Atletico Madrid – Real Madrid (Összefoglaló)

Egy jobb, de még nem elég jó Realt fogadott a harcos Atletico, amely szerencsére nem volt egyedül a pályán harcias felfogásával. Engem ezzel már megnyert a Csapat, de meg nem győzött még. Pedig „csak” ezt és a győzelmet kértem tőlük a Beharangozóban. Lássuk, milyen témák érdemelnek említést!

A játékvezetés: semmi különös, spanyol spori. Vitatható döntéseket hagyott ránk, vitatkoztunk és vitatkozni is fogunk ezeken. Én különösen két piros lapot követelek számon rajta:

Ramos agresszív, testi épséget nem kímélő azonnali piros lapos belépőjét Lucas ellen. Videjó, lassítva itt:

Kroos agresszív, testi épséget nem kímélő azonnali piros lapos meg nem mozdulását Savic ellen. Videjó, lassítva itt:

De volt egy „kéjzvótspori” felkiáltás a hazai oldalon is, mert ők kezezésnek látták CR ezen blokkját:

Illetve volt még Godin keze, Kázmér és Juanfran esetében utóbbi keze és utóbbi eset utóbbi szereplőjének keze Marci beadásánál. Mind az Atletico nembüntető területén belül.

Ami a találkozó focival kapcsolatos részét illeti: ebből kevés volt. A hazai csapat gyönyörűen játszotta védekezésben a 4-4-2-őt, csapatszintű védekezésük messze volt a legjobbtól, de elég volt a hónapok óta vegetatív állapotban lévő Real támadásokkal szemben. Viszont ne tagadjuk a tényt: a hazai támadójáték is csak nagyon finom műszerrel mutatható ki.

Mi továbbra is tompa támadásokkal kerestük a sikert a mérkőzés érdemi részében – ami a 80. percig tartott. Ezen időszak alatt a hazaiaknak két brutálisan nagy helyzetük volt. A meccs elején Varane gyönyörű kiugratással kínálta meg Correát, aki ezen meglepődve kihagyta a kihagyhatatlant. Pár kósza beadás és egy 10 percre, Carrasco beállása után megélénkülő bal oldal mellett a hazaiak egyetlen önerőből kidolgozott – szemre is tetszetős – helyzetére a 79. percig és a Kölyökre kellett várni. Torres kidolgozta a helyzetet, Gameiro kihagyta azt, pedig Kiko már K.O. volt, de Varane visszavette a meccs elején kölcsönbe adott ajándékot.

Nálunk a már említett meccs érdemi részében egy rendes, szemre is pofás akció volt: Kroos és Ronaldo összjátéka után a német lőtt mellé. Sajnos egyik csapat sem öregbítette a szép, attraktív foci hírnevét.

Izzadságszagú küszködés volt jelen a pályán és a derbikre jellemző keménykedés. Ebben a hazaiak jobbak voltak, lévén a 75. percben 15-5 volt az elkövetett szabálytalanságok aránya, a sárgák száma 3-1. A meccs végére Godinék még hármat összekönyörögtek Borbalántól.

Nálunk Benzema élőhalott – meccsek óta. Helyette Asensio, Lucas kezdhetne. Ők jó poszton szerepeltetve (ne feledjük ZZ butaságát, hogy Ase most csatárnak jött be… Nem jött be.) hasznosabbak lehetnének, mint a nyilvánvalóan formán kívüli Cameraman. Valami új, vagy valami határozottan mintának elkönyvelhető támadásépítés is szükséges, mert jelenleg van egy kiüresedett „pályaközepe” a támadóharmadban, van a vagy egymás sarkát a boxon belül taposó centerpárosunk, vagy ugyanők a vonalak mellé kihúzódva. Egyik sem egészséges. Ronaldo Godinnal szemben veszített futóversenyt, Benzema mindenkivel szemben. Nem tudom, hogyan lehetne elmagyarázni Zidane-nak, hogy tegyen kísérletet a változtatásra. A bajnokságban sok veszítenivalónk nincs.

Van még Isco, aki a TV-s rajzon a nem létező 4-3-3 egyik első tagja. A goal.com képén már szerep szerint jól van berajzolva, de a hőtérkép szerint a vonal mellett dolgozó játékos volt, míg a meccset nézve (vagy látva?) előre-hátra és jobbról-balra bejárta a gyepet. VIDEÓ!

Mindeközben van nekünk egy Casemirónk, aki kikúrt fontos volt tegnap is védekezésben, miközben agyhalált okoz a feleslegesen hátra tett labdáival. Szerintem a kettő, azaz a pontos, fegyelmezett védekezés és a labdával az ellenfél kapuja felé fordulás nem zárja ki egymást. Azonban így egy kilúgozott középső rész van, amit NEM KÉPES Kroos és Modric bejátszani. Pedig tegnap mi támadtunk több meggyőződéssel – de ehhez az is kellett, hogy az Atmának megfelel a köcsög szerepe, aki passzívan szemléli a behatolást kezdeményezőt.

Szerintem ez az egy kiragadott jelenet nem csak a tegnapi meccset, de az utóbbi két hónapunkat is összefoglalja:

Ha már köcsög… Emellett nem tudok szó nélkül elmenni. A 19. percben tökéletesen megmutatta magát, a legőszintébben színt vallott a Cholo-féle Atletico. Ekkor történt, hogy a már lefújt játékhelyzet után szándékosan, sérülésokozási céllal, lelki nyomorúságát elviselni nem tudó dokkmunkás, szánalomra sem méltó, fajtáját tökéletesen leíró (azaz az ÖSSZES matracos játékos ilyen és Diego Costa még csak januárban lesz elérhető…) Correa izomból fejbe rúgta az amúgy is életképtelen Benzemát. Viszont jó tudni, hogy a spanyol első osztályú futball bajnokságban ez a csoportosulás van kisebbségben (a gyilkolni vágyók), és többségben a focizni akarók.

Nyilván a matracosok hívei ebben a jelenetben nem láttak semmi kivetnivalót, de ez róluk állít ki szegénységi bizonyítványt. (Azt már csak halkan teszem hozzá, hogy ugyanezen favágó a 29. percben a Marcelót lökte meg két kézzel, hátulról, amikor már a szar napot kifogó brazilunk rég passzolt. Igen, Marci rá is játszott – ahogy ma már megszokott -, de a hazai játékos mozdulatára semmi szükség nem volt. Mégis, mennyire beszédes, hogy megtette. És akkor még ott van a fenti videó, ahol Cholo szerint műesett Dani…)

De milyen érdekes az Élet, egy perccel később Carvajal kapott sárgát – teljesen jogosan. Későn ért oda, a labda nem várt rá, Lucas lábát viszont csúnyán eltalálta Dani. Ekkor arra gondoltam, hogy a meccshiány még bajt okozhat Carvalajnál, de szerencsére azt a szűk 70 percet, ami hátra volt a találkozóból, nagyon összeszedetten játszotta végig.

De vissza a focira hasonlító dolgokra: A második félidő elején egy kisebb lehetőség adódott CR előtt, akinek lövésébe beleléptek, a gyorsan összeszedett labdát aztán Kroos passzolta fel a portugálnak, aki sarokkal azonnal Modricnak továbbított, a kis horvát azonban többet várt, mint lehetett volna.

CR a 75. percben lőtt először értelmesen kapu irányába, de a rossz labdaátvétel eredményeként kissé maga alól kellett ellőnie a labdát, így nem sikerült pontosra a kísérlet.

A 76. percben két játékos hagyta el a pályát, ketten együtt épp 0 teljesítménnyel járultak hozzá csapatuk sikeréhez: Griezmann és Benzema. Ezután jött Gameiro emelése és egy furcsa utolsó 10 perc.

Amely a Real Madridé volt, az Atletico teljesen elkészült az erejével, mint 2014-ben, Milánóban Lisszabonban. De hiába a kifulladt ellenfél, a Real most nem az az éles, pontos, végletekig koncentráló csapat, amely be tudna húzni egy ilyen fontos meccset. A 86. percben érkezett Kroos lökete. A 89. percben Marcelo tizenhatos előteréből ugratta ki Ronaldót, akinek a labdaátvétele most sem sikerült tökéletesre, lövésébe belecsúszott Godin.

A mérkőzés újra bizonyítékul szolgált arra, hogy Zidane-nak személycserével, személycserékkel kellene megoldást találnia az aggasztó gólínségre. Túl sokáig hitegette önmagát is, minket is azzal, hogy „majd be fognak menni a lövések”. Nem, nem mennek be. Illetve nem Ronaldótól és nem Benzemától. Előbbi legalább ellövi. Benzema 0 lövési kísérlettel zárta a meccset tegnap. Kiábrándító, sokadik alkalommal.

A bajnokság elúszott, illetve akkora csoda még soha nem történt a spanyol bajnokságban, hogy 10 pontos hátrányból bajnoki címet nyerjen bármely csapat. Tiszta F1: Vettel és a Ferrari szerepében a Real Madrid, amely számtalan ki nem kényszerített hibával lövi el a saját lábát. A Mercedes és Hamilton szerepében a Barcelona, amely messze a csúcsformától, de kiegyensúlyozott, megbízható teljesítménnyel hozza a kötelező köröket és a nagyobb csatákra alaposan felkészülve érkeznek meg.

Továbbra is nézni fogom a bajnokikat, de nem az első hely elérésének vágyálma miatt. Hanem mert szeretem a Real Madridot, és ha első nem is lesz a La Ligában a gárda, de tegyék oda magukat minden meccsen, és fejlődjenek a továbbiakban. Na, meg az se árt, ha nyernek.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • ofrnkie

  mielőtt elolvasom a bizonyára szuper összefoglalót hoznék egy új hírt:
  A Marca és az As egybehangzó információi szerint nem kell megműteni az Atlético Madrid elleni, 0–0-val végződő derbin orrtörést szenvedő Sergio Ramost, ám a Real Madrid védője szinte biztosan kihagyja a csapat következő mérkőzését.

  ez jó, a BL-ben úgyis szinte fix a 2. hely, APOEL ellen jöhetnek a fiatalok, utána jön vissza a Capi. Ehhez kapcsolódva jut eszembe, hogy szerintem érdemes megnézni, hogy hogy is állunk vezéregyéniségek terén, ugyanis az elég fontos dolog.

 • ofrnkie

  elolvastam. szerintem CR is kritikán aluli, nemcsak Benzema, ezzel pl. nem értettem egyet a félidei posztodat illetően sem, szerintem CR egyetlen értékelhető megmozdulása a Kroosnak adott visszalabda volt, amit ha jobban tesz oda nagyobb eséllyel irányítja a német gép a kapuba a labdát. sebaj.

  Benzema helyett Lucas a szememben Csöbörből vödörbe lenne, igazából a BBC mellett én még Lucastól válnék meg. Azaz egy Manchesteri egyirányú, egy párizsi egyirányú, egy lyoni egyirányú és egy nápolyi egyirányú repjegy rendel, szigorúan turistaosztályra!

  Én továbbra sem ítélem el a játékot, ők tegnap jobban akartak érvényesülni, akkor is ha nem volt túl magasztos céljuk.

  Apoel ellen szeretném látni a fiatalokat, Ceballos, Llorente, Kova ha meggyógyult jöhet a szegény szerencsétlen Mayoral is, Vallejo alap.

  ja és: a tegnapi meccset szerintem Neymarral nyertük volna, továbbra is tartom, hogy a mosolygós, nem utált, összevissza igazoló brazilok körébe befér ő is, én pedig azok közé fogok tartozni akik innen majd azt üzenik neki, hogy Isten hozott! Elöl hiányzik a minőség, a gyorsaság, az 1v1.

  • ofrnkie

   norma a beharangnál leírta, hogy haragszik a vezetőségre, mert “megvárták, míg kiöregszik a támadósorunk”. Erre vonatkozóan itt is megjegyezném, hogy ez valóban nagy probléma. És hogy a Real Madrid a playboy villa, itt nem lesznek Tottik, ez nem az a műfaj, nem is azért vagyunk, hogy szeressenek. Kevés könnyes búcsúmeccs lesz.
   Szemünkre lehet venni, mi van Raúl-al, Casillas-szal és a többi legendával, meg a méltatlanságot. Nos, én ezt nem így gondolom. Valaki vagy felismeri, hogy a csúcson akarja abbahagyni (Zidane), vagy akar még küzdeni vagy pénzt keresni, ez tök dícsérendő, csak nem fér bele a csúcson való létbe.
   A Real Madridnak akkora múltja van, hogy lényegében jelentéktelenné teszi önmagát, így nem számít a múlt, csak a mindenkori jelenkor. Kegyetlen vagy sem, ezek vagyunk.

   a rekordok meg lettek döntve, a mesterhármasok be lettek lőve, függöny le, köszönjük a figyelmet.

 • Raulitás

  Kiváló összefoglaló, jobban élveztem, mint mikor fejbebikázták azt a szerencsétlent.

  Nem tudom, hogy a csapat egyre jobban teljesítő hátsó 3/4-e hogy viseli azt, hogy az első 1/4 elbassza azt, amit felépítenek. A sajtó előtt egy ideig nagyon kiállt mindneki mindenkiért, de az utóbbi időben már ez sem működik mindig hibátlanul. De nagyon belehallgatnék abba, ami sok őszi, a támadók által elbenzemázott meccs után az öltözőben illetve az edzőközpontban elhangzott. És ha nem javul a formájuk belátható időn belül, akkor ez előbb-utóbb robbanni fog

  • Sragi

   Én félek,hogy a Mou féle sötét idők jönnek. Csak itt Cr és Benzi lesz kikezdve..Okkal..Cr-el is az a baj,hogy ikon stb .Tényleg egy legenda ,de el kellene már fogadnia,hogy így nem lehet a csapat hasznára…Benzemanak meg ha lenne egy kis önkritikája akkor bekopog Perezhez aztán átadó listára kéri magát.

 • gwolf94

  2014 a lisszaboni finale volt 2016 Milano

  • Madridi Merengues

   Javítva. Hála és köszönet.

 • dracox

  Ezen cikk elolvasása után még jobban utálom ezt a favágó csicska bandát…januárban ráadásul visszajön a számomra legellenszenvesebb játekos a vilagon.. pffeejj

 • kodex

  Elnézve a lassított felvételt végképp nem értem Norma mit (nem) szeretne bele magyarázni ebbe… :DD De engedjük ezt el, mert ettől függetlenül is: a hibák továbbra is megvannak, a systemen meg változtatni kell. Proaktív megoldásként, meg Jose vágyálmai miatt: ha valóban venni kéne mondjuk télen vkit – és olyan csatárt, aki BLben is bevethető – Fekir/Lyon esetleg? 18M a Transfermarkt szerint, ami nekünk tuti 35re menne fel, de talán Marianot még bele számítják. 😉 Némi stat róla itt, nem fut rossz szezont most sem és csak 24 éves. Középen és jobb oldalt bevethető.További előny hogy francia, ráadásul bevándorló – ZZ keblére ölelheti, mint Karimot. 😛 ;)) https://www.whoscored.com/Players/134893/Show/Nabil-Fekir

  https://uploads.disquscdn.com/images/8fa7d21793c15dfca109a36a216edf89e656100f8890e1562ac7de84c70891a5.jpg Vhol már olvastam róla hogy némi kapcsolatfelvétel elkezdődött…

  • t20-puerto del sol

   amelyik listát nem CR v. Messi vezeti, az fék 🙂

   • kodex

    manipuláltam, ez Ligue 1re van beállítva. 😉

  • Sragi

   Falcaot kellett volna nyáron elhozni…Vagy 5x leírtam 🙂

   • Brn

    Na még pont ő hiányzik. Akkor nem láttad szenvedni a Unitedban 🙂

    • Sragi

     Te pedig szenvedni az Atleticoban vagy tavaly és idén a Monacoban 🙂

     • Brn

      De láttam, Monacoban azért Mbappé is kellett mellé. Nekem nem tűnik Real szintnek, te viszont mit szólnál Iccardihoz?

     • Sragi

      Igazából én azért hoztam volna,mert Morata és Mariano elment.
      Icardi nem lenne rossz. Kinőtte az Intert. Nálam Dybala a favorit.

     • Brn

      Icardi éppen az Atalanta ellen kihagyott egy ajtó-ablakot kapussal szemben. Dybalat is szivesen megnézném a Realban. De hát ki menne Benzema cserének? Hiszen Morata tökéletes volt, de emiatt távozott?

     • Sragi

      Na ja…Amíg itt rontja a levegőt. Ez ZZ és a vezetőség hibája..Viszont Perezt ismerve lépni fog ez ügyben szerintem.

     • Brn

      Én nem tudom mi jár a fejükben, gazdaságilag az idei év biztos jó, mostmár sport és szórakoztatás szempontból is ideje lenne valamit alkotni, a profitból befektetni, beruházni.

     • Jose

      Gazdaságilag az idei év biztos jó – ezalatt milyen időszakot értesz?

     • Brn

      Sport szempontból ez az elmúlt szezon, BL meg bajnokság, meg az idei eladás/vásárlás. Tehát a 2017-es esztendő.

     • Brn

      Tényleg Jose erről sosem beszélsz, pedig igenis fontos szempontok, tetszik a foci meg kedvenc csapat, de ezek a klubok sem feneketlen kutak, pénzből élnek, gazdasági társaságok. Amikor sport szakmailag ilogikátlan döntést hoznak, akkor lehet van rá anyagi magyarázat, vagy egyszerűen éppen csak tartalékolnak és készülnek a következő idényre.

     • Jose

      Nem értek a focihoz és a hozzá kapcsolódó területekhez.

     • Brn

      Dehogynem, szenzációs írásaid vannak,különben nem olvasnám.

     • Brn

      Micsoda teljesítmény Icarditól, ha belegondolok tavaly még kifütyülték az Inter szúrkolók, akkor azt mondta majd bebizonyítja, hogy kiváló csatár. Várom a Realba.

   • kodex

    de nem ez volt a kérdés mit kellett volna… 😉 hanem most van-e olyan potenciállal bíró (értsd: bizonyíték nem ígéret) csatár, aki mozdítható és bevethető BLben is. ha fiatal az bonus, mert hosszabban lehet vele számolni. Fekir ilyen. de nyilván lehet más is, de a Falcao/Lewa tsai variációk totál esélytelenek.

    • Sragi

     🙂 tudom tudom. Ha a kritériumnak megfelelő ember kell akkor az egyedül Fekir.

  • Kenny Tete tacle

   35 millió melyik bolygón? Figyeltétek egyáltalán mi volt az elmúlt 3 nyáron?

 • vbalazs91

  A három játékvezetői ítéletről, amikhez videó is be van szúrva az írás elején:

  1. Nálam ez sárga lap, nem érzem súlyos szabálytalanságnak. Ramos enyhén mélyre is hajolt, nem volt olyan magasan az atleticós lába. Eltalálta az arcát, de nem túlzott mértékű erőbevetéssel.

  2. Egyértelmű kiállítás, durva szabálytalanság volt.

  3. CR esete nem ért büntetőt, a karja a testéhez volt szorítva, természetes testhelyzetben. máshová nem tudja tenni, levágni nem lehet.

  • Sragi

   1. Ha sárga akkor közvetett szabad nekünk?

   • vbalazs91

    Ha van testi kontaktus (márpedig itt van), akkor nem lehet közvetett, csak közvetlen.

    • Sragi

     Köszönöm ! 🙂

 • ReAlantos

  Remek írás, bár ezt már mondtam neked.😀
  Kiábrándító, hogy mennyire hatástalanok vagyunk elöl. És nem először éreztem azt a szezonban, hogy bizony nem volt értelme fentmaradni a meccsért. Ha így folytatódik, akkor előfordulhat, hogy pár meccset majd kihagyok.

 • torpapa

  Szvsz a bajnokság még nem dőlt el. Csóri Valenciával már senki se számol?:o

  • WT14

   Most megint nyertek, de jövő héten sztem lefekszenek a Barcának, sima 0-3 lesz.

   • torpapa

    Sztem lefeküdni nem fognak, de nagyobb a sansz, hogy nyer a Barca. Jó az edző, egyben van a csapat, egy frontos küzdelem, ott lesznek sokáig az élbolyban megérzésem szerint.

    • ofrnkie

     szerintem bőven benne van a Valencia-győzelem. A mi hulladékságunk feledteti a barcelona hulladékságát, szerintem ott kifejezetten továbbra is a tavalyi forgatókönyv zajlik, azaz Messi behúzza a meccseket, de majd jönnek a komoly csapatok és gondban lesznek. Pl. szinte lehetetlennek tartom, hogy idén BL-t nyerjenek, még mi is esélyesebbek vagyunk.

     • Sragi

      Szerintem meg pont,hogy nem csak Messi. Tavalyi Real=Barca idén. Mindenki hozzáteszi amit tud.Jönnek a gólok még ha szenvedős a meccs is. Valverde jó edző.A tüzet egyelőre eloltotta.

 • t20-puerto del sol

  jó lett, és nagyon egyetértek!

 • Brn
 • FrancIsco

  A Ramos-Lucas helyzethez hozzászólva, nálam nagyon is véleményes a helyzet, eléggé határeset.
  Viszont.
  A Savicnak a Kroos ellen elkövetett durvaságáért nem csak, hogy pirosat kellett volna adni, hanem arról kéne tárgyalni most hogy hány plusz meccs eltiltást kapjon. Ennek elmaradása ezerszer elszomorítóbb az orrtörős akciónál…

  • Brn

   Ramos-Lucas szerintem nem volt bünti … sajnálom Ramost, Godinnál sem érzem annak, mivel nem tett a kezével labda irányába mozdulatot, csak simán közelről rárúgták. Viszont ebben a Kroos elleniben teljesen egyetértek.

  • Sragi

   Írtam is meccs közben,hogy Savic belépője azonnali piros. Remélem a videóbíró bevezetésével az ilyen esetek után lesz eltiltás stb. Esélye nem volt a labdát elérni..

  • Brn

   De az van, hogy tavaly sima 0-3 volt a Calderonban, idén meg a matrac gyengébbnek tűnik mint tavaly, lásd BL idei szereplés. Azért szerintem bünti ide-vagy oda, ezt egy BL címvédőnek, spanyol bajnoknak illett volna behúzni.

   • Sragi

    Tavaly erősebbek voltak sokkal meg mi is jobbak. Ettől függetlenül kellett volna hozni.

 • sultan2004

  A Ramos -Lucas akciónál, ha azt mondjuk, hogy mindketten a labdára mentek és nem volt szándékosság, akkor az jön a sorban, hogy ki érte el a labdát. Az meg Ramos volt. Nálam 11-es, sárga lap. Viszont az is megjegyzem csendben, hogy a normális a játékvezetés, lehet , hogy Lucas ekkor már nem lett volna a pályán sem.

 • Sragi

  “Atmának megfelel a köcsög szerepe, aki passzívan szemléli a behatolást kezdeményezőt.”
  <3 <3
  Micsoda gyönyörű mondat!

 • sultan2004

  Nagy dicséret illeti Josét, hogy ilyen higgadt ÖF lett. Sajnos főszereplő volt a bíráskodás, ezt nem lehet kihagyni belőle.

  A játékunk egyébként sokkal jobb volt, mint a korábbi hetekben. Viszont fájó volt látni, hogy Cé megkapta a kiugratást, amelyhez hasonlóval már tucatnyiszor a kapuig gyalogolt (régen), most meg Juanfran lefutotta. A Kroos-Cé féle tiki-taka sem olyan, amiből 8-10 db van egy meccsen, azt az egyet kellene berúgni, ami adódik. Plusz a legvégén a Cé lövés, amibe belevetődött Lucas (alkinek ugye már nem kellett volna a pályán lenni), szintén olyan szitu, ami jól mutatja, mitől volt akkora király Cé régen. Ezeket be tudta fejezni egy ütemmel hamarabb, és nem értek oda a védők. Ugyanezzel a játékkal, kb ugyanilyen teljesítménnyel akár 3 gólt is rúghattunk volna. Akkor most pont dicsérnénk a csapatot, és a világsajtó tele lenne a Real feltámadásával. Ezredjére írom le, hogy nüanszokon múlik minden.

  Mostantól a ligában csak akkor lenne minimális esélyünk, ha oda-vissza vernénk a Barcát. Nem lehetetlen, de góllövők nélkül nekünk még a VAL, vagy a Atletico sem megy, ahogy látjuk. Az egyébként, hogy 10 pontról még nem jött vissza csapat pont nem számít, mert általában ekkora előny a bajnokság jóval későbbi szakaszában szokott kialakulni, amikor már sokkal kevesebb meccs van javítani; továbbá az is nagyon fontos, hogy a két csapat még nem játszott egymás ellen egy meccset sem…az eleve 6 pont. Egyébként is jön a Barcának a VAL, a Celta és a Villarreal sorozatban. (Ez most az optimista énem volt.)

 • Jose
  • Cornelius Scipio Africanus

   Fontos ezekre felhívni a figyelmet. De sajnos le is kell nyelni a békát 🙁 Remélhetőleg jövőre a videóbíróval igazságosabb lesz a rendszer. Viszont tökéletes az sem lesz. Kell idő míg az a rendszer is kiforrja magát. De tényleges előrelépés lesz, főleg spanyoloknál 😀

   Nem baj. Rá kell menni a BL-re :DD

 • Jose

  Rajongói levelet kaptam, amely átölelte szívemet:
  “José bazeg
  faszér nem nyertünk
  hihetetlen h már ezt sem tudod elintézni”

  #megéricsinálni

 • carlos06

  Korrekt osszefoglalo. A nagy kenyelemben november vegere jutottunk el ahhoz a hozzáálláshoz,aminek alapnak kellene lenni. Neha csodaltam,ahogy a jatekosk elviselik a gyokrekehez visszatero Atleticot. Mikor ez a tudatos taktika Simeonenel,akkor mindig az a kerdes,h a spori partner ehhez a jatekhoz vagy sem. Borbalannak nagyon vesziteni valoja sem volt,igy meg utoljára szepen felsz*pta a matracosokat a nyugdijazas elott. A sracokat ezert most nagyon tudtam sajnalni,golokban nem jott ki a kemeny munka es a focizni akaras. Az eredménynek nem orulok,az elorelepesnek igen es ha mar igy alakult,akkor az se banom,h pont a leginkább frissítést igenylo szent tamadoalakzat egett be. Ez a majd egyszercsak belejonnek es a katalanok majd pontokat hullajtanak lufi nagyon vekony alap volt eddig is,de erre a harcias porgos hozzallasra szepen lehet epiteni egy masfajta rendszert.

 • Brn
  • Jose

   Egy hosszú indítás Benzemának.

  • majk

   érdemes megfigyelni, ahogy a leendő aranylabdás a valaha volt legfeleslegesebb és egyben legrosszabban kivitelezett nolook passzát végzi el

  • iKos

   A halálom ez a mentalitás, mikor nem megy a játék, nem jönnek a gólok, az egyszerű megoldások se sikerülnek, de az öncélú trükközgetés erőltetve van…

   • Ronrics

    kijön a hat osztály… – SAJNOS!

  • smatte

   lassan ez is olyan lesz, mint a veszélytelen szabadrúgásai. Van belőle több is, csak minek.

 • majk

  igazából egyetlen meglepő dolog történt a meccsen, méghozzá az, hogy Kroosnak (aki amúgy kurvajó volt) nem tört szilánkosra a bokája. ez a gólképtelenség a két jómadártól elől tényleg nevetséges, viszont továbbra is hiszem, hogy majdcsak vége lesz a gólínségnek, ennyire úgyse maradnak szarok év végéig. persze ez a bohóckodás év elején valószínűleg a bajnokságba került, de egy bl triplával engesztelhető vagyok!

 • WT14

  Nem tudom volt-e már:

  MARCA | A top5 bajnokság 98 csapata közül csak a Benevento (olasz
  bajnoki tabella 0-0-13) csatárainak vannak rosszabb mutatói, mint
  Benzema-Ronaldo duónak. Ez a Real Madrid történelmének valaha volt
  legrosszabb csatárteljesítménye.

  • Cornelius Scipio Africanus

   – Majd jönni fognak a gólok, nem aggódom.
   – Nem tehetünk róla hogy nem megy be a labda.
   – Nincs szükségünk csatárra, kiváló csatárjaink vannak.
   – stb

   Lehet válogatni a sablonüzenetekből 😀 (Fejből írtam, nem idézet egyik se, de a tartalmuk hasonlóak)

   Ez a szezon – bár ezt már szeptemberben írtam – abszolút elmehet(elment?!) teljesen a csatárokon.
   Azért azt nehezen hiszem, hogy majd CR és Benzema úgy belendül – főleg utóbbi – hogy majd 20-25 gól rúg a bajnokságban. Ronaldoból még kinézem, hogy hoz egy erős tavaszt, de akkor se lesz ez a szezonja kiemelkedő. Ahhoz már sok idő eltelt és a formába lendülés se robbanásszerűen történik. Gyanítom nagyon, hogy CR és talán sok játékos tudat alatt vagy tudatosan a VB-re tartalékol. (Itt jegyzem meg hogy remélem nem vesszük meg az aktuális VB felfedezettet, csak azért(!) mert volt egy jó vébéje. Persze ha ez összeegyeztethető a csapattal és beleillik a képe akkor nyilván hajrá!)

   Amúgy király statisztika 😀

   • WT14

    Ebben a szezonban már csak a BL-ben lehet reménykedni, annak meg az érdemi része tavasszal kezdődik. Persze csatárok nélkül ott is hamar lefő majd a kávé, de mindegy, ez még odébb van. A bajnokság kuka, ezt már a legelvakultabbak is belátják szerintem. Ilyen szar, nulla, semmitérő csatárteljesítményre btw nem hogy a Real Madridtól, de konkrétan semmilyen csapattól nem emlékszek ennyi forduló alatt. Nem véletlen hogy öt liga 98 (!) csapata közül egyedül a 0-0-13-as mérlegű, abszolút negatív csúcstartó van alattunk e téren. Az hogy a két kezdő csatárunk 1-1 góllal áll a ligában, az valami olyan statisztika, amit értelmezni se tudok, annyira wtf kategória. Ennyi játékperc alatt a nagynéném is többször botlott volna úgy a labdába, hogy gól legyen. Valahol sejtettem hogy előbb utóbb ez lesz, ha a BBC marad a csapatnál, utaltam is már rá korábban, de erre én se számítottam. El lehet kendőzni a dolgokat a sajtóba az általad idézett fenti bullshitekkel, de én ezzel szemben azt mondom hogy kurva nagy szar van a puncsostálban. Moratának meg közben 8 bajnoki gólja van a Chelseaben. Lehet jönni azzal hogy nem klasszis csatár, meg mittudomén, de ha a Chelseaben ennyit összehozott, akkor nálunk is összehozott volna legalább ennyit kezdőként, egy Isco-Modric-Kroos sorral a háta mögött. Márpedig nálam az a klasszis csatár, aki gólokat lő. Benzemát mikor meglátom a pályán, konkrétan a remegés és a totális idegösszeomlás kerülget. Hosszú út volt, de mostanra eljutottunk idáig, nálam már túlcsordult a pohár ebben az idényben. Fájdalmas nézni azt a motiválatlanságot, lassúságot, töketlenséget, ami minden meccsen jellemzi. A 60. perc környékére általában eljutok oda, hogy akkor is lehoznám, ha nem küldhetnék be senkit a helyére, csak hogy ne lássam a meccs hátralévő részében. CR-en legalább látszik az akarás, ő csak szimplán lelassult, nemsokára már 33 lesz. Meg ő legalább a BL-ben lövi a gólokat. A legjobb, amiben reménykedhetünk ebben az idényben az az, hogy ezt látva nyáron totálisan le lesz cserélve a támadósor.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Benzema hányingeren kívül teljesen egyetértek 😀 (Engem is idegesít, csak még nem émelygek :D)

     Amúgy bennem ez az ősz nagyon mély nyomott hagyott. És mielőtt elérném azt amit te, inkább kedvem sincs benyomni a stream-et. Inkább olvaslak titeket, vagy egy könyvet. Mert cserébe nem leszek idegbeteg órákon át.

     • Sragi

      Én már nem idegskedem azon is túl vagyok 😀
      De sanszos hogy a bajnokikat fel szemmel se fogom már követni.
      Persze szurkolok továbbra is.
      Csoda meg nem fog történni.

     • WT14

      Tényleg, ezt már nem veszi be a gyomrom amit Benzema hétről hétre produkál. Kész, nálam ellőtte a jattot. Pedig rám nem jellemző ez, sokáig még védtem is azokkal szemben akik kevesellték a góljai számát és már sok éve le akarták cserélni a fél világra. Mindig azt mondtam, hogy CR mellé ő az ideális megoldás, meg hogy nála nem csak a gólok számát kell nézni, hanem hogy mezőnyben hasznos. De mostanra ez is megdőlt, mert általában zéró haszna van a mezőnyben. Konkrétan egy gólpasszra se emlékszek tőle idén, ha esetleg mégis adott, nyugodtan kijavíthattok. De tavasszal is az Eibar elleni meccset és az Atletico elleni alapvonalas cselt leszámítva semmire nem emlékszek tőle, ez pedig édeskevés egy fél szezont nézve. Rövidre zárva a dolgot, sürgősen meg kellene szabadulni a BBC nevű förmedvénytől, úgy ahogy van. CR-t is csak akkor tartanám meg a nyáron, ha jövőre elfogadná az epizódszerepet valaki olyan mögött, akit nyílt sprintben nem fut le egy Juanfran.

    • Sragi

     Mariano goltermeset se feledjuk 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      *Mariano. Vagy te egy Marino :DDD

     • Sragi

      Javítottam 😀 geci telefon

    • Sragi

     Perez tenyere szerintem már viszket ezerrel.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Hogy leverjen neked egyet, mert nem tudod leírni Mariano nevét :DDD
      Lehet ezért adta el :((
      Kösz Sragi! Igazán kösz! Miattad úszik el a bajnokság 🙁

     • Sragi

      :(((

    • dracox

     Szerintem Vinicius mellé érkezik még egy támadó. Perez robbantani fog valamit a nyár folyamán és azt se bánnám, ha Neymar kerülővel kerül Madridba csak jöjjön valami épkézlábú góllövő. Benzema-Bale-t eladnám a picsába. CR-t pedig megtartanám, mert benne mindig megvan a gól és annyi mindent tett ezért a klubért, hogy ismét a legjobbak között emlegetik a csapatot. Innen kell visszavonulnia csak ugyebár más szerepkört kell neki szánni, mint eddig a kora miatt és ezt el kell fogadnia, mert az idő vasfoga mindenkit utolér.

  • lucas

   Most olvastam, hatalmas. 😀
   Amúgy ha engem rakott volna be Zidane, szerintem ennyi gólt én is összekapartam volna még így is, hogy nagyjából +10 kg zsír van rajtam.

  • Sragi

   Kabaré 😀

  • zoleelej

   #azertsemveszunkcsatartatelen

 • Jose
  • ReAlantos

   Hey, apple!

   Ja, nem, bocs, az más.:)

 • Cornelius Scipio Africanus

  OFF

  Elindult egy remek hazai tech/tudománnyal foglalkozó hírportál. A minőség szerintem elég nívós lesz, én elég sokat is várok tőlük. Az eddig megjelent cikkek szerintem nagyon érdekesek és minőség is kifogásolhatatlan.
  https://qubit.hu

  Készítettek egy promovideót is. Azt hiszem az itteni olvasóközönség vevő erre a humorra 😀 Én konkrétan könnyesre röhögtem magam :DDD
  Ha valaki nem érti a “koncepciót”, akkor nézze meg a topkommentet a videó alatt :DDD De szerintem anélkül is zseniális.
  https://www.youtube.com/watch?v=m67HODH4Xg0

  • Sragi

   Az Index tech rovatat nem lesz nehéz megugrani 😀

 • Jose
  • kodex

   #csakazertisBBC 😛 :DD

  • dzsonee

   Ha úgy értelmezem a képet, hogy a BBC szitává lett lőve, akár még erre is adhatnék apvótot 🙂

  • Ronrics

   Szerencsetlen Balenek nem eleg a serulekenysege meg egybemossak az evek ota kutyauto Benzemaval es a sajnos egyre gyengulo Cr-l akit a 40 eves Juanfran siman lefutott

   • Jose

    csak a tény rögzítése miatt kérem jegyzőkönyvbe foglalni a következő adatokat:
    Cristiano Ronaldo a mérkőzés időpontjában: 32 éves volt vala.
    Juanfran a mérkőzés időpontjában: 32 éves volt vala.

    • Ronrics

     Valamelyik spiker meg talan tavaly 39 evesnek mondta a Juanfrant..
     Sorry – mindenesetre Bale beballagok volna azzal a labdaval.

     • Sragi

      Úgy is néz ki 😀
      Diego Costa meg eleve 40-nek születése óta 😀

     • Ronrics

      Ja, azért is hittem el.

 • Jose
 • dzsonee

  Na, végre elolvastam a kiharangot, jó lett. Nem úgy mit a meccs eredménye. Részleteket láttam belőle csak sajna (vagy nem sajna), viszont legalább akartak a srácok. Kiváncsian várom mi lesz a szezon végén, lehet-e majd nagy változásokra számítani és hogy vajon megmarad-e ZZ állása. Perezt ismerve nem kizárt semmi még a zsinórban 2 megnyert BL után sem.
  Viszont a blognak hála egész 7végén dúdolgattam magamban hogy ez egy fa. Köszi, @disqus_GSw46f2JcL:disqus 🙂

  • Cornelius Scipio Africanus

   Írtam a beharanghoz egy OFF-ban egy cikkajánlót Hraskó Gábor tollából. Ajánlom, hogy olvasd vissza. A kommentek tetejénél lesz, nem kell sokat keresned. Neked ajánlottam <3 :DDD

   Örülök, hogy ilyen nagy hatással volt rád eme zseniális zene :DDD

   • dzsonee

    Köszi a figyelmeztetést, a beharangot nem volt időm olvasni, de most visszakerestem a cikket és elolvastam. Pöpec, ilyenből jöhet akármennyi 🙂 Mondjuk akár rá lehet húzni a focira is, hiszen itt is adathalmazok tömkelege árasztja el az elemzőket, így nekik is meggyűlik a bajuk azzal, hogy mi a vélt vagy valós minta.
    Lehet ZZ is még mindig belelátja Benzemába a tigrist CR7be meg Jézust és azért zavarja fel őket a pályára egyfolytában 🙂

 • majk

  baszki ma BL van, kúl! szívesen megnéznék pár fiatalt, mondjuk Mayoralt, Ceballost, Asensiot de akár egy Lucast is. persze gondolom ebből max Asensio fog játszani 😀

  • Sragi

   Akkor izzitsd be a Fifa/PES valamelyiket 😀

 • majk

  “Az igen komoly presztízssel rendelkező Voetbal International Ødegaardot választotta a forduló legkiemelkedőbben teljesítő játékosának a holland élvonalban.” – pena
  hoppá?

  • Sragi

   Hát amekkora tehetségnek kikialtottak ideje volt már valami hasonló hírnek.

 • kodex

  Jose-nak fájdalom enyhítésre:
  https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/23658431_1080279325408424_8460380986790222784_n.png?oh=0c0303cbfb7e312975bc0db88c2896c7&oe=5AD7A345
  (http://statgalamb.blog.hu)

  amúgy: “Egy csapat, amelyik nem hibázik az akciói 15-18%-ánál többen, az verhetetlen” (Valerij Lobanovszkij)

  • Jose

   as I said: nein értek da fuszbal és csatolt területek.

 • Zizou

  Nehéz volt bármit is írni, ezért rendhagyó beharanggal jelentkezünk.

  https://madridimerengues.hu/2017/11/21/nicosiaba-latogatunk/#more-273788