„Télen nem megy el senki, de lehetnek érkezők!”

A Malaga ellen szó szerint kiküzdött győzelem után megtartott sajtótájékoztatón első alkalommal beszélt a Zinedine Zidane arról, ha úgy tetszik első alkalommal ismerte el nyilvánosan, hogy a keret a téli átigazolási szezonban megerősítésre szorul. Ráadásul a lehetséges érkező személye is elég szépen körvonalazódik. De először beszéljünk a szombati bajnokiról, ahol csak némi izgalom árán sikerült a győzelemért járó 3 pont begyűjtése. De legalább sikerült. Összefoglalunk.

Zidane ezúttal „némileg” átforgatta a kezdőjét, de még mindig nem annyira, emennyire többen szeretnénk. Navas, bár játékra jelentkezett, még egy meccs pihenőt kapott, és a gólvonalra Kiko Casilla sorakozott fel. Hátul Ramos kimaradt érthető okokból, és a helyén Jesus Vallejo kapott helyet, a jobboldali belső védő pozíciójában.  A középpályán, ahogy az sejthető volt, a BL meccsen pihenő Casemiro és Isco visszatért, most Modricnak szeretett volna egy kis pihenőt adni Zidane, így Asensio hiányában Lucas Vazquez egészítette ki a gála kezdő középső sort.

A legfájóbb, hogy elől meg sem fordul a jó francia trénerünk fejében, hogy megbontsa a Ronaldo-Benzema párost. Tehát a „nagy rotátor” ezúttal egy, azaz egy igazi rotációt próbált meg végrehajtani, hogy Modric pihenjen, az összes többi változtatást a kényszer (sérülés, vagy rehabilitáció) szülte – ráadásul azt is tudjuk, hogy a horvát irányító pihentetése is csak részben sikerült, mert jönnie kellett tüzet oltani. A kiesőjelölt Malaga ellen.

Kezdjük a pozitívummal, a csapat lendületesen kezdett, Vazquez már a 2. percben veszélyes fejessel jelentkezett, és ekkor még úgy látszott, hogy nem akarunk esélyt adni arra, hogy az ellenfél lehetőséget szimatoljon, és felszívja magát ellenünk. Ikonunk és multi-csúcstartónk, Ronaldo is agilis volt, ha nem is mindig abban, amiben kellett volna: a 6. percben vélt sérelmeit magyarázta a partjelzőnek, pedig az akció folytatódott, Isco lecselezte magát majd’ az alapvonalig, de Cé neki háttal magyarázott és nem követte az akciót. Egy percre rá egy Kroos labdaszerzés utáni mini kontra alkalmával Ronaldo úgy lőtte el csapnivalóan a labdát keresztbe, hogy Benzema, Vazquez, de még Casemiro is remek passz opciót kínált, bármelyikük a kapusra vezethette volna a labdát.

Ismerjük ezt a Cét régről, csak akkoriban könnyebben átsiklottunk ezen, mert 12 forduló alatt járt ehhez az önzőséghez 8-10 gól is, ami ebben a szezonban épp 1 volt az esemény megtörténtekor. Ezek azért fájnak, mert nemrég láttuk, hogy tette le a bogyót Benzemának a tuti gól érdekében, és hajlamosak vagyunk ebbe némi fejlődést belelátni az „Új Ronaldo” irányába, de ilyenkor rendre visszarángat bennünket a valóságba. Pedig fixa ideám, hogy Cé, az ő képességeivel ünnepelt assziszt király lehetne, és a csapat leghasznosabb játékosává avanzsálhatna újra. Manapság egyáltalán nem az.

Ezzel együtt őt dicséri az első gól, mert Marcelo kissé mély beadását befutotta és kapura tudta fejelni. A kipattanóra érkezett Benzema, és közelről bestukkolta az üres kapuba. Legyek gonosz, hogy olyan közel volt, hogy ezt még ő sem tudta elrontani?  Máris az vagyok.

Kész szerencse, hogy Zidane kiemelte a meccs előtt, hogy milyen hibátlan a védekezésünk, három meccs zsinórban kapott gól nélkül… Olcsó lenne felemlegetni, hogy már a beharangozóban megmondtam, de kétségtelen, hogy a Malaga ellen egyéni hibák sorát láthattuk a védelemben. Amellett, hogy Vallejo nagyon motiváltan és sokszor hasznosan látszott, még látszik rajta, hogy erősen meccshiányos, és nyilván rutintalan még ebben a csapatban. Erre utaltak apró jelek, mint pl. a meccs legelején jobbra hátul volt egy megelőző becsúszása, amely egy olyan szituációban született, amikor a támadó hosszan szöktette magát, és a labda egyébként is kiment volna az oldalvonalon. Tapsot kapott rá, meg pacsit Carvajaltól, de ezeket meg fogja ő később rutinosabban is oldani.

A nagyobbik baj, hogy a helyezkedése általában nem jó még, amire meg sajnos az első bekapott gól szolgáltat jó példát. De tényleg csak példát a helyezkedésére, mert ez nem az ő sara volt! Kroos gyerek hibája kellett ahhoz, hogy a malagai gólpassz létrejöhessen; itt Vallejo egy pillanatot sem tétovázva visszazárt Diego Rolannal, de érthetetlen módon 4-5 méterre helyezkedett tőle, így egy picit visszalépve (még távolabb kerülve tőle) a támadó simán átvehette a labdát, és a késve rárontó, és a lövésbe belevetődő Vallejo lábai között el tudott menni a labda. Ez a gól teljesen Kroosé, és Vallejót kicsit menti, hogy passzopciót adva a buid-up-hoz, már kint volt a jobbszélen, onnan kellett visszaérnie, és két támadót kellett volna fedeznie, míg visszaér Casemiro. 1-1.

A vezetést nagyon hamar visszavettük, Kroos egyik értékelhető megmozdulása volt a több rossz megoldás mellett a Casemiro fejére beívelt szöglet. Meg kell becsülni, mert ilyen szituációból is fájóan kevés gólt szerzünk a szezonban.

Hogy nehogy legyen egy nyugodt meccsünk, arról az ismételten csapnivaló középpályás védekezésünk, és Casilla bakija gondoskodott. Chory Castro távoli átlövését csak nézte Kroos és Casemiro, és sajnos Casilla pedig bevédte.

Eddig tartott Zidane rotációja, jönni kellett Modricnak, és pont ő kellett ahhoz, hogy a győztes gól 11—es szituációja összejöjjön. Itt jegyezném meg, és többet mondatot nem is pazarolnék rá, hogy ez volt a harmadik befújható büntetőnk, ha ezen is ugyanolyan nagyvonalúan túllendült volna a bíró, mint a korábbiakon, akkor lehet megint pontvesztésről kellene számot adni. Gyalázatos, hogy a Real meccseket vezetik idén a sporik. (Ne feledjük, hogy ezek után még volt egy szabályos gólunk, amit les címén nem adott meg.)

Amit szeretnék kiemelni a szombati meccsből, hogy a középpályás védekezésünk kritikán aluli volt. A 4 védőnket nagyon sok rájuk vert szituációban felmenteném, bár kétségtelenül voltak hibáik. Az első gól előtt közvetlenül volt egy nagyon jó átlövése a Malagának, már az is azért jöhetett létre, mert Kroos jobbra volt tolódva teljesen indokolatlanul, és senki nem vette fel a középpályáról érkező embert. De nem tanultunk belőle. Folyamatosan ez ment. A bekapott gól, Kroos labdaeladásából valósult meg, majd a 2. gólnál is a középpályás védekezés csúszott meg. Kroos megint csak futott (kocogott) az események után, Casemiro egy nagyon rossz keresztezéssel próbált labdát halászni, és simán mögé kerültek, így jött létre a lövőhelyzet.

Casilla felelőssége persze egyértelmű, azt a labdát fogni kellett volna! Azt gondolom, hogy akkor járok a legközelebb az igazsághoz, ha úgy fogalmazom meg, hogy a védelem és a középpálya közötti összhang a védekezés során volt nagyon gyenge ezen a meccsen.  A második gól előtt Varane nem vágta ki a labdát, hanem megpróbálta megjátszani Kroost egy löbböléssel, ebből fordult vissza a Malaga, majd a lövés előtt Vallejo sokkal hamarabb kimozdulhatott volna a labdát hozó emberre – semmi más feladata nem volt.

A hibák ellenére ezt egy olyan meccsnek láttam, hogy a bosszantó részletek ellenére egy pillanatra nem éreztem azt, hogy kikaphatunk. A 2-2 után a csapat sebességet tudott váltani, és érezhető, volt, hogy a Malaga nem lesz elég ahhoz, hogy megállítsa a Realt. Persze ennek a találkozónak egy könnyed délutáni edzésnek kellett volna lennie.

Zidane a meccs után elmondta, hogy minden ellenfél az élete csatáját vívja a Real ellen, és ezt sok esetben nehéz lenne megkérdőjelezni. Most Roberto, az ellenfél kapusa fogott olyanokat, hogy sokkal jobban rangsorolt kapusoktól is parádé lett volna. Az első félidő hajrájában Ronaldónak volt olyan lövése a jobb felsőbe, meg fejese a bal ficakba, ami sok kapustól gól lett volna. A Malaga meg elég hatékonyan használta ki a lehetőségeit.

Visszatérve az elején említett téli átigazolási szezonra, Zidane végre kimondta, hogy érkezhet valaki, ami valójában azt jelenti (hadd utaljak a Zidane-Zidane szótárra), hogy minden valószínűség szerint pontosan tudja ki, és mikor érkezik. Pár napja Daniele Massaro a Milán egykori futballistája, aki TV-s szakértőként dolgozik, és jólértesült az átigazolási kérdésekben, tényként közölte, hogy Mauro Icardi a Real Madrid játékosa lesz.

Az Inter tegnapi meccse után élő adásba kérdezték meg Icardit, hogy mit szólna, ha a Real Madridtól konkrét megkeresés érkezne? Az argentin kikerülve az egyenes választ azt mondta, hogy ő semmit se válaszolna, van erre neki egy embere. Aki egyébként nem más, mint az ügynöke, egyben a felesége, Wanda Nara, aki szintén egy ismert figura, van három gyereke Maxi Lópeztől az előző házasságából, és már van Icarditól is kettő. Ha lehetek kicsit pikírt, Icardi nem csak a pályán talál be könnyedén, a két gyerek egy éven belül született (egyébként az első háromból kettő szintén!). Icardi metakommunikációja, testbeszéde egyértelműen utalt arra, hogy ez a kérdés nagyon előrehaladott állapotban lehet – de nyilván nem beszélhet róla. Ideje elkezdeni barátkozni a gondolattal, hogy újra lesz argentin támadója a Realnak – bejött az már más csapatoknak is. Mi meg úgy várjuk már Benzema váltótársát, mint pedofil a kicsengetést a Megváltót!

A meccs nekem nem jelentett csalódást, mert nagyjából azt vártam, hogy nem lesz sétagalopp, de kikaparjuk a győzelmet. Ezt viszont Ceballosszal és Borja Mayorallal képzeltem el. Vajon ki ellen szeretné Zidane kezdetni őket, ha nem egy kieső helyen álló csapat ellen otthon (egy CdR meccs előtti szituációban)? Folyamatosan kapja Zidane a Ceballosszal kapcsolatos kérdéseket, most se volt ez másképp meccs után. És mit válaszolt? Ceballos elégedett a játékperceivel, nagyon szépen dolgozik és fejlődik a Realban.

A meccs alapvetése, hogy a három pont megszerzése kötelező, ezúttal teljesült, de nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy ez a teljesítmény komoly csapatok ellen kevés lenne! Addig pedig lehet álmodozni a Barca pontvesztéséről, de ha meg is történik, nagyon messze van a Real attól, hogy sorozatban és biztosan hozza a saját meccseit. Egyelőre nincs meg a minőség.

Carvajal nagy meccset játszott, öröm nézni, hogy nincs nyoma a betegségének. Ronaldo is motivált volt, azt ne várjuk, hogy allűrjeit majd levetkőzi egyik meccsről a másikra. Kroos sajnos lefelé lógott ki. Említést érdemel még Casemiro, aki megint gólt szerzett, és egyre inkább hajlamos vagyok megbocsátani szertelenségeit. Ő egyszerűen ilyen, reméljük, hogy fejlődik majd, de mindig is úgy véltem, hogy összességében nagy hasznára van a csapatnak.

A Malaga az idényben most rúgott először gólt idegenben. Nekünk mindgyárt kettőt. Ezt azért morzsolgassuk. A Valencia egy ötöst gurított nekik, és egyet sem kapott. Szóval próbáljuk meg a helyén kezelni a csapat teljesítményét.

Marcelónak ez volt Real színekben a 302. győzelme, ezzel ő lett a klub legtöbb győzelmet számláló légiósa. Honfitársát, Roberto Carlost előzte meg. Ezalatt 17 trófeát nyert a klubbal. Hajrá Marci, csak így tovább!

Én a Valenciának szurkolok este, tenném ezt akkor is, ha a két csapat helye fordított lenne a tabellán. Ami a megelőző VAL-BCN meccsen történt, azt nehéz feledni, ha annak a bírói támogatásnak a felét ma megkapja a hazai csapat, akkor a Barcának nem sok esélye lesz van miért törleszteni a hazaiaknak!

A következő találkozónk szintén a Bernabeuban lesz kedden, a CdR visszavágóra érkezik a Fuenlabrada, reméljük ott több fiatalt láthatunk a kezdőben, majd a következő hétvégén megyünk a Bilbaóhoz a Katedrálisba – na, oda kell tartalékolni!

A meccs összefoglalója megtekinthető itt:

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • ReAlantos

  Mint már a beharang alatt is említettem, egyéb program miatt nem tudtam nézni a meccset, ezért is vártam nagyon az összefoglalót. És nem hiába! Köszi, Sultan, remekül sikerült!

  Imádom Kroost, a jelenlegi keretből a 4 kedvencem között van mindenképp, de az itt elolvasottakból is csak erősítést nyer a feltételezésem, hogy ő (pl. Modriccsal gyökeres ellentétben) nagyon rendszerfüggő játékos. Neki kell a gyémánt, vagy ha más nem, akkor két olyan védekező- vagy középső középpályás, aki jól tud visszazárni védekezésben, mert a németnek ez sajnos nagy gyengéje. Ezért nem lehet őt használni 4-4-2-ben szélsőkkel igazán jól, és ezért nem működött anno a James és BBC jelezte 4-3-3 sem ittléte első évében. Ettől függetlenül nagy kedvencem marad, mert a védekezésbeli hiányosságait támadásban és a csapat szervezésében az én szememben bőven ellensúlyozza. Plusz ne feledjük, hogy ő csatárnak/támadó középpályásnak indult anno Münchenben. Egy ilyen, kieső csapat elleni meccsen viszont nyugodtan kezdhetett volna helyette Ceballos, de akár Kovacic is, ha elég fitt.

  Vallejóban a hibái ellenére óriási jövőt látok. Ha nem ül be Bale mögé a kórházjárat bérletesei közé, akkor bizony megtaláltuk a közeljövő Varane-partnerét. Nagyon remélem, hogy őket nem kótyavetyéljük el, mert egy új sikerkorszak alappilléreit jelenthetik. (Egyszer szívesen megnézném, hogy egy védekezni tudó, és főleg a védekezéssel törődő Carvajal-Varane-Vallejo-Nacho négyes van hátul.)

  A téli uborkaszezonra rátérve: én nem örülnék kifejezetten Icardi érkezésének. Nem mintha ne lenne jó csatár. Hanem azért, mert egyrészt Milánóban már megmutatta, mennyire gerinctelen tud lenni, és nem hiányzik egy ilyen ember a csapatba. Másrészt pedig lennének jobb opciók is, még télen is. A BL-ben ugyanis a BC is tud elfogadhatóan teljesíteni.

  Hirtelen ennyi részemről. És bizony erősen elgondolkodtam, hogy a következő bajnokit megnézzem-e, akár ráérek, akár nem.

 • majk

  bevallom egy izzadságcsepp nekem is legördült a homlokomon, amikor Karim futott oda üres kapura… 😀

 • V.I.C.

  A Real Madrid Ceballosszal: 10 meccs, 10 győzelem, GK: 29-3
  A Real Madrid Ceballos nélkül: 12 meccs, 5 győzelem, 4 döntetlen, 3 vereség, GK: 19-15
  ———-
  Ceballos elégedett a játékperceivel. Mind a 22 meccsből, 10 meccsen kapott, 316 perccel, ami az eddigi össz. játékperc 16%-ának felel meg, ebből az egyetlen kilencven percet a harmadosztályú Fuenlabrada jelentette. Hivatalos Facebook-oldala nincs, francia állampolgársága nincs. Türelme ki tudja mennyi?

  • Jose
  • Cornelius Scipio Africanus

   Edzésen sem teljesít jól, valószínűleg ezért nem játszik :(((
   https://twitter.com/DaniCeballos46/status/934159776245743616

   • majk

    de legalább boldognak tűnik!

  • majk

   Eloszor Asensio is csak epizodszereplo volt aztan szep lassan bejatszotta magat. Mit varsz ? Szoritsa ki Kroost v Modricot? Es akkor Kovacicrol nem is beszeltunk. O sztem jobban megerdemli a perceket. Fiatal meg a srac majd eljon az o ideje is

   • ofrnkie

    a rotálás hiánya a Carlo második szezonjára emlékeztet azzal az apró, de elhanyagolhatatlan különbséggel, hogy akkor gyaláztuk a mezőnyt.
    asszemmindenféleképpen többet kéne rotálni, és esetleg elgondolkodni egy más felálláson, ahol egy csatárt egy középpályásra cserélnénk.
    egyelőre pedig sem kova sem ceballos nem kap szerepet, max bedobja ZZ lucast

    https://memegenerator.net/img/instances/80147240/sad.jpg

    • majk

     Persze a felallason szerintem is lehetne valtoztatni. Poroghetne az 1 csataros jatek. Viszont nem hiszem hogy pont Ceballosnak kene Karim helyett jatszani. Inkabb Asensio. Ceballosban is latok fantaziat de meg adni kell neki idot. Es sztem nem fog elmenni ha nem jatszik borzalmasan sokat az 1. eveben

     • ofrnkie

      abban mondjuk egyáltalán nem vagyok biztos, hogy Karim vagy CR lenne-e a hasznosabb az egycsatáros játékban

   • V.I.C.

    Amit írtam, abból hol jött le az, hogy Modric, vagy Kroos kiszorítását várom, vagy hogy Kovačić nem érdemli meg a perceket? 🙂 Asensio meg kb. a játékpercei felét Bale sérüléseinek köszönheti.

 • smatte

  unalmasak már ezek az állandó Mariano gólok…

 • WT14

  Ez a Valencia eddig maximum egy rakás denevérszarra emlékeztet.

  • FrancIsco

   szerencsére a bírói kar hozza a még rosszabb színvonalat 😀

  • sultan2004

   de legalább a bírók jók

  • dracox

   Megint be vannak szarva… ahogy szoktak lenni.. remelem az europa ligaba se jutnak be a szezon vegere..

 • johnglade

  Na most majd indul a sírás.

  • FrancIsco

   Igazi sírás akkor lett volna ha a kontrából kapnak egyet 😀

 • zoleelej

  góóól
  ja várjál 😀

 • Turbo

  Bent volt. Nem baj… 🙂

 • Jose

  Tegnap tőlünk vettek el egy teljesen szabályos gólt, ma a Barcatol. Ezek a csapatok sokkal jobb bírókat érdemelnének. Ennyi.

  • WT14

   Ez a meccs nem ezen fog múlni, sima 0-3 lesz. Emlékezzünk, hogy játszott a Valencia ellenünk, és nézzük hogy hogy játszik most. Konkrétan három értelmes passzt nem képesek egymás után véghezvinni.

   • Jose

    Így van, a Barca uralja a meccset.

   • sultan2004

    fosik a valencia, úgy jöttek ki, hogy csak k ne kapjanak, ezért lesz az a vége mégis

   • dracox

    Hol van a nagy Zaza??? Nekunk gurit majd kettot…

  • dracox

   Meg az Atletico meccs sem lett volna X normalis biroi vezetessel..

 • dracox

  Bírói kar megint magas színvonalat kepvisel most a barca meccsen… szegyen. Egyertelmu gólt elvesznek a barcatol..

 • LeeTaiPo

  Mintha nem egy hely, hanem egy osztálynyi lenne a különbség.

  • Jose

   Fejben tuti van annyi. A vale játékosai nem hiszik el, hogy nyerhetnek. Itt csak a gólkülönbség kérdéses.

 • Turbo

  Ez amolyan tipikus macska-egér játék eddig. Csak idő kérdése, hogy megtörjenek a denevérek. Hozzáteszem, sajnos, de ez van.

 • ofrnkie

  sajna nagyon bivaly ez a barcelona, erre a szezon előtt kicsit sem számítottam

 • WT14

  Nem értem ezt. Ellenünk a 18. helyezett is úgy játszik, mintha az élete múlna rajta, meg előtte a Girona, Betis, Levante ugyanez. Pontos passzjáték, betonvédekezés, kegyetlenül bevert ziccerek, kibaszott nagy bombagólok, plusz bármilyen noname kapus úgy véd ellenünk, mint egy Neuerbe oltott De Gea. Itt meg a 2. helyezett, veretlen csapat úgy játszik, mint egy rakás teleszart gatyájú ifista, az a kapus pedig, amelyik a mi szemünket kivédte, most betol egy ordas szar lövést a saját kapujába. Ennyivel jobb lenne a Barca nálunk (főleg a nyári szuperkupa tükrében)? Ha igen, akkor kibaszott nagy zakónak nézünk elébe decemberben.

  • Jose

   Mintha számítana a bajnokság nekünk… 🙂
   Csak az El hely legyen meg!

  • Sasu

   A Barcának le szokták adni a meccset elég sokan, én emiatt nem hibáztatom a csapatot a relatíve kevesebb bajnoki címért.

  • ofrnkie

   ha nem leszünk fejben lúzerek, nem lesz itt zakó. Busquets, Messi lefogása lesz a kulcs, ha megoldjuk akkor szuper, ha nem akkor kikaphatunk

 • Jose

  Messi a partjelzonek: “akkora vagy, mint Xavi, akkor meg mit szopatsz engem?”

  • Jose

   Szerkesztve

 • johnglade

  Az várható hogy 10 percre rá már fent is volt a Joó-cikk az esetről… 😀

  Az mondjuk biztos hogy ezek a lámák több Barcelona-meccset nem fognak vezetni, de azt hiszem magunknak sem kívánom őket.

  • Jose

   Az index és Joó szerintem ténylegesen figyelmen kívül hagyható. Tudjuk, hogy sem szakmaiság, sem pártatlanság nincs sem a szerzonel (szakmai irányelvek, mint olyanok… ) sem a portalnal.

 • Turbo

  Elszakadt Garay harisnyája. Skandallum.

 • LeeTaiPo

  A Valencia védekezése már-már a miénket idézi.

 • Turbo

  Mintha egy másik, bátrabb Valencia jött volna ki a második félidőre, az eddig látottak alapján. Mondjuk lehet, hogy pont emiatt fognak kikapni. Vagy nem.

  • WT14

   Mintha félidőben lecserélték volna az egész csapatot. Most már úgy néz ki, mintha focizni is tudnának.

  • Manócska

   Meglett az eredménye a bátrabb játéknak. 🙂

 • FrancIsco

  Pont most beszéltük, hogy egy Vale gól izgalmas koreó lenne…erre 😀

 • ofrnkie

  érdekes, mennyire hagyják egymást támadni a felek. ennyi területtel még én is eljutnék 1-2 kapuralövésig, na meg pl. egy jó formában levő CR azt a szitut ami Zaza előtt adódott, beverte volna mint a szar.

  közben gól, a foci is egy nagy meme mostanában – a közélettel együtt – mert mindig az történik amit elképzelsz, mint a legabszurdabb forgatókönyvet

 • FrancIsco

  Guedes a játéka nagyon nagyon tetszik. Mit meg nem adnék, hogy lenne egy ilyen képességű fiatal szélsőnk, aki csatár poszton is bevethető…

 • ofrnkie

  Messi mekkora zsugákat ad, szerencséjük hogy Suarez van ott elöl és akkor kuka minden play

 • Turbo

  Úgy néz ki, hogy a Valencia meg a nézőik is elkapták a fonalat. Érzésem szerint a Barcelonának innentől kezdve nem lesz egyszerű dolga. Ezért szép sport a foci. Az első félidőben nagyon simának tűnt a történet.

  • FrancIsco

   Azért a Vale védelme izgalmassá teszi 😀

 • WT14

  Kurvára kíváncsi lennék arra, ami a félidőben elhangzott a Valencia öltözőjében, mert ilyen fordulatot ritkán látni egy csapat játékában. Jó párszor mi is hasznát vettük volna idén.

  • LeeTaiPo

   Lehet, hogy ott is van hajszárító.

   • FrancIsco

    Zazának az hasznos

 • Sasu

  A Barcának nem szabad hagyni, hogy rohanós legyen a meccs, akkor tuti kikapnak.

 • ofrnkie

  labdatartás
  30%-70%
  kapuralövések
  1 – 6
  gólok
  1-0

  ez a foci keserédes melankóliája, melyet azt hiszem mindegyikünk megtapasztalt játékosként és szurkolóként egyaránt

  • Sasu

   a második félidőben nem sok lövése volt a Barcának, és a labdabirtoklás se ennyi.

   • FrancIsco

    Labdabirtoklás simán lehet ennyi, dédelgetik a labdát azért még mindig, a Vale pedig egyből rohan kontrázni.

 • WT14

  Csóri Alcacernek jó biznisz volt Barcelonába szerződni. Annyira bíznak benne, hogy hátrányban inkább jobbhátvédet cserél be az edző. Közben meg eldönthette volna a Valencia a meccset. Ez az a pont, ahonnan tudom, hogy biztosan nem fognak nyerni.

  • t20-puerto del sol

   fasznak kapcsoltam be én is

   • Manócska

    Lehet hogy tényleg kár volt. Nem igazán hoztál szerencsét nekünk. 🙂 De legalább már ezt a döntetlent tartsa meg a Valencia.

 • Sasu

  Messi labdája..

  • Jose

   Fantasztikus volt!

  • Turbo

   Az a Nike labdája.

 • ofrnkie

  csodálatos passz

  • LeeTaiPo

   az

 • Jose

  A következő gól szerzője vezetni fog.

  • ofrnkie

   og?

  • elkesetthusvetinyul

   …az autót hazafelé?

 • Sasu

  Azért jó látni hogy náluk is van egy Benzema

  • johnglade

   Benzaza

 • dracox

  Maradjon így ha mar a valencia nem tud nyerni..

  • MrPaul

   Hát különben tényleg keresztet lehet vetni a bajnokságra.

   • WT14

    Arra így is-úgy is, tökmindegy hogy 8 pont vagy 10.

    • ofrnkie

     az 5 pont már behozható

     • WT14

      Milyen 5 pont?

     • ofrnkie

      hát ha nem hozzuk a clásicokat akkor nincs értelme számolgatni, ez a december 23. esti állapotra vonatkozik

     • Cornelius Scipio Africanus

      8-3=5 quick math 😀

     • LeeTaiPo

      Well, one and one is two
      Six and two is eight
      Come on baby don’t ya make me late
      Hidehey
      Baby don’t you wanna go
      Back to that same old place
      Sweet home Chicago
      https://www.youtube.com/watch?v=-_KkgPRo4wA

    • Turbo

     Nem mindegy.

    • MrPaul

     Nem a pont a baj, hanem a játékunk. 25 meccs van még és 2 Classico. Nem mi vagyunk az esélyesek, de még bármi lehet.
     Csak nem ezzel a kutyafos játékkal.

 • WT14

  Kár hogy a Valencia megint visszaállt, így ki fognak kapni.

 • Turbo

  Jóaziksz.

 • FrancIsco

  Ez a Zaza bakker 😀

  • Sasu

   beverhette volna

   • FrancIsco

    Lehet finoman szólva mennybe megy mondjuk ha azt kapásból onnan felvarrja valamelyik sarokba.

    • Sasu

     le is vehette volna

     • FrancIsco

      persze, le is tehette volna a társnak mellette…hát ez van

    • dracox

     Elhiszed hogy ellenunk ugy beb*szta volna mint ló a lónak?? 😂

    • WT14

     Nyugi, nekünk úgy felvarrta volna a hosszú finyóba, hogy utána Puskásra is jelölik.

     • FrancIsco

      Nem jelölik a Puskás díjra, hanem a történelem során először instant már meccs után átadták volna neki.

 • smatte

  Ettől még nem lettünk jobbak…

 • Jose

  A Barcelona a világ legjobb csapata. Minden sorozat és mérkőzés abszolút esélyese. Kötelező minden találkozót és kupát megnyerniük. Kötelező.

 • V.I.C.

  Jó volt végigkövetni a két bajnokaspiráns párharcát, és továbbra is jobb bíráskodást érdemel a spanyol foci, ennyi tévedést rossz volt nézni mindkét oldal felé.

 • sultan2004

  A tavalyi után ez járt a Valenciának, kár, hogy nem nyerték meg.

  • Csáti László Károly

   Azért elég ordas mákjuk volt. De persze tavalyi meccs után mondhatja bárki, hogy járt is nekik.

 • johnglade

  Ha idén bármit is elbukik a Barcelona akkor azt nyugodtan foghatják majd a kispadjuk vékonyságára (legalábbis a támadószekcióban mindenképp). Pl. ezt a Dulifuli gyereket nézni is rossz volt…

  • FrancIsco

   Suarez sincs sokkal jobb formában Benzemánál már ami a helyzetkihasználásokat illeti.
   Egy normális középcsatárral verhettek volna azért hármat négyet.

   • Sasu

    na jó, mi meg vezetnénk a bajnokságot egy középcsatárral 🙂

    • sultan2004

     Normális bíráskodással is sokkal beljebb lennénk.

     • Csáti László Károly

      Hát, most mi is. Ez volt a meg nem adott gólok hétvégéje.

     • Jose

      Nagyon gaz a spanyol bírói kar. Fontos: minden meccsen. 😉

     • Csáti László Károly

      Teljesen egyetértek, ugyanakkor idén már többször mákunk volt, úgy is fel lehet fogni, hogy a malacka itt nem volt velünk. De nem dőlt el semmi, 8 pont édes kevés. Főleg látván, mennyire rövid a kispadunk, ahogy johnglade találóan megjegyezte. A BL meg esélytelen. Ha nem lenne “kötelező” a nevünk miatt, akkor azt mondanám felejtsük el, és koncentráljunk csak a bajnokságra.

     • Sragi

      Múltkor meg kintről kotorva lett szabályos gól.
      Egyébként igen. Szarabbak a Spanyol bírok mint valaha.

 • Sasu

  Nem estem hasra a Barcától, ennyire szarok vagyunk, hogy tízzel mentek eddig? 🙂

  • Jose

   Igen.

  • ofrnkie

   valverde régi pragmatikus ám a szakmában. biztos alapok, jobb védekezés, messi. nem lesz itt űrfoci, ellenben sikerek sajna valószínű, bár remélem felébredünk és jön a csodálatos tavaszi menetelés

   • Jose

    Hidd el, vannak entitasok am/kik úgyis űrfocit látnak.

    • ofrnkie

     Immanuel Kant elmélete szerint nem a megismerés igazodik a tárgyhoz, hanem a tárgy a megismeréshez

     • carpentier

      Végre egy komoly ember!!

     • LeeTaiPo

      Schrödinger meg keresi közben a macskáját.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Pedig csak annyit kéne mondania, hogy : cicc!

     • LeeTaiPo

      De nem tudja, melyik dobozban van. Vagy nincs.

   • Sasu

    a védőnégyesük jó, de a Valencia megmutatta, hogy ha labdával rágyorsítasz a középpályán, akkor eléggé sebezhetőek.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Most fogadok hogy Kovacic nem játszik a Barca ellen – függetlenül hogy sérült vagy sem. Pedig mindig – emlékeim szerint – rohadt jól nyomta ellenük, és ő ebben a legjobb talán. Az a dinamika <3

     • Sasu

      hát igen, jó lenne. De Isco se lesz rossz.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Föltennék egy 4-5-1et, mert Benzema és CR közül úgyis egy használható 😀

     • FrancIsco

      És milyen felállásban, alakzatban?

     • Cornelius Scipio Africanus

      részletesen: 4-3-2-1
      3 CM (Kroos, Modric, Kovacic)
      2AM (Isco, Asensio)
      1 CF (CR )

      Ezzel kísérletezek most PES-ben is. Barcát szerintem középpályán ha megfojtják akkor könnyebben legyőzhetőek. Casemiro játékban meg sokszor ott a hiba, mert durván szerel, és annyira ütközőember nem kéne szerintem ellenük.

      De én nem vagyok edző, se Zidane. Szóval elképzelhető, hogy ennél létezik jobb megoldás is.

     • V.I.C.

      Kroost és Iscót megcserélem és nem is olyan rossz. 🙂

     • Cornelius Scipio Africanus

      Most én vagyok az edző! 😀 De tudod mit, legyen váltakozva 😀 Isconak amúgy nagyon fekszik, ha szabad szerepkört kap.

     • Csáti László Károly

      Tetszik, de CR helyett legen Benzema a CF-ben. Úgy mit szólsz hozzá?

     • Cornelius Scipio Africanus

      Amíg Ronaldo itt van, és nem sérült, játszani fog az El Clásicon. Ráadásul Benzema jelenlegi formája, még a padra is épphogy elég, nem egy bajnoki sorsot eldöntő meccsen legyen kezdő 😀 CR-ben ott a gól mindig. Plusz egyedüli támadóként nem is kéne visszazárnia sűrűn. Inkább maradjon elől ha kontra van, lehet nyargalni, vágtázni (bár már nem olyan gyors mint volt)

     • norma_va

      Vicces CR mellett, és Benzema ellen azzal érvelni most, hogy előbbiben “ott a gól mindig”.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Hát nem egy erős érv, tudom azt én is. Akkor legyen 4-6-0 😀

     • WT14

      A középpályán, ha a Paulinho-Busquets-Rakitic hármassal állnak föl, akkor nem lesz olyan jópofa labdázgatás a részünkről, mint volt augusztusban. Félő hogy elnyomják a középpályánkat, mert Casemiro passzjátékban nulla, a többieket meg leütközik. Persze elöl ez mínusz egy ember nekik, csak sajnos ott van Messi, aki egyedül is ronggyá tudja szopatni a Fejetlen Csirke Kommandót (a.k.a. a védelmünket).

  • sultan2004

   Egyikkel se lenne könnyű vitatkozni.

 • t20-puerto del sol

  13 pontja van a 15. helyen álló Bilbaónak – azért be ne szarjunk már…

  • WT14

   Miért, a Malagának mennyi volt? Vagy az Alavesnek, akiket szintén alig vertünk meg 2-1-re? Vagy a Gironának, akiktől simán kiszoptunk. Ez a mostani csapat bárki ellen képes felvenni a szopóálarcot. Cipruson keménykedtek egyet a srácok, hazaérve viszont ugyanaz a szar folyik a csapból.

   • t20-puerto del sol

    vagy: hazai pályán ideális meccssorozat arra, h. “kikaparják magukat a szarból”

    • sultan2004

     Látszólag…

    • WT14

     Hazai pályán eddig csak ideális meccseink voltak a rajt óta, mégis egyedül a LP ellenire mondanám, hogy értékelhető volt, a többi szar, szenvedős produkciót le lehet húzni egy az egyben a retyón. Mindig úgy ülök le az aktuális kiscsapat elleni meccsre, hogy “na most majd végre látunk egy szép, 4-5 gólos gálát”, és eddig mindig ugyanazt a szart nyomta le a torkomon Zidane és a csapat, lásd a szombati meccs, mint legutolsó példa.

  • sultan2004

   Itthon a 7 pontos ellen is para volt…

   • t20-puerto del sol

    De nem kell, hogy így legyen….

  • Sragi

   Tény, hogy nem kell letolt gatyaval neki állni a meccsnek,de azért a Malaga se rúgott idén még 2 gólt senkinek sem idegenben…

 • V.I.C.

  Amúgy tök ciki volt ez a csapatszintű védekezés, meg fegyelmezett visszazárás mindkét oldalon. Elképzelni nem tudok nálunk ilyesmit, hogy nézne ki. Full gáz. Ott a nevük a hátukon, az bőven elég volna.

  • kodex

   azért ne túlozz. volt ilyen nálunk is. de tény: sajnos általánosságban messze nem jellemző. 🙁

   • V.I.C.

    A BC saját térfélen feketén búslakodó hőtérképe vagyok, kontranézés közben kocogva. Popcornnal meg gépi kólával. 🙂

    • kodex

     majdnem teljesen igazat adok neked, csak az olyan meccsek tartják bennem a lelket e téren mint pld AM elleni tavalyi. úgyhogy ne vedd el a reményt hogy lesz még ilyen :DD

     • V.I.C.

      Legyen igazad, én magam alá csurgatnék az ámulattól. 😀

 • Jose

  Következő nyilvános edzés: kedd, 21:30
  TV közvetíti? Igen.

 • dracox

  Mindenféle pletyka ellenére nagyon remélem, hogy Icardi érkezni fog a télen.

  • Cruyffista

   Egyrészt teljesen esélytelen, másrészt pedig a múltját ismerve nem hinném, hogy egyáltalán felmerülne a Realnál. Amikor a La Masiára érkezett, akkor volt a botrány Laporta és a Barcelona ultrák között, ezért az ifi csapatok meccseire látogattak. Ha jól emlékszem pont volt egy Real-Barca Juvenil B derbi, ahol Icardi elég paraszt módon viselkedett végig, többek közt majdnem megverte az ellenfél kapusát, Deulofeu rángatta el onnan. Aztán a meccs után ott énekelte az ultrákkal a Madridot szidó rigmusokat.

   Egyébként még azért sem túl reális, mert a drágalátos párjával elég hosszútávúnak tűnő projektet indítottak most az Internél. Királyként kezelik, neki ez a legfontosabb, ezt máshol nem kapná meg. Felesleges benne gondolkodni.

   • WT14

    Én se örülnék Icardinak, baromira nem hiányozna szerintem az öltözőből, amekkora fasz. Volt az Inter ultráival is valami balhéja, amikor azzal fenyegetőzött hogy Argentínából hozat verőembereket, nem tudom ez lecsengett-e. Maradjon csak ott az Interben, vagy felőlem mehet ahova akar. Annyira meg nem jó, hogy ne lehetne találni más fiatal, tehetséges csatárt aki az ő szintjét megüti.

    • Cruyffista

     Annak már vége, most ő a “Capitano” Milánóban. Azzal már vitatkoznék, hogy a Real számára elérhető nevek között van-e jobb, mint Icardi. Szerintem nincs (hacsak Neymart nem vesszük ide), de az biztos, hogy Icardi öltözői szempontból öngyilkosság lenne. Nem tudja elviselni, ha nem ő irányít, vagy nem az van amit ő akar.

     • sultan2004

      Úgy látszik, a beteg ego, a nehezen viselhető természet nem ritka a legjobb futballistáknál mostanában.

   • Jose

    Ha te mondod, hogy “Egyrészt teljesen esélytelen”, akkor tuti jön. Emlékszem, ugyanígy reagáltál a Neymar-távozása pletykákra és a Paulinho-érkező hírekre is. 🙂 Sőt, utóbbi ellen többször, határozottan véleményt is formáltál.

    Nép, most már hivatalos: ICARDI ÉRKEZIK! :DDDD

    • Cruyffista

     nem tagadom, kisujjamban van a jinxelés 😀

    • Cornelius Scipio Africanus

     Amúgy utánakérdeztem Icardit illetően egyik haveromnál. Ugyan azon volt mint Cruyffista. Nagyon balhés gyerek, de jó csatár. Állítása szerint beadásokra iszonyatosan jól tud érkezni (ez megmagyarázná azt is miért kell ZZ-nek 😀 ) de drága lenne nagyon szerinte is. A balhé meg elég meredekek, amiket mesélt. Plusz ő is kiemelte, hogy az öltözői egység tuti borulna a Realnal is. Én inkább azt mondom, hogy maradjon ott, bármekkora csatár, ha egy idióta és bomlasztaná a Realt.

  • Sragi

   Őt ne.. Sanchez. Nyáron meg Dybala. Aztán kezit csókolom.

  • ofrnkie

   én nagyon remélem, hogy Icardi nem jön ide. annyi fasza játékos van a világon, és épp Icardit választanánk? 🙁

  • dracox

   Ahogy nézem senki sem szívleli a játékost… Azért kiváncsiságból megnézném mit tudna kihozni magából egy Real Madridban. Erről a balhés oldaláról nem is hallottam még meg a magas egójáról.. Azt hittem full szelíd a srác. 😀

   Ennek a hírnek sem adok sok esélyt:

   Angol
   hírek szerint Zidane azt kérte a vezetőségtől, hogy igazolják le a
   Manchester United együttesénél futballozó Anthony Martialt. A klub akár
   89 millió eurót is hajlandó lenne kifizetni a támadóért, akit 2019-ig
   köt szerződés a klubjához.

 • Jose
  • Sragi

   But we had possesion.

   • WT14

    Mondjuk nyertek is 😀

    • Sragi

     Egyelőre a Kopper begyujtotta a rakétakat. Viszont minden évben ezt csinalta a Bundásban is.
     Oké oké beszt líg az más, de egyelőre nem kiabalnek el semmit.
     Tavasszal kell azt a rakétát igazán begyujtani.

 • tib1978

  Nagyon ment a Valencia, mint akik vért ittak. Példa értékű volt a hozzá állásuk, ami sajnos a legtöbb esetben nem mondható el a mi fiainkról. A legszembetűnőbb talán a félig sérült Zaza 90+ percben is utolsó erejével hajtja a labdát és szerel!, ezzel szemben a mi egészséges Benzemánk hátrafelé bandukolva nézi ahogy támadást indít az ellen az ő elveszített labdájából (CR ugyanez). Nagyon tetszett a Valencia lendülete, elszántsága, bátorsága, megsüvegelendő!

  • WT14

   Első félidőt is láttad? 😀

   • majk

    3 jó passzuk nem volt egymás után, borzalmas volt

    • WT14

     Úgy is volt, hogy szünetben felhagyok a meccs megtekintésével, csak aztán a két lakótársam egymást váltva szambázott be a zuhanyzóba pont akkor, amikor én készültem volna menni, így maradtam a tévé előtt. Mire pedig végeztek, addigra nézhető lett a meccs, mert a Valencia ki tudja, milyen okból úgy döntött, hogy a fejetlen csirkék módjára rohangászás helyére, 2. helyezetthez méltóan némi futballt is csempésznek a zöld gyepre.

     • majk

      én ugyebár nem néztem, de az másodunokatesóm exének az első lakótársa mesélte

     • Jose

      gyanús… de csak kicsit.

 • V.I.C.

  https://index.hu/sport/futball/2017/11/27/most_0-2-rol_forditott_a_rakos_edzo_csapata/ – Hát gyerekek nemtom… Most mindentől függetlenül, hogy ki hogy lát a pályán és azon kívül dolgokat, ez azért nekem nem fér bele újságírás néven. Tényleg. És tudom persze, minek kattintok rá, minek olvasom el, meg csodálkozom-e ezen, értem én. De srácok, ne haragudjatok, fel vagyok háborodva ezen a címen, nem tudom kikerülni, szó nélkül hagyni, elmenni mellette.

  • Raulitás

   A kattintás a legfontosabb, az erkölcsi szempontok a legkevésbé fontosak

  • Cornelius Scipio Africanus

   Inkább nem írom le a véleményem. De amúgy egyetértek.

   • Sragi

    😂 😂 inkább én sem.Ban bácsi kopogtatna..

    • t20-puerto del sol

     Jose Uncle BANs?

     • Sragi

      😂 😂 😂 😂

  • majk

   :D:D ez egészen elképesztő. lehet hogy arra kíváncsi meddig mehet el. már évek óta szar, de még nem szóltak rá, úgyhogy tovább üti a vasat. gondolom valakinek a valakije lehet, mert ez tényleg döbbenetes. én amúgy jókat röhögök rajta, mert egyáltalán nem olvasok indexet, de aki minden nap látja teszem azt, annak elég kiábrándító lehet

   • t20-puerto del sol

    Lehet őt tölti Simicska kutyája, s ezért bmit megtehet.

    • majk

     kicsit olyan ez mint amikor nincs fix munkaidőd és elkezdesz kicsit később bejárni meg hamarabb elmenni… aztán amíg nem szólnak rád, folyamatosan csökken a heti óráid száma… 😀

  • lucas

   Erre nem nagyon lehet mit mondani… Egyszerűen szánalmas.

 • Raulitás

  Jöhetne a kis Kluivert, ha ilyeneket ver
  https://twitter.com/EPLBible/status/935060333739302912

  • majk

   fantasztikus. az a legszebb, hogy olyan természetes, ahogy csinálja… könnyed, zseniális!

   • Cornelius Scipio Africanus

    Nekem is ez tetszik benne. Látszik hogy teljesen lazán csinálja. Nagyon szép mozdulatok.
    Viszont én várok a megítélésével. Eddig alig lőtt gólokat 😀 De ha így fejlődik, nem lesz sokat az Ajaxban 😀

    • ZeRo

     Ha már lecsúsztunk Mbappe-ről, akkor jöhetne nem? Fiatal, tehetséges, BL-ben is nyomhatja…és nem akad ki tőle CR “na ki a király” radarja sem.

  • ofrnkie

   fantasztikus labdakezelése van a gyereknek

  • Sragi

   Piha. Az alma nem esett messze …

 • Raulitás

  Montella out. Felkészül Carletto?

  • Cornelius Scipio Africanus
   • Raulitás

    Uhh. AtMa 2.0?

    • Cornelius Scipio Africanus

     Én nem tudom. Realnál és Barcánál bevált a volt játékos edzősködés. De sokat adott az is hogy brutális a keret. Simeone szerintem nagyon jó edző. Nem akarom lenézni Gattusot de belőle és abból a keretből nem nézek kis hasonló sikereket. Inkább nagyobb esélyt látok egy bukásra. (Hosszú távon, mert rövid távon adhat lendületet)

     • Raulitás

      Igen, bejött. De azért ZZ és Pep is zseni volt játékosként a maga módján. Játékszervezésben is. Gattuso meg inkább a játékszervezők eltakarításában jeleskedett

     • Jose

      Carlo játékosként is volt a Milan kötelékében. 🙂

     • Cornelius Scipio Africanus

      Jaja, tudom 😉 🙂 De Gátúszón meglepődnék ha beválna. Mármint egyből rutin nélkül. Persze benne van, ki tudja 🙂

     • Jose

      Több rutinnal ülne le, mint ZZ nálunk.

    • majk

     jézusom, mekkora hentelde lesz ott. bele se merek gondolni. Simeone 2.0 olasz vérrel… brrrr

  • Jose

   Ez várható volt, de pl. a tegnapi meccs után nem tudtam nagyon elővenni, Kalinic 3-5 tiszta helyzetet baszott el. Hm.. lehet, hogy a Realba készül???

   • Cornelius Scipio Africanus

    Mindenki a Realba készül. Csak van aki eljut, van aki nem :)))))))))

    • Sragi

     Drenthe, Altintop, Faubert, Adebayor, Gravesen. Sajnos ők eljutottak..

     • Cornelius Scipio Africanus

      Jó de mekkora királyok voltak! 😀
      Amúgy abban a sorrendben, amiben írtad őket, a kezdőbetűiket összeolvasva ez jön ki:
      DAFAG 😀 ami igen csak hasonlít az összes játékos idekerülését leíró angol szóra:
      DAFUQ 😀 vagy esetleg DAFUCK 😀 Igen hasonlóan kell ejteni. Véletlen? Aligha! :DD

     • majk

      Thomas Quentin Gravesen

     • Sragi

      Ja es miután lattuk őket akkor mondtuk DAFAQ was that?

     • t20-puerto del sol

      Frequently Asked Question(s) (faq)

     • Sragi

      Ma különösen sziporkázol:D 10 pont a Griffendélnek 😀

     • t20-puerto del sol

      Köszi:-)
      de bevallom, a Herr Potteres utalásodra (ha az volt) szörcsre szorultam

  • Sragi

   Hát biztos van az a pénz. De kérdés hogy pihenni akar vagy tényleg a valogatott.

 • iKos

  Szeretnék én is felszállni a hiába tehetséges gólvágó az Icardi, de őt azé’ ne már bandwagonra!
  Létrehoztam egy facebook csoportot is, a ‘Real madrid igazolja le a labradorokkal suttogó, picsanadrágos arsenal ikont!’
  Jelentkezni privátban, a tagdíjak befizetése után lehet.

  • Jose

   Rajtam nem múlik. Én Ica helyett Sanyit akarom ide!

   • Cornelius Scipio Africanus

    Én Antalt.

    • Sragi

     Grízman Antal?

     • Sragi

      Mársziál Antal?

     • Cornelius Scipio Africanus

     • Cornelius Scipio Africanus

      a másik franciára gondoltam

     • Sragi

      😀 közben rájöttem.

  • Sragi

   Hol lehet beszállni?

   • iKos

    kereslek majd 50-s számról

    • Cornelius Scipio Africanus

     Nagyon frisses informált vagy 😀

  • Cornelius Scipio Africanus
   • Sragi

    Mi a picsa??? Amúgy viccet félretéve ez ,hogy maradhat fent youtube-on ?????

    • t20-puerto del sol

     Anélkül, h most melós telon rakattintanek, a napokban volt róla pár cikk, h több cég kivonul a YT-ról, m pedofil tartalom is van rajta…

     • Cornelius Scipio Africanus

      Ez azért így nem teljesen korrekt 😀
      Több hirdető cég vonul ki, mert a reklámjuk megjelent olyan videókon, ahol gyülekeztek a pedofilok. Ez amúgy egy valós probléma, és az indexen is volt már egy cikk erről. Youtube pedig egyelőre tehetetlen, és kérte a nézőket, hogy ha pedofil kommentet lát, akkor jelentse.

      Amúgy borzasztó ez az egész jelenség. De részletesebben nem mennék bele, csak kiigazítást tettem. Remélem nem bánod 😉

     • t20-puerto del sol

      Ofkorz not

     • Sragi

      Igen sajnos. Persze a YT sem szűrheti ki ,hogy ki az aberrált felhasználó sajnos..

   • majk

    ez egy celeb itt szánszitiben

    • Cornelius Scipio Africanus

     Én tudom, pedig sosem jártam ott. Sajnos 🙁

    • bdyd

     6 millió év alatt igen nagy utat jártunk be

     • Sragi

      Van aki lemaradt..vagy vissza.. Homo nemkelleneszaprodnia…

 • morc

  Szerintem meg toljuk fullba a kretént. Hozzuk Icardit és Neymart, de úgy, hogy Ronaldo is marad.

  • Sragi

   Costa? Vagy Raul Garcia?

   • morc

    Ebben is lenne potenciál, de én a fenti trióban hiszek.

  • dracox

   Én még Balotelli uraságot is elhoznám a padra cserének.

   • WT14

    Akkor már hozzuk el Ibrát is, öreg rozmár nem szarozmár.

  • ofrnkie

   én örülnék ha jönne még Cuardado és Zaza is

   • WT14

    Épül a jövő csapata!

    • Sragi

     Kolasinac?

     • ReAlantos

      De akkor Jesét is vissza, hogy legyen valami tétje az edzéseknek!

     • sultan2004

      Jesé lájkolja ezt.

   • t20-puerto del sol

    + Böde

 • ofrnkie

  offocska: akik szoktatok kispályás-focizni, a védekezést emberfogással vagy zónával oldjátok meg, ill. mivel érdemesebb szerintetek?
  a magas presszing ami nyilván az emberfogáshoz kapcsolódik faszság vagy jó ötlet?

  • WT14

   Én a legtöbb csapattól a környéki kispályás tornákon alapvetően emberfogást szoktam látni.

   • ofrnkie

    jaja, azt hiszem, mi kezdők mindig ezt választjuk, csak ugye a presszing magasságában is különbséget lehet tenni meg szerintem könnyen kijátszható sajnos

  • V.I.C.

   Én kocogva és hangosan. 😀

  • Jose

   Mi ellenféltől függően. Jobb csapatok ellen emberfogas és zóna, gyengébbek ellen zóna.

   • ofrnkie

    na tök jó, hát mi mindig emberfogásba’ toljuk, de mi amatőrök vagyunk, most épp ez a célom, hogy javítsam a játékrendszert

    • Jose

     Ehm… fontos, hogy mit értünk emberfogáson. Mi a kapunktól 8-10 méterre vesszük fel az embereket, a támadó(ka)t, aki(k) esetleg bent áll(nak) folyton, azt persze őrzi a védő-védőpáros. De amit Zoli ír, az rendben van, az emberek átadása intelligens módon nagyon hasznos tud lenni.

     • ofrnkie

      mi úgy toljuk, hogy a csatárok fogják a védőket, a védők meg a csatárokat, már abban a pillanatban felvesszük az embert, amikor a kapus megjátszaná a labdát. ez némelyik ellenfelet zavarba hozza, azonban így minket is meg lehet szopatni időnként ha gyors vagy ügyes ellenfelünk van + a védők nem igazán hibázhatnak.

     • Jose

      Mi kicsit hátrébb kezdünk neki a védekezésnek. Hagyjuk, hogy feljojjenek, így labdaszerzés esetén lendületből tudunk indulni, nekik még fordulni kell.

    • sultan2004

     Amivel nagyot tud javulni a szervezettség (látszata), az néhány fasza szabadrúgás kombináció begyakorlása. Együtt az 5 ember. Amikor a lövő nekifut, akkor indul el mindenki a helyére…csodák tudnak lenni. És gólok.

  • sultan2004

   Egy gyors csapat szétkényszerítőzne minden zónát. Szerintem kizárólag az emberfogásnak van értelme.

   • ofrnkie

    igen, én is így látom, csakhát az emberfogásnak vannak olyasféle anomáliái, hogy pl. én, aki sajnálatos módon gyengén védekezek utolsó embernek szorulok vissza ill. nehéz átmenni utána támadónak.
    valamiféle olyan rendszert keresek ahol a védők elsődlegesen védők tudnak lenni és a támadók támadók és kiküszöbölhető a posztok randomitása

    • sultan2004

     Ez általában (persze nem mindig) megoldható az emberek átadásával. Nálunk működik. A két leginkább támadó szemléletű ember védekezik elől.

     • Jose

      És ez a két ember szorosan embert fog, vagy inkább tolódik a labda irányába?

     • sultan2004

      Zavarja a labdakihozatalt, és igyekszik úgy mozogni, hogy a végén a kapusnak kelljen “felbaszni” a labdát – ha egy mód van rá.

 • Jose
 • majk
 • Jose

  Mé’ nincs még beharang?
  Mé’? Ehh… (Ne frissíts, nem én írom. 😀 )

  https://uploads.disquscdn.com/images/73b01520aa812cf4dae99ee00b3f21cdaa7b68d9fe4d69bbfd57d35e75b3f61f.jpg

 • Raulitás

  Behari kint