DAC: „Mindenki itt van, mindenki tapsol…”

November 3-án kis szerkesztőségünk három tagja, Norma_va és Raulitás, velem együtt egy rendhagyó kirándulást tett a felvidéki Dunaszerdahelyre, ahol őstagunk, Resid meghívására együtt néztük meg a DAC – Slovan Bratislava rangadót. Nem véletlenül szerepel ez találkozó sok fociszerető magyar bakancslistáján! Élményeink következnek.

Jómagam  most találkoztam először személyesen Raulitás kollégával álljanak itt az ő igaz sorai kezdésnek:


Hát, ez király volt!

Történt egyszer, hogy nyáron csatlakoztam szerkesztőként a bloghoz, és senkit nem ismertem. Norma közölte velem a jó hírt, hogy lehetek José rabszolgája. Majd eleinte tanulgattam, hogy a facebook chatben lévő nevek közül melyik tartozik melyik szerkesztőhöz. De igazából furcsa volt bekerülni egy olyan közegbe, ahol mindenki mindenkit ismer. Kivéve persze én. Aztán nyilván idővel meg/kiismertem a srácok dolgait, humorérzékét stb. De fizikailag sosem találkoztunk, ami azért furcsa volt nekem. Aztán jött Resid meghívása, és megörültem, mert rájöttem, hogy most fogok találkozni néhányukkal. Nyilván megszervezni nem lehet dolgokat, hogy úgy működjön, ahogy azt gondoljuk. De sikerült megbeszélni az időt és helyszínt a találkozóra. Majd Sultan hív, hogy késik a forgalom miatt, Norma meg ír, hogy holazanyámba vagyok. Majd kiderült, hogy ő nem tud magyarul szöveget értelmezni és alkotni (plot twist). Resid mindeközben mindent is elintézett nekünk (szállás, kaja, sál, taxi, pia). Aztán megtaláltuk egymást, odaértünk és mentünk meccsre.

Szóval kb. fél hat körül beléptünk a stadionba. Ami számomra meglepően új és modern volt. QR-kód alapú beléptetés, csak kártyával történő kaja-pia vásárlás. Majd nagy nehezen meglett a hely. Resid és barátja egyből jóféle konyakkal vártak (<3). Majd kis idő múlva felcsendült az a dal, amiről mindenki ismeri és felismeri a dunaszerdahelyi tábort. És fantasztikus volt. Bakancslistám egyik eleme volt, hogy ott elénekeljem ezt a dalt, velük, kezeimben feltartott sállal. Szóval ez pipa. Majd elénekeltük a Himnuszt a kezdőrúgás után, ami szintén hasonló érzés volt.

A meccsről, taktikáról a többiek is írnak majd gondolom, szóval csak egy dolgot említenék meg: Rossi az olasz Zidane. Legalábbis gyönyörűen átvette a ’mindig álljon 2-3 ember a leshatáron, mermérne’ taktikát. És ez igazából baromi idegesítő volt már megint. Amúgy a hazai kapusnál vagy túl sok volt a célzóvíz vagy túl kevés, de annyi gyertyát rúgott, hogy már tuti az adventi koszorúra készült. Kalmár viszont baromi jól játszott. Mindenhol, mindig ott volt. Passzolt, szerelt, letámadott, légipárbajt nyert. Meg beverte a győztes gólt. Remélem még magasabban jegyzett bajnokságban is meg tudja majd csinálni ezt. Meg persze a válogatottban, ahova nagyon kéne egy ilyen játékos.

A szurkolók szintén elemükben voltak. Folyamatosan biztatták a csapatot, hátrányban is. Az egyik legjobb szurkolósereg, amit valaha élőben megtapasztaltam. Az egyenlítő gólnál már érződött, hogy addig fogják hajtani a másik 11 játékost, amíg azok meg nem nyerik. És így is lett. Kalmár góljánál felrobbant a stadion. A lefújás után, a tiszteletkör végéig, pedig lényegében senki nem hagyta el a helyét a lelátón.

Utána megünnepeltük a győzelmet méltó módon. Nagyon értelmes és jóarc srácokat ismertem meg, szóval köszönöm a meghívást és minden mást Resid! Ha Pesten jársz, visszakapod! 😀


Visszavéve a szót Raulitástól, igazából írhatnám, hogy nem tudtam mi vár majd ránk a Felvidéken, de ennek épp az ellenkezője igaz. Pont azért örültem nagyon, és mondtam igent azonnal Resid meghívására, mert a DAC szurkolók, és a meccseik hangulata tényleg legendásak.

Minden túlzás nélkül állítható, hogy a hazai meccsek napján, főleg, ha egy ilyen rangadóról van szó, Dunaszerdahely a magyarság fellegvárává változik. Amúgy is az, de ezeken a napokon az anyaországi szurkolókon túl rendre jönnek Kárpátaljáról és Erdélyből is a magyarok, és már a stadionon kívül elkezdődik a bemelegítés. Büszke lehet rá a DAC, hogy még a B-közép sem az agresszív magatartásáról híres (általában), hanem arról, hogy a szurkolás a meccs első percétől a végéig intenzív és folyamatos. Azt tudjuk, hogy ha valaki a balhé miatt jár meccsre, az balhézni is fog, de ez itt egyáltalán nem jellemző. Ráadásul ezen a pénteken a Slovan szurkolóit a szlovák szövetség el is tiltotta egy korábbi pirós-gyújtogatásos eset miatt, így a szűkös vendég szektor üresen maradt.

A meccs volt egyébként az alkalom arra, hogy a MOL Aréna újabb elkészült darabját, ezúttal a főtribünön birtokba vehessék a szurkolók (és a VIP vendégek).

A meccset az 5. helyről várta a DAC és a 3.-ról a Slovan, viszont csak egyetlen pont volt különbség.

A meccs előtt jó szokás szerint elénekelte a tábor a „Nélküled”-et, s ez kis epizód jól mutatta, hogy azért a rangadóra felhígult egy kicsit a B-közép is, mert sikerül elrontaniuk a közös éneklést. Nem várták meg az első versszak utáni instrumentális részt (a sok sör, meg a kábszi), hanem ráénekelték a másodikat, így egy furcsa kánon keletkezett a B-közép vs. mindenki más, aminek eredményeként kétszer is ment a dal közben a Ria-Ria-Hungária, először amikor azt hitte a B-közép, hogy vége dalnak, majd akkor is, amikor valóban véget ért. Kár érte!

Maga a meccs egész jó iramú volt, hazaiak próbálták irányítani a találkozó folyását. Ennek ellenére, kicsit tényleg a semmiből vezetést szereztek a vendégek – egy pontrúgás utáni fejes talált utat a kapuba.

A második félidőben azonban először egyenlített, majd a 83. percben a győzelmet is kicsikarta a DAC Kalmár Zsolt nem túl erős, de pontos lövésével.

 

Egyébként a magyar válogatottságra hajtó Kalmár volt a mezőny legjobbja. Győzelmével a második helyre ugrott a DAC, mert kis meglepetésre vasárnap kikapott a Zsolna, így nem tudott visszaelőzni.

Ami még kikívánkozik belőlem, hogy lám, itt egy példa, hogy van, ahol érdemes új stadiont építeni. Dunaszerdahelyen minden hazai meccsen teltház van, ami eddig 8000 embert jelentett, most az új főtribün átadásával ez már bő 10.000 lett. És ez a lényeg, ezt akartam én is megélni személyesen.

Komoly érzelmi töltete van ezeknek a meccseknek, ezúttal is hatalmas élő képekkel, új koreográfiával készültek a szurkolók. A B-közép oldalán egy hatalmas magyar zászlót jelenítettek meg a drukkerek a magasba emelt dekoráció segítségével, míg a főtribünnel szemben a sárga-kék DAC színek domináltak. A szlovák hatóságok egyébként vizsgálódnak, mert nem szabad más nemzet zászlait bevinni a stadionba, így a magyar lobogót sem, itt meg egy egész lelátó szakasz pompázott a nemzeti színekben. LOL.

A DAC meccsekre járni, kiemelten a Slovan ellen, mindig is több lesz, mint megnézni egy focimeccset. Ez egy kiállás a magyarságért, ahol kifejeződik az összetartás és az összetartozás. Olyan, mint a csíksomlyói búcsú, csak nem a vallás a fő szál, kicsit dinamikusabbak az események és kevesebb a medve.

A rigmusok, dalok, könnyen megtanulhatók, és nagyon könnyű becsatlakozni a szurkolásba.

A DAC meccsekre családdal is nyugodtan el lehet menni, nagyságrendekkel kulturáltabb a légkör, mint egy átlag magyar bajnokin.

Engedjetek meg egy kis privát szálat is. Az estét a dunaszerdahelyi Nevada Pubban töltöttük, és olyan csülköt szolgáltak fel nekem, mely mindenképp benne volt a top háromban evör. Egyszerűen zseniális volt! Ezúton is szeretnénk megköszönni Residnek (aki egyébként János), és kollégájának, Tibornak a szíves vendéglátást! Reméljük egyszer tudjuk nekik viszonozni!

Hogy kicsit szakmázzunk is, íme a katalán körökben is jól csengő nevű Franco TV interjúja a találkozó magyar résztvevőivel.

A meccs aftermovie-ja nagyon szépen visszaadja az esemény hangulatát:

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • Adame

  Örülök, hogy megélhettétek ezt az élmenyt 🙂
  Üdv északról 😉

 • Sragi

  Nagyon szuper beszámoló volt ! 🙂 Ezt tényleg csak úgy lehet felfogni ha ez ember egyszer személyesen ellátogat . Tervben van és szerencsére nem lakom nagyon messze sem.

  • ReAlantos

   Végül is Győrtől tényleg csak egy nagy ugrás.:D

   • Sragi

    😀 igen
    Bár nem Győri vagyok ,de kb tőlem is annyi lehet.

 • mfc777

  élmény volt olvasni!
  remélem majd egyszer én is találkozok itteni arcokkal. valahol, valamikor.

 • kisfigo

  Grat, élmény lehetett! 🙂

 • ReAlantos

  Megküzdve a technika összes ördögével, elérhető a Tippelde frissített eredménye! Minden jóért engem dicsérni, a reklamációitokat pedig normának intézzétek! 😛

  • mfc777

   100 alatt vannak a lúzerek

 • Cornelius Scipio Africanus

  OFF

  Gyerek ilyen nincs, ezen szakadok :DDDD
  Fellaini beperelte a sportszergyártó céget, ami szponzorálja, mert kényelmetlen a csuka. Az ügyvédje szerint ez kihatással volt a teljesítményére is. Megvan akkor miért egy béna :DDDD Adni kell neki egy jó csukát és jön is majd az aranylabda :DD

  http://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/mu-fellaini-elkepeszto-indok-miatt-perelte-be-a-sportszergyartot-2601957

 • ofrnkie

  na, srácok, örülök hogy ilyen jó élményetek volt!
  én csak TV-ben figyeltem a meccset, pedig terveztem, hogy kimegyek – épp a szüleimet látogattam az életem talán utolsó őszi szünetében, így a közelben voltam – de meglehetősen nehéz volt jegyhez jutni.
  a meccs és a hangulat még tv-ben is tök jó volt.
  egyébként pedig én azért szeretem a déácét (persze a support your local team, na meg nemzetiségi kérdések mellett) – még akkor is, ha a vulgárnacionaizmus nem a sajátom, itt persze nem az egész DAC-jelenségre gondolok, mert tök jó ez, hogy mindenki más utál a bajnokságban. Valamiért sikerült így csapatokat választanom / ezekbe születnem, mert ugye a Madrid is a “solos contra todos” jelszóval operált, na meg a Fradika is persze.

  na de irigységek meg jóvánságok!

 • Krityó

  Jó buli lehetett, gratulálok hozzá!
  Csak egy ember kell minden mögé, aki megszervezi és minden mehet… Kösz a beszámolót, imádom az életszerű/életszagú írásokat!
  🙂

 • ofrnkie

  off /ezt má’ szeretem mama edition/

  http://www.mundodeportivo.com/top-secret/20171106/432662232705/neymar-florentino-real-madrid-psg-top-secret.html

  oké, tudom, a katalán lapok komolytalanok, na de na!

 • Resid

  Kellene valami objektívet írni… nem megy.
  Egy eposz volt, egy katartikus élmény.
  Ha megkérdezel egy DAC-szurkolót, hogy mit választana: megverni a Slovant és mindenki mástól kikapni, vagy fordítva – mindenki az elsőt választaná… A többi nem számít, a többi megbocsátható…
  Köszönöm a srácoknak, hogy eljöttek és egy újabb kapoccsal erősítették az együvé tartozás hálóját.
  Mindenkit szeretettel várunk – aki tisztába van velünk, határon túlra szakadt magyarokkal, azért; aki meg nem, azt meg azért, hogy tisztán láthasson.
  …az élmény megfizethetetlen, a többire ott van a MasterCard 🙂
  Hajrá DAC!
  Hala Madrid!

  • dzsonee

   Ó, nem is tudtam hogy szintén Felvidéki…ezek szerint részben rokonlelkek vagyunk 🙂

 • Jose

  Tessenek, tessenek! Aki ezt kihagyja, magára vessen!
  http://omlettdufromage.hu/2017/11/yazidbol-zinedine-zidane/

  • Cornelius Scipio Africanus

   Mit vessen magára? Búzát, árpát? Esetleg főődet? 😀

   • dzsonee

    Csak a földnélküli paraszt vet magára 😛 #szarpoenvoltelnezest

 • FrancIsco

  Ha a görögök tényleg képesek lesznek 6-3-1-be kiállni két védekező kp-val, ahogy a híresztelések szólnak, akkor komoly kétségeim vannak, hogy egyáltalán focimeccs lesz-e a ma esti. Mondjuk ha tényleg így állnak fel akkor legalább Murinyónak gyönyörű estéje lesz a meccs nézése közben.

 • Jose

  Sergio Ramos Zidane-ról:
  „Hogy mi különbözteti meg őt a többi vezetőedzőtől? A minőség, amit játékosként képviselt. Rengeteget tanult Ancelottitól az öltözői szokásokról. Senki sem hitt a rotációs politikájában, de láss csodát, tökéletesen működött. Zidane titka nem elsősorban a taktikai húzásokban rejlik, hanem a játékosok kiváló menedzselésében. Lehet őt kritizálni ezért, de Madridban ez a fontosabb. Csendes és csodálatos időszakát éljük a Real Madrid történelmének.”
  (forrás: penamadridista.hu)
  Jose pedig arról írt pár hete, hogy “Zidane NEM edző”.
  Véletlen lenne a hasonlóság? 🙂
  https://madridimerengues.hu/…/…/zidane-nem-edzo-villamposzt/

  (Olvass minket, mert a jelek szerint a mainstream előtt járunk sokszor! 😉
  Lásd:

  2015 őszén írtuk, hogy CR már nem szélső, játéka nem szélsőtámadó, szerepe nem szélső. A mainstream média 2017 év elejétől ugyanezt mondja.

  A fősodort hónapokkal megelőzve, csupán a józan ész és az adatok, mérkőzések elemzése után leírtuk, hogy a BBC halott és nem is élvezzük. Emlékeztek, volt tavaly egy BL meccs, amikor CR7 és Bale között nem volt passz.

  A 4-3-3 már Carlo alatt se volt teljesen igaz – a meccsek előtt a közvetítésben, az online sajtó grafikáiban a mai napig így rajzolják fel a mindenkori kezdőt. Napjainkban már a 4-4-2 gyémánt van jelen, de előtte a klasszikus 4-4-2 és a 4-5-1 is bejátszott a képbe. Ezekről az Összefoglalóinkban mindig szót ejtünk, gyakran képekkel, videókkal együtt.)

  • dzsonee

   Ti vagytok a jelenkor pszichohistorikusai, vagy hogy a mákba írják 🙂

 • dzsonee

  Hát, megcsináltátok a kedvet DAC meccsre az tuti! Egyszer elviszem a fiam, had tudja meg mi a fociszeretet 🙂

  • Cornelius Scipio Africanus

   Egyszer vidd majd el Veszprém BL kézimeccsre. Szerintem aki nem volt még, elképzelni nem tudja azt a hangulatot. Én nem vagyok fan, de mindig szívesen mentem 🙂 Főleg mikor VIP jegyet adtak és 1 méterre voltam a kispadtól :DDDDD Iszonyat király a hangulata a meccsnek, és a minőség…szűk világelit 🙂

   • mfc777

    hol lehet downvote-olni?

    • Cornelius Scipio Africanus

     Miért szeretnél? 😀 Szegedi fan vagy? 😀

     • mfc777

      igen. volt 4 év amikor kb. minden hazai meccsen kinn voltam (és voltam Veszprémben is). ami legjobban megmaradt bennem az egy magdeburg elleni meccs a BL 16(?) között amikor egy góllal kikaptunk.

     • elkesetthusvetinyul

      Mordorral nem foglalkozunk, holnap jön a Nantes 😉

   • dzsonee

    Igyekezni fogok 🙂 bár a kézilabdához gyengék az idegeim…

   • sultan2004

    Hát még mekkora volt a hangulat régen a kis teremben “csak” 3000 emberrel. Ott úgy beszorult a hang, hogy a sajátomat se hallottam még bentről sem.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Áh oda szinte lehetetlen volt bekerülni…Nem tudom neked hogy sikerül BL meccsre 😀
     De így is csak azért tudtam, mert apám ismer csókosokat, és xy nem tudott elmenni, így lepasszolták a bérleteket. Máskülönben én is nehezen (vagy sehogy se 😀 ) jutottam volna be ilyen szar csapatok ellen mint a PSG vagy Barca :DDD

     • sultan2004

      Sportújságíró igazolvánnyal sajtósként jártam a hazai meccsekre. (mindenre 😉

     • Cornelius Scipio Africanus

      Nem tudtam, hogy ilyen múltad is van :O 😀

  • t20-puerto del sol

   Akarod mondani hazaszeretet:)

   • dzsonee

    Azt remélem tudni fogja foci nélkül is 🙂

    • t20-puerto del sol

     Jó válasz!

   • dzsonee

    De igen, arra sem utolsó az biztos 🙂

 • Sragi
  • Cornelius Scipio Africanus

   A kabát színe – vég ha véletlen is – de azért megkülönböztetni a játékosokat tudásban is :))) Szerintem.

   • ofrnkie

    azért Zidane és Xabi egy lapon az egy kicsit stilisztikai dealbreaker hiba nálam

   • majk

    mondjuk Kaká nem véletlen lett aranylabdás

    • Cornelius Scipio Africanus

     Valóban nem. De egész karriert nézve én úgy érzem mégis kiemelkedőbb a másik három játékos. Persze Kakát a sérülései hátráltatták leginkább. De ettől még az én szememben igaz amit mondtam. Ezzel nem bántani akarom őt.

     • majk

      persze, mert nem sérültek meg a karrierjük csúcsán. viszont azt írtad játéktudásban, ha így nézzük, sztem Kaká jobb focista volt mint Xabi apó

     • Sragi

      Az a baj nem is igen érdemes őket osszehasonlitani. Kaká ízig-vérig 10-es volt. Plusz Milanban volt csak igazán kiemelkedő de akkor nagyon. Technikailag egyértelműen jobb volt, mint Xabi Alonso.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Xabi a posztján az egyik legjobb volt a történelemben Pirloval karöltve. Szerintem! De Kaká is nagy focista volt. De ezen nem veszünk össze 😀 Remélem nem bántottalak meg ezzel, vagy mást sem.

     • majk

      nem-nem, dehogy is. csak szeretem pátyolgatni azokat a játékosokat akik jók voltak, aztán egy sérülés lényegében ellehetetlenítette azt, hogy akkorák legyenek, amit pl a játéktudásuk indokolna. mellé még Kaká egy végtelenül szimpatikus, szerethető figura is volt, ezért szólaltam fel : ]

 • t20-puerto del sol

  Kiraly cikk, nagy élmény lehetett!!

 • t20-puerto del sol

  Holmant szapulták, mint “áruló”?

  • sultan2004

   Nem, egyáltalán! Igazából nem nagyon kapott figyelmet.

   • t20-puerto del sol

    Köszi, pedig mintha adott volna gólpasszt

 • t20-puerto del sol

  Neymar to Real Madrid: Sergio Ramos fans flames of transfer talk as reports swirl over Brazilian’s unhappiness via @OnefootballEN. Read it here:

  https://1.ftb.al/zNTc/z71GDXInWH

 • Cornelius Scipio Africanus

  Luxemburgnak nincs ennél jobb stadionja?
  Azért az durva hogy itthon NB2-es csapatoknak jobb stadionjaik vannak. Pedig kb egy színvonal a két válogatott…

  • V.I.C.

   Adhatnánk a mieinkből, nálunk minden héten kinő egy új.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Nah jó, de mi fodddball nemzet vagyunk :)))

    • V.I.C.

     A fele igaz. 😀

 • Jose

  Off: a V mint verbosszu nekem az egyik kedvenc filmem. Sok erős, sőt, kurva durva jelenet van benne, V beszéde a tévében, V és Prothero párbeszéde, Eve rabsaga, a vírus történetének felfedese. De a legjobb jelenet számomra V és a doktornő/korboncnok beszélgetése. Hátborzongatóan békés, nyugodt és elfogadhatatlanul halálos.

  Köszönöm, hogy elmondhattam.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Valóban remek film.

 • dzsonee

  Akkor Andorra után Luxemburg is kipipálva…nem mintha ez most számítana bármit is.
  Modricék meg úgy tűnik nagy zakóval zavarják haza Arisztotelészéket. Lassan több gólt kapnak mint a csoportkörben összesen.

  • Jose

   Szerintem komoly társaságban nem lehet téma a Magyar foci. Sajnos.

   • dzsonee

    Csak gondoltam nem illik elmenni ez mellett szó nélkül, ha már meg akarom dicsérni a horvátokat.

   • ofrnkie

    🙁

   • kodex

    Az NST akkor nem komoly.


    vagy nem társaság

    mondjuk egyikben sem hiszek ott kb. 1,5 éve 😛 :))

    • Jose

     Mi ma az nst?

     • kodex

      értem én ezt? 😛 😉

  • V.I.C.

   Felkészül: Gibraltár.

   • dzsonee

    San Marino focizik?

    • V.I.C.

     Fociznak is meg lelkesek is. Rossz kombó magyar szemmel. 🙂

     • dzsonee

      Akkor ezt nem mostanában kell megkockáztatni. Most már direkt kiváncsi vagyok Costa Ricára…

   • sultan2004

    Jöhet Vatikán is, az Isten se ment meg bennünket! 😉

    • V.I.C.

     Arra fel lehet készülni itthon a Pápa ellen. 😀

     • dzsonee

      A magyar válogatott vs Pápa egy kicsit a mindent elsöprő erő vs áthatolhatatlan akadály küzdelmére halyaz 🙂

     • sultan2004

      Tuti teltház.

 • ofrnkie

  na, a horvátok ott lesznek a vb-n, lesz kinek szurkolnom

 • smatte

  Modric parádé Zágrábban, Madridban meg szenved ő is…rohadt gyorsan helyre kell tenni a srácokat fejben, mert a tudás adott.

 • carlos06

  Modric mit játszik,nagyon nagy lasztikat oszt. (Mondjuk van is aki mozog)

  • dzsonee

   Hát lassan több labdát oszt ki mint anno Dévényi Tibi bácsi

 • dzsonee

  Kijelenthetjük, hogy a horvátok megtalálták a görögök Achilles sarkát.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Ez szép volt 😉

   • dzsonee

    Köszi 🙂 az eredeti gondolatom az volt hogy letaszították a görögöket a Taigetoszról, de ezt költőibbnek éreztem…

  • sultan2004

   Ha rúgnak egy gólt Athénban, ott lesz a vége. És rúgni fognak.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Scott Sterling a legendás kapus! 😀
  https://www.youtube.com/watch?v=8F9jXYOH2c0

  • dzsonee

   Ez mi?!?!?!?! 😀

   • ZeRo

    Egy belinkelt video? 😀

    • dzsonee

     Aháááááááááá, így már értem 🙂

     • Cornelius Scipio Africanus

      Én jót röhögtem rajta 😀 😀

     • dzsonee

      Mondjuk nagy marhaság az biztos 🙂

  • Jose

   ezt mi a fenéért néztem végig???

   • Cornelius Scipio Africanus

    Azt hitted jön majd valamikor a vicc :DDDD
    Amúgy szerintem vicces 😀 Pedig én nem csípem az angol humort 😀

 • sultan2004
 • Ronrics

  90 percig nincs mutyi, hazudozás máris baj van.
  Már Luxemburg is sok a fiúknak. /ingyenélőt akartam írni, de meggondoltam magam/

  • ofrnkie

   de miért lennének ingyenélők? még a mostani, meglehetősen szerény képességeik alapján piaci alapon (már ha nem NB1 és NB2ről beszélünk) meglehetősen nagy lóvét tudnak leakasztani.
   aztán hogy ennyi telik-e vagy így jött ki a lépés már részletkérdés.
   nekünk is volt alcorcónunk

 • Cornelius Scipio Africanus

  Marcelonak elsült a jobbos Japán ellen. Begurította.. nah! 😀
  https://streamable.com/x8lz4

  • majk

   ezek szerint ő sem focizni felejtett el… Modric is gálázgat, sejjhajj

   • smatte

    ezek után megnézném Benzemát a francia csapatban…lehet sziporkázna:)

    • Cornelius Scipio Africanus

     Azonnal mesterhármast verne: ballal, jobbal, fejjel. 😉

    • majk

     amíg Deschamps az edző, szerintem Karim nem lesz válogatott. az más kérdés, hogy már nehéz lenne csak az “ügyére” fogni a mellőzését 🙁

  • iKos

   beadnia is jobbal kellene mostantól

   • dzsonee

    Azért mennyivel kisebb egy csapattárs feje mint a kapu felülete!

 • Jose
  • majk

   egészen elképesztő, szinte minden mozdulatára emlékszem, egyszerűen beleégett az agyamba. fantasztikus érzés volt nézni minden egyes labdaérintését. szerintem sosem lesz még egy akkora játékos mint ő, hiába éljünk a Cé/Messi érát

   • Jose

    Annak idején az egyik legjobb barátommal edzésre menet mindig motiváltuk egymást, hogy ő úgy veszi át a labdát majd, mint ZZ, én úgy futok el a szélen, mint (Bale, báháháá), Figo. 😀 Mostanra annyi hajam van, mint ZZ-nek… :DDD

    • majk

     mi folyamatosan a bl döntős gólját gyakoroltuk, szinte minden helyzetből fel kellett adni “bldöntősre”

  • iKos
 • Raulitás
  • Jose

   Hogyan választ Jose?
   Megkeresi Figo képét.
   Nem találta meg?
   Leszarja a játékot és hagyja a p*csába.

   • Jose

    Amúgy:
    Dida – Nesta – Davids (technikásabb, mint gondolják sokan és nyilván triplatüdejű) – ZZ – R9

    És az ellenfél kaphat előnybe 3 gólt.

    • majk

     a ZZ, R9, az stabil win, a többi lóvé meg mehet sörre

     • Jose

      én túlléptem a keretet, azért van a 3 gólos előny 😀

  • Sragi

   Buffon-Nesta-Seedorf-Kaká-Seva

  • ofrnkie

   Buffon-Maldini-Nedved-Zidane-Ronaldo

  • ReAlantos

   Buffon – Nesta, Seedorf, Zidane, Shevchenko

  • ballabjobb

   Toldo – Maldini, Gattuso, Zidane, Pippo
   szerintem jópofa lenne, persze nem a legerősebb 🙂

  • Ronrics

   Buffon- Zanetti – Gattuso -Totti – Ibra

  • Cornelius Scipio Africanus

   Buffon – Maldini – Seedorf – Zidane – Ronaldo

 • Jose
  • Jose

   De, simán elhiszed, sőt, meg se lepődsz.

  • Sragi

   Április bolondja engem nem baszol át ezzel a kamu Marca hírrel 😀

   • Jose

    Az a spanyoloknál decemberben van. A lovaknál meg nincs bolondság. Csak sérülés. 😀

    • Sragi

     Amúgy kabaré az az ember. Télen vigye valaki 40 zsák zabért aztán viszlát…

  • smatte

   a lovak már akkor is sérülnek, ha kihozzák őket az istállóból sétálni?

  • Jose

   MARCA: Bale, who hasn’t played since 26th September, out for several weeks.

   AS: Another month out for Bale with a new injury after discomfort in training yesterday.

   Cadena SER: Gareth out sidelined for another 3 weeks.

   Onda Cero: New injury means he’s out for another month.

   • ZeRo

    Coentrao, te vagy az? 🙂

    • V.I.C.

     Nem, Jose az. 😀

   • WT14

    Van ilyen nevű játékosunk?

   • Cornelius Scipio Africanus

    Valahol sajnálom Őt. Viszont kurva nagy hülye lesz a vezetőség ha nyáron sem adja el. Egyértelmű hogy megbukott Bale Madridban. Nem is feltétlen a játéka miatt, hanem mert nem is számíthat rá a csapat, és még poszton kívüli játékos is. Ennek így semmi értelme. Örülnék ha ezt belátnák a fejesek is. Coentraon kívül nem emlékszem még egy ilyen sérülékeny játékosra mint Bale. Még talán az üveglábú Robben se volt ennyit sérült. Bale a mi Reus-unk….Kiváló minőség, de egyszerűen nem jön ki neki a lépés. Tényleg sajnálom őt, de mennie kell.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Amúgy nem tudom hol olvastam egy kommentet, ahol azzal poénkodtak, hogy tuti le fog sérülni a válogatott szünet alatt :DDDD

   • dzsonee

    Tökélyre fejlesztette a lesérülős skill-jét, már meccs se kell neki 🙁

  • dzsonee

   Így legalább nem kell ZZnek azon agyalnia, hogy megtalálja Bale helyét a csapatban, van most min agyalnia amúgy is…
   Viszont az igencsak idegesítő, hogy én ha az összes belső szervemet eladom akkor se keresek annyit amennyit Bale egy izomsérüléssel.
   Alapíthatnának egy Bale-Robben-Coentrao-Badstuber kispályás csapatot, Az üveghegyen is túl néven.

   • Sragi

    Reus lenne az edző?

    • dzsonee

     Igen, ő lemaradt 🙂

   • ballabjobb

    Vermaelen is odafér a padra örökös cserének;)

 • sultan2004

  A Bale sztoriban az a gáz, hogy szerintem ezzel a sérülési rátával az idén lefelezte a saját árát. Szerintetek a tényeket látva melyik komoly csapat venné meg?

  • Raulitás

   Több angol csapat is vevő lehet rá. Inkább az a kérdés
   hogy mennyiért.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Szerintem 50-60 milliónál többet nem fizetnek érte.

    • Raulitás

     Annyit is max a marketingértéke miatt

  • majk

   sztem José továbbra is elvinné, csak lényegesen kevesebbért. persze ez attól is függ h tavasszal mennyit fog játszani

   • Jose

    Nekem nem kell!

    • Yenko

     És ha elviszed, aztán csakúgy… otthagyod valahol?

    • majk

     vedd meg Rajék mellé, andreal kattintgatásaiból simán kifutja és a csapat is jól jár!

  • iKos

   A nyakunkon marad, úgyis csak megbukna az orvosin 😀

 • Ronrics

  Én nagyon szomorú vagyok Bale miatt.
  Ez tényleg gáz így.
  Svéd-Olasz :svédek odatették magukat rendesen, szvsz igen-igen küzdelmes mérkőzés volt.
  Kíváncsi volnék egy-két véleményre ha láttátok – kinek adtok esélyt pl.

  • majk

   szerintem továbbjutnak Milanóban, bár nem túl acélosak

   • Cornelius Scipio Africanus

    Juvés haverom is bízik a továbbjutásban, de azt hozzátette, hogy a jelenlegi olasz szövetségi kapitány ritka nagy béna, így simán benne van hogy kiesnek. Nem nagyon tudja kezelni a keretet. Én nem láttam a meccset, de mindenki dicsérte a svédeket, hogy nagyon odatették magukat. Szerintem nem tudják megcsinálni az olaszok. 2:0 kéne vagy 1:0 és hosszabbítás. Spanyolok sem alázták meg véletlen őket. Egyszerűen az alapanyag sem annyira acélos mint régen, illetve tényleg nem tud mit kezdeni a szöv. kapitány az egésszel. Mintha nem is lenne koncepciója… érdekes.

 • Raulitás

  Hát. Izé. Szóval magyarázza már el valaki, hogy ez az ember hogy lehet bárminek a főszerkesztője.
  http://m.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/fajdalmas-szollosi-gyorgy-publicisztikaja-2602461

  • Cornelius Scipio Africanus

   Nem mertem elolvasni, de egy összefoglaló cikket olvastam belőle.
   Engem ez nem lep meg. :)) Ha körülnézel mi zajlik az országban, akkor ez meglep téged? Engem aztán nem. 😀
   Jót röhögök rajta, mást nem lehet tenni. Ezen nem húzom fel magam.

   • Raulitás

    Nem lep meg sajnos. Csak annyi mra abszurd, hogy egy újság főszerkesztője megengedheti, hogy ennyi baromságot ír le

    • Cornelius Scipio Africanus

     Sajnos nem írhatom le a véleményem, mert ez nem az a blog. De valószínűleg tudod Te is mi mért van 🙂 Abszurd? Igen, az. 🙂
     No de nem is véletlen, hogy Abszurdisztán Magyarország gúnyneve. 🙁

  • Ronrics

   OV és a NER.
   Milyen magyarázat szükséges még ezek után?

  • Sragi

   :DDDDDDDDDDD Egyebet nem tudok hozzá fűzni.

  • ofrnkie

   a mai nemzeti sport nagyot megy, én aztán rohadt messze állok a feminista filozófiától, de a berkesi-interjú egyszerűen kurvagáz ( http://www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/a-mezony-legjobbja-interju-berkesi-judittal-2602503?utm_content=buffer1b14d&utm_medium=page&utm_source=nsofb&utm_campaign=nsofb )

   • andreal

    Atyaég…a harmadik kérdésnél én Judit helyében feláltam volna, és otthagytam volna a francba.

    • LeeTaiPo

     Az asztalt is rá kellett volna borítania. De hát a királyi TV-nél dolgozik…

    • Cornelius Scipio Africanus

     Most olvastam csak el…
     Nagyjából ismersz azért, elképzelheted mennyire baszott fel… :)))))))

     Gyönyörű nő tényleg, de látszik rajta, hogy profi és mindent beletesz a munkájába. Ilyen ostoba riportot baszki… te jó ég. Kb mintha 50-100 évet repültünk volna vissza az időben.

     Jól fogalmazott ofrnkie… ez egyszerűen kurvagáz. De b*sznám szájba – már bocsánat – a főszerkesztő nacccságos urat is, hogy ilyent meg mer jelentetni, és nem küldi el a beosztottját a jó anyjába.

   • LeeTaiPo

    Hú, ott a második képnél valami nagyon hímsoviniszta, non PC szöveg jutott az eszembe (ha gondoljátok, töröljétek): Igen, de melyiket?

    (A szöveg szerint, szeretné, ha a sportriportert látnák benne)

  • sultan2004

   Ez egy lusta, semmihez sem értő, simulékony kis politikai haszonélvező, mint ilyen, seggnyaló is egyben. Kíváncsian várom, mi lesz ezekkel a való világban, amikor OV-ék mennek a levesbe.

   • Ronrics

    Sajnos jó ideig nem mennek a levesbe, erre garancia a kb 2,5 M agy mosott.
    És minél tovább vannak hatalmon úgy növekszik a táboruk /haszonélvezőkből vagy további agymosásból – katasztrófa/

 • iKos
  • Sragi

   😀 nem tudom mennyire lehet pontos ez az info grafika ,de rettentően elkeserítő..

 • ofrnkie

  “Ezután némi aggodalom ült a spanyol drukkerek arcára: Isco ellen Kendall Waston szabálytalankodott kőkeményen, ami miatt a Real Madrid klasszisa cserét kért.”

  ójaj.

 • sultan2004
 • ReAlantos