Zidane NEM edző (Villámposzt)

Az emberi erőforrás (Human resource management, HRM vagy HR ) gazdálkodásának megértéséhez a vállalati erőforrások rendszeréből kell kiindulni (pénz, termelés, emberi erőforrások, piac). Ezen erőforrások felhasználásával létrejön a vezetői közreműködéssel a termék, szolgáltatás.

Emberi Erőforrás Menedzsment:
Ide tartoznak a dolgozók, a munkavállalók, a beosztottak, a munkatársak.

Értelmezése: Az adott szervezetnél a munkavállalók csoportját jelenti. Azok az emberek, akik elősegítik a munkavállalók informális és formális kapcsolatait, elősegítik és képviselik érdekeiket. Az EEM (emberi erőforrás menedzsment), a menedzsment azon funkciója, mely az emberekkel, mint a szervezet erőforrásával foglalkozik, melynek célja, hogy biztosítsa az alkalmazottak leghatékonyabb felhasználását a szervezeti és az egyéni célok megvalósítása érdekében.

A fenti sorokat köszönjük meg a Wikipédiának. Az egész azért került virtuális lapra, mert az ősz folyamán egyszerűen ezt érzem. Nem tudom másként megfogalmazni azt, amit látunk bajnokiról bajnokira és BL-fordulóról BL-fordulóra.

Lehet párhuzamot is vonni, hogy a tavalyi szezon hasonló időszaka hasonló élvezetet (negatív tartományban) adott nekünk, aztán tavaszra megemberelte magát a gárda és TÖRTÉNELMET ÍRT. Nyilván a utóbbi még várat magára, azaz a 2018-as tavaszi szakaszt nem tudjuk összehasonlítani a 2017-es tavaszi szakasszal.

De hajlok rá, hogy nem is kell. Lehet ugyan, de felesleges. Az egész egy “működési folyamat” Zidane irányítása alatt. A címben szereplő tagadás nem azt jelenti, hogy ZZ nem edző, hanem azt, hogy elsősorban HR szakember. Másképp nem tudom elfogadni, értelmezni, megemészteni, túltenni magam a sok vállalhatatlan meccsen, amelyeken még így is alig-alig vesztett pontot a csapat. Zizou és Raulitás remek Összefoglalója végén ezt láthattátok:

Amikor nagypályán játszottam, akkor tudtunk a társakkal igazán jól teljesíteni, ha az adott edző (4 volt összesen) világosan át tudta adni a célt az adott meccsre, a szezonra és az ezek eléréséhez szerinte alkalmas módszereket, megoldásokat. Amikor nem tudta egyértelműen átadni, akkor gyengébben játszottunk.

Ezt csak azért szúrtam közbe, (hogy mfc777 megszóljon, hogy ismét magamról írok…) mert a “történelem ívét” vizsgálva arra jutottam, hogy trénerünk a győzelmet, a mindenkori győzelmet tűzte ki célul. Nem a domináns focit, nem a labdajáratást, nem a fehér balettet… Zidane valahogy képes volt elérni, hogy a keze alatt dolgozó príma alapanyag magáévá tegye a “legkevesebb ráfordítással a legtöbb haszon elérése” elvet.

Nem tudom elfogadni, de elhinni sem, hogy az a csapat, amely a BVB ellen, a Barca ellen magabiztos, sőt, szemre is tetszetős játékot mutat be, az nem tud ezen teljesítmények nyomába se érni egy spanyol bajnokin.

Zidane-tól az előző szezonban a taktikai megoldásokat vártuk, azok hiányát énekeltük meg.

Félrevezetett minket. Mindenkit.

Zidane csapata bárhogy tud játszani (letámadni, visszahúzódni, dominálni, angol másodosztályú csapatként, Real Madridként, csapatként, egyéni megoldásokkal), de mindig az ellenfélhez igazítja aznapi “arcát”.

Ez azért furcsa, mert ezt az idomulást a kiscsapatoktól szoktuk meg.

De… az eredmények Zidane mellett vannak. A csapat is.

Nincs más választásunk: mi is Zidane-nal vagyunk.

FONTOS: 

andras14 kérdése: "Holnap közös meccsnézés? Akár sugárban."

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • majk

  thats the shit

  • Jose

   jó, akkor nem írok többet. a holnapi, két SZTÁRvendéggel készülő BL-Beharangot is kukázom.
   :((((((((((

   • majk

    TOP DEFINITION
    That’s the shit
    When something is really cool, awesome, or in someways really interesting in that time
    Sort of like “That’s what I’m talking about”

    • Jose

     Jó, akkor ezt a posztot is törlöm.

     • majk

      :D:D:D

 • dzsonee

  A kérdés: miért?
  Miért a minimalista játék és a felforgatott kezdők a kisebb csapatok ellen?
  ZZ úgy gondolja, hogy a srácok nem tudnák magukat felszívni ezen csapatok ellen? Úgy gondolja, hogy még nincs meg az az alapjtáték, amivel becsukott szemmel is ki tudnák herélni ezeket a csapatokat? Nem biztos még magában ami a taktikát illeti?
  Erősebb csapatok ellen egyelőre a skacok felszívják magukat és a játékból adódó több terület is fekszik a Realnak, ezt már láttuk. De mi lesz ha még több pont megy majd el a gyengébb ellenfelek ellen? Nem értek hozzá, ezért tényleg érdeklődve kérdezem, hátha van bárkinek bármi ötlete 🙂
  Ja, és nem semmi, hogy a fenti kép alapján ZZ 100 meccsen 273 gólt lőtt! Ezt csinálja utána bárki! 😀

  • WT14

   Erre a miértre ott a válasz a posztban, mégpedig a “legkevesebb ráfordítással a legtöbb haszon elérése” elv említése. Én viszont abban nem vagyok biztos, hogy valóban kevesebb ráfordítást jelent-e, amikor a 80. percben még teperni kell a győztes gólért, illetve minimális vezetésnél teljesen koncentrálni kell hátul, mint ha mondjuk teljes gőzzel lenyomnánk egy félidőt, 3-0-lal elintéznénk a meccset, és onnantól lehetne lazázni. Emlékezzünk, a Mou-korszakra mennyire jellemző volt az “egyfélidős csapat” jelző. Az nyilván nem lenne szerencsés opció, hogy kiscsapatok ellen 90 percig magas tempóval játsszunk (mint idén a Barca, Dortmund, Sociedad ellen), mert tavaszra bejönne a szopóág, viszont mindenki idegrendszerének jobbat tenne az erős első félidős fókusz, mint ez amit most csinál a csapat.

   • Jose

    Ahogy te gondolod, én is úgy. Tavaly, a bajnoki évben is számos olyan meccs volt, ahol a mélyen védekező csapatok ellen az utolsó negyedórákban/a ráadásban jött menetrendszerűen Ramos, esetleg Morata, valamint ősszel még James is, hogy megmentse a seggünket. Szerencsére sem szelektív, sem rövidtávú memóriám nincs, így emlékszem, hogy sok barcás volt azon a véleményen, hogy egy Ramos-féle megmentő mennyire jól jönne a hasonló meccseken nekik is. 🙂

    És valóban nem tanult ZZ ebből, pedig jó lenne egy izmos első félidő után lazább második.

    • kodex

     Elméleti síkon futtatva: mindez azt jelentené, hogy kezdésként felküldöd a Gálát, majd ha minimum 2-0 az állás a szünetre nekünk, cserélsz 2őt és a 75-80 perc környékén +1et még. A gond ott kezdődik, hogy a foci sajnos nem kiszámítható, az első félidőben a legritkább esetben dől el a meccs, arról nem beszélve hogy a későbbi 2 csere nem elég teljes rotálásra. Alapvetően inkább úgy merül fel a kérdés: kik azok (a key userek) akiknek a beállásával alapvetően megváltozik/hat a játék képe és a szerkezet mely része az? Szerintem a középpálya: Modric/Isco/Kroos, mint jszervezők. Ergo ha a 3 közül kettőt pihentetsz és baj esetén behozod (nem a 75.ben persze, hanem 55-60 környékén) őket, talán kevésbé nyúlsz mellé. Védelemben nincs ilyen gond, bárki bárkit közel azonos szinten tud helyettesíteni, elöl Lucas/Asensio/Borja dettó válthatja BBC-t (ok, nem 1 az 1ben de részenként) – a jszervezést, helyzetbehozást viszont nem tudjuk egyelőre kiváltani. Ezért kéne Ceballost, Llorentét felhozni, megtalálni a helyüket mielőbb.

     • Jose

      Már az elején rosszuk indítasz. Miért kell az izmos első félidőhöz a Gála?

     • kodex

      mert Modric + Isco + Kroos nélkül nincs gól (vagy helyzet). thats all.

     • Jose

      Nem tartom ezt igaznak. Kettő elég. Nem kell mindhárom.

     • kodex

      senki nem mondta hogy mind3 kell 1szerre 😉

     • Jose

      akkor nem értettelek teljesen a fenti mondatban. 🙂 Ha oldalra basszuk ki a labdát Csellónak és Vircsaftnak, hogy tekerjék be, akkor sem kell MIK, de persze jobb, ha vannak.

   • dzsonee

    Igaz, ez benne van a cikkben, köszi 🙂 Kérdés, a minimalista hozzáállás ok vagy okozat. Ha ok, és úgy van ahogy gondoljátok, akkor teljesen valid amit írsz, teljesen egyet értek vele.
    Viszont akkor hiányolom azt, hogy nincsen meg az a begyakorolt taktika, ami működhetne a kisebb csapatok ellen is, azok a sémák, amik esetleges begyakorlása a csapat részéről kisebb erőbedobással, esetleg rotációval is tudnának működni és pontokat hozni. A szélen elfutok és beadom és majd lesz valami nekem nem ilyen séma. Lehet-e ilyet elvárni? Mert azt látjuk, hogy a felmennek a fiúk és majd a minőség a mi javunkra billenti a mérleget nem minden esetben működik.
    Persze, 2 BL trófeával és egy bajnoki címmel a háta mögött ki vagyok én, hogy ezt felrójam neki 🙂

  • Zizou

   Szerintem azért, mert rájötz arra, hogyha minden meccsre nagyjaból hasonlóan rákoncentrál ő is meg a csapat is, akkor nem fogja se ő, se a csapat bírni a végét. Nem kell olyan messzire menni, mert Carletto, akit én egyébként az egyik legjobb edzőnek tartok belefutott ebbe a hibába.

   • dzsonee

    Szerintem nem is az az elvárás, hogy végig, minden meccsen koncentráljon a csapat, lásd alant WT14 és Jose kommentjét. De persze adom, hosszú a szezon és soka meccs, nem szabad sem fejben sem fizikálisan kifáradni a végére. Viszont ebben jobban segítene a jól megnyomott első félidő mint az utolsókig kaparunk a győzelemért sablon…

 • ofrnkie

  egyébként ez kicsit vicces kérdés, hogy én is beszéljek magamról: a kispályás csapatunk pont olyan, aki a jók ellen jól játszik (tehát felnő a szintjükre) a szarok ellen szarul (ti. lesüllyed), aztán már csak a mi szintünk a kérdés, ugye.

  a villámposzt egyébként jó észrevétel, nekem igazából nem annyira szimpi ez a hozzáállás, de meg tudom érteni és persze nagyon jóleső dolog a sikerek korszakát átélni, hiszen tudjuk, lyon elleni nyolcaddöntők meg minden.
  amúgy bruce lee tuti madrid-szurkoló, mert hát “be water my friend”, nem?!

 • WT14

  http://www.nemzetisport.hu/nemet_labdarugas/bayern-james-mar-a-telen-tavozhat-magyarok-ellen-is-jatszhat-2597701
  James rendesen beszopta a müncheni kalandot. Semmivel nem került jobb státuszba, mint nálunk volt: ugyanúgy padozik mint itt, csak az ismerős közeget egy idegen nyelvű országra és gyengébb bajnokságra cserélte.

  • ofrnkie

   viszont akármennyire is szimpi a gyerek és bizonygattam a haverjaimnak 2015ben hogy aranylabdás lesz, a Madrid jobban járt azzal, hogy elment, így nem veszi el a perceket azoktók, akikben több jövő van.

   • WT14

    Én is nagyon csípem, de ezzel együtt én se vagyok amellett hogy jöjjön vissza. Nem látom a helyét ebben a mostani csapatban.

 • Zizou

  Nagyon jó meglátás José. Ugye nem volt még olyan, hogy BL címet véd egy csapat, úgyhogy ismeretlen a terep, mert azt sem tudjuk vagy tudhatjuk, hogy milyen kifutása lehet ennek. Ha engem kérdézel, akkor két verzió rajzolódik ki.
  Egyrészt reális elképzelés lehet, hogy az előbbi két szezon után egy gyengébb fog következni. Néha vissza kell esni, hogy újra csúcson teljesíts. F1-ben is vannak úgynevezett töltő körök, hogy aztán abban az egyben megint mindent kihozzon az autóból, a gumiból a pilóta.

  Másik verzió. Mi van ha azt mondom, hogy idén is BL cím?! Gyengébb szezon, bukdácsolás a bajnokságban, de a tavasz megint erős lesz és a végén megint lehullik egy BL serleg. Mert egy-egy meccsekre még mindig nagyon oda tudja tenni magát a csapat, úgyhogy abszolút reális lehet ez is.

  • majk

   sztem kb nem tudunk szarul kijönni ebből az egészből, annyira jó csapatunk van. én azért vagyok mindig boldog

 • morc

  Felőlem akár kukás is lehet, ha ilyen ütemben nyerjük a BL címeket.

 • ReAlantos

  Én eddig is kicsit úgy éreztem, hogy talán túlságosan negatívan kezeli néhány ember azt, ami a csapat körül történik most. Még ha ez néhány, hirtelen felindulásból elkövetett megnyilvánulásomból nem is feltétlen érződik.
  Szinte biztos vagyok benne, hogy az, amit írsz, így ahogy van igaz. ZZ nem akar minden meccset megnyerni, csak a szükséges minimumot próbálja kiadni mindenki ellen. Ha ez épp egy döntetlenre elég, akkor így járt.
  De nem szabad elfelejteni, hogy a csapat átesett, és átesik egy generációváltáson. Elment Pepe, James, Morata, a helyükön pedig fiatalabb labdarúgók állnak, kevesebb tapasztalattal. Össze kell szoknia a keretnek, és ami talán még fontosabb, Zidane-nak i meg kell tanulnia, hogy kit hogyan használhat, mikor és milyen eseten előnyös az illető szerepeltetése.

  A fontos erőmérők a nagy meccsek lesznek, azokon kell odatenni magát a mesternek és tanítványainak, és akkor nem lesz probléma.

  • Jose

   Lényeges dolgot emeltél ki. Olyanok mentek el – Mariano kivételével – akik már tapasztalt játékosok voltak. Helyettük csak olyan jött a padra, aki “null-kilométeres”. Ceballos mellett én Vallejo játékát akartam végig látni, hogy mire képes, mert nagyon tetszett a németeknél mutatott teljesítménye. A srác viszont megsérült, nem jött össze, hogy örömöt okozzon nekem.

   De olyan gyerekek ők, akik még tanulják a Real Madridot, mint jelenséget. Zidane meg az edzőséget. A hétvégi kezdő nálam totál alkalmatlan volt. Kroos – Llorrente??? ők ketten nem tudnak egy ilyen ellenfél ellen sem rendesen működni… Tehát nem azt mondom, hogy nem jók, hanem azt, hogy a hétvégén használt felállásban ők így nem kellően jók.

   A holnapi meccsen kifut a gála – sérülések által elérhető legjobb csapat, és egy élvezetes meccset nézhetünk meg. Ebben biztos vagyok.

   • ReAlantos

    Tökéletesen egyetértek (sajnos, mert így nem lehet jól vitázni 🙁 ). Az új csikók közül nekem egyértelműen Vallejo a király, már-már asensiói magasságokban.

    Zidane meg még egyértelműen tanulópénzen van, ami mellett igazán viccesen hat a két (és fél) BL-serleg.:D

 • V.I.C.

  Én egyfajta kísérletezgetést látok ZZ-től, ami a taktikát és az ehhez szükséges kezdőket illeti, mivel számos arcát mutatta ebben a nyúlfarknyi őszben a csapat, különböző stílusban, felfogásban. Ami nem óriási probléma (mert a kupákat tavasszal osztják, és lesznek mindenhol botlások), ami inkább az, hogy ezeket a kísérletfolyamatokat egyszerűen képtelen megfelelően korrigálni élőben a meccs közben.

  • Zizou

   Szerintem alapvetően ritka az az edző, aki gyorsan tud beavatkozni meccs közben és javítani.

   • Raulitás

    Fergietől leshetne el pár trükköt, nagy mágus volt ebben (is) az öreg

    • Zizou

     Ezzel nem nagyon lehet vitatkozni.

   • Jose

    Pep.

    • Zizou

     Vele nem lősz bakot. De amúgy nehéz dolog ez, mert pl Ancelotti alapból kiesik ebből a filozófiája miatt. Nem azért, mert nem venné észre vagy ne tudna beavatkozni.

   • ReAlantos

    Első gondolata a régi Wengert mondanám. De a lentebbi nevekkel is egyetértek.

    • ReAlantos

     Ja, meg persze Benítez.

    • Zizou

     Ez a dinók korában volt, ugye?:D

     • Jose

      És tényleg! pl.: Dino Baggio

     • Sragi

      *Ősrobbanás idejében 😀

 • Jose

  Hang vagy Norma! 😀 😀 😀

 • mfc777

  José arca akkora hogy csak ferihegyen tud megfordulni.
  Amúgy a poszt mondani valója jó, néha én is fanyalgok, de amíg jönnek az eredmények addig aligha érdekel a “mutatott játék”. Persze jó lenne egy ponton azon is fejleszteni…

  • Jose

   Júliusban költöztünk párom szülőföldjére haza. Megkért, hogy NE menjek le oda a focipályára. Ő nem annyira extrovertált mint én. Azt mondta, nem akarja visszahallani, ahogy bemutatkoznék, mert biztos benne, hogy azt mondanám: “Sziasztok, Jose vagyok, úgy focizok mint egy isten. Adjátok ide a CSK-karszalagot.”

   Sajnos túl jól ismer az asszony. De a karszalagot nem kértem volna!

   • Zizou

    Hanem elvetted volna kérdés nélkül?

    • Jose

     Dehogy, azt ki kell érdemelni. Csupán a 10-es mezt vettem volna el.

     • Zizou

      És az aranylabda?

     • Jose

      nem, az egyéni díjak engem tényleg nem érdekelnek, elég ha a hangok a fejemben aszondják, hogy jó vagyok 😀

     • Zizou

      És mit szoktak mondani a hangok a fejedben? 😉

     • Cornelius Scipio Africanus

      Hogy mit mondanak a hangok José fejében? Ez egészen triviális :DDD

      https://media.giphy.com/media/3o7aDaZsnUuBNacp9e/giphy.gif

   • dzsonee

    Én nemrég még beképzelt voltam. Most már viszont, hogy nem vagyok, tökéletes lettem 🙂

  • ReAlantos

   Az a beszólás! 😀

   Elrakom magamnak, néhány ismerős megérdemli.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Én már kérdeztem meg nagyképű f***tól, hogyan jött be ajtón? Nem értette a kérdést, majd válaszoltam, hogy ekkora arccal egész kihívás lehetett :DDDDDDD
    Míg a többiek nevettek, ő csak “te f*sz”-ig jutott 😀

    Ezt csak azért mondtam el, hogy ezt is lophatod, megengedem 😀

 • Raulitás

  A gondolkodó-sarokban (means rötyi) kerestem hasonló figurát ZZ-hez, és egy fickót sikerült ráhúzni: Phil Jackson (11x bajnok az NBA-ben edzőként) aka Zen mester. A legnagyobb sztárok játszottak a keze alatt – MJ, Pippen, Kobe, Shaq, – és mindenhol sikeres volt, ahova ment. A koncepciója pedig annyi volt, hogy kitalált egy rendszert, ami arra épített, hogy mindig van legalább egy szupersztárja a pályán (ez a triangle offense), aki képes vinni a csapatot és megcsinálni a játékot magának és a többieknek. És nyilván egy-egy komolyabb meccsre jobban felkészült, de az alapszakasz nagy részében ez is elég volt. Valami ilyesmit láttunk tavaly is a csapatnál, és idén is ez volt a cél. Csak nem volt mindig egy klasszisunk eddig, aki hozzáadta azt a pluszt, mint tavaly a formában lévő és nem eltiltott C, vagy az ép Karim, vagy a már távozott Mormota.

  • majk

   mondjuk ez a párhuzam egy messze földön híres filozófusnál is fellelhető

  • Krityó

   Aki mostanság kissé megőrült, jó, legyen a védelmére mondva, meg is öregedett…
   De fénykorában nagyon ment a szekér a csapatainak, ez igaz. Zidane a fénykorban van inkább, mint a megőrüléses szakaszban. :DD

 • Ronrics

  meg vagyok zavarodva mint postás a kutya kiállításon – szóval tudatosan játszunk ilyen ocsmányul viszonylag nagy gyakorisággal?

  • Raulitás

   igen

   • Cornelius Scipio Africanus

    Akkor Bale követi legjobban ZZ taktikai utasításait 😀
    (ne kövezz meg Ronrics ez csak vicc 😀 Vagy nem. ki tudja?! 😀 )

    • Ronrics

     Te se kövezz meg, de szvsz Bale Modrics mellett a csapat legértékesebb tagja lehetne – HA a sérülések, és a nem megfelelő posztokon való szerepeltetés nem akadályoznák meg ebben.
     /nem kell nagyon upvotolni../

     • Cornelius Scipio Africanus

      Szerintem ha nem lenne a HA akkor sem lenne igaz. De eleve ezen kár is “vitatkozni”, mert ott a HA :/ És hidd el itt senkinek sincs személyes problémája Bale-lel. Az meg szerintem mindenki elszomorít hogy ennyire sérülékeny. Bár még egy HA: lehet ha tavasszal nem sérül le akkor nincs duplázás, mert Isco szintlépése nem biztos hogy létrejött volna a padon ülve. Mert az tuti, hogy ha Bale egészséges akkor ő játszik amikor csak lehet. Amúgy én tök elhiszem hogy ZZ is hasonlóan látja ezt mint Te. Szóval azért mert Te máshogy látod mint én, nekem ezzel semmi bajom, se veled, se ZZ-vel, se Bale-lel. De én se tavaly kezdtem el focit nézni, így bőven volt ideje kialakulni valami fogalmamnak arról, hogy mi számomra az igazi foci. Ebbe a képbe pedig Bale nem illik bele. De én ettől senkit nem támadok – remélem ezt Te is érzed azért! – aki nem ért velem egyet. Azért remélem csóri ha felépül úgy fog játszani, ahogy Te is elvárod!

   • Ronrics

    hát így azért mindjárt más….

    • Ronrics

     nagy kópé ez a ZZ /én mindig is tudtam!:::/

  • dzsonee

   Lehet így próbálja megóvni a Real-t a divatdrukkerek áradatától a 2 BL után. Ha sok nézhetetlen meccset játszik, akkor lehet többen lemorzsolódnak 🙂

   • Ronrics

    Ja-ja, ez már egész jól alakul

 • sultan2004

  OFF. “Jean-Michel Aulas, a Lyon elnöke: “Mariano nagyszerűen teljesít. Habár az érkezésekor mindenki azt mondta, hogy nem a kis területen való játék az erőssége, bebizonyította, hogy ezzel is remekül elboldogul. Minden meccsen rengeteget dolgozik, mert megvan benne a hajlandóság, hogy ne adja fel. Köszönettel tartozom Benzemának, aki azt mondta, hogy ő az a játékos, akit keresünk.”

  Baszki, értelmezhetem ezt úgy, hogy Benzema eltakarította az útból a tehetséges és fiatal konkurenciát?

  • LeeTaiPo

   Lehet, hogy még közvetítői díjat is kapott 😀

  • Ronrics

   nem egyedül csinálta!

  • MrPaul

   Vagy szimplán mindenképp ez lett volna a sorsa, és Benzi akkor már Marianoval és volt klubjával is jófej volt, hiszen mindkettő elég jól járt eddig az üzlettel.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Én is inkább így látom ezt.

   • sultan2004

    Jah – meg magával is jófej volt.

   • dzsonee

    Lehet volta valami kompromittáló videója Marianoról 🙂 Egyébként én is azt hiszem, hogy neked van igazad…

   • majk

    plusz velem is jót cselekedett, mert így nem kell megosztanom a szeretetemet. aztán ha Karim elmegy innen, visszajön Mariano és bumm, megvan az új kedvencem

  • majk

   nem

  • WT14

   Csak nem fosott be egy nullkilométeres játékostól, aki alig játszott 10 meccset a szezonban, annak is a nagy részét csereként.

 • dzsonee

  A BLben ma szerintem egy kicsit érdekesebb meccsek lesznek. A Real – Spurs és a City – Napoly is fincsinek igérkezik. Nem is beszélve arról, hogy ma még lesz egy Vasas – Haladás is 🙂 Bár azt tuti nem látom. Ezzel szemben holnap talán csak a Chelsea – Roma lesz egy kicsit érdekesebb, a Benfica – ManU szerintem José idegenben jóaziksz hozzáállásával nem lesz egy futbalcsemege…

  • WT14

   A City-Nápolyt én is megnézném, bár a vendégek lehet hogy tartalékolni fognak. Legalábbis az elnök azt nyilatkozta hogy szerinte tartalékolni kéne, márpedig tudjuk hogy Olaszországban az elnökök kb. a kezdőcsapatot is összerakják az edző helyett. A Nápoly most úgy néz ki, rámegy a bajnokságra, és van is esélyük rá. Holnap én is valszeg a Chelsea-Romát nézem, a többi nagy mind mikiegér-csapatokkal meccsel, azokban nem lesz izgalom.

   • dzsonee

    Tény, én is úgy látom most nagy az esélye hogy a Nápoly beáldozza a BL-t a bajnokságért. Más kérdés hogy ebből a csoportból egy esetleges City elleni vereséggel is szerintem tovább fognak evickélni.
    Viszont a bajnokságra tényleg illene rámenniük. Szerintem vicc kategória lenne, ha ezzel a generációjukkal nem tudnák hozni a Serie A-t egyszer sem.

    • WT14

     Vicc azért nem lenne ha nem tudnák hozni, mert a Juve gazdaságilag sokkal jobb helyzetben van náluk, meg a keretük is mélyebb. Inkább az lenne a bravúr, ha meg tudnák őket előzni. Én szurkolok nekik, plusz a bajnokságnak se tenne rosszat ha az Interrel együtt a Nápoly is versenyben lenne végig. A hétvégén pont ők ketten meccselnek, szóval valszeg ezért is fognak ma rotálni.

     • dzsonee

      Viszont a Nápolynál is vélek felfedezni valamiféle rendszerszintű építkezést, még ha nem is vagyok a specialistájuk, és azért a Juve se fog zsinórban 10-15 bajnokságot nyerni, már csak a megcsömörlés miatt sem. A Juve után pedig szerintem a Nápolynak van most a legjobb csapata olaszhonban…de tény, az Inter elleni csörte adhat egy jobb képet arról, mit is lehet majd elvárni tőlük a szezonban.

     • WT14

      Rendszerszintű építkezés az van, nem is akármilyen. Még az átigazolási ablak előtt volt egy megállapodás, hogy idén egyik kulcsember se megy sehova, és mindent feltesznek a bajnoki címre, és tényleg meg is tudtak mindenkit tartani. Ezért is szurkolok hogy összejöjjön nekik. A Juve idén gyengébbnek tűnik mint tavaly, szóval van rá sansz, de még az Inter is bekavarhat. A Milan viszont megint szar, pedig róluk hitte mindenki a nyáron, hogy komoly esélyük lehet.

     • Jose

      A Milan vett egy teljes új csapatot kb., azoknak még össze kell érni, hogy ne fos, de minimum szilárdabb végtermék legyen, aztán jöhet hozzájuk Carletto és BUMM.

     • dzsonee

      Úgy legyen, egyrészt a világnak kell egy jó Milán másrészt Carlo csak szépen tegye rendbe a reputációját a Bayern fiaskó után 🙂 Addig meg nyerhet egy bajnokságot a Nápoly is…

     • majk

      elképzelni sem tudom, hogy ne nyerje meg a Juve azt a langyos bajnokságot. a Milantól is mindenki várta a megváltást, aztán látjuk mizu. az utóbbi 2 évben a Nápoly, előtte meg a Roma kezdett jól, de a végén mindig a Juve nyeri és ez nem idén fog változni sztem

 • andreal

  Gondoltam megrakom ma tippmixen az aranylábú fiainkat, egy 2-es odds biztos van ránk, erre csak 1,40…Ezek tudhatnak valamit. A Tottenham győzelem viszont jól fizet.

 • Zizou
  • dzsonee

   Pedig már épp nekiláttam volna a munkának 😀

   • majk

    áh