Rossz formák, ha találkoznak

Volt jó pár év, amikor a BL-ben egy Real-Dortmund igazi csemegének számított. Most viszont két olyan csapat fog találkozni szerda este, mely a bajnokságban szenved, és minden bizonnyal csak egy komolyabb átalakítás fogja bármelyiket jelentősen jobb helyzetbe hozni. Vajon mire számíthatunk a csalódottak csatájában? Beharangozunk.

Hogy a tét se nyomja agyon a meccset, arról is gondoskodott a két gárda a csoport korábbi meccsein. Ha a realitásokat tartjuk szem előtt, akkor egyik csapat sem mozdulhat se lejjebb, se feljebb a H csoport mini tabelláján. Esetleg, ha az APOEL több pontot szerezne Londonban (ahol még a Madrid sem boldogult), mint a Dortmund a Bernabeuban, akkor tudja a németeket a csoport utolsó helyére taszítani. Ez azért meglepetés lenne – ha felidézzük a ciprusiak legutóbbi hozzáállását.

A hazaiaknak sajnos ez a meccs már nem oszt, nem szoroz, a Real mindenképp második lesz a csoportjában. Fogunk még erről értekezni, de olyan csoportelsők lehetnek a királyiak ellenfelei (a Barca egyelőre nem), mint a City, a Roma, a PSG, a MU, vagy épp a Besiktas. Egy csoportelsőség kétséges még, ahonnan ellenfelet kaphatunk, ott a Pool és a Sevilla is hajt az élre még szerdán. Értelemszerűen a Liverpoollal bővülhet a lista számunkra, mert ha a Sevilla nyeri a csoportot, akkor spanyol lévén, szintén nem jöhet szóba.

Az utóbbi években rendre szembe kerültünk a Dortmunddal. A 2012/13-as szezon óta a szerda esti lesz a 10. összecsapás a két gárda között. Madridi részről – lássatok csodát -, Benzema és Ronaldo a két legeredményesebb emberünk a Borussia ellen, összesen 9 meccsen 9 gólt szereztek. Úgy tűnik, ők azok, akikre támaszkodnunk kell, ha le akarjuk győzni a németeket. Ilyen kilátásaink vannak. Madridba azért nem nyerni járt a Borussia, összesen hatszor szerepelt  Bernabeuban, négy vereség áll a statisztikájában, két döntetlen mellett, tehát még sosem győzött nálunk!

Vannak további tények is, melyek a Zidane csapata mellett szólnak. A francia tréner alatt még veretlen a Madrid a Bernabeuban német csapatok ellen. Az európai porondon 20 meccs óta mindig lő gólt a Real. Ez a sorozat még 2016 májusában kezdődött, azóta 56 gólt vertek a királyiak, ami meccsenkénti 2,6-os átlagot jelent. Az időszak alatt két BL-t is behúztunk. Érdekességként megemlítem, hogy az 56 gólt 14 ember szerezte, viszont Cé egyedül 20-at vállalt belőle. Ezt is remekül rámutat, hogy egyelőre (amíg Zidane képtelen változtatni, vagy Cé drasztikusan feljavulni), akár Ronaldo csapnivaló formája is meghatározhatja a Madrid sorsát.

De, hogy újra egy pozitív hullámra ültessem fel a nagyérdeműt, álljon itt, hogy a BL-ben 16 meccs óta nem kapott ki otthon a Real, ha a csoportkörös meccsekre tekintünk, akkor meg 21 meccs óta, egész pontosan az AC Milan óta, 2009-ből.

Nálunk biztosan nem lép pályára Bale és Asensio sérülés miatt, Carvajal pedig eltiltása nyomán. Ennél sokkal rosszabb helyzetben van a Dortmund, mely épp jobban hasonlít egy tábori kórházra, mint egy futballklubra. Sérültlistán van Castro, Larsen, Götze, Piszczek és ….na vajon még ki? Hát Reus – természetesen. Nem lepődnék, meg ha Bale-lel egy annyjuk lenne! Toljan sárgalapok miatt nem léphet a Bernabeu gyepére, de nagyon kétséges a játéka még Durmnak, Isaknak, Philippnek és Rodénak, ők is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódnak, és vagy vállalják a játékot, vagy nem. Tekintettel a meccs tét nélküliségére, a helyükben (és edzőjük helyében is!) biztos, hogy a rehabot választanám. Így aztán ha Zidane és Bosz szót értene, simán lehetne egy Castilla – Dortmund B találkozót rendezni.

A Realhoz kapcsolódó hír, hogy Kova a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Benzema a világ legjobb kilencese. Lehet, hogy ez belülről másképp látszik. Más magyarázatot nem tudok rá. Tegnap az is kiderült, hogy a Spanyol Kupában a Numancián kell magunkat áthámozni a legjobb nyolchoz – ha egy jobb napot kifogunk, nem látszik lehetetlen küldetésnek. Nehezíti a feladatot, hogy ehhez kénytelenek leszünk gólt szerezni. A két meccsen legalább egyet. A Barca megkapta azt a Celtát, mely pontot rabolt tőle a bajnokságban. Jóvanaz! Harcoljanak!

A németek edzője elmondta, hogy „Legutóbb, amikor a Madrid ellen játszottunk, nagyon jó formában voltunk, és a játékban is jobbak voltunk egy kicsit, mégis megvertek bennünket. Van pár játékosuk, akik simán eldöntenek egy-egy meccset. Azt se tudom komolyan venni, hogy krízisben vannak. Mi annál inkább. A szezont jól kezdtük, de az utóbbi időben a sérülésektől sújtott csapatom nem találja a jó formáját!”

Amikor e sorokat jegyzem, még nincs hivatalos keret a meccsre, de ZZ helyében most tényleg a fiatalokra bíznám a mérkőzést. Legalábbis ezt követelné a kommentelőink hada, akik persze hajlamosak elfelejteni, hogy a Fuenlabrada ellen a kölykök még a győzelmet sem tudták kicsikarni. Sajnos, ahogy tavaly is nem egyszer (!), a nagy rotálás szenvedő játékot hozott. Az idén mondjuk, nem sokat kockáztatna a dologgal Zizou, mert ha nem rotál, akkor is szenvedős a játék. Tehát jól levezettem, hogy Ceballost, Vallejót, Vazquezt és Borja Mayoralt szeretném a kezdőben látni. Tőlem jöhet Asraf is, legyen! Ha már így alakul, hadd tekeredjen a labdára Isco is egy félidőt, Kroos gyakorolja a visszafutást a támadókkal. Akik a Sevilla ellen sárga miatt hiányozni fognak, nyugodtan nyomhatják végig, gondolok itt Casemiróra és Ramosra. Benzemát csak akkor látnám szívesen, ha a Sevilla elleni bajnokit TV-n nézné. Tőlem nyugodtan lazíthat Kroos és Modric is. Kova lesz, mert elcipelték a sajtótájékoztatóra is. Cének játszania kell, mert újabb rekordokat lehet dönteni, azt meg muszáj.

A meccset a cseh Pavel Kralovec vezeti majd, aki negyedik alkalommal fog fújni a Madridnak. Először az Ajax ellen 5 éve bíráskodott egy 4-1-re megnyert találkozón, majd két éve a Roma-Realt dirigálta, amikor is 2-0-ra vertük az olaszokat. Legutóbb pedig tavaly a Legia elleni 3-3 alkalmával volt jelen. Remélem, az összefoglalóban egy szót sem kell szólnom a bírókról. Sőt, bármi lesz, ezt most megígérem.

A meccset a szokásos BL időpontban tűzte műsorára a nagyszerű M4. Hajrá Váren, ne hagyd magad Vásszkecc! Sírjon a fű a talpak alatt, zokogjon a labda a lábakon, szisszenjenek a sörök, szurkolásra fel, divat vagy, ha nem nézed meg!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • Raulitás

  Sultan: ‘Remélem, az összefoglalóban egy szót sem kell szólnom a bírókról. Sőt, bármi lesz, ezt most megígérem’
  Spori: ‘challenge accepted’

 • elkesetthusvetinyul

  Sultan, eskü’ divatból megnézem, de az “annyját” átírnád “anyját”-ra? 😉

  • gwandal

   Vagy annyuk-ra, úgy is jó

 • Manócska

  Igazából nincs tétje ennek a meccsnek, de szerintem valahol mégis van. Egyáltalán nem lesz mindegy, hogy milyen játékot tudunk ma kitenni arra a szép zöld gyepre. Egy esetleges gyenge játék, ne adj Isten vereség esetén, csak még tovább nőne a feszültség, a frusztráció, a bizonytalanság érzése a játékosokban. Ezzel szemben egy jó játék és egy magabiztos győzelem, önbizalmat adna a fiúknak, ami valljuk be hogy nagyon jól jönne, az igen nehéznek ígérkező hétvégi Sevilla meccs előtt.

  • WT14

   Azzal a részével egyetértek, hogy ha ezt is bebukjuk, még tovább gyűrűzik a szar. Ellenben ha nyerünk pl. 4-0-ra, akkor viszont semmi nem garantálja, hogy utána a Sevilla ellen nem kapunk megint egy szenvedős, ötlettelen szart. Eddig a SZ-meccseket leszámítva nem emlékszek rá, hogy lett volna 2 db jó meccse a csapatnak egymás után.

   • Cornelius Scipio Africanus

    “Eddig a SZK-meccseket leszámítva nem emlékszek rá, hogy lett volna 2 db jó meccse a csapatnak egymás után.”

    Ezzel ugye nem azt akarod sugallni, hogy ha ma nyerünk akkor kis eséllyel nyerhetünk a Sevilla ellen, mert eddig 2x nem játszottunk jól? 😀 Ugye nem? 😀 Vagy hogy kell ezt érteni?

    • WT14

     Úgy hogy egymás után kétszer nem játszott jól a csapat a SZK-meccsek óta. Ergo, ahányszor volt 1 jó meccsünk, utána rendszerint szar jött.

     • Cornelius Scipio Africanus

      De ez nem egy matematikai sorozat, ami szigorúan tartja magát 😀
      És van valami minta, hogy hány szar meccs után van jó? 😀 Mert akkor ez szabályszerűséget követ, akkor feltesszük a nagy lovét és millijjomosok leszünk 😀

     • WT14

      Én nem mondtam hogy ebben van bármi szabályszerűség, csak azt hogy eddig így volt. 😀 Annyi lett volna a mondandóm lényege, hogy nagyon akkor se kell bizakodni, ha ma a srácok legyalázzák a Dortmundot, mert az eddigi tapasztalatok alapján simán képest volt a csapat egy-egy jó produkció után újfent beleszarni a ventilátorba 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Jójó. Csak kicsit kötekedtem 😀 Arra utalva, hogy nincs ebben semmilyen szabályszerűség. 😉 Szerintem ennél ez mélyebb jelentéssel bír. Amúgy nem tudom ki a sportpszichológus Madridban, de vagy le kell cserélni, vagy igazolni egyet, ha még nincs. Én szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy a ZZ mellett – mert azért a taktikai elemekért nem a pszichológus felel 😀 – még fejben is gondok vannak. Ennyire nem lehet elfelejteni focizni ilyen magas szinten. Az élet minden területén igaz, hogy néha csak kell egy kis útmutatás, és irtózatos fejlődésen mehet át valami. De ezzel nem Zidane-t akarom védeni. No majd pár hónap múlva kiderül, hogy ez “tudatos” volt-e és valóban fejlődni fog minden, vagy teljesen kicsúszott az irányítás a francia kezéből és csak sodródik egész évben a csapat. Megannyi kérdés :)) Izgalmas lesz ez az év, de nem biztos hogy a pályán töltött örömfoci miatt, hanem a felmerülő 231ezer kérdés miatt 😀

   • Manócska

    Szerintem sem garantálja, de egy jól lehozott Dortmund elleni meccs után, én biztos bizakodóbban várnám a Sevilla elleni találkozót. Hiszen egy mai jó szereplés, szerintem biztos jót tenne a fiúk lelkének.

   • Sragi

    Szar tetejére kerülne tejszínhab és cseresznye. Ennyi fog történni. Majd ha sorban jönnek a sikerek és a látható koncepció ,tényleges rotálás akkor lehet majd örülni.

  • Brn

   A Dortmund sem olyan túl acélos idén, valszeg leverjük, de ebből messze menő következtetést én nem vonnék le, az Apoel után sem változott semmi, ott folytatták ahol abbahagyták. A Sevilla Case, Ramos, Carvajal nélkül kemény diónak ígérkezik …, de nem lehetetlen.

   • Manócska

    Messzemenő következtetést én sem vonok le belőle. Csak arra próbáltam utalni, hogy milyen pszichológiai következménye lehet egy esetleges vereségnek, vagy egy esetleges győzelemnek.

    • Brn

     Jó, ok, jót tenne az önbizalomnak az biztos, de én valamiért sanszosnak tartom, hogy megverik ma a Dortmundot, aztán x a Sevilla-val (nagy pénzt senki ne pakoljon rá). Még ezzel sem lenne baj, de ha Zidane tényleg nagy edző és teszem azt sikerülne motiválni a csapatot a Barca ellen, (egy Madridnak nem kell jobb motiváció mint a Barca), és legyőznék a Barcát, akkor azt mondanám, hogy van remény, sőt akár bajnok is lehetne a Madrid … De ha a Barcával x-elünk vagy kikapunk az idei szezonnak lőttek (BL, bajnokság, minden fronton, még a második hely is kérdeses). Szóval én a Barcát várom, és abban látom a lehetőséget felemelkedni … vagy süllyedni Isten tudja meddig.

     • Manócska

      Sok igazság van abban amit írtál. Tény és való hogy egy Barca elleni meccsnél nincs nagyobb motíváció a bajnokságban. Viszont ahhoz hogy a bajnoki reményeink megmaradjanak, szerintem már a Sevilla elleni meccset is nyernünk kellene. Egyszerűen nem fér már bele, hogy több pontot veszítsünk.

     • Brn

      Jó lenne nyerni, igazad van, több botlás nem igazán fér bele. Hala Madrid.

  • el taktico

   Ezt meccset magasról le lehet szarni, ez tudják a játékosok is. Taktika estére, a focizzatok kicsit, aztán majd beszélek a csapaton belüli egyensúlyról 😀 Önbizalom meg van ebben a keretben, szerencse nincs. Nem egy tét nélküli meccstől lesz jobb vagy rosszabb a morál szerintem. CR gólok és Ramos fejesek hiányoznak nagyon, amúgy ugyanilyen volt minden tavaly decemberben is.

   • Manócska

    Nem értek egyet. Szerintem ebből a csapatból pont az önbizalom hiányzik többek között. Ez látszik a támadóink teljesítményén is. Azt szokták mondani hogy egy önbizalomtól duzzadó csatárnak még a füléről is a hálóba pattan a labda. Ezzel szemben nálunk jelenleg még a 100%-os gólhelyzetet sem tudják a csatárjaink gólra váltani. És szerintem nem is minden ugyanolyan mint tavaly ilyenkor volt. Idén nem érzem a játékosokon azt a mindent elsöprő győzni akarást, a hitet, az erőt. Nem érzem azt hogy a 90+ percben egy emberként küzdenek egymásért a pályán. Tavaly még a legrosszabb meccsünkön is azt gondoltam mindig hogy előbb-utóbb megfordítják a fiúk. Idén viszont nem ezt gondolom. Még akkor sem vagyok biztos a győzelmünkben, mikor mi vezetünk egy adott meccsen.

 • majk

  hasadjanak a pajzsok, törjenek a dárdák!

  • Cornelius Scipio Africanus

   “törjenek a dárdák”
   Az enyém inkább ne, köszi.
   De fura egy beállítottságod lehet…Ott van ugye a Karim fanság, most meg dárdákat akarsz tördelni…

   :DDD <3

   • majk

    szomorúan konstatálom hogy 29 perc alatt senki sem értékelte, hogy Theoden királytól idéztem 🙁
    nekem az utolsó mondat után egyből ez ugrott be

    • Gyl

     Én egyből vágtam.
     Halál!!!!

    • Cornelius Scipio Africanus

     Jó én műveletlen vagyok 🙁
     (Amúgy sejtettem hogy idéztél, de lusta voltam utánajárni)

     • majk

      semmi baj, de most töltsd le és nézd meg a bővített változatot. ha jó neted van és most hozzáltátsz, akkor holnap reggelre végzel 😀

 • mfc777

  nagyon jó, classic sultan beharang lett!

  Josénak üzenem hogy nem mindenki használ szar fb-t.

  • elkesetthusvetinyul

   utolsó mondatért jár a felfelenyúl 😉

  • Jose

   Meg kell nyerni felidoben vagy szezon vegen a Tippeldet. 😉

   • mfc777

    ja… akkor ez nem nekem szól

    • elkesetthusvetinyul

     szintén zenész 😀

 • V.I.C.

  Lehetne ezt a meccset használni:
  – új alapfelállás kipróbálására
  – a nyári érkezők és rutinosabb játékosok összébbszoktatására
  – Mayoral perceinek növelésére, aki eddig pozitív csalódás, és van is egy kis Bundesliga-tapasztalata
  – támadási és védekezési sémák és/vagy szabadrúgás- és szögletvariációk tesztelésére

  Mindezt téttel bíró, mégis igazi tét nélkül játszandó mérkőzésen, egy mentálisan mélyen lévő, anyagában tizedelt csapat ellen, akik vsz mégsem feltett kézzel jönnek ki tízemberes védekezés céljából.

  Nem tudom hány ilyen lehetőségünk lesz még a szezonban (gyanítom egy kezem azért elég lenne a számláláshoz), de ha a fenti négy pont közül legalább kettővel élnénk, én már elégedett lennék.

  • Sragi

   Lehetne…Ezen van a hangsúly. De nem így lesz :DDD

  • andras14

   Kb az összes hátra lévő bajnokink ilyen.

 • dracox

  Ez az Álvaro Odriozola tényleg ilyen jól tolja a Sociedad-ban, hogy ennyire megy érte a csapatunk?
  Youtube videó mindenkiről van fent a neten akinek volt 1-2 jó meccse így azt annyira nem tartom mérvadónak.

  • V.I.C.

   Növelni kell az átlagéletkort a lelátón, 19 helyett, 22 éves fiatalember nyelheti a szotyit.

 • Sragi
  • elkesetthusvetinyul

   alap 😀

  • ReAlantos

   Ajánlom még tőlük a buzerátor bolhát! 🙂

   • Sragi

    Legjobbakat ismerem :))

  • LeeTaiPo

   Ezek ürülékfóbiások.

   • elkesetthusvetinyul

    is.

    • LeeTaiPo

     s még?

     • Cornelius Scipio Africanus

      Lehet, hogy még LeeTaiPofóbiások :O

     • LeeTaiPo

      Most lesz@roztál???

     • Cornelius Scipio Africanus

      Nem! bocs, ha így jött ki :O De remélem csak poénból forgattad ki a szavaim 😀

 • ReAlantos

  Jó beharang lett, Sultan, köszi! 🙂

  Közben volt kerethirdetés, és (*dobpergés*)… Kroos nem kerettag!
  Cserébe mondjuk Achraf és Vallejo sem… de legalább Asensio elutazhatott.

  Jézuska pihentetését nem értem, főleg, hogy tavaly végignyomott egy szezont a bundásban, lehet jól jönne most.

  • carlos06

   Izomproblema a spanyolok szerint. Vhogy ő se tud egészséges lenni, emellett Zidane nem is bízik benne. (se)

   • ReAlantos

    Igen, pont azután olvastam, hogy megírtam a kommentet, de már lusta voltam javítani.:)
    És sajnos egyetértek, nagyon úgy tűnik, hogy nem győzte meg Zidane-t, pedig az új arcok közül egyértelműen ő a legjobb (na jó, Ceba is elég közel van).

 • ptg

  valakinek egy használható ( kanadában ) streamje van ? kérem feltenni, mert a haveromnál ezt az egy meccset nem látni… köszi

 • ofrnkie
  • ofrnkie

   a tét nélküli meccsen legalább esélyt kap Ceballos! Ja nem.

 • Turbo
  • Cornelius Scipio Africanus

   Ceballos nem fért be a kezdőbe… menj má’…

   • morc

    Nem bízik benne a Mester, megírták a médiák.

   • Manócska

    Viszont Kovacic ott van végre. 🙂

   • morc

    Télen tuti lesz kérője.

   • ZeRo

    biztos valami csúnyát mondott Benzemára, Kova is csak azért játszhat, mert megmondta, hogy Benz a világ legjobb csatára! 😀

  • el taktico

   Ennyit nagy rotálásról…. Casemirot meg Iscot sem játszatnám ma. A helyüket Ceballosba és LLorrente megérdemelné. Úgy is sör meccs a mai. Realitás az, h van a gála kezdő, aztán Asensio Lucas Kovacic és Nacho. Elég vékony így a keret 😀 Plusz José Mu-ja is szebb focit játszik, mint ez a Real 🙁

   • smatte

    azért annyira nem sörmeccs, a Dortmundnak fontos a jó eredmény, a végén még az EL-ről is lemaradnak..

 • Péter Dezső

  Váren , Vásszkec 😀 múltkor szét vágott az ideg miatta 😀

  • Sragi

   Legjobb 😀

  • ZeRo

   Kovaszics… 😀

 • ZeRo

  Kovacic-ot felrúgták, izé Vásszkec volt bocsánat…ja nem Carvajal 😀

 • sultan2004

  Na ezt vajon Benzema berúgta volna? (sajnálom, de ez volt az első gondolatom)

  • Raulitás

   Nekem is

 • Raulitás

  Na, ez szép volt

 • torpapa

  Ha tudatos ha nem, elelveztem:)))
  Mayoral siman lehetne Morata iden.. ha jatszana:))

 • morc

  Első gólja az idén?

  • Sragi

   Dehogy első.. HAJDÚ B-t is elerte a demencia..

   • ZeRo

    Dehogy, csak ez a gyengébb Hajdú, a B.

    • Cornelius Scipio Africanus

     jesszusom :DDDDD

  • sultan2004

   BL-ben…Jól mondta.

   • Sragi

    Most hozzá tette. De a gólnál szezont mondott

 • Turbo

  Isco mit művelt?… Csodás. Fehér balett.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Ha ezt így akarta (Isco?) akkor már rendelem is a k*rvákat neki. 😀
  De gondolom véletlen volt (megmarad a pénzem 😀 )

 • ReAlantos

  Nem állítom, hogy nem lehetne jobb…
  De ennyit számít, ha Ronaldo nem csak ácsorog.

 • Raulitás

  Uhh RONIIII

 • WT14

  Azt oda besomta.

 • lucas

  Roniiiiii, újabb rekord.

 • Sragi

  Jöhet a Drake-es mém. Cr a Bl-ben vs LaLiga

 • Manócska

  De szép volt ez is. Rendesen bekezdtek a fiúk.

 • torpapa

  Meg van a rekord:))

  Cét baszki tényleg csak BL, kupadöntő, szuperkupa, Világkupa meccsen szabad játszatni😂

 • Cornelius Scipio Africanus

  Ezek szerint Ronaldo megint énekelte a BL himnuszt 😀

  • torpapa

   Mindig nezem a himnuszokat, nalam azok legalabb annyira fontosak mint maguk a meccsek – de ez kulon tortenet – de most Cé olyannyira leszarta, mint még soha sztem😂😂

 • Yenko

  És milyen szimpatikus gólöröm volt ez.

 • lucas

  Keylord az állat.

  • Sragi

   Fifa 98 style

 • Kisstomee

  Milyen csel volt már ez ? 😀😀😀

 • Manócska

  Navas mit művelt. 🙂

 • ofrnkie

  Isconak:
  “Mindenki hasonlítgat, hiteltelen formákhoz,
  Tanár vagyok bazdmeg, te meg csatlakozz az órákhoz.”
  (Mr. Busta: Gengszterap)

  • Cornelius Scipio Africanus

   Nem gondoltam volna soha, hogy ezen a fórumon, valaki ettől a gyökértől fog idézni 😀
   (Bár nagyon remélem tőled ez csak ironikus 😀 )

   • ofrnkie

    sértő a feltételezés, hogy nem ironikusan idézek egy tetszőleges magyar rap- és társtudományai szöveget

    • Raulitás

     igazából @ofrmcf:disqus irja mr baszta szövegeit

     • Cornelius Scipio Africanus

      Mindig is gyanús volt ez 😀

     • ofrnkie

      A nevem ofrnkie és elegem lett abból,
      Hogy a hátam mögött marogatsz, azt nem látok a szartól.

      Egy őszinte gyerek vagyok, hát ezt értékeljétek!
      Meg azt is, hogy van még kéz, amivel tekerjétek.

 • Zormac

  Nocsak, megtanulták az M4-en kiejteni a játékosok nevét?

  • Sragi

   Váren <3

  • torpapa

   Azert Hajdu B. erre garancia

 • Turbo

  A BL nekünk egyelőre még mindig más kávéház. A Laliban miért nem látunk ilyen kezdéseket, könnyed játékot? Oké nincs csúcsformában a Borussia, de a Bilbao sem volt. Nem értem (vagy csak szimplán tökhülye vagyok a focihoz). Ha valaki tud valami magyarázatot erre, kérem ossza meg velem.

  • Sragi

   BL
   A bajnokság a buzik mentsvára

  • Cornelius Scipio Africanus
  • morc

   Úgy néz ki, hogy kellemes ellenfél a Dortmund.

   • Sragi

    Mondjuk nem látott mélységekben van idén.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Meg egy kórházra valós sérültjük is van most. Is.

     • Sragi

      Reus&Gotze feat Bale

 • smatte

  Varen két nagy mentés…

 • Sragi

  “Gyorsan spriccelnek a fehérek”
  Hiányzik a másik szpíker

 • LeeTaiPo

  Most értem haza. Érdemes nézni?

  • ReAlantos

   Igen.

   • LeeTaiPo

    Kösz.

  • Winston

   Hali mindenkinek ! Sztem igen – valószínűleg szoftver frissítés volt ….

  • Manócska

   A Real Madrid meccsét mindig érdemes nézni. 🙂

   • Jose

    Ez igy nem igaz. Vagy neked minden mindegy.

 • lucas

  A védelem azért ma sem valami acélos. 😀

 • lucas

  Na bazz megsérült, vagy megunta?

 • sultan2004

  Szegény Varane, nem egy Nacho, ami a sérüléseket illeti.

 • Grébel Pál

  Várható ellenfelek a 16 között: PSG, Roma, Besiktas, MU, MC, Pool – 50% az esély hogy angol csapatot kapunk.

  • lucas

   Bármilyen furcsán hangzik, a United lenne a legnagyobb szívás. Betolják a buszt az nem fekszik a csapatnak.

 • dracox

  Varane bmeg…:(

 • sultan2004

  Az viszont kis meglepetés, hogy Asensio már játszani tud. Sevilla előtt jó hír!

  • lucas

   Úgysem fog kezdeni. Felkészül a BBC.

 • Raulitás

  Mije sérült meg?

  • ZeRo

   Lehet hogy Bale probléma. 😁

   • Sragi

    *bél

    • ZeRo

     ja bocs, az a fránya autocorrect 😀

 • smatte

  Achraf Vallejo Nacho Marcelo védelemmel a Sevilla ellen? Nájsz..

  • Sragi

   Vallejo sérült 😀

   • gwandal

    Akkor Casemiro megy középre. Oh wait…

    • Sragi

     3 védő!!

     • gwandal

      Fasza lesz😊

     • Sragi

      Bajnoki meccset idén nem kell nézni 😀

     • gwandal

      Úgyse bírom ki. De hátha megint elnézem a kezdést, mint a Bilbao ellen😊

     • Sragi

      Pont lemaradok róla.

     • gwandal

      De jó neked😊

   • smatte

    Ebből akkor háromvédős dolog lesz, mindenki meglássa…esetleg Pepe mehet még középre☺

  • ReAlantos

   Előre sajnálom azt a f*szt, akinek erről írnia kell.:D

   Oh, wait…

 • Zormac

  Váren egyszercsak Balesérült egy ártatlan mozdulatba és azt mondta, Na chő

 • ofrnkie

  Iscovacic elég jó látvány

 • Sragi

  Ramos beült a moziba..

 • Turbo

  Valaki 30 perc után azt mondta a fiúknak, hogy ez a spanyol bajnokság? Talán vissza kéne térni a BL-hez.

 • ReAlantos

  Szép, jó! 😀

 • carlos06

  Nem értem miért nem ivelget a csapat, mi ez a változás. Legalább hátul ugyanolyan szarok vagyunk, plane h csak Varane mentesei tartottak életben, de aztán Asensio es Ramos osszehoztak.

 • lucas

  Szerintem Várenre csak rájött a hasmenés. Nem úgy nézett ki, mint aki megsérült volna.

  • Zormac

   és hát érthető, hogy a HD kamerák világában már nem akar tolni egy Linekert….

 • ofrnkie

  :’D

 • Manócska

  Azért jó lenne ha felébrednének a fiúk. 🙂

 • Turbo

  Isten hozott nálam öcsém, ez a való világ.

 • lucas

  A 30. percről LaLi szintet nyomunk.

 • WT14

  Ramos megint odaszart a küszöbre.

 • Sragi

  Varane sérülése és a kapott gólok között összefüggést vélek felfedezni..

  • Sragi

   Plusz nem értem miért nem védőt vitt be ZZ…

 • Sragi

  Ramos fullba nyomja a kretént 😀

 • Jose

  Csak most kapcsolodok be. V.I.C. korabbi pontjaibol eddig mennyi valosult meg?

  • ReAlantos

   Kb. 1,5?

   • Sragi

    Nagyon engedékeny vagy.

    • ReAlantos

     Vannak fiatalok a pályán, ez egy. A Varane sérülése miatt kialakult kényszerfelállás és a küzdeni akarás miatt a maradék fél.

     • Sragi

      Az a fiatal lehetne több is 😀

     • ReAlantos

      Minden kérésed így váljon valóra! Érkezik Ceba.

 • sultan2004

  baszki Cé!

 • Jose

  Ronaldo megint esszel akarta volna megoldani, akkor oda guritja, ahonnan vetodott a kapus. Ennyikeh.

 • torpapa

  Picit off: azert Pep ahanyszor felszopkodta a Napolit az egymas elleni meccseken, most beleszar a ventillatorba, siman kikap doneckben, igy a Sahtar tovabbjut fuggetlenul a Feyenoord-Napoli meccs eredmenytol:(

  • Sragi

   G*heci azért :))

  • Cornelius Scipio Africanus

   Mindig is kétszínű volt. Ezt csak a legelfogultabb rajongói nem ismerik el. És 3…2..1… megjelennek mindjárt, hogy mekkora g*ci vagyok 🙁

   • Sragi

    Nem értesz a focihoz amúgy meg but we had possesion

    • Cornelius Scipio Africanus

     Az igaz. 😀 De ez meg pszichológia :))

  • ofrnkie

   nagyobb hadvezérek is veszítettek már az orosz tél ellen – mondanám ha pep-fan lennék

   • torpapa

    Mou is X-elni jart arrafele, de az idei Citynek hozni kellene

    • ofrnkie

     hozná, ha szükség lenne rá.

     de ja, amúgy sajnálom, hogy a Napoli kiesik, de remélem legalább ez a bajnokságra irányítja a figyelmüket

     • torpapa

      Legyen igy. El-ben Atletico, Dortmund, Napoli, Lipcse, es meg az onnan tovabbjuto nagyobb nevek miatt is izgalmas es eros lesz tavasszal:))

 • ofrnkie
  • Jose

   Ez honnan?

   • ofrnkie

    pena fb, a 2-2őt bejelentő hírnél

  • Sragi

   Pls ez a név 😀

  • gwandal

   Hubazmeg. Dejó, h ilyeneket esélyem sincs direktben olvasni

   • ofrnkie

    nemtom, mint mond el rólunk hogy már 8 lájknál jár

    • elkesetthusvetinyul

     nem én voltam!

     • ofrnkie

      pedig gyanúsak voltak a stílusjegyek

     • elkesetthusvetinyul

      Te most meggyanúsítottál? 😀

 • WT14

  Mi a fasz? Jön be valami gyerek, akinek valami “Ceballos” vagy mi van a hátára írva. Van nekünk ilyen nevű játékosunk?

  • torpapa

   Beszarok ha mar most cserelunk:) de miert kova???

   • Jose

    Innen is lehet tudni, h edzomeccsnek tekinti ezt ZZ.

 • Sasu

  eléggé sörmeccs feeling ez

  • Turbo

   Igen, amíg nem dobja be az Arab származású Aranyszerszámot, addig félvállról veszi a meccset.

 • Sragi

  Asensio ma nagy homály.

 • lucas

  Asensio még a padon ül szerintem.

 • Sasu

  az jót tesz a játéknak, hogy most nincs olyan középpályás benn, aki tudna gyorsan oldalt forgatni keresztlabdákkal, így kénytelenek vagyunk kicsiben focizni.

 • skory92

  Laza az a full white részleg a kapu mögött. Valami nyári napon kéne megcsinálni a klubnak, hogy egy meccsre csak akkor mehetsz be a jegyeddel, ha fehér pólóban vagy mezben jöttél. Full white stadion. Nem lenne szar. 😀

  • ReAlantos

   White sensation party? 😀

  • torpapa

   Fun fact: azóta vagyunk szarok a bajnokságban otthon, amióta az “igazi” szurkolóink visszafoglalták a kapu mögötti helyett:))))))))

   • Sragi

    Ultrak hibája ennyike

   • skory92

    Hát inkább azóta, hogy mindent megnyertetek.

    • Sragi

     Spanyol kupa nem volt 🙁

    • torpapa

     Kéretik nem komolyan venni😄

     • skory92

      😀

   • elkesetthusvetinyul

    akkor azért voltak olyan szimpatikusak 😉

  • ofrnkie

   szép, de asszem ez olyasmi, mint a fradi hallhatatlanjai

   • skory92

    Sztem jól nézne ki. A Fradi nem szerepel a világomban, ahogy a magyar klubfocinak sincs hely.

    • ofrnkie

     azaz vki helyére hozták mű módon, elvileg nagy kezdvezménnyel vagy ingyen

  • Winston

   “I came across a cache of old photos
   And invitations to teenage parties
   “Dress in white” one said, with quotations
   From someone’s wife, a famous writer”…

 • Sragi

  Theo néha olyan, mint Zrínyi.

 • dracox

  Ceballost öröm nézni.

  • Jose

   Fap fap fap mit mondasz? Fap fap

 • lucas

  Azért a Márkusz Llorente se semmi név. 😀

  • Sragi

   Márkusz Asensio

  • Zormac

   Markus Asensio is megérkezett közben

 • WT14

  Mindenki jól nézze meg Ceballost, Llorentét és Mayoralt, mert a Numancia elleni kupameccsig valószínűleg csak maximum a padon szotyolázva látjuk őket.

  • Jose

   Sose szotyiztam a padon. Ott sörözni kell.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Én miatta kapcsoltam be most a streamet :))

 • Jose

  Lukács cipője ronda.

 • lucas

  “Addig addig huzogattak itt ketten, amíg csak betette Marco Asensio” 😀

  • Jose

   Fap fap fap mit mondasz? Fap fap

  • elkesetthusvetinyul

   mondom hogy kell az a piros 18-as karika…

   • Jose

    Jut eszembe… Tegnap a mennyei nyulfarmra koltozott a torpenyuffunk. Elt: 6 evet.

    • elkesetthusvetinyul

     ennyire fájt neki a Real mutatott játéka? 🙁

 • Turbo

  Lucas lába is lyukas?

 • Cornelius Scipio Africanus

  Bemondták az angol meccsen, hogy Pool 6-0 már, erre megkérdezte a másik kommentátor, hogy: ezt már meg tudják tartani? :DDDDDD

 • ofrnkie

  gólt szerzett a fess,
  sajnos les

 • sultan2004

  Végre egy meccs, amiről szívesen fogok összefoglalót írni!

  • ReAlantos

   Nem akarsz véletlenül cserélni egy Sevillára? 😀

 • Manócska

  Na, csak összejött az a 3. gól. 🙂

 • Zormac

  mekkora elbaszós potya

 • Turbo

  Lecsúszott.

 • Jose

  Ez olyan gól volt, mint Nacho találata a PSG ellen, vagy Raúl gólja Glasgowban. Senki nem hitte el, hogy gól lesz, gól lett.

 • ofrnkie

  amikor tanulás nélkül rizsázol írásbeli vizgán és megkapod az elégségest

 • WT14

  Na, csak ott van egy. Btw tetszik ahogy most megy a csapat, mintha ezen múlna a továbbjutás. Egy átlag bajnokin meg, amikor valóban komoly tét van (bár most már nagyon nincs), akkor meg jön a beleszarunk-hozzáállás.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Ezt így akarta, ez volt a csel. Vácckecc a cseles. Ez az új neve.

 • Jose

  Asensio miért van a Dortmunddal?

 • lucas

  Milyen okos gól volt, nem akarta legalább izomból kibombázni a lelátóra.

 • ofrnkie

  feltételezem, nem ironikusan éneklik, hogy Cristiano Balon de Oro

  • Jose

   Remélem én is. Mert itt mi úgy énekelnénk. Mer’ na, ez egy lufi meccs, a Bilbao elleni meg számított. Meg az Atma elleni. Meg ááááááááááááá

 • ofrnkie

  je suis madridiak egy része
  (de amúgy soha nem mennék el előbb egy meccsről)

 • ReAlantos

  Arra kíváncsi lennék, hogy van-e ember, aki eltalálta mind a 8 meccs kimenetelét előre.:D

 • el taktico

  Amerikában van egy mondás, ha valamit nem értesz, akkor arra a pénz lesz a válasz.
  Szerintem a realnál is ez van jelenleg. Bl-ben egész jól fociznak, hajtanak, küzdenek,(még most is, amikor teljesen mindegy h x vagy győzelem), miközben a bajnokságban meg nem lehet végig nézni a meccset, annyira unalmas, ívelgetős fos megy…… És ez miért lehet?
  Válasz a Bl többen nézik, több pénz jön be, jobb marketing, mint egy spanyol bajnoki (El Clasico és talán madridi derbiket leszámítva)…..

  • ofrnkie

   vagy a la liga a beszlíg

   • ofrnkie

    de egyébként – komolyabbra fordítva a szót – itt is csak azt tudom mondani, hogy nem motivációs gondok vannak, legalábbis nem az a hangsúlyos probléma, mert a motiválatlanság nem okozhatja azt hogy szar felállásban, szar taktikával álunk fel és ívelgetünk

    • el taktico

     Spórol a Bl-re Zidane 😀

     • Sragi

      Epic tavasz?

 • lucas

  Végre egy meccs amit lehetett élvezni. Jóccakát mindenkinek!

 • WT14

  Ha azért játszott ilyen szépen a csapat támadásban, mert számunkra már nem volt tét, akkor ezt egész nyugodtan át lehetne vezeti a LaLi meccsekre is…

  • ZeRo

   Matematikailag még van esélyünk győzni, szóval várjál még. 🙂

 • Ronrics

  A szpíkernek mindenesetre nagyon tetszett.
  Vackec és Cr cselkészlete nagyon hasonlít…

 • carlos06

  Most akkor Kroos es Modric miatt is vagyunk statikusabbak es mivel nincs mozgas ezért Marcelo mindent egybol bead.
  Casemiro nélkül már régóta megakarom nezni a csapatot(csapatszinten nincs védekezés ezért felesleges) , hétvégén kíváncsi leszek.

  • ReAlantos

   A legtöbb meccsen kell Kázmér, mert rajta kívül nagyon kevés ember tud rombolóként funkcionálni a csapatban. Maximum Carvajal és a debil Ramos.:D
   És kevés csapat van, aki ellen ne jönne jól egy rombolni tudó ember a pályán.
   Hétvégén én is nagyon kíváncsi leszek, hogy mit húz elő Zidane a kalapból, mert bizony lesz pár hiányzó.

   • carlos06

    En máshogy látom. Jo a Sevilla ellen pont kellene, de a kisebb csapatok ellen felesleges, nem jön ki az erőssége amig szarnak a többiek a vedekezesre, de előre meg sokszor mínusz.

    • ReAlantos

     HA lenne csapatszintű védekezés, akkor lehetne mondjuk Kovaciccsal. De nincs, ezért kell a tank.
     Llorentét én egyelőre csak csereként látom, esetleg egy kieső csapat ellen kezdőként.
     Más meg nem nagyon jön szóba vkp-n.
     Ancelotti alatt volt még a Kroos-Modric-James-BBC, az pont azért nem működött, mert a védelem előtt nem volt tisztogatás, cserébe nagy üres tér. Kell vkp, ergo kell Kázmér vagy Kovacic. (És ezzel nem vitatkozom veled, egy kisebb csapat ellen szívesen megnézném a brazil nélkül, de a Sevilla ellen nem fér bele.)

     • carlos06

      Legyen szo Casemirorol vagy Kovacicrol vagy Llorenterol, az csak ugy mukodik,ha csapatszinten vedekezunk. Casemiro elonyei se jonnek,mint tank ,mert annyira melyen vedekezik vagy allandoan uton van a labdaert,a lenyeg ha mar egy hibas szituációt probal kijavitani. Jelenleg inkabb egy feltolt kozepso vedo,mint tank. O akkor mukodik,ha kozepen hibára kenyszeriti az ellenfelet,labdat szerez es odaadja egy olyan játékosnak aki azt megtudja jatszani.
      Tamadasban szerintem tobb elmegy rajta,mint amit ebben a lyukas vedekezo rendszerben nyerunk rajta.
      Llorente-Modric-Kroos vagy Kovacic-Modric-Kroos trio nagyobb labdabirtoklassal es labdabiztosaggal szerintem jobb megoldas mind vedekezes mind tamadas szempontjából. A test test elleni harcokra alapozo csapatok ellen,ahol daralo van ott johet Case,de ugy erzem o is tulvan eroltetve(ahogy elol is paran) egy jobb formacio karara. (Tegnap mar annyira tulvoltunk toltve támadókkal,h meg ezt az esetet tudom elkepzelni ,h okes,de nem azert,mert nagyon fontos vkp feladatokat latott el,hanem szimplan csak h vki elvegezze a kivagott labdak betakaritasat.)

     • Sragi

      Kanté csak ennyit írok.
      Casemiro messze van tőle.
      Kova vagy Llorente inkább közelebb van hozzá.

     • majk

      én bár nagyon bírom Kázmért, de nagyon szívesen megnézném hosszútávon a Kovacic, Modric, Kroos kp-t. csak nem vagyok benne biztos, hogy működne. illetve amíg Cé itt van addig nem

     • WT14

      A kora miatt sajnos hosszútávon már nem érdemes olyan középpályában gondolkodni, amelyben Modric benne van, viszont egy Kroos-Kovacic-Ceballos-Isco sort igencsak el tudnék képzelni 4-3-1-2-ben.

     • majk

      sztem simán benne van 2 év még Lukitában. és utána ja, jöhetne Ceballos

     • WT14

      Nem fog még 2 évig rohadni a padon. Ha a tegnapihoz hasonló meccseket tol amikor néha beáll, úgy elviszik mint a huzat.

     • majk

      nem engedjük! kölcsönvesszük a PSG börtönét

     • Manócska

      Szerintem pedig egy Kovacic-Modric-Casemiro, vagy egy Kovacic-Kroos-Casemiro kp is jól működne. Hiszen ez már tavaly is bebizonyosodott, mikor többször is így játszott a csapat, hol Modric, hol Kroos sérülése miatt. Én mindig is azon a véleményen voltam, hogy nem kellene minden meccsen Kroosnak és Modricnak együtt a pályán lennie. Amúgy ha visszaemlékszel, akkor az a felállás is jól működött tavaly amit Te írtál, hiszen mikor Casemiro ősszel sérült volt, többször is úgy állt fel a csapat. Többek között ezért is nem értem hogy Kovacic miért csak ilyen kevés lehetőséget kap, hiszen amikor pályára lép, rendre azt bízonyítja hogy milyen jó játékos. Nem egyszer, nem kétszer, a csapatunk egyik legjobbja volt az adott meccsen.

     • carlos06

      Nem hiszem,h itt akadaly lenne CR. Igazabol annyi a dolgunk tavaszig,h minel tobb gólt rugjunk es minel tobb gyozelmet arassunk,visszanyerjuk az önbizalmunkat,legyen folyamatossag. Ehhez jobb a legjobb vedekezes a tamadas felfogas. Utana lehet finomhangolni.

     • majk

      ha hajlandó kivenni a részét a védekezésből akkor működik. de Cé csak évente 5 meccsen védekezik, az meg nem fér bele, főleg akkor ha Karimnak sincs kedve focizni. olyankor van mindig baj, meg azt érezzük, hogy “fékek”

     • carlos06

      Bárcsak ott tartanánk, hogy azért nem működik a védekezés, mert CR (és Benzema) nem veszi ki a részét belőle.
      Az Isco Kroos Modric hármassal és Isco teljesen szabad pozíciójával (labdavesztesnel miatta szivunk, mert mindig a pálya más pontján van amihez nem lehet elég gyorsan igazodni) komolyabb gondok vannak.
      Casemiro nem tudja ellensúlyozni se a Cr Benzema párost, se Iscoekat, egy labdabiztosabb és nagyobb nyomást kifejtő középpálya talán.

  • Sasu

   nem azért szerintem, hanem mert ha Modric és Kroos bennvan, akkor ők folyton átforgatják a csapatot az üres oldalra, meg mélységből indítják az oldalukon levő szélsőt, azok meg értelemszerűen rohannak előre az üres területre, és adják be a labdát. Ez a dinamikája a csapatnak, ez beleégett mindenkibe a BBC időszak óta. Ha ők nincsenek, akkor a középpályán nincs senki, aki pontos keresztlabdákkal tudna területet nyitni (Kroos), vagy képes lenne egy testcsellel (Modric) eltolni az egész védekezést, és mélységből egyből a tizenhatoshoz játszani a labdát.

   • Sasu

    és ez azért is tetszik az edzőknek, mert jóval kisebb az esélye a labdavesztésnek. Ha sokpasszos, látványos focit tolunk, akkor a felezővonal és a tizenhatos között egy labdavesztés igen kellemetlen lehet, ha az ellenfél tud kontrázni.

    • carlos06

     Ellenben a beivelt labdak utani folyamatos labdavesztes kevesbe veszelyes? Oriasi ures teruletek vannak a szeleken ahova nem er ki se Kroos,se Modric,Casemiro is csak egy oriasi sprint utan. Mindkettonek megvan a kockazata,de az egyikben jobbak vagyunk viszont nem azt jatszuk.

     • Sragi

      Marcelo is fent ragad olyankor.
      Theo tegnap elég jól tolta pedig.
      Nacho meg valami eszméletlen ultimate játékos. Kapun kívül bárhova bemernem állítani.

     • Jose

      Jol jonne most pl.
      Beallhatna helyettem a sorba es varhatna helyettem.

     • Sasu

      Nem annyira, mert olyankor a tizenhatostól indulnak, míg a középpályán elvesztett labdából akár kapura is törhetnek, egy passzból ott is a labda a felezővonalnál meginduló gyors embernek.

     • carlos06

      Egy passzbol a 16ostol is belehet tenni a szélső védők mögötti területekbe a gyors embernek. Én kétlem, h azért ivelgetünk, mert az biztonságosabb miközben az egész csapatszintű védekezés átjáróház. 🙂 Maga az iveles szinte biztos labdaeladas, amit tobb energia visszaszerezni. Nem indokolja se a jatekoskeret, se semmilyen praktikus megoldás. Pontosan az latszik, h nem mukodik. Eddig mikor lapos passzokkal jatszottuk az elore es hatra is kifizetodott.

    • Sragi

     Lásd tegnap. Puli meg Abu szetfutotta a vedelmunket labdavesztes után. Persze Váren kivalásáig nem okoztak gondot. A Francia egyre magasabb szintet képvisel. Karhogy Bale bántalmai vannak folyton.

 • majk

  ez a Ceballos tényleg fantasztikus játékos

 • Cornelius Scipio Africanus
  • ofrnkie

   tetszik, hogy a roma és a pool a legesélyesebbek

  • Manócska

   Hétfőn lesz a sorsolás.

  • Sragi

   Jó lesz nekünk a Róma szerintem. Salah, Mané, Firmino taknyosra szopatná a vedelmunket.

   • Jose

    Az lehet, de nyelnék a gólokat is. Klopp Poolját nem tudom komolyan venni.

    • Sragi

     Azért én elkezdtem, de a gegenpressing ízlik nekünk amúgy.
     Meg lehtne csípni őket szerintem.

   • WT14

    Főleg, ha Ramos olyan epic meccset tol, mint tegnap. Előrejátékban tök jó volt, ment előre mint a hülye, a 2. félidőben ebből rendszeresen létszámfölénybe kerültünk a középpályán, de védekezésben meg tolt egy megye 2-t.

    • Sragi

     Ramos a két véglet között szokott mozogni sajnos. Varane kezd fölé nőni.

  • majk

   Pool, Roma, Besiktas

  • elkesetthusvetinyul

   arra a péntekre, ami egyébkén hétfőn lesz? 🙂

   • WT14

    A hétfőt keddel keverni, azt még megértem (a kedd voltaképpen egy alattomos hétfő), viszont a péntekkel? Ég és föld a kettő 😀

   • Cornelius Scipio Africanus

    @disqus_XOObIqHFf6:disqus köszi a helyreigazítást lányok 😀 Mindig kevernek ezzel a sorsolással 😀 Bennem péntek dél élt 😀

    • Manócska

     Szívesen. 🙂 Amúgy én is azt hittem először hogy pénteken lesz, csak az nst-n azt írta valaki hogy hétfőn lesz, és ezért utána néztem hogy most mikor is lesz tényleg.

  • gwandal

   Hülye vagyok matekból, többek között ezért nem lettem építőmérnök, lehet h ezért tűnik ez nekem teljes faszságnak, mindenesetre megmagyarázná valaki, h mitől több az esély pl a Chelsea-Barcára, mint a Chelsea-PSGre? Ha meg próbasorsolás (spanyolul se tudok😊), akkor a tényleges esélyekhez köze nincs, nem?

   • WT14

    A PSG több ellenfelet kaphat, mint a Barca. Utóbbinál a Sevilla és mi nem jöhetünk szóba.

   • nad

    Csak tipp, de a Barca nem kaphat 3 csapatot, a PSG pedig nem kaphat 1 csapatot, mint a Besiktas, akik szintén csak a Porto-t nem kaphatják.

    • gwandal

     Köszi mindkettőtöknek, ma is tanultam vmit😊

 • iKos

  dikk szombati hátvédsor érdekes lesz
  eltiltott: sergio, dani, kázmér
  sérült: varane, vallejo
  Llorente már talán játszott cb-t is világéletében, vagy felhozza esetleg tejerot?

  https://twitter.com/dermotmcorrigan/status/938533600865157122

  • ReAlantos

   Bale lesz a balhátvéd, Marcelo és Kroos a két centerbekk, Achraf meg úgy is kimarad technikai döntés miatt, így a jobbhátvéd szerepét megkapja Ceballos. Ha esetleg jól játszik majd, akkor lehet Dani cseréje, ha nem, akkor megvan az indok, hogy miért nem lehet kezdő. Zidane-nak win-win.

   • Sasu

    tetszik, én azért Benzemának valahogy szorítanék helyet, ha már C az arcmérete miatt nem fog hátramenni.

    • ReAlantos

     Ő a világ legjobb kilencese, pazarlás lenne a védelembe rakni!

  • Gareth

   Hajraf, Nacho, Theo, Marcello

 • Sasu

  öt angol csapat a továbbjutottak között? szép lesz, ha egy se jut a nyolcba 🙂

 • Cornelius Scipio Africanus
  • Sragi

   Kiváló

  • majk

   Real Madrid v Besiktas, zsír, akkor ez hivatalos

 • Cornelius Scipio Africanus

  Ezt ide is muszáj betennem :DDD Hangolódtok már, ugye? 😀
  https://www.youtube.com/watch?v=Y9_YXGVmco4

  • elkesetthusvetinyul

   Almától már megkaptuk :))

  • elkesetthusvetinyul

   alpaka nincs? 😀

   • Cornelius Scipio Africanus

    Azok csendes, nyugodt kis állatok 😀

  • LeeTaiPo

   Nekem ez a kedvencem már régóta:
   https://www.youtube.com/watch?v=x9sKpDSAQ7I

   • Cornelius Scipio Africanus

    Igen ez klasszikus 🙂

 • Cornelius Scipio Africanus
 • Sragi
  • ZeRo

   Már szemeztem vele, mesélj már róla egy kicsit.

   • Sragi

    Komplexnek tűnik ,de szerintem követhető eddig. Igazából nem a karaktereken van a hangsúly ,mert nem is bontják ki nagyon őket. Inkább a misztikum ami megfog és ahogy építkezik. A szereplők csak eszközök. Számomra legalább akkora meglepetés, mint a Stranger Things . A képi világ a hangok ,zene. Van 2 központi rejtély nekem eddig ez jött le 3 rész után. Ha az tetszett és szereted az X aktákat és van benne egy cseppnyi Twin Peaks is talán (bár számomra az egy óriási nagy blődség) akkor ajánlom. A sztori misztikuma ad neki egyfajta Lost érzést. Mondjuk ott a karaktereken rengeteg a hangsúly. Plusz szerintem ezt a sorit darálni érdemes!

    • ZeRo

     köszi, de az X akták nem az én világom, úgyhogy egyenlőre jegelem ezt is.
     esetleg valami jó fantasy/horror?
     most értem a végére a The Magicians-nak és elég jól magával ragadott, és most keresek valami hasonlót, amivel elüthetem az időm

     • Sragi

      Rosszul fogalmaztam 🙂 X akták-hoz annyiban köthető,hogy rejtélyes,misztikus a sorozat hangulata. Nincs itt háttérhatalom stb :DD
      Sajnos sorozat műfajban nincs jó horror.

     • ZeRo

      inkább horrorocska, egy kis vér itt, egy kis szív kitépés ott, semmi igazán komoly, de köszi

     • Sragi

      Sajnos nem jut eszembe ilyen 😀 Talán American Horror Story első 2 évad. Azt bátran ajánlom ha nem láttad. Antológia szóval mindegyik évad más.

     • ZeRo

      köszi

 • WT14

  OFF
  Kele írása az Aranylabdáról, szerintem sokunk gondolatait tükrözi:

  “Két dolog, a ma esti Aranylabda-eredményhirdetés margójára:

  1️.
  Tudom, közhely, de nem árt annyiszor hangsúlyozni, amennyiszer csak
  alkalom nyílik rá: ez a díj megszűnt komoly szakmai elismerésnek lenni.
  Gyakorlatilag egy támadók közötti népszerűségi verseny, ha a hagyományok
  miatt nem kellene figyelni a módszertanra, akár Facebook emotikonokkal
  is eldönthetnék a győztes személyét. 2011 és 2015 között például egyszer
  sem volt kettőnél több védő a 23 fős shortlisten, de mióta
  30 névből áll a végső lista, azóta sem kúszott 10%, azaz 3 játékos fölé
  a védekező kontingens számaránya. Valóban ennyivel több magas
  színvonalat képviselő támadó lenne a világon, mint védő?

  Egy fenéket, egyszerűen a védekező játékosokat negligálja ez a
  szavazás. Mivel nehezebb őket észrevenni, mivel a feladatuk bizonyos
  események megakadályozása, és mivel ezt az akadályozást baromi nehéz
  statisztikailag mérni, ők a közvélemény szemében észrevehetetlenek.
  Ahhoz, hogy megmondd, jó szezonja volt-e Ronaldónak vagy Messinek,
  egyetlen meccset sem kell látnod: egyszerűen megnyitsz egy random
  weblapot, és elolvasod, hogy X meccs, X+N gól. Ahhoz viszont, hogy
  felfogd, tavaly vajon Chiellini vagy Thiago Silva nyújtott-e magasabb
  színvonalú teljesítményt, le kell tenni a feneked a tévé elé, és
  végignézni a meccset. Sőt: látni. Na, ez az, amire ma se idő, se igény
  nincs, következésképp az Aranylabda fénysebességgel devalválódott
  nevetséges bóvlivá.

  2️.
  Korábban az Aranylabda-szavazás arról szólt, hogy az adott naptári év
  kiemelkedően fontos eseményein kiemelkedő eredményt elérő _csapat_
  legfontosabb, leginkább meghatározó emberét díjazta a rendszer. Ma erről
  szó sincs: a középpályások gyakorlatilag pont annyira vannak radar
  alatt, mint a védők, attól teljesen függetlenül, hogy milyen
  teljesítményt tesznek a pályára a szezon legfontosabb meccsein. Az
  Olaszországot 2012-ben Eb-döntőbe, a Juventust veretlenül megnyert
  bajnoki címre vezető Andre Pirlo az év végén 3%-nyi szavazatot sem
  gyűjtött be az Aranylabdáért folyó versenyben, de az elmúlt 4 szezonból 3
  alkalommal is BL-győztes Luka Modric sem volt képes 1-nél több pontot
  elérni a versenyben – egyik évben sem. Totális nonszensz, szavakat is
  alig éri meg vesztegetni rá.

  Ezek után, érdekel meg valakit, ki nyer ma? Mert engem kicsit sem, sorry.”

  10/10, abszolút egyetértek. És abszolút nem is érdekel, hogy CR valószínűleg megint megnyeri. Persze lehet hogy lesz olyan fórum, ahol Messi megalázásáról, meg Messi elleni támadásról beszélnek majd, de mondjuk ezt is leszarom, meg ezeken amúgy jókat szoktam röhögni. 😀 A sok hülyegyerek egymásnak eshet, lehet számolgatni hogy ki mennyi gólt rúgott a bajnokságban, a BL-ben, meg a Mikiegér-kupán, mellette hány gólpasszt adtak, meg amúgy is, milyen ellenfelek ellen rúgták a gólokat, hány méterről, stb. Ezeket az adatokat felhasználva pedig komoly érvrendszert lehet felvonultatni azzal kapcsolatban, hogy a FIFA / UEFA / France Football / Perez / Soros / Darth Sidious hogyan hátráltatja a Te kedvencedet, és hogyan kedvez a riválisnak. 😀

  • Sragi

   Minden szava arany!

 • sultan2004