Gyilkos számok

Mint azt bizonyára a legtöbben tudjátok, szokásunk a szerkesztőség tagjaival a kommentszekción kívül, Facebook-chaten is beszélgetéseket folytatni. Ennek több oka is van: egyrészt például valahol meg kell tárgyalnunk, hogy milyen posztok lesznek; másrészt néha könnyebb a hülye kérdéseket, elméleteket először szűkebb, ismerős körben tálalni. Minden szerénység nélkül állíthatom, ez utóbbiban szerintem egyértelműen kisajátítom a képzeletbeli dobogó felső fokát.

Néha azonban felmerülnek itt olyan kérdések vagy ötletfoszlányok is, amelyek végül egy poszt alapjául is szolgálhatnak később. Ez a poszt is egy ilyen kérdésből fogant meg.

Történt ugyanis, hogy Jose megkérdezte vala a többi nem-újoncot (azaz Raulitáson és rajtam kívül a másik három úriembert), hogy „Nem érzitek úgy, mintha az, amit tavaly a szezon ugyanezen szakaszában leírtunk, az most is érvényes lenne, csak nincs meg a MÁK?”. Vagy valami hasonló. Jose, ha esetleg van erről a párbeszédről printscreen-ed, örömmel várjuk! A kérdés nekem nem szólt; mivel azonban már akkor is olvasója voltam a blognak, ezért rögtön tudtam, hogy a kérdés felvetése minimum jogos.

Körülbelül ekkor érkezünk el időben ahhoz a pillanathoz, amikor felmerült bennünk, hogy bizony a kéthetes Real-mentes időszakban is kéne titeket valami intellektuális ínyencséggel kényeztetni. Nekem pedig rögtön eszembe jutott ez a társalgás, és mivel amúgy is kíváncsi voltam, mi látszik a számokban, ezért úgy döntöttem, összehasonlítom nektek a két ominózus szezonkezdetet.

1, A tabella

A bajnoki tabellára pillantva rögtön érzékelhetjük, hogy a tavalyi idény hasonló időszakához képest visszaesés tapasztalható. Míg tavaly az első 11 meccsen 6 pontot szórt el a csapat, addig idén ez a szám már most 10. Hogy értsük, ez mit jelent: ahhoz, hogy a szezon végén ugyanannyi ponttal álljunk, mint tavaly, a hátralévő 27 meccsen szabadna összesen 11 pontot vesztenünk. Nem mondom, hogy lehetetlen, de azért meglehetősen valószínűtlennek tartom.

Amikor az adatokat kigyűjtöttem, nekem mégis inkább egy másik cella fogta meg a figyelmemet. És nem kétlem, hogy másnak is rögtön szemet szúrt a LG alatti számok közti különbség. Örök érvényű közhely, hogy „a focit gólra játsszák”, idén pedig mintha be lenne oltva gól ellen a gárda, és ez bizony a statisztikából is könyörtelenül visszaköszön.

Egyébként a tavalyi eredményünk idén csak a második helyre lenne elég: a Barca még így is megelőzne minket négy ponttal, a Valencia pedig csak rosszabb gólkülönbségével szorulna mögénk. Szép dolog és óriási élmény volt a spanyol bajnoki cím a tavalyi szezon végén, de ennek fényében talán érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy ez vajon mennyiben a mi érdemünk, és mennyiben az ellenfeleink teljesítményének köszönhető.

A Bajnokok Ligájában nehezebb az összehasonlítás, hiszen az ellenfelek kétharmada más tavalyhoz képest. Véleményem szerint idén nehezebb csoportban van a királyi gárda, hiszen a Sporting helyett az egyértelműen erősebb Tottenham, míg a Legia Varsó helyett a (Realhoz képest legalábbis biztosan) hasonló erősséget képviselő APOEL csapata küzd ellenük. Szignifikáns különbség itt is a lőtt gólok számában tapasztalható leginkább.

Hogy valami pozitívumot is mondjak azért: míg tavaly két meccsen két pontot szereztünk a Borussia ellen, addig idén már egy meccsen túlszárnyaltuk ezt. Ha a következő két meccsen minimum két pontot szerez a csapat, akkor biztos továbbjutó.

2, Játékpercek a bajnokságban

A játékpercek egy olyan kategória, ahol nem igazán lehet objektíven jó/rossz értékelést adni. Éppen ezért a jelentős változásokat fogom vizsgálni.

Kezdjük a keretben történt változásokkal. Ha számításaim nem csalnak, akkor Morata, Pepe, Danilo, James, Mariano és Coentrao távozásával összesen 1668 percnyi játéktól vált meg a csapat (ezt az időszakot tekintve). A helyükre újonnan érkező emberek a sokat sérült Kovaciccsal együtt az idei oszlop alsó hét helyét foglalják el, 1110 percnyi játékkal (ebben nincs benne Kova 63 perce). Tehát a különbözetet, azaz 558 perc pluszt a maradék játékosok kapnak meg. Ez fejenként a maradék 17 emberre nézve +3 perc meccsenként, azaz szinte elhanyagolható különbség.

Nézzük most a jelentős különbségeket a 17 olyan játékosnál, akik mindkét szezonban a keret tagjai voltak.

Rendkívül pozitív előrelépést tettek játékidőben tavalyhoz képest: Ramos, Casemiro, Modric, Asensio, Nacho, Isco

Nagyjából ugyanazt a szintet hozzák játékidő szempontjából, mint tavaly: Vazquez, Casilla, Navas, Benzema, Marcelo, Ronaldo

Rendkívül negatív visszalépést tettek játékidőben tavalyhoz képest: Kovacic, Bale, Varane, Carvajal, Kroos

Ebben persze közrejátszanak sérülések, eltiltások, de szerintem jól mutatja, hogy kikre épül, vagy még inkább kikre támaszkodik a csapat ebben az időszakban. Ez nagyjából az első 6-7 ember a listán.

Ha megengedtek némi személyes megjegyzést, sír a szívem, hogy a négy kedvencemből három is az utolsó kategóriát erősíti. Persze biztos vagyok benne, hogy ez megváltozik majd. És nem vagyok annyira naiv, hogy úgy gondoljam, kizárólag emiatt esett vissza ennyire a csapat teljesítménye. De az biztos, hogy ez is lényeges befolyásoló tényező.

3, Gólszerzők

Ha már a tabellán is a tavalyhoz képest sokkal kevesebb lőtt gól volt leginkább feltűnő, úgy gondoltam, hogy ebbe az irányba terelem a figyelmem.

Az eredmenyek.com jegyzőkönyvei alapján

Nagyon tanulságos kis táblázat, talán ezt ajánlanám mindenkinek leginkább figyelmébe. Először is: tavaly lényegesen több gólszerzőnk volt az év utolsó válogatott szünetéig bezárólag, mint idén. És lehetne mondani, hogy csak három ember. Na de nem mindegy, hogy milyen három ember. Ahhoz, hogy úgy álljunk, mint tavaly, szükségünk lenne két ötgólos játékosra, és a jelenlegieken kívül még egy egygólosra. Szóval ez a három ember bizony jelentős különbség. Plusz egy kicsit azt is megvilágítja, hogy míg tavaly mindig érkezett valaki, mindig bevillant valaki a megmentő szerepébe, addig idén lényegesen kevésbé sokszínű a gárda ilyen szempontból.

Másodszor pedig érdemes megfigyelni, hogy hány gólt szereztek azok, akiktől igazán várnánk. Míg tavaly a támadóharmad játékosai a 11 forduló alatt összesen 20 gólt szereztek (a lista első öt helyezettje), addig idén mindössze 10 találat áll a nevük mellett (Asensio, Bale, Benzema, Lucas, Mayoral, CR). Azaz támadóink feleannyi gólt szereztek, mint tavaly. Ja, és akkor még jótékonyan ideszámoltam Asensiót, nélküle ez az arány 18:6 lenne…

Mi következik ebből tehát? Véleményem szerint az, hogy a média nem ok nélkül károgja a támadóinkat, hanem igenis jogos kritika feléjük, hogy nem elég veszélyesek. És akkor még finoman fogalmaztam.

Az ő vállukról kéne átvennie a terhet azoknak, akik tavaly a „kiegészítő” gólokat szerezték, és eddig nagyon úgy tűnik, hogy csak a spanyol duónak (gyk.: Isco-Asensio) sikerül. És ez sajnos kevés. Nagyon kevés.

Vajon fel tud-e valaki nőni melléjük?

4, Gólok percek szerint (15 perces osztásban)

Nézzük először a lőtt gólok táblázatát! Míg tavaly a félidők végére helyeztük a hangsúlyt (az első félidő utolsó negyed órájában például átlagosan minden meccsen egyszer betaláltunk, ami félelmetes adat), addig idén a félidők derekára esik a csúcspont. Ezt én inkább mentális okokra vezetném vissza: mint már sokszor említettük, tavaly mindig jött valaki a fontos pillanatokban, és befejelte az egyenlítő-, vagy épp a győztes gólt. Idén ez hiányzik a csapat játékából.

A kapott gólokra pillantva azt láthatjuk, hogy idén látványosan bent maradnak a fiúk az öltözőben. A második félidő elején kapott 3 gól, ha nem is katasztrófa, de mindenképp jelzésértékű.

A két tabellát együtt vizsgálva is ez az az időszak, amikor idén rettenetesen gyengék vagyunk. Míg tavaly minden szakaszban pozitív egyenleggel zártunk (azaz többet lőttünk, mint kaptunk), addig idén a 46. és a 60. perc között bizony 1-3 a mérleg. Ezen mindenképp javítani kell! Valamint ne felejtsük el azt sem, hogy ez az az időszak, amikor a leginkább hiányolni szoktuk mesterünktől a mérkőzésekbe való belenyúlást. Talán köze van ehhez?

Konklúzió

Bár még millió féle adatot lehetne böngészni, és érdekességeket kihámozni belőle, szerintem ezek azok, amik jól mutatják, miért érezzük döcögősnek a szezont.

Ezen számok alapján az alábbi megállapításra jutottam:

 • Az első és legfontosabb: nem lövünk elég gólt (Captain Obvious)
 • Ennek talán legfőbb oka a keretben lévő feszültség teljes hiánya
 • Zidane Carlóhoz hasonlóan nem mer belenyúlni egy meccsbe a 60. percig, és ennek a második félidő eleji teljesítmény látja kárát
 • Bár kevesebb gólt kapunk, mint tavaly, a sokkal kevesebb lőtt gólt ez nem ellensúlyozza

Hogy egy kicsit elkalandozzak a számok világából, milyen megoldást látok a problémákra?

Kerül, amibe kerül, télen venni kell egy csatárt. És tenni rá magasból, hogy esetleg nem játszhat a BL-ben, de olyan képességű befejező kell, aki képes Benzemát kiszorítani a kezdőből. Személy szerint Lewandowskinak örülnék a legjobban, róla röpködnek is hírek, hogy szeretne is jönni. Ha őt nem sikerülne, akkor Dybala lehetne még drága, de Lewánál hosszabb távon használható megoldás. Esetleg a szerkesztőség nagy részének nem is annyira titkos favoritja, Martial, bár ő kevésbé a befejező szerepkörében villog igazán.

Nektek mi a véleményetek? Akár ez utóbbi bekezdésről, akár a számokról. Bátorkodjatok kommentben megosztani velünk!

 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • Jose

  Bravó! 😉

 • johnglade

  Remek számosítások. Ez folyamatosan frissül, el lehet érni valahol, vagy csak egyszeri alkalomból lett összerakva? (Informatív lenne pl. legközelebb tavasz környékén is összevetni az előző és a mostani szezont.)

  Csatár téma:

  Az igazán nagy nevekkel az a baj, hogy padon ücsörögni biztosan nem szeretnének, márpedig bárki is jön, Benzema biztos hogy marad…

  Nekem a (közel) 30-asok egyrészt rizikósnak tűnnek (még max 2-3 jó szezon), másrészt ők aztán tényleg nem lennének hajlandóak padozni;
  Lewa: a bajorok nehezen tudnák pótolni, főleg télen biztosan nem fog jönni.
  Cavani: hallani ezt-azt, de a PSG-ben még Neymar és MBappé mellett is bérelt helye van.

  Dybala: esetében attól tartok hogy szívesebben menne argentin játszótársakhoz (Barcelona, Man. City), valamint (számomra legalábbis) nem világos hogy nálunk milyen felállásban villogna igazán.

  Martial: “kevésbé a befejező szerepkörében villog igazán” – ezzel nem teljesen értek egyet. LVG alatt jóval előretoltabb szerepkörben játszott és akkor szerintem igenis “befejezőbb” szerepkörben villogott. Aztán jött Műringyó, Ibra-hím majd Lókaki, ezzel mintha el is felejtődött volna a(z előretoltabb) csatárként való játszatása, pedig az első szezonbeli produkciója alapján ez (talán) hiba. Tény hogy inkább amúgy CR-esen balról szeret indulni, de egy-az-egyben szerintem tudná Karimot helyettesíteni. Nálam is ő a favorit, kora alapján is. Egy Bale-Martial cserével szerintem jól járnánk, akár már télen is, de ugye…

  …jön a VB. Ilyen években szerintem kevesebben vállalják be a csapatváltást szezon közben, mivel ez nagyobb formahanyatlással is járhat, és azért szem előtt kell tartani a nemzeti csapatot is (még akkor is ha az említett játékosoknak azért eléggé bérelt helyük van a válogatottukban).

  + “és tenni rá magasból, hogy esetleg nem játszhat a BL-ben” – hát mi talán, tennénk rá, de úgy érzem hogy bárki is jönne, ő nem – és végül ez is egy indok lenne hogy miért nem jön…

  + esetleg végső megoldásként be lehetne probálkozni az egyik I betűs Seria A-snál. (Immobile, Icardi, Insigne – szerintem nem olyan rosszak, bár most kapásból biztos nem tudnám megmondani hogy melyikőlyük melyik csaptban játszik…)

  • Sragi

   Insignie nem igazán csatár plusz fejelni nem nagyon fog a 163cm-vem 😀
   Icardi már más tészta.

  • ReAlantos

   Az idei szezonnak egész jól elérhetők az aktuális adatai, a tavalyival viszont kemény kulimunka volt, így a folyamatos frissítést nem hiszem, hogy be tudnám vállalni.
   Az utolsó őszi forduló után majd meglátom, vizsgáktól is függ, de nem kizárt.:)

   A csatárkérdésnél én sem tartom feltétlenül valószínűnek, hogy BL-csapattól tudnánk igazolni, de úgy érzem, van az a pénz. Ha Lewa pl. érzi, hogy most lenne lehetőség kezdőbe kerülni Madridban, akkor lehet nem kockáztat, hogy nyáron esetleg már nem ez lesz a helyzet. Nem tudom, hogy őszinte legyek.

   Dybala tökéletesen tudná hozni azt, mint Benzema. Csak mondjuk meccsenként átlag tízből egy-két ponttal jobban.:D

 • majk

  Lewa jó lenne, de ő úgy se jön. kicsit nekem meredek ez a “ha nem jön a lengyel akkor jöjjön Dybala”. abszolút összehasonlíthatatlan a kettő, ráadásul sztem az argentín nem is csatár (bár wikipedia ezt állítja)
  vegyünk csatárt, nem kérdés, de jót (és csatárt:D)

  • Sragi

   Szerintem mindegy hogy minek tartják. Szarja a gólokat asszisztokat, fiatal es technikás (2 lábas)

  • ReAlantos

   Várj…CR helye megkérdőjelezhetetlen, Benzema az Isten… akkor 3 csatár?

   • majk

    én bár rendületlenül kitartok Karim mellett, úgy gondolom itt az ideje, hogy legyen neki egy alternatívája és amíg ennyire okádék, addig nyugodtan csücsüljön a padon (a korbácsolás opcionális)

    • majk

     ha meg nem veszünk senkit akkor jelenleg a legideálisabb az lenne ha mondjuk egy 4 3 2 1-et tolnánk és elől az Isco Asensio Cé pörrenne

     • ReAlantos

      Csodállak, hogy a kedvenced fölé tudod helyezni a csapatot, nekem sosem ment.:) Anno Raúl, majd Casillas. És mindig reklamáltam, ha nem kezdtek.:D

      A 4-3-2-1-gyel tökéletesen egyetértek, de ezt úgy is tudod.

 • Sasu

  remek poszt!

 • Cornelius Scipio Africanus

  Nagyon szép poszt gratulálok! Rengeteg meló lehetett benne. Viszont ha már így összeszedted tök ügyesen, én megnézném ezt az utolsó őszi fordulóban is összehasonlítva. Akkor még “tisztább” összehasonlítást lehet tenni, hisz mindenkivel játszottunk egyszer. Bár még akkor is árnyalhat valamit a képen az, hogy kivel játszottunk már otthon, vagy idegenben. De akkor is jobb lesz a kép. Hisz nem tudom tavaly vagy idén 11 fordulóból mennyivel játszottunk az első 6 ellen, mert rendre azok ellen szereplünk retek szarul évek óta. (Ezért is fájó triplán a Betis elleni hazai balfaszkodás…)

  Remélem számíthatok ebben Rád 😉

  Csatár: én Mbappét hoztam volna. Nagyon kár – tök mindegy mi miatt – hogy lecsúsztunk róla. Én idősebb játékost nem hoznék, van itt elég már… Attól félek hogy évekig megint a nyakunkon maradna. Így is jó ég tudja hány évig fogjuk még Bale és Benzemát nézegetni a kezdőben, úgy, hogy semmit nem tesznek le. Idősebb korban a játékosok sérülékenyebbek, szerintem sokszor mentálisan is gyengébbek (tisztelet a kivételnek!!!), mert talán belefáradtak kicsit az éveken át tartó heti 2 meccsbe. De hogy kit hoznék? Én Bale-t cserélném télen 1-1ben Martialra. Ő bevethető szélen is és CR mellett. Bár igaz nem túl jó ő se arra, hogy fellőtt labdát megtartsa. Amúgy először el kéne dönteni, hogy mi a f*szt akarunk játszani, és kikkel. Aztán ahhoz igazodva igazolni csatárt. Ha ívelgetni akarunk, akkor vegyünk jó fejelő csatárt, ha játszani akarunk, akkor vegyünk ahhoz passzoló játékost. Nekem fingom sincs hogy ZZ mit akar játszatni. Szóval emiatt is nehéz bármit is mondanom, hogy kit vegyünk. Lewa nagy király, de lehet hogy van 1 vagy 2 ilyen éve és utána meg itt rohad ránk. Ezért tartok én az “idősebb” játékosoktól, és ezért nem nagyon igazolnék csatárt 25-26 felett. Menjen ki ez a generáció, és hozzunk végre már valami értelmes csatárt, aki világklasszis szint vagy az lesz belőle hamarosan. Vagy akkor hozzunk kölcsönben valakit. Kölcsönben Lewa, Cavani, vagy Falcao isten lenne. De akkor CR-rel mi lenne?

  Megint több a kérdés mint a válasz :(((( 😀

  • Raulitás

   Én Belottit nézem egyre inkább. Tavaly nagyon jó szezonja volt, és bár idén visszaesett valamennyire, ez nem csak az ő hibája. Az előző szezonban összesen 55 helyzetet alakított ki (assist és kulcspassz), párbalyainak majdnem felét megnyeri és 75%-kal passzol. Emellett kapura menő lövéseinek fele bement, ami kb az össz lövések 25%-a. Ja és a 26 góljából 10 volt fejes, szóval jól illik ZZ forradalmi ‘basszukközépre’ taktikájába is.

   • Sragi

    Őt is mondogattam már. Fiatal es van benne potenciál. Jó Morata ugyan ez de őt elzavartuk megint…

   • ReAlantos

    Fáradt vagyok, úgyhogy bocsi, hogy ebbe kötök bele, de…párbaly?! 😀

    • Raulitás

     Jóvanna, nem megy ez nekem 😀

  • ReAlantos

   Nagyjából a szezon harmadánál járunk. Tavaly szerintem ZZ nagyon jól menedzselte (ha szándékos volt), hogy a viszonylag erősebb első harmad után jött egy kis visszaesés, hogy aztán az utolsó harmadban mindenkit legyaluljon.:D

   Idén viszont a gyengébb első harmad miatt kicsit kényszerben van, és nem biztos, hogy marad energia a harmadikra egy tavalyhoz hasonló meneteléshez.

   Mbappénak én is örültem volna, mert jól kiegészítette volna a tavalyi CR-t. Az idei mellé viszont én jobbnak éreznék egy Dybala/Martial típusú játékost (tudom, ők se ugyanolyanok). Nem tudnék észérvet mondani, hogy miért, csak személyes preferencia.

   • ReAlantos

    Ja, és mint lejjebb írtam, az ősz végi hasonló posztot vizsgák függvényében vállalom (ergo ha szar lesz a december, akkor nem lesz, egyéb esetben várható).

    • Jose

     :DDDD Jose majd rábeszél.

     • ReAlantos

      Afenébe! Azaz…najóóó.

  • trafoka

   Hát ja, Mbappéról kár volt lecsúszni. Ő az, aki kb. minden problémánkra instant megoldást tudna nyújatani – gólérzékeny, asszisztokat is osztja rendesen, tud csatárként és a széleken is játszani. Kár hogy volt nyáron ez a Neymar faszkodás, meggyőződésem hogy azért nem igazoltuk le mert Pérez nem volt hajlandó 100+ misit letenni érte. Hogy télen kell egy csatár az nem kérdéses, de hogy ki lenne az ideális választás az már elég nehéz kérdés… Szerintem Timo Werner vagy Martial lenne a legjobb válassztás az elérherő játékosokból, de kétségeim vannak azzal kapcsolatban hogy azonnal hasznosnak bizonyulnának-e. Vagy Lewa, aki biztos hogy elkezdené a gólgyártást, de a fenti kifogások bennem is megvannak vele szemben.

 • V.I.C.

  Szép írás, jómagam is megmerítkezek olykor a számok hullámmedencéjében. Szerintem ezekből az összetevőkből fakad a gólínség:

  Taktikai hiányosságok
  Elkényelmesedés
  Versenyhelyzet hiánya
  Edzői melléfogások meccs közben
  Felelőtlen helyzetkihasználás
  A fiatalok túlzott jegelése
  Szerencse elpártolása
  Zidane BBC-fétise

  Vagyis: gólaszály = tevefasz.

  • ReAlantos

   Egy tevepatának jobban örültem volna, de egye fene.:D

 • Raulitás

  Fasza lett, gratula! Eddig abban a hitben voltam, hogy több gólt kaptunk idén, de lám mégse

 • Sragi

  Mar nagyon vártam egy ilyen posztot! Gratula hozzá!
  Nyilvan lehetne napestig találgatni mik a gondok, de ki kell mondani : nincs normális csatárunk.(plusz a tamadoink is katasztrofális formában vannak) Ezt mindenképpen orvosolni kell. En Dybala-ra szavaznék, mint hosszú távú megoldas. Több szerepkorben is hasznos lenne. Előkészítés és a góllövés is nagyon megy neki! Kerül amibe kerül el kell hozni.
  Ezek után jöhetnek a többi problémák. A keret mélységvel szerintem alapvetően nincs gond. Igaz Morata, James nem említhető egylapon az érkezokkel. Plusz ZZ kevés esélyt ad nekik (Ceballos, Mayoral főként). Ehhez még jön a mentális faktor is ahogy fent taglalva lett. Össze is áll a képlet, hogy mik okozzák a katasztrofális szereplést eddig. (BL szodaval elmegy)

 • kodex

  “Szép dolog és óriási élmény volt a spanyol bajnoki cím a tavalyi szezon végén, de ennek fényében talán érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy ez vajon mennyiben a mi érdemünk, és mennyiben az ellenfeleink teljesítményének köszönhető.” – ezt szeretném most kibontva meghallgatni a szerzőtől, (mivel k*ra remélem hogy én értem félre) mielőtt véleményt írok 😉

  • ReAlantos

   Ha a Barca így folytatja, nem 90 pontja lesz év végén. Hanem mondjuk 100. És ha tavaly így teljesítettek volna, akkor nem lett volna elég a ZZ-féle mindenkori minimum taktikája. Szimplán erre gondoltam, nem a tavalyi teljesítményünket kérdőjelezem meg, hanem az ellenfeleink hatásfokát, ha így érthetőbb.

   • kodex

    Értem. Ha áramszedőm volna én lennék a 75ös troli. ;)) Nem gondolom, hogy tavaly ZZnek – végső pontszám tekintetében – a minimumra törekvés/kiélezettség volt a célja. Adott meccsen belül lehet, igaz – de végkifejletet/bajnokságot tekintve ezt lehetetlen megtervezni. Ennyi erővel LE is minimumra törekedett 15/16os szezonban. Másrészről bármely csapat győzelméhez mindig a többi hibázása kell (erről szól a bajnokság) – épp ezért összehasonlítgatni eltérő szezonok eltérő keret/edzők/csapatok teljesítményét: “milettvolnaha” elméletekkel lehet, de felesleges. Akkor az volt a “hatásfokuk”, most (még) ez, 5 éve meg totál más. Nem szabad túltolni ezt a statisztika dolgot. :))) Számtalan +/- példát lehet mondani oda-vissza. Kerülgethetjük a témát, de csak 1 dolog világos: -8 (még, most) nem halálos hátrány, de ZZ van lépéskényszerben és valóban, további pontvesztések esetében akár már januárra/félidőre eldőlhet a bajnokság (bár Messit még akkor is lerúghatja vki és akkor Ernő sz*rban lesz 😛 :))). Akkor pedig, nem jósolhatunk neki +1 szezont a kispadon, mert ez (bajnoki szereplés) azt is mutatja majd, hogy támadószekció gondját nem tudta megoldani – így BLben sem fogunk döntőig jutni. Ez totál 1értelmű, jelenleg annyira esetleges a játékunk, hogy ha AMet véletlenül gálázva 4 góllal megverjük (höhö) semmi nem jelent mert next time lehet uúgy kikapunk mint Girona ellen (értsd játék minőség, hibákhoz/marketinghez való ragaszkodás).

    • ReAlantos

     Szerintem nagyjából ugyanarra gondolunk egyébként, csak másik végét nézzük.:D

 • FrancIsco

  11 meccs alatt a BBC 4 termelt gólja a bajnokságban nonszensz. Eltiltásokkal, sérülésekkel együtt is. Szánalmas.
  Én nagyon szeretem Lewa stílusát, de számomra egyértelműen a két dudás esete lenne CR-rel. Nem lehet két vezérbikája egy csordának.
  Benzema 480 perce meglepőnek tűnik, sokkal többre saccoltam volna. Mondjuk számomra az idei Benzemából a 48 perc is több mint nagyon sok lenne. Nem Reál szintű már, messze nem.
  CR 1 gólja is kicsit komikus, annak tükrében, hogy egyre több biztató jelet mutat hasznosság szempontjából is.

  Dybalának én személy szerint nagyon örülnék, főleg ha Benzemát el tudnánk sózni.
  Martial játékát én is csípem nagyon, nem hiába emlegettem a nyár alatt többször a Dybala+Martial kombó megszerzését. Bár mostanában Hazardról pletykálnak, miatta sem lennék boldogtalan. Bale csomagolhat.
  Tökéletes tél lenne ez a két játékos megszerzése és a 2B-től való megszabadulás, de erre sajnos vajmi kevés esélyt látok.

 • Gareth

  Gabriel Jesus

  • ReAlantos

   Ő sem rossz, lenne benne jövő, de vele szvsz az a baj, hogy nem tudná kiszorítani Benzemát a kezdőből.

   • FrancIsco

    Ne legyenek illúzióink, amíg Benzema itt van addig nem fogják kiszorítani a kezdőből…

    • Sragi

     Sad but true.

   • Gareth

    Illetve siman kiszoritana Karimot, ha a teljesitmenye lenne a merce. Igy mondjuk korrektul.

 • sultan2004

  Remek felvetés a poszt. Gratulálok!

 • Sasu

  Benzema eddig sem volt teljesen Madrid szint, de idén teljesen összeesett a játéka, én úgy érzem hogy vége a karrierjének, kiégett, vagy egyszerűen elfáradt fejben. Bale sosem illett a csapatba, de amíg a másik kettő dinamikusan játszott addig ez nem volt annyira feltűnő. Hála az égnek annyit sérült, hogy el fogják adni. CR pedig szintén veszített a dinamizmusából és attól félek hogy sosem lesz már olyan szezonja, mint az eddigiek. Már arra sincs elég lendülete, hogy csatárként érkezzen a kapu elé, érdemes megnézni, hogy szinte képtelen fejjel helyzetbe kerülni, nála szerintem fizikailag ennyi volt, két év múlva nem lesz itt már.

  Aztán lehet hogy ez csak szezonális fáradtság, de annál ez reménytelenebbnek látszik, illetve a másik elméletem hogy valami olyan cuccot tolnak a topcsapatok, amit néha szüneteltetni kell, és az a néha az most van. A Barcánál meg január-februárban szokott lenni.
  De sajnos valszeg az első bekezdés lesz.

  • t20-puerto del sol

   A második felvetés sem irracionális…

 • tib1978

  Remek poszt, köszi. Egyértelműen befejező csatár hiányzik… és most sajnos Moratara gondolok.

 • majk

  Mauro Silva: “Imádom Casemirót. Egyszerűen nem tud hibázni. Stabilitást ad a csapatnak: jól helyezkedik, labdákat szerez és remekül indítja el a támadásokat. Számomra ő a világ legjobb védekező középpályása.” – pena
  picit túlzásnak érzem, de az fix, hogy underrated!

 • mikike

  Lewa lenne a legjobb megoldás.

  Azt is vegyük figyelembe, hogy Benzema képtelen egy embert is lekötni, plusz fizikailag gyenge, állandóan elesik, mint egy rongybaba.

  A lengyel viszont harcos, sokat szabálytalankodik, kellemetlen a védőknek, erős is nehéz elnyomni.
  Ami azt jelenti számomra, hogy a több védőt köt le, így CR-nek több helye és ideje lenne gólokat rúgni. Lenne végre egy ember aki elvisz két védőt. Benzemát most le se sz..ják a védők, mert balfasz….

  A két dudás egy csárdában esetét én nem látom vészesnek.

  Kicsit nyakatekert lesz az elméletem de…

  Ha jönne Lewa és rúgja a gólokat, mer’ most nem rúgja senki, akkor a csapat meccs közben megnyugszik, mert vezetünk (ami most sokszor ugye nincs, legalábbis két-három gólos vezetés egyszer volt emlékeim szerint, az elmúlt szezonokban nem egyszer mentünk hárommal az első félidőben) és akkor a megtört ellenfélnek CR is rugdalhatja a mesterhármasokat. Aztán meg majd visszajönne az önbizalma is és menne ez úgy is, hogy Ő rúgja az első kettőt.

  Harmadik okként a motivációt említeném, ami meg is lenne, mert most – jó nem rúgok gólt, gondolja CR, de nagy baj nincs mert más sem rúg.
  De ha lenne egy valamire való csatár aki gólt rúg, akkor Ronaldo is felszívná magát, tudjuk milyen típus emberileg.

  ++
  Mivel Lewa is elég kibírhatatlan ember hírében áll, így a csapattársak utálata is megoszlana két ember között :), vagy valaki jobban utálná mint Roncit, így több labdát kapna. Mostanában a spanyol különítmény nem nagyon passzol Ronaldonak.

  • dzsonee

   Én még bedobok 1 opciót, nemtom elhangzott-e már Mandzukic neve. Csatátnak se rossz, a szélen is bizonyított már, harcos, embereket köt le és utálni is lehet.

   • Sragi

    És tirpák ex Atleticos 😀 Egyébként a munkája kifogástalan!

    • dzsonee

     Igen, annak ellenére hogy vadember focizni tud 🙂

   • t20-puerto del sol

    Diego Costa ? 😀

    • dzsonee

     Egye fene, akár még ő is 🙂

 • t20-puerto del sol

  Silva gólját láttátok-e ?
  Elférne csatárként nálunk ő is. (A padon.)

  🎥 David Silva has officially broken bad via @OnefootballEN. Read it here:

  https://1.ftb.al/zNTc/Er1uavDr2H

 • t20-puerto del sol

  Én is beszélgettem Captain Obvious-szal, és a következőkre jutottunk:
  Komoly BL játékos tuti nem lesz télen mozdítható, pláne nem Lewa, így, hogy visszatért Heinckes és sikeresek újra. Amúgy sztem sem ideális, mert nem egy Ibra alkat, sérült ő is olykor, úgyhogy max 2 éve van.

  Ergo az EL csapatoknál meg Dél-Amerikában kell körülnézni, vagy Kínából / oroszoktól visszahozni vmi motiválatlan félsztárt.

  De, hogy bedobjak 2 nevet félig komolyan: Aduriz, Balotelli.
  Ők hozhatóak lennének télen is, bírnák a padot, és viccen kívül beférnének a jelenlegi csapatba. Ja, és nyilván nem drágák, viszont motiváltak, ha 1 évre jönnek az is jó.

  • mfc777

   én addig a másodpercig vagyok real fan amíg leigazolják balotellit

   • dzsonee

    Egyetértek, Balotellit ne, könyörgöm!

    • ZeRo

     Pedig…Neymar, Balotelli, CR, összeállhatna az NBC.
     Mondjuk ekkor arcokkal más fel se férne a pályára. 😀

     • Sragi

      Ki kéne robbantani az Bernabeu északi lelátóját ,hogy a kapu elé beférjen az arcuk és az egójuk 😀

     • ZeRo

      Kb, de gondolj bele milyen jól jönnének sorfalnál, az egész pályát tudnák egyszerre fogni. 😀

     • Sragi

      😀 Kapott gólok sem lennének. Balotellinek akkora az aurája 😀

     • dzsonee

      A hideg is kirázott a gondolattól 🙂

   • Sragi

    Nejmike same 😀

   • t20-puerto del sol

    Jogos, amíg felkapott volt a sajtóban , en is így voltam, de talán a franciáknál normalizálódott. És érdemi belső konkurenca-cicaharcott indukálna

  • Sragi

   “vagy Kínából / oroszoktól visszahozni vmi motiválatlan félsztárt.” A félsztárt először félszarnak olvastam :DDDDDDD
   Ez Benzema hibája.

   • t20-puerto del sol

    A felreolvasas ezúttal sem lehetett véletlen 🙂

   • ZeRo

    Úgy sem járnánk rosszul, mert az már egy féllel jobb mint Benzema! 🙂

    • Sragi

     De csak fél és nem egész 🙂

     • ZeRo

      Ki a kicsit nem becsüli, addig járjon a kútra! 😀

     • Sragi

      Aki másnak vermet ás,mint a sánta kutyát. 😀

     • ZeRo

      Pontosan!

 • Cornelius Scipio Africanus

  Kb ezt a fájdalmat érzem, amit a kép vált ki majd bennetek is, mikor szaros válogatott szünet van… Gondoltam megosztom veletek, fájjon nektek is :DDDD Ugye milyen kedves és figyelmes vagyok? 😀
  https://uploads.disquscdn.com/images/e3f86b7af184473bdc1a1a43f9a0adc28ef3832428b185c805ba8f4ab06f8191.jpg

  • t20-puerto del sol

   + Szex után ferfi aggódva kerdi: Dragam, ugye nem fájt?
   – Feleség: Nem, épp ellenkezőleg!
   + férfi: Jáf?!

   • Cornelius Scipio Africanus

    Jaj ne… ez itt ha beindul…nem maradunk élve 😀

  • dzsonee

   Ez jóó:D

 • kodex
  • Sragi

   Ezek legalább “saját nevelések” :DDDD

   • ZeRo

    Csak az elnök közös, amúgy más-más csapatból vannak. 😉 😀

    • Sragi

     :DDD ez kurva jó :DD

 • dracox

  Én Dél-Amerikából hoznék egy gólerős játékost. Legyen az Argentin-Brazil-Chile stb. származású… Nem hiszem el, hogy nincs egyetlen egy értékelhető játékos sem akit ne tudna a csapat elhozni onnan Európába a télen és még hellyel közel jól is szerepelne.

 • dzsonee

  Na, végre hozzájutottam és elolvastam, jó munka, gratula! A kommenteket még nem olvastam, úgyhogy a szakmai részhez csak annyit, hogy az LGről elősször a lúgott gólok jutottak az eszembe…Brian élete forevör 🙂

 • Jose

  Téli igazolásunk nem lesz. Pár hete ezt már lenyilatkozta Perez. HA (haha) mégis lenne, akkor pls El-szereplő csapatból “hozzatok”, mert BL-csapattól semmi értelme nincs. (Amúgy sincs télen…)

  • iKos

   Alexis pedig jöhetne.

  • ballabjobb

   én biztosra veszem, hogy jön csatár télen

 • ptg
  • Sragi

   Válogatott meccsek vannak kell valami “értékkel” bíró hír 🙂

  • Jose

   Szeptember végén 2023-ig hosszabbított, szerződése szerint a kivásárlási ára 500M ojró. Kérdés?

   • ptg

    mostanában jelentett valamit a szerződés a spanyoloknál/katalánoknál ?

    • Jose

     ha a kérdés benned komolyan megfogalmazódott, úgy lelked rajta

    • sultan2004

     Szerinted, ha a Real nem szeretné eladni, az számít? Mert akkor jön a szerződésbe foglalt 500 mihály.

     • majk

      csak azért lájkolom, mert szeretem a nevemet leírva is látni

 • Resid

  Nagyon jó elemzés, elismerésem!

 • Sragi

  @disqus_GSw46f2JcL:disqus Felétek már esik a hó? 😀

  • Cornelius Scipio Africanus

   Áh itt még nem fagy. +4 fok van most is (Celsiusban mielőtt valaki humorizálna :D)

   • Sragi

    😀 Pedig néztem Hajag tetőn szállingózik .

    • Cornelius Scipio Africanus

     Jó az olyan 620-640 Bfm én meg kb 280-300 Bfm körül vagyok 😀

     Bfm: Balti-tenger feletti magasság

     • Sragi

      Akkor te gödörben vagy 😀

     • ZeRo

      Ezt már megbeszéltük egy másik témánál! Nem gödörben van, csak térdel. 😀

     • Sragi

      😂 😂 😂 😂

 • Sragi

  Na Lahoz sporttars vezeti az Olasz-Svédet 😀
  #minőség

 • sultan2004

  Az olaszok is kostolót kapnak Lahozból… Dráma van.

  • Sragi

   Vezethetne áramot gondolják magukban 😀

  • Cornelius Scipio Africanus

   Mi történt? Nem nézem a meccset. Se kedvem, se időm 😀 Csak kíváncsi vagyok Lahoz mit bénázik 😀

   • Sragi

    #PhulSanyi megmondja.
    Meg Varhidi “X-men” Péter 😀

   • sultan2004

    3 tizenegyest nem adott meg az első félidőben. Kettőt a svédeknek, egyet az olaszoknak.

    • carlos06

     Vicces, h Puhlnal hatareset a kezezes 😀 ellenunk mar tiszta tizirol beszélne

     • sultan2004

      Meg Puhl szerint az olasz elkaszálása se 11-es. Ilyenkor kurvára nem értem mit néz, mikor szétlassították az egészet, olasz elérte a labdát, a svéd meg elütötte hátulról. Mi a kérdés?

     • Cornelius Scipio Africanus

      Az hogy utálja a Realt.

     • Sragi

      Az tiszta 11-es ha másikon a kezezes ugyan úgy.

     • majk

      én nem vágom, de elvileg régen jó játékvezető volt. úgyhogy gondolom azóta elitta a picsába az eszét. a stúdióban minden 2. alkalommal olyan mintha be lenne baszva

    • Cornelius Scipio Africanus

     Nah szép 😀 Ma nincs 11es akkor 😀 #nopenaltyday 😀

   • Ronrics

    Rendkívül küzdelmes meccsen nem tudtak gólt szerezni az olaszok.
    A svédek helyenként kíméletlenek voltak.
    Mindkét fél ellen be lehetett volna fújni akár 2-3 tizit.
    Mentek az olaszok, de nem jött össze semmi, pedig volt helyzetük több is.
    Feszült, izgalmas volt mindkét találkozó.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Utolsó 20 percet láttam csak.

  • majk

   a legrosszabb az egészben hogy folyamatosan vigyorog is az a büdös gyökér

 • sultan2004

  180 perc alatt nem tudtak egy gólt rúgni az olaszok. Ez ilyen.

  • FrancIsco

   Mindezt úgy, hogy egy góltalan első meccs után, padon kezdett Bellotti, Bernardeschi, El Shaarawy, Insigne…
   Sokkal több potenciál lehetne ebben a csapatban, ezt a 3 védős témát nekik is el kellene felejteni a fenébe.

   • Sragi

    Szerintem a szövetségi kapitanyuk az utóbbi idők leggyengebbje. A keretben sincs igazán meghatározó ember.

  • ballabjobb

   legszebb öröm a káröröm:
   🙂

  • Sragi

   Bunker 🙂

 • johnglade

  Nos, véget ért az olaszoknál is egy korszak. Ebből a csapatból csak Buffon-t tudom sajnálni, meglepődnék ha nem ez lett volna az utolsó lehetősége még egy nagy tornán való szereplésre…

  • dzsonee

   Hát, az biztos hogy ez az olasz csapat nem hasonlítható a régi idők sztároktól hemzsegő olasz csapataihoz. Ha Buffon is visszavonul, amire egyre nagyobb az esély akár már szezon végén is, újra meghal egy darab a fociból.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Válogatottban már nem lesz. Ez biztos. :/

    • dzsonee

     Úgy hallottam klubszinten sem tervez már sokáig 🙁

 • ofrnkie
  • Cornelius Scipio Africanus

   Amúgy nem lepne meg ha ő sosem lenne ennél egészségesebb. A kép nélkül is tudtam volna hogy a bokája és a vádlija sérült meg legtöbbször. Nem vagyok orvos de tudtommal ha a boka egyszer úgy rendesen elbaszódik akkor kb az sose lesz az igazi.

   Amúgy nekem is szar a vádlim. Kicsi is és sokszor begörcsöl. Igaz lehet én lehet keveset nyújtok és kevés magnéziumot is eszek. De simán elhinném ha Bale genetikailag alkalmatlan lenne ekkora terhelésnek.És ezek a sérülések nem véletlenek csupán.

   Ha jól emlékszem Batistuta volt hónapokig ágyhoz kötve még talán felállni se tudott mert úgy szétkoptak a térdei. Mesélt egyszer a fájdalmairól és hogy miken ment keresztül. Kegyetlen az élsport…

   • Cornelius Scipio Africanus

    Nem a térdei voltak bocsi. A boka volt ott is a para…Volt ennél hosszabb interjú is most gyorsan ezt találtam.
    http://www.origo.hu/sport/futball/20140828-gabriel-batistuta-amputaltatni-akarta-a-labat.html

   • ofrnkie

    a bokáról való véleményedet a példám is igazolja. egy focin teljesen nyújtott lábbal még épphogy elpiszkáltam egy tag elől a labdát, a tag meg telibe rúgott.
    na azóta kicsit instabil, ami leginkább abban nyilvánul meg, hogy tudatalatt is kerülöm azt, hogy izomból megrúgjam a labdát ezzel a (sajnos erősebb) lábbal.
    aztán gondoljunk bele, milyen lehet pl. Jesének vagy lehetett a Fenoménnak. hogy ugyanúgy vállal-e párharcot mint előtte, ugyanúgy lő-e stb.

  • Sragi

   Copfja nem sérült még meg, azonkívül mindene.

  • dzsonee
  • Jose

   állatorvosi ló

 • WT14

  Nyehehehe, most nézem hogy kiszopódtak az olaszok a vébéről :DDDDD Mondjuk ezzel a kezdővel abszolút nem meglepő. Totti, Nesta, Pirlo, Del Piero szerintem helyettük süllyed el szégyenében.

  • majk

   az első félidőt megnéztem, de borzalmas volt. én se szeretem őket, mert gyenge játékkal is mindig ott vannak a legjobbak között (lásd az ebn)

   • Sragi

    Ritka gyenge meccs volt es nem a Svédek miatt.

    • Ronrics

     ez a feszültséggel teli küzdelem “ritka gyenge” minősítést kap Tőled-miért is?

     • majk

      mert nem volt helyzet, törtek,zúztak, színészkedtek ? 😀
      ráadásul az olaszok kimentek ugyanazzal a taktikával csak kevesebb támadóval, mint a vesztes meccsen..

     • Ronrics

      amit írsz igaz, de attól még izgalmas, nagy intenzitású volt a játék amit a közönség végig tombolt.

     • Sragi

      A magas intenzitás nálam nem feltétlen egyenlő a jó meccsel.
      Magas intenzitás és izgalmas játék (taktikailag is jó meccs) Juve-Real BL döntő Cardiffban.

     • Sragi

      Többek között a játék minősége amit az Olaszok hoztak. Ideg gyenge Chielllni-vel az élen. Támadások abból álltak az első félidőben,hogy Immobile ki lett ugratva aztán vagy eléri vagy nem. Svédek sem cifrázták,de nem is ők voltak hátrányban. Attól,hogy feszültségekkel teli volt még a foci minősége nullához konvergált. Egy mindenkori Olasz válogatottól ez kevés még ha az edző totál impotens és a keret minősége is nem látott mélységekhez közelít.

     • Ronrics

      Ha egy merkozes minden perceben fenall a fordulat lehetosege az szvsz nem lehet GYENGE.
      A jatek ” szepsege ” az csak egy eleme az osszecsapasoknak.
      Itt pont a tet a kuzdelem -mert azt nem tagadhatjuk valamennyi jatekos igyezett tudasa legjavat nyujtani – adta a velejet a meccsnek.
      De elfogadom azt is ha Neked nem tetszett.

  • ofrnkie

   az a 2006os csapat tök szerethető volt, meg a 2002es is, amíg a dél-koreai “csoda” nem állította meg őket

   • Jose

    hogy rohadjon meg az összes, aki csalt azon a vb-n

    • ofrnkie

     még gyerekfejjel is dühöngtem azokon a meccseken, pedig spanyoloknál és olaszoknál is nagyon fasza generáció jött össze, aztán jöttek a minősíthetetlen ítéletek

     • Spanyolok akkor jók voltak, csak egy olyan barom szövkap. ült a padon mint Camacho… Persze Dél-Koreát még így is felszecskázták volna, ha a kretén Blatter-bérenc bíró három teljesen szabályos góltól nem fosztja meg őket. A legröhejesebb az volt, amikor egy szöglet után egy dél-koreai játékos hátáról pattant a labda védhetetlenül a saját kapujába, erre kifelé ítélt szabadrúgást? HE???

     • Jose

      hogy ez mennyire felbasz a mai napig, arra jó példa, hogy ezen beszélgetés hatására kitartóan és lelkesen agyonrugdosom Géza kollegámat, hogy levezessem a feszűccséget.

 • kodex

  Nem tudom sajnálni Buffont. Itt nálunk ’86 óta mindenki sírógörcsben fetreng. Sőt azóta már a populáció nagyobbik része átment a konverziós zavar különböző fázisain, olyannyira hogy lassan nemzedékek nőttek fel szomatoform rendellenességek egész sorával.
  Na, majd ha az olaszok is itt tartanak – akkor, talán értékelni fogom ezt a picsogást a TVben. Addig is, lehet újra tervezni a catenacciot, megvenni a bírókat stb. ’22ben meg úgyis megnyerik a VBt – dafke.
  https://78.media.tumblr.com/ab7be054332790f46862c089bc064049/tumblr_oa2jitX6YE1sit1qvo1_400.gif

  • WT14

   Na igen, emiatt én se tudom sajnálni, amellett hogy amúgy szimpatikus és szerethető játékos. Nyert már vb-t, amit eleve nem sokan mondhatnak el magukról úgy világszerte, Eb-ezüstérmes, plusz megszámlálhatatlan hazai trófeát nyert a Juvéval. Ez most nem jött össze, szar a mostani garnitúra, ez van. Értem én hogy nem ehhez vannak szokva, de majd idővel megszokják, ha csak nem jön egy értelmesebb generáció.

   • Cornelius Scipio Africanus

    A keret sem az igazi, de az edző (Venutra) hatalmas homály.

    • dzsonee

     Az olaszbarát kollégák az nst-n szintén azon az állásponton vannak, hogy a csapat nem kimodnottan fos, hanem az edző fogalmatlan.
     Ventura munkásságához érdemben nem tudok hozzászólni, mert egy meccsét láttam az olaszokkal, ami a svédek elleni odavágó volt, de azért a keret is messze van a világverőtől. A Barca még Lucho alatt is triplázott, pl 🙂

     • Cornelius Scipio Africanus

      Azért a példád iszonyatosan rendkívüli 😀 De értem mit akarsz vele mondani. De pl De Bosque is bénázott a spanyolokkal pedig fasza kerete volt. Juvés haverom előre mondta hogy szerinte nem lesz meg a továbbjutás az edző miatt. A spanyol-olasz 3:0 meccsen ahol Isco varázsolt ott nem véletlen lettek lefocizva. Taktikailag is rommá verte őt Lopetegui. A lényeg hogy ennél azért több van bennük. Nekem mindegy, de fura lesz nélkülük a vb. Én még nem éltem 58ban 😀

     • dzsonee

      Persze, sarkítottam, nem is kicsit 🙂 A Del Bajuszos hasonlat szerintem azért sántít, mert csak nyert egy VB meg egy EB címet előtte a spanyolokkal, szóval ott inkább megfáradt a kapcsolat szerintem míg Venturánál ez nem igazán mondható el. Meg taktikától függetlenül, szerintem egy olasz csapat azért 180 perc alatt csak bekotorhatna egy gólt a svédeknek, pláne hogy se CR se Benzema nem náluk játszik.
      De én személy szerint most annyira nem sajnálom őket. Nem jutottak ki, na bumm. Valahol vissza kell tükröződnie válogatott szinten is az olasz bajnokság hanyatlásának, lehet ez majd most egy kicsit helyrerázza őket…

     • dzsonee

      Fú, sokat írtam…na, hogy összefoglaljam:
      Az olaszok vannak annyira jók, hogy egy jó edzővel kijussanak a VBre de szerintem nincsenek olyan jók, hogy ugyanezt rossz edzővel önerőből is megcsinálják.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Egyetértek. Viszont az olasz bajnokság talán kezd feljönni. 2-3 éve mélyebben jöttek fel. Én akkor is azt mondom, hogy ez a bukás 90%-ban az edzőn ment el. Ez a keret nem ilyen szar, az tuti. Svédeknek meg grat. Viszont retek szar lesz a vb, érzem előre. Lesz kb 5 csapat aki tud focizni, a többi meg izomból nyomja majd a “ne kapjunk gólt” filozófiát, így minden lesz, csak éppen nem izgalmas, jó meccsek. Spanyol meccseket megnézem, meg ami pikánsnak ígérkezik, azt jónapot. Sosem égtem vb lázban. Vagy talán még 2002-2006 körül utoljára 🙂

     • dzsonee

      Hár reméljük magára talál az olasz bajnokság, szüksége van az európai focinak az erősolasz csapatokra is, hogy legyen konkurencia és húzzák egymást. Viszont vannak strukturális bajok, a Juve két BL döntője számomra inkább Allegri zsenijének köszönhető mint a bajnokság szintlépésének. De vannak biztató jelek, majd meglátjuk.
      Ami a VB-t illeti, osztom a félelmeidet. Sajnos amióta ekkora reklámot és hírverést kap a klubfoci és amióta minden bajnokság minden meccsét figyelni lehet, az ilyen tornák presztizse csökken. Azért én még mindig gyermeki rajongással várom a tornákat 🙂 Hogy mennyire izgalmas meg attól is függ szerintem kinek szurkolsz 🙂 Remélem azért majd látunk szép meccseket a végén izlandi aranyéremmel 😀

    • Sragi

     Pontosan. Egy Prandellihez képest is az. A keret meg.. Ahol Parolo-k meg Ederek futkosnak…

    • Az volt a legszebb, amikor a második félidőben De Rossit akarta beküldeni, De Rossi reakciója meg ez volt: “Mi a fasznak? Támadnunk kellene, nem védekezni.” Ennyit Venturáról.

  • majk

   amúgy mindenki sajnálja Buffont, aki hatalmas sportember… de nem kellett volna már rég visszavonulnia? van egy-két nagy védése, de amúgy pl. a bl döntőben Kázmér gólja, simán fogható lett volna, sőt állítom, hogy rajta kívül 1 rakás kapus meg is fogta volna. picit túl van tolva ez a kultusz ami köré épült. aranylabdát követelnek neki, meg év játékosa meg mittudomén… Navas pl jobb évet futott, de de Gea meg Ter Stegen is jobb kapus nála simán, akár az idei évet nézve is. volt egy nagy védése a Barca ellen és kb ennyi. nem nézek Juve meccseket, de van egy fanatikus haverom, aki szerint kis túlzással ami kapura megy az gól…

   • Jose

    erre nem reagálok, mert kitiltanának az adminok

    • majk

     hehe, tudtam hogy ezzel kibaszom a biztosítékot pár embernél 🙁

     • Jose

      megpattanó lövésekre reagálni bizony hétköznapi tett. szomszéd alkesz karesznek is napi rutin.

     • majk

      jó nem könnyű, persze. de attól sztem fogható lett volna. mr párduc sztem kiskorpiózza

     • Jose

      Biztos? A videó alapján is? Takarásból lőtt Kázmér és a labda kintről befelé kanyarodott.
      https://www.youtube.com/watch?v=_SgzGKYhChE

     • majk

      hmm, ez mondjuk elég jó videó. nekem élőben csak az tűnt fel hogy relatíve lassan hullott be a labda.oké tévedtem, ettől függetlenül én úgy látom, hogy a köré épült kultusz túlnőtte magát és én semmit nem szeretek amiben “túl” van. (kivéve persze ha Karimot valaki túlságosan szereti az értelemszerűen megbocsájtható)

     • Jose

      :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Dinnye vagy. 😀

     • kodex

      hát ez alapján, aki anno azt állította, hogy Kázmér labdája – ha nem pattan meg – a Holdon köt ki, kicsit félre navigált. Már az eredeti löket is célt ért volna kb.

     • majk

      érdemes egyébként a videót megnézni, ahogy bal oldalon megtörténik az ún. “kulcsbetörés”

     • Cornelius Scipio Africanus

      Szegény Keylor magában örül :DDD Gólt rúgnék, én odafutnék hozzá :DDD

   • Cornelius Scipio Africanus

    Szerintem nézz bele egy Juve meccsbe. Ezt normálisan mondom. Csakúgy 😀 És kételkedj picit a fanatikus haverodban 😀

    • majk

     azért annyira borzalmasan nem érdekel. viszont vakon hiszek neki, mert elég jól látja a dolgokat úgy általában és nagyon-nagyon szereti a Juventust

     • Cornelius Scipio Africanus

      Inkább vélem ezt szurkolói túlzásnak mint szakértelemnek. De nem bántani akarlak ezzel. Nekem is van Juvés haverom és nem így gondolja. Szóval ezért is mondtam hogy inkább nézzen bele mindenki. Aztán eldöntheti higy milyen kapus Buffon. Amúgy szerintem sincs olyan formaban mint volt. De az hatalmas túlzás higy ami kapura megy az gól 😀

     • majk
     • Jose

      28 kapura tartó lövés, amiből 22-őt védett Gigi. 78,5%-os védési hatékonyság.
      Oblak – aki szerintem napjainkban a legjobb formában van – 85%-os védési hatékonyság.
      Navasnál ez 70%.
      Neuer: 77%.
      ter Stégen: 73%
      Valaki számoljon utánam, köszönöm. 🙂

     • majk

      José menj már innen

     • Jose

      :DDDD
      A tényeknek bármikor megadom magam.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Nekik én is szétdobom a lábaim hamar 😀 Jobb mintha később jön és szárazon…hátulról…váratlanul csap le a tény, mikor már dühös, hogy nem hallgattál rá sokszor. Jobb egyből hinni neki, jó gyerek az 😀

     • ZeRo

      Jónak azért nem mondanám, inkább őszinte/becsületes…ha csak nem éri meleg front, mert akkor könnyen ferdék lesznek a hajlamai. 🙂

     • ZeRo

      Oblak? Olyan ismerős a neve, nem megy a csapat arra felé mostanság?

     • Cornelius Scipio Africanus

      Köszi szépen! 😉 Este megnézem.

   • kodex

    Buffon nagy kapus, ne hergelj engem letilthat az admin. 😀 Az olaszok meg felállnak – majd. Már Buffon nélkül, max ’22ben ő adja át majd Bonuccinak a trófeát. Ennyi.
    100 év alatt 1x nem jutnak ki és már jó déli tempóban a földhöz verik magukat. Színész demagógok. ahogy a művelt római mondja.

    • Jose

     Dunyha-rummal.

     • kodex

      aztán miért? Maldini is nyomta még 35 felett jóval 😉

     • Jose

      Nem, Bonucci nem lesz sokáig válogatott már.

  • aureliano

   Azért elég nagy demagógia, hogy egy stabil vb-résztvevő ország selejtezős kudarcát egy olyan országéhoz méred, amely a vb-k történetében igazából csak epizodistaként vett részt (a két vb-döntő ellenére).
   Nem állítom, hogy bárkit is sajnálnod kéne, de azt azért érdemes látni, hogy mind Buffonnak, De Rossinak, egész Olaszországnak ez most komolyabb sokkhatás, mint nekünk, hogy zsinórban a nyolcadik vb-re nem jutottunk ki.

 • Sragi
  • LeeTaiPo

   Jöhet egy Roya2Faces videó? 😀

 • Jose

  Nálam azért John Coffey esetében is…

  https://twitter.com/TrollFootball/status/930367500700729345

  • ReAlantos

   Nálam meg Mufasánál.:(

   • dzsonee

    És Di Caprio a Titanic végén? Vagy Mel Gibson a Rettenthetetlen végén? Az smafu?

  • Yenko

   Russell Crowe a Gladiátor végén?

   • Jose

    Alap

  • bdyd

   aki ott faarccal ült az nem ember. hanem pöcs

 • Jose

  https://uploads.disquscdn.com/images/988b4bc801fec322ffa259c34972fc8a622bdf1fd842a17c27b191fc5e07d741.png
  Aaaaaa, most értem ide. Azaz nemrég fejeztem be Hari Seldon, Dors és Eto Demerzel/Chetter Hummin/R. Daneel Oliwav közös kalandját! Nagyon jó rész volt. Szerintem nem is írom meg a Derbi beharangjat, inkább olvasom a sztorit tovább. 😎

  • dzsonee

   Én lájkolok bármit, ami Asimov dicséretével függ össze 🙂

   • bdyd

    Asimov zsír

  • Cornelius Scipio Africanus

   Nem bántja a szemed, hogy tableten olvasod?

   • Jose

    Nem, szeretem ezt az appot, van nappali és éccakai olvasási mód is, meg a tabi kijelzője is kiváló.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Én elgondolkoztam egy e-book olvasón, mert félek, hogy a tft/lcd bántaná a szemem. De az jó ha nem bántja a szemed 🙂

     • majk

      nekem egy Alcor myth ledem van. ami ebook olvasó, de van rajta led is, ha sötétben használnád. én imádom, ajánlom bárkinek

  • btomp

   Èn telefonon olvastam ki az alapítvány trilógiát, ès az utána következő rèszeket. Utána már nem kezdtem neki az előzmènyeket. Nekem az öszvéres sztori az egyik kedvencem.

 • lucas

  Jó ez a magyar meccs: 10 perc alatt ketten sérültek meg.

  • lucas

   Nagyon úgy néz ki, hogy csak én vagyok ilyen mazochista aki képes ezt a meccset végig nézni. 😀

   • Jose

    Én nem nézem, féltem a látásomat.

   • ofrnkie

    Na kepzeld ezt el nulla fokban, lefagy a töklámpás is

    • ofrnkie

     Es asszem meg teat sem arulnak

     • lucas

      Egy pohár forralt bort sem lehet venni?

     • ofrnkie

      Közben paran lejöttek valami forróval, késő bánat 🙁

    • lucas

     Innen a szobából azért kellemesebb, na meg át tudok kapcsolni az ír-dán meccsre. Ott legalább vannak izgalmak 1-0 után fordítottak a dánok, most 2-1.

 • ofrnkie

  Ugrai a magyar Lucas Vazquez!!4

 • Jose

  @zmajk:disqus, ékezettel írsz vagy nem írsz ékezettel, mer’ nem mindegy. 😀

  • majk

   Akurva eletbe!

   • Jose

    Hát… ez nem válasz a kérdésre, de látom, hogy kilengett a lelked, hagylak ingázni. 😀

    • majk

     Bazeg. Nagyon bevittel a malnasba:(

     • Jose

      nincs mit, máskor is

 • mfc777

  még a végén ez egy jó nap lesz…

  • Jose

   jó a csaj?

   • mfc777

    csak én követem az ír meccset??

    • mfc777

     jó van, innen tuti

     • Cornelius Scipio Africanus

      Én gondolkoztam, hogy nézzem-e de nem volt rá időm. Kár, pedig jó meccs lehetett 🙂

 • LeeTaiPo
  • Ronrics

   Amilyen a kinalas -“nesztek”- olyan a zene is.

   • LeeTaiPo

    Gondoltam hátha tetszik valakinek (nekem nem).

 • lucas

  Eriksen nem szórakozik: mesterhármas.
  Plusz 12 meccsen 11 gólja van. Nem semmi teljesítmény.

 • Cornelius Scipio Africanus
 • Cornelius Scipio Africanus

  OFF, de fontos: Másnak is van, hogy lassan reagál az oldal? Vagy be sem jön?
  Vagy ezt a kedves Invitel remek betárcsázós sebességű mókuskerekes internetszolgáltatásának köszönhetem? 😀

  (Más oldalnál nem nagyon van ilyen. @bawjose:disqus dobj egy kis morzsát Jamalnak, már hetek óta tekeri az internetet. Lehet elfáradt már, és azért lassú a szerver válaszideje)

  • Jose

   Nálam nincs gond, Telenor, T home és vodas hálózatokon

   • Cornelius Scipio Africanus

    Nemek is alapvetően jó szokott lenni. Csak néha tart sokáig – vagy be se jön, de ez ritka azért. Nah mindegy. Lényeg hogy nem globális a probléma 😉

  • majk

   nekem csak telón szokott szarakodni, gépen fullos

  • ballabjobb

   próbáltad másik böngészővel? nekem a firefox mostanában csinálja ezt

   • Cornelius Scipio Africanus

    Nem. De ritkán szokta csak. Heti 1-2x. Nem tudom miért. Csak kíváncsi voltam másnál is van-e ilyen vagy ez egyedi eset.

  • Sragi

   Nekem fasza otthon gépről,mobilról ,mobilnetről.

 • ZeRo

  Martial tegnap egész szép gólpasszt osztott, szóval igazán lecserélhetnénk régi franciánkat egy újra. 😀

  • majk

   egy színes bőrű francia? ide vele!

   • majk

    ” guadeloupei származású francia válogatott labdarúgó” istenem egyre jobb!

 • johnglade

  Baaaazmeg 😀 😀 😀 (bocs ha vótmá, de ez most nagyon kiakasztott)

  https://www.youtube.com/watch?v=Y_pJerSrE_8

  • Cornelius Scipio Africanus

   Tegnap láttam én is. Szakadtam :DDDD

  • majk

   :DDD

 • Edizen
 • Cornelius Scipio Africanus

  @LeeTaiPo:disqus rég hozott jó zenét, így ezt a klasszikust hoztam.

  bocs ha tele a faszotok a sok off-fal. szóljatok, és akkor nem írok egy ideig 🙁
  https://www.youtube.com/watch?v=8ZrQYEbmK88

  • Ronrics

   nehéz lesz überelni/vagy mégsem/…?

   • Cornelius Scipio Africanus

    Hogyne lehetne. Mindent lehet. Mindent is. 😀

  • dzsonee

   Off: lehet másnak más a véleménye, de mivel most uborkaszezon van és nekem nincs mindig kedvem átigazolási pletykákról olvasni ilyenkor meg hogy hány gyereke van kinek illetve melyik focista épp melyik modellel jár, engem érdekelnek az offok is, főleg ha viccesek vagy van mondanivalójuk 🙂

   • Cornelius Scipio Africanus

    De ez egy fa. Ez egy fa. Ez egy faaaaaaaaaaaaaa. 😀

    • dzsonee

     Neked honnan jönnek szembe ezek a mesterművek? A múltkori Marie Madeleine is valami hihetetlen volt zeneileg 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Vagy küldik haverok, vagy egy-egy oldalon jön szembe, ami azzal foglalkozik, hogy érdekes, idióta, különleges, megosztó dolgokat szed össze.

      Alapjában véve azért ezeket én károsnak tartom. De nem lehet ezekkel felvenni a versenyt. Ezek úgy terjednek mint a vírus 😀 Sajnos sokkal gyorsabban mint az értelmes dolgok. Ezt már többször teszteltem. De próbálom mindig “okosan tanítani” a környezetemet. Figyelni kell mikor lehet elhinteni egy apró morzsát és utána rákapnak a témára 😉

     • dzsonee

      Azért ha másra nem is, arra jó, hogy tudjam, mivel etetik a nagyérdeműt 🙂

  • btomp

   Mèg csengőhangom is volt anno, azt hittem meglincsel a családom☺️

  • LeeTaiPo
 • dzsonee
 • ReAlantos

  Állítólag Ramos és Ronaldo nem épp a legjobb kapcsolatban van mostanában.

  Mit gondoltok, igaz ez? Ha igen, lehet ennek köze a csapat gyengébb formájához?

  • davieee

   Szerintem ha ez igaz,akkor inkább következménye a csapat gyengébb formájának,mint oka.Mondjuk azon nem csodálkoznék,ha néhány játékosnak elege lenne Ronaldoból,mert így,hogy gólokat sem rúg,tényleg semmi haszna nincsen.

   • majk

    naja, Ramos mindig hangsúlyozza, hogy őt már nem zavarja ez, mert megszokta, de attól még kibaszott idegesítő lehet. anno én is mindig hisztiztem és hiába játszottam egész jól, a végén a kutya sem akart velem játszani 🙁 (én persze ezt kinőttem, de Cé már biztos nem fogja, ezt is említette amúgy Ramos)

 • Cornelius Scipio Africanus

  Spanyolok hogy lettek második kalaposak (tudom a kojjjjeffffficiens miatt) az valami döbbenetes 😀
  Lengyelek és Argentína első kalapos az meg röhej 😀

  Kíváncsi leszek a sorsolásra 😀
  Argentína – Anglia – Izland – Szerbia/Nigéria
  Ennek örülnék :DDD

  https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t35.0-12/23659854_10214741442831815_417462421_o.jpg?oh=f229c0e2180351653d5da384e6afe2b9&oe=5A0FBDE0

  • dzsonee

   Én Németország-Horvátország döntőt kérek izlandi bronzéremmel. Köszönöm.

  • majk

   98 után végre újra felemelhetem a vb trófeát

  • ofrnkie

   hajrá: horvátok és spanyolok, esetleg brazilok
   nem hajrá: angolok, skandináv vonal, szerbia, fekete-afrikai vonal, korea

   • dzsonee

    Rasszista 🙂

    • ofrnkie

     kicsit sem, de utálom a szar és/vagy agyatlan focát, korea 2002 meg még mindig fáj 😀

     • dzsonee

      Igen, a kóreai focicsapatot azóta nem lehet szeretni. Viszont én a 96os olimpiai nigéria brazília (asszem ők) döntő óta nagyon szurkolok az afrikai nem arab focinak. Kár, hogy az odafigyelni nemtudásuk és rendezetlenségük miatt nem nagyon tudják átlépni a saját árnyékukat 🙁

  • Y Nada Mas!

   Könnyű csoportba voltak a selejtezőben (ráadásul még az olaszok sem segítettek nekik sokat azzal, hogy estek vissza), ezt kompenzálhatták volna erősebb csapatok ellen leszervezett barátságos mérkőzésekkel. Amúgy tök mindegy, kb annyit számít, mint az, hogy első vagy második kalapból várja-e a Real a BL-csopikör sorsolást, semmit. A 3. és 4. kalap olyan gyenge (pláne hogy nagy sansszal európaiakat elkerülik), hogy nincs olyan csoport, amiből ne csettintésre kéne legalább második helyen továbbmenni.

   Egyébként a mostani Vb szerintem nem lesz valami jó.
   1. Sok a ‘buszozó’ csapat
   2. 4 valódi esélyes van, Spanyol, Argentin, Német, Francia. (brazilokon gondolkodtam még, de áá… angol belga duót hagyjuk)
   3. Szar az orosz gyep, a labda se úgy gurul rajta, ahogy kéne. Nyilván van 1-2 világszínvonalú pálya, de a többi stadion állapota nem feltétlen kedvez a nagyoknak (kicsiknek meg még egy ok arra, hogy focizás helyett elrontsák a játékot).

   • Cornelius Scipio Africanus

    Ugyan így látom a VB-t illetően a dolgokat. Szerintem is szar lesz, pont ezek miatt.

   • MrPaul

    Hát nálam nagyobb esélyes Brazília, mint Argentína. Katasztrofálisak Messi nélkül, ő meg minden meccsen nem fogja tudni szerintem kirántani őket a szarból.

 • majk

  “Luka Modrić nem edzett ma a társakkal, így erősen kérdéses a játéka az Atlético Madrid elleni derbin. Arról egyelőre egyik hírportál sem számol be, hogy milyen sérülés áll a háttérben.” – pena
  fasza amúgy, remélem Isco se játszik, minek végül is?

  • ReAlantos

   Nyugi, ha minden kötél szakad, egy meccs erejéig kölcsönvesszük Khedirát! 😀

   • Cornelius Scipio Africanus

    Vagy Gagót. Ő legalább irányítani is tud, kiváló reakcióideje van és villámgyors fejben :))))

   • Khedira nem kell, van elég labdaszedőnk. Meg a francnak se hiányzik hogy belesérüljön ahogy visszahozza a lasztit, a végén még a Juve beperel minket.

 • zoleelej
  • Y Nada Mas!

   Siralmas, szánalmas, elkeserítő, borzalmas, förtelmes, nevetséges… és még tudnám sorolni a jelzőket. Remélem CR7 PR-osai hamar rábukkannak, és töröltetik a picsába. Rég éreztem magam Madridistaként ennyire kellemetlenül.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Azért durvák a számok.
    “#1. A FELKAPOTTAK KÖZÖTT”
    1 nap alatt 410ezres megtekintés
    22ezer like és 2ezer dislike.

    Én inkább erre nem mondok semmit, mert ez igen beszédes…

   • ZeRo

    Én nem csak Madridistaként érzem emiatt kényelmetlenül. 🙁

  • Sragi
  • Jose

   napalmot rá

 • Cornelius Scipio Africanus

  Azért arra kíváncsi vagyok, hogy a google adsense algoritmusa, hogy hozta ki ezt a hirdetést nekem 😀 Mert ugye elvileg cookie-k alapján (ha jól tudom) ajánlja a reklámokat a google. Más is járt már így? 😀
  https://uploads.disquscdn.com/images/cbff61e316500f615acbc4998f4a90d6b5230e623a59dbf0329d823721b2f35f.png

  • LeeTaiPo

   Nem kéne annyi ázsiai pornót nézni.

   • Sragi

    Nem kéne IS propaganda videókat nézni 😀

 • Cornelius Scipio Africanus

  1957-es ez a zene? :O Soha nem gondoltam volna… úristen, megelőzte a korát vagy 20 évvel.
  https://www.youtube.com/watch?v=bVl2_MSwmSA

 • kodex
  • Cornelius Scipio Africanus

   Rákerestem Lucas-ra, és érdekes hogy a bajnokságban 5 meccsen balbunkót játszott és 3x belső védőt. Emellett még van 1-1 meccse a BL-ben és kupában belsővédőként. Pedig tudtommal Ő belső védő alapból. Vagy Ő univerzális?

   Amúgy itt jut eszembe Nacho. A modern fociban én nem ismerek még egy játékost – ez mondjuk valószínűleg az én szégyenem, vállalom – aki olyan szinten képes kb a védelemben bárhol játszani mint Nacho. Nem azt mondom, hogy mindenhol ugyanolyan jó. De azért nincs hatalmas különbség. No meg az az alázat, ahogy játszik…

   • tib1978

    Aki még szélső és belső védő is szokott lenni: Alaba, Vertonghen, Blind.
    Aki mindkét szélen szokott játszani: Azpilcueta, Darmian.
    De aki bármelyik szélen és középen is: kizárólag Nacho a top futballban.

   • divatdrukker

    nálunk Sergi Roberto középhátvéd és középcsatár kivételével már játszott mindent, és nem lógott ki egyszer sem lefele.

  • Jose

   Ez milyen apropóból készült? Lesz valami? Kik ezek Jesé lemezbemutatóján?

 • Jose