Szép emlékek – amikből nem lehet megélni

Sokszor idéztük – leginkább viccből – egy ismert televíziós szakértő már-már klasszikussá váló mondatát, „Ez a Madrid, már nem az a Madrid.” Sajnos az aktuális LaLiga szezonban ezt minden vicces felhang nélkül ismételgethetjük. A spanyol bajnokságban tetemes a hátrány, s bár a BL-ben a 6-0-ás győzelem elsőre jól hangzik, de egyelőre, leginkább a Nicosia gyengesége miatt, ezt nem minősíthetjük a gödörből való kilábalásnak. Sőt, az előttünk álló feladat, a kieső helyen álló Malaga legyőzése a Bernabeuban sem jelentheti még ezt. Lássuk, mi várhat ránk szombat délután! Beharangozunk.

A Real Madrid, ahogy ezt már a megelőző posztokban is fejtegettük, nem csupán egy formaingadozás miatt tart ott ezen az őszön, ahol. Mélyebb, strukturális gondok vannak, a keret a hátrányára változott, és kulcspozícióban lévő játékosok (és nem kulcsjátékosok) váltak/és válnak szép lassan nem Real-szintű futballistákká. Benzema, ha elfogulatlanul tekintünk a jelenlegi képességeire, már jó ideje kevés egy BL-címvédőnek, és bizony Ronaldo is elindult azon az úton, hogy egy „franchise”-játékosként már nem állja meg a helyét. Itt egyértelműen “csak” arra gondolok, hogy már nem lenne szabad rá/köré építeni a csapatot, el kellene kezdeni a poszt-Ronaldo érában gondolkodni, és úgy formálni a keretet és a taktikát.

Esetében azért csínján bánnék a jelzővel, hogy nem Real-szintű. Az. Sőt, még jó darabig az lehet, ha megfelelően használjuk. Egyelőre ezt nem sikerült megoldani. Egy szezon egészében már tavaly sem volt meggyőző. Csak a fergeteges tavasza miatt hajlamosak vagyunk a szezon első felét elfelejteni.

Ezek természetes folyamatok, senki sem marad örökre fiatal, a management feladata, felismerje, sőt tervezze az átmeneteket, úgy, hogy a csapat teljesítménye a legkisebb visszaeséssel vészelje át. Amit most látunk az nem ilyen. Ezt annak fényében tartom felettébb furcsának, hogy az utóbbi években a Real igazolási politikája egyértelműen megváltozott – előnyére. Nagyon sok olyan fiatal játékost sikerült a csapathoz kötni, akik egyértelműen a jövő Realjának sztárjai lehetnek. Közülük viszont többen alig kapnak lehetőséget, ami bizony leginkább Zidane hibája. Teszi mindezt úgy, hogy a csapatnak nem megy, s a szurkolók, sportújságírók, bloggerek egy emberként követelik a változtatást – jó ideje hiába. De ez pontosan ugyanígy zajlott tavaly is. Egyébként már tényleg kíváncsi lennék rá, mit gondol Zidane bizonyos dolgokról valójában, mert a nyilatkozatai, már-már félelmet ébresztenek bennem. Kellene egy Zidane-Zidane szótár, hogy a valóságra lefordítsuk a szavait.

Például:

„Néhányan azt mondják, hogy az APOEL könnyű ellenfél volt, de ez nem igaz. Azért arattunk hatgólos győzelmet, mert megdolgoztunk a sikerekért. Karim és Cristiano pontosan azt tette, amit elvárok tőlük. Remélhetőleg holnap is hasonló eredménnyel zárjuk majd a meccset.”

Valóság: Az Apoel Nicosia a bizonyos meccs alapján a spanyol harmadik ligában se játszana szoros meccseket. Talán magunkat azért ne csapjuk be!

„„A Málaga nem érdemli meg, hogy a kiesőhelyek egyikén álljon. A legutóbbi három meccsükből kettőt is megnyertek. Nagyon jól kell futballoznunk, ha le akarjuk győzni őket.”

Valóság: 12 forduló alatt 7 pont, összesen 2 győzelmük van 9 vereség mellett. Ha őket sem verjük meg otthon, akkor eláshatjuk magunkat.

„Gareth egy rendkívül technikás és erős labdarúgó, mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy mennyit képes adni a csapatnak. Hiányzik a pályáról, de most az a legfontosabb, hogy ne siettessük a visszatérését. Még most is vannak apróbb fájdalmai, így nem a többiekkel dolgozott az edzésen. Az lenne a legjobb, ha bombaformában térne vissza a pályára, hogy megszüntesse az őt körülvevő negatív energiákat.”

Valóság: Ha nem mutat valamit idén Bale a Realban, akkor csak színes kavicsokat és egy tucat Pogba által aláírt Manchester United mezt kaphatunk érte nyáron.

alábaishogyáll

Carvajal sárga lapja: őszintén megmondom, meglepett ez a hatalmas felhajtás. Daninak egyáltalán nem állt szándékában, hogy kiprovokáljon magának egy sárga lapot. Meglátjuk, mi lesz.”

Valóság: Drága Zizu, ilyenkor ne használd az „őszintén megmondom” kifejezést.

 Sorozatban három kapott gól nélküli meccs: A kezdeti nehézségek után a csapat megtalálta az egyensúlyt. Az ellenfeleknek nincs könnyű dolga, ha gólt akarnak szerezni. Boldog vagyok az eredményeink miatt, mert ez nemcsak a védők és a kapus, hanem az egész csapat érdeme.”

Valóság: Atleti elleni 3. perc megvan? Két gólpasszt nyomott másodpercek alatt a védelmünk az ellenfélnek, és Correa az üres kapuba nem talált be. Egyensúly, mi?

„ A hátrányunk? Ez a futball része, a 10 pont mínuszt csökkentenünk kell, és csapat mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy felzárkózzunk az éllovasokra. Tudom, hogy képes rá a gárda, és még nagyon sok forduló van hátra.”

Valóság: A sorsunk már nem a saját kezünkben van, térdre, imára, hogy a Barca pontokat dobjon, mert azzal sem tudunk már semmire sem menni, ha mi oda-vissza verjük őket, mert önmagában már az is kevés!

Csak érdekességként említem meg, hogy vannak még komoly szakértők, akik még most is kizárólag a bíráskodásban látják az egyetlen problémát, a Marca összeállítását a Pena fordította le: http://penamadridista.hu/hirek/2017/11/24/real-madrid-egyetlen-problemaja-biraskodas/

Juanma Rodríguezzel abban feltétlenül egyet tudok érteni, hogy a Cé eltiltását megelőző bírói ítélet hatalmas hiba volt, s bár kellett hozzá Cé hülyesége is (hogy ti. meglökte a bírót), de ez az ítélet alapvetően megalapozta a csapat, és Ronaldo hanyatlását, és az egyéb problémáinkat is hamar fókuszba helyezte. De ez már a múlt.

A Malaga mellett az szól, hogy azért valóban mutatnak életjeleket az utolsó meccseiken. Verték a Celtát 2-1-re, majd sima vereség következett a Villarreal otthonában. Viszont az utolsó meccsükön a La Rosaledában egy nagyon jó meccset játszottak a Depor ellen. 2-1-es hátrányban voltak még a második félidő derekán és hősies küzdelemben fordították meg a meccset az utolsó pillanatokban. Ezzel együtt azt gondolom, nincs olyan ember az egész keretükben, aki komolyan azt gondolná, hogy pontért jönnek a Bernabeuba.

A keretükben egy visszatérő van, a kapitány, Recio már bevethető, viszont a marokkói támadójuk, En-Nesyri továbbra is sérült listán van.

Nálunk a hét közben pihentetett Isco és Casemiro valószínűleg visszatérhet a kezdőbe. Ramos kapott egy kis pihenőt a törött orrával, a vezetőség nyilván kíméli, nélküle is hozni kell ezt a meccset. Jó hír, hogy Navas visszatérhet a kapuba, és több hét után végre Kovacic is vállalni tudja a játékot.

Asensio viszont újra megsérült, bár a hírek szerint nem túl komoly dolog. Szerkesztőségünk szakértői így kommentálták az esetet:

Zizou: „Olvastátok Asensio medical reportját? Blogon is írtam, de ide is. Külső takaróizom sérülése van a jobb lábában. (External obturator injury)”

Raulitás: „Ez a szex közben meghúzódott polkorrekt megnevezése.”

Hm, a láb borotválós eset után igazából ezen se csodálkoznánk.

Íme egy kis szedet, hogy milyen sérüléses gondjaink voltak a szezonban. Elég komplett lista.

De, hogy pozitív hírrel vezessem fel a keretet, Ronaldo eddig 10 meccsen 16 gólt vert a Malagának, így a „kedvenc” ellenfeleinek egyike. No, majd meglátjuk!

Ezek után Zidane a következő kerettel vág neki a találkozónak:

Kapusok: Navas, Casilla és Moha.
Védők: Carvajal, Vallejo, Varane, Marcelo és Theo.
Középpályások: Kroos, Modric, Casemiro, M. Llorente, Isco, Kovacic és Ceballos.
Csatárok: Cristiano Ronaldo, Benzema, Lucas Vázquez és B. Mayoral.

Akármi fog történni a Malaga ellen, a helyzetünket jól mutatja, hogy a forduló összecsapása mégis a Valencia-Barca ragandó lesz vasárnap este. A listavezető utazik a trónkövetelő otthonába. Azért őszintén remélem, hogy annak a tétje az lesz, hogy melyik csapatra tudunk felzárkózni, és nem az, hogy melyik húz el tőlünk még jobban.

Hogy a végére megint pozitív legyek, emlékeztek a legutóbbi Malaga elleni meccsre? Igen, azzal nyertük meg a bajnokságot! Ezt láthatjátok a nyitóképen.

Semmi mást nem tudok elfogadni, csak a győzelmet. Aztán lehet kicsit szurkolni a Valenciának is.

Kezdés 16:15 (Sport TV)

Végül pedig a tippelde, amit 15:00-ig lehet beküldeni.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • Krityó

  Mértéktartó beharangozó.😉
  Sajnos nem tudom nézni a meccset, a ködben utazgatok akkortájt, de este elolvaslak benneteket. Csak vígan!😎

  • ZeRo

   A csapatot sújtó negatív hullámokat, és az ezek miatt fellépő hanyatlást, egyértelműen az áldozatok be nem mutatásának tudom be!!!! Remélem értjük egymást!! 😀

   • Krityó

    Kizárt dolog, csúcsot futunk egészen szeptember óta… tavaly összesen nem kapott a Real-isten ennyi áldozatot. Mondjuk elismerem, alpaka nincs, ez tényleg hibaforrás lehet!😁

 • ReAlantos

  Remek lett, sultan, nagyon köszi!

  Bízom benne, hogy tényleg sikerül legyőzni a kieső helyen álló vendégeket hazai pályán. Ha nem, akkor óriási a probléma.
  A Zidane-Zidane szótárra tényleg hatalmas szükség lenne.

  • Raulitás

   Mármint, hogy Zidanet fordítsuk Zidanera? 😀 Hasznos lenne, mint a dietetikus-képzés Etiópiában

   • ReAlantos

    Nem én írtam, a posztban leírtat idéztem.:D

    • Raulitás

     Jogos 😀 akkor betudom Sultan kolléga kialvatlanságának

   • Cornelius Scipio Africanus

    A vicc rész király :DDDDD
    De nyilván úgy értette, mint egy értelmező kéziszótár 😀

 • Sragi

  Nagyon jó lett a ZZ-s rész 😀 Nem tudom ki mire számít,mármint remélem,hogy nyerünk és ezenfelül várom a fiatalokat a kezdőben. Cr-nél meg kinyílhatna végre a gólcsap a bajnokságban. @disqus_GSw46f2JcL:disqus fújj oda egy kis WD40-et :DDDD

 • dracox

  Grat a cikkhez. Nagyon tetszett a Zizu szótár. Nagyon bízom benne, hogy a csapat rúg vagy 4-5 gólt ma délutan valamint a Valencia ne szarja össze magát a Barca ellen. Ellenunk meg folyamatosan eletuk formajat hozzák.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Tetszett a beharang! 😉

  OFF:

  Félek a mai meccsnél ez a klip 100x izgalmasabb. Amúgy nézzétek meg, mert az OK GO srácok mindig valami elmebeteg, érdekes, különleges klipet készítenek. Most sem történt másképp 😀
  https://www.youtube.com/watch?v=LgmxMuW6Fsc

  • LeeTaiPo

   Ha már Obsession, akkor már inkább ez (mondjuk ez csak zene, de…):
   https://www.youtube.com/watch?v=OyrXrYR2JIM

  • t20-puerto del sol

   Klasszikusok!

  • ReAlantos

   Erőteljesen elgondolkodtam rajta, hogy csak a sorminta folytatása érdekében belinkeljem-e az Aventura Obsesion című számát, de mivel nem éri el a színvonalat (szvsz), ezért akit érdekel, keressen rá! 😀

 • elkesetthusvetinyul

  ne haragudjatok, de ezt meg kell osztanom veletek 😀
  (önkéntesen)kötelező túlórán vagyunk, átküldtem az általam sokat emlegetett madridista kollégámnak az eneso-cikket, amiben az van hogy új autókat kaptak, mert annyira megérdemelték.
  Kolléga válasza: https://uploads.disquscdn.com/images/55b85c7165cd487da24c1b395bb150e079e7322d1071c1d2ffa4bd6f9227ffd3.png

  • ReAlantos

   Jó beszólás, csak ebben a formában nem igaz.:D (Csak a BL-ben annyi gólt szerzett, mint ahány kereke van két Audinak.)

   A túlórához kitartást! 🙂

   • elkesetthusvetinyul

    ne is mondd…07:06-kor már itt aludtam a billentyűzeten…
    köszi 🙂

 • ballabjobb

  Remek felvezető! Nagyon kedvelem, ahogy fel vannak építve az írásaid, egyik mondatból következik a másik logikailag is, szuper.

  A ZZ->ZZ szótár jó ötlet! Bár szerintem ahány ember, annyiféle jelentés, ami az árnyalatokat illeti. Ez a nyilatkozósdi-sajtótájékoztatósdi pedig már rég nem arról szól, hogy őszintén válaszolnak a kérdésre. Üzennek egymásnak, motiválnak, lepleznek, ellenfelet moralizálnak, elnöknek sugallnak, stb. Nekem az összes idézett nyilatkozatból az jött le, hogy vagy a csapatát próbálta fejben helyre tenni, vagy pragmatikusan áll a következő feladathoz (ami szintén az elsőhöz köthető). Pl hogy a Malaga jó formában van, stb. Szerintem ez a helyes hozzáállás. Aztán majd meglátjuk ez mire jó, remélhetőleg egy lépés a gödörből kifelé.

  Ceballos padozása kísértetiesen hasonlít Casemiro első szezonjára a nagycsapatnál, érthetetlen miért nem játszik többet.

 • t20-puerto del sol

  Ramos remlem pihen –> Nacho

  • ReAlantos

   Egyikük sem kerettag.

   • t20-puerto del sol

    Bakszameg. Lehet utólag változtatni? Még gondoltam is rá, h , de jó lenne , ha Vallejo kezdene…

    • ReAlantos

     Már kint van a kezdő, így sajnos semmiképp.:(

     • t20-puerto del sol

      🙁
      Amikor írtam, még nem volt:(

     • ReAlantos

      Én pont ezért szoktam rá, hogy keret olvasása mellett tippelek. Idegesítő az ilyesmi.:/

     • t20-puerto del sol

      Ez idegesítőbb:
      https://youtu.be/wHiXPrssWVY

 • Jose
  • ReAlantos

   Ejj, megelőztél.:/

  • Cornelius Scipio Africanus

   Azért az a bizonyos eléggé kivan hogy szerencsétlen Ceballos nem kap szerepet. De gondolom majd a nívós Fuentembafavdafalfsafla ellen bizonyíthat újra. Ennyit a nagy ZZ rotálásról.

   ZZ dictionary update information:
   Rotálás = játszik a gála, kivéve ha sérültek, akkor valakit beteszünk. Lehetőleg azt, aki nem érdemli meg, vagy nem logikus.

   • Sragi

    Kiváló definíció.

 • ReAlantos
  • t20-puerto del sol

   Nálam llorente is kezdett volna.

   • ReAlantos

    Bár nem tippelem rá, de ennek én is örültem volna. De maradjunk pozitívak: legalább Vallejo a kezdőben! 🙂

  • zoleelej

   na újabb Benzema gól nélküli meccs
   ja kicsit korai 😀

  • V.I.C.

   Eine kleine tévesztés: Modric – Lucas vonalon mozogván.

   • V.I.C.

    Ja meg Navassss, most nézem. 🙁

    • majk

     ja úgy voltam vele én is, hogy biztos kezdeni fog hazai közönség előtt. de amúgy Kiko is megérdemli a bizalmat, szóval nem bánom

     • Sragi

      Persze jó formában van 🙂

     • V.I.C.

      Nem Kikón fog múlni a mai, legalábbis üdvözítő volna, ha nem az ő klasszisa döntene… 😀

    • Sragi

     Detto. Modric, Navas kezdett nálam

     • V.I.C.

      ZZ bá’ is tud néha meglepetést előkapni, csak volna ilyen Ceballos-féle meglepi. Kovacic remélem kap azért 3 percet ma, bár lehet az már elkapkodás lenne. 😀

     • ReAlantos

      Inkább Ceba álljon be csereként.:)

     • V.I.C.

      Inkább jöjjön be mindkettő, azaz Kovallos vagy Cebacic, utóbbi a cébetűzős kommentátornak igazi ínyencség lenne. 😀

    • ReAlantos

     Egy csónakban evezünk.

     • V.I.C.

      És most épp a mix miatt is szorítok:
      Vidi – Paks H + 4,5 under
      Real – Málaga H + 4,5 under
      Dortmund – Schalke – mind2 lő gólt
      1.000 -> 4.610

     • ReAlantos

      A magyarhoz nem értek, a másik kettő egész jónak tűnik.

 • V.I.C.

  Auba lazán besodort egy gólt kézzel, megadták, németben meg van VAR, de leszarták. 😀 Egy Dortmund – Schalkén azért meréééész.

  • Jose

   Egyre gondoltunk.

   • V.I.C.

    Jaja, ebből is csak egy félidőt látok, utána pont a meccset nem, szóval comorúság van. De amiket nem látok, azt általában behúzzuk simán.

 • Jose

  A németeknél van videobiro, ennek ellenére a Dortmund kézzel szerzett vezetést. Van hova fejlődni.

 • Jose

  A második és harmadik azért nem volt csúnya. 8 percen belül 3 kapott gól. Schalke, mi más.

  • V.I.C.

   Aytekin bodycheck masszív volt azért. 😀

 • Jose

  A Dortmund idén komolytalan csapat. Ha tudnak így, akkor mi volt az utolsó bő egy hónap?

  • zoleelej

   tippszmikszültek

 • LeeTaiPo

  Na egy gyors roki a meccs előtt?
  https://www.youtube.com/watch?v=T3bDfIOhE5k

 • ofrnkie
 • lucas

  A Theo, Ceballos kettőst is a kezdőbe tippeltem, nem értem miért jegeli őket Zidane. Pedig ha nem most, akkor majd mikor akarja őket berakni?

 • Gyl

  Valaki segítene linkkel?

 • WT14

  No, valaki megduplázta az eddigi góljai számát 😀

 • Madridista

  azt hittem 1m-ről kihagyja :DDD

  • ZeRo

   Szerencsére nem lábra jött. 😀

 • dracox

  Jön felfele a csatarduónk az élmezönyhöz, mint a talajvíz.

 • Yenko

  Messi nem tud felsőkapufás gólpasszt adni fejjel.
  #cr7alegjobb

 • Jose

  Ilyen felállást még nem láttam ZZ alatt. Nem a nevekre értem. Mondjuk működik, hát vezetünk, naugye.

  • Jose

   Már nem vezetünk, naugye.

   • gwandal

    De, naugye

  • LeeTaiPo

   Mondjuk ezt a fejetlen csirke védekezést már többször is.

 • lucas

  Kroos wtf? 😀

 • johnglade

  Első idegenbeli góljuk pasztmek idén, hát persze hogy ellenünk.

 • WT14

  Ez a védekezés megint bazmeg… A csávó 8 méterre a kapunktól mellre veszi, elszív egy cigit, majd behelyezi a lasztit a kapuba. Problem?

 • smatte

  A szokásos ajándék gólunk.

 • Raulitás

  #pichichitatanknak

 • Jose

  Nem érzem azt az egyensúlyt, amit ZZ igen. Játékban bután csináljak a dolgokat.

  • lucas

   Én érzem: Kroos “gólpassz” mindkét kapunál.

 • LeeTaiPo

  Megstukkolta

 • WT14

  Fél félidő alatt hoztuk az eddigi LaLi-s gólátlagunkat 😀

 • lucas

  2 hét után végre nem felejtettem el tippelni, de se a kezdőt, se a gólszerzőket, se az eredményt nem találtam el. 😀

  • gwandal

   Én elfelejtettem, de így is kb ugyanott leszek😊

 • morc

  Marcelo balhátvédként lassan értelmezhetetlen.

 • Jose

  Drága Vallejo, higgadtan, csak higgadtan. Ne kapkodj, nem vagy te Benzema!

 • Jose

  Karim, az ötösről raloheted. Ne foss már mindig ronaldotol.

  • yuzername

   igen

 • morc

  Ott miért Varanenak kell szerelni?

 • smatte

  Aprítják szegény Lucast.

 • Jose

  Ezekből kell több. Mélységi bepassz, ezt nehéz levedekezni, nehezebb, mint a keresztlabdakat. Lucas és CR is jól mozgott. Kar, hogy a kapus is.

 • Jose

  Dortmund közben kezdi felvenni a szopoalarcot. 4-0 után 4-2.

  • ofrnkie

   #justboszthings

 • Jose

  Ezek a la ligas hoterkepek nekem nem kedvesek. Nem tudom, milyen skála alapjan szineznek. A whoscored még mindig hitelesebb.

 • Jose

  Ez viszont csodás beadás, erőteljes fejes volt. Valaki szóljon már a kapusnak, hogy ne ezen a meccsen akarja eladni magát.

 • ReAlantos

  Ugy latom nem baj, hogy nem tudom nezni.😀

  • Jose

   Gyengus meccs. Olyan ZZ minimum style.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Most esernyőzött Benzema, lemaradtál róla 🙁 (én is csak belenézek 😀 )

 • yuzername

  Ezt a mákot 😀

 • ofrnkie

  ezután már remélhetőleg nem a bírókat hibáztatjuk a ponthátrányért

 • Jose

  Öt perc és a ráadás és 4-3, úgy, hogy sérülés miatt a schalke ism10 emberrel van. Nagy meccs!

 • lucas

  Majdnem kaptun egy gólt a félidő végén? Le vagyok maradva :DDD

 • Jose

  4-4!!!! A Dortmund a világ luzere

  • Jose

   25 perc után 4-0-ra mennek és így megszopni…

 • Jose

  Na vissza a mi meccsunkhoz

 • Jose

  Ahhh, mekkora kontraszt. A bvb és a schalke is kompakt mozgással védekezett és támadott, itt még elkülönülő szigetek vannak. E van.

  • Jose

   – Raereztel, Jose.
   – igen, hát ordít a képernyőről hogy nincs meg az alapjetek, az egyensúly és leginkább az egyéni kvalitasokra tervezte meg ezt a meccset is Zidane. Ami továbbra is vétek.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Múltkor láttam egy egy napoli build-upot. A szemem kifolyt a gyönyörtől.

 • johnglade

  Pasztmek. Pasztmek. Pasztmek.

 • Madridista

  mit művel a kapus? mi eez te?:ddd

 • WT14

  Vannak kapusok, akik ezt kiszedik. Az NB3-ban is.

 • t20-puerto del sol

  Navas hiányzik

 • Madridista

  már loki meccset is szívesebben nézek :DD mi van itt?
  és nem az eredmény,hanem a gólok, a játék amit művel a madrid

 • johnglade

  Na mibe hogy előbb elérem a jubileumi 1000. upvote-omat minthogy újra vezetést szereznénk? (Már ha szerzünk…)

 • Turbo

  Ezt bevédte Kiko, ugyanakkor, ha nem ezt a minimum, hígfos teljesítményt kellene nézni, és vezetnénk néggyel, akkor kit érdekelne ez a potya? Talán nem jött későn ez a tasli, és végre megszűnik ez az alibifoci részünkről.

 • johnglade

  Lukam ordíts! Jön Luka Modric.

 • dracox

  CR tuti meg van átkozva valami katalan boszorkany által.. ilyen nincs hogy nem megy be neki semmi a bajnoksagban

  • elkesetthusvetinyul

   nem én voltam!

 • Madridista

  oké hogy nevetünk a dortmundon de mi is tragikomikusok vagyunk..:DDD

  • Jose

   Tételesen nem igaz. Ok az utolsó 18 bajnoki pontból 2 pontot szereztek meg.

   • Madridista

    ez még a RM-ot nem menti fel:)
    bajnokság végére 30-40 pont – lesz?:)

    • Csáti László Károly

     Szép estét! Ezt csak célpesszimizmusként vagyok hajlandó elolvasni.

 • Madridista

  Iscot kifütyülték?
  itthon is ilyen 0-n játszunk?

 • Jose

  Hasznos lenne egy Theo Marci csere is.

  • lucas

   Majd a 85. percben.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Gyerekek én befújtam CR lábát wd40-nel, innen már többet nem tehetek. Ha nem jön a gól, már nem az én hibám

 • ZeRo

  Na lesz piros?

 • Raulitás

  Nem tudom eldönteni, hogy idén a spanyol bírók vagy a kedvenc csapatunk teljesítménye hulladékabb, de kifejezetten szoros a meccs

 • ofrnkie

  remélem Ceballos a 90+2. percben jön

 • lucas

  A spori ma sincs a helyzet magaslatán.

  • lucas

   Mondjuk a csapat sem. 😀

   • Jose

    De melyikben van több potenciál? Naugye.

 • Madridista

  ez a casilla nem hiába katalán:D

 • Turbo

  Cserélj már kopasz.

 • lucas

  Meddig vár még a cserékkel?

 • Cornelius Scipio Africanus

  Szerintem ráérünk a cserékkel a 88-89 perc környékéig várni. Otthon jó az x (Betis után 😀 )

  • WT14

   Ezen a meccsen konkrétan kit kéne behozni? A 2 hónapja pályát nem látó Kovát? Vagy egy védőt?

   • Jose

    Zidane-t

 • Madridista

  beérett az edzőcsere

  • lucas

   Remélem csak viccelsz…

 • Madridista

  ez a malaga gyerek mit akart?:DDD

 • ZeRo

  Megérkezett az utalás. 😀

 • Madridista

  lője már cr :dd

 • ZeRo

  Azért ha ezt is kihagyja…..

  • ZeRo

   Majdnem…

   • LeeTaiPo

    Így akarta 😀

  • Madridista

   kihagyta

 • Jose

  Mi golorom lesz!

 • WT14

  Tudja hogy tiziből nem illik 😀

 • Turbo

  Direkt csinálta. Akciógólnak elkönyvelve csak szebb.

  • LeeTaiPo

   Sőt: magának adott gólpasszt.

 • Raulitás

  kicsi szívmegállás, majd öröm

 • ofrnkie

  csak nem akar penaldo lenni

 • dracox

  Rezgett a léc. Benzin CR 2-2. Jo lesz ez 😅☝🏼

 • WT14

  Amúgy, a tizi ellövésének pillanatában lesen volt. Mocskos csalók!

 • Cornelius Scipio Africanus

  76 perc kell hogy hasson a wd-40. Legközelebb többet fújok!

 • Jose

  Feladat: nem kapni gólt.
  Nehézségi szint a jelenlegi realnak: kurva nehéz.

 • ZeRo

  No Isco, BC party! 😉

 • Madridista

  hazai pályán a 18.helyezett ellen ezt mutatni…))

 • Madridista

  relax…kiko megoldja az x-et :DDD

 • Jose

  Kroos olyan vakon van egész meccsen, mint…

  • Turbo

   Nyolcvan perccel ezelőtt le kellett volna cserélni.

   • Jose

    Simán. Túl van tolva.

 • Marc96

  A kovetkezo kommentemert nem leszek kozongsegkedvenc de hianyzik Bale meg James nagyon a csapatbol Moratat folosleges irnom mert unalmas allandoan a vezetoseget szidni:D

  • Jose

   Nekem Figo, Guti, Raul, Gravesen

   • Madridista

    nekem Dzsudzsák :DDD

   • Marc96

    Joo en akkor meg epp h jarni tudtam mikor rugtak a bort:D

    • Madridista

     én is:DDD

    • LeeTaiPo

     Nem tudtam, hogy @bawjose:disqus meg Gabi ugyanaz a személy.

     • Jose

      Még én sem.

     • LeeTaiPo

      Ha @skiz is te vagy akkor megértem 😀

  • ZeRo

   Hiányzik a csapatból a CSAPAT!

  • skiz

   +1 jamesért

   • Jose

    Micsoda kifordított helyzet, ugye.

    • skiz

     alapvetően nem rossz nekünk, szal akár kussolhatnék, de van egy csomó pressingintenzív meccs, ahol látszik a gettótechnika a first touch-a kapcsán és inkább megkerülik az indiánfiút a társak

 • WT14

  Én Kroost már levettem volna ma jóval korábban, nagyjából a Modric-cserénél lett volna ő aki lemegy. Ma nagyon nem ment neki.

  • Marc96

   Szerintem case is folosleges

 • Madridi Merengues

  Jobb később, mint soha…

 • Jose

  Karim!!!! Ne csak ronaldot lásd!

 • ZeRo

  Megint Theo-Marci baloldal? Hmm…már csak kb. 5 perc, talán meglesz.

  • Jose

   Csak azért,hogy igaza legyen kodexnek, aki október elején azt írta, hogy ZZ ezzel tervez. 😁 Azóta most vannak együtt újra először, tehát ez már biztosan minta. 😀😀😀

   • ZeRo

    Még egyszer meghúzza és már nevezhetjük B tervnek. 😁😀

   • kodex

    3x volt eddig

    • Jose

     Alapjátékunk.

 • johnglade

  Vakvarnyúk bazdmeg.

 • WT14

  A partjelző rossz meccset néz…

  • ZeRo

   Mi is. 😛

 • Cornelius Scipio Africanus

  BeinSporton is bíróztak, amit megsúgom rohadt ritkán szoktak. Szóval van baj a bíróval

  • Jose

   De ezzel tisztában van mindenki…

   • Cornelius Scipio Africanus

    Ezt csak megerősíteni akartam – 76 perc óta néztem csak. És Bein nem szokott nagyon bírózni. Ezért is tettem hozzá, mert ez is lényeges infó.

 • ZeRo

  “Ha a Malaga így tud focizni akkor biztos nem esik ki…” Szerintem ezt eddig minden meccsen elmondták a kommentátorok eddig, csak más-más csapattal. Szóval ebben az évben egy csapat sem esik ki. 😀

  • ZeRo

   … mármint a mi meccseinken 😀

 • carlos06

  Nem a biro miatt fogunk jobban focizni, de kezd sok lenni idenre. Ez a szep gol is nagyon kellett volna.

 • johnglade

  Végre egy sima meccs, és még Kovacic és Ceballos is játszottak bőven.

 • mfc777

  A győzelmet nem kell magyarázni – ZZ

 • gwandal
  • Krityó

   Na, ez a bajnok kép, nem a serleges!😎

 • Cornelius Scipio Africanus

  Most látom, hogy jövő héten meg megyünk a San Mamésbe :DDD
  Oké, hogy a Bilbao nincs valami jó formában, de fogadok szenvedés lesz az is.

  • Yenko

   Úriember biztosra soha. Te szégyentelen.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Költői volt a szóhasználat 😀

 • Jose

  Azt számolom, hogy világszinten hány millió új rajongója lett a Realnak…

  • WT14

   Sok, mivel az igazi szurkoló szereti az izgalmakat! Olyan csapatnak szurkolni géj, amelyik simán vezeti a bajnokságot!

 • LeeTaiPo

  még mindig nézzük
  bár dühöngünk hogy silány
  ez a nagy talány

  kapd be Zidane!

  • Cornelius Scipio Africanus

   Bor vagy sör? 😀
   Amúgy szép lett 😉

   • LeeTaiPo

    Elég volt ehhez a meccs.

 • smatte

  Nyomás alá helyeztük a Barcelonát!!

  • WT14

   Ja, szerintem Messi is összeszarta már a frissen aláírt szerződését, főleg hogy a CR-Benzema kettős hogy zárkózik rá a góllövőlistán 😀

   • yuzername

    Ha a tavalyi BL szezonban 10-2-es Messi vezetés után CR gólkirály tudott lenni, bármi megtörténhet. Én hiszek CHRISTianóban. 🙂

 • majk

  lassan díjazni kéne azokat akik nézik a meccseket, mert kőkemény munka ez

  • Jose

   Ez az, amikor a szerelem már átalakult szeretetté.

   • majk

    és tényleg :DD

 • Jose

  Jahogyközben Carlóék* megint szopón?

  Má’ Heynckes.

  • ReAlantos

   Ebből is csak az látszik, hogy nem (vagy nem csak) az edzőn múlt.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Szerintem még 4-5 évig jó lesz a Robben Riberi páros, vagy pár, tucat középpályás.
    (Ez még nem menti fel Carlot sem! Csak na 😀 Szerintem sem Carlo volt egyedül ott a hunyó. De ők tudják. Van nálunk is baj bőven, nem érdekel másé 😀 )

    • ZeRo

     Rájuk férne egy Bale! 😀

 • LeeTaiPo

  Milyen jó volt a meccs, mindenki itt maradt megvitatni 😀

  • Jose

   őszintén? az is csoda, hogy magammal hajlandó vagyok beszélgetni most. Szerintem sokan tényleg a csapat iránti hűségből nézték végig a meccset és nem a “kellemes szórakozás” délibábos mézesmázos képe miatt.

 • Ronrics

  Élveztük ZZ elképzeléseinek látványát.

 • sultan2004

  Azt hiszem jogos volt az óvatos beharangozó.

 • Gareth

  Sajnalom csoro Ceballost, ezert kar volt ideigazolnia. Sajnalom szegeny magunkat, James meg felmotivaltan is bevert alkalmankent egy irgalmatlan golt. Sajnalom, hogy Zidane lerombolja a sajat szobrat ezekkel a pocs huzasokkal. Faking fakk.

  • Ronrics

   nem Ceballos a csóró hanem az edzője agyilag..

 • dzsonee

  Én csak fél szemmel tudtam követni a meccset, így csak annyi jött át hogy izgalmas volt, behúzták a végén és Ronaldo meg Benzema is betalált. Így nem is volt rosz, ajánlom mindenkinek a fél szemmel gyereket fél szemmel meccset követést 🙂
  A Fradi meg a női kézisek viszont kikaptak, én meg 6 perccel lemaradtam a tippeldéről…nem hagytatok sok időt 🙁

 • yuzername

  De mivan a Dortmunddal mostanában? El vannak átkozva? Bocs az offért, csak érdekelne, hogy szakmai szemmel mi lehet az oka annak, hogy az elmúlt 10 meccsük 1 győzelem, 4 döntetlen, 5 vereség és kétszer játszottak közben az APOEL-lel, ma meg épp 4-0-ról bukták a három pontot.

  • dzsonee

   Remélem nem a Real ellen törik meg az átkuk.

   • yuzername

    Hát azt én is nagyon remélem.

   • majk

    miért? semmi jelentősége nincs 😀

 • Krityó

  Én csak most láttam egy összefoglalót, az alapján jók voltunk elöl, csak nem ment be vagy 5 helyzet, a kapusuk istenkirályt játszott és rosszak voltunk hátul. Megfelelnek a valóságnak a 4 percben látottak? 🙂 (Elolvastam alább mindent, elég szenvedős volt a hangvétel meccs közben… vagyis a válasz, gondolom, a nem lesz.)

  • majk

   tény hogy megvoltak a helyzetek, de azok általában megvannak. a védelmünk katasztrófa, a Malaga idegenbe nekünk lőtte az első két gólját 😀
   szerintem motiválatlanok a srácok és a legjobban ez akkor látszik, amikor kaparni kéne, akkor se akarnak igazán. tavaly ha egyenlített az ellenfél akkor mindenki felpörgött és tényleg maximumot nyújtott, most meg ha baj van, akkor is csak 50% helyett mondjuk 60 van. és bár hiányzik Morata és James, szerintem ezen ők sem tudnának segíteni, mert 2 ember kevés, a boldogsághoz. engem ez zavar igazából és ezért tartom szenvedősnek a meccset. ha ugyanazzal az elánnal küzdenének, leszarnám ha néha kikapunk

   • ZeRo

    Ezaz, tavaly is sorra játszotta a csapat az ilyen szar meccseket, de legalább volt benne spiritusz, lehetett bízni a csapatban, hogy jön egy Ramos-time, esetleg Morata bólint egyet izomból, James-nek elsül a lába, esetleg Mariano-ról bepattan valami (azért fura, hogy nem sok nagy mentésre emlékszem mondjuk Benz-től, CR-től is csak talán egyre, mind1). De most semmi, mint egy gyerek, aki megunta a játékát. Néhányan még játszanának, de az kevés. És ami igazán zavar, hogy van olyan jó a csapatunk, hogy az ilyen tingli-tangli meccseket zsigerből kéne 5-0-ra hozni, unalom ide, jóllakottság oda, de még sem. Nem tudom mi lesz így a csapattal, de remélem azért majd felébrednek.

    • majk

     szerintem a bajnokság kuka. és nem azért mert lehetetlen megfordítani, hanem mert nem is akarják

     • ZeRo

      Én is így vélem. DE a Bl-ben a Spurs volt az egyetlen nagyobbnak nevezhető csapat és lám hogy muzsikált ellenük a miénk. Én nem hiszem, hogy a Bl-ben jobban megy majd.

     • majk

      de a Dortmund ellen jók voltunk, pedig akkor elég jól mentek még a darazsak és a Tico ellen se volt rossz a helyzet. ezekre a meccsekre felpörögnek a srácok. persze ez nem biztos h elég a BL címhez, de biztos több esély van mint a bajnokságra

     • ZeRo

      Azért ez a Dortmund már nem az a Dortmund, és az Atleti ellen is csak néhány csapat egység volt jó, nem a teljes egész. Ráadásul ha belövik azt az 1-2 ziccert, amit adtunk nekik, akkor valszeg kikapunk. Tudom, hogy nincs ha. De ott is rezgett a léc.

     • ZeRo

      Ráadásul már a Tico sem a régi, ill pont ellenkezőleg, ha inkább játszották volna a focit, akkor lehet, hogy rosszabbul jártuk volna.

  • Jose

   Szerintem nincs olyan összefoglaló győztes meccs után, ami alapján nem jó a győztes csapat. 🙂 De tudom, hogy tudod.

 • ofrnkie

  egyébként ha valaki meglepné magát a fa alá egy madridi úttal, most pozsonyból, ahová azért viszonylag gyors és olcsó eljutni jan 12-15 között (p-h) kb. 70 euró a jegy oda-vissza, azon a hétvégén pedig a villarealt fogadjuk.

  • yuzername

   Köszi! Én gondolkodtam ilyesmiben.

 • kodex

  ha már más (és több) postnál szó volt róla. Jose én ERRŐL beszélek. Ez csak 1 példa, de lehetne 1000 is. Kontránál, de még felépített támadásnál sem látom a tudatos, 2. vonalbeli helyezkedést lövésre. Nem kell mindenkinek automatikusan befutni az 5öshöz pláne nem egymás hátára (lsd Karim + CR7 + Kázmér(?? – pláne!)) hogy a 4 védő takarja – legalább 1 embernek a 16os vonalára kellene fókuszálnia, ahol rendszerint totál üres a terület. Modric az 1etlen akinek van esze és visszalép – ebből lett a 11es. https://uploads.disquscdn.com/images/b2510dcac60d25ef68486953aaa5ba78a39686c814512b780b97e775e486ffcc.jpg

  • Jose

   Ezeket mindannyian hiányoljuk. Kázmérra rátérve, volt egy WTF helyzet, amikor ugyanígy felkolbászolt, ötösre érkezett be, labdát elvesztették a srácok az oldalvonal mellett és jött az ellenfél. Kázmér meg csatárposzton.
   Most vagy tényleg ezt kéri tőle ZZ, amit nem értek akkor.
   Vagy ennyire fegyelmezetlen Case, amit meg azért nem értek,mert ZZ miért nem fejleszti?

   És akkor minden összehasonlítási alap minimum döcögős Makélélével…

   • Cruyffista

    ha kifejezetten erről a helyzetről van szó, akkor teljesen jó döntést hozott szerintem. A védelem totál kretén módon azt se tudja hol van egy nagy visszasprint után, és a túloldal teljesen üres. ha oda érkezik a beadás, azt gond nélkül be tudta volna belsőzni/fejelni. (persze nem kellett volna a túloldalt támadnia, hogyha benzema időben észreveszi, hogy ki kéne húzódni)

    • kodex

     mi az egyszerűbb: átrúgni 6 játékos felett + a kapus, avagy visszatenni lövésre, megjátszásra? ez most – véletlenül aka Modric miatt – jól sül sült el, de minden meccsről lehetne mutogatni 3-4 olyat, amiről ordít mi lenne a helyes megoldás, de nem, mi ívelgetünk befelé oda, ahol amúgy is tömegnyomor van. Azért mert a gravitáció (aka CR7) oda vonzza/kéri a labdát és a szatellit holdja aka Karim is oda pozicionál, miközben a keringési távolságuk 1-2 m max. Ennek tükrében Kázmér hogy hová a francba siet – csak ZZ tudja megmondani. Pláne úgy, hogy mind neki, + Kroos/Asensio/Modric kifejezetten jó a lövőtechnikája akár 16+ról is simán belövik. De ha nem: max. passzol még egyet, mielőtt belövi más.

   • ZeRo

    Az új Khedira?

  • majk

   Kroosnak is volt visszagurításból egy elég jó lövése, meg amúgy meccsenként párszor ezt meghúzzák a srácok.szerintem túl sokszor sem lehet eljátszani, mert elég könnyű levédekezni. persze a céltalan ívelgetésen kívül ki lehetne találni mást is, de azért ez az elem (is) szerintem jellemző a csapatra

 • Sragi

  Azt hiszem jó hogy nem láttam a meccset.
  Agyérgörcs így is kerülgetett mikor a telefon jelzett..

 • sultan2004