Visszatért a BC

Ahogy Zidane nyilatkozta, a tegnapi tökéletes teljesítménnyel és 6-0-s sikerrel visszatértünk a helyes ösvényre. Na, persze több tényező árulkodik az ellenfél, illetve az összecsapás minőségéről, nehézségéről. Kezdve mondjuk az végeredménnyel, ami 1978 óta a legnagyobb idegenbeli győzelemünk a BL, illetve elődje történelmében. Akkor a Progrés Niedercom csapatát múltuk felül 0-7-ra. Lejjebb látható, hogy akkor kik találtak a hálóba, most viszont Ronaldo és Benzema duplája mellett, Nacho és Modric is beköszönt a nem túl acélos ciprusi ellenfélnek. Így aztán tényleg azt lehet mondani, hogy önbizalomnövelő sikernek könyvelhető el, de semmi többnek. Összefoglaló következik. 

 

Nem tudom, hogy tudtátok-e, de a Real Madrid mindeddig még nem szerzett a BL-ben idegenben az első 45 perc folyamán négy gólt. Most azonban megtörte ezt, és a félidőt jelző sípszó pillanatában már 0-4 állt az eredményjelző táblán. Ez előre is vetíti az első játékrészt, ami drasztikus Real Madrid fölénnyel zajlott le. Ugyanakkor azt is hozzá kell tennem, hogy kissé meddő fölény volt ez, mivel nem túlságosan csipkedték magukat a habfehér alakulat tagjai, de nem is voltak rákényszerítve. Így lagymatag meccs képe rajzolódott ki számomra. Az elején egy kontraszerű akciót vihetett végig a vendég gárda, és Benzema beadását Ronaldo lőhette kapura, a hálóőr védett, de kiejtette a labdát és védőjével ütközve próbált a labda után kapni. A szituációt természetesen 1-2 perces ápolás követte. Szerencsére tudta folytatni a játékot Nauzet Perez, legalábbis egy rövid időre, mert aztán ismét ápolást kért. Viszont nem adta fel, visszaállt és végigvédte a találkozót. Bár nem volt sok köszönet benne, de az is lehet, hogy még így is élmény lehetett a számára. Hiszen nem mindennap lép pályára az ember a Real Madrid ellen.

Mint mondtam, a Real fölényben játszott, de azért az Apoel sem adta fel teljesen, mivel voltak ígéretesnek bizonyuló próbálkozásai. Ezt támasztja alá a statisztika is.

A teljes meccs statjai

Mégis a Realnak sikerült betalálnia, méghozzá Modric első alkalommal tudott gólt szerezni a 10-es mezében. Nem is akármilyen találat volt, viszonylag távolról lőtte rá, ami ritka alkalom a Realnál, hogy ily módon találunk be.

 

A játék pedig nem változott, hasonló mederben csordogált tovább. Azt azért felírtam magamnak, hogy Sallai egészen bátran játszott, de a Real dominanciája érvényesült. A 34. percben 37:63 volt a labdabirtoklás aránya, ami már-már Guardiola-i szint (but we had possession…). Ennek ellenére nem kellett lerágni a körmünket. Azonban úgy látszott, a 39. percig bírták a hazaiak, mivel durván 6 perc alatt 3 gólt is benyeltek. Először Benzema törte meg végre az átkát, és ennek annyira megörült, hogy Nacho gólja után, de még a félidő vége előtt ismét beköszönt. Mindezzel pedig alaposan megnehezítette a vezetőség dolgát, hiszen nehéz lesz ilyen teljesítmény után lecserélni a franciát az Inter csillagára, Icardira. 😀 (Aki lemaradt volna: a Marca tegnap lehozta, hogy a nyáron Icardi válthatja Benzemát.)

A második játékrész úgy kezdődött ahogy az első zárult, azaz góllal. Csakhogy ezúttal Cristiano Ronaldo tudott eredményes lenni, sőt alig pár perccel később megint, ezzel be is állítva a 0-6-os végeredményt. A portugál pedig örülhetett, mert egy újabb miniversenyben előzte le Messit, hiszen 98 góllal már eggyel többje van – mint argentin vetélytársának -, amit egy csapat színeiben szerzett a BL keretein belül. Valamint az még lemaradt Benzema második góljánál, hogy az asszisztot Ronaldo jegyezte, amivel már 27-nél jár az elmúlt 10 szezon alatt. Ezzel pedig a legtöbbje van a BL-ben.

A fölényt látva mesterünk gyorsan el is lőtte a cserelehetőségeit, hogy pihenjen pár játékos, illetve több lehetőséghez jussanak azok, akik eddig kevésbé tudtak. Itt jegyezném meg, hogy totál nem értettem, miért nem kezdhetett Ceballos vagy Llorente, de Vallejót is hiányoltam a kezdőből. Mondjuk utóbbi egyáltalán nem kapott esélyt. Na, de a cserék… Az 58. percben rögtön kettős cserét hajtottunk végre, Theo váltotta Marcelót, illetve Ceballos a német alibi királyt. Végül a 64. minutumban Mayoral érkezett a nagy estét záró Benzema helyére. Csak remélni tudom, hogy ez a két gól megadta azt a löketet, amivel a bajnokságban, vagy esetleg jegyezhető ellenfelekkel szemben is eredményes tud lenni a francia csatárunk. Bár ugyanez lehet igaz CR-re is, mert neki is van lemaradása, bár ha csak a 2017-es naptári évet nézzük, és azon belül is csak a BL-t, akkor tiszteletet követelő gólszámmal rendelkezik.

Úgy néz ki, minden rendben… Ronaldo egymaga leveri a Barcát

Innentől kezdve meg leírhatnám, hogy voltak hazai helyzetecskék még, és persze Real oldalon is akadt próbálkozás, de igazán érdemi dolog nem történt, úgyhogy nem is húznám sokkal tovább. Őszintén szólva a végére be is aludtam és csak a stúdióbeszélgetésre ébredtem fel. Azt azonban sikerült kiderítenem, hogy Carvajal elintézte, hogy a végén beszedett sárgával kihagyja a következő, azaz a Dortmund elleni mérkőzést. Sőt, az is kiderült, hogy a Sevilla nagyot mentett, amiből pedig egyenesen következik, hogy Klopp 7-szer találkozott már a spanyol csapattal, mint edző, és ebből egyszer sem sikerült győzelemre vezetnie az aktuális együttesét. Három vereség és a tegnapival már 4 döntetlen. Lehet mumust szimatolok.

Vissza a Realra: a győzelemmel és a Spurs sikerével egyrészt bebiztosított lett a továbbjutás, ami már azt jelenti, hogy 22 alkalomból 22-szer kvalifikálta magát a Real Madrid a BL egyenes kieséses szakaszába. Másrészt az is biztossá vált, hogy második helyen fogunk továbbmenni, azaz a 16 között egy csoportgyőztessel lesz dolgunk. Meglátjuk, ki lesz, de a bajnoksággal ellentétben a BL még továbbra is releváns sorozat lehet a szezon során. Folytatás pedig szombaton következik, a Malaga ellen.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • Jose
 • Krityó

  Az gyenge poén most, hogy:
  “Szerintem minden rendeződött, ez az igazi formája a csapatnak, mit izgultok, Benzema is nagyon jól nyomta, nem kell ide senki más, csak Bale hiányzott nagyon. A Malaga is kap egy triplát a BC-től, elindulunk felfelé, kár károgni.” ?
  :DDDDDDD

  Az összefoglaló szolid, visszafogott, helyén kezeli a dolgokat. Köszi érte 🙂

  • dzsonee

   Nem tudom, te hogy látod, de szerintem most azért sok minden rendeződött 😀

   • Krityó

    Én mindig az optimista oldalról látom a dolgokat, most is hajlandó leszek meglátni ezt – mondjuk 3 meccs múlva… Addig lebegtetem az örömöt.😉

 • sultan2004

  Nagyon a helyén kell kezelni ezt a győzelmet. Ilyen rossz teljesítményt BL-ben, mint, amit a hazaiak lehoztak, eddig még csak magyar csapattól láttam talán nem is láttam. Nyilván jobb a 0-6, mint ha 2-2 lett volna a vége, de most biztos vagyok benne, hogy nem a Real nyújtott kiemelkedőt, hanem a Nicosia volt maga alatt.

  Isco és Case nagyot pihent, mindenki más egy kicsit. Én jövök majd a beharangozóval a Malaga elleni ragandóra! 😉

  • ofrnkie

   pls ne bántsd őket nagyon 🙁

 • majk

  le a kalappal hogy ennyit tudtál írni erről a szotyimeccsről. a Malaga ellen kiderül, hogy elindultunk-e valamerre

 • dzsonee

  Teljesen egyetértek a kiharanggal is meg a többi hozzászólóval is. A lényeg ebben a mondatban van szerintem: “Így aztán tényleg azt lehet mondani, hogy önbizalomnövelő sikernek könyvelhető el, de semmi többnek.”
  Viszont, remélem ezt a funkcióját el fogja tudni látni ez a meccs. A Malaga ellen lehet bizonyítani, hogy így van.
  Viszont ha más nem, voltak gólok, amiknek mindig megörül az ember. Főleg, amikor Modric ilyen szépen beveri (lehet hibáztatni a flegma védőt, de az csesztesse aki utána úgy berúgja mint Modric) meg amikor CR7 így ki tudja fordítani a csípőjét 🙂

  • Csáti László Károly

   Hali!

   Gratulálok a győzelmetekhez. 99%-ban egyetértek. Szerintem viszont a Malaga sem lehet komoly erőpróba, az is inkább csak önbizalomnövelő. Annak viszont kell is. Ellenben utána a Bilbao, Sevilla Szendvics dortmundi hústöltelékkel értékmérő.
   A bajnokságról korai lemondani addig, amíg mi nem vagyunk túl a nehéz meccseken

   • dzsonee

    Köszi 🙂 a Malaga ellen csak azért számítok nehéz meccsre mert otthon játszik a csapat. Ugyanez igaz a Dortmundra is, mert ahogy eddig nyomják a BLben meg otthon is a ligában, hát csalódott lennék ha nem vernék meg őket a fiúk. A bajnokságot meg már csak a Barca vesztheti el, nem valamelyik másik csapat nyerheti meg, de persze amíg matematikailag nem biztos addig mindig bizakodni kell 🙂

   • Jose

    A Barcelona a világ legjobb csapata. Minden sorozat és minden mérkőzés toronymagas esélyese.

    • dzsonee

     Neymar kérdően lefitymáló nézése vagyok 🙂

 • Sragi

  Tegnap majdnem eret vágtam aztán Lukács (nem Vackez) elengedte szépen aztán elkapta két dupla nullás ügynök a fonalat. Ne áltassuk magunkat az Apoel gyenge volt,mint Pintér mérlege a Magyar válogatottal.Ellenben a két lókőtőnek remélem jót tettek a gólok.

 • Madridista

  Azért Modric góljában a kapus is benne volt.:)

  • Sragi

   Persze védhető lövés volt,de maga a kivitelezés és az klasszis megoldás plusz eléggé genya módon pattant meg a kapus előtt és kissé takarásban is volt. Ergo Lukács érdemeiből nem von le semmit a kapus teljesítménye. 🙂

   • Madridista

    nem von le,szép volt,de egy top csapat kapusa azért védte volna 🙂

    • Sragi

     Nem biztos szerintem 🙂

    • Cornelius Scipio Africanus

     Ha ott áll akkor lehet. Vagy valamelyik reflexkapus, vagy langaléta belekaphatott volna. De erős volt a lövés, és ahogy Sragi is írta, takarva volt. Elsőre lehet kapushibának néz ki, én is elsőre azt hittem. De átgondolva szerintem nem sok kapus védte volna – ha van ilyen.

     • vbalazs91

      Simán védhető volt, egyértelműen benne volt a kapus. Mondom ezt mint exkapus.

 • ofrnkie

  köszi az összefoglalót, még ezt is meglehetett írni úgy, hogy újat tudtam meg belőle.
  a többség nem akarja itt Neymart látni, én pedig Icardit nem akarom itt semmi szín alatt sem, nem örünék, ha összejönne a transzfer.
  A szerzőhöz hasonlóan hiányoltam a fiatalokat a kezdőből, ez nagyjából egy copa del rey első fordulónk szint volt, önbizalomnövelés, el kell felejteni, formába lendülni februárra, bejátszani a jövő embereit, leépíteni a múlt embereit. fontos projekt.

  • ReAlantos

   Ha jól értem, amit írsz, akkor egyetértek: még mindig inkább Neymar, mint Icardi. Mindkettő gyökér, de az előbbi legalább focizni is tud annyira, hogy gondolkodni lehessen rajta.:D

   Viccet félretéve persze egyik sem a legjobb megoldás lenne.

   • dzsonee

    Én tartom magam a múltkori ötletemhez, jöjjön Mandzukic!

    • t20-puerto del sol

     Diego koszta!

     • dzsonee

      Jöjjön mind a kettő! 🙂

 • LLL

  Köszönjük az összefoglalót.

  Azonban két pontosítás.
  Nemrég a Liverpool 7 góllal győzött Mariborban:
  http://onlive.nemzetisport.hu/live/bl/NKMaribor-Liverpool

  A 4:1-es vereségünknél Klopp ült a Dortmund padján:
  http://www.nemzetisport.hu/bajnokok_ligaja/dortmundreal-madrid-2238805.

  • Zizou

   Az elsőben igazad van és megnéztem, a Real Madrid történelmében volt a legnagyobb siker. Átcsusztam egy részleten. Köszi.

   A másodikat viszont nem tudom hova tenni.

   • LLL

    Szívesen.

    A Sevillát viszont tényleg elnéztem, bocs. A spanyol szó előtti a betűn átsiklottam, így azt hittem, hogy az összes spanyol csapatra gondolsz.

  • torpapa

   Klopp mérlegét a Sevilla ellen értette a szerző

   • LLL

    Igen, elnéztem, köszi.

 • LLL

  Az az érzésem, hogy Benzemát át fogja lendíteni a holtponton ez a két gól.

  • majk

   lájkolnám

 • Zormac

  Biztos volt már, én csak most nézem – hogyan is lehetne jobban az orrunk alá dörgölni a Betis elleni hazai zakót, mint hogy egy Eibar (!) leveri őket 5-0-ra úgy, hogy a gólok többsége beadásból születik….

  https://www.youtube.com/watch?v=-U2MZqTbHDc

 • smatte

  Juve Roma az M4en…nézzétek☺

 • ZeRo

  Nem rég hallottam, hogy nem lesz videobíró, mert a szövetség vagy ki fene, nem hajlandóak fizetni érte. Vagy valami ilyesmi. Még nem jártam utána, csak gondoltam felhozom, mint témát.

  • dzsonee

   Perez ezt is elintézte 🙂

   • ZeRo

    Azóta próbáltam utána nézni, de nem nagyon találtam róla semmit. Szóval úgy tűnik félre lettem vezetve. Szóval sorry! 🙁

    • dzsonee

     Ugyan, erről is Perez gondoskodott, hogy ne legyen tőle hangos a sajtó 🙂

     • ZeRo

      lehet, ez a Perez mindenhol ott van, mint a 23as szám 🙂

     • dzsonee

      Az egy jó film volt, legalábbis nekem tetszett!

     • ZeRo

      nég nem mertem megnézni, 1rész, mert Jim-et nem tudom csak szerethető idiótaként elképzelni, másrészt mert para, hogy rám is átragad a 23as szám mánia. 😀

     • Jose

      nem nagy szám
      a 24 pl már nagyobb

     • ZeRo

      de az páros, attól nem félek

     • dzsonee

      Furcsa volt őt ebben a szerepben látni az tény, de nekem hihető volt az alakítása. Engem nem kapott el a 23 szám őrülete, viszont a székek azóta figyelnek 🙂

     • ZeRo

      akkor majd megpróbálkozom vele, oszt meglátjuk mi lesz 🙂

 • ofrnkie

  mellesleg nejmár immár harmadik a brazilok közül a BL-góllövőlistán (forrás: Kele J.)

 • Cornelius Scipio Africanus

  Moussa Dembele-ről mi a véleményetek?
  Múltkor eszembe jutott, hogy őt is nagyon tehetségesnek tartották. De még nem láttam játszani őt, vagy talán nagyon fiatalon 1x. Ő nem lehetne opció csatárnak télen? Bár ugye BL-ben nem játszhatna :/

  Érdekel, hogy aki látta annak mi a véleménye róla.

  • Sragi

   Ez a Celtices? Azt hiszem már volt itt róla szó. Erőnéger szeruseg ha jol remlik.

 • Zormac

  Paulinho beilleszkedett…. műesés egy sárgáért

  • ZeRo

   Ha igazán beilleszkedett volna, akkor ez 11es és sárga/piros lap. De már jó úton jár. 😀

 • sultan2004

  Na ragályos a hülyeség a kommentátorok között. Hajdú B a Barca elnökét le-Anchelottizta… Azé’ az nem ugyanaz!

 • ofrnkie

  Khedirában Mou vére folyik

 • WT14

  Köztévé bmeg… Bár tegnap jobban jártunk volna ha akkor szedik ki a kommentátort.

 • majk

  Az AS szerint a Real Madrid nem fogja annyiban hagyni a Dani Carvajal ellen induló vizsgálatot, és amennyiben az UEFA „bűnösnek” találja a hátvédet, a klub fellebezéssel fog élni az ítélet ellen. Ha a vizsgálat eredménye szerint Carvajal szándékosan provokálta ki magának a sárga lapot, akkor a spanyol játékosnak várhatóan 3 meccset kell majd kihagynia (az utolsó csoportmérkőzést és a teljes nyolcaddöntőt). – pena
  ez mi a répa?!

  • gwandal

   Kurvára várható volt, inkább rántott volna le vkit hátulról a felezővonalnál, abba nem lehet belekötni. Ez így nagyon átlátszó.

   • majk

    akkor viszont kell a pénz a Besiktasra, mert Carvajal nélkül egy komoly csapat, igen kellemetlen lenne. vagy költhetnénk végre rendesebben is csalásra és akkor el lehet simítani ezt az ügyet!

    • ZeRo

     simán beraknám Theo-t a helyére, ha végül elmeszelik

     • majk

      előtte azért játsszon pár meccset akkor jobb oldalon is Theo 😀

     • ZeRo

      mondjuk nem ártana, de majd ki talál valamit ZZ, remélem, talán, izé….

 • lucas

  Azért a Barca nagyot húzott az Umtiti, Semedo kettős leigazolásával.

 • Madridista

  jön Messi

 • smatte

  Tudom, minden csapat úgy játszik, amennyit az ellenfél enged neki… de ez a Juventus nagyon gyenge.

  • Madridista

   még a Seria A-hoz képest is:)

   • smatte

    A Leganes komolyabb ellenfél (volt).

 • Madridista

  nagy 0:0 lesz vagy 90.perces Barca gól

 • johnglade

  Ennél a Dinnyénél még Drenthe is jobb volt…

 • Madridista

  színészek..

 • Madridista

  egyik oldalon szabad ezért,a másikon kirúgás…

 • smatte

  Idegenben jó a 0-1, igaz Mou?☺

 • WT14

  A PSG hetet vágott ezúttal. Jó lenne nem velük meccselni a 16 között, ez már nem az a csapat amelyik pucsítva szállt fel az análvonatra Barcelonában. Meg a Cityt se kérném most. De valamelyik tuti jönni fog.

  • ofrnkie

   épp ezen gondolkodtam, hogy ezen csapatok ilyen újoncok az igazán “nagyok” között, így beleeshetnek abba a hibába, hogy szarul időzítik a formát és tavasszal akár egy rövid hanyatlás is végzetes lehet.
   De a PSG nagyon durva. Meg a City is. de a PSG-t még durvábbnak érzem.

   • t20-puerto del sol

    Úgy legyen 😉

  • Cornelius Scipio Africanus

   Nagyon nem szeretem, hogy PSG ellen mindenki a Barca visszavágóját hozza fel. Előtte tükörsimán verte 4-0ra taktikailag, mentálisan, fociban, mindenhogy a PSG a Barcát. Azok is ők voltak.

   Jó volt az a csapat már tavaly is. Most még jobbak. Neymar és Mbappé nagyon komoly erősítés lett. Szerintem jelenleg(!) City és PSG a legesélyesebb. De ez tavaszra változhat. Forma + sérülések.

   • Sragi

    Pep megint korán gyujtotta be a katlant lehet..

   • majk

    tényleg brutális, hogy megint vertek 7gólt, de képtelenség szerintem egy teljes szezont így focizni. és aki ősszel eldurrogtatja a puskaport, annak tavaszra sose marad (elég)

   • smatte

    nem ősszel kell végigverni Európát….én továbbra is azt gondolom, hogy idén sem lesz meglepetés a BL győztes kilétét illetően.

    • dzsonee

     Azért ahogy most állnak a dolgok elég nagy meglepetés lesz majd amikor a Real harmadjára is behúzza zsinórban!
     Viccet félretéve, szerintem egy PSG győzelem lassacskán nem lenne nagy melgepetés, bár még szerintem sem tartanak ott sem mentálisan sem védekezésben hogy behúzzák. A City-t nem tudom hova tenni, őket még nem nagyon láttam játszani ebben a szezonban.

  • ZeRo

   Remélem összekerülünk velük. Talán egy nagyarányú vereség felébreszti a vezetőséget, hogy valami nem jó. Ha meg netán nyernénk…nos arra már most se lennének szavak.

  • nad

   Lehet én vagyok a hülye, de nekem ez a PSG tipik a nagyobb a füstje mint a lángja csapat. Elmúlt években a stabilitás nyert bl-t, tök faszán néz ki hogy 7-el verik a Celticet meg 30at lőnek a 19edik Guillerampnak, de rohadjak meg Real/Barca ellen játszanának nem ők lennének az esélyesek.
   Tavaly mi is lőttünk 15 gólt a Celticnek, meg levertük a Cityt, aztán láttuk mire volt elég. Stabilitás a kulcs, és az a csapat szerintem túlságosan orrnehéz. ( Tegyük hozzá hogy sok PSG meccset nem láttam, de amikor megnézek 1 öfit és az Anderlecht 10 perc alatt 3 ziccert hagy ki az elég árulkodó. )

   • Jose

    Bőven zavarba hozható a védelmük, szoktam nézni a meccsüket.A ligönben azért csalóka eredményeket érnek el, mert nem nagyon van ellenfél. Óriási a tudásbeli különbség. A Celtic meg…

    • nad

     Erre gondolok én is, Celtic meg gilleramp ellen simán jó a lőjünk többet mint amennyit kapunk taktika, de a BLben a legjobbak ellen már nem sokra elég. Azért 1 komolyabb csapat kihasználja az adódó lehetőségeket, és szembe jön egy olyan csapat mint pl a ( pár évvel ezelőtti ) Atletico ami ellen ha beszarsz is lesz kb 2-3 ziccered, akkor ott nem fogsz többet lőni.
     Bírom ( tam ) Alvest meg minden de a faszi 35 évesen kezdő jobbhátvéd, Juvében egy alapvetően védekező csapatban ez elment, de egy támadunk mint az ökrök 4-3-3ban akkora lyuk lesz ott mint a ház.

     • smatte

      melyik csapat az a gilleramp?:) Guingamp?

     • Jose

      yep

  • ballabjobb

   nyilván aki nem jut tovább, az elqrta, de azért egyenes ágon már teljesen más állapotban lesznek a csapatok. én Conte Chealseajére leszek kíváncsi. meg az AtMa-ra.
   PSG-t kifejezetten kedveltem, pláne mikor Becksszel majdnem ütötték a Barcát.. de most sokkal-sokkal kevésbé szimpatikus: Neymar, Alves, 200millák..
   (csak halkan merem megjegyezni, hogy ez a szezon M(o)U-nak is jól sülhet el, amikor beindul a nagylövő csapatok korszaka akkor érkezik rendre egy célfocis meglepetés.)

   • Jose

    A Kékek padja irtó rövid. Meg fognak halni.

 • andras14

  Fú, bocs Zizou, de ez az öf nekem manócskát idézte.

  • Zizou

   Nyilván nem mindent kell komolyan venni, például nem gondolom, hogy minden rendben lenne, mert egy Apoelt így lerendeztünk. De köszi az észrevételt, átgondolom.

  • Manócska

   Az eszem megáll, hogy Te még akkor is tudsz negatív hangvételű kommentet írni velem kapcsolatban, amikor már hetek óta nem írok erre az oldalra. Többek között pont ezért. Szeretem ezt a blogot, és a kommentelők többségét, de azt viszont nagyon nem szeretem, hogy páran közületek szinte sportot űznek abból hogy belém kössenek csak azért, mert máshogy érzek, gondolkozok, vagy sokszor más szemszögből közelítem meg a dolgokat, mint Ti. Tavaly egyszer már mondtam nektek, hogy azért még egy ember nem számít hülyének mert optimistán gondolkozik. Bár itt pár embernél sajnos annak számít.

   • dzsonee

    Ne hagyd magad eltántorítani, mi szeretünk és szivesen olvassuk az optimista hangvételű hozzászólásaidat! Legalábbis én 🙂 a többiekre meg tessék magasról fütyülni!

    • Manócska

     Nagyon sokáig nem is hagytam magam eltántorítani. De amikor már az az egyén is belém kötött a semmiért, akiről ezt soha nem gondoltam volna, akkor azért már komolyan elgondolkodtam azon, hogy szükségem van-e nekem erre. Mert ismerve magamat, szó nélkül úgysem hagyom ezeket a felém irányuló nem túl kedves megjegyzéseket, de igazából nem azért jöttem erre a blogra hogy állandóan másokkal harcoljak a gondolkozásom miatt, hanem azért hogy a kedvenc csapatomról beszélgessek olyan egyénekkel, akiknek szintén szívügye a Real Madrid.
     A kedves szavaidat pedig köszönöm. 🙂

     • Krityó

      Szükséged van. :DDDD

     • Manócska

      Ha Te mondod hogy szükségem van rá, akkor elhiszem. 🙂

     • dzsonee

      Egyetértek Krityóval, mi itt szimbiózisban élünk, nélküled a blog nem olyan mint kéne hogy legyen.
      Meg gondolj bele, a feléd irányuló sértő vagy ironikus megjegyzések hogy meg tudják erősíteni a jellemedet! Azért ez sem elhanyagolható tényező egy internetes fórum esetén 🙂

     • Jose

      Nem értek veled egyet. Mi igyekszünk olyanná formálni ezt az egészet itt, amiben az emberek, mint egy virtuális kávézóban/pubban, jól érzik magukat, hasznosnak tartják, hogy “betérjenek” ide. Nem egy “átlag alatti presszót, nem egy lepukkant helyet” akarunk.

      Hasznosnak, mert
      – olyan gondolatokat, információkat, logikai kapcsolatokat, magyarázatokat találhatnak akár a bejegyzésekben, akár a kommentek között, amelyektől több lesz, jobban érti adott szituációt, mélységében látja az összefüggéseket ( legyen az a Real, a foci, vagy random egyéb téma);
      – lehet olyan “elmeroggyant” a gyakori betérő, aki “kiengedve a gőzt, vagy szabadon engedve a hülyeségfaktort” nem az egybites marhaságokkal jön (mint Madridista), hanem érezhetően van valami pozitívan értékelhető minősége a “hülyeségének”.

      Feltételezem, hogy nem vagyok egyedül azzal, hogy egy-egy kommentelő arctalan-személytelen nickneve mögé a nickneve+kommentjei alapján egy “személyiséget” rajzolok-rajzolunk. Van olyan kommentelő, akivel szívesen beszélgetek, mert hasznomra válik, mert érdekes, mert tetszik, hogy mennyire “elmeroggyant”. És vannak azok, akiknél érzem, hogy nem kapom meg ezeket. Akik semmitmondó, vagy egyenesen felesleges marhaságokat írnak.

      Persze, szabad bárkinek írni ide és a személyeskedés, valamint a nyilvánvalóan troll üzemmód az egyetlen, ami miatt Bant kapott eddig bárki is itt.

      Ám a magam részéről inkább őszinte vagyok mint kedves és ez azt is jelenti, hogy aki szenzitív, az besértődik – de ez nem az én gondom -, ha azt mondom, csak azért, mert egy csapatnak szurkolunk, még nem fogok mindenkit elfogadni – online-orbit-reklámmosollyal nem fogok jópofizni, ha egyszer nem érzem igaznak és szükségesnek azt a kapcsolatot.

      Nyugi, IRL is ilyen smirgli vagyok, számos rokonommal nem beszéltem évek óta és nem is engedem, hogy beszéljenek velem, mert csak azért, mert akaratomon kívül bizonyos emberekkel rokoni kapcsolatban vagyok, azért nem fogok IRL-orbit-reklámmosolyt tenni a mogorva arcomra.

      Összefoglalva – őszintén: míg Madridista egyenesen ártalmas (és nála is lehet látni a közösség ki-nem-mondott válaszát, hiszen mindenki ignorálja), addig Manócska idegesítő, mert ő egy valódi Real Madrid rajongó, olyasfajta kritikai gondolkodás nélkül, amit mi itt népszerűsíteni igyekszünk. Tehát nem a csapat iránit elköteleződése a gond.

      @disqus_XOObIqHFf6:disqus, ez nem sértésnek indult és nem is ezzel a szándékkal zártam le.

     • dzsonee

      Lehet félreérthető voltam, de én nem azt mondom, hogy legyünk mind kedvesek Manócskával szemben azért, mert esetleg megsértődik ha nem. Ez szerintem nem elvárható, ezért is írtam neki, hogy ezeket ignorálnia kell.
      Ami viszont a blogot illeti, elsősorban a Real Madrid szurkolóinak szól. Ezek között pedig vannak mindenféle emberek. Amíg nem megy el egyeseknél a dolog személyeskedésbe, sértegetésbe, trollkodásba (egyetértek hogy ez egyértelmű ban), addig nem kéne azt éreztetni bárkivel is, hogy nincs itt helye. Mert lehet neked/nekem/valakiknek nem jön be a stílusa, másoknak pedig lehet hogy de, és ők szivesen veszik az adott egyén hozzászólásait is, esetleg szivesen beszélgetnek vele.
      Persze az alapirányt ti, blogírók szabjátok meg, ehhez minden jogotok megvan, hiszen a ti munkátok és időtök fekszik ebben az egészben, amiért nagy respekt. Viszont ezen felül a kommentelők teszik szinesebbé és sokoldalúbbá a blogot. Ebben az irányban pedig szerintem Manócska egy üde színfolt, aki lehet néha idegesítően optimista, viszont én szivesen olvasom amit ír 🙂

     • Jose

      Álltam Manócska oldalára, amikor úgy gondoltam, neki van igaza. 🙂 Elfogultsággal nem lehet vádolni. Vagyis lehet, de ismerek egy fasza jogászt! 😀
      De inkább százszor éreztetni kell (vagy inkább korrekten elmondani) bárkivel/bárkinek, ha van valami zavaró.

      Mondjuk ez függ attól is, ki hogyan kezeli, bírja el a konfliktust.

     • dzsonee

      Isten ments, hogy elfogultsággal vádoljalak, amikor ilyen szúrós tekintettel néz rám az avatárod 🙂
      De azért van különbség a között, ha valakivel érezteted, hogy számodra zavaróan optimista (neveket nem mondok) és a között, amikor esetleg úgy érzi az adott illető, hogy a nicknevét már “elbenzemázta” szerű frázisként használják a túlzott optimizmus ironikus kifigurázására. Abban az esetben szerintem ráfér bárkire a bátorítás.
      Na, de befejeztem ebben a témában, nem akarom hogy úgy tűnjön bárkinek is a védőügyvédjét akarom játszani. Elvégre (majdnem) mind felnőttek vagyunk, akiknek tudni kéne kezelni a dolgokat 🙂

     • Jose
     • dzsonee

      Erre akár 12 apvótot is tudnék adni 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Ez a jövő évi keretünk?
      Remélem még jön egy Kijev nevű 13-as mezszámmal 😉

     • Manócska

      “De inkább százszor éreztetni kell (vagy inkább korrekten) elmondani bárkivel /bárkinek, ha valami zavaró.”
      Ez így igaz. Csak éppen irányomba pár egyén részéről nem ezt történt. Sütött a lenézés a hozzám írt üzenetükből, , meg az is hogy hülyének tartanak, és hogy saját magukat sokkal többre értékelik mint engem, csak azért mert másképp gondolkozom mint ő. És itt a baj. Szerintem ez nem elfogadható. Tudomásul kellene vennie mindenkinek hogy nem vagyunk egyformák, különbözőképpen gondolkozunk dolgokról, és az embereknek egy kicsit toleránsabbakban kéne lenni a másik egyén felé. Nektek pl. az én túlzott optimizmusom idegesítő, kaptam/kapok is itt érte hideget, meleget. Engem meg pl. pont az idegesít amikor valaki baromi pesszimista, és temeti a csapatot idő előtt. Vagy pl. az is idegesít amikor valaki az egyik játékost nagyon szapulja, és még sorolhatnám tovább hogy mi. Ennek ellenére nem nézek le itt senkit, még sohasem bántottam meg ezért egyik kommentelőt sem, vagy nem éreztettem senkivel sem, hogy ahogy ő gondolkozik az hülyeség, nincs értelme, stb.., hanem elfogadom hogy ez az ő véleménye. Max. leírom neki hogy én mit gondolok arról az esetről. Véleményt lehet így is, meg úgy is cserélni. Vitatkozni én is nagyon szeretek, de csak olyan emberrel aki nem tartja magát többre az embertársainál.

     • Jose

      Ez az utolsó mondat olyan utópisztikus gondolatra emlékeztet engem, mely szerint szerinted minden ember egyforma, de legalábbis mindenkinek a véleménye egyaránt értékes. Szerintem nem és az adott téma, valamint a róla zajló vita dönti el konkrét esetben azt, hogy kinek értékes, releváns a véleménye és kinek nem az. Viszonyítás, mint oly sokszor.

     • Manócska

      Most vagy nem értitek amit írok, vagy nem akarjátok megérteni. Egy pillanatig sem állítom hogy minden ember egyforma, mert ez nem is lenne igaz. De azt igen, hogy az egyik legnagyobb emberi butaság a nagyképűség, és az hogyha valaki saját magát a többi ember fölé helyezi. Az igazán okos emberek szerények, a tudásukkal nem kérkednek, és nem éreztetik minden egyes megnyílvánulásukkal a másik emberrel a tudásbeli különbséget.

     • Jose

      “Vitatkozni én is nagyon szeretek, de csak olyan emberrel aki nem tartja magát többre az embertársainál.”
      Én téged többre tartalak magamnál óvodapedagógiát érintő témáknál.
      Így érted, mire gondolok?

     • Jose

      valószínűleg nem is kotnyeleskednék bele, ha érzem, hogy lövésem sincs mondjuk adott foglalkozás pedagógiájáról, módszertanáról.
      de vitába szállnék veled, ha mondjuk a reggeli találkozáskor megengedhető és meg nem engedhető viselkedésformákban másképp gondolkodom, mint te. és ebben az esetben nem feltétlenül fogadnám el a szakmai érveket, ami nem jelenti azt, hogy teljesen elutasítom őket.

     • Manócska

      Értem. Minden ember jó valamiben, ért valamihez. Én mondjuk ahhoz amit most leírtál. De ha teszem azt, Te ebben a témában mondanál nekem valamit, amit én tudván tudok hogy szakmailag nem igaz, akkor sem néznélek le érte, nem tartanálak hülyének, hanem elmondanám hogy mi az én véleményem az adott témában. És ezt a hozzáállást várnám el másoktól is az irányomba, meg persze mindenki más irányába is. Vagyis jelen esetünkben, tudom hogy a foci szakmai részéhez Ti sokkal jobban értetek mint én, de hadd mondjam már el a anélkül a gondolataimat, érzéseimet a szeretett csapatomról, hogy hülyének néztek páran. Ez nem egy tudományos, hanem “csak” egy szurkói blog. Itt azért akadhatnak olyan emberek is, akik imádják a focit, de csak laikusként tudják értékelni a dolgokat. A kimondottan szakmai részbe, mint pl.a taktika, a felállás, stb.. meg nem szoktam én sem belekotnyeleskedni.

     • Jose

      Két dolog: ha nem tisztelnélek, tudnám, emlékeznék arra, mivel foglalkozol (foglalkoznál)? 😉
      A másik: ha 26. alkalommal is olyan dologgal kereslek meg, ami szakmailag nem igaz, akkor sem fortyannál fel? Na és az 56. alkalomnál? 🙂

      Minden meccs előtt (WT14-et leszámítva 😀 ) optimistán és a csapatnak kurvára szurkolva ülünk le a tv/stream elé. Mindig bízunk lélekből a csapatban, de az ész többször kap karaktert a posztokban és a kommentekben, mint a lélek.

      Az, hogy szurkolunk a csapatnak (ja, néha még Karimnak is :DDD ), az alap, gyári tartozék. Ezt nem kell mindig kiemelni, mert ez természetes.

     • ofrnkie

      ez a műfaj azért arról is szól, hogy felvállalod a véleményed – lehet senki nem ért veled egyet, ízekre szednek, lehet leszarja a közösség a kommented, ha érdektelen vagy szóra se érdemes. szerintem a blogon az emberek többsége már járt így, én legalábbis biztosan.
      abban igazad van, hogy valamiféle minimális tiszteletet illik egymásnak megadni, ezért a személyeskedés szerintem nem túlzottan fér bele, mindazonáltal ha valaki a véleményedet szedi szét, akár közvetetten is, az nem személyeskedés.
      az ha ilyen helyzetektől nem menekülsz el, hasznosítható majd az életedben is.

     • Manócska

      Soha semmilyen nehéz helyzet elől nem menekültem el az életben, hanem mindig megpróbáltam az adott helyzetre a lehető legjobb megoldást megtalálni. Jelenleg is azt teszem. Ha elmenekültem volna, akkor szó nélkül abbahagyom az írást, és nem írom le nektek ma is a gondolataimat.

     • ReAlantos

      Részemről nem az optimizmussal van a legnagyobb bajom Veled kapcsolatban. Bár igen, néha azt is kicsit túlzásba viszed, de ez szíved dolga.
      Engem sokkal inkább zavar, hogy a hozzászólásaid rendkívül nagy százalékában nem érzem a gondolkodásra való szándékot. Vagy, ha úgy jobban tetszik, a kritikus véleménynyilvánítást. Néha az az érzésem, hogy ha kommentelsz egy témához, akkor ott befellegzett minden gondolkodásra irányuló erőfeszítés, mert sokakat elrántasz magaddal.
      Amikor először idetévedtem, te voltál az egyik kedvencem, nem kis részt a Real- és Arsenal-párti beállítottságodnak, valamint az egyébként általam jó tulajdonságként számontartott, és továbbra is kamatoztatandó kedvességednek köszönhetően. Viszont a tartalmatlan hozzászólásaiddal sikerült elérned, hogy ez tökéletesen a visszájára fordult. És ha nem is olyan mértékben, mint a többi szerkesztő esetében, de nálam is kezd(ett) az idegesítő kategóriába esni az, amit csinálsz.

      Mint ahogy Jose is írta, senkit nem fogunk csak és kizárólag azért bannolni, mert túlságosan optimista. (Nem pont ezekkel a szavakkal, de logikailag ez is benne van a mondandójában.) Viszont szeretnénk azt hinni, hogy a blogunkon mind a közösség, mind pedig az egyének terén van lehetőség a fejlődésre. Sőt, szerintem kifejezett szándékunk a fejlődés melegágyává tenni a Zinternet ezen kis sarkát.

      Ezért, ha elfogadsz tőlem pár tanácsot:

      (1) A túláradó optimizmus nem bűn, de ezen a blogon csak és kizárólag ezzel megtölteni a kommentjeidet nem elég.

      (2) A kevesebb néha több! (Nem személyeskedni szeretnék, de sokan örültünk annak, hogy az utóbbi időben kevesebbet tűntél fel.)

      (3) A kritikus gondolkodás és az optimizmus nem zárja ki egymást, sőt! Előbbi adhat stabil alapot mindenféle pozitív gondolatnak.

      (4) Igyekezz a témával kapcsolatban hozzászólni egy adott beszélgetéshez. Néha elfér egy-egy offtopic megszólalás, gondolat, de ha túlzásba viszed, az baromi idegesítővé válik.

      Remélem, nem veszed személyeskedésnek ezt a kommentet, mert nem annak szántam. A fenti pontok mindegyike vonatkozik mindenki másra is az oldalon. És ha ez esetleg megnyugtat, felmerültek másokkal kapcsolatban is ehhez hasonló kritikák, szóval nem csak úgy ok nélkül pécézünk ki magunknak áldozatokat.

      És persze abban is biztos vagyunk, hogy mi sem vagyunk tökéletesek (“Régen beképzelt voltam. De most már tökéletes vagyok!”). Szívesen fogadunk minden irányunkba érkező kritikát, és igyekszünk meg is fogadni ezeket. De cserébe elvárjuk, hogy az általunk megfogalmazottakat is minimum átgondolják, de még inkább magukévá tegyék a címzettek.

     • Jose

      ” Szívesen fogadunk minden irányunkba érkező kritikát”

      csak annyit akarok mondani, hogy JOSE EGY KÖCSÖG!!!

      :DDDDDDDDDDDDD

     • ReAlantos

      Én sem fogalmazhattam volna szebben!

     • LeeTaiPo
     • majk

      azért a kettes pont erős, ez még nekem is szarul esne, pedig én aztán leszarom

     • ReAlantos

      Nem azért írtam, hogy megbántsam. Hanem azért, hogy megértse, milyen folyamatok vezettek idáig. És nem csak rá vonatkozik ez természetesen, továbbra is.

      *Szerk: ettől függetlenül elfogadom és megértem, hogy erősnek érzed. Ez esetben (4)-essel párban olvasd, és akkor megérted, mire gondoltam. (my bad a rossz sorrend miatt)

     • ZeRo

      Számomra ez az egész 4 parancsolat is egy kicsit fura, túlságosan leszűkíti a lehetőségeket. Elvileg ez egy szabad közösség, aminek a Real Madrid a közös pontja. De mind mások vagyunk más gondolkodással, ha ennyire meg szabjátok, hogy mit, hogyan és hányszor, továbbá milyen módon, az már nem egészen arról szól, amiről kéne. Persze vannak túlzások, szélsőségek, amiket szűrni kell, de azért ennyire ne essünk már át a ló túloldalára. Vagy akkor legyen egy zárt közösség, ahova csak az “elit” léphet be, a fenti korlátozássokkal teljes egyetértésben.

     • Jose

      Én nem lépek be az elitbe, már mondom!

     • ZeRo

      Had idézzek egyet a számomra legszeretettebb embertől:

      “jaj, ne mááár!!” 😀

     • Jose

      :DDDDDDDDDDDDDDDD
      Akkorse.

     • ZeRo

      Decsakazértis!! 😛

     • Jose

      Ebédidő. Utána elutasítom, jó?

     • ZeRo

      Rendben. Akkor mindenkinek 30 perc kaja szünet!!
      Jóétvágyatkívánunk!
      Köszönjükszépen viszontkivánjuk!!

     • ReAlantos

      Nem parancsolatok, hanem tanácsok. Senkinek nem kötelező ezeket követnie. Csak akkor ne lepődjön meg, ha kritika tárgyává lesz.

     • ZeRo

      Kritikával nincs bajom, építi a jellemet, fejlődik a karakterem (most lvl 33), amíg az nem megy át csoportos “lincselésbe” és piszkálódásba.

     • ReAlantos

      lvl33 😀

      Nem arra gondoltam a kommentemmel, hogy beálljak a sorba, és én vessem a következő követ. Ha így érződik, akkor itt mindenkitől elnézést, főleg tőle!

     • ZeRo

      ja nem azért, csak olyan furcsa volt ezt így leírva látni, egy olyan helyen, ahol elvileg elfogadott, hogy mindenki más és szólásszabadság meg minden. főleg a 2es meg a 4es pont volt…meglepő? Mert mindenkinek más a sok. De biztos csak a kisiskolás énem beszél belőlem, nagyon gonoszak tudnak lenni a gyerekek.

     • Manócska

      Jelenleg be kell fejeznem a kommentelést, szólít a kötelesség, de később reagálni fogok a kommentedre. Elöljáróban csak annyit, hogy nem értek egyet több dologgal.

     • Manócska

      Azt hiszem hogy meggondoltam magam. Mégsem válaszolok neked erre részletesen. Egyrészt azért mert a többi hosszú kommentemben már leírtam az összes gondolatomat ezzel az üggyel kapcsolatban, másrészt pedig azért, mert maximálisan egyetértek azzal amit ZeRo válaszolt neked, úgyhogy csak feleslegesen ismételném vagy magamat, vagy őt. Annyit azonban mindenképpen mondanék neked, hogy egy kicsivel több éve éldegélek ezen a szép bolygón mint Te, de komolyan mondom hogy nem sokszor, vagy talán még soha nem adtak egyszerre ennyi jó tanácsot nekem, mint most Te, de ha ezt szükségesnek érezted jelen pillanatban, akkor lelked rajta. Ezenkívül már csak annyit írnék, hogy érdemes volt ma belemennem ebbe az egészbe, mert sok mindenben megerősítést nyertem a kommentekből, arról amit eddig csak gondoltam, vagy feltételeztem bizonyos dolgokkal kapcsolatban. Ja, és még csak annyi, hogyha csak olyan butaságokat írnék, amire finoman utaltál, és ha nem lenne mondandója az írásaimnak, akkor többen nem mondanák azt hogy szeretik őket olvasni, és hogy ne hagyjam abba a kommentelést. Ha annyira nem menne nekem ez a dolog, mint ahogy páran megpróbáljátok beállítani, akkor mindenki egyöntetűen örült volna annak hogy egy ideje már nem írtam. Bocs, ez úgy látom mégis hosszúra sikeredett.

     • ReAlantos

      ZeRóval én is nagy mértékben egyetértek.:)

      A kommentelést ne is hagyd abba, ezt nem mondta senki. Fejlődj inkább! És ez mindenkinek szól (magamnak is), nem téged akarlak szurkálni.
      Ha például egy sportszakmai kérdés (taktika, felállás) felmerül, akkor ne hagyd figyelmen kívül, hanem igenis próbálj meg hozzászólni! Lehet, hogy eleinte “házhoz mész majd a pofonért”, mint ahogy mentem én is nem egyszer korábban. De eljön majd az a pillanat, amikor igazad lesz, és az csuda jó!
      A kettes pont talán tényleg durva volt, azért elnézést kell kérnem. Azon kívül viszont tartom magam ahhoz, amit leírtam, és igen, szükségesnek éreztem, érzem, hogy leírjam. Próbáld meg konstruktív, építő jellegű kritikaként értelmezni, mert annak szántam.:)

     • majk

      nagyon szépen össze volt szedve amiket írtál és én is sok mindenben egyetértettem vele amúgy

     • andras14

      “Ez szerintem nem elvárható, ezért is írtam neki, hogy ezeket ignorálnia kell.”
      Na igen, a struccpolitika a legegyszerűbb.

     • dzsonee

      Nem akarok nekiállni vitatkozni, de szerintem ha egy netes fórumon minden kritikát magadra veszel és beleállsz az eszmecserébe, akkor arra nem elég a 24 óra per nap. Főleg ha olyan kritikáról van szó ami esetleg sért is. Remélem érted mire gondolok.

     • majk

      az öreg madridista :DD

   • t20-puerto del sol

    Erre való a blokkoló gomb. Emiatt ne lépj le!

   • Krityó

    Ne már, andras14 nem tényező itt, nem lehet akadálya semminek.
    Nekem is feltűnt, hogy sem te, sem Ursula nem írtok, kihal a lányszekciónk? :DDD

    • Ursula

     Én jelentem élek. 🙂 És az eltűnésem nincs összefüggésben azzal, hogy hónapok óta nem nyertünk kupát, egyszerűen csak rengeteg munkám van. Mindent olvasok. Láttam például azt is, hogy fel akartad ajánlani Corneliusnak az alpakádat. 🙂

     • Cornelius Scipio Africanus

      Köszi, hogy őrzöd még nekem <3

      Itt jegyzem meg, hogy kb 1 hete új (fekete színű 😀 kis ördög) alpaka született a veszprémi állatkertben 😀

      https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s–9WhoI2lV–/w_1160/75RP1CAqOBviFUAJs.jpeg

     • Jose

      fura juh

     • Cornelius Scipio Africanus

      Közel volt sokat a kályháhó’ oszt lebarnút..

     • Jose

      hacsakúgynem!

     • Cornelius Scipio Africanus

      De lehetséges hogy filccel kiszínezték 😀
      Két óvódáscsoport 😀

     • ballabjobb

      ET és Yoda szerelemgyereke :O

     • Ursula

      Elég ronda szegénykém… 🙂
      Egyébként szívesen, nagyon biztos helyen őrzöm, amit én sem tudom megmondani, pontosan hol van. 🙂

     • Krityó

      Az egy irtózatos nagy kamu volt. Hazudtam. :DD
      Soha, semmikor, senkinek nem adom. :DDD
      De örülök, hogy szellem módban vagy velünk.

   • majk

    nekem is feltűnt, sőt volt egy időszak amikor én is inkább legyintettem és nem írtam semmit. de aztán nem bírtam tovább, túl sok jó arc van itt, plusz az alpakák is brutális függőséget okoznak. a gyökerkedésekkel meg ne foglalkozz, fórumokon elkerülhetetlen

   • andras14

    Nem az optimizmusod zavar, de már ezt is leírtam.

  • sultan2004

   A kérdés az, hogy Manócskát akartad megsérteni, vagy Zizou-t? ;-))))

   (nincs jó válasz)

   • andras14

    manócskát elengedtem,reménytelen, de zizou-nak vannak jó gondolatai, érte még megéri néha szurkálódni. 🙂

 • Jose

  Griezmann gólja csodálatos.
  https://streamable.com/aqfu9

  • dzsonee

   Tényleg szép gól. De mi történt,a hülye frizurájával együtt elhagyta a hülye gólörömét is? Először meg sem ismertem.
   Azt tudja valaki, hogy mi történik abban a csoportban? Az Atletico, aki eddig sehol nem volt és a Real ellen sem sziporkázott, simán leveri azt a Pomát (nem elírás), amelyik előtte leiskolázza a Chelsea-t. ?!

   • majk

    lehet rájött, hogy a ripacskodással nem ér semmit és inkább elkezdett focizni. plusz James “fejben rendben vagyok” gólörömét is ellopta 😀

  • ofrnkie

   ehm, ehm. kivásárlási klauzula, ehm.

 • Jose

  Off:
  Pinteresten keresek kecskepornót (nem is (DE)), és közben ebbe futottam. Mondanám, hogy nem így van, de így van. :DDD

  https://uploads.disquscdn.com/images/eb77c0c799dad1c21a6b45af6f791ff62af596cc4923b4ae1f676f22f5c9fa93.jpg

  • ReAlantos

   Sehol egy perfect 5/7…:(

  • ofrnkie

   ez nem pontos, hogy lenne már a scorpio 5/10? simába’ a legevilebb

   • sultan2004

    Ez minden számítás szerint így van. Mondom ezt Oroszlánként. Nekem a Skorpiókkal csak bajom volt az életben.

    • Jose

     Nekem a skorpió barátjával. De kidumáltam magam.

    • ofrnkie

     nekem pedig bajom is meg jó élményeim is – ráadásul ugyanazzal.
     az mindenképpen igaz, hogy a skorpió általában a legintelligensebb jegy, legalábbis EQ-val jól meg van áldva, tudják pontosan, hol kell megmarni, hogy érzékenye érintse az embert 😀
     az oroszlán fasza, én asszem legszívesebben az lennék, jobban mutat 😀 2 nap hiányzott.
     rákként (c’est moi), ami nem egy túl jó alaptulajdonságokkal felruházó jegy viszont pl. a passzív agressziót tökélyre lehet fejleszteni különösebb erőbedobás nélkül.
     viszont ég is a pofám, hogy budapest tv szinten a csillagjegyekről osztom itt az észt

     • Jose

      a budapest tv nem is lehet cél, me myself csak hangosan felröhögtem, amikor sátánnak írt le a kép készítője.
      egy angyal vagyok!*

      *a sátán is angyal volt.

     • ZeRo

      Van egy sorozat, amiben most újra az. Bár valamiért nem örül neki.

     • majk

      ambivalens érzéseim vannak ezekkel a csillagjegyekkel kapcsolatban, néha olyan mintha igaz is lehetne, de pl ez a scale szerintem totál random. saját tapasztalat alapján felcserélném az ikret és a rákot. az hogy kit hol kell megmarni, hogy kurvára fájjon, abban sztem az ikrek a legjobb. általános iskolában engem ezért pszichológushoz küldtek, de nyugi aztán kiderült, hogy egészséges vagyok, mint José

     • Jose

      melyik személyiségemre gondolsz konkrétan?

     • majk

      a egészségesre 😀

     • Jose

      Az olyan, mint a Széttörve című filmben Kevin.

     • majk

      *karim

     • ofrnkie

      nekem is, tehát a horoszkóp meg ilyesmi az nyilván faszság, de igaz ami igaz, tapasztalat alapján valamiféle alaptulajdonságokat kölcsönöz az embernek ez a cucc, de nyilván önmagát építi az ember, csak ez az alap.
      (amúgy a pontosan marós – a tapasztalatodon felül vagyis hagyományosan – a skorpió, rák a passzív agresszió mestere :D)

     • sultan2004

      Nálam is rezgett a léc. Oroszlán első napja. 😉

   • dzsonee

    Egyetértek, és kikérem magamnak, hogy a nyilas 1000/10. Attól, hogy mindenkit utálok még nem vagyok gonosz!

    • elkesetthusvetinyul

     mindenki köcsög, mi vagyunk a királyok 😀 (Vízöntő nem számít :D)

   • ZeRo

    Nem mondanám, hogy kifejezetten gonosz lennék, de az 5/10 azért meglepően kevésnek tűnik.

  • ReAlantos

   Nálam a 4/10 valósnak tűnik egyébként, általában négy emberből tíz utál meg fél percnyi egy légtérben töltött idő után.:D

   • Jose

    Tudom, emlékszem a találkozásunkra. Pfeejjjj!

    • ReAlantos

     Én is, ahogy szinte rögtön torokra mentél, aztán megpróbáltad ujjongásba zárt ölelésnek álcázni.:D

  • Raulitás

   Csak 7/10. Kit kell megkinozni, hogy több legyen?

   • ofrnkie

    nana, még én is levertelek, libsikém

    • Jose

     :DDDDDDDDDDDDD

    • Raulitás

     Megyek elásom magam 🙁

  • ballabjobb

   és a Ophiuchus??

  • Cornelius Scipio Africanus

   Ennél még a kecskepornó is értékesebb 😀

  • elkesetthusvetinyul

   csakis Vízöntő lehetsz 🙂

 • norma_va

  Nem hiszem, hogy internetes blogközösségbe való olyan, aki nem tudja elviselni a kritikát, magára vesz dolgokat és megsértődök. Nem kell túlbonyolítani a dolgokat. Vannak dolgok, amit mint szerkesztők nem tűrünk el, és vannak, amiket szeretnénk. Az első posztom után, mint blogger, lehúzhattam volna magamat a wc-n, ha azt a kritikát, amit a színfalak mögött kaptam magamra vettem volna. Helyette előnyömre fordítottam.

  Off: Cornelius, épp a TU Delftre tartok vonattal. 🙂

  • Jose

   És az már valami? Én meg a műtétem után végre focizhatok ma! Mindenkit lecselezek! Abban a fél percben, míg bírni fogom erővel 😀 😀

   (ja, releváns válasz 😀 )

   • Raulitás

    Legalább José kommentelt nem Rajesh. Akkor valami curry recept lenne idefosva tünde betűkkel

   • Cornelius Scipio Africanus

    Jobbulást José! És alázd meg őket abban a fél percben! :DD

  • ZeRo

   Jogos, de a kritikát is túl lehet tolni, akár csak a pozitivitást, az off témát és miegymást. Ahogy azt egy neves edző mondta; Törekedni kell az egyensúlyra. 😀

   • Jose

    Pintér?

   • majk

    nem győzöm hangsúlyozni, hogy a “túltolás” napjaink legnagyobb rákfenéje, mindenhol!

    • Jose

     +1

    • ballabjobb

     úgy általában a “tolódás”

    • ZeRo

     Ne is mond, asszony is állandóan ezzel jön, pedig én igyekszem óvatos lenni. 😀

     • Jose

      Ha egyszer fáj a torka, na!

     • Cornelius Scipio Africanus

      Aztakurvaéletbe 😀

    • iKos
    • majk

     és mi van ha túltolod a túltolás elleni küzdelmet?

   • Cornelius Scipio Africanus

    Bárki mondta, az egyensúly valóban a legfontosabb. Nagyon sok helyen. De főleg a statikában 😀

    • majk

     jelentem: kémia, biológia,fizikában is!

  • Cornelius Scipio Africanus

   Jó kirándulást, és majd számolj be légyszi 😀

 • Cornelius Scipio Africanus

  Nagyon mélyre gyűrűződő az a beszélgetés, amit lent folytattatok. De nagyon hasznos is, és fontos. Pont ilyen miatt különleges nekem ez a közösség. Emiatt szeretném is építeni. Ezért mutatok nektek valami igazán érdekeset, amin szeretném, ha elgondolkoznátok. (Ez egy részcélja az életemnek, hogy az embereket gondolkozásra serkentsem)

  Ez egy játék, melynek címe: A bizalom fejlődése.
  http://ncase.me/trust-hu/

  Szavakba nem tudom önteni, hogy ez mennyire fontos, hogy ezen valaki életében legalább egyszer elgondolkozzon.
  A játék elképesztően zseniális. A matematikai játékelméletet bemutatva, segítségül hívva játékosan mutatja be, elemzi, és hívja fel a figyelmet, hogy különböző viselkedési normák, hogy befolyásolnak egy társadalmat.

  Akinek felkeltettem az érdeklődését, azt arra kérem, hogy játsszon vele. Kb fél órás a játék. És őszintén mondom, hogy nagyon megéri!

  (Én ennyit szeretnék hozzátenni a lenti fontos beszélgetéshez. Senkit se védve, vagy támadva. És utalni se utaltam senkire. Ez személytől függetlenül, egy fontos dolog szerintem. Sőt gyanítom, mindenki kicsit magára ismer majd a játékban. Nem véletlen 😉 )

  • ReAlantos

   Nem is tudtam, hogy lefordították magyarra! 🙂

  • Ursula

   Nagyon érdekesnek tűnik, még a brittek helyesírása sem vette el a kedvemet, hogy majd megcsináljam. 🙂

   • Jose

    ott én is elméláztam, hogy visszajövök ide kattintani és beírni 😀

   • Cornelius Scipio Africanus

    Szerintem ez közösségi alapon fordították le különböző nyelvekre. El kell engedni, vagy átváltatni angolra 😉 Vagy más nyelvre 😀 Van választék :DDD

  • dzsonee

   Jé, ez pöpec 🙂 Bár a suliban nem szerettem a játékelméletet, ilyen formában hasznos és érdekes tud lenni !

  • ofrnkie

   köszi, hogy megosztottad, élmény volt lejátszani. és az is jó volt amikor párbajozott az ember, hogy a saját taktikája sikerességét is kipróbálhatta.
   tetszett.

  • MrPaul

   Ezért megérte feljönni a blogra, köszi szépen.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Nagyon szívesen 🙂

    • MrPaul

     Van még ilyen cuccból? Ha akármi játékelméletes dologról még tudsz ami érdekes lehet, tárt karokkal várom 😀 Épp egy órája magyarázott ezeknek a fontosságáról a mikroökonómia tanárom 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Hát így konkrétan nincs. Majd egy könyvet erről én is elolvasnék. De nem feltétlen túl szárazat, viszont még nem jártam utána ennek. Wikipédiát olvasgattam erről, meg ha jól tudom Mérő Lászlónak vannak erről cikkei. Még talán könyvei is. Én őt bírom, esetleg keress rá a nevével a játékelméletre, hátha találsz valamit tőle. Ha találok a jövőben erről akkor írok 😉

      Talán @realantos:disqus ebben többet tud segíteni. Tudsz ebben a témában valami emészthető könyvet? 🙂

     • ReAlantos

      Könyvet így hirtelen nem tudnék mondani (sajnos a játékelmélet nem az erősségem), Mérő előadásaira viszont érdemes elmenni. A tanuláson kívül tényleg élvezeti értéke van.

      Könyvek után érdemes szétnézni google-lel például, de amennyire látom, nem túl gazdag a felhozatal (magyarul legalábbis semmiképp).

     • Cornelius Scipio Africanus

      Én voltam már Mérő előadáson. Tényleg élvezetes, ezért is mertem ajánlani a könyvét, plusz valóban összefügg a pszichológia a játékelmélettel. Én fel is vettem a listába a könyvét. :))

     • ofrnkie

      bocs hogy megint nem leszünk egy vágányon, de amikor vakvágányon volt a professzionális életem akkor mellékvakvágányként felvettem egy Mérő-órát és nagyon nem szerettem, főleg amikor elkezdtem olvasni a vizsgára kiadott könyvet és szóról-szóra (szófordulatokkal meg minden) úgy voltak a sztorik, ahogy élőben látszólag lazán és fesztelenül előadta, a könyv meg már jópár éves volt. szóval nekem nem jött be – de egyébként mondott pár érdekeset, főleg tetszett amikor kicsit belement az általad is említett témába.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Nincs ezzel semmi gond. 🙂

      De ha belegondolsz ez annyira nem meglepő. A könyvet gondolom a több éves/évtizedes gyakorlata alapján írta meg. A egy-egy tudományt egy ember ritkán tudja máshogy előadni (komplexen értsd, ne részterületekre). Van egy gondolkodásmódja és az alapján próbálja visszaadni a tudást. Ez van akinek tetszik, van akinek nem. Még a legzseniálisabbak sem fognak 100%-os elégedettséget elérni, különbözőek vagyunk.

      Így számomra természetes hogy zömében aki megírt egy könyvet, az azt adja elő előadásán is abban a témában.

     • LeeTaiPo

      Ha a pszichológia része is érdekel, olvasgass egy kis Ariely-t.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Köszi szépen, érdekes ember lehet így röviden utána olvasva, úgyhogy biztos fogok tőle is egyszer valamikor valamit olvasni 😀

     • LeeTaiPo
     • Cornelius Scipio Africanus

      Köszi 🙂

     • Cornelius Scipio Africanus
     • LeeTaiPo

      De Mér ő???

     • Cornelius Scipio Africanus

      :DDD

      Viccet félre téve, Te tudsz valamit ajánlani? 🙂

     • LeeTaiPo

      Nem igazán, rég foglalkoztam már ezzel.

     • MrPaul

      Pont két hete voltam előadásán Mérő Lászlónak, jött egy Corvinusos program keretébe erről a könyvéről mesélni, baromi jó volt 🙂 Még csak egy könyvét olvastam, de tervben van mindegyiknek a berendelése.
      Ott ő maga arról beszélt, hogy kevésbé a játékelmélet felé kalandozott el a figyelme, mintsem az emberi logikátlanságban és irracionális döntésekben való logika keresése felé 😀 Majd megkérdezem a mikro tanárom, hogy melyik könyvekre gondolt, mert nem kértem el tőle a könyvek címét, bár azok lehet angolok ,de kétlem hogy neked gondot okoznának.

     • ReAlantos

      Ó, nem láttam, mikor lejjebb írtam, hogy voltál te is előadáson. De ezek szerint alá tudod támasztani a véleményem, hogy érdemes elmenni az előadásaira.:)

     • MrPaul

      igen, régóta el akartam már menni egy ilyenre. Először a HVG-s véleménycikkei miatt kedveltem meg, aztán a Maga itt a tánctanárt kezdtem el olvasni, aztán azóta nagyon foglalkoztat a munkássága. Brutál jól magyaráz, nagyon jó történeteken keresztül, szóval csak megerősíteni tudom a véleményed.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Sokat írt anno a Magyar Narancsra is, én onnan ismertem meg jobban. Ott is szétnézhetsz, hátha van közötte olyan, ami érdekel 🙂
      http://magyarnarancs.hu/szerzo/merolaszlo//6187

     • MrPaul

      Köszi szépen 🙂

     • Cornelius Scipio Africanus

      Szívesen 😉

     • Cornelius Scipio Africanus

      Mérőn voltam már én is. Kiváló előadó 🙂 Örülök, hogy így véletlen egybeesett az ajánlásom ezzel a történettel :))

     • dzsonee

      Először is nézd meg az “Egy csodálatos elme” c. filmet. Arról a Nash-ről szól, aki elég sok mindent tett hozzá a játékelmélethez (Nash féle ekvilibrium pl.). Nekem érdekes volt úgy nézni a filmet hogy már túl voltam a játékelmélet vizsgán 🙂

  • Sasu

   nekem ez nagyon kocka 🙂

   • Cornelius Scipio Africanus

    Pedig ez inkább multidiszciplináris terület már: pszichológia és matek.

  • C_alma

   ez tök jó, a “prisoner’s dilemma” is erről szól
   https://en.wikipedia.org/wiki/Prisoner%27s_dilemma

   • Cornelius Scipio Africanus

    Igen. De írtam is hogy a játék a matematikai játékelméletet mutatja be. A fogoly dilemma pedig egy része, alapelmélete a játékelméletnek 🙂

    • C_alma

     ja oké, csak úgy megörültem hogy ráismertem, én annyira nem vagyok képben játékelméletekben 😀

 • nasty

  Szívből örülök, hogy a köcsögmessis és CAMPEOOONEEEES kommentjeim elég mélyek és elgondolkodtatóak, hogy maradhassak nyugodtan!:D

  • nasty

   Manóka meg húzzon vissza a Futrinka utcába és szerezzen diplomát
   fociológiából, de addig a tévét se kapcsolja be, kár belé ez a sok
   tudományos anyag a fehér fiúktól!

 • ofrnkie

  újra itt az évnek AZ az időszaka (természetesen nem működő csapatként válogattam ki a tagokat, hanem a 3 legjobb védő, 4 legjobb középpályás, 3 legjobb csatár – mindegy hogyha éppenséggel szélen vagy középen játszanak)
  https://uploads.disquscdn.com/images/a6c9d5529788f93734f206f17ce9f67e95c6d55625c654a9913591b2aa9036e8.jpg

  • dzsonee

   Ez a te Neymar hepped 🙂 persze így hogy nincs beleszólásunk a klubb játékospolitikájába nem zavar 😉

   • ofrnkie

    szerintem ebben az esetben – a top11 összeállításakor – ez nem hepp, csak egyszerűen kurvajó volt idén.

    • dzsonee

     Jól van na…de azért hepp is egy kicsit, nem? 🙂

     • ofrnkie

      olyan szempontból nem, hogy pl. Mbappénak örülnék itt, csak ugye Neymarról szóltak a hírek, én meg mindig is egy Real-célpontként gondoltam Neymarra, mármint tök beleillene a mostani sormintába.
      De kedvelem mostanában nézni a játékát, az tény 😀 mármint ahogy “öregszem” egyre inkább a minőség-kedvelés felé hajlok és nem vagyok hajlandó kognitív disszonanciában élni, hogy mást bizonygassak magamnak és a többieknek, mint amit látok – ilyen szempontból hepp, mert nagyon szeretem a játékát, de több ilyen is van, és olyanok is akiket még jobban (Messi, Kroos, Asensio, Modric, Isco, De Bruyne stb.)

 • Krityó

  Hát, ijesztően sok új üzenet jött, amíg szétboncoltam az agyamat… Most, hogy elolvastam őket, inkább elmegyek a világ végére, és megnézem a Thor 3 Világvége-t. :DDD Addig cincáljátok szét egymást javító szándékkal! :DDD

  • majk

   egész jó amúgy, pedig nem vagyok különösebben oda a szuperhősös filmekért

   • Krityó

    Tényleg vicces volt, pedig én odavagyok a szuperhősös filmekért. :))

    • majk

     ja kifejezetten vicces volt

    • andreal

     Mi imádtuk 🙂

  • bdyd

   ott akkor elpusztul a világ az összes szuperhőssel együtt ugye?

   • Krityó

    Igen, szerencsére elpusztult mindenki, de egy stáb kis költségvetéssel rögzíteni tudta mindezt, ebből lett ez a jó film. :))

 • mfc777

  nekem egy dolog ugrott be a lentiről: murasaki
  (régi kommentelők előnyben)

  • ZeRo

   best of Higu vs Benz?

   • mfc777

    kicsit deja vu az egész, nála emlékszem ilyen “vitákra”, mennyire el kell fogadni hogy ő higu szerelmes, a jobb, stb.
    biztos jogosak voltak, csak pointless az első pár után
    én inkább olvasom ahogy Josét szidják

 • majk

  Karim Benzema is our seventh-highest goalscorer after overtaking club legend Paco Gento with his brace on Tuesday night!
  https://www.facebook.com/RealMadrid/videos/10151473480559953/

 • yuzername

  Elképesztő eredmények, amiket CR magáénak tudhat a BL-ben… Jó lenne, ha magára találna a bajnokságban is és egy olyan “utolsókból első” történetet mutatna, mint tavaly mikor a BL-ben Messi 10-2-re vezette a góllövőlistát, majd CR lett a gólkirály. Az a baj, hogy az ő góljai nélkül nem sokra megy a csapat, egy félévente villanó Benzemával és egy félévente játszó Bale-lel…
  Nem tudom itt ki a legoptimistább, de ő biztos most is fogadna rá, hogy a Real nyeri a bajnokságot. A remény hal meg utoljára. Ha most a Valencia nem szerez pontot a Barca ellen, akkor már tényleg megint valami csoda fog kelleni, hogy még partiban legyünk a végén. Vagy egy Messi sérülés.

  • Manócska

   Szerintem én. 🙂 De azért fogadni már nem mernék arra hogy meglesz ez a bajnokság nekünk.

 • V.I.C.

  Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én lazán elkezdeném a fiatalokat beépítgetni a ligában (minden meccsen 1-2 padozós arc), és meghagyni a gálakezdőnek a BL-t állandóra. Semmi értelme CKMIBC-vel nekifutni a Barcán kívül szinte senkinek a bajnokságban, semmi előremutató nem lenne benne.

  • ReAlantos

   Bármennyire is szeretném, hogy igazad legyen, jelenleg nem látom, hogy erre bármi sansz is mutatkozna. A maximum, amit el tudok képzelni, hogy Modric esetleg pár meccsen pihenőt kap, illetve néha nem játszik Casemiro, mert nem kell vkp.
   Ja, meg persze Isco pihen néha, ha visszatér Bale…

  • dzsonee

   Ez egy jó ötlet, de szerintem sem reális. Egy Real Madridnál ezt szerintem a bajnokság nyílt elengedésének vennék, az pedig a szurkolók többsége és a vezetőség szempontjából sem elfogadható, még ha szerintem nem is tudna rosszul elsülni.

  • Sragi

   Ezt Z-vel beszéld meg 😀
   Én támogatom 😀

 • dzsonee

  Milyen gólt kapott a Milán 😀 off vége

  • Manócska

   Én is azt nézem. Bonucci nem igazán volt a helyzet magaslatán. 🙂

   • dzsonee

    Szerencséjére fordított a Milan. Azért a gólnál a juvésok mosolyoghattak elégedetten 🙂

 • bobherceg_3312

  Fél-OFF: Ma meghozta a postás a legkevésbé madridista, madridista ereklyét: egy habfehér teka csaptelepet. 😀 https://uploads.disquscdn.com/images/3bf582bda36d62e300c24285437bd541a1a4ea941bf7f513f3f4a47f07e489c6.jpg

  • ReAlantos

   Kíváncsi lennék, hányan értik az összefüggést. 🙂 (Én véletlenül igen, de azért Real-szurkolni kell egy ideje ehhez…)

   • MrPaul

    Azért nem volt az olyan régen, meg hát a BL címek miatt a hozzám hasonló fiatalabb korosztály is veszi a lapot szerintem 😀

   • bobherceg_3312

    Kell egy ideje, ezt aláírom. A legtöbben itt szerintem értik, legalábbis a “hogyan lettél madridista” kommentek alapján. 🙂
    Azóta szerettem volna egy ilyet, amióta megtudtam, hogy mivel foglalkozik ez a cég. 😀

   • Cornelius Scipio Africanus

    Ebbe be se gondoltam 😀 A képet meglátva már röhögtem 😀

   • ofrnkie

    hát igen, rossz is volt őket látni a barca-kosármez szponzoraként

  • sultan2004

   Első mezem Tekás volt…:-)

  • Sragi

   😀 ez sem olyan már mint régen
   Rip Mofém 🙁

 • WT14

  OMFG, mi ez a kommentáradat odalent, ráadásul munkaidőben? Ezért tart itt ez az ország 😀

  • majk

   engem az lep meg hogy te phds létedre dolgoztál tegnap, hová tart a tudományos világ?

   • WT14

    Le vagy maradva, már nem vagyok phd-s.

    • majk

     akkor azért dolgozol 🙁

     • WT14

      Bezony. Nemsokára neked is véget ér a jóvilág 😀

    • Krityó

     Már megvan?

     • WT14

      Nope, csak a 3 éves képzés van meg, meg vele az abszolutórium. A fokozatszerzési eljárás még 2019-ig tart (persze lehetne előbbre hozni, de meló mellett nem íródik magától a disszertáció).

     • Krityó

      Akkor még lendületből meg kéne írnod, nem?😉 Itt nálunk mindenki ezért csúszik 5-6 évre, mert nem nyomják lendületből…

     • WT14

      Ahogy Pató Pál úr mondaná: ejj, ráérünk arra még! 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Kurva szomorú hogy itthon nincs olyan támogatottsága a doktoranduszoknak hogy mellette még dolgoznia kell. Külföldön meg tudtommal tanítani lehet, minden más tiltott. Hanyatló nyugat.
      Kitartás! 😉

 • kodex
 • ofrnkie

  Ha valaki találkozik drága elnökünkkel, mondja el neki, hogy Messi és Sánchez is januártól szabadon tárgyalhat új klubokkal, merthogy júniusban lejár a szerződésük.

  • morc

   Sanchez rövid távon elállítaná a vérzést, de BBC forever. Vagy ha mégsem, akkor Neymar 300 milláért.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Csak hogy ma is legyen minőségi tartalom 😀
  https://imgur.com/0EbWl6P

  • dracox

   :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • majk

   :DDDDD

 • dracox
 • ReAlantos

  Csupa öröm és boldogság: Asensio ~ két hétre kidőlt…

  • majk

   megint borotválkozott???

   • Zizou

    Nem, külső takaróizom sérülése van a jobb lábában. A felépülési időről még nincs infó.

 • Jose

  Láttátok már a jobb oldali (mobilos nézetben: valahol lent… a kommentek alatt) a KÖNYVAJÁNLÓT???
  Jóféle irománynak néz ki, nemde?
  Olvasnátok, ha olvashatnátok?

 • Jose
  • ZeRo

   Nem szép dolog dicsekedni! 😀 😛

  • ZeRo

   A sárga-fekete szerelésben az ugye Kassai? 😀

  • LeeTaiPo

   Anne Frank naplója?

  • ReAlantos

   Panaszáradatot, amiért nagyképűsködik.

   • Jose

    ez inkább csali, mint arcoskodás, te SZERKESZTŐ! 😀

  • Cornelius Scipio Africanus

   Én nem irigykedem, mert nem érdekel a könyv :DDD

  • Krityó

   A Malaga-meccs kommentárjait a beharangozó alatt.

  • t20-puerto del sol

   Dell? 🙂

 • sultan2004