Most ez volt a Real

A Copa del Rey idei kiírásában győzelemmel kezdett a Real Madrid, ami, valljuk be, a minimum elvárás volt a harmadosztályú ellenfél ellen. A 2-0-ás idegenbeli siker nem párosult jó játékkal, ami egyrészt magyarázható az erőteljesen betömörülő ellenféllel, és az igencsak szokatlan vendég felállással. Zidane terve bejött, a „B” csapattal is sima siker született. Összefoglalunk.

Azon gondolkodtam, vajon a stadion férőhelyeinek bővítése és a nagy előzetes érdeklődés után vajon mennyire lehetett elégedett az a habfehér szurkoló, aki a Real Madridot szerette volna látni játszani. A pályára lépő királyiak ugyanis a legjobbjaikat egész egyszerűen otthon hagyták. Ha én a Realra lennék kíváncsi, oda lennék Modric testcseleitől, Isco kanyartechnikájától, megcsodálnám Cé könyörtelen befejezéseit, vagy Benzema hasznos előkészítéseit. Rosszabb esetben örülnék Casemiro kiváló szűrésének, vagy Kroos zseniális keresztlabdáinak, ha minden kötél szakad, tanulmányoznám Marcelo felfutásait, vagy Ramos helyezkedését méltatnám, Varane pontosságában gyönyörködnék, esetleg tapsolnék Navas védéseinek.

Na, ők, ez a 10 ember, ugye el sem utazott Madrid külvárosába, Fuenlabradába; s ezen a ponton kérdezném meg félve, hogy akkor csütörtökön este tényleg a Real Madridot láttuk a pályán? Sajnos nem tudok egyetérteni Zidane-nal, hogy mindig az a Real Madrid, amely 11 kifut a gyepre. Sajnálom, nekem nem.

És ha jegyet vettem volna a vonatkozó CdR meccsre (mint ahogy eszem ágában sem lett volna!), bizony csalódott lennék. Nem csak amiatt, hogy az igazi kedvenceimet nem láthattam, de a mutatott játék miatt is. Nyilván összefüggés is van.

De az is az igazsághoz tartozik, hogy nem tudok hibáztatni egyetlen pályára lépő játékost sem, a helyükben valószínűleg én sem tudtam volna felpörögni. A hazaiak jól láthatóan előre eltökélték, hogy az egész meccsen kb. 7-8 kontráig fognak jutni, a játék egyéb részeiben ki fogja dörzsölni a hátsójukat a háló. Nem akartak egy durva zakóba belefutni, ami előzetesen érthető. A kezdő madridiak láttán kissé lehettek volna lelkesebbek, hisz így nem volt 3 osztály a két csapat között, csak egy, ami már nem olyan vészes.

Zidane ezt a meccset csak be akarta húzni, tudta, hogy a csonka kerettel is menni fog, tudta, hogy nem lesz brillírozás, de nem is akart semmi különlegeset. Ennek fényében nem könnyű a látottakat még értékelni sem, hisz azok a játékosok, akiktől elvárható lett volna az átlag fölötti teljesítmény, mint Asensio, Theo, Lucas Vazquez, esetleg Nacho, sem tudták magukat függetleníteni a gyenge világítástól, a külső kerítés mögött álló potya nézőktől, vagy a viszonylag csendes lelátótól.

Asensiónak voltak jó lövései, szép megmozdulásai. Ceballoson láttam egyedül azt, hogy ő szeretne valamit bizonyítani, bevállalt pár cselt, és próbált valamiféle fazont szabni a csapat játékának, továbbá Llorente is beletett a meccsbe egy kis energiát. Volt egy életerős lövése, amit Codina a felső lécre tornázott. Sajnálattal kell megjegyeznem, hogy Vazquez megint iszonyat gyenge volt, a teljes érdektelenség sütött a mozdulataiból. A legnagyobb bajom vele az, hogy a fontos meccseken se nagyon látni mást tőle. Most rúghatott egy “felhozó” büntetőt, hátha építkezik belőle! Nagyon nagy szükségünk lenne egy aktív, motivált Lucasra, így nagyon remélem, hogy bele fog rázódni a szezonba.

Szót érdemel a játékvezetés is. A Real ezen az estén megkapott valamiféle túlzott tiszteletet a bírótól. Fújkált persze össze-vissza, de összességében azt éreztem, hogy az ítéletei a Realnak voltak hasznosabbak. Elég csak a két büntetőt felhozni. Először a szabálytalanság egyértelműen a 16-oson kívül kezdődött, másodjára pedig Theo leviteléhez hasonlót elég sokszor továbbengednek a sporik, most mentségére szolgáljon, hogy a labda pontosan a francia védőnkhöz érkezett volna. Felteszem a gonosz kérdést, vajon hány percig kellett volna futballozni, hogy akcióból betaláljunk? A második tizi kapcsán ráadásul 10 fővel maradtak a hazaiak.  Aztán a végén a spori kompenzált, amikor már mindegy volt, kiküldte egyből pirossal Vallejót – ami szerintem megint csak szigorú ítélet volt. Egy erős sárgát ért, nem többet.

Igazából nem szabad egy ilyen találkozótól túl sokat várni, de a 90 perces lébecolás helyett mindig jobban örülnék egy erős 35 percnek, amikor néhány meghatározó játékos is a pályán van, és lemodellezünk egy félórát, amikor erőből el kell dönteni egy meccset. Taktikailag is lenne értelme, és  ha feltételezünk három korai cserét (akár a félidőben), megvalósulna a pihentetés is. Szakmailag ennek a 90 percnek semmi értelme nem volt.

A meccs pozitívumai közé tartozik, hogy Benzema egy helyzetet sem hagyott ki, Cé nem álldogált lesen csípőre tett kézzel az égiekhez imádkozva, Casemiro nem kapott sárgát, és Ramos se hozott össze büntetőt. (Én kérek elnézést.)

A Real további menetrendjét ráadásul befolyásolhatja a katalán függetlenség kikiáltása is, hisz a hétvégén Katalóniába utazna a csapat a Gironához. Ha elmarad a bajnoki, a végén még túlpiheni magát a csapat.

A jövő héten viszont a Spurs vár a fiainkra a Webley-ben, arra biztos nem lehet majd hivatkozni, hogy fáradtak leszünk. A kupameccs visszavágójára egyébként november 29-én kerül sor a Bernabeuban. Már alig várom!

Íme a mozgóképes összefoglaló:

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • mfc777

  bocs, de
  elégett az a habfehér szurkoló —> elégedett az a habfehér szurkoló
  olvasom tovább 🙂

  • sultan2004

   a sors…látod!

  • mfc777

   hú, az a zokni nagyon buzis

   • sultan2004

    Szerencsére csak a zokni.

 • kodex

  a bölcs Jose azt mondta pár posttal ezelőtt ZZ mindig az aktuális ellenfél szintjére készül, ahhoz alkalmazkodik. Most lementünk 3adosztályig színvonalban. Nincs itt semmi látnivaló. Next pls. ;))

  • Jose

   #joseknows

 • sultan2004

  UPDATE
  Zidane: ” A csapat türelmesen futballozott, ennek pedig két gól volt a gyümölcse.
  Mindenki nagyszerűen teljesített, elégedett vagyok a játékosaimmal.”

 • kodex

  btw: segítek a hétvégi posthoz :)) ide megyünk, némi háttér – jó lesz a hangulat: http://simfalogic.news/katalan-valsag-nemkivanatos-szemely-lett-spanyol-kiraly-girona-varosaban/
  ha győzünk, max. Perez is persona non grata lesz. 😉

  • ReAlantos

   Próbálom a tények ismertetése mellett a legkevesebb politikát belevinni. A linkért köszi, érdekes fejlemény, bár ha jól értem, túl sok következménye ennek talán nem lesz.

  • elkesetthusvetinyul

   eddig nem volt az? 😀

   ui.: kutya legyek és ugassak ha ezek normálisak…

 • dzsonee

  Az összefoglaló sokkal jobb lett mint a meccs, de hát ugye most csak tovább kell jutni, ennyi a lényeg. A katalán helyzet meg érdekes téma lesz az tuti.

 • Krityó

  Köszi az összefoglalót, mert nem láttam a meccset. Ahogy olvasom, pont elég a vicces összefoglaló erről…😎!

 • SeDan95

  Meg kell osztanom a frusztrációm.
  Épp most jövök egy Real madrid gólokkal kapcsolatos youtube videóról, én naivan gondoltam beleolvasok a kommentekbe.(Tudom, hogy a Youtube kommentszekció nem mérvadó, de elborzaszt, amikor ilyen madrid drukkereket látok)
  “Azért nem lövünk már gólokat, mert Isco és Asensio önző”. “Elhiszik magukról, hogy ők a sztárok”. “Túlértékelt játékosok”. “Miattuk nem nyerünk”. “Önzőek! Hol van a BBC?”. “Nem az a gond, hogy CR-ék kihagyják a helyzeteket, minden játékos hibázhat, de több helyzet lett volna, ha Iscoék passzolnak”.
  Ezután csak bámulok, hogy ilyen létezik

  • Cornelius Scipio Africanus

   Rengeteg 1bites ember van, miért lep ez meg? Majd pont egy Real videó alatt nem lennének?
   Én Özil távozása után 3 évvel is láttam olyant, hogy őt követelték vissza, mert ha itt lett lenne még akkor mindent megnyernénk (ez pont akkor volt mikor döcögött a szekér tavaly ősszel).

   Amúgy megértem a frusztrációd. Írd ki, de gyorsan engedd is el 😀 Volt is ilyen, meg még lesz is.
   Nem mellesleg ha nem tudsz valamit, kérdezz, mindenre IS tudom a választ.
   nah, így gondolkozik egy átlag 1bites – ahogy az utolsó mondatomat írtam – aki mindenhol mindent megmond. mert mindig mindent tud. mindent IS. Dunning-Kruger hatásra keress rá és megérted ennek a miértjét.

   • Jose

    42

   • SeDan95

    Nem lep meg, csak elkeserít kicsit, hogy az ilyenek húzzák le a madrid drukkerek megítélését. Az viszont tényleg meglepett, hogy Asensioékat okolják az eredményekért, erre azért nem számítottam, még a butább régióból sem. Ennyire felakarják menteni a szenttehén BBC-t.
    De igazad lehet, jobb ezt inkább elengedni, csak egy pillanatra meghökkentem, hogy ilyen is van.

  • sultan2004

   A 2/3-ot is mindig megszavazza valaki.

   • Raulitás

    Biztos az is a Soros hibája

 • lucas

  Ha van kedvetek nézzétek az Alaves-Valencia meccset. Nagyon mennek a srácok, hatalmas meccs, csak sajnos a bíró itt is vakon van (annak ellenére, hogy most befújt jogosan egy tizit, amit azért nem volt könnyű jól megítélni).

 • Cornelius Scipio Africanus

  Zaza az új Kane (jaj mit kapok ezért 🙁 😀 )
  10. meccs most rúgta a 9. gólját ebben a szezonban, zsinórban 6. meccsén talált be. Egy Zaza… aki nem egy nagy játékos, de most nagyon megy neki a szekér.

  • Sragi

   Vak tyúk is talál szemet 🙂
   Ugyan olyan kutya ütő, mint volt. Iden kijon a lépés neki.

 • elkesetthusvetinyul

  már kérdezni akartam tegnap is (csak, mint ismert, a lánykori nevem Amnézia…) biztonság szempontjából mit fog jelenteni, hogy fővárosi csapat, sőt maga a gonosz földi helytartója (😉) utazik Katalóniába?

  • Jose

   technikai szempontból ez érdekes számomra most: Puigdemont mai tv-felvételében azt mondta, hogy Katalóniában már nem a spanyol törvények érvényesek. Akkor melyek? Mármint… nem tudom, hogy volt-e idejük komplett BTK, PTK kialakítására eddig…

   Illetve a jövő héten azt várom, melyik oldalon lesz az első lőtt sérülés/halott. Mert tanulmányaim alapján függetlenedési törekvéseknél ez szinte elkerülhetetlen.

   • elkesetthusvetinyul

    pont ezt kérdeztem tegnap Zedtől, nekem az egész koncepció nélküli, elkapkodott ötletnek tűnik (még tervnek sem nevezném)
    nad linkelt egy cikket, ami nagyon tanulságos (még úgy is hogy viszketek a szerzőtől)

    • elkesetthusvetinyul

     még az államformájukban sem vagyok biztos… köztársaság? királyság? teokratikus monarchia? rántott hús?

     • Cornelius Scipio Africanus

      Rántott hús tetszik, de akkor inkább már legyen pirított bikaboka, mert az jobban cseng 😀

    • Cornelius Scipio Africanus

     Ha a Puzsér cikkre gondolsz, akkor voltak benne nagyon jó gondolatok, az biztos. Sőt az egész “szellemisége” az ilyen őrültségeknek jól meg volt fogalmazva, szerintem.

     • elkesetthusvetinyul

      igen, arra.

 • Cornelius Scipio Africanus
 • Jose

  James. Kis gól. Megint. 😀
  Milan-Juve meg igazi csemege eddig. Taktikailag-meccsképileg nagyon tanulságos.

  • Jose

   James kurva nagy kedvvel és nagyjából jól is játszik, balszélsőként. 😀

 • Jose

  uhhh. Higu ma azért odateszi magát. Milan-Juve 0-2 (2xHigu)

  • Jose

   Dybala meg gyüjjön ide! A legnagyobb gólpasszt mutatta be, ami csak létezhet. Azt, amikor labdába se ér, mégis megszopatja a fél védelmet.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Dybala vagy James? Miért?

    • Jose

     CR és Benz, na meg Bale után mindkettőt be lehet építeni. James meglepően szorgalmas és fegyelmezett tud lenni a vonalak mellett, ha megfelelőek a körülmények. Tehát őt kárhoztatnám (kárhoztatás ez?) kötöttebb posztra. Dybala pedig szabadabban játszhatna. Ma pl. rengeteget segít be védekezésbe, számos lecsorgó labdát ő szed össze.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Én tényleg nem értek a focihoz, hogy Jamesben miért látnak ennyit páran. Vagy anno Özilben vagy DM-ben. Szerintem egy erősen jó focisták, de egyik sem volt képes maradandót nyújtani. Persze az hogy ez kinek a hibája… lehet nem a játékosé. De én mindhárom esetén örültem, hogy elment. Így leszek ha elmegy majd Bale is. De mondom, és nem ironizálok, én nem értek olyan mélyen hozzá, és ez lehet a hiba.

     • Jose

      Igazából ritka, hogy kivételes tehetségű játékosok alkossanak egy-egy csapatrészt és legyenek sikeresek csapatszinten. Kellenek azok, akik nem a zongorát cipelik (mert ez is rossz gondolat, hogy munkások és sztárok. Aha, árnyalatok, szintek nincsenek? De.) Szóval igen, James vagy Özil nem olyan világklasszis, akik tartósan magas szintet tartanak, de igenis képesek kimagasló játékra. Ők valahol a csillogó sztárok és a terhet cipelő kulimunkás erőnégerek (erőfehérek) között vannak.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Özil meg a zongoracipelő, az olyan szópáros mint a dobostorta meg a ritmusérzék. Vagy mikor a nyúl elment vadászni. De alapvetően értem mit mondasz, és 90%-ban egyet is értek. Tényleg képesek néha kiemelkedőt játszani, és akkor elismerően bólogatok. Viszont BL-t nem lehet ilyen emberekkel nyerni szerintem. És én pl ezért csípem Ramost, hiába idegbeteg, hiába prosztó gyökér, és néha egy állat, de ha kell olyan klasszis szintet lehoz (amikor kell, pl döntőben, döntő pillanatban), olyant letesz a pályára, hogy csak lesel. És Öziltől vagy Jamestől ezt még nem láttam. De pl DM-től mikor volt egy brutál féléve, akkor igen.

      Mindegy is, én örülök mindenesetre hogy máshol csillogtatják a játéktudásukat, és ott mutatják be a “csillogó sztárok és a terhet cipelő kulimunkás erőnégerek (erőfehérek) között”-i tudásukat és nem fehér mezben.

      Örülök, hogy az ő perceik Kovacic, Ceballos és Asenesio között oszlik el, akikben én többet látok. Úgy érzem, gondolom, hogy beléjük jobban megéri befejtetni a pénzt és energiát.

     • ReAlantos

      Szerintem mindhárom játékos esetében egy-egy képesség vagy tulajdonság, ami kiemeli őket az erősen jók közül, közvetlenül a világsztárok alá egy polccal.

      Özil szerintem az egyik legjobb irányító, remek szeme van a pályán, e mellé átlag feletti passzképességgel. Hátránya, hogy féltüdejű.
      Di María work rate-je volt kimagasló, és az is a mai napig. De féllábú.
      Jamesnek meg az a bal láb! Csak sajnos kicsit inkonzisztens.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Özilt kivéve egyetértek. Özil csak jó irányító a szememben. De valóban jól lát a pályán. De szerintem Isco nagyobb zsugás, és Gutihoz/Zidane-hoz képes Gülüke a fasorban sincs. De tény hogy kiváló irányító. Mármint nálam, és elfogadom hogy nálad a legjobb. 😀 A többivel teljesen egyetértek.

 • Jose

  Morata gólpassz és azt hiszem, egy hét múlva Carlo lesz a Milan edzője. Kisrepülő lezuhan.

  • ReAlantos

   Nem Montella segédedzője?

   • Jose

    ezen eredmények után nem 🙂

 • kodex

  azért 2-0ról 2-5re elveszíteni 1 vb döntőt…

  https://media0.giphy.com/media/iqEeC6iCoWoKc/giphy.gif

  • Cornelius Scipio Africanus

   Gondolom a Barca nevelések mindent megtettek, csak a g*ci spanyolok elbénázták :(((

   • Cornelius Scipio Africanus

    Most nézem a gólpasszokat a Real játékos, a góloakt Barcás rúgta. Nah ez a szép összmunka!

    • kodex

     belinkeltem – még az előző postnál tán – a mit is értünk “katalán” alatt. tájékozott embernek tartom magam (höhö) de engem meglepett, hogy saját tartományukban tán épphogy többségben vannak. ergo lehet ez vmi “áruló” volt. :DD 😛

     • Cornelius Scipio Africanus

      Olvastam :DD

 • Jose

  BEHARANG KINT