Zidane ezt elvesztette, a csapat viszont nem

Ahogy számítani lehetett, izgalmas összecsapást hozott a Real Madrid-Tottenham találkozó. Ugyan csak két gólt láthattunk, de jó iramot diktáltak a küzdő felek, és a helyzetek mennyiségére se lehet panaszunk. Mivel mindeddig nem kaptunk ki az európai kupasorozatban a Spurstől, ráadásul a spanyol gigász számított esélyesebbnek a meccset megelőzően, ezért sokan sima hazai győzelmet vártak. Azonban annyiban meglepetést okozott mindkét gárda, hogy jóval szorosabb mérkőzést hoztak, és ezt jól tükrözi az 1-1-es végeredmény is. A Real ezzel immáron 29 BL csoportmeccsen nem talált legyőzőre (22 győzelem és 7 döntetlen), utoljára 2012 októberében kapott ki. Nem árt ízlelgetni, mert brutális sorozatnak számít ez is. De talán még fontosabb, hogy a tegnap esti döntetlennel megosztva élen áll a H csoportban a királyi gárda. Tehát a továbbjutás nem forog veszélyben. Most pedig nézzük, mit láthattunk tegnap. 

Erősen kezdődött az összecsapás, mivel az elejétől letámadott a vendég gárda. Kane szokásosan a középső védőkre fókuszált, illetve a kapusra, míg Llorente, Sissokko és Eriksen a pálya közepét blokkolta. Ezzel együtt számítani lehetett, hogy nem fognak végig intenzíven letámadni, mert hamar elkészülnének az erejükkel. Íme, a képen is látszik.

Azt is észrevehetitek, hogy Kroosra külön odafigyeltek, Sissoko az egész mérkőzés során próbált figyelni Mr. Alibire. De Modricot sem hagyták ki a buliból és rá is figyeltek. Kedvesek ezek az angolok, na! Egy szituáció rögtön be is ugrott, amikor Winks remekül lassította le Modricot és ezzel a kontra lehetőségét is elvette a Realtól. Sissokótól csak arra emlékszem, hogy vagy kétszer simán fellökte Kroost. Talán nem ártott volna lappal jutalmazni, de elmaradt. Még, aki külön figyelmet kapott, az Marcelo (természetesen CR-en kívül). Rá Aurier lépett ki, sokszor elég határozottan. Mindezek persze nem egyszerű emberfogások voltak, hanem csak zonális emberfogás, azaz a pálya bizonyos területén belül valósult meg az emberkövetés.

A felállásokra is érdemes kitérni, mert alapjaiban határozta meg a meccs képét. Real oldalon semmi különleges nem történt, ugyanaz a 4-3-1-2 volt, amit már megszokhattunk az ilyen mérkőzéseken. Ugyanakkor a Spurs oldalán sokakat meglephetett az 5-3-2-es formáció, de ahogy a beharangban is írtam, várható volt. A Dortmund ellen is ezt alkalmazták, méghozzá sikerrel, és most is meghozta a várt hatást. A szisztéma abban áll, hogy az 5 védőből a két szárnyvédő lezárja középpályás segítséggel a széleket. Ezáltal nem nagyon tudtunk mögéjük kerülni, különösen Marcelo szenvedett emiatt. Eleve formán kívül játszik, de tegnap este nem igazán boldogult Aurierrel és Sissokóval. Hiába próbált Isco is segíteni, de ő sem tegnap játszotta élete meccsét. Ennek a rendszernek három hátulütője van. Ahogy a lenti képen is látható, mikor a középpályás sor eltolódik egyik oldalra, hogy segítse ott a védekezést, akkor hatalmas terület nyílik a pálya másik felén, amit sajnos nem igazán használt ki a Real Madrid.

A másik következménye az általuk használt 5-3-2-nek, hogy a középpályásoknak  és két csatárnak is rengeteget kell futnia, hogy megfelelően levédekezze a területeket. Valamint azt is magával vonzotta, hogy a támadó harmadban nagyobb területe volt Kroosnak és Modricnak, illetve különösen a második félidőben Casemirónak. Utóbbi több alkalommal is veszélyesen indult meg. Sőt, Kroos is így került helyzetbe, és jött a buktatása, majd a büntetője.

 

Az első igazán nagy helyzetet azonban nem ő, hanem CR és Benya jegyezte. Az első félidő során jellemző volt, hogy az 5 fős védősor a 16-oson belül szűken helyezkedett, összetolódtak. Az 5. percben két védő is kivált a szélre, hogy Marcelót megállítsa, közben pedig a maradék 2 belső védő a túloldali wingbackkel tömörült középen, hogy létszámfölényben legyen Ronaldóval szemben. Ezzel viszont üresen maradt a másik szél és pont Hakimi gyűjtötte be a labdát, majd tálalt középre, amit előbb a luzitán robotunk igyekezett kapuba juttatni, majd Karim. Sajnálatosan mindkettő kimaradt.

Nem úgy mint, a Spurs akciója. A 28. minutumban ugyanis egy labdába ért bele elég pechesen Varane és csak a háló állította meg a játékszert. Ez volt francia védőnk első öngólja a Real Madridban. Kár érte, pedig ezt leszámítva nagyon jól oldotta meg a dolgát. Kane-nel több ízben került össze 1v1-ben és nem nagyon tudott átjutni rajta a brit gólgyáros. Nem lehet ugyanezt elmondani Ramosra, akinek rossz szoftver lett betöltve és nem éppen a tanári jelzővel illethető. Kane miatt többször kellett elhagynia a pozícióját és kisegítenie a szélen, de ezt ezúttal nem túl jól oldotta meg. Példának okáért, a gól előtt is ő akadályozta volna meg a beadást, amibe végül Varane ért bele. Már nem először látjuk CSK-nktól, hogy csak ímmel-ámmal zár ki a szélre. Néhány méteres távolságból automatikusan hátratett kézzel, azaz a szokásos mozdulatsorral próbálja blokkolni a beadást, de ez már hétvégén sem volt túl sikeres. Most sem.

Szerencsére a félidő előtt 1-2 perccel jött Kroos akciója és CR 11-ese.

A második játékrész jól indult, mert több helyzetig is eljutottunk. Mint például Benzema fejese.

Ez közvetlenül a beadás, illetve a fejes előtti pillanat. Már itt látszik, hogy eltolódott teljesen a Tottenham védelme. A jobbon jelölt két védő teljesen fölöslegesen védi ott a területet, miközben középen Iscóra és Ronaldóra egy szál vendég védő jut. Valóban ők is helyzetbe kerülhettek volna, de végül a védőjétől szintén elszakadó Benzema tud fejelni. Hihetetlen, hogy olyan közelről, pont Llorisba. Fhanszia csatárunk vagy nagyon peches, vagy dekoncentráltan játszott. Bár utóbbi némileg az egész csapatra igaz (tisztelet a kivételnek). Pontosabban fogalmazva, végig azt éreztem, hogy a vendégek akarásban és koncentrációban egy szinttel feljebb vannak.

Iscóval kapcsolatban már említettem, hogy nem volt élete meccse. Sőt, talán a kommentfolyamban találkoztam a kritikával, hogy megint hajlamos volt dédelgetni a labdát. Ezért mutatok két jelenetet, ahol abszolút helytálló a kritika, mert mindkettőnél jóval előbb kellett volna passzolnia.

 

Az elsőben csak akkor fordít át a másik oldalra, amikor már a védő is észreveszi Ronaldót, illetve egy másik is visszaér.

 

A következőben pedig néhány ütemmel korábban kellett volna passzolnia CR-nek, de elhúzta, és oda is lett a kontra.

Mindezek ellenére nem lesz gyengébb játékos, mint Eriksen. És eladni sem kell rögtön. Mindegyik játékosnak megvannak a maga erősségei és gyengeségei. Úgy tűnik, Iscónak a labda dédelgetése az, és ettől soha nem fog teljesen megszabadulni. Sőt, valamikor igencsak hasznos ezen tulajdonsága, de most nem volt az.

Ronaldóval kapcsolatban azt érdemes még megnézni, hogy a sikeres büntetőjén kívül volt két nagy helyzete is. Nem sokkal Benzema fejesét követően jutott lehetőséghez a portugál, de nem tudott élni velük.

 

 

A 60. perc környékén azt írtam fel, hogy nem ártana cserélni, mert látszott, hogy nehézségekbe ütközött a csapat és változtatni kéne. De csak Kane két hatalmas helyzete után, a 76. percben cserélt Zidane mester. Karim helyére érkezett Asensio, aki a szélen segített feltörni a Spurs masszív védekezését. Fel is élénkült a játék, és némi sebességet is sikerült becsempészni, de gólig már nem jutottunk el. Még Lucas váltotta Iscót, de más változás nem volt madridi oldalon, ami furcsa, hiszen egy cserelehetőséget “benthagyott” francia trénerünk. Zidaneknows.

Részemről ennyi lenne, most jöjjön José.

Jose dühöngése, mert szeretett csapatát belülről bántják:

Nem akarom Zizou, sem king_aranath mondandóját elismételni, de ha lesz hasonlóság, annak csak az az oka, hogy ugyanazt a meccset néztük. De vajon hogyan láttuk? Én úgy, hogy a Spurs taktikája teljes mértékben győzedelmeskedett. Nem, nem az eredményre értem, hanem a játék képére. A Real a legbosszantóbb labdabirtoklást kapta ajándékba a vendégektől: a meddő labdabirtoklást. Nem tudta a Csapat, hogy mit kellene kezdeni a helyzettel. Ment a labdajáratás jobbról-balra és vice versa, de a játékot labda nélkül irányította a Tottenham. Alig-alig vette elő a betömörülő védelmek megbontásának egyik lehetséges eszközét a Madrid: a mélységi felpasszt, illetve a kis területen való háromszögelést. Pedig láss csodát, Modric egyik megoldása után igen ígéretes területre ért CR a labdával, de a csel közben megcsúszott, oda lett a lehetőség. De ezt kellett volna erőltetni.

 

A három belső védő folyamatos emberelőnyt jelentett a beívelésekkel szemben. Igaz, hogy CR kapufája és Benzema majdnem megfejelt labdája is beadásból volt, igaz, hogy a csapat Zidane alatt az angol másodosztály vakmerő újítását (beadás-beadás-beadás) használja, de egy ilyen védelmi rendszer ellen ez önmagában nem elég. Igaz, hogy a vendégek is csak “Varán” jóvoltában lőttek gólt, de basszus, Ronaldo meg tiziből volt eredményes. Miközben a tizit megelőző helyzet épp a kis területen megvalósuló, nem sablonos, de azért többször alkalmazható játékból alakult ki. Itt jár a pacsi a Real Madrid 9-es mezét viselő játékosának. Akivel tegnap este lélekben szakítottam és minden kapcsolatot megszüntettem. Nevét nem írom le posztban ezentúl, csak ha mesterötöst vág egy TOPCSAPAT ellen. Említett játékos számláján túl sok van. Imádott csapatomat sokszor nem segítette kellően, pedig tagadhatatlan, hogy lehetősége tucatszám volt az elmúlt évek random meccsein. De összegezve a bekezdés lényegét: betömörülő védelem ellen háromszögek és bemozgások, illetve átlövések. Az ívelésekkel mi a lótúrót akarunk EZEN A SZINTEN, amelyről nagylelkűen megfeledkezik Zidane. Ne mondjátok, mert nem hiszem el, hogy ez a garnitúra nem tud szebben játszani. Földön. Lapos passzokkal. Zsuga zsuga után. Isco és Kroos igyekezett távolról lőni, nem született gól egyikből sem, de ez még mindig jobb, mint a beadások végtelen sora. A közérthetőség miatt: beadásokra is szükség van, de nem ilyen mennyiségben. A Real Madrid nem erről kellene, hogy szóljon.

A másik téma, ami már élőben is talp- és agyérgörcsöt okozott. Annyira nem lehet rosszul érteni a játékhelyzetet, annyira nem lehet Zidane kókler, hogy ilyen feladattal lássa el a két csatárunkat. Ronaldót meg a 9-est. Eszükben sincs segíteni a labda előrejutását. A birkák vonulnak ennyire konokul, mit sem törődve a környezetükkel, mint ebben a jelenetben a két játékos. Ráadásul az élet óriási rendező, mert ezután pár másodperccel következik be Kroos és a francia csatár játékosunk összjátéka, majd jön a tizi. Tehát ha a támadások felépítésében is részt vennének, nem csak target man-ként akarnának funkcionálni, máris jobban érezném magam. Sőt, megengedő vagyok – a fenét, igazából borzasztóan dühös, hogy a Kamerás kihagyta a ziccereket, hogy Marcelo homály volt, hogy ZZ elvesztette a taktikai harcot, hogy későn és így már feleslegesen cserélt… – és legyen CR a célpont. De akkor a másik meg vegyen részt a támadás felépítésében!

De most komolyan, nektek futball-tankönyvi példaként csapódik le a portugál és a 9-es mozgása ebben a majdnem teljes egy percben?

 

Megkérdeztük king_aranath-ot, hogy mi a véleménye a meccsről és a Tottenham választott játékáról, játékrendszeréről: 

Mindenkit meglepett ugyan, de – különösen utólag kijelenthető, hogy – volt ráció abban, hogy Pochettino defenzív taktikával és egy váratlan taktikai formációban küldte pályára a csapatát. Egyrészt a Real sem erre készült és a jól játszó Vertonghen és Aurier mellett nem tudta kihasználni a széleket ahogy szokta: a beadásaik nem az alapvonal környékéről visszafelé vagy élesen oldalról érkeztek, hanem előre, amiket a Spurs belső védői Dierrel megtámogatva jórészt szemből vártak. Ennek azonban nagy ára volt, nevezetesen hogy a Winks – Sissoko párosnak kellett (volna) megállítania a létszámfölényben lévő madridi belső középpályás triót, amire a standard kezdőpáros, de jelenleg még sérült vagy lábadozó Wanyama – Dembélé páros se lett volna feltétlenül elég. Nem véletlenül futott embertelen mennyiséget a Tottenham és nem véletlenül nem maradt erő és tér a labdakihozatalra, különösen hogy Eriksen levegőhöz is alig jutott – vele együtt pedig a támadásépítést is megfojtotta a Real. Sissoko tavaly az egész PL legnagyobb bustja volt, míg Winks még csak 21 éves, ehhez képest tegnap nem igazán érheti kritika a játékukat.
Ha a Tottenham 3 belső hátvéddel és 2 wingbackkel áll fel, márpedig ez a PL-ben lassan megszokottá válik, akkor a szélsőhátvédek a támadásban játszanak jelentős szerepet, nem pedig védekezésben, a területek lezárásában. Tegnap a Bernabeuban azonban ez történt. Az ilyen defenzív formában eddig nem alkalmazott 5 védős felállás mellett a másik jelentős változtatás a 2 csatáros hadrend volt, de ez azért csalóka, mert az Alli – Kane duó hasonlóan már játszott egymás mellett/mögött ebben a formában. Márpedig a Spurs keretében Alli pótlására Kane (is) alkalmas, Kane posztjára pedig csak Llorente jöhet szóba, aki nagyon hasznosan játszott. Son maradt hát a kispadon, hogy ha kell lendületet hozzon a pályára csereként.
A fentiek alapján nehezen eldönthető, hogy Pochettino kényszerből vagy biztonságból változtatott, de én a tegnapi játékot elnézve 40-60%-ban utóbbira tennék – Wanyama és Dembélé pályára küldése esetén sem hiszem, hogy nyíltabban játszottunk volna, esetleg ritkábban sikerült volna a belső középpályásainkat rátolni a védővonalra, vagyis Modric és/vagy Kroos kevesebbet lett volna a tizenhatosunk előterében (ilyen Kroos megindulás vezetett a jogos tizenegyeshez, a Madrid egyenlítéséhez).
Az argentin összességében jól taktikázott, bár mindenkit meglepett azzal, hogy ilyen hátravontan, a labdabirtoklásról – a Spurshöz képest – ennyire lemondva futballozott. Nagy szükség volt a klasszis teljesítmény nyújtó Llorisra és a szerencsére (a kapufára és Benzema hibáira) is ahhoz, hogy a taktika eredményre és pontszerzéshez vezessen, de nem szabad megfeledkezni Kane két ordító helyzetéről (egy szöglet utáni fejesről és “A” ziccerről), amikor Navas hatalmasakat védett, valamint arról sem, hogy egy büntető is elmaradt Llorente buktatása után.
A Spurs sokkal okosabban játszott tegnap, mint tavaly bármelyik BL- vagy EL-meccsén – és már – önmagában ez örömteli!

A tegnapi tapasztalatok után nem tudom, mit várjak a visszavágótól: a pragmatikus szemlélet vajon Londonban is legyőzi Pochettino alapfilozófiáját, vagy “hazai” pályán azért jóval támadóbb szemléletben küldi pályára a csapatot? Ha muszáj, én ismét utóbbira fogadok még akkor is, ha ettől a meccstől is ezt vártam.

ZÁRSZÓ ZIZOUTÓL:

Vissza hozzám. Mi így láttuk e tegnapi összecsapást.  A  két kollégának köszönöm a közreműködést. Most Ti következtek! Kíváncsi vagyok, hogy ki hogyan látta a mérkőzést. Zidane-nak pedig azt kívánom, hogy megfelelő következtetéseket szűrjön le ebből a 90 percből, hogy felhasználhassa a londoni találkozóra. De addig is vannak még meccsek, a hétvégén az Eibart fogadjuk. Hala Madrid!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • dunga

  Az volt az érdekes, hogy Llorente nem Kane posztján, hanem Allién játszott.

  • king_aranarth

   Igen, volt hogy a spanyol olt hátrébb.

 • Cornelius Scipio Africanus

  OFF

  Azért az kemény, hogy az Atletico nem tudta megverni a Qarabagot a BL-ben, pedig az azerbajdzsáni csapat 75. perctől már csak 10 emberrel játszott. Azért ez eléggé meglepetéseredmény.

  • andreal

   Végig kellett néznem, bűn rosszak voltak, a Qarabag viszont minden dicséretet megérdemel, mert kiválóan védekeztek, de azért kihasználták a lehetőségeket a támadásokra, még 10 emberrel is!

  • kodex

   Barcelona = Qarabag.

 • smatte

  Ezt az own goalt le kéne igazolni a Barcától, mert nagyon eredményes…

  • elkesetthusvetinyul

   nem adjuk, Don Andrés után ő lesz a következő aki örök életre szóló szerződést ír alá 😉

   • Cornelius Scipio Africanus

    Nyussz. Összevesztem a guglival, így nem őt kérdezem. De mikor kaptatok ezelőtt pirosat? És hányadik gólját szerezte a szezonban az új igazolásotok Own Goal? Eléggé termelékeny, nem?! 😀 Csak kíváncsi vagyok hogy mennyinél jár.

    • elkesetthusvetinyul

     a mi kis Own Goalunk La Masia-növendék ;D
     a statisztikával hadilábon állok, szóval fogalmam sincs, de azt írták a fiúk hogy a BL-ben már utolérte Messit 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Akkor jó kis nevelés 😀
      És piros mikor volt utoljára? Az se mostanában nem? 😀

     • elkesetthusvetinyul

      Pfff… nem tudom. Ha tippelnem kellene akkor Neymart vagy a Presidentét mondanám

     • kodex

      szerintem Pique volt az is – még AB ellen. amikor bírót nevelt.

     • Cornelius Scipio Africanus

      AB-t olvasva az Alkotmánybíróság jutott eszembe, és utána esett le, hogy a Bilbao. Jesszus. :DD

 • Manócska

  Nagyon úgy látszik joggal tartottam attól, hogy Ancelotti távozása után James a padra szorul. A bajnokin sem kapott lehetőséget a játékra, és ma sincs a kezdőben. Heynckes visszatérése viszont egyelőre jól alakul.

  • smatte

   Már arról cikkeznek, hogy télen megy az MLS-be…azért az komoly lejtmenet.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Leírnám a véleményem, de nem értek a focihoz. Így megtartom 😀

    • Manócska

     Mióta nem értesz a focihoz? 🙂

     • Cornelius Scipio Africanus

      Tegnap 😀

  • dzsonee

   Én, mivel nem értek a focihoz, nem tudom eldönteni, hogy ez azért van mert James tényleg nem használható a modern kori fociban, az edzők nem találják a helyét vagy tényleg nem annyira jó. Meg nem is láttam annyit játszani hogy eldöntsem. Mindenesetre személy szerint szorítok neki!

  • salidigger

   Négy év után végre megint van értelme meccset nézni! Szopjon lovat Uli és Kalle is, hogy kidobták ezeket az éveket az ablakon…
   Jaj de jó lesz júniusig! 😀

   • Manócska

    Ennyi. Örülök hogy örülsz. 🙂

   • Jose

    Nem értelek, a Bundást még így is megnyeritek április végére… 😀

    • salidigger

     Nézz meg egy egy hónappal korábbi meccset, aztán nézd meg a tegnapit. Meg fogod érteni 😀

 • FrancIsco

  Hihetetlen ez a cselzi mennyire egy null csapat és mégis képes semmi focival két gólt szerezni még mi egy millió helyzetből szenvedünk ki egyet…

  • andreal

   Azért az a Morata – Hazard összjáték nagyon szép volt.

   • FrancIsco

    Nagyon szép meglátás volt kétségtelenül, de egy jó megmozdulás nem feledteti azt a bunkert amit otthon képesek előadni…

   • Manócska

    Szerintem David Luiz gólja is szép volt. Rendesen megküldte azt a labdát.

    • WT14

     Egészen idáig az volt a meccs legszebb gólja.

 • dzsonee

  Átfutottam a kiharangot. Nagy gratula újra srácok a munkátokért. Zizounak a gyors szakmai munkáért, amit letett az asztalra. Mivel hülye vagyok a focihoz, ezért meg sem próbálok belekötni 🙂 Josenak azért, hogy menedzseli ezeket a bejegyzéseket és hogy elvisel minket 🙂 Meg hogy képes nyomdafestéket tűrően összefoglalni az érzéseit. King_aranathnak pedig azért, hogy időt szakított a Real blogra és aktív résztvevője volt ennek a 2 napnak. Szurkolok a Spursnek, hogy minél tovább jussanak, és hogy majd esetlegesen csak a döntőben kapjanak ki a Realtól.

 • Gareth

  Regen is birtam a palit, es tudom, hogy ilyenkor konnyu okosnak lenni, de hogy nekunk egy ilyen Dzeko kaliber (csere?)csatarunk sincs…

 • WT14

  Tiszta szar meccs ez a Chelsea-Roma 😀

  • andreal

   Gyorsabb 🙁

  • Manócska

   Olyan unalmas hogy mindjárt elalszom rajta. 🙂

 • andreal

  Hű de jó ez a meccs 😀

 • dzsonee

  A ManU gólja megvan a Benfica ellen? Hatalmas 😀

  • WT14

   Most néztem reggel. Csóri 18 éves kapust sajnálom, mert ezzel a góllal kaptak ki. Innentől egy életre megtanulja, hogy az ilyen labdákat inkább tolja fölé szögletre.

   • dzsonee

    Hát kijött a rutintalanság az tuti. De mennyivel szegényebbek lennénk egy ilyen élmény nélkül. Remélem a csapattársak meg a stáb rendbe rakják lelkileg, mert ha a Fika továbbjutása bárhová ebből a csoportból ezen az 1 ponton fog múlni az nem rá nézve lesz égő.

    • WT14

     3 meccsen 0 pontjuk van, az előző körben egy ötöst kaptak a Baseltől, nem hiszem hogy ezen fog múlni.

     • dzsonee

      Bár ugye mindannyiunk számára nyilvánvaló, hogy teljesen feleslegesen indulnak bármilyen európai kupasorozatban, a Guttmann átok miatt úgyse nyernek semmit.

     • Manócska

      Láttam a 2 utolsó EL döntőjüket, (Chelsea, Sevilla) és szegényeket már tényleg megsajnáltam. Mindkét meccsen jól játszottak, akár győzelmet is érdemeltek volna, és mégsem jött össze nekik.

     • Jose

      Béla megmondta.

     • Manócska

      Azért remélem hogy nem jön be teljesen a kívánsága.

 • Sragi

  Minőségi lett ismét 🙂 Köszönöm a vendégek közreműködést!! (Remélem a jövőben is lesz majd hasonló)
  A visszavágó annyiban lesz erdekes, hogy eddig mindegyik csapat legyozte a Dortmundot e miatt kényelmes helyzetben vannak. Persze a csoport elsőség lenne a cél. Nyilván valamivel támadóbb lesz otthon a Spurs.

  • WT14

   Fentebb ott a minőségi lett 😀

   • Sragi

    😂 😂 😂 ül a poén.

 • majk

  :D:D kurvajó lett!

 • Jose
  • dzsonee

   😀 franciára is lefordította neki valaki?

 • Jose

  Érdeklődőknek ajánlom faja elemzését az ATMA-FCB bajnokiról.
  https://faja1234.wordpress.com/2017/10/18/match-analysis-barcelona-drop-points-in-madrid/

 • Brn

  Nagyon tetszik az írás, kezdek rendszeres olvasója lenni a blognak, minden elismerésem a szerkesztőké. Azt tenném hozzá, hogy a Spurs nem a legjobb és megszokott hadrendben játszott a Real ellen, hiányzott egy gólerős Alli, egy kiváló szűrő Wanyama, egy szervező Dembélé, és még így is meglepte a legjobb Real-t (Carvajal kivételével, hiába játszott jól a fiatal Hakimi, azért semmi kockázatot nem vállalt, hozta a kötelezőt, persze ennyi idősen ez rendben is van, de mindössze egyetlen jó beadást lehet a nevéhez fűzni, messze nem hozza egyelőre sem Carvajal, sem Danilo széljátékát, gondolok itt a beadásokra első sorban). Én jobb hátvédként Nacho-t játszattam volna, van sebessége is, és tud normálisan centerezni, Hakiminél emiatt jobb szélen akkor járt a labda, amikor tényleg már máshova nem lehetett passzolni, emiatt Marcelo is a kelleténél jobban kihajtotta magát.
  Pedig szerintem csoportelsőségért illett volna a Bernabeuban ezt a Spurs-t leverni, mint fáról a diót.
  A cserékről meg annyit, hogy amióta Asensiónak az agyába szállt, hogy ő lesz a következő aranylabdás, azóta a srác azzal a lendülettel vissza is esett (nagyon várom, hogy újra gólszerző formába lendüljön), Vazquez meg sosem volt a kedvencem (üres kapura sem tud gólt rúgni), nem is értem mit keres a Real-nál egyáltalán, amikor nála sokkal jobbak, fontosabbak távoztak, és tetszik nem tetszik Zidane-nak a nyári igazolások azt eredményezték, hogy ha a legjobb hadrendben lépnek pályára, akkor a cserepad már nem tud segíteni. Lásd a mostani mérkőzésen, mindössze két cserelehetőséget használt csak el.
  A bajnokságban ha otthon, ha idegenben nagyon nyögvenyelősen megy a játék, nem tudják a meccset lezárni 2,3 góllal, a nagy rotálásnak és a fiatalított keretnek köszönhetően az idei LaLiga nyerésre nem sok esélyt látok. A BL még kérdéses, az tavasszal derül ki, de addig félő, hogy csak arra kell koncentrálni.
  Üdv mindenkinek.

  • Ronrics

   Asensióra nagyon kíváncsi vagyok én is a későbbiekben – lehet ez is az is kérdés, hogy dolgozza fel a kezdeti sikert és a mostani közepest.
   Hakimi viszont tuti, hogy jó lesz szvsz.
   LV kedves srác, de talán Ő a leggyengébb valóban

  • Krityó

   Halihó itt! Sok kommentet várunk még! 😀

 • dracox

  „A mérkőzés végén elkértem a mezét – ecsetelte Harry Kane a Cristiano Ronaldo iránti tiszteletét. – Óriási
  szerepet játszott a karrieremben, abban, ahogy felnőttem, örülök, hogy
  megszereztem ezt a dresszt, biztosan bekereteztetem. Én meg odaadtam
  CR-nek az enyémet, mondjuk fogalmam sincs, ő mihez kezd majd vele.”

  Szerintem CR felment Perez irodájába és kiterítette az asztalára célozva ezzel valamire..

  • Manócska

   Én egyáltalán nem bánnám ha így történt volna. 🙂 Szívesen elnézegetném ahogy a gólhelyzeteinket gólra váltja.

  • dzsonee

   CR elkérhette volna a cipőjét és odaadhatta volna Benzemának

 • kodex
  • Jose

   212M ojrót okosan el lehet költeni.

 • Jose

  Kimi…

  #1 Kérdés: “Milyen a kapcsolatod Peter Sauberrel?”
  Kimi: “Ő a főnököm.”

  #2 Kérdés: “Kimi, ez az első győzelmed a 2009-es Belga Nagydíj óta. Mondanál nekünk valamit az érzéseidről?”
  Kimi: “Igazából nincs sok.”

  #3 “Miért ordítasz a kibaszott rádióban?”

  #4 Kérdés: “A sisak sok versenyző számára valami különlegeset jelent. Mit jelent számodra?”
  Kimi: “Megvédi a fejem.”

  #5 “Ha nem leszek első, akko inkább második és harmadik sem akarok lenni, így nem kell elmenni a díjátadóra.”

  #6 “Annyira kibaszottul szarok vagyunk, hogy az hihetetlen.” (NASCAR)

  #7 Kérdés: “Van valami különleges szokásod a versenyek előtt, mielőtt felveszed a sisakodat?”
  Kimi: “Igen, megtisztítom, hogy jobban lássak.”

  #8 “A vezetés az egyetlen, amit szeretek a Forma–1-ben.”

  #9 Kérdés: “Miként szoktál készülni a következő szezonra?”
  Kimi: “Általában az Önök újságából szoktam megtudni.”

  #10 “Ne beszélj hozzám a kanyar közepén!”

  #12 Kérdés: “Mit csinálnak a finnek szabadidejükben?”
  Kimi: “Nos, nyáron lehet horgászni és szexelni. Télen pedig a horgászat kiesik.”

  #13 “A jégkorongból elegem lett, otthagytam a fenébe, mert nagyon korán kellett kelni a reggeli edzésekhez.”

  #14 Kérdés: “Milyen érzés 300 km/órás sebességgel vezetni?”
  Kimi: “Normális.”

  #15 “Nem vagyok alkoholista, csak elég idős ahhoz, hogy azt csináljak, amit akarok!”

  #16 Kérdés: “Mit súgott a spanyol király, mikor átadta neked a díjat?”
  Kimi: “Azt mondta, jól vezetek. Kedves király.”

  #17 “Valahol azt olvastam, hogy a részeg emberek szerencséjével vezetek.”

  #18 Kérdés: “Mi fog hiányozni Malajziából?”
  Kimi: “Nem tudom, hogy fog-e hiányozni. Amit láttam, az a reptér, a hotel és a versenypálya.”

  • Sragi

   Azért hatalmas forma 😀

   • andras14

    Nem egy túl éles kés Kimi.

    • Sragi

     Hát nem egy agysebész ,de nem is ezért szeretjük 🙂 (bár kicsit elegem van már a teljesítményéből..)

  • Edizen

   ez a csávó az egyik kedvenc 😀

 • Jose

  Részlet a holnapi posztból: “Az ezen a receptoron ható szerek az endogén adrenalin és noradrenalin hatását utánozzák. A β2 receptorhoz kötve ellazítják a hörgőket összehúzó izmokat, ezáltal növelik a légutak átjárhatóságát.”
  #komolyanvesszük

  • Cornelius Scipio Africanus

   Szóval Raúlitás írja.
   Vagy besegített Resid.

 • Cornelius Scipio Africanus
  • dzsonee

   Az tuti hogy egyelőre megy neki a szekér!

   • ZeRo

    Én arra leszek kíváncsi, hogy ha majd nem megy a szekér, vagy gödörben lesz, abból, hogyan, s mennyi idő alatt mászik ki. Sokkal többet mutatna belőle és a hozzáállásából. Szerintem persze, de én tényleg nem értek a focihoz, nem csak úgy divatból, hanem egyáltalán. 😀

   • Cornelius Scipio Africanus

    Én nem értek a focihoz, de gyanítom nagyobb játékos lesz mint a hurrikán.

    • Manócska

     Most már mindig le fogod írni hogy nem értesz a focihoz? 🙂 Szerintem értesz, ha ez számít valamit.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Köszönöm, kedves vagy. 🙂 Nem, nem fogom mindig leírni. 😀

     • Ronrics

      Mi tudjuk úgyis..::))

     • Manócska

      Akkor megnyugodtam. 🙂

  • Krityó

   Nem értek a focihoz, de… :DDDD!
   Szóval tényleg nem értek, de nem 18-ig tinédzser? Átlépte, nem? :)) Vagy angolszásziában és franciahonban 20 ez a határ? Csak hogy mit mondjak a srácoknak itthon… :D!

   • Cornelius Scipio Africanus

    TEENager. Így remélem már evidens 😀

    • Krityó

     Nem. Teen mit jelent?

     • Krityó

      Már megnéztem: 19-ig értik. Hálás téma, fejlődtem. 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Nemá’ hogy ezt most tudtad meg 😀 Nah mindegy, minden nap lehet tanulni valamit. 😀 Azt hittem ez másnak is logikus. (Nem ez nem oltás nyugi 😀 ) Van ilyen hogy valakinek ez logikus másnak meg amaz 😀 De örülök hogy “tisztába tettük a gyereket” :DDDDDDDD

     • Krityó

      Tényleg nem volt világos, de most már az. Logikusnak lehet, hogy lehetett volna, de nem gondolkoztam el rajta még! 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Nah, már megérte ma felkelni 😀 Szóval míg a gyereked nem lesz 20, mondhatod neki hogy : tini vagy még kisfiam :DDD

     • Krityó

      De mi a másik oldalon állunk: 11 és már azt mondja egész idén, hogy ő tini! :DDD Meg kell telefon és lazulhat. :DD

 • ofrnkie

  Bölöni László: “Cristiano Ronaldóra először egy barátságos mérkőzésen figyeltem fel, mely a Sporting U16-os és U18-as csapata között zajlott. Nagyon tetszett a játéka, így felhívtam a felnőttekhez. (…) Akkoriban még középcsatárként játszott, de én szélsőt csináltam belőle, mert egy ilyen fiatal játékosnak nem lett volna esélye két nagydarab középhátvéd ellen.”

  tehát most a “vissza a gyökerekhez” cucc zajlik CR tekintetében?

  • Raulitás

   Gondolom a következő Csank lesz, hogy el akarta hozni Sopronba, csak Bárányos túl jó volt a posztján

   • Cornelius Scipio Africanus

    Már ne haragudj, de ezt eddig nem nem tudtad? :O
    Megint kemény cuccot tolsz 🙁 :DDD

    • Raulitás

     Ahh, az csak porcukor. Csak intravénásan finomabb

  • Brn

   Bölöni Lászlót szövetségi kapitánynak!

 • Jose

  Akkor a ma esti téma: Hieronymus Bosch. Szimbólumkutatók előnyben.

  • Raulitás

   Ötlettolvaj

   • Jose

    kultúraközvetítő

    • dzsonee

     Ha tudom a négy tini nindzsa teknőc nevét az beleszámítódik valamennyire a kulturáltságba?

     • ZeRo

      Athos, Porthos, Aramis, D’artagnan? Nem? 😀

     • dzsonee

      Ezek nem a Gyűrűk urából vannak?

     • ZeRo

      Nem-nem, ezek asszem Star Wars-ból.

     • dzsonee

      Fene, az emlékezetem már nem a régi 🙂

     • LeeTaiPo

      Nem. Csülök, Tuskó Hopkins, Senki Alfonz és Török Szultán.

     • dzsonee

      Piszkos Fred a főgonosz? Vanek úr pedig April?

     • LeeTaiPo

      Akkor már inkább Potrien 😀

     • dzsonee

      Tééényleg, szegénykém a tépett bajszával, néha már majdnem megsajnáltam 😀

     • Jose

      Csak ha mellé teszed a fogonosz nevét is.

     • dzsonee

      Mivel valamiért nekem a főgonoszok mindig is izgalmasabbak így szimpatikusabbak is voltak, Zúzót és Krangat, az agyat sose fogom elfelejteni 🙂

     • ZeRo

      A régi első filmben szerintem egész jól megoldották Zúzót, azt a filmet mai napig bármikor megtudom nézni. 🙂

     • dzsonee

      Be kell valljam férfiasan a filmet nem láttam 🙁 De a rajzfilmsorozaton nőttem fel 🙂

     • ZeRo

      Megvolt ez is, az is. Bár rajzfilmből kevesebbet láttam, de így is egyik nagy kedvenc.

     • dzsonee

      Anno a szombat reggeleim ezzel indultak 🙂 régi szép idők

     • ZeRo

      😀

     • dzsonee

      Ennyit a festészetről…ne haragudj Jose 🙁

  • Krityó

   Tetszik.

   • Jose

    Láttad Bécsben a képeit? 🙂 (Raulitásnak ugyanez: 😀 )

    • Krityó

     Nem, sajnos, ennyire nem vagyok megkulturálódva. Csak a feleségem a nagy festészetrajongó, én meg elvettem ezzel együtt. 🙂

     • Jose

      Jó, semmi gond. Add át neki a helyet a gép előtt. 😀

     • Krityó

      Öööö, tévét néz, és magasról tesz a kulturális rovatunkra itten… Valami gyerekkel vagyok műsort bambul, annyira ki van merülve, hogy már ez is jó neki! :DD

     • Krityó

      Kérdezem: szereted H. Boscht?
      Válasz: Hát, so-so.

     • Jose

      Lehet, hogy a konyhai robotgépek márkájára gondolt???

     • Krityó

      Azt hiszem, az Robert Bosch. :DDDDD Nálunk Russel Hobbs. 🙂
      Angol festészetet szereti.

    • Raulitás

     Ahh, soha. De az egyiket egy napig sikerült nézni. Azóta baratkozom az LSD-vel.

     • Jose

      Melyik volt? A Gyönyörök kertje vagy a Keresztvitel?

     • Raulitás

      Előbbi. Hálás téma egy esszéhez

     • Jose

      Nem csodálom, hogy LSD-re vágysz. 🙂 Mestermű és szerintem egyszer mindenkinek meg kell tekintenie, de nem ám úgy, hogy ránéz, hümmög, elmegy. El kell gondolkodni az alkotáson!

     • Raulitás

      Határozottan egyetértek ebben. De ez általában sok festményre is igaz. Nyáron Prágában Dalin töltöttem el egy kellemes napot

     • sultan2004

      Azt a Dali tárlatot láttam 1 hónapja Szegeden.

     • LeeTaiPo

      Én a Taormina előtt tudtam órákig elüldögélni a Nemzeti Galériában.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Gyönyörök kertje egy kibaszott mestermű.
   Amúgy full balf*sz vagyok a festészethez is. De komolyan. Szégyellem, de ez van. Majd ha újra reneszánszát éli – hahaha de szellemes vagyok – akkor több időt áldozok erre (is).

 • Raulitás

  Szinkronkosárlabda: kb 10 percig néztem 😀 https://twitter.com/World_Wide_Wob/status/921015335897182208

  • Jose

   aztakurva

  • Krityó

   El sem hiszem… :)!

  • johnglade

   Bárcsak a mi támadóink is ezt produkálnák egyszer…

   • ZeRo

    Nem egyszer volt már, hogy Karcsi vagy Marci jött fel a labdával, és akkor a teljes BBC egyszerre futott be a 11es pontra gólt fejelni. 😀

 • Cornelius Scipio Africanus

  AS | Navas 47 lövésből 39-et sikeresen hárított az idei szezonban, ami 80%-os hatékonyságot jelent. Európai viszonylatban ő áll a legjobban.

  Valószínűleg így is kaput veszünk nyáron és nem csatárt 😀 Manapság új szelek fújnak 😀 Kapjunk kevesebbet mint az ellenfél 😀

  • Brn

   Kár, pedig Navasnak nagy szerepe volt, hogy nem kaptunk ki a Spurstól. Sokszor a Realnak a jó sem jó, jó példa erre Di Maria is.

   • dzsonee

    Di Mariánál az volt a legszomorúbb, hogy pont akkor lett eladva amikor Carlo megtalálta az ideális pozícióját. Addig azért volt hogy sikítottam néha a játéka miatt.

    • Brn

     Di Mariat mai napig hiányolom, de én még Pepét sem hagytam volna lelépni, Nacho maradt volna idénre jobb-/balbekk opció.

    • Sragi

     Azóta sem játszott hasonló szerepben 😀
     Akkor sajnaltam, hogy elment persze.

  • dzsonee

   Ha ettől is hatékonyabb kapust akarnak, javaslom nézzenek körül a hokikapusok között.

  • ZeRo

   Csak a 100% lehet elfogadható egy ilyen előkelő csapatnál, mint a Real Madrid! Szerintem a középpályára is kéne valaki Kroos helyett, szánalmas az 90akárhány százalék passzpontosság, főleg annak fényében, hogy mind alibi szar fos 10cm-es hátra passz a kapusnak! 🙂

   • majk

    remélem veszünk végre egy normális kapust, mert ha most nem ő véd, már mindent vezetnénk, sőt meg is nyertük volna!

   • Brn

    Nem értem, hogy nem tűnik fel sokaknak, hogy valójában mekkora játékos Kroos. Nem egy cselgép, nem annyira technikás esetleg mint társai, de ettől függetlenül, szerintem a középpálya királya, a mérkőzések nagy részében irányít, állandóan mutatja az irányt (csak figyeld meccseken mennyit integet, segíti a társakat), hogy ki hová helyezkedjen, állandóan megjátszható, akár hátul, akár elől, rendre felér a támadásokkal, képes lassítani a játékot amikor arra van szükség, ugyanakkor képes dinamikát bevinni a játékba, teljes magabiztosságot sugároz, rengeteget szalad, egy komplett középpályás akit szerintem minden edző szeretne a saját csapatában tudni. Remélem edző lesz valamikor belőle, mert a játék intelligenciája nagyon magas. Maximálisan bizonyítja klasszisát nem csak a Realban, hanem a német válogatottban is, emiatt bánják is rendesen a Bayernnél, hogy anno olyan egyszerűen elengedték. Szerintem jelen pillanatban pont nem a középpályára kéne valaki (hamarosan visszatér Kova is, van Ceballos, Isco ha éppen van Bale), hanem csatár posztra, gólt rúgni kell valaki, de oda sürgősen.

    • dzsonee

     Attól függetlenül hogy nagyrészt egyetértek veled nyugi, irónia volt 😉

    • davieee

     Azzal nem értek egyet,hogy nem annyira technikás,mint a többiek.Kroostól gyakorlatilag nem lehet labdát elvenni,nincs olyan letámadás,ami képes megzavarni őt,ez pedig csak úgy lehetséges,hogy technikailag a legmagasabb szinten van.Maximum nem olyan látványos,mint a többiek,mert nem színezi annyira a játékot,hanem a legegyszerűbb megoldást választja,de technikailag attól még tökéletesen képzett.

     • Brn

      Technikásnak technikás, amit játszik azt nem lehet sem ész, sem dinamika, sem intuíció nélkül játszani, hanem arra értettem inkább, de valszeg rosszul fogalmaztam, hogy nem az a cselgép, mint pl. Marcelo, vagy Roni.

     • davieee

      Ezzel egyetértek,de ez szerintem a sebessége miatt van főleg.

     • Brn

      Az én szememben nagy király a srác …, de legalább vannak olyanok is akik szemében nem “alibi” ember 🙂

     • davieee

      Szerintem a legnagyobb király Modric mellett a csapatban.

   • Brn

    Én pl, azt nem értem, hogy a lofaszba nem Vazquez-t szúrja ki pont senki, hogy az a fickó nem Real színt. Hátamon feláll a szőr mikor kezdő, legutóbb a Getafeval, szerencséje volt a bíróval, egyebet nem csinált csetlett-botlott, fújtak mindent. Na nekem ő sehogy nem tetszik.

 • dzsonee

  Zsiru gólja megvan a szerbek ellen? Maga sem tudja hogyan de parádésan eltalálta.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Szerintem ha félpályán fejberúgnák, akkor is a ficakba pattanna a labda. 😀

   • dzsonee

    Reciprok Benzema? 🙂

    • ZeRo

     Ezért nem hívják a válogatottba, kioltanák egymást! 😀

     • dzsonee

      😀

  • Sragi

   Ugyan akkora balfasz, mint a mi flansziánk.

  • majk

   elképesztő gólt volt. alapvetően rémes játékos, de mostanában elég sok minden pattan be róla különböző módokon (pl Puskás-díjas módon)
   úgyhogy nyugodtan korrepetálhatná Karimot is

 • LeeTaiPo

  Most találtam. Vessetek a mókusok elé, de nekem tetszik:
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=133&v=IT5Wlyfsy28

  • Ronrics

   “biztos ezt akartad feltenni?”..

   • LeeTaiPo

    Mert?

    • Ronrics

     Tőled szokatlan a hasonló /semmi fúvós, monoton stb./

  • dzsonee

   A második klippel megmenekültél attól hogy rádszabadítsak egy csapat vérmókust 🙂

   • LeeTaiPo

    Vállaltam volna 😀

    • dzsonee

     Kiállsz az elveid mellett, ez tetszik 😀

     • LeeTaiPo

      Azért elég sokféle zenét hallgatok, sokféle dolog tetszik is. Pl. ez is:
      https://www.youtube.com/watch?v=8QIJBOu_t_E

     • dzsonee

      Ez nem olyan rossz 🙂 Olyan de k..va jól érzem magam, tekerek egy jointot feeling jön belőle…meg szeretet és megértés 😀

   • LeeTaiPo

    Viszont azóta leragadtam az öregnél. Így kapsz még egyet (mindig csodálkoztam, hogy néhány zenésznek milyen ujjai vannak):
    https://www.youtube.com/watch?v=7Eim1_3DA9o

   • Cornelius Scipio Africanus

    Hallgasd meg amit linkeltem, az emészthetőbb, és pörgősebb 😀

    • dzsonee

     Egy fokkal jobb, de nem az én stílusom. Alant az öreget viszont nagyon adom 🙂

  • Cornelius Scipio Africanus

   Hehehe 😀 Én ismertem őket 🙂 Ez a kedvenc számom tőlük https://youtu.be/fNQ_3TCnAyw?t=28m31s
   (28:31től Nous étions deux, de elvileg oda van időzítve)

   • LeeTaiPo

    Nem rossz, de azért az élő felvételen az énekesnő eléggé megnöveli az élvezeti faktort 😀

    • Cornelius Scipio Africanus

     Ezt nehéz lenne tagadni, cáfolni 😀

    • Cornelius Scipio Africanus

     Tessék ha már francia és jó nő 😀 (zene nem fog tetszeni neked 😀 )
     https://www.youtube.com/watch?v=_AUG1YEUuGw

     • dzsonee

      A hölgy még így, munkában lehalkítva is ígéretes tehetségnek tűnik 😀

 • Cornelius Scipio Africanus

  “Az Olympique Lyon hivatalos közleményt adott ki: a spanyol médiában megjelent információk ellentétben a Real Madrid NEM rendelkezik visszavásárlási opcióval Mariano Díaz játékjogára. További tudnivaló, hogy a dominikai támadó hivatalosan 8 millió euróért váltott klubot, és amennyiben a jövőben elhagyja a francia együttest, úgy a Real Madrid 35%-ban részesül az eladási árból.” forrás:pena

  Gondoltam megosztom veletek, mert elég sokszor felmerült itt Mariano visszavásárlása, illetve, hogy milyen feltételekkel adtuk el. Most már ez nem kérdés.

  • Sragi

   Jol fogunk keresni vele egyszer. Egyébként sajnalom, hogy nem maradt.

   • LeeTaiPo

    Ha meg visszavásároljuk, lesz 35% kedvezményünk.

    • Sragi

     😂 😂 grátisz. Perez nagy biznyisz ember.

  • dracox

   Én úgy tudom, hogy a francia bajnokságban nem jellemző úgy eladni játékosokat, hogy visszavásárlási opciót rakjanak a rájuk.

   • Brn

    Eddig az sem volt jellemző, hogy olyant adni kölcsön akire qrva nagy szükség van, ráadásul pont a nagy riválisnak, 2. legnagyobb pénzért 🙂

    • dracox

     Ezt a lépést én sem értettem a Monaco részéről. Az utóbb idők egyik legnagyobb f*szsága volt az átigazolási piacon.

  • majk

   sztem visszavesszük

 • Jose

  Raulitas rövid posztja elérhető.

 • Turbo

  Ránézek a Barcára, első az utsó ellen. Országos egyes.