Összecsap a világ két legjobb centere (Real Madrid vs Tottenham)

Különleges mérkőzésre van kilátásunk, mivel az őszi etap egyik legfontosabb, ugyanakkor legjobb összecsapására kerülhet sor. Ennek alkalmából felkértük a Britannia Spurs-ös bloggerét, king_aranarth-ot, hogy csatlakozzon hozzám és néhány kérdésre együtt válaszoljunk (Ilyen se volt még, hiszen madridos és Spursös véleményt olvashattok a ma esti ellenfélről – vajon kinek lesz inkább igaza?). A Real Madrid egy ritkán látott vendéget fogad a Bernabéuban, úgyhogy nem is húzom tovább az időt, ismerjük meg együtt az ellenfelet.

Mi a Spurs idei célja? Bajnoki cím vagy BL? Bajnoki cím és BL?

King_aranarth: Tovább fejlődni és végre szert tenni valami nemesfémre. A bajnoki címre úgy, hogy a tavaly bevehetetlen White Hart Lane felújítása miatt a teljes szezont idegenben játssza a csapat, és hogy Abramovics tőkéjével vagy a manchesteri pénztárcákkal a Spurs képtelen versenyezni, nem mutatkozik akkora esély, mint tavaly vagy tavalyelőtt, a BL-álmok pedig egyelőre nagyon elrugaszkodottak a valóságtól. Itt is az egyértelmű előrelépés a cél, vagyis a csoportból való továbbjutás, annak ellenére, hogy a Real Madrid és a BVB társaságában ez valószínűtlenebbnek tűnt, mint az előző idényben. Aztán a Dortmund legyőzésével mégis kézzelfogható közelségbe került, jó lenne tehát élni a remek kezdés adta lehetőséggel.

Zizou:
A bajnokságban 3. helyen állnak, úgyhogy lőtávolon belül vannak, így nem valóságtól elrugaszkodott egy PL-cím már idén. Vannak, akik szerint a PL-nek kell elsőbbséget élveznie minden körülmények között, hiszen az a legjobb bajnokság. (Pls!) Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy mit jelent a Bajnokok Ligája a csapatoknak, ráadásul jól indultak, ezért vélhetően felértékelődött az a versenysorozat. Én azt mondtam előzőleg, hogyha sikerül megverniük a Dortmundot, akkor nem fogják félvállról venni, mert a továbbjutás nagy lökést adhat nekik. Összességében szerintem jelenleg egyensúlyban van mindkettő a fontosságot tekintve, és egy darabig abban is fog maradni. Viszont Pochettino pragmatikus edző, ezért ha úgy alakul, ejteni fogja azt a versenysorozatot, ahol már nem lesz reális esély valamit elérni.

Mi kell ahhoz, hogy átlépje eddigi korlátjait a Spurs? Elég-e a keret a célok elérésére?

King_aranarth: Szerencse. Az ugyanis – egy-egy meccset leszámítva – hiánycikk. Az elmúlt 2 év összesítésében a Tottenham gyűjtötte a legtöbb pontot a bajnokságban, még sincs arany. Tavalyelőtt egy megmagyarázhatatlan Leicester-csoda, tavaly pedig egy BL-terhelés nélküli Chelsea összetörte az álmokat. A keret elég erős, most már elég mély is, ráadásul Pochettino variációs lehetőségei is nagyok. A végletekig kiélezett PL-ben az első négy hely valamelyikére idén is jó eséllyel pályázik a Spurs, és a madridi meccs előtt a BL-ben is jól áll. Harry Kane esetleges pótlása az egyetlen igazi kérdés (tavaly Janssen nem ugrotta meg a lécet, idén Llorente még lehetőséget se igen kapott rá). Hozzáteszem, hogy Kane az a Spursnek, mint Ronaldo a Madridnak vagy Messi a Barcának. A Legnagyobb, aki alapjaiban határozza meg a csapat játékát.

Zizou: Nagyon egyszerű. El kell hinniük, hogy képesek rá. Mégis talán ez lesz a legnagyobb feladata Pochettinónak. A kerettel jól dolgozik, hiszen tetten érhető a folyamatos épülés, fejlődés. Ami nem csoda, mivel az argentin edző filozófiája nagyban épül a fiatalokra. Már a Sotonnál szeretett fiatalokra alapozni és együtt fejleszteni őket a csapattal, ugyanez a helyzet a Spursnél is. Máris sok olyan játékos érkezett, akiket roppant olcsón igazoltak, és most alapkövei a csapatnak. 2014-ben Dier (3,75 m), Dele Alli (4,97 m). 2015-ben Trippier (3,68 m), Alderweireld (12 m) és Son érkezett a legdrágábban, 22,5m-ért. Sőt, Kyle Walker, aki nyáron igazolt el a Manchester City-be, szintén Pochettino működése alatt emelkedett fel. De Kane is csak az utóbbi években lett ilyen jó. Szóval a kezdő 11 már egészen erős, de azért mögötte érezhető a színvonalcsökkenés. A kulcsjátékosokat például rettentő nehezen fogják tudni pótolni. Gondolok itt Kane-re, Eriksenre vagy Allira, stb. Ugyanakkor remek ellenpélda a tavalyi szezon, amikor Kane 8 meccsre kidőlt és ez idő alatt 5 győzelmet és 3 döntetlent szerzett a csapat. Tehát kompenzálni tudták a hiányát. Ezért a célok elérése abszolút lehetséges. Viszont szerintem az igazi cél jelenleg nem a kupák elnyerése, hanem hogy stabilan BL-résztvevő legyen a csapat. Eleve a fentieket egybevéve logikus következtetés, hogy Pochettino hosszú távon tervez. Valamint az sem véletlen, hogy ő az első edző a Tottenhamnél, aki egymás után két évben is kvalifikálta a csapatot a BL-be. Ezt szeretné fenntartani elsődlegesen.

A keret legfontosabb oszlopai hogyan teljesítettek eddig idén, és mit várhatunk tőlük a szezon további szakaszában, a korábbi tapasztalatok alapján?

King_aranarth: Négy játékost emelnék ki, azzal, hogy a Spurs nem igazol vagyonokért “kész” világsztárokat (néhány 30 millió eurós ügylet a rekord), hanem megpróbálja kinevelni őket: elsősorban tehát csapatként működik nagyon jól, ahol bónusz, hogy Pochettino a kreativitásnak is teret enged főleg Alli és Eriksen zsenijében bízva. A középhátvéd Toby Alderweireld szép lassan a világ legszűkebb elitjébe katapultálta magát, de idén egyelőre elmarad a tavalyi teljesítményétől – Vertonghennel párban azonban jelenleg is kiemelkedőt képes nyújtani. Dele Alli ebben a szezonban eddig abszolút formán kívül játszik, de a BL-ben eltiltása miatt egyébként se számíthat rá a gárda. Christian Eriksen egy művészlélek, aki remekül mozgatja a csapatot, rengeteg gólpasszt ad, és a kapura is veszélyes a távoli átlövéseivel. Harry Kane pedig jelenleg a világ legjobb középcsatára, egy gólgyár.

Zizou: Dele Allitól mindenképp több várható, eddig 2 gólig és egy gólpasszig jutott. Eriksen ugyanakkor már 3-szor talált a kapuba és ugyanennyiszer juttatta valamelyik társát gólhoz. Kane pedig bombaformában van jelenleg, 10 meccsen 11 gól és 1 assziszt. Abból kiindulva, hogy az elmúlt 2 évben Kane lett a PL-ben az aranycipős, sokat várhatunk tőle idén is.

Kane kinőtte a csapatot?

King_aranarth: Ne tekintsünk “kiscsapatként” a Spursre! A Tottenham az elmúlt két szezonban egy bronz és egy ezüstérmet szerzett a világ (egyik) legerősebb bajnokságában, többek között Harry Kane gólkirályi címeinek és vagonszámra szállított góljainak hála. Nem kinőtte a csapatot, hanem éppen együtt válnak igazán naggyá. Nyilván nem a Real Madrid, a Barcelona vagy a Bayern München mércéjére gondolok, de ezeknek a kluboknak a háttere és lehetőségei – nem a Manchester City vagy a PSG mintája szerint, de – egyszerűen túlmutatnak a racionalitáson. Kane a képességeit illetően valószínűleg semmiben nem a legjobb a világon, de egészen biztosan mindenben messze átlag feletti, kivételes munkamorállal. Hogy fog-e ezekben a klubokban játszani? Elképzelhető, de a Hurrikán igazi Yiddo, aki imádja a klubját. Alan Shearer is a Blackburn Roversben és a Newcastle Unitedben volt az, aki, nem kellett Spanyolországba vagy Manchesterbe igazolnia, hogy ő legyen a #1.

Zizou: Azt gondolom, hogy jelenleg nem dönthető el egyértelműen. Érezhető, hogy az egyik húzóemberről van szó, de eddig a csapat is lépést tartott az ő fejlődésével. A kérdés az, hogy képes lesz-e a Spurs további szinteket lépni, esetleg címeket szerezni. Ha nem, akkor szóba kerülhet Kane távozása, de semmiképp se a Realba.

A PL-ben milyen teljesítményt tud felmutatni a rangadókon Pochettino? Képes belenyúlni a mérkőzésbe? Mit hozott ő a csapathoz, amivel érezhetően lépett egyet előre a T’ham?

King_aranarth: Tavaly – különösen hazai pályán – egészen kiválót, ahogy az egész szezon szenzációsan sikerült. Idén az egyetlen bajnoki rangadóját azonban elveszítette a Chelsea ellen. Pochettino megőrizte a klub identitását jelentő támadófutballt, de kialakította a PL legjobb védelmét. Néha azonban belefeledkezik a meccsbe, sokszor bírálják, hogy későn és rosszul cserél. Ez tavaly Európában – különböző okok miatt – nem volt elég, de a csapat évről évre fejlődik. Magabiztosabb, tudatosabb.

Zizou: Csak ezt a naptári évet vizsgálva: januárban megverte a Chelsea-t 2-0-ra, de augusztusban éppen hogy, de kikaptak. A Unitedet és az Arsenalt 2-0-ra verték. Viszont ugyanennyire kaptak ki a Pooltól. A Manchester City-vel pedig 2-2-es döntetlent játszottak. Azaz 6 mérkőzésből 3-at megnyertek, 1 döntetlen született és 2 vereség. Egyáltalán nem rossz eredménysor, úgyhogy ez alapján jól teljesítenek rangadókon is. Elsősorban rendezte a helyzetet a csapaton és a klubon belül. Aztán fazonra szabta, azaz stílust adott a gárdának. És persze egy jó adag hitet, illetve elképzelést.

Milyen hibák jellemzik a csapat játékát védekezésben?

King_aranarth: Lloris néha megmagyarázhatatlan potyagólokat kap, a védelem pedig nagyon ritkán, de képes totálisan összezavarodni. A mérkőzések végén előnyben a csapat hajlamos könnyelművé válni és akármekkora előnyt elszórakozni, vagy visszaállni, és ezzel együtt pánikba esni. Nem csoda, mert ez a bekkelés nagyon messze áll a sok passzos támadófutballtól.

Zizou: A magas védővonal, az intenzív letámadás miatt roppant fontos a megfelelő koncentráció. Ha kihagynak, akkor komoly gondba kerülhetnek. Adásszünetek is előfordulnak, ilyen volt például a legutóbbi Chelsea elleni meccsen, amikor végig asszisztálták az ellenfél támadását, ami góllal is zárult. Ezenkívül masszív védelemmel rendelkeznek, amit a legkevesebb kapott gól is jelez, de rögzített szituációknál is van mit keresnie a Realnak.

2016-17-es szezon kapott gólok száma.

Mire érdemes figyelni a támadásokat illetően?

King_aranarth: Eriksen passzaira, a szélsőhátvédek lendületére (sajnos az angol válogatott balhátvéd Danny Rose helyettese, Ben Davies jóval lassabb, cserébe a beadásai elsőrangúak), valamint Harry Kane-re. A kapu 35 méteres körzetében bárhonnan veszélyes – senki nem hiszi, de képes gólt lőni a semmiből. Igaz befejező csatárhoz méltóan önző.

Zizou: Aszimmetrikus széljáték, erős kontrajáték is jellemző, és persze az a pár kulcsjátékos is figyelmet érdemel, akik főszerepet játszanak, mint Eriksen a passzok miatt. Vagy Kane a gólérzékenysége okán, szinte bárhonnan képes betalálni. Alli pedig az agilis játéka miatt, illetve remekül tud érkezni. Íme egy példa!

Nem véletlen, hogy a PL-ben a legtöbb gólt ők szerezték tavaly.

A BL-ben a Dortmund ellen mást, vagy máshogy játszott a csapat, mint a PL-ben?

King_aranarth: Nem. Nem változott a stílus, bár alkalmanként visszább húzódott a csapat, mint szokott, és a szerencsével sem állt hadilábon az együttes.

Zizou: Abszolút más csapatot lehetett látni. A PL-ben támadóbb, dominánsabb focit játszanak. Ezzel együtt jár a magasabb védővonal, a már szintén említett intenzív letámadás és a pozíciós játék. Míg a Dortmund ellen reaktív futballra álltak át. Tehát mélyebben védekeztek, és átadták a terepet az ellenfélnek.

Milyen felfogásra lehet számítani a Spurstől a Real ellen? Készülhet-e Poch valami meglepetéssel akár védekezésben, akár támadásban?

King_aranarth: Nem hiszem, hogy gyökeres változtatásokra kellene számítani: a jól bevált és begyakorolt elemeket nem érdemes átalakítani, a csapat pedig még a Burnley ellen is alkalmatlan a defenzív játékra, így nem hiszem, hogy a Spurs leparkolja a buszt Lloris kapuja elé. A wingbackek feltételezhetően sokkal kevesebbet lesznek elöl a megszokottnál, és a védelmi vonalat sem a félpálya közelébe tolja fel Pochettino, de a lehetőségekhez képest igyekszik irányítani a meccseket. Ez most nem valószínű, hogy sikerül, de az alapfelfogásból nem enged.

A Spurs élvezetes támadófocit játszik, de Real Madrid kaliberű csapattal jó ideje nem találkozott. Nehéz elképzelni, hogy uralni fogja a találkozót, és a fent leírt ódák ellenére egy újabb sima vereség is benne van a pakliban (a RM bárkit képes megszórni, ahogy 2011-ben a Bernabeuban egy nagyon sima négyest kapott a Spurs), de kétségtelen, hogy a Tottenham jó úton jár: fejlődik, folyamatosan erősödik, miközben látványosan focizik. Lesznek kisebb-nagyobb buktatók (akár most a Bernabeuban), de ha töretlen a lendület, akkor a két gárda sűrűbben fog találkozni a BL-ben.

Zizou: Kialakult kép van a fejemben arról, hogy miként fog játszani a Spurs. Nagyon kevés esélyt látok arra, hogy dominálni fognak és valljuk be, botorság lenne, mert nagy zakóba futnának. Szerintem Pochettino ugyanazt fogja választani, mint a Dortmund ellen. Átállnak 5 védőre, akár ugyanaz a formáció is lehet, azaz 5-3-2. Meglepetésre nem számítok, de nagyon veszélyes kontrákra igen. A Tottenham az egyik, ha nem a legjobban kontrázó csapat jelenleg. Persze nem csoda, mert Pochettino nagy hangsúlyt fektet arra, hogy védekezésből támadásba rettentő gyorsan váltson a csapat. Son nagyot játszott a Dortmund ellen, úgyhogy rá is érdemes lesz figyelni. Viszont három hibát látok ebben, méghozzá angol oldalon. A 5-3-2-ből következik, hogy Eriksennek és Sonnak nagy területet kell kontroll alatt tartania, ha ez elmarad, akkor vékony lesz a középpályás vonaluk, ami előnyt jelenthet a Real számára. Másrészt a Dortmund ellen tulajdonképpen nagyobb hibától mentesen játszották végig a 90 percet, de a Real ellen ezt kizártnak tartom. Ha pedig betliznek, akkor azt meg kell büntetnie a Realnak. Hiába állnak nagyon jó középső védőkből, akik jól fejelnek, de egy éles Ronaldót 90 percig nem fognak tudni tartani. A többiekről nem is beszélve.

Az utolsó hibaforrást abban látom, hogy ez a taktika a Dortmund ellen összejött, de a Real ellen már sokkal nehezebb lesz megoldani. A királyi gárda védői rutinosak a kontrák levédekezésében, és bár nem lesz Varane, de Ramosék, ha koncentrálnak, meg tudják oldani. Másrészt ott van a világklasszis középpályánk, ami képes csírájában elfojtani a támadásokat. Úgyhogy a Modric-Casemiro-Kroos alkotta hármas kulcsfontosságú lesz.

Ezeket a kérdéseket gondoltuk fontosnak tisztázni a mérkőzést megelőzően. José-nak köszönöm a kérdéseket, King_aranarth-nak meg azt, hogy elfogadta a felkérést, és segített színesíteni a beharangozónkat. Kíváncsian várom az összecsapást, remélem végigszurkoljátok ti is.

A mérkőzést az M4 közvetíti. Ha jó a stressztűrő képességetek, nézzétek a felvezetőműsort. Ha csak a meccs érdekel: 20:44-kor elég oda kapcsolni. 😉 Hala Madrid!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • WT14

  Fasza lett a beharang, ráadásul a legjobbkor jött, mert épp unalom van a melóban 🙂
  Jó kis meccset várok, olyan 3-1, 3-2, 4-1, 4-2 körüli eredménnyel.
  Mivel a posztban erről nem esett szó: én egy Kiko – Achraf, Nacho, Ramos, Marci – CKM – Isco – BC felállást tartok esélyesnek, ami jelenleg egyben az elérhető legerősebb is.

  • ZeRo

   Marci helyett mondjuk Theo is jó lehet, talán stabilabb védekezésben, ami jól jöhet a kontráknál. Ill. fizikumban is erősebbnek érzem. De ki tudja? 😀

 • dzsonee

  Csatlakozom WT14-hez, nagyon jó lett a beharang, nekem nagyon tetszik hogy meg tudjátok szólaltatni a másik oldalt is. Nagy hála a befektetett munkáért az egész csapatnak.
  Ami a mai meccset illeti, remélem ma is a BL hozzáállást mutatja majd a Real, akkor nagy baj nem lehet. Csak ha a Spurs tényleg beáll kontrázni, azért a gyors kontrákkal meg tudják szerintem zavarni a csapatot hátul (remélem a Real védői nem fejetlen csirkeként fognak rohangálni – nyehehehe). Legyen igaza Aranarth királynak és játszon a Spurs támadófelfogásban 🙂
  Viszont kövezzetek meg, de én nem látom a Spurs projekt happy end-jét. Romantikus dolog most Spurs szurkolónak lenni, Poch tényleg jó edző és tényleg megy a szisztematikus építkezés, de nem látom az esélyt arra hogy stabil bajnokesélyes csapat legyenek. A ManU-City-Chelsea pénzügyi gigászok szerintem stabilnak előttük lesznek hosszú távon és a Liverpool-Arsenal tandem is szerintem hosszútávon maguk mögött fogja tartani a Spurs-t. A Liverpool kezd éledezni és az Arsenal is van annyival nagyobb és közismertebb név hogy talpra tudjanak állni.
  De persze cáfoljon rám az élet, és ettől függetlenül most tényleg megy a szekér és ezért egy jó meccsre számítok 🙂

  • Hakeem12

   Az egész Spurs-fejlődés projekt már Poch előtt elkezdődött, elsősorban Levy érdeme. Nem is olyan rég, még simán középcsapatnak számított a Spurs, aztán tudatos munkával egyre feljebb kúszott a tabellán. Először jöttek az ötödik helyek, többnyire az Arsenal mögött, aztán úgy tűnik sikerült szintet lépni és most kétszer egymás után top4, sőt dobogó. A következő lépcsőfok valami arany lenne.
   A folyamat része volt, hogy a korábbi sztárokat el kellett adni (Berbatov,Modric,Bale stb.) és a pénzt visszaforgatni, főleg fiatalokba. Idén nyáron meg tavaly, már nem kellett eladni egy kulcsembert sem. (Persze, ha nem nyerünk semmit, valószínűleg ez változni fog, de ez a jövő zenéje.) Épül az új stadion, jönnek újabb szponzorok. Lépcsőzetes, fenntartható fejlődésmodellt próbálunk követni, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Én személy szerint optimista vagyok a jelennel és a jövővel kapcsolatban is.

   • dzsonee

    Igen, ezt látom és el is ismerem. Csak éppen egy kicsit szkeptikus vagyok. De ahogy írtam is, lepjetek meg és jöjjön össze 🙂
    Egyébként milyen Modrics megítélése a Spursnél jelenleg? Mire számíthat majd a londoni “isszavágón”?

    • Hakeem12

     Tapsra. Nem tudom, én még nem láttam sehol negatív megnyilvánulást róla Spurs-szurkolói körökben.

     • dzsonee

      Köszi, legyen úgy 🙂

  • bdyd

   az Arsenalból 5 éven belül középcsapat lesz szerintem :(((

   • Sragi

    *Kieső 😀

 • kvalityi kontent, köszönet érte! nagy kár, hogy egyszerre lesz a meccs a City-Nápollyal, így kapcsolgatnom kell, mert mind a kettőre baromi kíváncsi vagyok.

  • dzsonee

   Azért vedd figyelembe, melyik csapat magyar blogja írt a beharangban szépeket az ellenről! Így remélem nagyobb hangsúlyt kap a Real-Spurs 🙂

  • Jose

   Live a miénket nézem, de utána a City-Napolit. Utóbbit vétek nem megnézni, akár felvételről is.

 • Hakeem12

  Remek írás lett. Annyit hozzátennék, hogy utólag kiderült a Dortmund elleni visszaállás nem volt tudatos. Azt mondták Pochék a meccs után, hogy a terv a szokásos játék lett volna (ami egyébként a második félidőben már jött is), csak a Dortmund nagyon nekünk esett és beszorított minket.

  • Zizou

   Nem tudom, hogy mit nyilatkoztak, de én ilyeneknek nem nagyon szoktam hinni. Zidane is sok faszságot szokott nyilatkozni. Szóval lehet vitatkozni, hogy előre így volt tervezve vagy a Dortmund kényszerítette rá a Spursre, de a végeredmény ugyanaz. Egyébként a második félidőben sem változott drasztikusan a játék képe. Továbbra is a Dortmund dominált. Annyi különbség volt, hogy sokkal több és veszélyesebb kontrát tudott vezetni a Spurs.

 • Yenko

  Casemiro nagyobb kedvenc odaát, mind idehaza.

  • andreal

   Már elmúlt dél, de még mindig nem állították ki az esti meccsen…

   • Yenko

    Tegnap is késő lett volna.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Kit érdekel, hogy az antimadridisták mit gondolnak róla? Vagy úgy eleve bárki? 😀 Attól senki nem lesz se jobb, se rosszabb játékos ha imádattal, vagy utálattal bármit is írnak róla. Legalábbis szerintem.

  • ofrnkie

   nekem sem a fő kedvencem, mármint hiszek benne, hogy a VKP lehet sokkal építőbb is, és emiatt a szezon előtt nagy reményeket fűztem Llorentéhez, de azért tényleg vicces a barcelona-szurkolók gyűlölete irányába meg folyamatos sírása a tárgyban.
   Ma nagyon fog kelleni a tank

   • Jose

    Elsősorban nem Barca-szurkerek.

    • ofrnkie

     az ő “égiszük alatt” tolják a legtöbször. amikor van egy kis szabadidőm, szívesen olvasom el egy-egy fórumnak vagy facebookos kontentnek a hozzászólásait és ha Casemiroról van szó akkor mindig megmosolyogtató mennyiségű és minőségű sírás van hogy brühühü mé nem kapott második sárgát tavaly pünkösdkor meg ekkor meg akkor

 • ofrnkie

  szerintem egyáltalán nem biztos, hogy a Madrid fog dominálni az esti meccsen. Azt hiszem, egyetértve Jose előző cikkével, hogy ezt megnyerjük, de nem elképzelhetetlen, hogy kontrákból (Zizou említette a magas védővonalt) és egyéni villanásokból (IIIIISCOO I:8; ff).
  Szeretem olvasni Zizou írásait, és most nem tudom, hogy azt sugallja-e az 5-3-2vel, hogy a T’ham megpróbálja elfojtani a játékot, mert ha igen, akkor nem értek egyet – nagy butaság lenne, mert a játék tönkretételét professzori szinten művelő Mourinho sem tudta ezt távolról sem véghezvinni pl. a szuperkupában

  A spurs játéka szimpi, mármint ibériából nézve is, a Pep fifa ultimate teammel kéz a kézben ők a két legizgalmasabb PL-csapat.

  Én örülnék ha az ellenfél sajátosságait figyelembevéve egy csatárral kezdenénk, mondjuk lehetne luzitán és 30 év fölötti, nemtom hogy valakinek van-e ötlete. Modric, Kroos, Asensio és persze a fantastIsco olyan labdákkal tömnék őt hogy aláírt emléklabdával menne haza a végén, nem is beszélve az ellenfél nyomás alá helyezéséről.
  (tudom, hiú ábránd, 4-4-2 v 4-3-3 lesz belőle, benzemástul és horribile dictu Lucasostul.
  mindenesetre izgi lesz.

  • dzsonee

   Szerintem a Real jobban járna, ha a Spurs támadó focit játszana és nem állna be betonozni – lásd BVB elleni uccsó meccs, úgyhogy egyetértek veled.
   A másik dolog, hogy José a legutóbbi LaLi fordulóban sima Barca győzelmet várt az Atma ellen, úgyhogy kissé meg is ilyedtem, amikor leírta, hogy szép játékot és győzelmet vár ma este.
   Ami a luzitán 30 feletti csatárt illeti, nem tudom kire gondolsz, de Nani nem nálunk játszik Nuno Gomes pedig már nem aktív 🙁

   • ReAlantos

    *ijedtem (bocsi, szeretek szólni a hibákért 😀 )

    Szerintem a 30 feletti csatár Pauleta lehet, de nem vagyok biztos benne…

    • dzsonee

     Fú, javítva, ezt nem tudom hogy néztem be, pedig ezt még jól is szoktam írni szemben a valyon kifejezéssel amit rendszeresen ly-vel írok 🙂

     • ballabjobb

      “mint kés a valyon”? 😀

      (VALYO amúgy egy nagyon fasza csapat itthon, érdemes csekkolni.)

  • Zizou

   Nem, nem azt sugalltam. A Dortmund ellen sem azért volt 5-3-2, hogy elfojtsák a németek játékát. Hanem sokkal inkább azért, hogy biztos védelem legyen. Hogy a Dortmund szélsőivel feltudják venni a versenyt és középen se legyen gond.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Nagyon király lett a beharang! 🙂 Grat srácok!

  Én szoros meccset várok és remélhetőleg 1 góllal mi rúgunk többet. Kane-re nagyon kíváncsi leszek, hogy betalál-e ellenünk (egyet szerintem rúg), mert most nagyon nagy a hírverés körülötte. Én meg kicsit szkeptikus vagyok ilyenekben, mert arrafelé ha már rúgsz pár gólt középszerű védők mellett, akkor már sztár vagy, aztán az első komoly meccsen általában meg felsülnek az ilyen arcok. Kane nem tudom, hogy ilyen-e, ezért vagyok kíváncsi rá, mert nem nagyon láttam még nagy meccsen. Ma bizonyíthat hogy tényleg klasszis, vagy csak jó.

  • norma_va

   Fú, remélem nem gondolod komolyan, amit Kaneről írtál, mert ez annyira tipikus szemellenzős madridista hozzáállás, hogy csak na. Tudom én, hogy rühelled a PL-t, meg úgy azt az egész ideológiát, hogy az egyik legerősebb és/vagy legjobb bajnokság mind közül. De már csak a számok magukért beszélnek… Nem is tudom, milyen “pár gól”-ról beszélsz Kane esetében. De tudom, Ronaldo, ha szór egy mesterhármast egy Rayo ellen, akkor nem középszerű védőkről van szó, hanem az ő klasszisáról. Elég elbaszott futball világ lenne az, ahol egyedül a Real (és/vagy Barca) elleni teljesítmény validálná valakinek a klasszis mivoltát.

   • Cornelius Scipio Africanus

    :DD Nyugi van 😀 Az a lényeg, hogy én keveset láttam játszani, és nem hiszek el mindent, amit leírnak, mert könnyen sztárolnak manapság bárkit. Ennyi a lényeg.

    • Hakeem12

     És mi lenne az a teljesítmény Kane-től a mai meccsen ami eloltaná a szkepticizmusodat?:)

     • Cornelius Scipio Africanus

      Most nagyon evidens lenne ha azt írnám, hogy gólokat rúg 😀 De nekem a mutatott játék is fontos.
      Szerintem sikerült nagyon rosszul fogalmaznom, mert lehet úgy jött le a többségnek, hogy Kane-t fikázom. Pedig nem! Csak már annyi emberre hallottam hogy fúdemocskoskurvajó, aztán komoly meccseken meg általában felsült. Pl Higuaínt nagyon sokan imádják még itt is, pedig szerintem életében ha volt 2 jó meccse nagyon fontos meccsen. Ettől persze nem sz*r játékos, csak pont emiatt nem világklasszis – az én szememben. Se Kane se más tudását nem akarom elvenni, csak jobban szeretem ha helyén van kezelve minden, és mindenki. És manapság úgy érzem, hogy nagyon könnyen jönnek a pozitív (és sokszor a negatív) jelzők is. Szóval eléggé érdekes hullámvasúton ülnek a szurkolók ha egy játékos megítéléséről van szó. Hidd el én leszek az első aki megdicséri Kane-t ha ma jól játszik. Szóval ezért nem is értem Norma miért förmedt rám, mert ismer, hogy nekem nem teher leírni ha tévedek, vagy megvilágosodom. 😀 Szóval Kane ha ma jól játszik akkor le fogom írni, hogy na fasza gyerek ez a hurrikán. Nem láttam nagyon játszani, és ezért vagyok szkeptikus vele. De nagyon remélem ez nem baj, és nem úgy jön le, hogy én utálom Kanet. Teljesen semleges számomra. Arról viszont olvastam, hogy eszméletlen nagy küzdő (te is leírtad) és ennek köszönheti nagyban, hogy most itt tart ahol. Szóval szorgalmas gyerek és ügyes. Ezt sose venném el tőle. De ha nem haragszol, remélem nem ma fog villogni 😀 Villogjon inkább a Chelsea, MU, City ellen 😀 Bár gyanítom, hogy hogy így kételkedek benne, tuti borsot tőr az orrom alá :DDD Aztán majd jöhetnek a megmondóemberek, hogy én milyen gyökér vagyok és nem értek a focihoz :DDD

     • Hakeem12

      Ja jó, értem, ez teljesen valid álláspont. Úgy vettem ki a soraidból, hogy olvastad a múltkori britanniás eszmecserét Kane-ről, ahhoz képest nem tudnék újat mondani. 🙂

     • Cornelius Scipio Africanus

      Jah és még annyi, ami fontos, csak nem tudod, mert nem olvashattad amit régebben írtam 😀 Én az elnökötöket (ami amúgy fordított esetben atom pozitív 😀 ) nem csípem mert érthető okokból nagyon nehezen adta el a legjobbjait. (Bár Bale-t nem kellett volna 😀 szerintem 😀 ) De így is egy szimpatikus együttes a Spurs. Látszik, hogy évek óta normális munka folyik és egyre erősebb a csapat, egyre jobb. Mindez tudatosan, okosan építkezve, nem milliárd eurókból mint City vagy MU. Pochettinot meg már többször dicsértem és nálam top10-15ös edző. Szóval ne hidd, hogy bármilyen antipatikus érzelmem is lenne a Spurs felé. (Angoloktól csak Pep-et és Mourinhot nem bírom 😀 Pont azért, mert mindkettő agyon van sztárolva. Az hogy jogos vagy sem, döntse el mindenki maga.)

     • Hakeem12

      Oké oké 😀 Nem éreztem azt, hogy negatív véleményed lenne a Spursről, ezért nem is úgy reagáltam rá. Mivel nem látod annyit, mint én teljesen érthető, hogy nem tudod, hogy mennyire jó, mennyire igazak a híresztelések róla. Ezért voltam kíváncsi rá, hogy mi az a teljesítmény amire azt mondod, hogy oké, ez a Kane gyerek tényleg olyan jó, mint mondják.

     • danesdzsu

      Levy nagyon helyesen nem kótyavetyéli el a klub értékeit:) De mi ezzel a gond?

     • Cornelius Scipio Africanus

      Pont azt írtam, hogy “ami amúgy fordított esetben atom pozitív ” 😀 Teljesen érhető a ti szempontotokból. Viszont Modric eszméletlen nagy vétel volt. Azért 1000 hála 😀

     • danesdzsu

      Pedig abból is kifacsarta a maxot, egy év volt hátra a szerződéséből és úgy kapott érte 30-at.

      De mindenkinek jobb így, nálunk már úgyse férne Winks elé:D

     • Cornelius Scipio Africanus

      1998 óta szorítok a Realnak. Modric az egyik legnagyobb király, aki azóta ebben a csapatban játszott. Ez tuti. Szóval engem az sem érdekelne ha 60ért vettük volna 😀

     • Jose

      1998 óta azért két dinasztiányi király jáccott már a csapatban. 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Ez igaz. De valahogy így is betuszkolnám a kezdőbe Modricot 😀

     • WT14

      Igen? És kit szednél ki a Khedira-Gravesen-Gago középpályáról? 😀

     • ReAlantos

      Canalest.

     • Jose

      őt kedveltem, de hogy ketté tört a karriere nálunk, az fiksz (remélem, egy nyelvtannáci se jár erre)

     • majk

      *fikx

     • Hakeem12

      *f(x)

     • ReAlantos

      Én is kedveltem, de annyira se volt hasznos nálunk, mint Illarramendi, ez pedig azért sokat elmond.

     • elkesetthusvetinyul

      x-szel, mint tyúxar

     • majk

      el pirate!

     • iKos

      Pablo Garciaról se felejtkezzünk meg. Itt porosodik a szekrényben a meze.

     • WT14

      Lehet 4 középpályásban is gondolkodni, de akkor Drenthe és Pedro Leon kiszorulnak a szélekről.

     • iKos

      Drenthe “tud” balhátvédet is. Balon ő, jobbon Diogo, középen meg Woodgate-Pavón.

     • ReAlantos

      Hol marad a kihagyhatatlan Faubert?

     • iKos

      a francia tgv a padon szunyókál, ahogy megszokta

     • dzsonee

      Nana, és akkor hol játszik Albiol?

     • iKos

      ő nem volt rossz, pellegrinis szezonja meg, több, mint korrekt volt

     • dzsonee

      Igaz 🙁 kakukktojás

     • Cornelius Scipio Africanus

      Megfogtál! 😀 Ez 40 milliós kérdés, legalább!

     • ballabjobb

      wink-wink 😉

  • sultan2004

   A PL-ben vannak szerinted a középszerű védők? A naptári évben Kane a valamire való ligákban magasan a leghatékonyabb csatár.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Normának válaszoltam. Mielőtt szétszedtek 😀

    • dzsonee

     Ez a hajó elúszott, most már úgyis szét leszel szedve :D:D:D:D

     • Cornelius Scipio Africanus

      Szerintem is 😀 De fogadok ma mesterhármast rúg Kane, olyan gólokkal, hogy csak lesünk 😀 Aztán akkor még duplán lehet anyázni engem :DDD

     • dzsonee

      Kane mesterhármasa után nyerjen a Madrid 2:1re 🙂
      Amire viszont vigyáznia kell a Spursnek, hogy CR ne rúgjon nekik gólt, mert akkor oficiálisan is kiscsapattá lesznek, ez meg most nem hiányzik nekik, amikor feltörekvőben vannak.

     • danesdzsu

      A tavalyi Spurs védelem volt jó, idén CR legfeljebb Chris Wood nyomába eredhet:)

     • Cornelius Scipio Africanus

      Nah mindenki jynxelt ma :DDD Kíváncsi vagyok kié erősebb :DDD

     • danesdzsu

      Nem jinx, én fel is tettem egy nagyobb összeget hazai győzelemre;)

     • dzsonee

      A fent közölt ténymegállapítás egyike az univerzum alap axiómáinak függetlenül a benne tengődő indivíduumoktól, akik a szabad választási lehetőség látszatának bedőlve esetleg azt gondolhatnák, hogy ez nincs így 🙂

  • ofrnkie

   annyiban én egyetértek veled, hogy angliában elég könnyű felkerülni a hypevonatra tárgyként, azaz méltatlan módon bántóan középszerű focisták is sztárnak vannak kikiáltva illetve érvényesülni tudnak.
   én eddig azt hiszem 1 T’ham meccsen láttam Kane-t és inkább csak angol válogatott meccseken tudtam megnézni, mit tud, és aszondom, nem hiába keseregtem amikor felmerült a 200 milla Kane-ért hír, pedig pl. Mbappé miatt ha szájhúzással is, elfogadnám ezt az üzletet.

   • MrPaul

    Hát ha 1 Spurs meccsen láttad és angol meccseken nézegeted csak, akkor azért ne vésd kőbe a véleményedet róla. Az angol válogatottban egy Maradonába oltott Pele is fos lenne, akkor szar az az egész bagázs.

    • ballabjobb

     na majd most a vb-n! 😀 (persze én komolyan reménykedem, de tényleg szarok)

  • danesdzsu

   Teljesen igazad van, rengeteg egyszezonos játékos van, de Kane már four season wonder:D (Ebből eddig kétszer gólkirály, valószínűleg háromszoros lenne, ha Poch az első évében nem novembertől kezdi játszatni bajnokin, és az idei is meglehet)

  • WT14

   Basszus, nem akarok kötekedni, de ne már 😀 Az ember az elmúlt 2 szezon gólkirálya, és jó úton van a 3. felé. Ez azért messze van a pár góltól 😀 És nem, ha ma történetesen nem lő gólt, akkor se lehet rámondani hogy nem klasszis, mert ez is csak egy meccs. Messi és Ronaldo se lő minden meccsen gólt a Real / Barca ellen. A klasszis pont a folyamatosságban mutatkozik meg, hogy valaki nem csak egy kifutott pár meccses szériát produkál, hanem több éve konstans szórja a gólokat. Ráadásul még az is az ő oldala mellett szól, hogy nem Neymar, Iniesta, vagy épp Modric és Isco tömködi minden meccsen labdákkal.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Jól van…jól van. Hülye vagyok, nem értek a focihoz. Örülsz? 😀

    • WT14

     Nem ezt mondtam 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Lejjebb kifejtettem, olvasd majd el 😀

     • Jose

      Nyelvtanilag csupán két tényt közölt magáról Kornéliusz, majd megkérdezte, hogy örülsz-e. Érdeklődik hogyléted felől, légyszíves, vedd komolyan az érdeklődést. És jótékonyan hagyd figyelmen kívül az előző mondatát, mert az az ő baja, mi ne tetézzük. 😀

     • dzsonee

      😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Ma eszméletlen sok szeretetet kapok tőletek 😀

   • majk

    én se tartom klasszisnak. nemtommé. lehet vak vagyok. de megnézem a meccseken meg az összefoglalókba és egy vállrándítással elintézem. jó-jó, de nem az igazi. nyilván nem rossz, mert gólkirály lett. ugyanez van Óbamejanggal is. mindenki totál oda van a srácért,de nem értem miért. nincs meg benne az a plusz ami mondjuk megvolt Rudiba, vagy Henrybe vagy mittomén kibe. de amúgy még csak 24, tehát ha mondjuk 6 évig ezt csinálja még, akkor nehéz lesz vitatkozni a teljesítményével, de egyelőre én is szkeptikus vagyok

    • ballabjobb

     azért én kíváncsi lennék rá, hogy van Nistelrooyban hol láttad a csít.. tipikusan valahogy gólt lő, de klasszisnak más miatt nem mondanád. persze az már más kérdés, hogy egy csatár esetében a gólok pont elegek ahhoz, hogy klasszisok legyenek.

     • majk

      a MU-ban nagyon nem bírtam. mert azt láttam h mindig hozzá pattant, bemalackodta stb. viszont aztán itt nagyon megszerettem. elképesztő lövőtechnikája volt. jobbal, ballal, fejjel, seggel. klasszis 9-es volt szerintem. nem volt olyan technikás mint Ronaldo, de klasszis volt. Kane viszont nekem egyik típus se. se nem Ronaldo féle, se nem Nistelrooy féle

     • ballabjobb

      a hollandot én nagyon nem szerettem, aztán ugyanez, megkedveltem, hogy mindig lövi a gólt. 1-0 oda, 75. perc: ló be, bekotor 2-t, 2-1 ide a vége. de ugyanezt elmondhatom CR-ről, rettentően utáltam, most már elismerem és valamennyire meg is kedveltem, de inkább csak elismerem.

      és ez bátor gyónás lesz, de én Raúlban sem éreztem az ikszet. ettől még klasszisnak tartom. és őt nagyon szerettem is. persze ez már csak ilyen fostos elmélkedés a szó jelentéséről.

  • Bob Poljakov

   Mert ilyen Alaves meg Eibar védőknek olyan nagy kunszt gólt lőni egy Real szintű játékosnak 😀

   • Jose

    Ne hülyéskedj már! Egy Real Murcia játékosnak naná!

  • andreal

   Ezt nagyon elrontottad ezzel a kommenttel :DD

   • Cornelius Scipio Africanus

    🙁

 • dzsonee
  • ReAlantos

   Biglájk!

   • dzsonee

    Biglályk, hogy hű maradjak önmagamhoz 🙂

    • ReAlantos

     😀

 • mfc777

  Király poszt, megint extra lett!
  Joséval egyetértve, ma simán kikapunk.

  • Jose

   :DDD
   Szerintem a becsületgólunkat is egy Perezmegvettetiziből tudja majd lőni CR, de csak a kipattanó után.

   • mfc777

    Múltkor is elintézte hogy kiszorják Crouchot, remélem most is van valami terv.

 • ReAlantos

  Király cikk lett, grat!

  Személy szerint eléggé elment a kedvem az angol focitól, amióta mindenki elkezdte a háromvédős rendszert erőltetni. A Chelsea-nek még valamennyire jól is áll(t), de a többieknél néha indokolatlannak érzem. Wingbackek helyett néhány csapat többre menne fullbackekkel és plusz egy középpályással. (Igen, rád gondolok, kedves Arsenal.)

  Miután szívem elhanyagolható, nem fehér része az ágyúsokért szorít, így hosszú ideig nem volt túl szimpatikus nekem a mai ellenfél. Ez akkoriban változott meg, amikor Lloris odaköltözött, illetve amikor Modric onnan hozzánk. Egyre jobban tetszik az a modell is, amit gazdaságilag és csapatépítés terén művelnek.

  Én már a szezon kezdetén úgy gondoltam, hogy a csoportban inkább a Tottenham esélyes a második (vagy akár az első) helyre, hiszen Dortmundban edzőváltás is volt, meg a folytonos átalakulás miatt nekik idő kell, míg a sarkantyúsok egy hellyel talán előrébb vannak építkezés terén. Épp emiatt az egymás elleni meccsükön aratott győzelmük sem lepett meg annyira.

  Én nem várok mást a mai meccstől, mint szép játékot mindkét oldal részéről, és egy izgalmas, pörgős mérkőzést. Meg mivel hazai pálya, ezért győzelmet. Hala Madrid!

  • WT14

   Az egymás elleni meccsükből mondjuk nem vonnék le nagy következtetést, 1-2-nél nem adtak meg egy szabályos gólt a Dortmundnak, aztán jött egy kontra, 1-3. Persze ettől minden ül amit írtál, de az a meccs inkább egy kifutott eredmény, mint annak a mutatója hogy az egyik csapat előrébb tartana mint a másik.

  • Sragi

   Wenger balfasz :DD Ősrobbanás idejében volt utoljára értékelhető játékrendszere.

 • majk

  végre végre béell! felcsendül a himnusz, Karim felveszi a góllövő cipőjét, kell ennél több?

  • Jose

   hát… talán szerinted is kellene több, mert egy karim góllal is kiszopunk majd 1-3-ra

   • majk

    is it jynx time already ?

  • majk

   sör, vegyél sört!

   • Manócska

    És még mit kell venni egy ilyen jó kis BL meccsre? 😉

    • dzsonee

     Valamit, amitől a gyerekek időben elalszanak…

     • Manócska

      Nem erre gondoltam, de igazad van. 🙂

     • dzsonee

      Bár a sör lehet erre is alternatíva 😀

     • Manócska

      Mondasz valamit. De azért óvodás korban még ne szoktasd rá őket. 🙂

     • dzsonee

      Az egyik még nem ovis a másik már nem ovis…úgy lehet? 🙂

     • Manócska

      Persze. Úgy már egészen más a helyzet. 🙂

     • dzsonee

      😀

    • majk

     más igazából nem nagyon. talán chips. káros az a szar, de rohadt finom!

 • dracox

  “Harry Kane. A kapu 35 méteres körzetében bárhonnan veszélyes –
  senki nem hiszi, de képes gólt lőni a semmiből. Igaz befejező csatárhoz
  méltóan önző.”

  Mikor fogunk legközelebb ilyet olvasni a saját csapatunkról aki vérbeli befejező csatár? 😀
  Grat a cikkhez. Tetszett nagyon.

  • majk

   Cé?

   • Jose

    RvN

    • majk

     szerettem Rudit, de Cé az Cé

    • dracox

     És a jövendőbeli fenegyerekünk ki lehetne?

     • ReAlantos

      Vinícius Junior.

     • Jose

      Ő nem befejező csatár.

     • ReAlantos

      Majd addigra az lesz, mire ideér.:D

      Remélem találunk majd valami jó kis saját nevelést, aki Raúlhoz hasonló pályát futhat be itt. De Marianót is adnám.

     • Jose

      Tudja a Perez!

     • majk

      Mariano Díaz Mejía

     • Jose
     • majk

      :D:D fú de szerettem ezt a bohócot

     • ReAlantos

      Ez rossz Mejía, nem?

     • majk

      az Alvaro típusú

     • dracox

      nagyon bízom benne Vinicius JR-al párban.. 😀 bár VJR nem hiszem, hogy befejező csatárnak szánják majd.

   • dracox

    Ő kivétel számomra, mert nem befejező csatár az eredeti pozíciója.
    De jelenleg ő az etalon nálunk az tény.

  • dzsonee

   Majd ha megvesszük Kane-t 🙂

  • ballabjobb

   *kapu mögül lelátóról 🙂
   mondjuk R9

 • iKos

  Bekövetkezett itt is az elkerülhetetlen vég, ‘minden blog, spursblog’.

  Jó lett, köszi, “bár nem lesz Varane” rész viszont nem tudom honnan jött. Ott van a tottenham elleni meccs keretben, Zizu gondolom csak pihentette, mivel mindkét válogatott meccsét végigjátszotta, és sérülésről sincs hír.

  • majk

   akkor Carvajalon kívül (tavalyi) gála. ami jó

  • dzsonee

   A párhuzamosan futó blogok a végtelenben a Spurs stadionban futnak össze.

 • dzsonee

  Na, Modricsnak a görögök ellen kell majd varázsolnia a vébérészvételért.

  • WT14

   Remélem megoldják. Egyrészt Luka és Máté miatt, másrészt meg a görög válogatottból nekem 2004-ben elegem lett úgy kb. 200 évre.

   • Sragi

    *Nekem örökre…Kb ,mint Dél Korea 2002-ben.

    • Azért van köztük különbség. A görögök minősíthetetlen, nézhetetlen fos szar bekkelős, fociölős játékkal, de a saját erejükből nyerték meg az EB-t 2004-ben. Arról nem ők tehetnek hogy a nagymenő válogatottak mindegyike akkor szarul játszott. A koreaiakat meg a bírók nyomták be az elődöntőbe a 2002-es VB-n, mert ha a japók után kiesik a másik rendező ország is a csoportkörök után, Blatterék be voltak szarva hogy a kutya nem fogja nézni a többi meccset – megjegyzem, nem is alaptalanul. Az olaszok elleni nyolcaddöntő is egy gusztustalan csalás volt, ahol az azóta már kábítószer csempészésért pár évtizedre leültetett Moreno nyomta őket tovább, de a spanyolok elleni meccs engem még jobban felháborított. 3 szabályos gólt vettek el a spanyoloktól. Nem mintha az a spanyol válogatott világverő lett volna, meg Camacho is eléggé elbaszta ott a taktikát, de erőből lenyomták volna Dél-Koreát simán, ha a bíró és Blatterék másként nem akarják.

     • dzsonee

      Egyetértek. Plusz a görögök már thermopülénél megmutatták, hogy értenek a védekezéshez. Viszont hogy anno a cseheket kiverték az EB-n azt nehezen bocsájtom meg nekik…

     • Ha Nedved nem sérül meg annál az ominózus esetnél, amikor ő rúgta seggbe a görög játékost, lehet minden másként alakul. Nélküle nem volt igazi karmesterük, Rosicky egyedül nem tudta mozgatni a csapatot. Nedved olyan volt annak a válogatottnak és a Juventusnak, mint nekünk most Modric.

     • Asidotus

      Nedved volt a legfontosabb játékosunk, mint nektek Modric és Ronaldo együttvéve. Nem játszhatott a BL-döntőben, el is buktuk, pedig vele meg lehetett volna meccs a rendes játékidőben. Hülye, sárgalapos szabály miatt. Akkor még nem törölték el a csoportkör után a lapokat, és neki volt a Feyenoord ellen is egy lapja, amikor Hooijdonk szabadrúgásakor idő előtt kiugrott a sorfalból, és akkor kapott egy lapot. Ez volt a legfeleslegesebb a háromból, és ha akkor eltörölték volna, akkor nem számított volna az a lap, amit ellenetek kapott az elődöntőben

     • Nedved előtt senki nem kapott Aranylabdát (ami akkor még jelentett is valamit, mert nem volt összevonva a FIFA év játékosa díjjal) 31 éves korában. Most Ronaldo igen, de mert Nedved megérdemelte, akkor Modric előtt konkrétan az egész világ térdelve kellene hogy fejet hajtson. Ami Nedved 14 éve volt a középpályán, az Modric most. Játékintelligenciát tekintve alig van olyan aki felérne hozzá. Pirlo, de ő már visszavonul, Verratti inkább hevesebb mint okosabb jelenleg, Kroos meg Modric tökéletes társa, nélküle meg csak ténfereg. Ha nem csak azt néznék, hogy ki szerez több gólt, hanem az észt, a játékintelligenciát és az akarást, akkor Modric érdemelné meg az Aranylabdát. Persze nem fogja megkapni, ahogy Zidane óta egyetlen középpályás se kapta meg. Cannavaro kivétel, mert amit a 2006-os VB döntőben csinált az elképesztő volt, de más ilyen nem lesz. Ezt az egész aranylabdás faszkodást külön kellene választani hátvédekre, középpályásokra és támadókra. Így még volna értelme. Enélkül ez csak egy marketing bullshit.

     • Sragi

      +1000 upvote

     • Ronrics

      részemről is sok-sok upvote:
      – “Kroos meg Modric tökéletes társa, nélküle meg csak ténfereg”

     • Sragi

      Ezt nem vitatom ,de a Görögök menetelése a foci halála volt :DDD
      Portugálok tavaly ugyan ez 😀 Karma vissza adta.
      Korea szar focit is játszott és mellette ilyen mértékű elcsalást soha sem láttam….Jó hát Blatter papát ismerjük :))

 • Sragi

  Köszönjük minőségi lett nagyon 🙂 Külön örülök,hogy king_aranarth elmondta mit gondol a meccsről és a Spurs idei céljairól. Idén én csak a T’ham-Chelsea meccset láttam abból pedig nem vonnék le messzemenő következtetéseket semmiképp. Ott nem működött az a játék amit a vendég blogger leírt .Ellenben az Angol csapat eredményei magukért beszélnek. Kane,Eriksen és Alli kiemelkedik de a védelem tengelye is rendben van szerintem. Kane rendkívül veszélyes ehhez kétség sem fér ,ha pedig a szeretett védelmünk sziklája (igen Ramos te) csinál valami balfaszságot akkor a brit büntetni fog. Ennek ellenére nem kell félni a meccstől,mint tudjuk a kedvenceink akár egy skizofrén úgy játszanak. 🙂

 • ballabjobb

  Köszönöm a tottenhames hangot, nagyon kedvelem az ilyen sokszínűséget.
  A kontracsapatok játéka nem áll a védelmünknek jól, ebben vitatkoznom kell a poszttal. Maximum annyiban, hogy mi egyel többet rúgunk (jó esetben). Emellett ha jól rémlik a Dortmund ellen is inkább mi voltunk laszti nélkül, legalábbis egy ideig tuti. Szerintem egy jó meccs lesz a támadó foci kedvelőinek örömére, remélhetőleg RM győzelemmel. Sajnos nálam a világ két legjobb centerébe CR nem fér bele, Lewndowskival ellentétben (pláne, hogy CR – bármennyire is szeretnénk – még mindig nem centerként játszik).
  Kár, hogy Alli nem játszik, nagyon kíváncsi lettem volna rá, hogy mit művel ellenünk. De Eriksen is érdekel, még az Ajaxból rémlik, hogy nagy jövőt jósoltak neki és tényleg tetszett a kreatív játéka, de utána eltűnt picit, nem futotta be a várt karriert (egyelőre).

  • Zizou

   Pontosan melyik nagycsapat kontrajátéka nem állt jól a védelmünknek?

   • ballabjobb

    nagycsapatot nem emlegettem, de akkor legyen a Dortmund.

    • Zizou

     A Dortmund nem kontracsapat. Ellenben az MU igen (győzelem), a Tico igen (nagyon szép győzelem a tavalyi BL sorozatban). Meg persze a Chelsea, de velük nem találkoztunk.

     • ballabjobb

      oke.

 • Raulitás

  Király poszt lett, gratula mindenkinek, aki benne volt!
  Azon gondolkodtam, hogy vajon mit fog kitalálni Pochettino a Kroos, Modric, Isco tengely hatástalanítására. Mert tulajdonképpen ez az a része a csapatnak, amit komoly meccsen még nem nagyon sikerült megfognia senkinek (Cén kívül, akit maximum önmaga tud megfogni a görcsösségével), és ami a Zidane éra kulcsa volt eddig.

 • kodex

  Csak jelzem, ha már közös gyökerek (mert mindig csak Modric-Bale volt emlegetve), hogy Alderweireld az AMben szocializálódott, Llorente ugye ABból indult, Pochettino lehúzott vagy (7?) évet a katalánoknál.

 • Jose

  Storck off. Szép és jó lesz a magyar foci!

  • Zizou

   De nem a mi és unokáink életében. 😀

  • ReAlantos

   A lényeg, hogy van koncepció, és… áh, mindegy.

  • Sragi

   Nem lepett meg. Picit úgy tűnt nekem ez az egész, mint egy közös nyelv nélküli kapcsolat. Ami valljuk be egy ilyen szintű munkáknál hátrány.. Úgy értem, hogy ment az egymásra mutogatás megint.
   Jöhet ide akárki amíg az utánpótlás szart sem ér. Had ne kelljen Dárdai szavait elovenni. Nem lett a szememben rosszabb edző Storck persze nem is tartom jónak. Akkor ott 2016-ban valamit sikerült összerakni.
   Azóta lejtmenet az egész munkája.
   A közös “nyelv” es kommunikáció hiányáról ami az MLSZ es Storck között volt egy vicc jut eszembe.

   Nemet faszi osszejon a kinai novel aztan a nemetnek megy a haveja hozzajuk dumalnak aztan kerdezi a faszi, hogy te aztan asszonnyal hogyan beszeltek? Hat mi mutogatunk… Telik mulik az ido megerkezik a feleseg belep az ajton. Ketszer megemeli a mellét erre a német faszi bemegy a szobaba és megdugja a kinai nő anyjat. Kijön aztan egy vodor vizzel nyakon önti a csajt. A haver all meredten elkezdi ez mi volt? . Erre a faszi. Hat azt akarta az asszony hogy menjek el tejert a boltba. Erre mondom neki b@szom a k*rva anyadat esik az eso!

   (:D kicsit vulgaris) Külső szemlelokent nehéz megerteni, hogy Storck es az MLSZ mit is akart.

  • És szerinted is most ezzel eljön a “lófaszból áll a majd kerítés” kánaánja?

   • Jose

    Nem. Lejtmenet lesz továbbra is, ha a nagy egészet nézzük.

    • Jajj, olyan negatív vagy…kirúgunk valakit mert megbukott a koncepciója, meg mert már nem is érdekelte az egész csak a lóvé. Hol a fenében csesztük is el?

     • Jose

      Elég sok szegmensben elég sok alkalommal. Nincs egy konkrét ok, mint hiba forrása.

     • Van abban valami igazság, hogy 10 millió futball szövetségi kapitány országa vagyunk. (Jó, már kevesebb mint 10 millió.) Valami kurvára nem megy a fejembe. Adott egy futballőrült miniszterelnök, aki kb azt csinál amit akar. Épít stadionokat (mialófasznak???), meg népszerűsít, meg utánpótlás meg minden. Na most ha ezt ő tényleg komolyan gondolja meg egy szereti a magyar focit, ennek azért így pár év múlva látszania kellene valami eredménynek. Nem mondom én hogy szárba szökken egy új Aranycsapat, de azért valami fény az alagút végén nem lenne rossz, pláne ha nem szembejön és veszettül dudál. Ehhez képest marad a nihil, az egymásra mutogatás, ahogy 30+ éve megszoktuk. De ha a 10 millió szövetségi kapitány megszavazná, ki kerüljön be a csapatba, meg meghatározná a technikát, ennél rosszabb az se lehetne? Akkor meg miért ne? Egy próbát éppúgy megérne mint a mostani. A bukó annyi, hogy a végén nem lehetne egy személyt hibáztatni.

  • ofrnkie

   En ezt sajnalom, szerintem nincs nala jobb opcio jelenleg

 • Turbo
  • ReAlantos

   Semmi meglepő. Esetleg Nacho mehetett volna jobb bekknek, de azért ez tűnt valószínűbbnek eddig is.

   • iKos

    Én meglepődtem, h a nullkilométeres Hakimi kezd, Nacho meg csak pados. Azé’ fosok, ha Kane, Eriksen párossal találja magát szembe, ilyen kalibereket eddig csak edzésen látott.

    • Sragi

     Teher alatt nő a pálma 😀 🌴

  • Hakeem12

   itten meg a miénk:
   Lloris (C), Alderweireld, Vertonghen, Sanchez, Aurier, Sissoko, Dier, Winks, Eriksen, Kane, Llorente

   • Zizou

    Erősen biztosított.

  • majk

   jó lesz ez. Nacho jöhetett volna safetybe. de teher alatt nő a pálma

   • Jose

    Nacho most így a jolly joker, ha bármi gond lenne hátul.

  • Ronrics

   Nagy lehetőség – nagy bizalom – Achrafnak.
   Szerintem helyt fog állni.

 • Krityó

  Gratulálok, srácok, ha a meccs csak közel ilyen színvonalas lesz, tíz ujjunkat fogjuk nyaldosni! 😉

 • Jose

  Megfogadom a tanacsomat és csak két perc múlva kapcsolók a meccsre. Most meg Az öt sereg csatája van.

 • Krityó

  Sziasztok, fiatalok, mostanában ritkán jutok ide élőben… Már hiányzott! 🙂

  • Jose

   Halottkent szoktál írni ide?

   • Krityó

    Fel, támadunk! Ez van mára velem! 🙂

    • elkesetthusvetinyul

     a konnektororrúak támadása? 😉

     • Krityó

      Idén újak is csatlakoznak hozzájuk: a nem elkésett rokonaid is a kezem alá fognak kerülni nemsokára… Több százan… :DD!

     • elkesetthusvetinyul

      hajajj, szerintem nem lesz őszinte a mosolyuk 🙂
      mi ez a váltás?

     • Krityó

      Bővül a profilunk, csak ennyi és kifejezetten engem kértek fel az új érkezők ellátására. Hát ha így akarják, beletanulok majd! 😀

  • Zizou

   Szevasz, Krityó apó! 😉 Örülök, hogy idetévedtél.

   • Krityó

    Mindig ideérek, csak legfeljebb késve… Sok a meló, pörög a család ezerrel, pláne hétvégén…

    • Zizou

     Egyefene, elnézzük neked. 🙂
     Addig jó míg minden pörög, nem?

     • Krityó

      Persze, persze… Csak a Real pöröghetne már így, mint mi! 😀

   • Krityó

    Itt Kamarában lakozik, ugye?

    • Ott…most hétvégén előkerült, már elkönyveltük hogy kész, neki annyi. De tényleg 9 élete van. De hízeleg, öklel a nagy fejével, mindent megtesz a kajáért. 11 éves, de még mindig szép. Néha morog meg fúj meg néha egy-egy pofon nevelő célzattal azért elkél neki, de hát kandúr. Nem hittem hogy valaha még látom élve, erre előkerül. 🙂

     • Krityó

      Nem vagyok nagy macskológus, de nem néz ki annyinak. Holnap viszont megmutatom a melóhelyen a legnagyobb macskás kolléganőmnek, majd elmesélem, mit mondott róla.

     • Nem néz ki annyinak, de azért látszik rajta…Lefekszik aludni napközben, amikor mellette ott vagyunk, kiterül és nem is foglalkozik semmivel. Csak akkor mozdul ha simizéssel vagy kajáról van szó, máskülönben ha megütöd vagy megdobod valamivel, azzal tudod megmozdítani. Egyébként eléggé le volt fogyva, korábban kétszer ilyen széles háttal érkezett az őszbe.

 • ReAlantos

  CR otthon van a BL-ben, énekelte is a himnuszt.☺

  • Krityó

   Tavaly óta mindegyik meccsen énekli, kb. egyedüliként a mezőnyben! 🙂 Talán Messi még ilyen ügyes, bár ez nyilvánvaló, minek is írom! :))))))))))

 • bdyd

  aztakurva ki a kommentátor? nagyon durva nosztalgikus fíling tört reám

  • Turbo

   Eddig a Eurosporton volt ez a faszi szerintem, a neve nem ugrik be.

  • Krityó

   Felrémlett Vitár Róbert, ugye? :DDDD

 • smatte

  Benya helyezte☺

 • WT14

  Benzema és az üres kapu, újabb felvonás.

  • SeDan95

   gyilkos ösztön

  • Turbo

   Újabb elvonás.

 • johnglade

  Big Benz is back.

 • lucas

  Üres kapura bazz… Benzema 😀

  • Krityó

   Ennyi kihagyás után mit csodálkozunk? Lesz még kettő gólja ma, megmondom előre.

   • lucas

    Legyen igazad, de azért ezt a megye kettőben a kocsmából a pályára tévedve is illik berúgni, a Real Madrid első számú csatáraként meg főleg.

    • Krityó

     Gondolom, még 55 perce van a pályán engem bizonyítani, utána lecserélik majd. Hajrá! 🙂

 • Turbo

  Ronci egy mondatban legalább háromszor puttázott.

 • Sragi

  Üres kapura nem illik :))
  Harmadszorra nézve is egy balfasz!
  Nem nem érdekel a hétvégi gólja!

 • Krityó

  Mit skandálnak, értitek?

 • LeeTaiPo

  Ez a hangulat…
  pláne spanyol kommentárral…
  Qurva jó 😀

 • Tkp minek fizettünk mi 30 misit Danilóért, amikor ez a marokkói srác simán hozza alapból, amit a brazilnak tudnia kellett volna?

  • smatte

   Akkor még csak 16 volt..☺

 • sultan2004

  Achrafot mintha taktikailag kevésbé védekeznék. Hátha lesz még meglepetés!

 • dzsonee

  Van ember a Földön, aki ki tudja mondani 3x gyorsan egymás után Alderweireld nevét? Csak hogy szakmailag hozzászóljak…

  • Jose

   Tobi
   Tobi
   Tobi

  • Krityó

   Én. 🙂

  • sultan2004

   Persze: Alderweireld, Alderweireld, Alderweireld

  • Turbo

   Talán Alderweireld.

  • Krityó

   Te mindig szólj hozzá, szakmailag és nem szakmailag is, hogy jókat röhöghessünk! :DDD

   • dzsonee

    🙂

 • Turbo

  Nem akarom elkiabálni, de eddig a Tottenham-nek nem sok köze van a meccshez.

  • Krityó

   Izé, korán írtad. 😀

 • Krityó

  Navas mikor gyógyult meg?

  • sultan2004

   Ma délután.

   • Krityó

    Még azt tudtam, hogy 2 hét, lágyékhúzódás, mai kimarad… De nem bánom persze…

    • dzsonee

     Tegnap már M4en ha jól emlékszem úgy harangoztak be hogy Navas a kapuban. Én is csak néztem, hogy biztosak-e benne. És lám!

  • LeeTaiPo

   Jókor.

 • sultan2004

  Ki fogad Llorente gólra?

  • Jose

   Tippelde majd hétvégén 😉

   • ZeRo

    Még az előző eredményét sem tudjuk. 😂

    • Jose

     Normát szidjatok 😈

     • ZeRo

      Meglesz 😀

 • bdyd

  halkan kérdezem…
  inkább nem is kérdezem

  • Jose

   Tizi volt, egyértelmű

   • bdyd

    btw nekem nem egyértelmű, csak Casemiro ésszel való játékára szerettem volna kitérni. de aztán mégse

    • Jose

     😀😀😀😀😀😀😀😀
     Kázmér meg az eszjatek. 😂😂😂
     Sci-fi

     • Sragi

      Rendezte Ridley Scott

    • Sragi

     Ja hat Case alapbol így szerel a tizenhatoson belül 😀 (életveszélyes)

    • Őt nem ezért szeretjük/tartjuk.

  • Sragi

   Mi a kérdés? 😀

  • Krityó

   Ellenünk, otthon? Piha… :DDDD!

  • Turbo

   Amit a bíró megad. Az tizenegyes.

   • Jose

    Amit perez fizet…

 • Megint rázzuk a ponfonfát…aztán meg a fejünkre szakad. Nem vagyunk jók, de legalább szarok vagyunk.

 • Zormac

  Varen… ezt még a Hajdú B találta ki egy régi meccsen, aztán hagyta, most meg van egy követője…

  • Sragi

   Hajdu B is olyan, mint a jó bor. Ja bocs nem 😀

   • Zormac

    egészen a Wikipedia-ig kellene eljutni a tisztázásért – French pronunciation: ​[vaʁan]

    • Sragi

     Hát nem megy a francia (ő ez kissé félre érthető de hagyom :D)
     Viszont wikipedia nélkül is biztos, hogy Váren 😀

 • Zormac

  “Négy támadó spriccel előre” – huhh

  • dzsonee

   Micsoda orgia 🙂 Még jó hogy nem egymásra…fujj

  • LeeTaiPo

   Meccs helyett pornót nézel?

  • Jose

   Szelviharban nyilván más lehet az irány.

 • Namost Modric a legutolsó emberünk hátul egy kontránál….MIAFASZVAN????

  • morc

   Gyors volt a kontra, többiek lemaradtak. Illetve meg Isco ért ki a szélre.

 • sultan2004

  Az összes ígéretes labdakihozatalunkba belefautolnak, a bíró meg tapsol hozzá.

  • LeeTaiPo

   Én is azt néztem, hogy biztos otthon hagyta a lapokat.

 • Krityó

  Húúúú

  • Sragi

   Ja gól 😀 meg nem latom

   • Krityó

    Bocs… :DD

    • Sragi

     Spoiler az megy 😀

 • smatte

  Remek.

 • Elmegy az egész védelem a picsába. Ez nonszensz.

 • Jose

  Benzema hibája. Üres kapu. 😀

 • Turbo

  Egy emberre kellene figyelni, egyre. Picsába.

  • Krityó

   Varenre. 😀

  • johnglade

   Varane-ra?

 • Jose

  Nyugalom, a csoportmásodik hely a cél! Emlekezzetek a tavalyi évre.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Ezt így akarta! 😀 “Váren” erről nem tehetett.

 • Nemigaz….ez védelem?????

 • Sragi

  😂 😂 😂 az derék.
  Na most akkor döntsük el hogy Váren ongolja vagy a Kén lőtte be kedves kommentator 😀

  • Tökmindegy. Felültünk a szopórollerre, és ha Zidane nem talál ki valamit, ez eddig bukó. Cefetül idegesít az ahogy előre nem játszunk.

   • Sragi

    Calma calma

  • dzsonee

   Varane csak tudja, hogy nem hagyhatja hogy Kane gólt rúgjon, mert akkor még lehoznák az újságok hogy jobb mint CR, aki ettől bedurcizna. Hát kell az nekünk? Akkor már inkább rúgja a gólt Varane!

   • Sragi

    Plusz Perez így nem akarja elhozni

 • technikus Laci

  sziasztok, remélem nem maradtam le semmiről 🙂

  • Sragi

   De Váren öngólja amit Kén lőtt be 😀

   • technikus Laci

    ez már a taktika része?

    • ZeRo

     Nem hagyjuk őket gólt rúgni. 😀

    • Sragi

     Benzema üres kapura kihagyta 🙂
     Ő nagytaktikus.

 • morc

  Mondjuk nem is volt illúzióim abban a tekintetben, hogy lehozzuk kapott gól nélkül.

  • Sragi

   3:1 lesz

   • morc

    Az pont jó.

 • johnglade

  lesvót

  • Turbo

   Kén lesen volt, Varane viszont nem, sajnos.

   • lucas

    De ez akkor nem tétlen les.

   • vbalazs91

    Les volt, mivel Kane zavarólag hatott Varane-ra.

  • sultan2004

   Igen ez lesgól. Ilyen esetben nem beszélhetünk tétlenségről.

 • Raulitás

  A védelem ma is a hero megoldásokra alapoz asszem. Lehet kéne valami másodedző, aki ért az ilyenekhez

  • technikus Laci

   tudok egy edzőt aki ráér mától..

   • Raulitás

    Inkább Palit hozzuk akkor már

    • Brn

     Mindegy ki az edző, mert nincs akivel. Eddig Nagy Ádi adott vmi halvány reményt, azóta profi kispados lett.

   • morc

    Prukner ért hozzá?

    • Turbo

     Csank.

  • lucas

   Storck ma lett munkanélküli. 😀

 • sultan2004

  Nyugi, ez ma a jó Real (lesz).

 • Winston

  Hali ! Bocsi lányok – fiúk , az én saram nem Varane, ebben a szezonban ami meccset láttam mind kikaptunk … a gól előtt 1 percel ültem le …..

  • Turbo

   Akkor légyszi hunyd le a szemeid, és csak hallgasd.

   • Winston

    Már háttal ülök a tv-nek

    • Krityó

     Nem elég… 😀

     • Winston

      Menjek melegíteni ??

     • Krityó

      Na, ez már jobb :DDD!

    • gwandal

     az csak oldalhálóra elég

  • dzsonee

   Tessék átkapcsolni a City Nápolyra 🙂

  • Sragi

   En meg azért kérek elnézést, mert amikor Benzema kihagyta a ziccereit kikpatunk vagy döntetlen 😀

 • Na akkor Benya le, Asensio be, Case helyett meg Ceballos, és talán focit is látunk ma szeretett csapatunktól.

  • LeeTaiPo

   Majd a 70. percben

   • Akkor már kevés lesz az idő…

   • Sragi

    79.inkabb.

  • lucas

   Akartam javasolni.

 • smatte

  Benzema csapó 2

 • dzsonee

  Pedig még a nevében is benne van, hol a labda helye. BENNzema!

  • Zormac

   ez elég Kane-szenvedős szóvicc volt 🙂

   • dzsonee

    Pedig már azon gondolkodtam, hogy bevallom, hogy egyszer volt egy Sony Eriksenem és nagyon szerettem azt a telefont 😀

    • Krityó

     Még, még, még! 😀

    • johnglade

     Én meg úgy ennék egy Llo rente-tt húst…

    • Zormac

     aztán Dier lett belőle?

    • Raulitás

     HaKimi ezt látná, jéggé változtatna a nézésével

     • dzsonee

      Ezért most én kérek elnézést :D:D:D

     • Sragi

      HaKimi Raikkonen?

     • Raulitás

      Igen. Múltkor annyi kosz volt a ppályán, hogy nem volt Marelofán a sisakján

     • Krityó

      ??? :DDDD

     • Raulitás

      U know, celofán. Ilyen áttetsző fos, amit mindig szednek le a rákenődött bogarak miatt

     • Krityó

      Marcelofán? Si, így értem, de nem ezt írtad! :DDDDDDDDDDD

     • Raulitás

      Fukkk :DD, na, sok volt ma az óra 😀

     • Krityó

      Bocs, nem akartam kihagyni… :DD!!

     • Raulitás

      No problemo. Ma még laborban is elaludtam, pedig ott elvileg mértem 😀

     • Krityó

      Ha nem kénsavat titráltál, akkor semmi gáz… :D!

     • Raulitás

      Valami kenőcs penetrációját mértem CELOFÁNON át

     • Krityó

      Ez átaludható!

     • Ilyen 20 éve egy volt évfolyamtársammal esett meg. Bement jó másnaposan mérés laborgyakorlatra, beállítja félkómásan a szerencsére analóg műszert, aztán elaludt. Tanár bebökte a vállát olyan 15 perc múlva, hogy kolléga, nézte a műszert? Válasz: -Miért, mi van velük? -Hát mert nem állította a mérési tartományt a feladatnak megfelelően, és elhajlott a műszer mutató tűje! Na onnantól volt kapkodás meg kábel szétcincálás. Már hiába.

     • Krityó

      Extrapolálva egy ilyen sztorit a zállatorvosira, nehezen tudom elképzelni, ha élettanon, patkányagy-ingerlés közben vagy egy tehénbe nyúlva elaludt volna valaki… vagy szikével a kézben… :D!

     • dzsonee

      Nagybácsikám dolgozott anno inszeminátorként. Magam előtt látom ahogy bealszik aktus közben a tehén meg csak pislog 😀

     • Raulitás

      én sima orvosin hallottam már ilyen jó kis dolgokat 😀

     • Mert nem tanultál villamosmérnök-informatikus szakon. 😀 Ott olyanokat láttál volna…

     • Krityó

      Meséljetek még, a meccs nem olyan izgalmas…

     • Raulitás

      Nálunk volt olyan, hogy a kollegia jódot akart szublimáltatni, csak épp a Bunsen-égőt elfelejtette begyújtani alatta a lelkem. Majd egy óra múlva ártatlan fejjel megy a tanárhoz, hogy miért nem működik. A fickó megfordult, és kifutott a laborból, hogy ne röhögje pofán a hölgyet

     • Krityó

      Nálunk nem voltak ilyen röhögős tanarak, nem tudom, az egyes beírásán kívül mi lett volna… :((!

     • Két volt felsőbb évfolyamos vicceskedni akart a méréstechnika laborban. Van ez a csúszó ellenállás, amivel lehet változtatni az ellenállás erejét az eszközön. Ők ezzel szórakoztak, de a műszer kapacitását elfelejtették átállítani. Csóringer műszer mutatott volna, de mivel a skála végén ott volt a tű, köré tekeredett, aztán elkezdett füstölni. Na gyorsan műszer kiköt, ablak szélesre tárva, de pár perc múlva jött vissza a tanár, két szippantás: – Mi ez az amper szag? Megint mit égettek el? Tudni kellett, ilyen malőr esetén akkor azonnal kaput abból a tárgyból a félévnek, és mivel nem volt kredit rendszer se, úgy enblokk az egész félévnek, plusz a műszer árát is meg kell téríteni. Valahogy kimagyarázták hogy a műszert tojt be, ami valószínű volt, hiszen ’50-es években gyártott műszerekkel mértünk. Ha ez velem esik meg simán lebukok…

     • Sragi

      😀

    • Sragi

     Nekem meg Winks csukam 😀

   • Sragi

    Kaneköves pokol

 • Cornelius Scipio Africanus

  Benzema >>>>>> Kane
  ennyi

 • Raulitás

  Achraf ma is elég ütő. Dani helyében kezdeném visszanyerni a formám

 • morc

  Szerintetek létezik az, hogy Iscot feszélyezi Ronaldo?

  • Á, ő nem Neymar.

  • dzsonee

   Csak zavarja hogy CRnek milyen szép méretarányos feje van.

 • Sragi

  Chuck Llorris 🙂

 • Krityó

  Na, ennyi. 😀

 • smatte

  Végre kicsiben…

 • lucas

  Nyomják a Realt!!!!44négy

 • Na most ez.hááát….jó, a bíró megadta

  • vbalazs91

   Most ezen mi vitatható?

  • Jose

   Iron, ezen mi nem volt egyértelmű?

   • Toni akkorát esett, mintha egy földrengés indult volna meg alatta. Nem a kontaktot vitatom, de eléggé rá is játszott. Volt már olyan hogy a bíró sárgával honorálta a mutatványt a támadónak.

    • Sragi

     Hát szerintem nem lesznek almatlan éjszakai miatta 🙂
     Egyébként meg független hogy mennyire esett, mert Aurier már amikor elkezdett csuszni is látszott szoporoller lesz. Egyértelmű sárga mert ziccer lett volna.
     Egyébként T’hamnek is járt volna.
     Cserebe kaptak Váren-től 🙂

     • vbalazs91

      Mondjuk, én gólhelyzetnek nem minősíteném, Kroos hosszan tolta meg, már ott volt egy másik védő is.

     • Sragi

      Vissza néztem többször valószínűleg nem érte volna el a labdajat Kroos. Köszönjük meg Auriernek.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Eddig bírta Perez. Inkább utalt!

 • Jose

  Ez annyira egyértelmű, hogy a bíró fizetett Pereznek

 • WT14

  PENALDO!!!444

 • bdyd

  mi vót az elképzelés

  • Sragi

   Aureir-nek?

   • bdyd

    nemtom, annak a fürtöshajú legénykének aki keresztbe feküdt Kroosnak

    • Sragi

     Ő volt. A szep szál csokifiu.

 • ReAlantos

  Ez eddig egész fos.😀 Írtam volna, ha nincs a gól.

  • gwandal

   attól még fos, csak így már kevésbé büdös

 • Krityó

  Most beindultak, mert jön a szünet. Különben is, a Tottenham egy gólt sem lőtt, mire fel vannak úgy felizgulva? :DDDDDDDD

 • johnglade

  Llorrente – Torghelle, szerintem nem véletlen a rímelés.

  • Sragi

   Air Fernando?

 • WT14

  Lőttünk 2 gólt, sima ez kéremszépen.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Szünetben annyi taslit adnék a kommentátornak, ahányszor “Váren”-ezett.

  • WT14

   Adj neki kupont a KFC-be, ott majd megkapja 😀

   • Sragi

    AFC=Atletico Fight Club
    Simeone szerepében Edward Norton.

 • sultan2004

  Küldök nektek egy rózsaszín napszemüveget! Mit vártatok, hogy hanyattvágja magát a Spurs?
  Jó a meccs, a hozzállással nincs baj, a publikum szakértő, szurkolás van. Nincs itt gond!

  • smatte

   Szó mi szó, az angolok majd’ 8 emberel védekezik, nem egyszerű

 • Jose

  Egy tizit nem adták meg a spursnek, ezt ne feledjük. Igaz, az kompenzáció volt, mert sajnal minket, hogy benzema nálunk játszik.

  • Raulitás

   Meg kaptak egy lesgólt, szóval egál van

   • ZeRo

    És azt sem ők lőtték be!

  • WT14

   Most mit szidod? Van már egy gólja a szezonban.

  • ReAlantos

   Látom te is tabletről.😀

   • Jose

    Aham 😋

 • johnglade

  Jó látni hogy a tejfeles szájú 19 évesünk eléggé sakkban tartja a milliószoros belga válogatottat, de azért beadni megtanulhatna…

  • lucas

   Azt itt nem tanítják. Lásd: Marcelo :DDD

   • johnglade

    Igaz, ez itt népszokás…

  • Danilo se tudott, pedig ő 30-szor annyiba került…

 • smatte

  Azért ( is ) írom, mert ilyenkor szokott rámcáfolni: Isco gyenge. Neki kéne színezni, megbontani, 1-1-ezni, semmi ilyet nem láttam tőle…

  • ReAlantos

   Ma őt én lassúnak érzem, de lehet, hogy csak csalóka.
   Én is többet várnék tőle.

 • dzsonee

  Én iszok egy barackot a srácok egészségére, hátha az segít rajtuk…célzóvíz!

  • Krityó

   Én egy banánt – eszem, de célzókajaként. 😀

   • dzsonee

    Van egy kollégám aki 50-100 kilométereket futkos a hegyekben (szerintem mert hibbant de most nem ez a lényeg) és ő mondta hogy futás közben az állomásokon lehet nutellás kenyeret vagy sós banánt enni, ami segít az energia és a só pótlásában. Egészségükre.

    • Krityó

     Sós banán??? Eszénél volt? :DDD

     • dzsonee

      De hogy állítólag komolyan 🙂

     • Krityó

      Engem valószínűleg végigkergethettek volna a hegyen egy ilyen banánnal, futva! :DD

     • dzsonee

      😀

 • smatte

  Varane jó játékos, de ez a Váren nagyon bizonytalan…

 • Sragi

  Valaki légyszíves csinalja meg a Ponyvaregenyes mémet.
  Mondd még egyszer ha mered 😀 (Váren)

  • king_aranarth

   Nekem ez EriksOnnal jutott eszembe.

   • Sragi

    Lentebb gyűjtöttünk párat 🙂

 • Case amúgy kurva jó játékos lenne, ha minimális agya lenne az előre játékhoz.

  • Sragi

   Meg a tizenhatoson belüli óvatos szerelesekhez 😀

 • vbalazs91

  Na menj a picsába…

 • kodex

  Karim visszatért a sérülés előtti formájához

 • smatte

  Benzema vol 3

 • Krityó

  Anyámmmmm, bocs Sragi! 😀

 • Raulitás

  MIAFAAAAASZ Benzema

 • WT14

  Sírok ezen a faszin, komolyan :DDDD

 • Jose

  Mariano, gyere vissza!

 • Cornelius Scipio Africanus

  Mondom gyerekek: Benzema >>>> Kane 😀
  Legalább helyzetbe kerül

  :DDDDDDDD

 • lucas

  3 méterről :DDD

 • bdyd

  “őrületes védés” bár köze nem volt hozzá

  • Krityó

   “Nem véletlenül hagyta ott a lábát…” persze…

   • johnglade

    Pedig pont Benzema előtt általában széttárt lábak vannak…

    • Krityó

     Hülye… :DD!

   • technikus Laci

    hova rakja szerencsétlen, ha egyszer alánőtt 🙁

 • technikus Laci

  ezt nehezebb volt kihagyni

 • Sragi

  Erre mondják “Öreganyam jarokerettel a sírból felkelve”
  Te bánatos balfasz barom

 • Cornelius Scipio Africanus

  “őrületes védés” = Belefejelte a kapusba.

  Ennyi erővel háttal állhat a kapus, hátba rúgják = év védése. 😀

  • dzsonee

   Ilyenkor jön ki a hátránya annak hogy Benya ritkán használja a fejét 🙁

   • gwandal

    tőlem lőhetne gólt a farkával is. bár az meg lehet, h fáj…

    • dzsonee

     Ne keverd Mario Gomezzel 🙂

 • gwandal

  tök jó, hogy spojlereztek, így kevésbé kapok agyfaszt, van időm felkészülni

 • king_aranarth

  Ilyen defenzív Spursöt Pochettino idejében még nem láttam. Már a felállás is olyan, amilyen nem volt soha. Lassú, minden kockázatot nélkülöző, borzasztó. 🙁

  • kodex

   jó az X – mit akarsz? 😉

   • king_aranarth

    Nem az eredménnyel van bajom, hanem azzal, hogy ezt SOHA nem tudtuk megcsinálni. Még a Burnley ellen sem. Most sem fog összejönni, ha nem támadunk.

    • Sragi

     Azért idén mi is csodakat csinálunk 🙂 (Igaz bajnokikon)

  • Sragi

   Szerintem idegenben jó az X. Mourinho is ezt vallotta.

  • dzsonee

   Ez nem csak szerinted van így. Annyira defenzívek vagytok, hogy még a ti góljaitokat is nekünk kell rugdosnunk.

  • Raulitás

   Lloris milyen gyakran véd ilyen god-modeban?

   • Sragi

    *csak ma

   • Krityó

    Real ellen, lásd Adán és tsai. :DDDD

 • Jose

  Elkezdem kivágni az idei csapatkepes poszterrol Benzemat. Hogy békére leljek!

 • smatte

  És mi még Lukakun röhögtünk a nyáron hasonló helyzetben…a belga tanulhatna a nagymestertől☺

 • Sragi

  Ferguson híres mondasa másképp : Adjál 10db Benzemat és…. 😀

  • WT14

   … kiesek a negyedosztályból is.

  • Raulitás

   A fadarabról néha jófelé pattan a labda

  • sultan2004

   És sikítani fog az egész leánykollégium.

   • Sragi

    * 9.osztalyos leány csoport.

  • Jose

   És két szezon alatt kiesek a sunday league-be.

  • Sragi

   *és megnyerem a legjobb opreatőrnek járó Oscart.

 • Raulitás

  Ez az emelés Ronitól azért nagyon okos megoldás volt. Kár, hogy nem jött be

 • Jose

  Vereség esetén csak és kizárólag a francia pornosztart teszem felelőssé. Hát nem igaz, hogy azt a két helyzetet nem lehetett belőni.

 • Raulitás

  Elmélet: Benzema azért kezdő x éve a Realban, mert mindig megfenyegeti az edzőt, hogy az ő gyereke lesz a következő, hogyha nem kezd.

  • Turbo

   ZZ-nek fiai vannak…

   • gwandal

    pláne

   • Raulitás

    Ez Karimot nem igazán zavarja elvileg

 • Krityó

  Azért Ronaldo jól nyomja… Lloris meg istencsászár!

 • dzsonee

  B@szod…már elnézést

 • lucas

  Azérz ez a Roni szóló, lefostam a bokámat is.

  • yuzername

   Tökmindegy ki mit mond, CR még ma, lassan 33 évesen is a világ (egyik) legveszélyesebb támadója. 2001 óta tart profi karrierje, de máig nem találták meg ellene azt a taktikát, amivel hatástalanítani lehet.

   • dzsonee

    Nem-e? Balra mellé Bale, jobbra meg Benya…

   • lucas

    Egy valamivel lehet ellene “védekezni”, ha az első 15 percben szétrúgják, mert akkor elmegy a kedve az egésztől.

 • Turbo

  Uppssz! Az Apoel vezet a BVB ellen.

  • dzsonee

   Klopp utolsó éve óta nem értem a BVB-t 🙁

 • lucas

  Csere nem lesz?

  • LeeTaiPo

   Addig még van legalább 5 perc.

   • lucas

    Igaz, a 70. perc előtt nem illik. 😀

  • Jose

   Csak benzema maradjon, pls!

   • Cornelius Scipio Africanus

    Marad még. Pár évet tuti :)))

    • Raulitás

     bocs, de ezért downvote jár

     • Cornelius Scipio Africanus

      Nyugodtan, bannolhatsz is 😀 De ez az igazság 😀

 • Sragi

  Azért most a T’ham jatekosok olyanok, mint fing a szélben.
  De ne kiabaljuk el.

 • Szar dolog amikor annyira bénák vagyunk a befejezésben, hogy félő az ellenfél lő gólt. Kellene még egy Ronaldo-szerű igazi gólvágó. Benya erre alkalmatlan.

  • Sragi

   Bármire alkalmatlan.

   • Nehéz ezzel vitatkozni…

    • Sragi

     Vizes fiú lehetne 😀

 • Cornelius Scipio Africanus

  Azért Hakimi nem rossz az tuti.

 • Krityó

  Azt hittem, rosszul értem a közvetítésben, hogy a fordulóban 24 gól van eddig, de megnéztem, tényleg!

  • Winston

   És ebből kettőt mi lőttünk

   • Krityó

    Kb. hármas átlag, nem semmi, lehet, hogy megnézem az összefoglalót is…

 • Winston

  Thnx !

 • Krityó

  Ha ez védés, akkor leborulok!

  • Krityó

   Okés, leborultam!!!

 • vbalazs91

  Kösz, Keylor! Ez nagyon kellett.

 • Raulitás

  Kane tanul Benzitől. Köszi Karim <3

 • Jose

  Benzema, ez a te ongolod lett volna! Impotens marha!

 • WT14

  Aztamocskoskurva eget, ezt hogy szedte ki

 • Turbo

  Keylord!

 • Cornelius Scipio Africanus

  Remélem 85 percig nem cserélünk

 • johnglade

  Karim Kane

  • Winston

   Ez jó !

 • Tkp minek van védelmünk? Van értelme ilyet mondani?

 • Sragi

  Csóri elkapja a ketoldali Benzema gyulladast 🙂

  • Krityó

   Acut benzemitis .

   • Cornelius Scipio Africanus

    Ezt is átvehetné mint a Space jam-ben a tudást. És akkor Kane lenne a chronicus benzemitis új hordozója 😀

    • Sragi

     Szerintem elkapta.

   • elkesetthusvetinyul

    védesd le! 😂

    • Krityó

     Dehogyis, közkincs, bármikor kitalálok újat! :DDDD

 • smatte

  Ez mi védekezés volt?😀

  • Winston

   Mi volt? Védekezés ? Lofass

 • lucas

  Navas most 2 hatalmasat védett, jó lenne nem bealudni gyerekek!

  • Jose

   De reggel munka 😥

 • Hülyére szopatták megint a védelmünket. Ha nincs Navas, égünk mint a pokolban.

 • Krityó

  Mi volt ez az nso-n, hogy Ronaldo nem tartja jónak a kapusainkat? Tegnap, vagy mikor? Tényleg komolyan mondhatta? És ha igen, mi volt ez a két védés???

  • Sragi

   Enesó pls 😀

   • Krityó

    Jó, de olyan hivatalos kinézete volt! :DD

    • Sragi

     Kb, mint a Soros tervnek 😀 😀

     • Krityó

      Én el nem hittem, de megfordult a fejemben, hogy ezt meg kell kérdeznem itt is, annyira gyanúsan hülye felvetés volt…

  • technikus Laci

   ezért nem kell gyógyszerre inni 🙁

 • Sragi

  Az meg van ha Benzema begyötri a ziccereit (egyik 50cm-rol) akkor 3:1? Helyette szopunk…

 • Cornelius Scipio Africanus

  Jön az Asensio bomba.
  a faszt!! :DD hahaha. elhitted? 😀

  • Sragi

   Kecifei 😀

 • Winston

  Van isten , most már biztos

 • Jose

  Lement benzema? Na csá! Nincs értelme nézni tovább.

 • Raulitás

  Zidane végre megunta a Spurs emberelőnyét

 • 75 perc kellett arról, hogy Zidane meggyőződjön arról, hogy Benya ma minden szerepben alkalmatlan. Bravó…

  • lucas

   Érezte, hogy szar van a palacsintában, de nem tud egy értelmes csatárt sem behozni helyette. Mit meg nem adnék – nem, hogy egy Moratáért – de egy Marianóért is.

   • Őt lepasszoltuk, Mayoral meg a keretben se volt. Nem minősítem ezt a döntést…

 • Sragi

  @majk hol vagy? 😀 😀 előjohetsz már

  • Nem mer… mondjuk meg is értem.

   • Sragi

    Pedig békével jöttünk 😀

    • elkesetthusvetinyul

     Kétezer neked? 😂

     • Sragi

      Nem ertem a kérdést tolmacsot kérek 😀

 • smatte

  Kicsit olyanok vagyunk mint a pár évvel ezelőtti impotens Barca: toljuk toljuk befele az ellenfelet a tizenhatoson belülre..

  • Sragi

   Ja csak nekünk Messi helyett Benzma jutott..

 • Ronrics

  Modrics hatalmas elől-hátul munkája nélkül bajban lennénk ismét

 • technikus Laci

  majd a hosszabításban jön a gól.

 • Case mi a ráknak van a pályán még??? Rombolni nem kell, elöl kellene fineszkedni, az meg nem az ő műfaja. Ceballos kellett volna már de 10 percre minek…

  • Krityó

   10-re? 92+-ban fog jönni!

 • Sragi

  Zidane csere???

  • technikus Laci

   nem, ő az edző.

   • Sragi

    Jogos jogos

 • Krityó

  Hakimi úgy ad be, mint Arbeloa rossz napjaiban! 😀

  • Sragi

   Neki nem is volt rossz napja 😀

   • Krityó

    Egyszer-kétszer a vége felé talán… :D!

  • Cornelius Scipio Africanus

   de legalább ezt kihasználjuk!!
   ja nem 🙂

 • ReAlantos

  Módosítjuk “hazai pályán jó a döntetlen.”-re?

  • dzsonee

   Ebben a szezonban úgy néz ki a Realnak az összes meccsét idegenben kéne játszania

   • Hakeem12

    Nálunk is ez a helyzet:D

    • dzsonee

     Nálatok lehet az idén egyáltalán azt mondani hogy otthon játszotok? 🙂

 • kodex

  konkrétan elfáradtunk. fejben és lábban is. Pochettino meg megnézte a Levante-Betis elleni meccseinket és lehozza uazt. és még nem is lehet hibáztatni érte.

  • Krityó

   És a jobbról beadások meg Benzema is minket sújtott! De tökéletesen igaz a betises hasonlatod!

  • Sragi

   Dortmund ha ma nem nyer akkor gyakorlatilag Európa Liga.
   Pocgettinonak az x kiváló.

   • Krityó

    Jelenleg 1-1.

 • lucas

  Fel kellene venni egy szakembert, aki csak a cserékkel foglalkozik. Öntként jelentkeznék a pozícióra.

  • gwandal

   inkább egy olyat, aki Zidane helyett cserél

   • lucas

    Erre gondoltam, csak szarul fogalmaztam meg 😀

    • gwandal

     akkor agree:)

   • Sragi

    * inkabb olyat aki Benzemat nem jeloli a keretbe.

 • Nem érdemlünk győzelmet. Zidane-t pedig ezért a 80+. perc utáni taktikai cseréiért nagyon fel tudnám pofozni. Ez felesleges, szánalmas és megalázó.

 • Krityó

  Maribori csoportban két meccsen 11 gól!!

  • Turbo

   Már 12.

   • Krityó

    :DDDD 30 gól a fordulóban, hihetetlen!

    • Cornelius Scipio Africanus

     Mert hulladékok is vannak a BL-ben. Még.

  • Sragi

   Amúgy halkan kérdezem? Fogadasi csalas?

   • Krityó

    Á, egy 0-7? Miért is lenne! :DDD

    • Sragi

     Azért az Liverpool ennyire nem jó.
     Holnap meglesem a gólokat

     • Krityó

      Most 11-kor nem nézed meg?

     • Sragi

      Nrm

     • Krityó

      Knr! 😀

     • Sragi

      Tdom 😀

     • Krityó

      Jccakát! 😀

  • johnglade

   Mari és Bori egy csoportban? Ezért cserélte le akkor ZZ Benzemát…

   • elkesetthusvetinyul

    fiatalkorúak?

 • dzsonee

  Van egy olyan érzésem, hogy ha nem rúgnak gólt a srácok akkor nem lesz meg a 3 pont…

  • Sragi

   Zombori te vagy az?

   • dzsonee

    Lebuktam 🙁 A borotvaéles logikámból volt ez ennyire nyilvánvaló?

  • Winston

   Már ne haragudj , de nincs igazad ..

 • smatte

  Lucas ezért kár volt bejönni…

  • Krityó

   Ahogy a kommentátor mondta: “Váckez”. :DD

 • ReAlantos

  Az a ciki, hogy így Londonban kell(ene) majd nyerni a csoportelsőségért.

  • Raulitás

   Ott könnyebb lesz

  • dzsonee

   Ciki? Londonban a Spurs támadni fog, a Real pörköltaprólékká szedi szét a csirkéket.

  • mfc777

   múltkor is jobb volt másodiknak lenni, perez már csak tudja

 • V.I.C.

  Legalább a mai napi Váren és Lorisz kvóta elfogyott a hármas sípszóval.

 • lucas

  Szpartak Moszkva – Sevilla 5-1. WTF?

 • Cornelius Scipio Africanus

  Azért jó meccs volt, ahogy mindenki várta.
  Öngól és 11-es :DDD Igazi csúcsfoci volt ma 😀
  Spurs is támadott, ahogy mindenki várta 😀

  Amúgy meg: Varen!

 • mfc777

  ez mindenképp megnyugtató hogy otthon már egy ikszre is jók vagyunk. idegenben szétkapjuk őket.

 • Turbo

  Otthon jó az iksz. Sőt, az ellenfél még gólt sem rúgott.

 • sultan2004

  Idegenben egyszerűbb lesz, mert nem akarja majd csalni a focit a Spurs. A Wembley-ben megütjük őket és kész.

  • kodex

   nem ez a gond, hanem az, hogy hazai pályán, amikor nekünk kéne diktálnunk, a legegyszerűbb taktikával: 5 védő megfognak minket. 1etlen egyszer próbáltunk meg középről passzkombinációval bevinni a labdát – és láss csodát, gól lett belőle. Akkor megy (jobban) amikor mi alkalmazkodunk az ellenfélhez: idegenben. Marcelo ma nettó emberhátrány volt (de már Getafe ellen is), Achraf lehet hogy ígéretes, de még nem az szint hogy szélről megváltást hozzon. Középen pedig se átlövés, se betörési kísérlet. A recept pedig ott lesz minden hozzánk jövő csapatnak. Se Gálával se anélkül nincs 1előre megoldás.

   • Sragi

    Azt írtad, hogy Benezema 2db 150%-os ziccert hagyott ki? 😀

    • Az kb ugyanaz mintha 200db 150%-os ziccert hagyott volna ki. Benyánál ez még a simán belefér kategória. Nekünk persze nem, de mi már terheltek vagyunk.

 • Zidane ezt megint elbaszta…

 • johnglade

  Benzema jeletette ma a különbséget. Nem baj, már csak 8 meccs és ismét jól fog játszani.

  • Sragi

   😀 😀

 • johnglade

  Lloris a komisz

 • WT14

  Megint elment egy meccs Benzemán. Fél méteres helyzete asszem még a Valencia ellen se volt. Ez a balfasz szerintem még azt is el tudja rontani, ami már átment a gólvonalon.

 • Ronrics

  Hakimi bőven nem okozott csalódást

  • Cornelius Scipio Africanus

   Szerintem is jó volt. Csak meg kéne tanítani beadni. Néha előfordul hogy beívelünk…így nem ártana

 • V.I.C.

  Faszság volt amúgy nem frissíteni egyet középen az uccsó 20 percre egy Ceballosszal. Marcelónak is faszság volt végigjátszania a bajnokit, mert itt olyan volt mint a kivert pöcs. Lucast behozni is faszság volt, mert nem az ő játékára lett volna most szükség.

  • V.I.C.

   Jó, Marci nem végig, de kezdőként

  • Ronrics

   direkt volt, nem tudtad..::)

  • Milyen a kivert pöcs?

   • V.I.C.

    Marcelo best skills vs Tottenham 2017.10.17.

    • Sragi

     1 floppyra rá is fér 😀

     • V.I.C.

      Kábé. 😀

     • És még bőven marad hely egy DOS indító diszknek is… Nem szívesen szeretnék egy kevlár betétes páncéltörő golyóálló mellény nélkül Zidane mellbe fejelésével szembeszállni, de a mai meccset ő baszta el. Méghozzá csúnyán.

     • Sragi

      *Meg egy Doom 95

 • Sragi

  Sevillat is megraktak.. Mint az egyszerű útszéli k*rvat.

 • dzsonee

  @bawjose:disqus Barca sikert vártál az Atleti ellen és sima Real győzelmet a Spurs ellen. Lécci lécci, erre a szezonra már ne vizionálj könnyű Real sikert 🙂

 • Jose

  Az eredményért csak benzemat vehetjük elő. Elég már ebből a gyáva, gyakorlatban, langymeleg hugylebol! Be kell verni, mint lo a sok mindennek!
  Zidane ma elvesztette a csatát Poch ellen, ez már az eredményjelzőn túlmutató dolog.

  • dzsonee

   Poch egy jó és dörzsölt edző, ezt el kell ismerni. Nem hiába az elmúlt évek Spurs eredményei.

 • Krityó

  Na, jóccakát, innen lelépek, marad a hétvége, Eibar itthon. Kemény lesz!
  Jó hosszú hétvégét! 😀

  • Sragi

   Ja h idegenben jatszunk 😀

  • Jose

   Nem, az eibar ellen meglepően jó meccset látunk majd. Naiv, őszinte játékot játszanak. Azt szereti minden támadó csapat.

   • Krityó

    Majd meglássuk mink azt, nem lehet tutira menni otthon manapság. 😀

 • vbalazs91

  Az egy kicsit vigasztal, hogy legalább a Dortmund is csak ikszelt.

 • WT14

  Mondjuk sokan akik jó meccsre számítottunk, benéztük durván a Spurs játékát. Az oké hogy a Getafe meg a Levante beseggel a kapu elé a Bernabeuban, de ahol Kane meg Eriksen szintű játékosok vannak, hát, én legalábbis azt vártam hogy focizni is fognak. Kíváncsi leszek, 2 hét múlva Londonban, saját közönség előtt is előadják-e ezt a bunkerszart.

  • Sragi

   Nem hülyék ők sem.

  • Hakeem12

   Nem bánom, hogy nem sétáltunk be tátott szájjal a faszerdőbe és a szimpatikus vesztes szerepe helyett bunkerfocival elhoztunk 1 pontot a kétszeres címvédő otthonából.

   • Sragi

    Mourinho féle taktika. Nem most kell kockaztatni.

   • WT14

    A beharang alapján lepődtem meg, mivel hogy nem igazán láttam Spurs meccset idén.

    “Milyen felfogásra lehet számítani a
    Spurstől a Real ellen? Készülhet-e Poch valami meglepetéssel akár védekezésben, akár támadásban?

    King_aranarth: Nem hiszem, hogy gyökeres változtatásokra kellene számítani: a jól bevált és begyakorolt elemeket nem érdemes átalakítani, a csapat pedig még a Burnley ellen is alkalmatlan a defenzív játékra, így nem hiszem, hogy a Spurs leparkolja a buszt Lloris kapuja elé.”

    Erőst mellélőtt a kolléga.

    • Hakeem12

     Igen, írta is a britannián hogy jól mellélőtt a hozzátok írt beszélgetésben:)

     • Cornelius Scipio Africanus

      Eltaktikázta magát!

     • Sragi

      *Elbenzemázta.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Én kaptam az ívet, mert szoros meccset írtam, meg hogy Kane mutasson valami.
   Oszt az én negatív g*ci hozzánemértő kommentem volt legközelebb a valósághoz 😀

   • bdyd

    rrrrrrr

    • Cornelius Scipio Africanus

     Dorombolsz, cicus?

   • Jose

    Kane jól játszott, okosan focizott.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Az lehet, de én nem értek a focihoz.

     • LeeTaiPo

      Tudjuk.

   • WT14

    Mondjuk pont Kane szívta meg a legjobban azzal hogy nem támadtak, elöl nem sok támogatást kapott, azt az egy helyzetét meg még mindig nem értem hogy tudta kiszedni onnan Navas. A taktikájuk az ami meglepett, mert azért nem spanyol kieső szintű játékosok vannak ott, hogy így bunkerezzenek végig.

   • dzsonee

    Na látod, ez is a te hibád. Mert negatív vagy, így hogy nyerjen a csapat? :D:D:D

    • Cornelius Scipio Africanus

     Berúgja a helyzeteit?

     • dzsonee

      Ez túl egyszerű, aslóbb osztályokba való megoldás. Itt kérem magasszintű foci van, itt kifinomultabb és arisztokratikusabb eszközökre van szükség, mint holmi berúgás 🙂

     • ballabjobb

      akkor nekunk kell berugni

     • dzsonee

      Gondoltam rá tegnap, hogy az milyen szép játék lenne, ha minden CR vagy Kane gól után kéne inni egy felest. De a tegnapi performansz után úgy néz ki ebből csak akkor lenne berúgás a londoni meccsen ha az ismétlésekre is innánk 🙁

  • divatdrukker

   ki is merül a Spurs Kane ben meg Eriksenben, majd pont WInks meg Dier fogja a farkán pörgetni a labdát, nyilván nem idióták, látták többek között a Dortmundi meccset, hogy úgy 100% hogy kikapnak ha 70 métereket hagynak Ronáldóéknak rohangálni. Mikor a Barcát megverik ilyen focival (nem is kell messzire menni, pár napja így szerzett pontot a Tico) akkor jó a célfoci?

   • WT14

    Akkor igen 😀
    Mondjuk ahol Benzema van, oda lassan beállíthatnak egy szalmazsákot is a kapuba, akkor se fog ez a balfasz gólt lőni.

    • Sragi

     Emberméretűt?

     • Cornelius Scipio Africanus

      Azon kell majd gyakorolni!

    • Brn

     A 4. percben CR kapufa fejesnél, a kipattanó után Benzema a tök üres kaput nem találta el, Ronaldo milyen képet vágott, hát az nagy volt.

 • t20-puerto del sol

  Összecsap a világ két legjobb centere:
  0-0

  • Cornelius Scipio Africanus

   *1-0

   • t20-puerto del sol

    azért a tizi nem tesz világlegjobbjává
    max annyira, mint egy öngól
    ez nem az ő napjuk volt

    • Cornelius Scipio Africanus

     Persze, egyetértek. CSak ma fullba nyomom 😀

   • danesdzsu

    Azt hittem legalább te értékeled a zsenialitását, úgy szerzett gólt hogy hozzá sem ért a labdához:)

    • Cornelius Scipio Africanus

     Írtam lejjebb, hogy “így akarta” 😀

    • dzsonee

     Benézte 😀

 • Sragi

  Na tehát Benezema legszebb góljai raférnek egy Floppyra. A kihagyott ziccereknek meg kellene bérelni valami szerver parkot a Google-nel 🙂 Vagy majd majk az otthoni gépen eltarolja.

 • WT14

  Ide is:

  “Milyen felfogásra lehet számítani a Spurstől a Real ellen? Készülhet-e Poch valami meglepetéssel akár védekezésben, akár támadásban?
  King_aranarth: Nem hiszem, hogy gyökeres változtatásokra kellene számítani: a jól bevált és begyakorolt elemeket nem érdemes átalakítani, a csapat pedig még a Burnley ellen is alkalmatlan a defenzív játékra, így nem
  hiszem, hogy a Spurs leparkolja a buszt Lloris kapuja elé.”

  Vajon direkt kúrta át a fejünket? 😀

  • dzsonee

   Nem hiszem. Inkább az van, hogy a Spurs ritkán találkozik Real szintű ellenféllel, ezért nehéz egyelőre objektíven megítélni, mit fog Poch lépni. Most lehet vitatkozni, hogy vajh a City meg a ManU meg a Chelsea milyen szint, de a Reallal ellentétben Poch ezeket a csapatokat azért viszonylag jól ismeri, szezononként min. 2x játszik velük, a Realt meg max a TV-ben nézi. Viszont ebből a mai meccsből nekem az jön le hogy a BL-t se veszi félvállról a csapat, mert ha igen akkor kiküldi a övéit hogy játszatok egy jót és szerezzetek tapasztalatot.

 • Sragi

  Srácok hogy álltok a Pay Pal donate-el??
  Van mar elég lóvé Benzema oktatására, hogyan lőjünk be ziccert?
  Meg kellene az Emnéty kommentátornak is francia nyelvlecke, hogy a kiejtés menjen 🙂

  • Cornelius Scipio Africanus

   amúgy gúgli szerint Vá(h)rán-nak kéne ejteni. De ez a Varén Várén…. ez kegyetlen 😀

   • Sragi

    Váren zsö tem 😀

   • dzsonee

    warum

   • V.I.C.

    LORRISZ is. Úgy pörgött benne a dupla R, mint Isco makkján a Nike Ordem egy langyos tavaszi délután.

    • Sragi

     A jó öreg Hugóó
     Végem van 😀

  • WT14

   Benzemán már nem is lehet igazán idegeskedni, azon már túl vagyunk rég. Olyan ez, mint amikor a kutyád ugyanúgy a szőnyegre szarik, hiába próbáltad hónapokig tanítani szép szóval, jutalommal, vagy fegyelmezni veréssel, bármivel. Vagy elfogadod hogy oda szarik, vagy nem engeded a szőnyegre. Benzemát viszont sajnos a szőnyegre engedi Zidane újra és újra.

   • Sragi

    Ezt valami best of-ba tegyétek el 😀
    Sírok 😀

   • Cornelius Scipio Africanus

    Napkomenttye :DDDDDDDDDDDDD

    • FrancIsco

     #hónapkommentje 😀

     • Sragi

      *2017-es naptári év

   • dzsonee

    Le tudod ezt írni franciául is?

   • V.I.C.

    Én ebből kérek egy mémet ezekkel a hülye fejekkel, ahogy Benzema kutyafejjel kamerázva szarik a szőnyegre, ZZ meg mondja hogy: “necsnáld kiskuydám, nea szönyekre”, Benzema meg értetlenül tolja a salakot a szőnyegre, ZZ meg könnyes szemmel mosolyogva “Karmin pls”. 😀

    • WT14

     nasty lehet megcsinálja, ha olvassa 😀

 • V.I.C.

  Marci és Achraf ma Drenthe-Arbeloa párost alkottak. Bal oldalt a támadásban is csak evickélő, védekezni képtelen ember, jobbon meg a stabil kötelezőt hozó igyekvő saját nevelés. #so2009

  • Sragi

   Mondjuk en nem értem, hogy Marcelo helyett miért nem Nacho kezdett..

 • Sragi

  Madriban lehet kapni csuklásra valamit?
  Ha nem akkor Benzema ma szarul fog aludni..

 • FrancIsco

  A második félidőt láttam csak, az elsőt újra kell néznem majd holnap. Viszont a második játékrész alapján azt az 1-2 Totenem helyzetet leszámítva amit általában mindenkinek megengedünk teljesen középszert nyújtottak a játékosok. Ez a meccset alsó hangon két góllal kellett volna nyerni egy jó formában lévő összeszokott Reálnak.

 • majk

  Hat ez fos volt. Maradnom kellett volna az agyba es onnan nagypapazni… Olyankor mindig gyozunk

 • zoleelej

  kéne egy Benzema nem csatár poszt

  • dzsonee

   Mondjuk ZZ mellett a padon. Milyen szépen csillogna tandemben a buksijukon a napfény.

   • zoleelej

    elsősorban nem erre gondoltam de igen ennek is örülnék

    • dzsonee

     Persze ezt most nagyban a friss élmény mondatja velem. Sokat köszönhetünk neki, de sok pont is megy el rajta. Még ha most megnézve az összefoglalót a fejest nem varrnám a nyakába, nagyon közel volt a kapushoz, onnan nemigen volt esélye helyezni. Az első ziccere viszont fájt 🙁

  • dzsonee

   De hogy reagáljak arra is amit írtál a reakciók alapján úgy látom érik az a poszt 🙂

 • ofrnkie

  én általában elég kritikus vagyok, de ma inkább elégedett vagyok, mint nem.

  járattuk a labdát, az embernek felállt a f. vagyis a szőr a hátán Lukita külsős passzaitól, Isconak aranylabdát, Achrafnak golden boy díjat követeltem a kocsmában.
  elöl kicsit szarok voltunk, na meg nem értem, miért pont Lucast kellett behozni, az egy szomorú pillanata volt a meccsnek, de bízom benne, hogy a Wembleyben ezeket elverjük.

  azaz ma legalább volt mit nézni, nem úgy mint a bajnokikon

 • kodex

  félve szólok, hogy a hétvégén az Eibarral játszunk.

  otthon

  • Cornelius Scipio Africanus

   sima X

  • ofrnkie

   1:0 félidő ide, EIbar 70. percben egyenlít, mi a 83. után behúzzuk 2:1re.

   • FrancIsco

    A változatosság kedvéért egy lesgól és egy tizi.

 • Jose

  Felkelsz, eszedbe jut, hogy milyen jó meccs volt tegnap, meg hogy mennyire gyenge volt Marcelo, hogy Hakimi biztató volt, hogy modric hűha, hogy a csoportból legrosszabb esetben második helyen jutunk tovább, hogy navas miket védett… Aztán eszembe jut, hogy Benzema.

  Én nem tudok rezignalt nagylelkuseggel reagálni ilyenkor rá, mert a csapatom látja kárát, hogy olyan, amilyen.

  Gáz, hogy meg kell magyarázni, hogy de azért jó, mert…

  Miközben alig lehet jó csatarokra jellemző jellemzesekkel feldisziteni teljesítményét. Úgy… Az általános teljesítményét.

  KB. Kimi = Benzema. A tehetség vitathatatlan, az alázat és koncentráció bőven kérdéses.

  • Resid

   Eriksen könnyedsége és célratörő játéka vs Isco körülményessége és labdára tekeredése…

   • Jose

    Az első félidőben volt egy jatekhelyzet, amolyan kontra, Isco kb 6 utemmel később passzolt crnek, mint kellett volna. Ott is felszabtam magam.

    • Resid

     Pont erre gondoltam – ill. ez volt a legszembetűnőbb – kontra, Isco bal szélen kapja a labdát és elkezdi befele cipelni… és cipeli és cipeli. Közben meg 3 opciója is volt a passzra és a kontra tovább vitelére.

   • andras14

    Istenem.Október van, eddig a szezonban kb 6x volt a csapat legjobb játékosa, tegnap épp nem ment neki, és már megy a rovázás… Majd ha folyamatosan olyan szar lesz mint benzema akkor lehet szidni.

    • Resid

     Már többször leírtam – a Real szalszát táncol, Isco meg tangót. Nincs egy ritmusban a csapattal. Nem csak tegnap…
     Bocs, hogy van véleményem 🙂

  • WT14

   Azért jó lenne első helyen továbbmenni, jelen állás szerint kapásból kikerüljük úgy a City, Chelsea, PSG, MU négyest. Tudom hogy még csak ősz van, nem most kell topformában lenni, de akkor is, na. Mondjuk szerintem meg is lesz az első hely.
   A Benzemás rész totál igaz, de hiába idegeskedünk rajta, nem tudunk tenni semmit ellene. Mind tudjuk, hogy akárhányszor játssza el ezt a ‘teljesítményt’, úgyis bent marad a kezdőben. A Valencia elleni számos kihagyott ziccere után lenyilatkozta ZZ hogy elégedett vele, mert legalább voltak helyzetei. Ezek után mit várjunk? Ez az idény ilyen lesz. A legjobb, amiben reménykedhetünk, az az hogy nyáron történik valami csatárposzton, de a Benzemával való hosszabbítás nem ezt vetíti előre.

  • dzsonee

   Én amikor felkeltem, az első ami az eszembe jutott hogy pisilnem kell. Szerencsére Benzema csak a sokadik gondolatom volt 🙂

   • Jose

    Nem írtam, hogy a meccs volt az első. Egyértelműen leírtam a fiziológiai szükségleteimet a “Felkelsz, ” résznél, konkrétan a szóköz erről szól.

    • dzsonee

     Én hatásszünetnek értettem, akkor mea culpa 😀

   • LeeTaiPo

    Erről most Esterházy:
    Jut eszembe: áll a faszom, ez te vagy, édeske, vagy a szokásos, érdektelen reggeli merevedés? Hagyja csak, naccsasszony, ez csak húgymerev, nem a magácska iránti tisztelet.

 • Sragi
  • dzsonee

   Az meg már milyen lista, amire egyrészt Balotelli felkerül, másrészt meg még meg is előzi Messit vagy Kane-t? 🙂

   • Sragi

    🙂 Tény hogy nyers statisztika.
    De a gólokat nem kell megmagyarazni

    • dzsonee

     Természetesen nem 🙂 De őszintén meglepődtem, nem tudtam, hogy ennyire megy neki a szekér a Nice-ben.

     • Sragi

      Amikor beall viszonylag elég hatekonyan játszik 🙂

     • dzsonee

      Tény, hogy mint focista annyira nem rossz, csak szegénykém hihetetlenül butuska, de hát ez genetika. Viszont azt, hogy a németeket kiejtette a 12-es EB-n (szerintem maga sem tudja hogyan), soha nem fogom neki megbocsájtani.

     • Manócska

      Azt a meccset ne is mondd. Az előzmények alapján majdnem biztos voltam benne hogy a németek jutnak tovább, erre kikapnak az olaszoktól. Nagyon nem örültem neki, hiszen én is Öziléknek szurkoltam.

     • dzsonee

      Igen, én is sima német továbbjutásra voltam felkészülve. Akkor, azon a helyen valószinűleg találkoztak a párhuzamos univerzumok, esetleg meggörbült a téridő, mással nem tudom magyarázni.

   • dracox

    Mindig is mondta, hogy ő jobb, mint Messi és CR. Itt a bizonyíték.

  • ZeRo

   Mondjuk én CR-t se látom rajta…vagy az ő új pozíciója még nem “hivatalos”? 🙁

   • Sragi

    5 meccses eltiltás után eléggé hátrányból indult idén.
    Mondjuk idén a csatárainknak abszolút nem megy 😀

    • ZeRo

     Nos igen, de ha jól értem a tatisztikát, akkor nem meccsre bontja a gólok számát, tehát CR rajta lehetne, ha lő néhány gólt a számára megadatott idő alatt. Kicsit mondjuk többet, mint azt tette. 🙂

    • WT14

     Ez arányokat mutat, nem abszolút számot, így nem számít a kihagyás. Benzema is sérült volt. Csak CR alacsony aránya magyarázható azzal, hogy ő lövöldözik szabadrúgásból és távolról is, aminél eleve alacsonyabb a conversion rate, Benzema viszont szinte csak helyzetből lő…

     • Sragi

      Azért ha párat elrakott volna akkor ott lenne a listán. Tény, hogy szabadot nem kellene lőni.
      Nekünk pont olyan csatár hiányzik, mint Morata vagy Lewa aki beveri ha van rá egy alkalma.

 • ballabjobb

  Az kicsit zavaro volt, hogy hiaba volt nalunk a labda vegig, jo es szep tamadasokat szinte kizarolag a Spurs vezetett. Benzema elso melleje ekepeszto volt, a masodikat viszont nem o benazta el, hanem Lloris vedett irtozatosan nagyot mazlival (kb. mint a kezikapus aki hattal allva vedett mert jo helyre lenditette a labat). De egy mentesen es a kihagyott helyzetein kivul nem is ert labdahoz.. Kuka.
  Asaf Avidan szerintem nagyon jo volt, megbizhatoan hozta a jobbhatved pozit. Es ezen a meccsen mar batran megjatszotta barki a csapatbol.
  Hogy minek Lucast kuldte be ZZ, miutan a Spurs csatart vedore cserelt az szamomra nagy butasagnak tunt. Futashoz meg annyi hely sem maradt, mint elotte volt..
  Tovabbra is tartom, hogy kontracsapat jateka nem all jol a vedelmunknek. Szerencsere Navas vedett egy-ket oriasit.
  Ha lenne bennem hajlam ra akkor sem ez a meccs segitett volna Marcelo jatekat megkedvelni..

 • ReAlantos

  Bár tudom, hogy még viszonylag messze van, és addig még “sok víz lefolyik a Dunán”, de érdekelne a véleményetek.

  Szerintetek a londoni meccs könnyebb vagy nehezebb lesz-e, mint a tegnapi? Miért?

  • majk

   könnyebb, mert nem fognak így bekkelni

   • ReAlantos

    Miért ne bekkelnének?

    • majk

     a beharangban szépen le volt írva, hogy a Tottenhamnek van egy játéka és azt nem adják fel. mivel gondolom ebben csak lehet valamennyi igazság és tegnap ugyebár feladták, így talán otthon nem fogják : ]

     • ReAlantos

      Én Pochettinót ennél logikusabb embernek ismertem meg. Azaz ha egyszer bevált valami, akkor miért cserélje le? A Real ellen bevált nekik, hogy nem támadnak ész nélkül, hanem hagyják az ellenfélnek a területet, és veszélyes kontrákkal operálnak. Szerintem ezt fogják csinálni “otthon” is.

     • dzsonee

      Egy esetleges londoni döntetlennél és pontegyenlőségnél mi dönt a csoportelsőségről?

     • majk

      gólarány? ha ott is 1-1, ha nem akkor idegenbe lőtt gól?

     • dzsonee

      Logikusan hangzik. Mindenesetre akkor 2:2-es döntetlennél ne legyen rosszabb eredmény.

     • WT14

      A gólarány, de ők még Dortmundba mennek, az nem lesz sima meccs. Az odavágó se volt az, 1-2-nél egy szabályos gólt elvettek a Dortmundtól.

     • dzsonee

      A Real meg otthon játszik a BVB ellen, az sem lesz sétagalopp. Lehet azt a meccset is Dortmundban kéne lejátszani.

     • WT14

      Azt szerintem nyerjük, a Dortmund nem hiszem hogy betolja majd a buszt a Bernabeuban. Ők a T’hammel ellentétben tényleg képtelenek a defenzív játékra.

     • dzsonee

      A próféta beszéljen belőled.

     • majk

      persze ez is benne van. viszont szerintem még egyszer nem tudnak lebekkelni így 90 percet, plusz nekünk is előbb utóbb csak beakadnak a helyzetek

     • WT14

      Épp ez az, le volt írva, mégse ért semmit mert beálltak buszozni. Ezzel az erővel ugyanígy beállhatnak otthon is, főleg most hogy tudják, eredményre vezet.

   • norma_va

    Most sem az volt a baj, hogy bekkeltek, hanem hogy képtelenek a csatáraink 100%-os ziccereket belőni. Innentől kezdve, nem az fogja meghatározni, hogy könnyebb vagy nehezebb lesz-e a mérkőzés. Ráadásul feltehetőleg, nem B csapattal áll majd ki a Spurs…

 • Madridista

  sziasztok
  mit gondoltok miért szereplünk ilyen gyengén az utóbbi időben?
  zidane taktikája tegnap az volt,hogy az angolokat angol focival verjük meg?
  mi lehet a kivezető út ebből a gödörből?

 • WT14

  Amúgy Kroos tegnap 99%-kal passzolt. Tiszta balfasz, hogy még a 100% se megy neki.

  • ReAlantos

   És tuti mind alibi.

  • Sragi

   Béna alibi

  • Zizou

   Isco meg 90%, csóri Modricnak csak 89% jött össze.

 • kodex

  A meccs embere nálam: Navas. (ahogy odaát: Lloris). mert: a többiek, mind2 oldalon, az átlagost, vagy az alattit hozták, ellenben a két kapus ezekkel a védésekkel meccsben tartotta a sajátját. Akármelyik csapat szerzett volna gólt, valszeg több már nem esett volna. A Citrom díj: Marcelo + Karim. 1 ember mínuszt elbír még 1 csapat, 2 viszont, ezen a szinten: sok. Pláne – nem akarok senkinek a lelkivilágába gyalogolni – ha a 2 inkább 2,5, mert Achraf ígéretes, de konkrétan támadás segítésben még nem ugorja meg a szintet. Nyilván nem is neki kellett volna villantania ebben (még) hanem a brazilnak, de így, hogy az elmaradt (ami NEM volt tervben), Achrafé (ami meg azért igen) plusz ballaszt volt. Röhej hogy még így is az utóbbi hozott ki többet a meccsből (főleg 1 félidőben). Karimról már lassan külön post születhetne, de 3 szóban összefoglalható a lényeg: nem elég éles/kegyetlen. Tavaly Ligában helyzeteinek 15%át használta ki (Morata pld. 27% felett vmivel). any question?

  • WT14

   Achraf valóban ígéretes volt, mert aktívan felment, de hatékonyságban még kevés. Mindent elmond, hogy Vertonghen 8 sikeres szereléssel zárta a meccset, az utána következő Spurs-játékos hárommal. Tavaly a középpálya mellett pont a szélsőhátvédek teljesítményének köszönhettük leginkább a címeket, most ez utóbbi vonaltól hiányzik eddig a klasszis produkció.

  • iKos

   Achraf engem tegnap mind mozgásában, mind megoldásaiban Arbeloára emlékeztetett.

 • WT14
  • Madridista

   egy ilyen csatár még a magyar válogatottba se férne be :DDD

  • dzsonee

   Hát, nem is tudom 🙂 Én inkább ilyesmivel próbálom meg feldobni a délutánom:
   https://www.youtube.com/watch?v=Mb49az8NyNI

  • dracox

   Cr itt nem intett, hogy Benz lesen van?

   • ZeRo

    Nem mert nem lett gól, azt csak gól után szokta.

 • Jose

  Miután az elmúlt 3 és fél órában vitatkoztunk Normával, örömmel értesítelek Titeket, hogy készül már az ÖF. 😀

  • Raulitás

   A végén arra jutottak, hogy semmire, szóval szokásos produktív megbeszélés

 • MrPaul

  Lehet én vagyok túl optimista, de nekem megint nemvolt bajom a meccsel, tetszett, amit láttam. Élvezhető, izgi meccs volt egy azért elég erős csapat ellen. Benzi még mindig kriminális, de már fura is lenne, ha a csatárunk belőné a helyzeteket. Abban nincs semmi izgi 😀

  • Jose

   a meccs jó volt, a csapat annyira nem. én így gondolom

   • MrPaul

    Fura, általában egyetértek ezekben veletek, és most még csak nem is illuminált állapotban néztem a meccset. Nekem egyáltalán nem volt annyira dramatikus, sőt, a védelmi megingásokat leszámítva tetszett hogy egy védekező Spurs ellen így játszanak. Ha a két szélső védőnk nem teljesen impotens napot fog ki (Achraf így is tetszett). akkor meg is lett volna, Benziről meg ne is beszéljünk 😀

    • Jose

     nekem nem is a védelmi megingásokkal voltak gondjaim, hanem… ÖF-ben benne lesz
     De a meccs önmaga jó volt, a csapat viszont az én szememben nem.

     • MrPaul

      Na akkor várom az ÖF-t, érdekel, ti mit láttok másképp. Te írod?

     • Jose

      Zizou, king_aranath és én.

  • trafoka

   Benzi nem volt olyan rossz szvsz. Hugó brutális bravúrjánál nem lehet hibáztatni, és a támadásainkban nyomokban megtalálható kreativitás egyedül az ő érdeme volt, pl. amikor átlépte a labdát Modricnak vagy Ronci szólójánál kimozgatta a védőket az útból. Nélküle ez sokkal rosszabb lett volna. Inkább a többieknek kéne fejlődni, mert ilyen statikus játékkal nem sokra fogunk menni.

   • MrPaul

    Persze, én szeretem is Benzit, meg kurva nagy védés volt Llorisé meg minden, de baszki, két “üres kapus” helyzet összesen 15 méterről és tökéletesen középről. Egy gól illendő volna minimum 😀 Nem véletlen játszik ő se a csapatban, meg ha 4 év alatt 3 BL-t nyerő csapat alapembere, akkor kókler nem lehet. Csak már kicsit unom, hogy mindig meg kell magyarázni, hogy ezt miért is hagyhatta ki, stb. Verje be, mint ló a lónak egyszer mostmár végre 😀

    • trafoka

     Asszem ő sosem lesz ilyen 🙁 Nem tudom hogy van-e ilyen poszt, de ő a nem-góllövő csatár tipikus mintapéldája 😀

     • dzsonee

      A nem-góllövő csatár az olyan mint a koffeinmentes kávé vagy az impotens férj? 🙂

     • bdyd

      inkább mint a vajazókés, lenne haszna csak hát a zsömlét nem vágja

     • dzsonee

      Ergo Benzema mellé is kell még valaki aki élesebb nála 🙂

   • WT14

    Megint ott tartunk, hogy magyarázzuk hogy nem volt rossz, csak éppen kihagyott 3 ajtó-ablak ziccert, amiken elment a meccs. Mindezt leszámítva tényleg nem volt rossz, de egy csatártól az ember azt várja, hogy beverje a helyzeteit. Tegnap elég lett volna a 3-ból egyet, de erre se volt képes. Sokadjára pörög már ugyanaz a lemez.

    • Sragi

     Best of Benzema 😀

    • trafoka

     Ez is igaz. Viszont ha nem lett volna a pályán még ennyi sem történt volna. Mégsem olyan mély a keretünk mint hittük? Tegnap nem kicsit örültem volna, ha be lehet dobni Jamest és Moratát…

     • MrPaul

      Csatárposzton már régóta tudjuk, hogy vékonyak vagyunk, de James olyan felesleges lenne ebbe a csapatba, mint etiópnak a sílecke.

     • norma_va

      Mondjuk Isco helyett jöhetett volna James és mondjuk nem Lucas, ami elég wtf húzás volt. Valljuk be, Asensio kurva nagy tehetség és ha elsül a lába, akkor vele együtt sülünk el mi is, de ő még nem az a játékos, akire vész esetén nagy magabiztossággal támaszkodni lehet. Ez tapasztalatszerzéssel változhat, de a jelenlegi helyzetünket nem segíti.

     • MrPaul

      Én Jamesban sem látok sokkal nagyobb meccsmegmentői potenciált, mint Asensioban, de ez persze már személyes vélemény.

     • norma_va

      James nem látványos, de hasznos. Ezt a számai vitathatatlanná teszik. Kevésbé tudja irányítani a tamádasokat, de a direkt előre játékban a csapat legjobbja lenne továbbra is.

     • trafoka

      Ezzel nem értek egyet. James lát a pályán, és olyan passzokat tud kiosztani amivel minimum megbontja a védelmet. A jelenlegi keretünkben, a jelenlegi taktikát alkalmazva erre egyedül Isco képes, és láthatóan ez kevés ha egy ilen tömörülő védelemmel találkozunk. A csatárposztra még nem tudok érdemben mit mondani, mert Mayoral akár jó is lehet de amennyit játszik az alapján nehéz. Moratáról tudtuk, hogy be lehet vetni egy ilyen meccsen, róla nem.

     • MrPaul

      Átfogalmazom. Nem adna annyit James esetenként használhatósága, mint amennyit a jelenlétével járó feszültség elvenne.

     • trafoka

      Valszeg ez igaz, akkor viszont azért jár a tökönrúgás mert nem pótolták megfelelően. Bár lehet mást mondanék, ha mondjuk Kova bevethető lett volna tegnap, és a 65. percben érkezett volna Kroos helyére…

 • technikus Laci

  bezzeg ha a balfácán benzema befejeli a bogyót, buzgón bölcselkednétek és biztatnátok a botlábú brigádot, hogy bámulatos a bemutatott bohóckodás.

  • dzsonee

   Babits Bihályhoz van szerencsénk? 🙂

  • Cornelius Scipio Africanus

   Lacikám erre ha lehetne adnék vagy 1000 upvótot, meg egy sört 😀

   • ZeRo

    inkább fordítva kéne, nem? 😀

    • Cornelius Scipio Africanus

     Lacinak elég az egy sör is 😀 Viszont nagy ápvótk*rva 😀 Így kell(ene) neki 1000 😀

  • ballabjobb

   de nem fejelte be.

 • smatte

  nesztek, itt egy BL győzelem, ha idén nem jönne össze:)
  https://www.youtube.com/watch?v=axUzTWzhn54

 • kodex
  • Sragi

   😀

 • Valamivel higgadtabban, de sokkal fáradtabban is tartom a tegnapi véleményemet. Ezt a meccset Zidane baszta el a második félidőben, amikor óvatosságból (erősebben fogalmazva: beszariságból) megint nem mert időben cserélni, és így az esély is elúszott hogy megverjük a Spurs-t. Akik amúgy kurva jó csapat, szeretem is a játékukat, de azért tegnap látszott, hogy a fociból mi tudunk többet. De ha ezt nem is akarjuk/félünk megmutatni annak ez a vége. Benzemára elfogytak a jelzők, ezzel a helyzetkihasználással az NB2-ben még király lenne, de én már nagyon várom, ahogy Zidane leül vele beszélgetni: “Nézd Karim, tudod hogy a kedvencem vagy és nem csak nemzetiségünk, hanem etnikai gyökereink miatt. Ez viszont itt a Real Madrid, ahol is a BL-csoportkörében a legerősebb ellenfél ellen a Bernabeu-ban múltad alá magad, mint ebben a szezonban sokadszorra. Ezért most vagy összekapod magad, vagy addig fogsz a padon ülni, amíg a segged éppen olyan fényes nem lesz, mint a múlt héten véletlenül nekem is elküldött privát videódon a legújabb 17 éves aktuális kis csajodé.”
  Ha máshogy nem megy bazmeg, akkor januárban vegyünk egy csatárt, akinek azt mondjuk: “Figyelj, haver, az ott a kapu. Mi eljuttatjuk a bogyót hozzád, te meg bevered a téglalap alakú ketrecbe mint csődör a kancának. Nekünk aztán mindegy hogyan, csak szabályos testfelülettel. Nem törődsz semmivel, nem fineszelsz, csak célba veszed a kaput mint pattanásos kamaszfiú a p*nát! Értetted??”
  Ja és Zidane-nak valami. Valahányszor a 75. perc után mer cserélni (mikor látja, hogy szarul áll a meccs), hacsak nem sérülés és/vagy kiállítás miatti kényszerű csere, annyiszor 100.000 eurót csenget be a Real Madrid valamelyik alapítványának. Fizesse meg a gyávasága/óvatossága árát, ha már a mi a képernyők előtt szembesülünk vele. Megnyerhettük volna a tegnapi meccset is, ha mer korábban tökösebb lenni. Ez az ami a leginkább felbosszant.

 • Jose