha matematikailag a tavaszi EC előtt nyerik meg a bajnokságot, akkor igenis álljon sorfalat a Real Madrid. Mert ez nem arról szól, hogy Real vs Barca, hanem egy bevett szokás a LaLigában és szeretném hinni, hogy túlmutat a két csapat rivalizálásán, azaz attól független.

    • WT14

     Ebben igazad lenne, viszont akkor is sorfalat áll egy csapat, ha az aktuális ellenfele európai- vagy világkupát nyert éppen. A precedensjog elve alapján példa erre az általad említett 2006, de 2014 és 2015 is ide sorolható. A Valencia és a Betis, akik utóbbi két évben sorfalat álltak az aktuális győztesnek, mily meglepő, szintén nem vettek részt a CWC-n. Egyértelmű tehát, hogy a Barca vezetősége pitiáner kicsinyesség és arrogancia miatt nem kívánja folytatni ezt a precedenst. De persze, tudom, mi az Úriemberek Klubja vagyunk, és akkor is sorfalat fogunk állni. Mindössze azt mondom, hogy én személy szerint ezzel nem értek egyet. Ha ők megszakítanak egy bevett precedenst pusztán a Real Madrid iránti ellenszenv miatt, mi miért tegyünk másképp?

     • Sragi

      Azért,hogy mi ne legyünk tirpákok 🙂

     • MrPaul

      Mert a Real Madrid mes que un club.:D

     • t20-puerto del sol

      Ez szép volt 🙂

 • Jose

  Ne aludjatok!
  Ezt nem lehet elégszer megmutatni. A foci eszjatek. Ezeket a off-the-ball mozgásokat szeretem igazan. Ebben óriási ozil, volt ilyen Kaká es talan használható Big Benz.
  https://twitter.com/Keepitonthedeck/status/942824273890172928

  • Jose

   Nem ugyanaz a jatekelem, de a labda nélküli mozgás itt is eredményes.
   Özil’s movement before the goal… like he knew where the ball would drop. https://t.co/TBBg7aW47x

   • dzsonee

    A vidók pöpecek. DE?! TE?! MIÉRT?! NEM?! ALSZOL?! ÉJJEL?!

    • Jose

     Ahogy egy általam nagyra becsült ember mondta vala: “Könnyű nem aludni ha ilyen random időpontokban szóló ébresztő van”

     • dzsonee

      Az egy dolog, de amikor engem éjjel felkeltenek a gyerekek, még amikor egész picik is voltak és akár egy órát is kellett őket ringatni, mihelyt elaludnak olyan fénysebességgel alszom vissza hogy még az Ezeréves sólyom is megirigyelné 🙂

     • Jose

      :DDDD

 • Sragi
  • Jose

   Nem. Brazil kör 2x, aztán kapufázás váltott lábbal. Alább nem adom.

   • majk

    fordítok: 3 dekázás után pofára esés, fetrengés,feltápászkodás, parkolóba rúgás+sérülés

    • Jose

     Szeretlek ám, de most azt kell mondanom: mindenki magából indul ki. 😀

     • majk

      számomra olyan ez a mondat, mintha a 2. fele nem is létezne. elolvastam, de az egóm nem engedi értelmezni

     • Jose

      Na, ez a helyes hozzáállás! 😀

     • Sragi

      :DDDDDDD

   • sultan2004

    Azt csak hiszed… Én is azt mondtam, hogy majd helyettem is válogatott lesz a fiam, majd ő nem cseszi el. Persze. Sír a labda, ha a hozzáér. Ellenben a judo, az úszás és a kajak-kenu lesz ő sportja. Másfél fejjel nagyobb mindenkinél az osztályban, másodikosként 45 kg. Ellenben a 6 éves kislányunk már megállítja a lábfején a 4-es labdát, és a mozgása Modricéra hasonlít. Az arca szerencsére az anyjáéra.
    Geci dolog ez a genetika.

 • Sragi

  Most néztem kissé meglepetten ,hogy délután 1-kor kezdődik az EC. Ezek a Spanyolok kikészítenek ,egyszer este 22:30-as kezdés utána meg matiné. Fuck logic. Értem én,hogy ázsiai piac….

  • dzsonee

   Így legalább nem fognak annyira fázni, mintha este kéne játszaniuk…bár fogalmam sincs hány fok lehet kábé ilyenkor Madridban este naplemente után 🙂

   • Jose

    Ebből keveredj ki valahogy. Mert: ilyenkor nincs naplemente Madridban. Ilyenkor ott is d.e. van. 😀

    • dzsonee

     Uff, erre a logikai csavarra nem figyeltem 😀
     Ilyenkor amikor annyi órával lesz azután hogy most van kábé, hogy utána már nem lesz nap ami azután lesz hogy lemegy ilyenkor pár órával a most után nagyjából…

    • smatte

     vagy d.u. Londonban. vagy..

 • majk
 • dracox

  Most nézem, hogy akit idén nyáron 100millióért akartak eladni csak 4 gólja van a Seria A-ban. (Belotti)
  Egy szezonos a srác vagy csak “formahanyatlás”? 😀

 • MrPaul

  Most nézem a Facebookos találós kérdést Seedorffal és Victorral, szegény Victor nyakának nem sok helyet hagy Seedorf két bölény combja 😀

 • norma_va

  Részletek a szerkesztői chatből. #vizsgaidőszakedition

  “én azon a szinten vagyok, hogy elkezdtem tanulni a holnapi jog vizsgámra, és a 10. diánál tűnt fel, hogy gazdaságpolitikát olvasok és nem üzleti jogot”

  “egyszer egyetemes töri vizsgára mentem úgy, hogy kurvára megtanultam a tételeket – és nem kamuzok. aztán egyessel távoztam, mert kiderült, hogy a következő félév tételeit tanultam meg. 😕”

  “Én magyar érettségire mentem el úgy, hogy ott derült ki számomra, van nyelvtan is.”

  “én egyik zhmmal voltam így, hogy egy másik tárgy első zh anyagát tanultam meg, amiből már írtam egy 5-ös zht. Utólag tűnt fel, mikor megbuktam a zhn, hogy kurvára mást kellett volna tanulnom”

  “elszántak vagyunk, úgy veszem észre 😀
  csak néha figyelmetlenek”

  “nem az a probléma, hogy nem tanulok. csak néha, amikor egyetemre kéne tanulni, érdekesebbnek találom a görög ábécét megtanulni visszafele.”

  • dzsonee

   Bár az egyetemi éveim voltak talán eddig a legszebbek, a vizsgaidőszak nagyon de nagyon nem hiányzik 🙂
   Kitartást mindenkinek, szerkesztőknek és kommentelőknek meg olvasóknak, valamint a szülőknek, barátnőknek és feleségeknek is 🙂

   • ofrnkie

    egy részről tényleg jobb az egyetem, más részről úgy képzelem, hogy a meló több szabadidővel jár majd.
    na de köszi, december 21.-i éjszaka hivatalosan a leghosszabb éjszaka, és asszem számomra is az lesz idén (is) 😀

    • dzsonee

     Hát ez nagyrészt melófüggő 🙂 De tény, hogy pl apukámnak még mindig a vizsgaidőszak jön elő rémálmaiban, pedig nem mai csibe:)

    • Krityó

     Az egyetemi évek elég szabadok, ha a végső mérleget kell megvonni. A gond csak az, hogy időkorlátos – előbb-utóbb átkerülsz a melós részbe. Az mondjuk mindenféle lehet, de jellemzően a fiatal az új helyen jobban teper, hogy bedolgozza magát, gyakorlatosítsa az egyetemi elméleti dolgokat (gondolom, ez minden egyetemi képzés után ugyanígy érezhető), elvállal mindent a családosok helyett. Később meg ő lesz a családos.
     Szóval mindegyik jó, de legjobb otthon, a (minden)meccs előtt ülve, kólázva. :DDDDDD

     • ofrnkie

      ez pontosan így van, de úgy látom olyan helyeken, ahol gyakorlatoztam vagy amelyekbe beleláttam, a meló jellemzően a munkaidő végeztével (akár túlóra után is) lezárul, teljesen ki lehet kapcsolni, míg a suliban folyton lenne mit tanulni, inkább belenyúl az ember szabadidejébe, jellemzően nem mennek el hétvégék, esték azzal hogy a melóra készülsz, úgy mint egy-egy vizsga/zh/szakdoga

     • Krityó

      Ezzel együtt ne siettesd a “felnövést”… A felelősség sokkal kisebb az egyetemen, mint idekint, a való világban. 😀

     • Manócska

      Ez bizony így van. Míg pl. az iskolában “csak” tanulgattam a gyerek nevelést, pszichológiát, stb.., addig a való világban nap mint nap, nem 1, nem 2 gyerkőc testi és lelki épségéért voltam felelős. Viszont ennek ellenére én azt mondom, hogy sohasem sírtam vissza a gondtalan iskolás éveimet, hiszen utána azt csinálhattam, amire mindig is vágytam.

     • bdyd

      ezt én is így láttam egészen addig, míg el nem kezdtem néha egyetem mellett dolgozni. fényévekkel jobb zéhára, vizsgára meg a többi finomságra készülni, és néha(=szinte mindig) azt mondani, hogy baszokénrá, majd holnap tanulok…

  • ofrnkie

   az egyik jó sztori amit hallottam, hogy jogon az egyik meglehetősen nehéz – 3 órás írásbeli – vizsgán a második rész jogesetmegoldás, ahol lehet kinyomtatott törvényt is használni.
   a szegény tag végzett az első résszel, nekilátna a másodiknak, elkezdi lapozgatni a reggel kinyomtatott törvényt, erre kiderült hogy pár oldal után windingsben és webdingsben nyomtatta ki neki a gép a kb. 120 oldalas jogszabályt

   • ReAlantos

    “Ahogy a 2001. évi törvény 60. cikkének ötödik paragrafusa állítja: repülőgép, felhőkarcoló, halálfej, benzineskanna, Dávid-csillag, fekete macska, nyílhegy.” 😀

 • ofrnkie

  4 (Ramos) nap van a clásicoig, ezért mindenkit emlékeztetnék az életem / életünk egyik csodálatos pillanatára amit a kapitányunk ajándékozott nekünk
  https://www.youtube.com/watch?v=9FKdTwZ-soo

 • Raulitás

  A COPE jelenti: BREAKING: Atletico Madrid has sent the complain to FIFA regarding the Barça-Griezmann case. If FIFA finds this inappropriate, Barça could be handed over a 2 transfer window ban.
  Ha ez igaz, és megkapják az eltiltást, ott Bartomeut felkoncolják majd

  • MrPaul

   Hihetetlen mit összebalfaszkodik az az ember. Habár szerintem semmi nem lesz belőle, ha ne adj Isten mégis, akkor azért az rendesen nagy szopás a Barcának.

  • smatte

   bármi is lesz az úgy vége, a katalánok már régen nem beszélhetnek erkölcsi magaslóról. Hasonló a helyzet Coutinho, Dembele, most Griezmann, más sportágakból Palmarsson, Hanga Ádám esetében…színes a skála. A törvényeket/szabályokat sajátságosan értelmezik.

   • Csáti László Károly

    Vicces vagy. Komolyan.

    • Gareth

     Ebbol mi nem volt helyt allo? Alighanem ataludtad a nyarat. Nem akartok esetleg a barca forumon eszmet cserelni?

     • Csáti László Károly

      Az kedves Gareth, hogy a Griezmann ügynek semmi köze a nyári esetekhez. Ez semmi másról nem szól az Atletico részéről, mint felverni a játékos árát, hogy a vevő – vélhetően a Manchester United – minél többet fizessen. Azt egyébként nem tudtam, hogyha felhozzátok a témát, akkor nem szabad rá reagálni.

     • WT14

      Az itt a kérdés, hogy az Atleticónak van-e jogalapja feljelentést tenni az ügyben. Ha nincs (illetve nincs is ügy), akkor gondolom mindenki megnyugodhat, mert úgyse lesz belőle semmi. Gondolom a Barcánál is tudják a vezetők, hogy ha élő szerződésből szeretnének játékost kivásárolni, akkor előbb a klubnak kell ajánlatot tenniük érte.

     • Csáti László Károly

      Igen teljesen egyetértek.

     • Jose

      De, lehet reagálni.
      Az már más kérdés, hogy smatte kommentjére a reagálásod mégis micsoda. Szerintem nem vicces, amit írt, ismert ügyeket hozott fel. Ha cinikusan írtad neki, amit, az már érthetővé teszi a kommentedet.

     • Csáti László Károly

      Kedves José és smatte és Gareth és Sasu!

      Az írásbeli kommunikáció valós problémája, hogy nehezebb az érzelmeket kifejezni vele. Emellett valóban nem tettem egyértelművé melyik részére reagálok így.

      Tehát akkor most hosszabban.

      “a katalánok nem beszélhetnek erkölcsi magaslóról”

      Valóban nem, sajnos sok gusztustalan eset kapcsolódik szeretett csapatomhoz, ahogy más csapatoknál is vannak szennyes ügyek (általános megállapítás, nem célzás) TEHÁT EZ NEM VICCES

      “a törvényeket/szabályokat sajátságosan értelmezik”

      Sőt nem óhajtják betartani, lásd korábbi ügyek. EZ SEM VICCES

      “Hasonló volt a helyzet Coutinho, Dembele, más sportágakból Palmarsson, Hanga Ádám esetében.”

      Ezt én úgy értelmezem, hogy smatte szerint Griezmann ügye is ilyen, erre írtam hogy vicces,mert nem olyan (szerintem)
      Griezman többször utalt rá, hogy Manchesterbe vágyik, a szerződtetésének a gondolata is komolytalan a Barcelona részéről, tehát fölösleges lenne izmozni. Úgy érzem szeretnék az Atletico részéről kicsit felsrófolni a játékos árát. Nyilván kíváncsi vagyok az ügy folytatására, de várjuk ki a végét, mert sajnos Bartomeuék esetében már többször kiderült, hogy hazudtak, de amíg csak sajtóhír, addig fölösleges pálcát törni. Majd ha lesz ítélet, akkor elég.

      Nem akartam én senkit megbántani, de azért a “vicces vagy” még cinikusan sem olyan bántó, úgy érzem. Gareth esetében pedig azt nem értem, hogy ha egy ilyen reálos szimpatizánsok által működtetett de NYITOTT fórumon egy reálszurkoló felhozza a témát, akkor miért zavarja hogy elkezdünk róla beszélni. Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem fejtettem ki rögtön bővebben: mert fáradt voltam, de értékelem annyira az itteni fórumozó közösség véleményét, hogy éjfél körül is megnézem, mit reagáltok egy ilyen hírre, mert abban biztos voltam, hogy durva fröcsögés nem lesz. Nem is volt.

      Azt nehezen tudom, elhinni – még Bartomeuról is- hogy ennyire s..gh…e lenne. Várom a bizonyítást is, mert egyelőre ez csak bemondás.
      A fórumot olvasva van itt néhány jogász. Gondolom, hogy ezernyi szakterület van, de azt tudja valaki, hogy ezen a feljelentésen veszíthet-e az Atletico? Mert gondolom nem,max közlik velük, hogy nem bizonyítható a felvetésük, ezért nem lesz következménye.

      Egyébként akár bizonyítható, akár nem ELUTASÍTANDÓ MAGATARTÁS ha igaz.

     • Sasu

      A panasz valós vagy sem? Hányadik ilyen eset?

     • Csáti László Károly

      Igen ez a kérdés. És EGYELŐRE NEM TUDJUK. Mint ahogy hosszabban Josénak válaszolva írtam, szerintem nem valós a panasz, hanem árfelhajtás van.
      Akár valós akár nem, egyik esetben sem tudom, hányadszor történik meg.

     • Csáti László Károly

      Ha olvastad a totelcamp fórumot, és úgy érzeted, hogy az a hozzászólásom, mint ott sokaknak “más klub is így csinálja” vagy “ez egy rossz szabály” akkor értem a kifakadásod, de ha megnézed a bővebb válaszaimat, akkor nem erről van szó. Nem aludtam át a nyarat – szurkolói szempontból sajnos – de mint írtam a Griezmann esete szerinte más.
      A szabály értékelésétől én eltekintenék, mert akár jó akár rossz azért van, hogy (nagyjából) egyenlő feltételeket teremtsen, tehát megszegése mindenképpen árt a tisztességes versenynek , ezért büntetendő. Ha rossz akkor kezdeményezni kell a megváltoztatását és nem kijátszani, megszegni,. Ez az én véleményen.

     • Gareth

      Nem olvasom a totalkampot, sosem akartam. Ezt itt Sparta.

     • Gareth

      Nem olvastam a totalkampot. Sosem akartam. Ez itt Sparta.

   • divatdrukker

    ez honnan jött? csak mert emlékeim szerint amiért a Barcát 2 ablakra tiltották el, azért a Ticot egyre, a Reált meg nullára.

    • Sragi

     Az a fiatalkorú külföldi labdarúgók leszerzodtetese miatta volt.
     Itt most másról van szó szerintem.

     • divatdrukker

      tudom, csak az “erkölcsi magas ló” ra reagáltam, senki nem beszélt erről eddig se, meg a “törvényeket/szabályokat sajátságosan értelmezik”, ahogy minden topklub, csak másokat nem büntetnek érte, csak a Barcát. Ez a sztori meg annyi hogy a klub engedélye nélkül nem lehet játékosokkal tárgyalni, Gríz meg együtt ebédelt Bartoval, amit egy másik fószer a vezetőségből nem tagadott le mikor megkérdezték. Ha ebből lesz valami az teljességgel a vicckategória.

     • Sragi

      Eleve az a vicc,hogy ez szóba kerül. Mindenfajta spekuláció. Kár felülni nekik. Ettől függetlenül Barto egy balfasz ,de szerintem ezt te is(ti is) így látjátok.

     • divatdrukker

      ez egyértelmű, én nem győzöm elégszer kihangsúlyozni a túloldalt hogy mekkora balfasz az egész vezetőség, de már nyár óta.

     • Sragi

      Csak sokan nem fogadják el.

     • bdyd

      csak a többség

     • divatdrukker

      a blog nagyobbik fele?

     • bdyd

      yap

     • bdyd

      ó baz

 • V.I.C.

  21-től előregisztráció a Clásicóra. Csaxólok. 21.10 már lehet késő lesz. 🙂 Egereket kézbe. 😉

 • Sragi
  • dzsonee

   Egyértelműen Alpaka 🙂

 • dzsonee
 • sultan2004

  Darts: Lewis out. Ez a Münch még simán mehet egy kört.

  • elkesetthusvetinyul

   Igaz, hogy még nem tértem magamhoz, de egyébként nagyon jó kis meccs volt!

   • sultan2004

    A közönség viszont kegyetlen az idén. Londonban boo-zták a kétszeres világbajnok brit Adrian Lewis-t, amikor kulcsfontosságú nyilakat kellett eldobnia – egy német ellenféllel szemben. De Paul Limet is abszolút a fair play-en túl tolták a szintén brit Webster ellenében. A tömegpszichológia szakértői meg nyaldossák a szájuk szélét. Habony meg bőszen jegyzetel.

  • dzsonee

   Wow, amilyen meglepetések vannak eddig a végén még a darts VB-t is a Real nyeri 😀

   • elkesetthusvetinyul

    ebben az esetben még én is sorfalat állok 😀

 • ofrnkie

  há. jó ez a facebook visszatekintő, mit osztottam meg x éve?! (avagy ki volt az idegesítő, érdektelen dolgokat kiíró ismerős?! ) Van der Vaart Istenem 😀 https://uploads.disquscdn.com/images/f54757d03979a9963475bd22fb5106257bd581a6b2ac5a710e584499d0f25b3c.jpg

  • Raulitás

   Ahogy láttam a facebookod vannak ennél rosszabbak is 😀

   • ofrnkie

    hát ez természetes 😀

 • Jose

  Szabad fent lenni? Vagy várjak még egy-ket órát? 🕓

  • dzsonee

   😀 Van egy hölgyismerősöm aki szintén feleslegesnek tartja a hajnali alvást, általában reggel 5 körül nekiáll vasalni meg hasonló tevékenységeket folytatni…

   • Raulitás

    Nálam a fölső szomszéd nyomta régen hajnali 5kor az ugrálós hajdú mosogeppel, majd centrifugaval. Sajnálom, hogy elkoltozott

    • sultan2004

     Nem találja senki hova ástad el költözött.

     • Raulitás

      De azóta szépen nő a muskátli az erkélyen

     • elkesetthusvetinyul

      “nem az az igazi barát, aki ott van, ha baj van, hanem aki segít elásni a holttestet a kert végében “

 • iKos

  ‘Real Madrid returned to training on Tuesday to prepare for El Clásico and Ronaldo and Benzema both missed out as they trained in the gym.’

  Ami jó hír, h Béla túlélte sérülés nélkül a klub vb-t, mert egyébként abban a néhány percben, amit kapott, elég impresszív, lendületes volt a játéka. Ez biztató, csereként az utolsó bő fél órára szombaton, simán lehet nyerő lap. Kezdőként még talán korai szerepeltetni.

  https://en.as.com/en/2017/12/19/football/1513698395_125958.html

  • WT14

   Reméljük, hogy mire beáll Béla, nem állítják ki Ramost, így akkor legalább a meccs végére 11-en leszünk.

   • ReAlantos

    Kinézem Zidane-ból, hogy esetleg Benzema végigjátssza, és Isco helyett jön a walesi.:D

    • FrancIsco

     A világ legjobb kilenceseként ott is van a helye a pályán végig 😀

  • Ronrics

   szerintem kezdenie kell!

 • LeeTaiPo

  Csak hogy tereljek: az alpaka és a csillámfaszláma mennyire közeli rokonok?
  Vagy volt már róla szó?

  • Sragi

   Szerintem eléggé közeli rokonok.

  • gwandal

   A csillámfaszláma az alpaka gonosz ikertestvére

 • Sragi

  Ma este egy jó kis Dortmund-Bayern.

  • ReAlantos

   Ha érdekel, nézd a ‘Gladbach-‘Kusent is, parázs kis csata.

   • Sragi

    Jó meccsek lesznek ma este.

  • Manócska

   De jó hogy megemlítetted. 🙂 Valószínűleg lemaradtam volna róla, mert valahogy teljesen elkerülte a figyelmemet.

  • sultan2004

   Régen láttam Bayern meccset, remélem azért Elber legalább csereként bejön!

   • Sragi

    😀 😀
    Akkor a Real elleni meccsek sem rémlenek? 🤔

 • FrancIsco

  Lewandowsinál ez a frizura…no comment 😀

  Inkább a nevek miatt presztízs meccs ez nekem, nem sok esélyt látok a dortmundiaknak

  • Sragi

   Bayern bekezdett rendesen. Dortmund amúgy is romokban.
   Jupp papa a legjobb dolog ami történhetett a Bayern-el.
   Ha valahogy az öreget ratudjak venni még egy szezonra az kincs lehet nekik.

   • FrancIsco

    Mondjuk most majdnem potyáztak egyet 😀

    Brutálisan rendbe rakta Jupp papa a Bayernt ha tényleg sikerülne rávenni még egy évre akkor nagyon izgalmas lehetne a BL jövőre, bár érzésem szerint idén is az lesz 😀

    • Sragi

     Közben ott a 2.
     Azert a meccs elején volt vagy 2 kapufa meh Burki parádé.
     Jaja amúgy tavaszra simán bomba lesz a Bayern. A kebapos bandát lenyomjak simán.
     Ha meg Neuer is felepul..

     • FrancIsco

      Igazán durva, hogy kb semmi újat nem hozott Jupp. Csak stabilitást. Valamint visszatért ahhoz amivel anno felértek a világ csúcsára. Nincs itt semmi latinos labdapolírozás, direktbe megy egy csomó támadás, Müller a jobb szélről hozza azt amiben a világ legjobbja, túloldalt egy villámléptű szélső Ribéry személyében, Hami a klasszikus 10es, Lewa bomba, a védelem előtt meg ott játszik Martinez aki szerintem a világ egyik legjobb vdk-ja aki méltatlanul játszik védőt, valamint verőlegénynek egy chilei pitbull Vidal személyében.

      Még annyit sem kell mondani az öregnek hogy abrakadabra…

     • Sragi

      Igazából a Kopper előtt ő rakta le az alapok egyrészét. Tudja a dörgést mindenki alárendeli magát a tervnek.
      Élvezhető es abszolút nézhető, eredményes focit jatszanak.

     • Manócska

      Így van. Abban az időben mikor tripláztak Heynkes papával, akkor nagyon szerettem Bayern meccset nézni. Guardiola érkezése után viszont igen hamar leszoktam róla, de most megint úgy kezdenek játszani, hogy tényleg érdemes nézni őket.

     • Sragi

      Valahogy én is így vagyok.
      Egyedül a Farturo meg Müller nem szimpatikus csak a csapatból.

     • Manócska

      Vidal nekem sem a szívem csücske, de Müller iránt én nem érzek olyan ellenszenvet, mint itt sokan.

     • Sragi

      😀 pedig pí de utálom 😀
      A Bajor Piké 😀

     • andras14

      Miben a legjobb Müller? 🙂

     • Jose

      Being Müller. 😃

 • FrancIsco

  Bürki egészen hihetetlen védésekre képes. Nem is tudom láttam-e már ilyet 😀

  • Sragi

   Neuer? DeGea?

   • FrancIsco

    Nem emlékszem hogy ők mikor rúgtak ki labdát a gólvonalról így hirtelen.

    • Sragi

     Vannak hasonló momentumok tőlük is.

 • Sragi

  Morata gólt lőtt.

  • johnglade

   The sky is blue.

   • Sragi

    Benzema még mindig kezdő az RTL 2

 • LeeTaiPo

  Ezt csak úgy @ronrics:disqus -nak (őket hallgatom már több mint egy órája (remélem a szomszédokat nem én ébresztettem)):
  https://www.youtube.com/watch?v=cEWiJR9qeoc

  • Ronrics

   THX – itt vagyok a közelben meghallottam…:)
   Blues jöhet bármikor!

   • LeeTaiPo

    Akkor érdemes rájuk keresned. Egy csomó jó kis feldolgozásuk van fent.

  • bdyd

   nyugi már rég ébren vagyok

  • dzsonee

   Vajon ők is felviszik koncert után a közönség kiválasztott tagjait szobára?

   • LeeTaiPo

    Szertenéd? 😀

    • dzsonee

     Nem mondom hogy nem venném le a feketéről a “blúzt”, de a feleségem nem örülne neki szerintem 😀

   • sultan2004

    #metoo

 • WT14

  https://streamable.com/bfxu2
  Februári ellenfelünk így játssza a támadó futballt.

  • dzsonee

   Brutál szép gól volt, már most várom a meccset!

  • bdyd

   Mbappe gyorsan megöregedett ott Párizsban

   • dzsonee

    Ez van ha Neymar hülyeségeit kell az embernek elviselnie…Messi is addig volt szőke amíg nálatok volt a brazil, nem?

    • bdyd

     nem volt az sokáig szerencsére de biztos nem magától jutott eszébe befesteni

   • WT14

    Bezzeg Benzema örök fiatal itt nálunk 😀

    • bdyd

     lassan elkezdhetnétek beépíteni a csapatba. amúgy is csak miatta nézem a Real meccseit

     • WT14

      Áhh, időt kell neki adni a beilleszkedésre, és hogy felvegye a LaLiga ritmusát. Ha megkapja a kellő bizalmat és türelmet, idővel jönni fognak tőle a gólok és a stabil, magas szintű teljesítmény.

     • bdyd

      Zidane szerencsére bízik a fiatalokban, biztos vagyok benne, hogy meg fogja kapni a lehetőséget, hogy bizonyítson

     • Sragi

      Rengeteg időt fordít a fiatalok rotálására.

     • WT14

      A padon biztos mindig máshova ülteti őket. Javul a csapategység, ha nem mindig ugyanazok ülnek egymás mellett.

     • Sragi

      Kártyáznak. Legalább a Snapszerban megtanulnak kontrázni.

     • WT14

      A snapszerhez adu is kell, az pedig Benzema személyében a pályán van.

     • Sragi

      Vakon hívnak akkor .

  • Ronrics

   hasonlóra nálunk már csak Bale képes /mind az elfutás mind a befejezés vonatkozásában/

   • WT14

    Azért befejezni még úgy-ahogy tud CR is.

  • t20-puerto del sol

   Casemiro csak mosolyog…

   • WT14

    WT14 ökölbe szorított keze vagyok, miközben látja majd a szombati taktikát, amely arról szól, hogy tavaszhoz hasonlóan Casemiro veszi majd fel 1v1-ben Messit.

    • Sragi

     Én pedig a egy könnycsepp a blogtagok szemében.

     • dzsonee

      Lehetek akkor én az őszi/téli megfázásos tüsszögés?

     • Sragi

      Esetleg tüszős mandulagyulladás .

     • dzsonee

      Ha van rá igény 🙂

     • Sragi

      Egy értelmes csatárra lenne ,de igazából mindenre IS!

     • dzsonee

      Szerintem szombaton lesz majd értelmes csatár a pályán. Abban nem vagyok biztos, hogy a Real oldalán fog küzdeni…

     • Sragi

      Sad but true.

  • Sragi
  • carlos06

   Jo helyen fejlodik tovabb amig elhozzuk,de azse lett volna baj, ha mar most itt van. Télen jöhet 😀

   • WT14

    Gondolom nem Cavanira gondolsz 😀 Ami Mbappét illeti, nem biztos hogy innentől bármi oka lesz, hogy elmenjen onnét. Pénze megvan, szakmailag topcsapatban van, stabil kezdő is, ráadásul eleve párizsi gyerek. Ha tavasszal még ki is csapnak minket, akkor végképp lemondhatunk róla szerintem. Ha nyerünk, azzal egyben megmutathatjuk, hogy azért a BL még a Real játszótere, és aki meg akarja nyerni, az jobban jár, ha az újgazdag csapatok helyett ide igazol inkább. De Mbappé egyelőre esélytelen, hivatalosan még ki se fizették érte a 180 milliót, biztos hogy nem fogják mindjárt eladni.

    • carlos06

     Mbappenak ez kellett most, folyamatos jateklehetoseg egy Bl esélyes csapatban, jol dontott. (mas kerdes h ez itt is meglett volna, ha nem vakul meg a vezetoseg a sikerektol)
     Teljesen biztos, h tavozni fog onnan elobb utobb. Ha egy vmire valo bajnoksag lenne, akkor okes, de nagyon fiatal, nagyon hosszú út vár rá és ha fejlődni akar, akkor lépnie kell. Az évi 10-12 komoly meccs akkor van meg, ha Bl döntőbe jutnak minden évben. Ez nyilván nem lesz elég egy idő után,kell a kihívás és ezzel együtt a fejlődés lehetősége. (én a mentalitásábol is ezt a tudatosságot szűrtem le) A foci egy nagy játékossal lesz szegényebb, ha Franciaországban tolja végig a karrierjét, ott soha nem fogja kihozni magából a maximumot.

     • andras14

      Mint ahogy Messi meg Ini sem tudta ugye a Barcaban.

     • carlos06

      Igen, jol latod, teljesen ugyanaz a ket szituacio.

     • andras14

      Róluk is ugyanilyen ex cathedra módon lett kijelentve ugyanez.

     • carlos06

      Ertem. Nem tudom mit olvasol, en sosem lattam ilyet semmilyen forumon. Nem is lehet a spanyol es a francia bajnoksagot egy kalap ala venni, ahhoz a tobbi csapatot is tele kellene pumplania az araboknak.

     • andras14

      Nyilvan nem lehet egy kalap ala, de egy Realnak legalabb akkora edge-e van átlagban a PD csapatokon, mint a PSG nek a saját bajnokságában. Illetve idénre ez megvàltozott, de azért ha megy a foci, nem véletlenül van mindig 90+ pont a zsákban a végére.

     • carlos06

      Felreertesz vmit. Nem a Real es PSG-t vagy azok elonyet kell osszehasonlitani,hanem a tobbi csapatot egymassal. Itt a lenyeg a folyamatos fejlodesen van.Sokkal tobb komolyabb meccset jatszana sokkal jobb ellenfelek ellen. Igen, itt is lehetnek nagy aranyu gyozelmek,de ha vki mar 18 evesen folyamatosan keresztul fut vedelmeken akkor elobb utobb kell vmi nehezites,de Neymaron jol merheto fordítva is.
      Iniesta meg Messi teljesen abszurd barki is mondta ezt es azt se banom,h Ronaldinho eljott onnan. 🙂

    • dracox

     Én abszolút ebben a kis francia Mbappéban látom CR lehetséges utódját. Piszok fiatal még és hosszú időre lenne egy klasszis támadónk. Remélem Perez nem b*ssza el ha esetleg valahogy meg lehetne szerezni, mert mindenképpen a Real-ban lenne a helye.( Asensio-Ceballos-Kovacic-Mbappé.)
     Elvileg Perez Neymar-ban látja az újabb Real ikont, de már ő is 25 éves. Mire ide kerül !!HA ide kerül, mert sosem tudni 27-28 éves lesz akkor meg már szerintem abszolút felesleges.

  • divatdrukker

   nem mondom hogy bánnám, de Cavani barátunk és a nagy meccsek kapcsolata valahogy így néz ki
   https://www.youtube.com/watch?v=0ej5rq3rSaw

   • sultan2004

    Nagyjából mindenkiről összevágható ilyen, meg olyan videó is. Akár Messiről is. A 11-eseiről külön is.
    Magam részéről most azonnal szívesen látnám a Real Madridban Cavanit Benzema helyén!

    • Csáti László Károly

     Egyetértek. Kivéve azt a részt, hogy elcserélnéd Benzemát Cavanira. Biztos vagyok benne, hogy Benzemától senki kedvéért sem válnál meg.

    • divatdrukker

     na ja, de Cavani még soha nem volt döntő faktor egy fontos meccsen. Mondjuk sose késő elkezdeni 🙂

     • sultan2004

      Többször volt már pozitív hős is. Igaz emlékszek olyanra is, amikor a bíró keresztülhúzta a számításokat. 😉

     • nad

      Ez Lewára is igaz (mind2 része). Ő még mintha nyilatkozott is volna valamit hogy madridban szeretne játszani, nem lenne ő jobbe megoldás?

 • dzsonee

  José, elaludtál? Hol van a hajnali hozzászólás?

 • LeeTaiPo

  Vihar előtti csend?

 • bdyd

  van egy új poszt nálunk, ajánlom mindenkinek. talán segít nem véresen komolyan venni a holnapi meccset

  • Ronrics

   szép írás, R.I.P.

  • dzsonee

   Sajnos ezek a szomorú dolgok is az élet részei, részvétem a szerzőnek 🙁

  • t20-puerto del sol

   Te írtad? Őszinte részvétem!

   • bdyd

    neeem, nem én, nekem egy négysoros komment megírásával is gondjaim lennének

    • t20-puerto del sol

     ü
     s
     s
     sok
     e
     n
     t
     e
     r
     t,
     az talán segít

  • ofrnkie

   szép írás, jól megfogja az apa-fiú kapcsolatot

 • Manócska

  Hangolódjunk a holnapi El Clásicora.
  https://youtu.be/sfZ1FVW1LX8

  • dracox

   Azért egy Ronaldinho-t elnézegettem volna a csapatban anno. 🙂

   • Manócska

    Azt el is hiszem. 🙂 Nekem pl. van olyan ismerősöm, aki kimondottan miatta lett Barca szurkoló.

    • Maverick

     Kevés le nem igazolás fájt jobban (talán egy se), mint az, hogy meg sem próbáltuk abban a transfer ablkaban. Apuval Realosként akkoriban konkrétan alig vártuk a Barca meccseket, csak hogy megnézzük őt…

    • helybeli

     Nagyon sok ilyen van! 🙂

     • Manócska

      Csak nem Te is miatta lettél Barca drukker? 🙂

   • MrPaul

    Még emlékszem kis szarosként a Sport Tv-n ment mindig a spanyol összefoglaló. Haj ól rémlik, 88. perc, 3-0 Villareal ellen és ez az állat olyan ollózós gólt vert, képtelen vagyok elfelejteni. Ha egy embert reaktiválhatnék, aki nem Zizou, ő lenne.

 • LeeTaiPo

  Beharang???

 • sultan2004
  • LeeTaiPo

   Megijedtetek, mi?

   • sultan2004

    De nem a Barcától. Az is valami.

    • LeeTaiPo

     Pedig még a Wham-et be se vetettem 😀