Cheryshev ma nem kezd

Csütörtök este bekapcsolódik a Real Madrid a Copa del Rey küzdelmeibe. Első ellenfele a Segunda B 1. csoportjában izmosodó C.F. Fuenlabrada csapata lesz. A párharcban nem esélytelen a bajnoki címvédő fővárosi alakulat, de lelkesedésben nem lesz könnyű felülmúlni a Madrid külvárosi részén otthonra lelő harmadosztályú vetélytársát. Valószínűleg a kezdő tizenegyünket kevesen tippelnék meg helyesen, az borítékolható, hogy sok alapemberünk kap ma pihenőt.

Pedig egész Fuenlabrada foci lázban ég, nem kevésbé a futballisták, akik így örültek, amikor kiderült, hogy a viszonylag magasan jegyzett Real Madrid lesz az ellenfelük.

Szóval lelkesedésben nem fogjuk felülmúlni őket, így jó lenne ezt futballtudásban megtenni. Nem hiszem, hogy mélyelemzésben kellene az azonos posztokon játszó futballistákat összehasonlítani; teljesen egyértelmű, hogy nem létezik olyan realos kezdő tizenegy a jelenlegi keretből, mely ne képviselne jelentősen komolyabb erőt az esti ellenfelünknél. Oh, wait:

Zidane a találkozó előtt nagyon okosakat mondott: „Izgatottan várjuk a mérkőzést, hiszen az én célom az, hogy minden versenysorozatot megnyerjünk. Ezt a nézetet a játékosaim is osztják. A Király-kupa számomra egyáltalán nem egy jelentéktelen trófea. Képesek vagyunk a végső győzelemre, ehhez pedig a Fuenlabradán (szerk: keresztül) vezet az út. Jó teljesítményt szeretnénk nyújtani, ahogy mindig. Ha a Real Madrid mezét viseled, akkor minden egyes összecsapáson a győzelemre kell törekedned, még a barátságos mérkőzéseken is.

A kezdőcsapat? Csak annyit árulok el, hogy ugyanazt a tizenegyet fogom holnap pályára küldeni, mintha egyetlen meccsből állna ez a párharc. Szilárd elképzelésekkel rendelkezem ezt illetően. Hiszek a módszereimben, nem fogok megváltozni.”

Próbáltam olvasni a sorok közt, de ott csak ilyen fehér izé van.

Nem bántólag, de maga a futballklub fiatalabb, mint én magam vagyok; csak megjegyezném az erőviszonyokat aláhúzandó, hogy a hazaiak stadionját Fernando Torresről nevezték el. Hogy melyikről, azt ne kérdezzétek. Nem biztos, hogy tudni szeretnétek. A nagy érdeklődésre tekintettel a 4500 férőhelyet 7500-ra bővítik, így még nagyobb lesz a hangulat a külvárosi katlanban.

A Real részéről fogjuk fel pozitívumként, hogy megismerkedhetünk olyan játékosainkkal is, mint Quezada, Manu Hernando, Cristo, vagy épp a dallamos nevű, kommentátorok kedvence Feuillassier.

Jól tudjuk, elsülhet ez sokféleképp, lehet akár vendég gála is (vajon mikor jön el a pillanat, hogy 3 gólt lövünk a szezonban egy meccsen?), de azt se tudnám kizárni, hogy a hajrához közeledve látjuk majd leírva a komment szekcióban, hogy „idegenben jó az iksz”.

Az biztos, hogy a Fuenlabrada ma tehet arról, hogy esetleg a visszavágón, a Bernabeu szent gyepén ne legyen ennyi hiányzó Zidane első csapatából. Titkon remélem, nem lesz tippmix-gyilkos találkozó. A heti meccseken azért volt pár olyan eredmény, amit lehet, hogy magyarázni kell a végén, pl. a Bilbao és a Tico is csak egy 1-1-re volt jó, a veszedelmes SD Formentera illetve a harcos Elche ellen.

Antonio Calderón edző a teljes keretét benevezte:

Kapusok: Pol Freixanet és Jordi Codina.

Védők: Jaume Sobregrau, Dani Fernández, Mikel Iribas, Cata Díaz, Armando Lozano, Ismael és Fran García.

Középpályások: Paco Candela, Rubén Sanz, Miguel Ángel Atienza, Luis Milla, Juan Quero, Hugo Fraile, Portilla és Yaw Annor.

Csatárok: Dioni Villalba és Matheus.

A pozitív csengésű beharangozó végén azért megjegyezném, hogy Fuenlabrada egész pontosan szomszédja Alcorcónnak. Ha mond ez valakinek valamit a CdR kapcsán.

Hogy további étvágyat csináljak a találkozóhoz, a kezdő sípszó 21:30-kor várható. A korán fekvők állítsák be az ébresztőórát. Hogy tovább ne húzzam az időt a beharangozó érdemi része előtt, következzék Jose kvíze – ugye mennyire hiányzott már mindannyiunknak!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!