Győzni, meggyőzni (Atletico Madrid – Real Madrid)

Végre! Újra klubfoci, ráadásul a városi rivális ellen bizonyíthatnak a srácok. Az a kérdés, hogy mit fognak bizonyítani. Mert számos kérdés vár megnyugtató rendezésre. De nem biztos, hogy minden válasz nyugtatóan hat majd ránk. Miután felkeltettem érdeklődéseteket azon bizonyos kérdések iránt, úgy tisztességes, ha teljesen más jön a következő szakaszban.  😉 

Méghozzá az Atletico Madrid Magyarország rajongói oldal két adminjával készült rövid interjú.

Wanda Metropolitano

Nem titok, hogy mindkét csapat döcögős három hónapon van túl. Az új, szerintem gyönyörű stadiont kapó Atletico ráadásul a BL-ben is cudarul szerepel, míg mi legalább ott (és eddig a CdR-ben) magabiztos eredményes elégséges teljesítményt nyújtottunk. De nézzük, hogy mit gondol Akela és Frizi csapatuk eddigi teljesítményéről, mit várnak a Derbitől, és mit jósolnak a szezon további részére.

– Mit gondoltok Cholo és a csapat kémiájáról? Hogyan látjátok, működik-e még, vagy váltani kellett volna a nyáron?

Akela: Az Atletico erőssége mindig is a csapatként való masszív egység volt, ennek hevében oroszlánként, izzó szenvedéllyel küzdünk a pályán. Cholo, amióta a csapatunkhoz jött, ezt a híres tulajdonságunkat maximalizálta és emelte világklasszis szintre, mindezt úgy, hogy nem rendelkezett a keretünk egy ötcsillagos elitsztárral sem. Most már viszont kinőtte magát pár játékos ilyen szintű játékossá, ám ez a folyamatos fejlődés fényében várható is volt. Talán ez is az egyik oka annak, hogy elkényelmesedett a játékunk, és a teljesítmény is ellaposodott kissé. Nem hibáztatom a Mestert, mert ha eddig mindig bejött ez a taktika, miért változtatott volna? Ugyanakkor most már sürgősen változtatni kell jó néhány dolgon, különben visszazüllünk sima középcsapattá. Jelenleg nem fejlődünk, hanem visszaestünk, és ebben a hullámvölgyben stagnálunk.

Frizi: Diego Simeone mentalitására, valamint edzői magatartására mindig is jellemző volt a túlfűtöttség, ezt képes volt a focistáinak átadni, ezzel is segítve a játékot. Az évek során fakulhatott ennek erőssége, ami jelenleg a pályán is megmutatkozik. Ennek ellenére nem az edzőváltás lett volna a megoldás, hanem inkább egyfajta taktikai váltás létrehozására lett volna szükség Simeone részéről. Ez a változás, segítette volna a csapat munkáját, illetve váratlan meglepetést okozott volna az ellenfeleknek is, amit a jó eredmények elérése követett volna.

– Hol döccent meg a szekér nálatok a szezonban?

Akela: Ez a válságjelenség nem egy konkrét dolog miatt következett be, több szálon végigvezethető. Az egyik ez, amit már az előzőekben is írtam, hogy kezdi egyéni szinten a sztárság felbomlasztani ezt az egykoron oly’ megbonthatatlan egységet. Az is nagyon lényeges, hogy elbuktunk két BL-finálét is 3 év alatt, mind a kettőt a legnagyobb fővárosi riválisunk, a Real Madrid ellen. Cholo nagyon összeomlott az első esetnél is, a másodiknál úgy gondolom, egyértelműen törés következett be. Ez az átigazolási eltiltás se jött jól, bár megjegyzem, nagyon haragszunk a spanyol labdarúgó szövetség gyomorforgató kettős mércéjére, mert a Real Madrid is ugyanazt követte el, mint mi, őket mégis felmentették a szankció alól, minket pedig nem. Ezért nem tudtunk igazolni egy vérbeli befejező erőcsatárt, Costa csak januártól szerepelhet Atleti-mezben. Torres egy legenda, ám már lassan 34 éves és évek óta formán kívül játszik, Viettót elfújja a legelső ellenszellő a pályán, Gameirónak van egy-két jó meccse, ám összességében nem Atleti-szintű játékos, Correa pedig még fiatal és rutintalan – bár ő egy nagy reménységünk, az ő hozzáállásával és teljesítményével nincs túl sok gond. Nem elég azonban, hogy vérszegények vagyunk a támadójátékban, valami hátul is elromlott, Godín és Juanfran teljesítménye is leromlott, hiába, őket is megviselte a két elbukott BL-döntő, és ők sem mai gyerekek már. Savic játéka pedig… maradjunk annyiban, hogy képes hatalmas mentésekre, viszont néha hajmeresztő butaságokra is, Gimenezt nem is értem, miért nem kap helyette bizalmat.

Frizi: A szezonkezdet nem a várakozásoknak megfelelően indult, és ez a forma a mai napig nem változott. A csapat játékából hiányzik a kreativitás, és ez az eredményeken is meglátszik sajnos. Az évek óta fennálló csapategység befásultnak tűnik, ennek megszüntetése lehet az elsődleges cél. A csapatnak szüksége van új igazolásokra, régi játékosok elengedésre. A meglévő keret megbolygatása, újítások bevezetése lehet a kulcs az eredmények elérésében.

– Van-e lényegi változás a csapat játékában a tavalyi évhez, az előző évekhez képest? Ha igen, micsoda, és hogyan vált be? Ha nincs, mire lenne szerintetek szükség?

Akela: Ahogy az előzőekben is kifejtettem, sajnos jó pár negatív töltetű változáson megyünk keresztül, a hozzáállásunk jelentősen romlott, ez pedig az eredményeinken is látszik. Megoldásnak semmiképp nem Cholo távozását látom, hanem azt, hogy újra fel tudja tüzelni a játékosokat, és télen alaposan fel kell frissítenie a befásult keretünket. Juanfran, Vrsaljko, Gabi, Gaitan, Torres, és Gameiro helyére mindenképp új, fiatal játékosok kellenek, Gimeneznek és Thomasnak pedig egyértelműen a kezdőben lenne a helye!

Frizi: Lényegi változást nem érzek a játékban, ugyanazt a Simeone-féle focit játssza a csapat, mint korábban. De idén a támadójáték erőtlen, ötlettelen, valamint a kialakított helyzetek is sokszor kihasználatlanul maradnak. Az alapvetően védekezésre épülő játékban egyre több a hiba, ami a korábbi években nem volt megszokott. A kettő eredőjét pedig jól mutatják a csapat idei eredményei.

– A jósolható BL-kiesés után hogyan fogja kezelni a helyzetet Cholo? Mit vártok esetleg az EL-től?

Akela: Rövid és tömör leszek: az EL-t ezek után muszáj megnyernünk. Sajnos nem lesz olyan értékes trófea, mint a Bajnokok Ligája serlege, ám bizonyítanunk kell egy nemzetközi kupaelsőséggel mindenképpen, ha európai élcsapat kívánunk továbbra is maradni.

Frizi: Minden csapatnak vannak hullámvölgyei, Simeone feladata az lesz, hogy ebből kisegítse csapatát. Egy sikeres EL szereplés ehhez nagymértékben hozzájárulna. A várakozás mindenképpen a végső győzelem, ez segítene a csapat régi egységének visszaállításában.

– A meccsre rátérve: Milyen játékot vártok a sajátotoktól? Mivel lepheti meg az Atletico a Realt?

Akela: Az Atletico – Real Madrid párharcok hihetetlenül felfokozott derbik, mindig izgalmasak, és pattanásig ajzott a légkör az adott stadionban, ahol a mérkőzést játsszák. Mintha gladiátorok feszülnének egymásnak egy arénában, óriási a küzdelem és a bizonyítani akarás, melyik a jobb madridi csapat abban az évben. Mivel ezúttal az új szentélyünkben, a Wandában játsszák a meccset, ezért mindenképpen irányítani és dominálni akarást várok a pályán a sajátjainktól. Eredménytől függetlenül pedig tisztes helytállást. Nem valószínű, hogy sokgólos mérkőzés lesz, mindkét csapat egy hullámvölgyben leledzik, viszont a harcias mentalitás izzása valósággal fel fogja lobbantani a gyepet.

Wanda Metropolitano

Frizi: Mindkét csapat hullámvölgyben van jelenleg, a meccs előtti kéthetes szünet, plusz időt ad a felkészülésre. A csapatok számára fontos a városi rangadó, hiszen óriási presztízskérdés, ki a jobb csapat Madridban. Mindenképpen erős támadójátékra lesz szükség, ki kell használni az adódó helyzeteket,és figyelni a védekezésre. Az új stadion nyújtotta légkör, a hazai pálya előnye mindenképpen az Atleticónak kedvez.

– Griezmann vagy CR/Benzema van pocsékabb formában, illetve melyik fogja valószínűleg mégis megnyerni a meccset a csapatának?

Akela: Akármilyen közhelyes duma, nüanszok fognak dönteni a meccsen. Nem Griezmann, nem Carrasco, illetve nem C. Ronaldo és nem Benzema. Melyikünk lesz masszívabb és egységesebb csapat. És sajnos azt is ki kell jelentenem, a játékvezetőkön is rengeteg fog múlni, bár a spanyol La Liga elit színvonalú, a spanyol bírók vérlázítóan alacsony színvonalat képviselnek. Reméljük, nem a játékvezetői bakikról, illetve a piros lapokról lesz ismert ez a rangadó.

Frizi: Valóban egyikőjük sem mutatja élete formáját, azonban olyan képességek birtokában, melyekkel ők rendelkeznek, ez bármikor változhat. Griezmann a nemzeti csapatában megtalálta formáját, remélhetőleg az Atletico játékába is át tudja ezt menteni, és győzelemhez segíti csapatát.

– Mire számítotok a Realtól? (Mi nagyjából az eddigi színtelen-szagtalan játékra…)

Akela: A Real is az Atleti ellen akarja megmutatni, ki tudnak és ki is fognak mászni a gödörből, ugyanakkor mi is erre fogunk törekedni. Ennek így meg is lesz a pikantériája, a maga szépsége, ami – még egyszer hangsúlyozom – nem feltétlenül fog sok gólt generálni.

Frizi: Nehéz mérkőzésre számítunk mindenképpen, a Real Madrid játékoskeretében számos olyan játékos van, akik bármelyik pillanatban készek egy-egy villanással mérkőzéseket eldönteni, rossz forma ide vagy oda.

Van-e esélye a két madridi csapatnak az első helyért harcolni vereség esetén? És győzelem esetén?

Akela: Meseszerűen naiv lenne a válasz, ha azt írnám, bárki nyeri a meccset, rengeteg esélye lesz az első hely megszerzésére a spanyol bajnokságban. A Barcelona nagyon elhúzott, és ha csak nem kerül a játékuk tartósabb válságba, nagy eséllyel húzzák be a 2017/18-as bajnoki címet. Én a jelenlegi Atleticóval megelégednék egy lassan szokásosnak mondható bronzéremmel, annál lejjebb viszont elégedetlen volnék.

Frizi: Mindkét csapat jelentős ponthátrányt gyűjtött össze az éllovassal szemben, ugyanakkor tizenegy fordulót követően, nem mondható egy bajnokság lefutottnak. Nem ősszel osztják a bajnoki címet, így egy esetleges formajavulás mindkét csapat számára felzárkózást jelenthet és harcot a végső győzelemért.


Köszönöm Akela és Frizi együttműködését, és sok sikert kívánok kedvenc csapatuknak a 13. fordulótól egészen a 30. játéknapig!  😉

Koke lenti válasza egyrészt tökéletesen igaz, másrészt tökéletesen semmitmondó. Azaz sablon. De ha belegondoltok, igazából minden csapatra igaz, amit elmond. Amit magukra ért, azt mi magunkra vehetjük.

 


Nézzük a mi oldalunkat:

 • Ramos és Ronaldo újra utálja egymást.
 • Ronaldo hiányolja  a barátait, akik ráadásul tapasztalt bajnokok is voltak.
 • Zidane kókler, mert Poch agyonverte taktikailag. (A mondat egyik fele igaz.)
 • Zidane már nem tud motiválni, lásd: Girona.
 • A játékosok jóllakottak és nehezen lendülnek játékba, nehezen éheznek meg.

Ennyi pompás információ után nincs más hátra, mint feltenni a kezünket, meglengetni a fehér zászlót és odaadni a 3 pontot Saúléknak, valamint 11 pontra távolodni a bajnoki első helytől.

NA, MÉG MIT NEM!? 

Figyeljetek, van számos akadály és felesleges sajtóhír, amelyeket IS le kell gyűrni, mert be kell bizonyítani, hogy a mostani Real Madrid továbbra is bajnokok közössége. Talán nincs igaza Ronaldónak, amikor a tapasztalatról beszél? Dehogynem! Talán nincs igaza Ramosnak, amikor a keret egységéről, annak szükségességéről beszél? Dehogynem!

Mindkét vezér ugyanazért szólalt meg, ám máshonnan közelítik meg a helyzetet. Mi sem lehet jobb ilyenkor, mint az őszinte szó. Ha elmondja mindenki, hogy mi nem jó és mi működik jól. Egyénileg, csapatszinten, az edzőt sem feledve minden apró alkatrésznek olajozottabban, keményebben, legyőzhetetlen hittel kell teljesítenie.

Nem csak azért, mert az Atletico le fog minket támadni és az első negyedórában vezetést akar elérni, hogy utána a buszt beparkolja.

Nem csak azért, mert a Barcelona bődületes távolságra kerülhet tőlünk a tabellán novemberre.

Nem csak azért, hogy a Világ sokmillió madridistájában a soha el nem alvó, de gyakran gyengébben pislákoló remény lángja újra erőre kapjon.

Leginkább azért kell holnap nyerni, méghozzá felkészült, magabiztos játékkal, hogy a Csapat újra higgyen magában. Elhiggye, hogy együtt bárkit meg tudnak verni. Hogy Ramos, Kroos, Modric ‘vakon’ elvállalja azt a végletekig kicentizett keresztlabdát. Amire Carvajal (aki kezdő lesz holnap) és Marcelo is úgy indul el, hogy biztosan az övé lesz, biztosan befutja. És meg tudják csinálni. Összejön a csel, sikerül a kényszerítő, eltekerni a hosszúba, vagy ‘lehúzni’ a rövid alsóba. Akármit is akarnak megcsinálni, az sikerülni fog.

Látni akarok ilyen megoldásokat Benzemától, Ronaldótól, Iscótól, Asensiótól:

 

Ehhez nem elég, újra, sokadjára sem elég csak a mezt kivinni. Abba a mezbe bele kell tenni a munkát, az izzadságot, a csapatmunkát, Ronaldót, aki a legelső védőnk lesz, Varane-t, aki a leghátsó támadónk.

Ki kell vinni az észt és a szívet is, megfelelően elegyítve – átérezni a Derbinek, az új stadionnak a hangulatát, hinni már a meccs előtt jóval, hogy csak MI GYŐZHETÜNK!

Navas nélkül. Bale nélkül. Kovacic nélkül. De nem szabad arra gondolni, hogy ki és mi nincs. Arra kell készülni, ami lesz, azokkal, akik elérhetőek. Iscóval és Asensióval, akik a sorok között megtalálják a rést. Kroosszal és Modriccsal, akik tempót diktálnak, Casemiróval, aki újra élesen, hasznosan fog játszani.

Ronaldóval, akin nem fog ki újra a kapufa és egy duplával köszön be Oblaknak. Benzemával, akinek a cselét nem feledhették el az Atletico védői!

A céljaiért küzdő csapatot akarok, mert csak játszani nem lehet az Atma ellen, ha nyerni akarsz. Kellenek a vezérek. Kellenek azok a vezérek, akik nem azt mondják: előre. 

Hanem: UTÁNAM! 

 

Ez a Beharang nem készül negatív forgatókönyvvel. Nem vagyok hajlandó a meccs végéig (vagy egy bizonyos józan pontig) a döntetlenben gondolkodni, nemhogy a vereségben.

Szombaton, 20:45-től csak a Real Madridnak szurkolok. Te is?

Akkor már csak egy jó sör kell.  😎

 

Valamint egy időben kitöltött Tippelde! Szombat, 19:30-ig lehet tippelni.

 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • Sragi

  Jó volt olvasni Akela és Frizi véleményét a holnapi rangadóval és az Atleti formájával(sajnos a miénk is hasonlóan acélos eddig 😀 ) ,céljaival kapcsolatban. Igazi csörte lesz ,mert aki holnap nem hozza el a 3 pontot az szerintem végleg kiszáll a bajnoki címért folytatott küzdelemből. Lélektanilag is fontos lenne egy jó eredmény és akkor talán a srácok és Z is újra megtalálja a helyes utat. A meccs pedig végre emberi időpontban kezdődik majd.

 • V.I.C.

  Jó kis beharang lett ez a derbi előtt, érdekes volt olvasni a másik felet. Akela véleményével, miszerint Thomas beépítendő csak egyetérteni tudok, jó pár idei Atléti meccs megnézése után, és a leírt problémák is valósak a túloldalról.

  Visszatérve ránk, ami leginkább erőszakolja a csőröm: Ronaldo megszólalása nincs rendben, és nincs igaza a tapasztalattal kapcsolatban. Jelenleg hétről-hétre a legtapasztaltabb játékosaink nagy részének teljesítményét üdvözölhetjük a ponthátrányunkban. Asensio góljai gólpasszai, vagy Ceballos duplája, Theo jó szereplései, stb. nélkül még csúnyább lenne az összkép. És ha választani kell, ezerszer inkább Ramos véleménye, karizmája a követendő és Ronaldónak akkor is be kell állnia mögé (3.sz. kapitányként is) a sorba, ha ő Cristiano Ronaldo.

  • Sragi

   Csak valamiért Z nem akarja a fiatalokat erőltetni…

 • kodex

  Ha őszinte vagyok hozzátok, akkor azt tudom mondani, hogy tele vagyunk kétségekkel. Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még csapat nem csinált, mint amit mi
  csináltunk. Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata.
  Úgyhogy szombattól minden meccsen 1 eredmény elfogadható csak: a győzelem. Minimum addig, amíg a mindenkori Liga vezetőt 6 ponttal nem előzzük.Minden más nem elfogadható innentől, nincs kifogás.
  btw: A felvezető meg szuper lett.

  • ReAlantos

   A mindenkori Liga vezetőt nem tudod 6 ponttal előzni.:D
   Bár, ha azt nézem, hogy a Realnál mindig csak és kizárólag a győzelem elfogadható, akkor az előző mondatoddal együtt már igaz az állítás.:)

 • Sragi
 • sultan2004

  A beharangozó fasza lett, gratulálok hozzá!
  A Real jobb csapat az Atletinél, ezt holnap be kell bizonyítani. Nagyon nehéz lesz, mert mindkét csapat hasonló utat járt be idén, és mindkettő ezzel a meccsel akarja elhagyni a rossz formát. Viszont a lelátón az Ticó fanatikusok fognak tolongani, akik a hazaiakat fogják hajszolni az első perctől az utolsóig. Kemény lesz. Ide nem lesz elég egy átlagos Real forma (amivel simán vertük volna a Girona féle csapatokat), ide extra kell szombat este, ami hatalmas ugrás lenne az elmúlt hetekhez. Vajon lehet formában, akarásban ekkorát ugrani? Nem tudom. Azt viszont igen, ha nem nyerünk, én lélekben búcsút mondok az idei Liga elsőségnek. HALA MADRID!

 • t20-puerto del sol

  ekkora meccs lesz holnap??!
  király!
  alig neteztem (magamhoz képest) a héten, így ez most meglepett!
  mint az, h. Ronaldonak, és Messinek még kell vagy 2 év, hogy beérjék Schlosser Imrét!
  http://index.hu/sport/station/2017/11/17/puskas_ferenc_a_futballtortenelem_legjobb_bajnoki_gollovoje/

 • ReAlantos

  Újabb színvonalas beharang, nagyon köszönjük!

  A két Atleti-hangnak is rendkívül hálás vagyok, és főleg Akela véleményeivel nagyon egyetértek. Thomas és Gimenez simán elférne a Tico kezdőjében.
  A lejjebbi sultan-kommentre reagálva: ha nem nyerünk, akkor én is lemondok az idei elsőségről. Ott akkor már nem csak ponthátrány, hanem közvetlen rivális ellen elhullajtott pontok is lesznek, és a kettő együtt már rengeteg.

  Nem hittem volna, hogy valaha ilyet leírok, de esküszöm, kezdem várni a KlubVB-t. Hogy legyen végre valami változatosság a játékban, kapjanak szerepet a fiatalok (Ase, Ceba, Theo, Marcos, Vallejo, Mayoral, …)! Az lehet most olyan, mint ami nem volt az elmúlt években: katalizátor. A jobb formához.

 • ofrnkie

  “Essünk át gyorsan a már nem is meglepő “híren”: Cristiano Ronaldo szezon végén el akar igazolni a Real Madridtól. Nem tudni, mennyi igaz mindebből, mert szinte minden szezonban felbukkan ez az értesülés legalább egyszer, de a Don Balon most úgy tudja, a portugál játékos ezt a szándékát már közölte is Florentino Pérez klubelnökkel.

  Viszont az internetes portál szerint ezúttal annyi a változás, hogy két másik Real-játékos is jelezte, ha CR megy, ők is mennek: Karim Benzema és Gareth Bale, így a sajtó által kitalált BBC támadósor teljesen szétesne.”

  • Sragi

   Mondanám ,hogy a kurva életbe…Viszont a jövőt akarjuk felépíteni ezért is igazoltuk a fiatalokat igaz ZZ? Lehet most köpködni érte,de ha nem kacsa ez a hír ( valószínűleg az) a legjobb dolog ami a csapattal történhet. Kihangsúlyozom még egyszer CSAPAT !

   • FrancIsco

    Én személy szerint nagyon örülnék neki. Ha ez az ára hogy a 2B elhúzzon ám legyen. Lehet akkor újítani, frissíteni végre a támadósort, lesznek visszalépések, helycserék, kereszbe elfutások, üres területre beindulás. Nem lesz cserébe saroktaposás.
    Nyilván marketing szempontból óriási visszaesés lenne, nem beszélve arról hogy vége lenne az évek óta tartó CR vs Messi, Reál vs Barca összehasonlítgatásoknak, címlapsztoriknak.

    • Sragi

     Adom amit írsz! Kérdés Perez kit hozna ide sztárnak? Nálam Nejmike semmiképpen sem jöhet szóba! Kane? Nem hiányzik. Márpedig az öreg hoz egy nevet.

     • FrancIsco

      Ha elmegy CR én akár egy Kane-t is elfognék a helyére, bár angol…
      Dybala nagy név lesz lassan, a blogon is elég sokan írják a nevét (köztük én is nem egyszer), fiatal is, ő király lenne.
      De az is lehet, hogy Lewa lesz.
      Igazából nekem mindegy, csak ne ilyen Neymar féle egómanó jöjjön mert a nemmegyekvisszavédekezni mentalitást ha elmegy a BBC akkor magunk mögött kell hagyni.
      Bár én személy szerint legjobban annak örülnék ha megfelelő csere alternatíváink is lennének ami versenyt teremt a kezdőbe kerülésért. Ha tényleg elmegy a BBC azért valószínűleg egy rakat pénz ömlik be, a védelmünk, középpályánk rendben van az nyáron nem szorul komoly erősítésekre. Lehet a támadósorra költeni.

     • ofrnkie

      én örülnék Neymarnak, mert ő tud focizni és még sok évig a csúcson lesz. Egómanóskodni meg lehet PSG-ben, Madridban pedig kevésbé, mármint nyilván kiemelt játékos lenne, de a képességei alapján ez jogos is lenne.

     • FrancIsco

      Szerintem Madridban még jobban lehet polírozni az egót mint a PSG-ben, hiszen történelmi okok miatt is nagyobb klub vagyunk sokkal nagyobb szurkolótáborral. Csillogás a köbön.
      Viszont Neymart szerintem nem csak hogy a szurkolók, de a csapattársak is nehezen fogadnák el. Ha elmenne CR egyértelműen megszűnne a kiemelt szerep a csapaton belül, esély lenne egy egységes újra egymásért küzdő csapatra. Ha idehoznak 222 millióért (mert ugye ennyiért kivásárolható Neymar) egy sztárt aki történetesen pont az ősi rivális csapatát is erősítette, majd egyértelműen a pénzért eligazolt…na nem hiszem hogy kedvenc lenne az öltözőben és a pályán 🙂

     • ZeRo

      Ráadásul Marci állandóan neki akarná adni a 11est. 😀

     • ofrnkie

      azért pl. Fenomén is játszott a Barcában és egész drágán jött ide. Szerintem nem kizárt a Sragi által feljebb említett konteó is, miszerint a PSG valójában is csak egy kerülőút Madridba. Szerintem a média által előkészítődik a terep is, szerintem jelenleg egyre nagyobb százalékú szurkoló fogadná el, és mivel ennek a csapatnak szurkolunk, aminek a szurkolói gourmand módjára állnak hozzá a focihoz, hamar elfogadnák, mert jelenleg top a gyerek.
      Arról nem is beszélve, hogy a CR-Neymar csere minden félnek sikerként jönne le.
      A csillogást itt a legnagyobb, viszont itt sok ember csillog egyszerre.

     • Sragi

      Ha pedig azt vesszük,hogy Neymar brand értéke a Top3-ban van érthető lenne ha ide akarna jönni.Perez is profitálna belőle. Galaktikus éra…. Messi sem lesz fiatalabb és akkor a kakadu még évekig lehetne a numero uno szerepében. De ez csak egy elméleti sík.

     • FrancIsco

      Elképzelhető minden persze. Bár szerintem a két igazán lényeges különbség közül az egyik a média. Annak idején is megvolt a kellő utálat a másik csapat irányába, de ezt a média az utóbbi időkben pár szinttel feljebb emelte és kiszélesítette. Az űrbarsza korszakban rengeteg Peter Pettigrew szindrómás (épp legerősebb, topon lévő dologhoz húzó) szurkoló csatlakozott a Barca szurkolótáborába akikbe kábé belekódolták a Madrid utálatát. Részben ez és részben a média ellenkező oldalra kifejtett nyomás miatt a Madridosok is új szintre emelték a Barca elleni érzéseiket. (Bevallom én személy szerint Madridistaként soha nem utáltam a Barcát egészen addig amíg meg nem jelent a sok kis csíra friss hungarokatalán. Főleg hogy tucatjával jöttek percenként).
      A másik dolog ami miatt Neymar megítélése más mint R9-é az a személyisége…

     • Sragi

      Kane angol. Bukta. Sokadik brit lenne aki itt nem találná meg a helyét és a számításait szerintem. Dybala nálam a favorit. Ha Moratat nem engedtük volna el elég bitang páros lehetne. Lewa “öreg” én benne nem látom azt,hogy évekig hozná a gólokat még. Persze simán elhozhatnánk őt is ,mert a pénz most nem lenne gond. Én elsősorban egy fiatal támadó érkezését várom aki már bizonyított. Neymar képességei vitathatatlanok és nyilvánvalóan a legjobb választás lenne ,de az attitűd ami körül veszi pl az apja vagy már ő maga az nem illik bele Real Madrid mindennapjaiba. Persze a végén meg tényleg kiderül,hogy PSG kerülő direkt volt.

     • FrancIsco

      Az lenne a bajom a Morata-Dybala párossal, hogy megint csak két csatáros játék. Persze sokkal jobban működne a BC-nél ami valljuk be őszintén, nem nehéz, főleg az ideinél. Én jobban örülnék ha Dybala mellé ilyen Martial (ha már őt is emlegettük korábban) típusú játékosokat igazolnánk. Széljátékunk jelenleg abban merül ki, hogy felfutnak a szélső hátvédek és megpróbálják megcáfolni az 5-10%os embert találó beadás mutatójukat nagyrészt sikertelenül vagy a spanyol különítmény kihúzódik szélre és megpróbál varázsolni. De mennyivel jobb lenne egy Isco-Martial-Marcelo háromszögelést látni ott kicsibe, gyorsan mint egy újabb beadást..:)

     • ZeRo

      Erre az tudom mondani, hogy lehet, hogy tényleg szándékos volt a kerülő. Neymart jön ide, és mondjuk CR megy oda. Vagy ilyesmi. Vagy nem tudom. Vagy izéé… 🙂

     • Sragi

      😀 Én nem tudom mi lesz ebből.

     • ZeRo

      Egy újabb brazil szappanopera! 😀

     • Sragi

      Paula és Paulina 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Belőled kinézem, hogy nézed rendszeresen :DDDD
      <3 😀

     • Sragi

      Soha 😀 Nincs az a pénz 😀

  • Cornelius Scipio Africanus

   Addig kell olvasni, hogy: Don Balon.

   Ez kb olyan mintha a Blikk-et a Ripostra emelnéd, és azt megszoroznád még egy Story magazinnal. Majd még mellécsapnál egy kis kifestőt.

   Remélem ez szemlélti mennyire kell komolyan venni őket. És nem, még nem is túloztam 🙂

   • FrancIsco

    Tökéletesen alkalmas a ‘mi lenne ha’ típusú véleménycserékre 😀

    • Sragi

     Fantasy football game :DD

   • ofrnkie

    én sem úgy gondolom, hogy így vagy úgy hiteles, de azért elmosolyodtam a “jackpot” gondolatán, mármint nyilván ilyen szalagcím volt, hogy “ha CR elmegy ez a két játékos megy vele”, és akkor persze kíváncsi voltam, erre pedig pont a két nélkülözhető.

 • ZeRo

  OFF:
  Soha nem hittem volna, hogy ilyen nem csak a filmekben fordulhat elő! 😀
  http://24.hu/kulfold/2017/11/18/okollel-estek-egymasnak-a-dilernek-es-vasarlonak-alcazott-rendorok/

 • Sragi

  Ne már pls.. Arsenal 2:0-ra megy a T’ham ellen….. (Balfaszok vagyunk… 😀 )

  • dracox

   Wengert hozzuk el ezért.. 😀 😀

 • zoleelej

  na Karim ott a követendő példa Morata megint gólt lőtt

 • Krityó

  Gratulálok, José, kellően feltüzelő a lelki megközelítésű írásod! :)) Hiányzott már a társaságotok, meg a foci.
  Én úgy felizgultam :DDD, hogy jövök örömködni estére. Mondjuk 2-2-t tippeltem, tehát a nyerés és a döntetlen is jó nekem. :DD

 • LeeTaiPo

  Furcsa volt Akelát itt olvasni (őt nem innen ismerem), mindig örülök, ha a másik oldalról is hallok véleményeket. Nagyon jó, hogy ezt egyre többször sikerül összehoznotok.

 • ofrnkie

  remélem nem Xelünk, mert akkor nagyon dühöngeni fogok hogy nem sétáltam el a következő lottózóig

 • mfc777
  • bdyd

   szerintem kamu mer Karim csak a padon van

  • Jose

   well… egy pillanatra azért beszoptam, bevallom. :DDD már nyitottam a tippeldét, hogy lezárjam. 😀 Dudek került először a szemem elé… most pedig a te diszkuszfiókod…. :DDD

  • Jose

   lopom, jobb ha tudod.

 • V.I.C.

  Valamiért eszembe jutott ma nyelescé, úgyhogy muszáj volt visszakeresnem. 😀 https://uploads.disquscdn.com/images/258d1e0da0023d35b61f14a3dbe4a95913eb3133019723d7075ad1273cf82167.jpg

 • Jose

  Roma-Lazio, felvezetésnek.

  • Turbo

   Én azért rápillantok az Építők-PSG BL meccsre is.

  • ofrnkie

   hajrá Lazio!

   • Jose

    Roma.

    • Ronrics

     Ha tudod oszd meg velünk: milyenek a tippek, bizakodók?

     • Jose

      A leggyakoribb tipp: 1-2

     • Ronrics

      kösz!

     • ofrnkie

      🙁
      aszittem’ különleges vagyok

   • Turbo

    Curvasud.

 • ofrnkie

  Paulinho kétszer annyi gólt lőtt eddig a bajnokságban, mint CR és Benzema együttvéve

  • Turbo

   Ne is mondd, már megint nyertek, úgy tűnik nem tudnak botlani (egyelőre). Nehéz dió, ezért (is) be kellene húzni valahogy a mait.

 • Jose

  picsába, PÁL csapata hátrányban :/

 • Turbo

  Csak az érdekesség kedvéért, most néztem, jövő héten Valencia-Barcelona lesz. Ennek tudatában a mai derbi kimenetele még jobban felértékelődhet.

  • trafoka

   Ez így van. A baj csak az, h fingom nincs mit tegyek meg bwinen… egész nap ezen tökölök, f*szom kivan már 😀

   • zoleelej

    mindkettő szerez gólt H, én legalábbis azt fogom

  • divatdrukker

   Vermaelennel a kezdobe, mert masche serult, pique eltiltott, szoval benne van a pontvesztes.

   • Jose

    Kizárt. A Barca a világ legjobb csapata és minden sorozatban a legfőbb esélyes, minden meccsnek toronymagas esélyese.

    • divatdrukker

     Ez igy van! 🙂 de a meglepetes pont ezert meglepetes, viszont a vale veretlensege is meg fog szakadni, es ha nem holnap akkor eselyes hogy jovoheten.

 • Cornelius Scipio Africanus

  OFF:

  Bátorkodok idehozni egy nagyon érdekes cikket, ami Hraskó Gábor tollából származik. @dzsonee-nak ajánlom a cikket főleg, mert írta hogy őt érdekli a nem focis hírek is, ha érdekesek, fontosak. Remélem nem gond, hogy ezt bedobtam ide.

  Egy fontos részt kiemelnék, ami sok mindent megértethet mindenkiben:
  Az elképzelés, miszerint az ember mintázatfelismerő képessége kapcsolatban van az összeesküvés-elméletekben való hittel, nem új az agykutatók között. Éppen ezért érdekes, hogy kevés erről szóló konkrét kutatási eredmény érhető el. Végre idén augusztusban közöltek egy cikket a European Journal of Social Psychology nevű szaklapban A pontok összekötése: A képzeletbeli mintázatérzékelés valószínűsíti az összeesküvés-elméletekben és a természetfelettiben való hitet címmel.

  Bővebben:
  http://magyarnarancs.hu/hamis_dilemma/jezus-a-piritoson-arc-a-marson-neha-mar-a-tudomanyt-is-megteveszti-a-sok-adat-107677

  Este pedig Hala Madrid! :))

  • trafoka

   Á köszi, ezt elolvasom 🙂

  • Krityó

   Hraskó nagy király. 😀

   • Cornelius Scipio Africanus

    Nagyon. Én nagyon csípem. És tiszteletem azért, hogy végtelen időt öl abba, hogy eloszlassa a hülyeségeket és népszerűsítse a tudomány. Az apja meg kibaszott nagy zseni (lehet. Tőle még nem olvastam, hallottam semmit 😀 De utánaolvasva…hát brutális életpálya. Tiszteletem az öregnek! )

    • Krityó

     Én leveleztem vele Szkeptikus Társaság miatt, majdnem beléptem. Normális fazon volt ott is, meg az írásai alapján is.

     • ofrnkie

      én full tisztelem a tudományt meg minden, de ezek a Szkeptikus Társaság féle jogi személyek általában ugyanolyan cringe-k mint pl. a homeopátiahívők. mármint ilyen Dawkins-féle vonalra gondolok a cringe alatt.
      a konkrétan nevezett társaságot sem az ujságírót nem ismerem, de a névből rögtön valami ilyesmire asszociálok

     • Krityó

      Nem ismered, nem olyanok.

     • ofrnkie

      akkor ezúton bocsánatot kérek a nevezett társaságtól, ez esetben minden jót nekik!

     • Krityó

      🙂 Megírom nekik.
      Ez messzire vezetne, de a homeopátia-hívőket egy mondatba tenni velük nálam kiveri a biztosítékot, de nyilvánvalóan az egyik oldalra húzok.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Nekem is remegett az arcom :DDD (Képletesen ofrnkie, nyugi 😀 )

     • ofrnkie

      tényleg csak a név miatt gondoltam, mert a cikk kurvaérdekes, csak valami hasonló elnevezésű szervezet volt, akinkek egyszer odatévedtem az oldalára és kifejezetten szekunder szégyen jött rám, lehet az valami magyar szkeptikusok társasága vagy valami más volt, régen volt már.
      a tudomány népszerűsítését mindig támogatva figyelem az oldalvonalról, a dawkins-iskolát meg szánakozva.

     • Cornelius Scipio Africanus

      K*rvára téves az asszociációd és nagyon szomorú hogy ezt gondolod. Sőt eleve a kettőt összemosni is hatalmas túlzás.

      A tudomány nem hit kérdése. Hanem tényeken, megfigyeléseken, szigorú elméleteken alapszik. És mindent kidob, amiről kiderül hogy egyszer is téves. A fent említett társaság meg ember eszméletlen hasznos munkát végez, azért, hogy fény gyúljon a sötétségben. És remekül írnak.

      Dawkins – bár annyira nem ismerem – néha tényleg volt pöcs, arrogáns interjúkban. De Feynman is oda-oda tudott szólni azoknak akik lenézték a tudományt ostoba mód. De senki se tökéletes. Emellett megjegyzem, hogy nem tartom helyesnek az arroganciát a tudomány népszerűsítésében. Hraskónál nem is láttam soha ilyent. Néha odaszúr párszor, de közel sem durva, és teljesen érthető.

     • ofrnkie

      nekem a mondanivalójával és annak milyenségével van bajom (mármint nem az arroganciával)

     • Cornelius Scipio Africanus

      Majd linkelj valamit, légyszi. Én talán 2 videót láttam tőle, az is részlet volt. Az egyikben egy vallásos fiút butácska fiút szedett darabokra. De zseniálisan érvelt. Viszont tényleg néha megalázta kb úgy beoltotta. De az egy nyilvános vitaműsor volt. Várható volt hogy ott nagy oltást kaphatsz. Viszont ez sem menti fel, hogy be kell alázni az egyértelműen szerényebb képességűt.

 • Turbo

  Az utolsó négy derbi góljai, ha jól számoltam CR a nyolcból hatot vállalt. Ha ma csak egyet lőne…

 • Jose

  A Románál azok szerezték a gólokat, akik amúgy is a legjobbak a meccsen: Perotti és a leguán.

 • Jose
  • zoleelej

   oh yeah a gálakezdővel biztos a … á inkább végig se mondom 🙁

  • ReAlantos

   Végre egyszer sikerült eltalálnom, hogy gála lesz-e avagy nem. Juppí!

   • trafoka

    Majdnem, én Nachora szavaztam Carvajal helyet. Remélem nem csak a szívbetegségéből gyógyult fel, hanem visszanyerte a tavalyi formáját is, nagyon kéne az ő jó játéka (is).

    • ReAlantos

     Nem akarom letörni a lelkesedést, de egy hosszú kihagyás után azért nehéz lesz felpörögnie. Viszont abban szinte teljesen biztos vagyok, hogy a két dolog közt ok-okozati viszony feszül (Szívprobléma -> gyengébb forma), ergo amint játékban lesz, közelebb lesz a tavalyi produkciókhoz.

  • ofrnkie

   no, már csak 2-1 ide, Isco és Asensio góllal és századmagammal telibetalálom a tippeldét

  • mfc777

   ez könnyű volt

  • johnglade

   Pár órája még Figo – Raul – Morientes támadósor volt, azóta mi történt velük…? 🙁

 • t20-puerto del sol
  • Sragi

   😀 Lepkevadasz 😀 😀

  • Cornelius Scipio Africanus

   Mi ez a teltház?

  • bdyd

   fájóan kínos lehet egy stadionnyi ember előtt ilyet mívelni

   • t20-puerto del sol

    :DDD

   • Cornelius Scipio Africanus

    Lehet ez zavarta meg. Neki is fájhatott a heves szurkolás, mint Wernernek törököknél. Ezért nyúlt mellé. Megszédült a nagy hangzavarban. Van ilyen.

 • Sragi

  Loki-Vidi
  Igen parázs meccs 😀 Lazovic fetrengett megint 😀

  • ofrnkie

   ezen a meccsen minden ütés jó helyre megy 😀

   • Sragi

    Nézed? 😀

    • ofrnkie

     nem. sajnos ma csak a mi meccsünkre van időm, de a vidi és a loki nem túl szimpi csapat számomra

     • Sragi

      Csak ide kapcsoltam és megy a pankracio 😀

 • t20-puerto del sol

  már most akadozik a digi.net….

 • ofrnkie

  bevallom, hogy én nem tudom utálni az atlétit. egyszerűen kurvajó lehet egy olyan csapat tagjának lenni.

 • smatte

  2 gólpassz egy támadásban…brafo

 • Krityó

  Sziasztok, jó kezdés, a hazaiak jól nyomják 😀

 • ofrnkie

  mekkora fogyaték játék, ilyen még a kispályás bajnokságban is egy “Micsinálsz bazmeg, hülye vagy? figyelj már oda”-val járna

 • dracox

  SZtem siman lehet rakni nagyobb penzt arra hogy Grizi betalal… amilyen szar formaban van tuti nalunk torik meg.

 • iKos

  Már kint a csoki mikulás az üzletekben, egyből ajándékozós kedvükben vannak.

 • ofrnkie

  Isco megint “szopatja a kurvákat” (c) by Mr. Busta

  • sultan2004

   Legyen róla egy piros lap

 • WT14

  Tud valaki linkelni egy normális streamet, ami nem akadozik?

 • t20-puerto del sol

  ez végre shép volt!

 • Krityó

  Nyílt sisakot vett fel mindkét csapat, nézhető meccs lehet belőle.

 • Zormac

  ejj, de lefutották Ronaldót… rossz nézni.

  • sultan2004

   Ráadásul az “öreg” Juanfran.

 • dracox

  Vajon 5 évvel ezelotti cr befutotta volna?

 • t20-puerto del sol

  csába, ezt a régi CR lazán lefutotta volna 🙁

 • ofrnkie

  kicsit kínosnak érzem, hogy CR kapja az aranylabdát, mert teljesen offon van az “üzleti” év legnagyobb részében

  • Krityó

   De láttam az nso-n, hogy Messi kapja.

   • ofrnkie

    jogos lenne

    • Krityó

     Keresem a linket, volt egy kép, hogy már megvan a címlap Messivel. Azt hiszem, az nso bulvár részében láttam, de nem találom. 🙂

 • dracox

  Csóri Benzin ettől hátha megbokrosodik az elkovetkezo meccsekre

 • smatte

  Suttyóargentin…

 • sultan2004

  Ez a belerugas h nem sárga?

 • t20-puerto del sol

  bazz, nem volt lap???

 • t20-puerto del sol

  itt ma vér fog folyni
  kibaszott bíró

  • Krityó

   És még 70 percet kell itt kibírnia Carvajalnak… :(!

   • t20-puerto del sol

    mert amúgy vajh, végig bírna-e már 90 p-et?

   • Morpheus

    Szerintem a 70. perc környékén lecseréli ZZ, nem bírja végig fizikálisan

    • Krityó

     Okés, ez igaz lehet, de egyeske forrófejűnknek ezt kibírni nem lesz egyszerű.

  • smatte

   És lám, Ramosé..

 • smatte

  Mi van, a felkészülés során kimaradtak a sprint gyakorlatok?

 • ReAlantos

  Kíváncsi leszek, melyik csapat fárad el először…

  • Cornelius Scipio Africanus

   Szerintem az egyik.
   Bár benne van hogy a másik.

   Bocs, voltam Mr Magnetonál továbbképzésen, és most még élesen élnek bennem a tanultak.

  • smatte

   Ja, már most 4km-rel kevesebbet futottak a fiúk…

 • iKos

  Correa mekkora egy patkány.

 • ofrnkie

  a magyar foci erejét jelzi, hogy Benzema Priskin szintjén játszik

  • Turbo

   Ne túlozz, légyszi.

   • ofrnkie

    bocsi, Priska azért bevágta ollóból a minap

   • Krityó

    Priskin ezt berúgja.

    • Krityó

     Ja, ez Kroos volt, bocsika. 😀

 • ofrnkie

  Casemiro sokszor fölöslegesen van a pályán, de ma határozottan nem

  • Jose

   erre mondom, hogy a védekezésbe nagyon kell, de azok a KURVÁRA FELESLEGESEN EGYBŐL HÁTRA TETT LABDÁK kibaszottul rohadt mód felbasznak tőle

   peace

   • ofrnkie

    ezért voltak nagy reményeim Llorente érkezését illetően – ezek egyelőre nem váltak be

 • Sragi

  Ez nálam piros.

  • t20-puerto del sol

   nálam kék

 • torpapa

  5 éve bebaszta innen Kurtoának, mint ló a lónak

 • sultan2004

  Ez nálam 11-es

  • gwandal

   +piros

  • torpapa

   Cserébe fejel egyet 92:48-kor!!!

  • Krityó

   Én nem gondoltam rá egyáltalán, de most, hogy mondtad… .D!

 • torpapa

  Itt vér fog ma folyni -> tessék, megérkezett

 • Sragi

  Theo beállhatna hogy a tesojanak lebasszon egyet.

 • Turbo

  Piros. Ja, előtte tizi.

 • smatte

  Borbalan vakon van.

  • torpapa

   Mikor nem volt?:D

  • Sragi

   Megiregyelte Lahoz sporttars teljesítményét 😀

  • sultan2004

   Ezért nem pokerezik. Mindig ő a nagy vak.

   • torpapa

    😂😂😂😂

   • Krityó

    Végre, egy kártyás poén, amit értek! :DD

 • ofrnkie

  azért ilyenkor talán okos lett volna egy rövid szöglet, többet ki tudtunk volna hozni belőle

 • ofrnkie

  Lucasnak azért már kijárna valami bünti, “spori, hova néz?!”

 • Krityó

  Ügyes húzogatások, de sok hűhó a semmiért…

  • Cornelius Scipio Africanus

   Az tényleg elég kegyetlen dolog 🙁

   :DDDDDDDDDDDDD

   • Jose

    :DDDDDDDDDDD

   • Krityó

    Hát, erre sem gondoltam, amikor a sekszpíres címet leírtam! :DDDDDDD
    De elismerem, ami jó, az jó!

  • Sragi

   😂 😂 😂

 • smatte

  Kéne egy real gól, mert alapvetően diktáljuk a tempót, talán jobbak is vagyunk.

  • torpapa

   Lesz

 • sultan2004

  Benzema, h szarjá sünt.

 • ofrnkie

  Isco megkapja a labdát és üres terület van előtte = a csajszira vársz miközben elment rendbetenni magát a fürdőbe

  • Sragi

   Szegény néha lassan pufferel.

   • ofrnkie

    végülis ez is egy értelmezés, nálam ez a reményteli várakozásra hasonlított volna

  • Csáti László Károly

   Nehogy úgy jöjjön ki aztán a leányzó, hogy bocsi de megjött….

   • ofrnkie

    ez mindig benne van 😀 (ld. Isco néhány beadását ma)

   • norma_va

    Vagy kijön egy felcsatolhatóval… Inkább ő vérezzen, mint én.

    • ofrnkie

     vagy egy igazival :((

 • Krityó

  Anyám, hát átlövés van, de hogy kapu felületét nem találjuk el, az tuti. Hány blokk volt már eddig? Nem lehetne nem belelőni az emberbe???

 • Krityó

  Atleticonak mi a stratégiája? 8+1 védőre három támadónk ment… Be sem tudjuk adni…

 • Sragi

  Eddig olyan, mint a Loki-Vidi 😀 Pankracio van.

 • ofrnkie

  amúgy a hátulról elindulva középpályával bezárólag nagyon rendben érzem ezt a mai teljesítményt, kifejezetten van keresnivalónk a mai meccsen, mégpedig a 3 pont a treasure hunt eredménye

 • smatte

  Rohadt sok a blokk, azaz részünkről nincs váratlan: egy lövőcsel, egy ütemkivárás vagy valami.

 • Sasu

  Csak kifáradnak a másodikban, eddig óriásit rohannak védekezésben. Mi is jól játszunk, Kroos végre hozza a pluszt támadásban, remekül játszik. Isco kiköpi a tüdejét, Casemiro is kell, Modric halványabb kicsit. Ramos lerúgása egyértelmű tizi, nem tudom spori mire gondolt amikor ránézett a vérző orrára, vajon mi okozhatta?

 • iKos

  A meccs eleji kapkodást leszámítva biztató a játék – főleg a korábbiakhoz képest -. Mind koncentrációban, mind a szervezettségben, kreativitásban előremutató a dolog. Ráadásul az értelmetlen beadások nagy részét is hanyagoljuk. Ami viszont para, h Cét már az öregecske Juanfran is lefutja.

  • Sasu

   CR-nek ennyi volt, fizikailag valószínűleg most váratlan visszaesés jön, valamikor meg kell fizetni az árát az eddigi szuperhős fizikumnak.

 • Jose
 • ofrnkie

  ha már elvitték az ötöslottót – ha szabad egy ilyen félideji felmérést, mi volt a szerencsejátékokat tekintve a max nyereményetek?

  • Krityó

   Kb. 500 Ft az ötöslottón. Egyszer.

  • Jose

   Nem szerencsejátékolok.

   • ofrnkie

    akk remélem legalább iszol 🙁

    • Jose

     őszinte legyek , vagy küldjem ide válaszolni Rajesht?

     • ofrnkie

      in vino veritas, így ugye a válaszodtól függ

   • iKos

    te nem nős vagy? 😀

  • Sragi

   5 lottó 1100 Ft.
   Vettem belőle 1db kaparóst ami nem nyert majd még egyet és nyertem 1000Ft-ot 😀
   Nagy karrier.

  • lucas

   Nekem tippmixen 17000 Ft. Ezzel kb. vissza is nyertem amit előtte elbuktam pár év alatt. Azóta még egy kaparós sorsjegyet sem vettem, nem akarom kísérteni a sorsomat. 😀

  • zoleelej

   tipszmixen 56K

  • gwandal

   600 $ Vegasban, félkarú rablón

   • ofrnkie

    na, vegasban én is egyszer akarok játszani egyet, bár inkább blackjacken, valamelyik itteni matematikai zseni csatlakozhat és súghat

    • gwandal

     Azon mindig buktam, a kocka jobban adott, még a régi Las Vegas kaszinóban, az Intercontinentalban játszottam párszor, mondjuk az meg rohadt bonyolult, az amcsi rokon mutogatta☺

  • Csáti László Károly

   192 000 Ft netes sportfogadás 35 000 HUF téttel

 • t20-puerto del sol

  OFF

  ON

  • Cornelius Scipio Africanus

   Mikor láttam a linkedben a “Große schwarze”-t kezdtem félni milyen szó következik 😀 De megnyugodtam mikor láttam hogy a következő az “Augen” :DDD

   • t20-puerto del sol

    🙂

 • Krityó

  Na, Ramos ezek szerint nem bírta a gyűrődést, köszi.

  • Jose

   émelygés, szédülés, kettőslátás, ilyesmikre tudok gondolni, ezek lehetnek az okok

   • sultan2004

    Eltört az orra.

    • ofrnkie

     t.i. út a szexszimbólumsághoz

    • Jose

     ez még új info nekem 😀
     most már nem. :DD

   • Krityó

    Most engem oktatsz ki? :DDDDDDDDDDDDDDDDD

    • Jose

     Figyelj, ez most váratlanul fog érni, de próbáld meg feldolgozni… Ramos ember. Nem valami állat. Csak azért nem lesz állat valaki, mert állatnak állítják be. Ok? :DDD

     • Krityó

      Az ember állat, majomféleség.
      Ennyi.
      😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Vannak akik megragadtak még ott. Mármint a majomféleségnél 😀

 • sultan2004

  Ramost elvesztettük, pedig ma nem volt rossz.

 • ofrnkie

  Isco free role?

 • ballabjobb

  csak most tudtam csatlakozni, de ebben a néhány percben Kroos szenzációs. mi volt eddig?:)

  • Krityó

   Kroos tényleg nagyon megy ma. De nézz az eredményjelzőre. Vér van, gól nincs. 🙁

 • Jose
 • ofrnkie

  HÜLYE VAGY HÜLYE VAGY HÜLYE VAGY HÜLYE VAGY HÜLYE VAGY HÜLYE VAGY HÜLYE VAGY HÜLYE VAGY HÜLYE VAGY HÜLYE VAGY HÜLYE VAGY HÜLYE VAGY HÜLYE VAGY HÜLYE VAGY HÜLYE VAGY HÜLYE VAGY HÜLYE VAGY HÜLYE VAGY HÜLYE VAGY HÜLYE VAGY HÜLYE VAGY HÜLYE VAGY HÜLYE VAGY HÜLYE VAGY

  • Cornelius Scipio Africanus

   Ez kire vonatkozott?

   • ofrnkie

    na na, látszik, hogy nem figyeled a magyar focit, ezt a sporinak szokás skandálni

   • Jose

    Kassai

 • ballabjobb

  ha az első félidő is ilyen volt, akkor ez az eddigi szezon meccse.

  • Krityó

   Tk. ilyen. Kicsit jobbak vagyunk, olyan 60-40 %-ban. De a gól…

  • Matdroid

   Atm barca jobb volt. De ez se rossz!

 • smatte

  Bazmeg komolyan mit néz a bíró???

 • t20-puerto del sol

  durván felháborító azért ez a játékfélrevezetés 🙁

 • lucas

  Most jut eszembe, hogy ma is kihagytam a tippeldét. Nyugodtan lemondhatok a szezon végi ajándékokról (na nem mintha amúgy megnyertem volna). 😀

 • dracox

  Mind1 ha a biro Atletico mezt húz magara…

 • sultan2004

  Benzema takarodj le!

  • t20-puerto del sol

   pályán van? 🙁

 • torpapa

  Az kéne még.. Varane is megsérüljön

 • ofrnkie

  a középhátvéd fogyócikk 🙁

 • Csáti László Károly

  Srácok, Ernest Hemingway részt vett a spanyol polgárháborúban. Visszaemlékezéseiben azt írta:
  “Sokszor köszönhettem az életem a borzalmasan rosszul célzó spanyol lövészeknek. Mintha nem láttak volna rendesen”
  Mibe fogadunk, hogy a spanyol bírók – így Fernandez Borbalan sporttárs is – az említett lövészek utódja?

 • lucas

  Cserélni a 120. percben vagy a hétfői edzésen akarunk vagy mi?

  • t20-puerto del sol

   a 11-esek előtt

   • lucas

    Akkor megnyugodtam 😀

 • Jose

  Istenem, Marcira szavak sincsenek, annyira bűn rossz ma.
  Ja de van: benezmatisze van

  • Jose

   izé… benzematisz

   • Krityó

    Acut benzemitis. Most én oktassalak ki? :DDDDDD

    • Jose

     :DDDDDD

 • ofrnkie

  bazmeg, Carvajal megmenti az oldalvonalnál és tökéletes ütemben adja tovább Benzemának akinek gondot okozott a lapos passz lekezelése

 • smatte

  Ez komolyan hihetetlen…mármint a varju

 • sultan2004

  Simán elmegy a szezonunk Benzemán.

 • Krityó

  Hol a Carvajal-féle csere, srácok? Meg Zidane?
  Vagy neki nem szívbelhártya-gyulladása volt, hanem szívátültetése. Eszméletlen, mit bír ma!!

  • Morpheus

   Éppen most jutott eszembe, hogy vajon mennyit bir még, tényleg meredek.

  • iKos

   Imádom azt az embert!! <3

  • t20-puerto del sol

   igazából, csak lefizette a dokit kamu igazolásért, egy kis betegszabira vágyott:)

 • t20-puerto del sol

  ejj, pedig, ha lendületből rárepült volna Juanfran lábára Kroos 🙂

  • Krityó

   Én egy Kroos-gólt beírtam ma pedig… :(!

   • t20-puerto del sol

    én megszokásból CR-t IS

 • sultan2004

  A 61. Perc óta várt a cserére ASE

 • Turbo

  Mér a legjobbat veszed le, te kókler! 🙂

 • t20-puerto del sol

  na, akkor mostantól 11-en leszünk?
  zsír

  • Morpheus

   Kapott 75 perc emberelőnyt a Tico, innen behúzzuk 😀

   • t20-puerto del sol

    eddig hagytuk, hogy elbízzák magaukat – már azt hiszik, jól védekezdnek, pedig a fasxzt

 • lucas

  Benzema nem játszott rosszul? Lehet nem egy meccset nézek a kommentátorral.

 • smatte

  Asensio, a félpályás gólt kérünk!☺

  • Krityó

   Vesszen a tippem, egy bármilyen kis gól is jöhetne…
   Persze mi lőjük!

 • ballabjobb

  mikor volt olyan utoljára, hogy mind3 kreatív kp jó napot fogott ki? gondolok itt a Kroos-Modric-Isco trióra

  • ballabjobb

   mmint a mai előtt

 • Jose

  Én unom már.

  • torpapa

   Lesz celeb vagyok ments ki innen Köllő Babettel!!!

   • ofrnkie

    tényleg benne lesz?

   • Jose

    inkább akkor elkezdem az Összefoglalót írni 😀

    • torpapa

     Rajesh úgyis szolgálatra jelentkezik!

 • Jose

  Na, ez mér nem lap, azt elemezze ki valaki. Juanfran minden mozdulatából a tehetetlen düh jön át, amely arról nyüszít, hogy fáj neki: nem volt elég jó a Real Madridnak.

  • t20-puerto del sol

   egszerűen felháborító, ami ma itt folyik, elsuzomorítm dühít tényleg

  • ballabjobb

   ma tényleg nem megy neki annyira, de a legszimpatikusabb játékos Atleticos

 • Sragi

  Ez a bíró bazmeg.. Kritikán aluli

 • t20-puerto del sol

  ilyen játékvezetői csalás mennyiség mellett nagyon-nagyon megérdemeljük, hogy csakazértis nyerjünk ma

 • ballabjobb

  rálökték Nachot a védőre, az az arcához kapott és sárga.. elképesztő

  • Krityó

   Ezt ők profira fejlesztették az elmúlt években…

 • sultan2004

  Meg fogom konnyezni a videóbirot.

 • ofrnkie

  Casemiro bazmeg reklamál ahelyett hogy passzlehetőséget jelentene Isconak… hihetetlen

 • smatte

  Szépen őrzi matrac a 0-0-t…

 • lucas

  Ez a tirpák játékstílus. Halomra rúgták a fél csapatot, a spori meg engedelmesen nézi, pedig ha 7-8 sárgát (esetleg Juanfrannak egy pirosat) osztott volna ki, se szólhatna az atleti egy rossz szót sem.

  • ballabjobb

   amivel igazán jók lettek, ahhoz nyúltak most vissza. pedig az elmúlt 1-2 évben kezdett pofás kis csapattá alakulni az AtMa, azt hittem tartósan levetkőzték a (kényszer)aggressziót

 • Krityó

  Ez a kép az Atletico-szurkolókról megért egy pontot az operatőrnek! Vicces volt…

 • Jose

  Az atletico gyáva focival készült, amit a 70-75. percig adott elő. Mi meg semmilyennel.

  • Sasu

   szerintem jók voltunk. Nincs csatárunk.

  • ZeRo

   De mi a miénket legalább végig adtuk elő! 😀

 • Krityó

  Csak egy nyomorult ütemmel előbb lőtted volna el, Ronaldocska…

  • torpapa

   Vagy lovocsel

  • lucas

   Sajnas pont egy ütemet kopott az elmúlt 1-2 szezon alatt. Ezért nem rúgja be azokat a helyzeteket, amiket 2-3 évvel korábban meg berúgott.

   • Krityó

    Kb. teljesen igazad van.

 • smatte

  Mi kell még ronaldonak????

  • t20-puerto del sol

   11S

  • ballabjobb

   7 aranylabda, 7 gyerek, 7 BL

 • ofrnkie

  mennyit akartál még várni?!

 • dracox

  Ha ebbe nem ugrik bele Lucas akkor Oblakkal egyutt megy a kapuba a labda

 • Krityó

  – 10 ponty. Nem semmi kezdés…

  • t20-puerto del sol

   a Barca innentől – ha van eszük – pihentetheti is Lajost és Távolit vetésforgóban

   • Krityó

    Ha ezt nem menedzselik le májusig, akkor még nálunk is nagyobb lúzerek lennének. De nem lesznek.

    • t20-puerto del sol

     ezt nem kétlem, de okos pihentetéssel így a BL-re IS teljesen rá tudnak pihenni

   • johnglade

    Sőt, inkább mindig a Pákó – Dulifuli – Öngól támadóhármassal kezdenek majd.

    • t20-puerto del sol

     🙂
     nem követtem, Öngól ma is játszott?

     • johnglade

      Idén eddig túlhajszolták szegényt szóval ma pihent.

     • t20-puerto del sol

      le ne sérüljön, igazuk van, kell még a játéka majd a fontos meccseken:)

     • bacsi977

      Gólpasszt azért adott.

 • sultan2004

  Ez van. Van egy belassult CR, egy tehetetlen Benzema, és egy tétova ZZ. Ennyit vagyunk idén.

  • Morpheus

   És az utolsó a legnagyobb baj…

  • Csáti László Károly

   Azért a spori sem veletek volt…

   • Jose

    tény, legalább két tizit nem fújt be. Godin keze és Ramos arcplasztikája. DE! A következő meccsen is jó lenne valami értelmes támadójáték. A bíróra fogni az egészet ezért önbecsapás.

    • t20-puerto del sol

     ezt a mait azért pont lehet pedig

     • Jose

      yeah, I know, megértem. De nem ez a legfontosabb a csapat szempontjából.
      A mi szempontunkból persze lehet, hogy jó stresszoldo 😀

     • t20-puerto del sol

      nemcsak amiatt.
      sztem ma nem voltunk valójában szarok (Benzemát nem említem)

     • Jose

      a támadóharmadig nem voltunk szarok. ott meghaltunk, mert CR és Benzema. Mondom ezt úgy, hogy CR beleadott apait, anyait, béranyait.

     • t20-puerto del sol

      igen, CR-t csak emiatt nem szidtam, de szomorú volt kétszer szembetűnően lassúnak látni kulcsszituációkban

 • johnglade

  hudeszarvoltezafaszombamármégjóhogynemnéztem

 • ofrnkie
 • sultan2004

  Ja és volt idő, amikor túlélt a csapat egy ilyen bíráskodást. Na, az a csapat már nincs.

 • WT14

  Na hát ezt a szart kár volt megnéznem. Ebben a szezonban nem sok értelme lesz akár 1 további bajnoki elé is leülni, voltaképpen tét nélküli lesz a hátralévő huszon-egynéhány meccs.

  • t20-puerto del sol

   divat vagy:)!

 • Sasu

  Nekem tetszett a csapat. Gyorsak voltunk, és mentünk előre, nem kaptunk gólt. A bíró elég zavaró volt, és hogy ZZ miért nem cserélt azt nem teljesen értettem. Azon kívül szerintem rendben volt a performansz. Figyelembe véve, hogy kitől mire lehet idén számítani. Kroos fantasztikus volt, a második félidőben Modric is remekelt.

  • Jose

   Én sem vagyok elégedetlen. A sporival nem tudunk mit kezdeni, max az anyjával, de az nem segít rajtunk. A csapatnak kell javulnia, a spanyol sporik mind lószarsemmik. Lásd: Olasz-Svéd…

   • t20-puerto del sol

    és LAHOZ megy a vb-re …

    • Sragi

     😀 😀
     Asszonyokat, állatokat, gyerekeket bezarni.. Amerre jár jön a pusztulás.
     Melyik idióta talalta ki hogy vezethet meccseket??
     Könyörgöm nezzenek meg tőle egy random spanyol bajnokit.
     Amugy lesz videbiro nem?

   • Sasu

    látszott, hogy úgy ment ki, hogy ha a fejét lerúgják valakinek, akkor se lesz se tizi, se piros lap. Sőt még szabad is csak csonttörésért járt kb.

    • Jose

     Jobban be volt szarva, mint az Atma játékosok, Cholo és minden szurkerük az utolsó negyedórában.

  • Morpheus

   Benzema értékelhetetlen, nyilvánvaló emberhátrány, Ronaldo látványos lassulása miatt pedig egyre kevésbé tud meccset eldöntő gól(oka)t szerezni. Ezenkívül nekem is tetszett a csapat, viszont ha nincs, aki gólt rúgjon… Nagyon gyorsan kéne a változás, hogy szezon végére kiforrhassa magát a támadójáték

   • ballabjobb

    számomra csak az a kérdés, hogy mégis ki érkezik télen. nyáron valami nagy név tuti, pláne ha semmit nem nyerne a csapat és akkor attól félek, hogy ZZ-t is elküldené Perec.

    • Jose

     “mégis ki érkezik télen”
     A kisfiam, a tervek szerint december 2-án.
     Van még kérdés?

     • t20-puerto del sol

      gratu!

     • ballabjobb

      hűha! ez mondjuk nagyobb hír, mint vmi átigazolás:) majd gratulálok, ha megérkezik;)

     • ofrnkie

      adventi naptár házas módra

    • iKos

     Sztem alaptalan az a félelem, h sikertelen szezon esetén Zizu ez lesz küldve. (ha szigorúan vesszük, ilyen már nem is lehet. nyári trófeákat +klub vb)

     Én ettől nem fosok, sztem Perez józan marad, ‘csak’ csatárposzton lesz nagybevásárlás – 2 ember érkezik oda-

    • Sragi

     Perec nem küldi el Z-t. Valami csoda folytán fog Kupa leesni.
     Plusz ha elkukdene magát is nehéz helyzetbe hozná.

   • Sragi

    Jó lenne tényleg, de ahhoz el kellene zavarni pár embert.

  • iKos

   Már csak a csatárok hatékonyságával kellene kezdene valamit, és megint néznénk ki valahogy.
   Cé idén 53 lövésből tart egy gólnál. (nem őt akarom kipécézni, csak bein sportson a meccs végén bemondták ezt az adatot, gondoltam felvágok vele)

   • Sasu

    Cé próbálkozott, nagy ziccert nem hagyott ki, ennyi volt ma (is) benne. Carvajal és Marcelo támadójátékának a feljavulása amúgy sokat segítene, mert ritkán tudunk ténylegesen a védőfal mögé kerülni, és onnan középre adni vagy beadni.

    • Sragi

     Ezzel az a baj, hogy a szélső vedőinktol várjuk a csodát. Ez csak egy fajta elem lenne ami tavaly ment. Könyörgöm tele vagyunk kiváló kozepalyasokkal… Legalább valami B verzió is lenne.
     Mondjuk tegnap nem voltak ivelesek. Nem is volt kinek 😀 Benzema a 16-os közelében sem járt. CR meg tetű lassú lett.

 • WT14

  Egyébként, a számtalan forgatókönyv közül, ami megvalósulhatott volna ezen a meccsen, gondolt valaki olyanra, hogy mondjuk Benzema döntő gólt lő? Ugye senki? Én arra is több esélyt adtam volna, hogy egy ufó leszáll a pályára és félbeszakad a meccs. Úgy vagyok vele, hogy inkább küldeném be a cserekapust csatárposztra, vagy a takarító nénit. Ők kevesebb fizetésért is hoznák az ő teljesítményét.

  • zoleelej

   Gólt lő? Viccelsz? Szerintem ő maga se gondolt még arra se hogy egyáltalán kapura lövése lesz.
   Tőle már a havi egy gól is sok lesz innentől kezdve nem hogy a meccsenkénti

   • Jose

    nem volt kapuralövése

    • smatte

     Valaki legyen olyan jó és kukázza ki a kb 20 perc körüli “eseménysort”, amin cr kiteszi carvajalnak, aki néz be és benzemát látja, aki nem is mozog a labda felé, mert úgy gondolja, majd a portugál. Magyarul a mozgása, testbeszéde ott egyértelműen mutatja, hogy nem is akar gólt lőni…nálam ő nem is csatár, szóval nem értem, miért van a pályán…

     • Jose

      “Valaki”… értem ám…
      JAMAL, GYERE IDE!

     • t20-puerto del sol

      Morata meg el lett engedve, padoztatva…

 • smatte

  Lement benzema, megélénkült a meccs. Kösz ZZ.

 • kodex

  Ezzel az eredménnyel szinte mindig elégedettek lennénk – kivéve most. Ezzel a mutatott játékkal szinte mindig elégedettek lennénk – kivéve most. Magunkat hoztuk sz*r helyzetbe holmi Gironákkal – a múltbéli hibákért szorulunk most. Kroos kimagasló volt (a 8as mezem jó választás volt), közelebb álltunk a győzelemhez, nálam Lucas már nem lett volna a pályán (de ez csak szubjektív hőzöngés) de ezt a játékot a közhely szerint gólra játsszák. Az meg: nem megy. Addig nem is fog, amíg ezzel a felállással és Karimmal futunk ki. De ezt tudtuk eddig is.

 • majk

  Kar h nem nyertunk de ezen az uton lehet tovabb menni

  • Gareth

   Elore a karimi uton!

  • ZeRo

   Én inkább nem mennék tovább ezen az úton! Szeretném ha nyerne végre a csapat, akár jó játékkal vagy anélkül…de inkább jó játékkal. 🙂

   • majk

    igen, de tegnap szerintem a BC-n kívül jó meccset játszott a csapat

    • ZeRo

     Értem, hogy mit írsz, csak abba kötöttem bele, ahogy azt leírtad, mert félreérthető. De mind1, a csapat játéka jó volt, legalábbis jobb mint eddig, csak a BC nem tudta magát összerántani. Benzemával nem tudom mi van, azért ilyen szar nem volt még eddig, CR meg szerintem elkopott.

  • Sragi

   Mehetünk csak akkor az autópálya pihenoben hagyjuk ott Karimot, CR-t még Bélust. 🙂

 • t20-puerto del sol

  duna world-ön Tóth János MOST!

 • Palexg

  Azt hiszem nem ma voltunk a legrosszabbak az utóbbi időt nézve, de még a Girona meccs után is azt mondtam a haveri zrikálásra hogy majd meglátjátok hogy innen fogunk nyerni, mert bíztam bennük, mert imádom őket és mert nem lennék meg a Real Madrid nélkül! Nem tudom őket bántani, szidni, az nem én vagyok! De most csalódtam, ugy érzem vége, elszálltunk… Pörög a szemeim előtt az a rengeteg itt olvasott hozzászólás a szuperkupák után, imádtuk őket, istenitettük őket! A Barca pedig már a megye2-ből is kiesett… Nehéz elhinni hogy november 18-án elengedem a bajnokságot, nehéz felfogni hogy ez a csapat ennyire lecsúszott… El tudtam volna fogadni Mourinho madridjától, benítez madridjától csak rosszabbat vártam, luxemburgo csapatától meg örültem volna -10-nek DE ő itt ZIDANE, neki van Ramos, Cé és Modric! Szétbasztunk mindenkit erre 2 hónap múlva meg megyünk a levesbe… Nézni fogom őket, minden meccsüket, de már bízni nem tudok. Jönnie kell valaminek, valakinek aki megváltoztatja ezt és jonni is fog mert ez itt a Real Madrid, mi vagyunk a legjobbak! Várni fogom azt a szikrát, ami ujra bizakodóvá tesz! Nem adhatjuk fel, eltűnünk de el nem vészünk! Vigyázz Barca, mert visszatérünk! Hala Madrid!

  • Jose

   10 pont hátrányból még soha nem nyerte meg egy csapat sem a Ligát.

   • kodex

    BL címet sem védett senki. te kis hitetlen 😛 :DDD

   • Cornelius Scipio Africanus

    Mondjuk az sem mindegy mikor van -10 pontban egy csapat. 😀

   • Csáti László Károly

    Szerintem még -12 -ről is visszajöttetek egyszer, nem ?

    • Jose

     Ez csalóka így. 🙂 A Ligát Ti nyertétek akkor.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Akkor a Barca lett a bajnok. És csak -1 vagy -2re jött vissza a Real. 2 vagy 3 éve volt.

     • andras14

      Juande Ramossal is nagyot hajráztunk, aztán jött a 2-6

    • Cornelius Scipio Africanus

     Amúgy akkor volt teniszben kox botrány, és hirtelen veszített 3 meccset zsinórban a Barca és pár okos összefüggésbe is hozta 😀 Aztán lehet igaz 😛 Mindenki döntse el maga 😀 Én kétlem.

  • Sragi

   Nem a tegnapi meccs miatt ment el. Marmint értem, hogy mit írsz. Normális keretek között valószínűleg a városi derbi lett volna az első meccs ahol pontokat vesztünk. Na jó talán még a Valencia ellen. Ehhez képest Girona szintű csapatok szopattak halálra. Ez a megdöbbentő és szomorú.
   Nem tudom mi ment félre augusztus után..
   Egyébként tegnaphoz vissza térve még nem akarok birozni, de elvettek a 3 pontot.. Az más kérdés hogy elöl Benzema és CR is retek szar.

 • ofrnkie

  Honnan jött ez a cucc, hogy Isco szar és Ronaldo látszólagos rossz formája Isco hibája?

  • bdyd

   jamaicából?

   • FrancIsco

    kolumbiából?

 • iKos

  ofisöl, Ramos orra eltörött
  ‘Sergio Ramos has fractured his nose according to the club’

  https://en.as.com/en/2017/11/18/football/1511039928_328305.html

  • Sragi

   Ehhez nem kellett orvosi szakvélemény 😀 Lehetett latni mikor vissza állt játszani hogy nincs rendben.

  • t20-puerto del sol

   nem volt fault:)

 • iKos
  • ZeRo

   Azért a BBC nem is tette túl magasra a lécet, elég sok játékos fel lehetne sorolni, akik több gólt szereztek, talán egyszerűbb lenne, hogy kik nem. 😀

   • Cornelius Scipio Africanus

    Még hátvédsorok is többet szereztek. Amúgy pont ezért teljesen értelmetlen, bugyuta idióta demagóg ostoba statisztika ez. Ez csak arra hogy jó legyen láááááááááájk. Semmi másra.

    Jah még annyi hogy: Bale k*rva sokat sérült is volt. Benzema meg mindent elbenzemáz, CR meg nagyon szar formában van most. Így aztán kész csoda hogy ez jött ki.

    ++ megjegyzés: Én még értelmes emberrel nem beszéltem aki azt mondja hogy csakaBBC. Ezt csak a fanatikusok meg a vezetőség látja így max 😀

    • norma_va

     Pont ez a lényege ennek a statisztikának, hogy rámutasson milyen szar formában van a bbc, hogy egy jött-ment Paulinho is többször volt képes betalálni a kapuba. Ennyi erővel mindenre rá lehet fogni, hogy csak a kattintás miatt rakták ki.

     • Csáti László Károly

      Nana! Erős túlzás az a jött-ment. Hasznos, jó kis játékos a Pál számunkra.

     • Sragi

      Szerintem idény előtt senki nem gondolta volna, hogy egy Kínából visszahozott 30 éves Brazil így fog játszani.

     • norma_va

      Senki nem mondta, hogy nem hasznos, de ne legyen már ez a jelző túlzó…Még egy brazil vagy lengyel ligában se kellett senkinek, aztán megbukott a PL-ben és visszavonulása után 2,5-szer annyiért vettétek meg, mint amennyiért a Spurs képes volt elpasszolni. Röhej az egész.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Persze hogy ez a lényege 😀
      Ramosnak meg több gólja van mint Iniestának 🙂
      Vond le a következtetést, és még sok ilyent tudok.

      Ezzel arra akarok rávilágítani amúgy, hogy azért a statisztikákat értelmezni is tudni kell, és ez inkább volt egy ostoba statisztika – mint az én példám is – mert egyszerűen annyira keveset szereztek, hogy akár tényleg egy belső védő páros is többet szerezett már náluk. Én meg erre akartam rávilágítani. Felfogtam a statisztikát, csak akkor is eszetlennek tartom. Ennyi csak a sztori 😀 Jah és nem, nem védem a BBC-t, kurva gáz amit idén leműveltek (még akkor is ha lehet 2x játszottak együtt kb vagy nem tudom Bale sérülései miatt)

  • elkesetthusvetinyul

   Ez a kis nyóckeres suttyó eddig nekem a szezon legkellemesebb meglepetése. nekem… egy brazil… hova jutott ez a világ…

  • torpapa

   Khediranak meg mesterhármasa is van idén<3

 • Jose

  Az a jó ebben, hogy ZZ-nak van most 26 meccse beépíteni Asensiót, Ceballost, Vallejot. Újra felépíteni Kovát.
  Meg az is jó ebben, hogy nem várjátok epekedve az Összefoglalót. Ami megközelítőleg egyszercsak, de legkésőbb valamikor azután jön.

  • ZeRo

   Illetve ugyanennyi, hogy kiépítse a BBC-t.

   u.i.: már nagyon várom az összefoglalót! 😀

   • ZeRo

    …epekedve…

    • ZeRo

     …y Azevedo!!

  • WT14

   Ehelyett lesz 26 meccs, ahol ugyanúgy nézhetjük Benzema szarakodását elöl. Kéne indítani egy külön tippjátékot, egy egyszerű kérdéssel: hány gólt szerez Benzema a bajnokság hátrelévő részében? Én olyan 2-3 körül tippelnék. Nem tudom, ki mit vár innentől ettől a bajnokságtól, én konkrétan semmit. Annyi hogy a Barcát jó lenne azért elkapni, nem is a 3 pont, hanem a presztízs miatt, de a többi meccs innentől nem tud érdekelni. A bajnokság rég elment (nem tegnap), ha viszont a BL-ben sem domborít valamit tavaszra a csapat, félő hogy röpülni fog az edző, az pedig nem sok jóval kecsegtet.

 • Sragi

  Tegnap nem volt rossz a csapat szerintem. Latszott az akarás is tényleg. Helyenként még a szép játék is megvolt pedig a matrac ellen nehéz. Viszont amit a bíró csinalt arra nincsenek szavak…. Minimum 2 piros és egy de ha szigorú vagyok kettő büntető elmaradt…
  Persze nem csak ezen múlott.. Benzema.. Mint egy darab szar amit csimpánzok ide-oda dobálnak.. Cr-t meg lefutja Juanfran 😀 😀
  Plusz eszébe nem jutott volna mondjuk egy lövőcsellel elkuldeni gyufáert Lucas-t..
  Áh mindegy is én már lemondtam róluk.
  A bajnokság nem tegnap ment el. Marmint igen tegnap végérvényesen 0,001 % esélyünk maradt. Normális esetben tegnap lett volna az első vagy a második pontvesztesunk a bajnokságban. Oh wait.. Girona becsalt a faszerdőbe meg még páran.
  Tegnap feltűnően sok atlovessel próbálkoztunk. Azon gondolkodtam, hogy ez nem lehet véletlen. Mi van ha Isco, Modric, Kroos megunta a 2 balfasz toszakodását elöl? Úgy voltak vele, hogy majd mi megorobaljuk. Remélem az idény hátralevő részében többet próbálkoznak majd a srácok.
  Carvajal először életveszélyes volt de 15 perc után kapcsolt. Na onnantól nagyot játszott, nem látszott rajta a kihagyás.
  Az meg van hogy ZZ egyet cserélt???
  Egyébként innentől lehet kiserletezni a fiatalokat a keretbe építeni.
  Más pozitív jövőkepem nincs jelenleg.

  • kodex

   2őt. de az egyik nem rajta múlt

   • Sragi

    Ja jogos 😀
    Na de még egyet lehetett volna…

    • ZeRo

     Mayoral jöhetett volna, annyit biztos nyújtott volna mint a BC.

 • smatte

  benzema a gólra éhes játékos…

  https://youtu.be/OVmOSLAjy40?t=2056

  • morc

   szegény, lassan éhen hal

 • norma_va

  Lehet most szembe megyek a mainstreammel, de én nem érzem, hogy elmaradt volna számunkra tizenegyes. Ramos esete baleset volt, arra tizit adni vicc kategória lett volna. (De még szabadot is 16-oson kívül) Godin kezezése vitathatóbb, nem volt teljesen leszorítva a keze, de még így is azt mondom, hogy jó döntés született. Ezen felül volt még pár eset, ahol tizit reklamáltak a fiúk, de azok már kétségbeesett próbálkozások voltak, mert tudták, hogy máshogy esélytelen, hogy a támadósorunk gólt szerezzen. Gratulálok Zidanenak, a szakmai stábbnak, a sportigazgatónak a vezetőségnek, hogy megvárták, amíg kiöregszik a támadósorunk… Engem ez jobban zavar, mint a teljesítményük, ugyanis eddig minden egyes futball játékos karrierje véget ért egyszer, és azelőtt pedig a teljesítményük negatív meredekségű görbét vett fel. Nem valami váratlan hókuszpók történt.

  • Sragi

   Azért elmaradt piros is szerintem és egy tizenegyes. Nem arról van szó, hogy ennek kell lenni a mentsvárnak, de a tegnap meccset igen is befolyasolta.
   Igazából nem ezt a mérkőzést kell vizsgalni elsősorban hanem azt a negatív tendenciat(impotencia) amit a tamadóink mutatnak.
   Ergo kell a generáció váltás. Elkerulhetetlen sajnos. Körbe kell csak nézni a top bajnoksagokban melyik csapatnak milyen tamadoik vannak.
   Persze a fene se gondolta volna, hogy CR is ennyire kipukkad. Benzema es Bale (neki mondjuk mindegy mert használhatatlan..) formaja meg előre megjosolhato volt. Itt jön Z es a vezetőség szerepe, hogy hagyták Moratat es Marianot is távozni.

   • morc

    Perez szerelmes a BBC-be, szinte minden poszton hajlandó volt elkezdeni a generáció váltást, elől meg kitakarította a keretet. Mondjuk nagyon hihetett a projektben, mert meggyőződésem, hogy minden álma a triplázás lett volna és azt hitte hogy ez elég lesz.

    • Sragi

     Hát benezte rendesen,mint Benzema a ziccereket

  • Sasu

   Tegnap idegállapotba vótam, de azóta azt gondolom hogy a helyes ítélet sárga, és veszélyes játék miatt közvetett szabadrúgás lett volna.

   • Sragi

    Minimum.

    • Sasu

     De ha tizit ad, se szólhattak volna semmit.

     • Sragi

      Pontosan. Vagy ha Juanfran megkapja a 2.sárgáját.

     • Sasu

      Meg Lucas.

     • Sragi

      Mindenki IS 😀

     • Sasu

      Gabit egyből ki lehetne szórni a kezdő sípszónál, nem tévedne semmit a spori

     • Sragi

      Tegnap Correa volt ilyen.

   • norma_va

    Milyen veszélyes játék? Ramos hajolt le láb magasságba, nem pedig Lucas(?) emelte magasra a lábát. Nem mindegy. Godin keze pedig nem volt magasan a levegőben, hanem test mellett volt.

    • Sragi

     Lucasnak köze nem volt a labdahoz.. Ramos már fejelte el. Valószínűleg ha nem rugja agyon gól.

     • norma_va

      Attól, hogy Ramos ért oda először, nem jelenti azt, hogy Lucas nem a labdát célozta meg. Mindketten a labdát nézték és szerencsétlenül ütköztek. Ez ennyi volt. Ha nem törött volna el az orra és nem vérzett volna, már rég elfelejtette volna mindenki. 😀

     • Sragi

      Akkor sem 😀 Ne haragudj de ez akkor sem volt szabalyos.

    • Sasu

     Meddig tart a láb magasság?

    • Sasu

     Godin keze sztem nem volt test mellett.

  • Sasu

   Godin eseténél kérdés, hogy a kéz kereste e a labdát vagy sem, ilyenért tizit szoktak adni, emlékeim szerint a keze magasan a levegőben volt, más kérdés hogy nem teljesen értek egyet ezzel a gyakorlattal, de ilyenkor ezt be szokták fújni.

   • Sragi

    Nem is magasan de egyértelműen nem arra törekedett hogy leszoritsa.
    Láttunk már ilyenert befujni büntetőt.

  • ofrnkie

   az utolsó előtti mondatod fontos a csapatunkat illetően, sajnos a csúcson nem az érdemekért maradhat az ember, hanem a teljesítményért + hozzáadott értékért.

   • Raulitás

    Monchi lett volna a csapat legjobb igazolása a nyáron, de hagytuk a picsába.

    • ofrnkie

     valami olyasféle feltétele lett volna, hogy adjuk el CR-t, Balet, Benzemát…? 🙂
     kitűnő választás, mitnemondjak

  • Raulitás

   Ramos esete tényleg nem ért tizit, mert kb térdmagasságban volt feje. A kezezéssel vitatkozok. Ha Godín keze a háta mögött lenne, a keze kinyújtva szorosan a teste mellett, és így találja el a labda, akkor mindent megtett azért, hogy ne kezezzen és nem tizi. De itt nagyon nem ez történt. Egy Getafe-Gironán ezt befújják és teljesen jogosan.
   Nem a bírón ment el a meccs, de ha nem egy puhapöcs, akkor jobb és fairebb meccset láthattunk volna

   • Jose
    • Sragi

     Shaquille O’Neal térdmagassága :DDD

     • ZeRo

      Nem mert ha jobban megnézed a képet, tisztán látszik, hogy Benzema térd magassága. 🙂

     • Sragi

      Irónia? 🙂

     • ZeRo

      ööö, igen? azt hittem átmegy. DE a képen tényleg pont Benzema térdénél van Ramos feje, tehát…! 😀

     • Sragi

      😀 átjött amúgy. Egyébként a kamera feljebb van.Érdekes szög.

     • ZeRo

      tudom, csak próbálok vicceskedni, csak ma nem nagyon megy

     • Sragi

      Dehogynem 😀

     • ZeRo

      “volt már jobb is ” 😀

     • Jose

      Én kezdem elhinni a fentiek érvelése alapján, hogy igazából ez négy meccses eltiltás és azonnali piros Ramosnak, mert veszélyes játékkal veszélyeztette Lucas testi épségét.

     • Sragi

      Ramos prosztó ennyi. Viccet félretéve ő is csinál ilyet ,de nem erről van szó ebben a helyzetben egyértelmű gólhelyzetet akadályozott meg Lucas nem túl szabályosan…Lényeg,hogy láttunk ilyenért pirost vagy büntetőt…
      Pl ez olyan dolog,hogy a védő a labdát figyeli és csúszik de szarrá rúgja a támadót igaz a labdát is elpöcköli. Akkor mi van? Büntető. Én is elfogadom ha valaki másként látja. Viszont ez több,mint véleményes volt.

    • Raulitás

     Bocs, csípő, ha egy egyenesen álló embert melléteszünk. Peter Dinklage esetén magas láb, egy 180+ centis játékos meg lehajolt annyira.

   • norma_va

    Godin résszel is egyetértek. Befújható, és védhető is lenne. De semmiképpen nem egyértelmű tizi.

   • Asidotus

    láttad előtte a Roma – Lazio meccset? Na, amit ott befújtak a LAzionak 11-est, az volt a klasszikus, kéz keresi a labdát, szándékos kezezés

  • Brn

   Na végre valaki aki nem elfogult és látta, hogy a bíró nem akadályozta egyik csapatot sem, hogy nyerjen. Aki valaha focizott az pontosan tudja, hogy egy védő amikor felszabadít, akkor azt általában keményen kell tegye, ami a labda útjába kerül annak mindent vinnie kell, pechére most Ramos feje volt ott, megjegyzem Ramos pont ugyanilyen keményen szokott felszabadítani, néha tisztán is sikerül, néha emberrel együtt. Erre bünti még barátok között sem jár, nemhogy egy ekkora derbyn. Szerintem is norma_va, ezt a meccset Borbalan teljesen jól vezette. Öszintém mondom, nem is tudtam volna igazán örülni, ha egy bünti dönti el a derbit, inkább egy tisztességes, megdolgozott döntetlen, mint egy lof@sz büntető. Amúgy a csapat játéka tetszett, jó volt látni újra Carvajalt, védekezésben egyszer volt pánik, még az elején amikor Varane indította Correat, azután meg tökéletes szép munka volt. Ez a jó védekezést, meg középpályát dicséri, támadó szekcióban van némi probléma, de ők is nagyon akartak. A bajnokság elment, lehet nyugodtan a fiatalokkal kisérletezni, építeni a jövő csapatát, Modric helyettesét beépíteni, hozni egy Morata kaliberű csatárt aki még fiatal, neki egy tartalékot mint volt Mariano. Amúgy középen el tudnám viselni Erikssent, de még Naingollan is beférne … szóval lehet csapatot építeni jövőre. A Barcanak meg, igazából Messinek oriási gratula, aki így viszi hátán a Barcat, az minden kétség nèlkül a világ legjobb játékosa.

   • Jose

    Nem, még barátok között sem jár érte semmi. Ez annyira egyértelmű. 🙂 Tök egyértelmű. A védőnek vinnie kell mindent, ja, ez mekkora tanács. Dehogyis kell arra törekedni, hogy “tiszta szerelés” legyen.

    https://uploads.disquscdn.com/images/b89eb88f26a4cb044e9a140e4d81c76a27c101b4424ea05a5999bf5f4cef517c.jpg

    • Brn

     Mekkora tanács … a foci nem kisasszonyjáték. Nekünk az edzőnk mindig ezt mondta. A védőnek pedig az a dolga, hogy felszabadítson, tisztázzon. Régebb a liberot, sepregetőnek hivták, nem véletlenül. Kiváncsi lennék videó bíróval egy ilyen esetet befújnának vagy sem … A képről akár azt is el lehetne mondani, hogy Ramos fejelt Lucas lábába, jó na ezen még én is mosolygok. De inkább legyen x mint a Real nyerjen egy ilyen büntivel.

     • Sragi

      Meg azt is mondják törd el a lábát,rúgd agyon?? Persze nyilván a labdára ment Lucas ezt senki sem vitatja ,de a probléma ott van,hogy embert is talált.

     • norma_va

      Arról nincs szabály, hogy védő nem érhet a tamadó játékoshoz szerelés közben.

     • Sragi

      Kontakt sport nyilván. De könyörgöm ha “agyon” rúgja a támadót miközben a labdát próbálja megszerezni az ér??? Szerintem rohadtul nem.
      Értemén hogy szarok vagyunk idén stb ,de azért ne legyünk már ennyire magunk ellen…

     • norma_va

      De környörgöm, a sérülés súlyossága nem egyenes arányos a szabálytalanság súlyosságával. Nem ismétlem magam, lsd. feljebb Shaw esete.

     • Sragi

      Nem vitatom nem erről van szó. Ha Ramos orra nem törik el ez akkor is több,mint véleményes…az eset a mozdulatsor …labdára irányult de embert talált. Kb mintha felrúgta volna a büntetőterületen belül..

     • Jose

      Elmaradt még egy sárga Kroosnak, amikor alattomos módon otthagyta a lábát és szegény Savic rá kellett, hogy csússzon, pedig ő csak a labdára ment.

     • bdyd

      viccen kívül azt is mondják

     • bdyd

      kell oktatni a gyereket hogyan játsszák ezt a sportot, magától nem tudja

     • Sragi

      Nyilvan kell.

     • Sragi

      Persze megye 3-ban…

     • Jose

      ez a kurva végletekben gondolkodás. semmi árnyalat, semmi érvkészlet, csak a végletek. ha azt mondom: tiszta szerelés, azt kapom: a foci nem kisasszonyjáték.
      hát a faszomnak sincs kedve ilyen szinten beszélgetni, bocs.

     • Brn

      Beszélgessél más szinten, magyarázd a statisztikákat, nézz vissza minden kétes szitut többször … slow motionnel aztán szídjad a LaLigát, hogy miért csak jövőre jön a videóbíró. Szerintem mindent elmond az esetről, az ahogy a főszereplők értelmezik a játékot, miért nem reklamálnak? Miért nem ugranak neki mint a kezezésnél? Mert amit norma_va is szerintem helyesen lát, hogy a “sérülés súlyossága nem egyenes arányos a szabálytalanság súlyosságával.”

     • Brn

      Slow motionnel nézd meg lássuk, Casemiro biztos nem volt lesen? Észérvként …

  • ZeRo

   Inkább a sárga lapok számát keveslem, azért a Tico helyenként elég durván tolta, és a bíró simán hagyta a durva játékot is. Olyan Ancelotti-s volt ez a meccs, bár az ő idejében még ért valamit a BBC. Ez a meccs azon ment el, hogy nincs elől aki bebassza a bogyót a hálóba. Van egy élő bójánk, meg egy rozsdás robotunk (de szegénynek már a szoftvere is lassú). És ennyi, de remélem, hogy pont emiatt a középpályás távoli bombáink száma majd megnő, azokat amúgy is szeretem.

   • norma_va

    Én a piros lapok számát. 🙂

    • Jose

     Szerintem nálad a túlzott objektivitás inkább a jelenlegi csapatból való kiszeretés, mint valóban objektivitás. Elgondolkoztam én is, hogy mélyre hajolt Ramos vs magasra emelt láb, de nálam ez tizenegyes. Nálad nem. Elfogadom.

     • norma_va

      Ok, akkor nézzük Shaw lábtörését. Horror sérülés, de csupán annyi történt, hogy szerencsétlen módon a támaszkodó lábát elvitte a becsúszó játékos, miután szerelte tisztán a 16-oson belül. Nem is kapott tizit a MU ha jól rémlik.

     • kodex

      Nem összehasonlítgatni kell, ha másik pályán/más játékosokkal/más univerzumban aktuálisan mi történt és azt venni etalonnak, mert akkor a végtelenségig lehet +/- példákat sorolni. Mi van ha az “etalon” már eleve hibás döntés? 😉 A jvezető sem megáll és elfilozofálgat azon, hogy Shawnál vajh mit ítélt a kolléga odaát a múlt héten. A szabályt kell nézni – ennyire egyszerű. Nem mellesleg: szerencsétlenül vkit fejbe rúgni – na olyan nincs. Nem mellesleg a fejbe rúgás az elkövető szándékától függetlenül (ti. akart-e sérülést okozni vs sem), pláne gólhelyzetben, pláne úgy, labdát még részben sem ért, azért nehezen védhető. ;)) Ennyi erővel akkor minden kontaktnál felmenthető a védő – ideológiát lehet gyártani hozzá.

     • norma_va

      😀

     • kodex

      írhattam volna szimplán annyit is, válaszolj 2 egyértelmű igen/nemmel: volt kontakt? akadályozta ezzel a mozdulattal a gólszerzésben? 😉

     • norma_va

      Te is tudod, hogy ez rohadtul nem ilyen ilyen egyszerű.

     • kodex

      :DDDDD

    • ZeRo

     1+1=2 😉

     • ZeRo

      Még írtam hozzá pár sort. 🙂

 • torpapa

  “Ez a reál már nem az a reál”

  Petőfi Sándor (1848)

  • FrancIsco

   Ez feldobta a vasárnapot 😀

 • V.I.C.

  Én más véleményen vagyok, mint a többség, nekem a tegnapi nem (vagy inkább sem) tetszett, mert továbbra is minden tekintetből kevés. Nincsenek tudatosan felépített támadások, megint sokszor tátongott az ürességtől a tizenhatos előtere, a támadók újra középhátvédet játszottak az ellenfélnél, nincsenek olyan támadásvariációk, amelyeket elő lehetne venni, vagy akár olyan megindulások, tudatos váltások, amelyeket jellemzőként jegyezhetnénk. A szakadékok ugyanúgy jelen voltak védekezésben és támadásban is a csapatrészek között, a kontráknál sikerült megint úgy visszafutni, hogy egy tolató IFA Hamiltonnak tűnt volna a mieink mellett. A támadásaink többsége négy-öt emberrel ment végbe 8-9 ellen, a többiek fáradtságot se vettek általában felérni, és mindezt egy olyan Atlético ellen, akik (amellett, hogy továbbra is a négy-öt legjobb spanyol csapat közt ott vannak) korántsem tűnnek olyan félelmetesnek, mint az elmúlt években. Sótlan a csapat, és a taktikai üresség az elkényelmesedéssel csak arra elég, hogy kispárnaként használva az elmúlt pár év edényeit, heverészve figyeljük, hogy idén ki melyik trófeát fogja behúzni.

 • ofrnkie

  mindenkinek jelezném, hogy az én kis Malagám újabb győzelmet aratott, és a forduló után már biztosan nem lesz utolsó! jövő héten már a kiesőzóna elhagyása is előfordulhat

  • ofrnkie

   haha mit ad Isten, pont ellenünk játszanak, így azért talán várjanak még egy hetet inkább

 • carlos06

  Fájdalmas döntetlen volt ez. A csapatra nem nagyon tudok haragudni, most nem ezt érdemelték, de idén továbbra sem megy befele semmi. Ennek a mentalitásnak kellene alapnak lenni és akkor idővel talán a játék is fejlődhet. Szépen belaktuk az Atlético új stadionjat, nem úgy tűnt h otthon vannak. Simeone visszatért a régi módszerekhez, tegnap azt kívántam, h vonuljon vissza a focitol,még Atlético szinten is gusztustalan volt ez. Ezek a mintha a labdara mennek, de a masik labammal is odapakolok taktika tamadasvezetes nelkul,nagyon leadta a szintet. (kulon örülhetnek h megkaptak ehhez a megfelelő bírót) A bajnoksag nem tegnap ment el, kar h eddig tartott felebrednunk vagyis egyeseknek meg most se sikerült.

 • elkesetthusvetinyul
  • Sragi

   Felfele nyúl!!

  • Cornelius Scipio Africanus

   ápvótnyuszi 😀

  • Cornelius Scipio Africanus

   Áhh… még a hideg is kirázott!!

 • Madridi Merengues